- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
Új hozzászólás Aktív témák
-
net84
őstag
hogy jól induljon a napod
Én tegnap este wlan-t szereltem és közben egy kb. 3 hete újratelepített gép gazdája telefonált, hogy mit hol talál a mentések között. Természetesen nem lett meg a program, amit keresett, holott biztosan átmentettem, mert telepítés nélkül is működik, ezért nem is szenvedtem vele. 10 percel később életre kelt a hálózat, így üzentem neki, majd betömörítettem a progi egyik nálam lévő verzióját (micsoda szerencse, hogy hordok magamnál notit nyaraskor is), és megpróbáltam elküldeni. A második próbálkozás után írja, hogy annyira nem fontos, ráér, majd ha hazaérek. De ezért 5 percen belül 2szer fel kell hívni elötte...
Pénteken viszek egy gépet1 hete vitték el tőlünk, tegnap indiánosat játszott, és elkezdett füstjelekkel kommunikálni.
De látom azért te sem unatkozol.
Még szerencse, hogy a pogis elöbb nyit, mint mi
-
ML320
senior tag
Ma is eljátszották:
- Helló! Nokia telefonhoz kellene töltő.
- Őőőő.... Ez egy számtech üzlet, tőlünk 30 méterre van a Nokia márkaszervíz, azt náluk lehet kapni.
- Tudom, de ők még zárva vannak.
-Vazze, krumplira nincs szükséged?!?!?
-
Zofren
aktív tag
válasz
Vangelis #8093 üzenetére
egy: remek. már elegem van belole. behozza család (apu, anyu, gyerekek) a számitogépet, mert hogy rossz és még garanciás. nézem a garanciapapirt és kiderul nem is nálam garanciás, hanem az egyik műszaki áruházban vette decemberben. neki mindegy javitsam meg. végul megértetette, ha én javitom akkor legalább 3000ft, ha átballag 100 métert, akkor ingyen lesz.
ketto: pentium4es géphez új monitor kell, mert nem mutatja a programokat. (nem, nem a dvi csatlakozora gondol a fiatalember)
-
Vangelis
félisten
ismét hétfő!!!!
éljen
-
ML320
senior tag
Az az illető még nem, de más megtalált.
A múlt héten szabinak indult a dolog, a végén betegszabi lett belőle. Ebből adódik, hogy se mobilon, se vezetékesen nem lehetett elérni. Mit csinál a jó ügyfél? Idejön a munkahelyre, hogy már kezdésnél elkapjon. Tehát ha 8-kor nyitunk, akkor már 7-től itt szobrozik. Fél 8-kor jövök be, az ajtóban áll, és persze fel volt háborodva, hogy vasárnap miért lehetett felhívni...
Egy pillanat, még ki kell riasztanom. Addig is állj még pár percet az esőbenEgy másiknak megmondtam, hogy nem leszek, és a mai hétfőn egyeztessünk. Sikerült 8.01-kor telefonálnia, hogy akkor hogy áll a gép.
A talpán. 4db aranyos kis műanyag tappancson. -
net84
őstag
Holnaptól 5 napra megpróbálom magam elzárni a munkától...igaz a nyaralás első estéjére már bejelentkezett a szállónk tulajdonosa, hogy át kellene beszélni az épület wlan hálózatának az átkonfigolását, átáállítását és az esetleges átszerelését. A piát már behűtötte, legalább arról sem kell gondoskodnom az első napon
Ez után a hét után nem is árt egy kis pihenés. A napok néha összezavarodtak. Szerda délelött és csütörtök egész nap egyedül voltam. A szervíz sem panaszkodhatott, ott is csak egy ember volt bent, még szerencsére, mert különben a wc-t sem tudtam volna meglátogatni. Csütörtökön már szelektáltam az emberek között. Aki bunkó formában kezdte, vagy nem bírta kivárni, míg az elötte lévő befejezi és elmegy, azokhoz én is úgy viszonyultam.
Az egyik ilyen idióta UTP kábelt szeretett volna, megkértem, hogy várjon egy kicsit, ezután hátralépett, mert addig ott áll a pult elött és mondta a mondókáját. Rákerült a sor, közöltem vele az árat, erre benyögte, hogy az sok, mert látott máshol olcsóbbat. Azt nem értem, hogy miért kell egy sz*r*s 500 huf-os kábelért végigjárni az egész várost, hol a legolcsóbb. Biztosan nem sürgős nekik. Kifelé menet még morogtak egy sort. A legszivesebben utánnuk dobtam volna a monitort.
A másik kiakasztó manus notebook-ot keresett. Már az elején flegmázott és nagyképüsködött. A prímet az vitte, amikor elkezdett alkudozni. Aztán amikor mondtam neki, hogy kb. 800 forintot tudok engedni a notiból, megsértődött és megint elkezdett flegmázni. Az ilyen bunkó menjen a tacskóba meg a médikusba vásárolni. Még egy darabig mormogott, hogy ez vicces kedvezmény (az, de az ~8k-s haszon is az, amibe még az is bent van, hogy felrángatunk rá egy winfost), elkezdtem levegőnek nézni, amit észre is vett, úgyhogy távozott egyből.
Aztán pénteken telefonált az éppen szabin lévő kolléga "kedves" vájfájvos rojteres ügyfele (ML320 - tudod kiról van szó?).
Bemotatkozott, majd megkérdezte:
- vannak nálad vagy ráérsz most egy kicsit?
- hát nemigazán van most időm (csak 2 ügyfél várt éppen rám)
- akkor gyorsan elmondom. a gépre menet közben felkötötttem egy satás hdd-t, de a gép kis idő múlva leállt, azóta nem hajlandó elindulni. Lehúztam a hdd-t, de úgy sem indul el. Mi lehet a gond?
- menet közben kötötted rá a tápra?
- igen.
- akkor esetleg tápegység?
- gondolod? vanm is itthon másik tápom, megpróbálom akkor azzal, majd jelentkezzek, hogy mi lett az eredmény. Helló!
- ok! helló!kis idő múlva újra jelentkezett:
- igazad volt, de csak a 12V-os ág nem megy, kimértem. Ki javít tápot?
- passz! esetleg x, de nem biztos, hogy bevállalják.
szerencsére voltak normális emberek is, akik tudták díjazni a segítséget és képesek voltak kivárni a sorukat és azt is, hogy majd fél órát kellett várni egy odd cserére, mert méretre kellett reszelni a tálca takarólemezét, hogy beférjen a helyére.
Tiszteletet érdemelnek az ilyen emberek.Az UPC viszont elmehet a fenébe! Az még csak haggyán, hogy kiszámlázzák a számlát is, de az, hogy 5ször kell újraindítani az eszközöket, hogy elfogadja a rendszerük a már beregisztrált új routert. Kemény egy óra alatt sikerült elfogadtatnom vele, igaz az elötte lévő eszközre is azt mondta, hogy nincs regisztrálva a rendszerbe, holott elötte 2 nappal még arról ment a net...
-
finest
addikt
válasz
TheReMiXeR #8083 üzenetére
Mostanában merült fel egy komámban, h resettert kellene venni ilyen Canon BCI/CLI chipekhez. Foglalkozik valaki már itt ezzel? Mibe fáj mostanában a chippelés?
-
nyunyu
félisten
A fenebe, igy is megtalaltak a skotok.
Eddig kb. 3 kollega mutatta meg nekik a pontgyujtokartya rendszer beallitasait.
Ehhez kepest 2 hetig nem csinaltak semmit, erre egy szep napos szombat delutan nekiallnak allitgatni, de nem birtam rajonni hogyan sikerult ugy elkonfiguralniuk, hogy az osszes sima ettermi fogyasztast is a pontgyujto kartya nemletezo egyenlegebol akarja a rendszer levonni.
Persze nem sikerul, mert nincs annyi penz a kartyan, igy most senkinek nem tudnak szamlat adni...Neten at nem megoldhato a problema, raadasul a normalis ugymenetet nagymertekben akadalyozza, igy szallhatok ki a Belvaros masik vegebe...
Sebaj, asszem leveszem oket egy uveg Chivasra, ha nem akarjak, hogy a fonokom kiszamlazza a hetvegi buntetotarifaval a kiszallast+minimum masfel oras szopast.
Bar viszkiszakuzletuket ismerve, nem biztos, hogy tartanak ilyen kommersz skot viszkit.
Egye fene, 18 eves single malttal is fizethetnek. -
nyunyu
félisten
Na jo, mostantol tenyleg bevezetem a julius 1-tol ervenyes ceges szabalyt, miszerint amelyik szamot nem ismeri fel hivo szerint a nalam levo supportos telefon, azok az ugyfelek nem fizettek elo a hetvegi supportra, TEHAT fel sem kell venni a telefont.
Ha nagyon akar valamit, akkor ugyis csorogni fog hetfon, de akkor mar nem nalam.
(Leugrottam sarki boltba fel oracskara valami reggelinek valot venni, kozben megint megtalaltak ketten is a pitianer kerdeseikkel...)
Hetvegi supportra elo nem fizetett ugyfelnek a 2 perc alatt beallitom VNC-n at moka az 4000+faba kerul
-
-
nyunyu
félisten
Hajaj, kellett nekem nyaralo kollegak helyett bevallalni a hetvegi supportot.
Ma reggel 8-kor zenes ebreszto, kedvenc diszkonk az, egyik gepen nem birnak napot zarni, szar a rendszer.
Beolvastatom a hibauzenetet, szerver eppen a napot zarja, de elotte volt valami nyomtatos hibauzenet is, akkor ujrainditotta a gepet, hatha megjavul, de jott a szerver napot zar hibauzenet.
Jo, vnc a szerverre, ezer nyomtatohibas ablak nyitva.
Bezar, printszerver progi, ettermi szerver progi ujraindit.Mondom a csajnak, nezze meg a nyomtatot, hogy be van-e dugva, be van-e kapcsolva, van-e benne papir, jol van-e befuzve...
Atnezi, szerinte jol van.
Jo, probalja ujra a napzarast.Nem mukodik, szar, vigyukinnen.
Kozben szerveren megint ezer nyomtatohiba ablak...
Kozben hallom, ahogy odamegy egy ferfi, valamit babral a nyomtaton, nyomtato mechanika zaj, jeee mukodik, sikerult napot zarni...
Csak tudnam mit lehet elrontani a lenyomom a nyomtato tetejen a kallantyut, ezzel felnyilik a fedel, kihajitom az elfogyott guriga veget, aztan behajitom az uj tekercs hopapirt, hogy kilogjon a vege a nyomtatobol, aztan racsukom a fedelet muveletsoron, amit elvegezni otodannyi idot vesz igenybe, mint vegigolvasni ezt a hosszu mondatot.
Jaaa, hogy fejjel lefele rakta bele a gurigat??? De hat ott a bazinagy piktogramm a nyomtato fedelen belul, hogy lefele kell letekerednie a papirnak, nem felfele...
kulonben lathatatlan tintaval porkolne a karakterhalmazt a honyomtato, ha sikerulne tovabbitani a papirt.Aztan megint csorog a tetves telefon, annak meg lejart a szoftverlicensze...
Szombaton??? Kollegano mindig csutortoki lejarattal szokta csinalni.
Aha, eltunt a rendszerbol a regi licenszuk, biztos alaplapcsere volt, aztan elfelejtettek felhivni az ugyfelet, hogy telefonon diktalja mar be a hosszu szamsort, hogy rendes licenszet kaphasson, az ideiglenes helyett.Kozben az USBs poharalatetem is rakoncatlankodik, igy hol egerem nincs, hol meg billzetem.
Raadasul az elobb telefontoltonek konnektorkereses kozben levertem az ADSL modemet, kicsuszott belole az UTP, elszallt a netem is.Szoval jol indul ez a nap...
(2 oraja kezdtem irni ezt a hozzaszolast)
-
diegho
nagyúr
válasz
TheReMiXeR #8083 üzenetére
márpedig az utángyártott kvajó és hülye vagy
-
TheReMiXeR
senior tag
...hát a canon nem fog neked a csippelésről oktatást nyújtani
...és sokan mikor ráeszmélnek mit kell csinálni a patronnal inkább marad az eredetinél...
...mondjuk én szinte csak fotóra használom és szvsz nem vennék bele 300Ft-os pátronyt...
...de ez az én saját véleményem... ...nem kéretik emiatt megtámadni, hogy "Már pedig az utángyártott milyen qrvajó és hogy milyen hülye vagy"... (ez a forómozóknak szólott)
-
Canon S100-as (otthon van egy) széria ilyen volt amibe BCI-24 patron kell (600Ft a fekete+színes), de találtam neked egyéb festék árakat, hátha van ezek között olyan is, ami jó a mostani nyomikba.
CANON UTÁNGYÁRTOTT PATRONOK
BCI-24 black - 230Ft
BCI-24 color - 320Ft
BCI-3BK - 460Ft
BCI-3C - 360Ft
BCI-3Y - 360Ft
BCI-3M - 360Ft
BCI-6BK - 360Ft
BCI-6C - 360Ft
BCI-6Y - 360Ft
BCI-6M - 360Ft
PGI-5 BK - 370Ft
CLI-8 BK - 320Ft
CLI-8 CY - 320Ft
CLI-8 MG - 320Ft
CLI-8 YL - 320Ft -
Zofren
aktív tag
Legyetek szivesek mutatni olyan nyomtatót, ami színes, max 700 Ft bele az utángyártott patron és jelenleg is kapható a nyomtató. Ma már a 3. ember jön be ilyen kívánsággal. A canon ip 1500-öt keresték.
-
ML320
senior tag
Csak fél pont. Barbi házra kaptam megrendelést.
Amúgy az ötlet nem rossz, csak a célközönség kicsi és csóró. Modelleztem, és csináltam pár haverral egyedi házakat. Mostanság egy-egy egyedi festés még bejön, de még sajna nem BP-en lakom, és a vevők igényeit kitalálni meg egyre nehezebb. Manapság a matricázáson gondolkodom még, de már ezt az ötletet is lenyúlták.
-
-
válasz
stichus #8072 üzenetére
2 ilyen bolt is van? Jeeez... én csak a nagyÁ mellettiről tudok... de elég sokkoló az is...
okés ,hogy valami rózsaszín, meg macska van rajta, hogy de hogy egy nyamvadt sematikus macskafej miatt tízszer drágább legyen bármi...hohóóó... Boltosok... épp most volt szó róla, hogy nincs túl nagy haszon egy konfigon... tessék rózsaszínre festeni a házat, rámatricázni egy hello kitty-t és máris +50k-t ér
-
-
localhost
Közösségépítő
Nagyon off, de.... [link]
-
localhost
Közösségépítő
Persze attól függ, hogy TE mit értesz tiszta hasznon!
Az alkatrészek árára rátett hasznot?
Vagy ebbe te is beleérted még azt is, hogy a cég irodát bérel, alkalmazottakat tart el (köztük nem produktívakat is!) , szervizel is (összeszerel, beépít, tesztel, telepít), víz és fűtésdíjat iparűzési adót és miegyebeket fizet, sofőr, beszállítás-kiszállítás és GARANCIÁT vállal minimum egy évre.... ha ezt mind hozzáadod, megdöbbennél, milyen kicsi a TISZTA HASZON! -
diegho
nagyúr
150k-s gépen? Ez sokmindentől függ, de 10%-nál nem szokott több lenni. De pl januárban volt olyan nap, hogy 14 gépet raktunk össze egy nap alatt, ráadásul ott volt amelyiken adatmentés stb szóval az a nap elég konkrét volt bevétel szinten, ha minden nap olyan lenne már lecseréltem volna a toyotát egy lexus-ra
-
Hydra SR
addikt
válasz
bullseye #8065 üzenetére
Lehet még überelni:
Fender Hello Kitty
-
bullseye
addikt
ne is törődj vele, azonnal elfelejti, amint meglátja a Mickey egér alakú MP3 lejátszót, ami most járt nálunk... na az cukiság!
-
Pötyi
őstag
A mai nap folyamán egy hölgyismerősömnek hoztam pendrájvot a nagykerből. Elötte persze azért megkérdeztem, hogy van valami konkrét kívánsága? Milyen gyártmány legyen és mekkora kapacitású? Azt mondta tök mindegy, csak RÓZSASZÍN legyen...
(Lásd www.cukivagyok.hu: "A rózsaszín a legszebb szín a világon!")
-
-
-
Hydra SR
addikt
Hétvégi sztori:
rack szekrényt raktunk rendbe, eredetileg is a saját munkánk csak közben elqrták és kezdeti tapasztalathiányból adódóan a dokumentáció nem volt elég részletes, hogy ezt bizonyítani tudjuk, ők meg nagy k*csögök és letagadják. Sebaj, megcsináljuk ingyé'. Node a k*csögösködés folytatódik: EON storage kiszed, földre lerak, scsi kábel kilóg a végéből. Kollégám arra megy, lába hozzáér (!) a kábelhez. Helyi IT szagember beszól:
-Na most nagyon gyorsan szedjétek le róla azt a kábelt, mert ettől fog tönkremenni!OK, leszedjük, nem vitázunk.
Másnap jön az EON szakembere (aki nem hozzánk tartozik, őt az ottani IT hívta ki, és a házcsere is az ő ötletük volt!), mert át kell rakni az egész storage-ot egy másik házba. Megcsinálja. Utána pakolunk vissza a szekrénybe. Láss csodát, storage nem indul. Na, az IT-s csóka már mondja is, hogy hááá persze, mert rúgdostuk a kábelt, azért nem indul, pedig előtte működött és azóta nem csináltak vele semmit!
-De bakker, hát most raktátok át egy másik házba, ízekre szedtétek!
-Akkor is!Ilyen esetben, ha kábelénél fogva megsuhintok egy 730W-os redundáns tápot fejmagasságban és az eltalál valakit, az büntetendő törvényileg?
-
diegho
nagyúr
-
-
bullseye
addikt
jut eszembe a forgalomról...
HDMI "közösítőt" árul valaki BP-n? -
diegho
nagyúr
mai csodálatos forgalom:
1db DVD lemez
1db Wlan kártya
1db 1GB-os DDR2látszik, hogy nyár van.
-
Zofren
aktív tag
ember jön be, gépet hoz, minő meglepő dolog. fönökkel megbeszélte, hogy virusirtás lesz és 2 ora mulva kész is. igaz most 1 gépen registryt buherálok, a másikon adatot hozok vissza, a fonok lelépett igy a vevokkel is én foglalkozom. a telefonokat már fel sem veszem.
-
as_Rock
őstag
válasz
Kicsirics77 #8039 üzenetére
hogyérakrumplivirág
TheReMiXeR: És a napi 25 telefon munkaügyben?
-
diegho
nagyúr
válasz
TheReMiXeR #8037 üzenetére
főtörzs minimum
erről jut eszembe... jövök reggel melóba félkómásan (éjjel vihar volt úgy 1ig, nem tudtam aludni) már melóhelytől kb 200m-re vagyok (szokásosan biztonsági öv nélkül erre a 2km-re) mikor látom, hogy sok autó van a központban az úton, nézek balra, ott áll vagy 40 rendőr, hú mondom bazz, kommandósok is voltak meg páncélozott szállító jármű stb. Na mondom ez szép. Elmegyek mellettük, látom haverom (nyomozó) is ott van. Rögtön sms neki, hogy mi van, csak azt írta "semmi nyugi" erre már jöttek a kitalációk a bejövő vásárlóktól, hogy bombariadó/leütöttek valakit/bankot raboltak stb. Hogy minden baromságot ki tudnak találni az emberek. Amúgy valami tavalyi verekedést rekonstruáltak és hozták vissza a gyanúsítottat a helyszínre.
-
diegho
nagyúr
válasz
TheReMiXeR #8035 üzenetére
akkor most 1 hétig ne is írj ide és ne idegesíts minket ezzel
-
TheReMiXeR
senior tag
csak úgy mondom, hogy 1 hét szabin vagyok
-
nyunyu
félisten
Ma delelott csorog a telefon, kollegak kedvenc diszkoja az.
Szar a rendszer, nem megy a raktarkezelo program, nem talalja a szervert.Kb. 10 perc faggatozas utan sikerult kinyomozni, hogy eppen naluk forgat valami TV stab, aztan azoknak kellett net, igy a karbantartojuk a rackszekrenybol talalomra kihuzott egy madzagot, ablakon at kilogatta az udvarra, nesztek itt a net.
Csak eppen a router nem osztott netet, igy gyorsan beallitottak DHCP-re, ami persze total mas IP tartomanyt osztott, mint amit addig a rendszerunk hasznalt.Kollega le is izzadt, mire telefonon at elmagyarazta, mit hol hogyan kene visszaallitani a routerben.
Erre delutan megint csorog a telefon, hogy nincs net...
-
nyunyu
félisten
Multkor egyik videki ugyfel panaszkodott, hogy kicsi a hely a gep korul, neki pont nem jo a monitor jobb oldalara szerelt magneskartyaolvaso, nem tudja lehuzni a kartyakat a gep melletti kavefozotol.
Sales kollega erre szemrebbenes nelkul beigerte, hogy atszereljuk a bal oldalra, mivel gyarilag a bal oldalon is ott van a 2 csavar helye, itt lecsavarozom, oda atrakom, 2 csavar, kesz.
Ja, orra elott szetszedem a monitort, mutatom neki, hogy a bal oldalon nincs attores a masfel centi vastag alu burkolaton az olvasonak, masreszt belul a tuloldalon levo csatlakozoig sem er el a madzag, de mar kombinal, hogy akkor oda furunk egy lyukat a burkolaton, belul takonypuskaval atrakjuk a TFT panel tuloldalara a csatit...
Aztan neztem, hogy meg ugy sem jo, mivel a kartyaolvaso hatlapja sem szimmetrikus, igy nem passzol fejjel lefele a gep bal oldalara, hiaba van jo helyen a 2 csavar.Szoval nem olyan egyszeru azt kivitelezni, mi meg nem erunk ra ilyen hulyesegekkel bohockodni.
Addig rinyalt a fonoknel, mire rahagyta, hogy ha mar ennyire beigerte, akkor csinalja o, de erre embert nem ad.
Kovetkezo heten jott nagy mellennyel, hogy o milyen f@szagyerek, megcsinalta, most mar a gep bal oldalan van az olvaso.
Aztan amikor legkozelebb arra jart egy masik kollega, az majdnem elsirta magat, mivel a 300k-s zsiruj ipariPC oldala szanaszet fureszelve, meg takonypuskaval ossze-vissza van ragasztva.
"Haaat, igy sikerult."
-
nyunyu
félisten
Számomra csak 1 a furcsa ebben a sales vs mérnök dologban. A vevő elégedett, mert azt hallotta, amit akart, tehát hogy 1 óra mulva kész. Lehet hogy utána a mérnök 3 napig ott van és szegeli a rendszert, de elfogadja. Ha azt mondták volna neki, hogy 3 nap mulva lesz kész, az elfogadhatatlan, hiába lenne akkor tökéletes a rendszer.
Az a baj, hogy azota kb. 5x telefonalt a csoka, legtapasztaltabb kollegamat is sikerult kiboritania ilyen f@sz kerdesekkel, hogy miert hivjak az (ettermi) rendszerben a default ertekesitesi osztalyt "etterem"-nek, amikor ok egy bufe...
Hat azer' b+, mert a rendszert osszerako kolleganak arra sem volt eleg ideje, hogy feldobjon egy ures adatbazist, nemhogy fel napig testreszabja...
Vagy miert az a gep default halozati neve, ami, mert o igy hogy fogja elmagyarazni a 80 eves Maris neninek, hogy az az a gep, amivel elad.
Ja, duplakatt a rendszer beallito progijaban a gepnevre, aztan ott olyan aliast ad neki, amit akar, aztan utana mar azt irja ki a gep nagy betukkel a kepernyore...Egyebkent ugyfel eleve ugy kerte a rendszert, nehogy kiszalljunk helyszinre, mert az draga lenne, inkabb o megoldja, ert hozza...
-
Ribi
nagyúr
Hja persze, de mar nekem is ketteall a hajam es kerekedik a szemem, amikor hallom mi mindent igernek telefonban, ezt is tudja, aztis. Nana hogy megveszik. Aztan meg engem kerdez, hogy miert nemtudom megcsinalni. Felüdülés.
En is eladok neked egy varrogepet mint atomreaktor, csak majd mas magyarazza meg hogy miert nem az. -
Zofren
aktív tag
Számomra csak 1 a furcsa ebben a sales vs mérnök dologban. A vevő elégedett, mert azt hallotta, amit akart, tehát hogy 1 óra mulva kész. Lehet hogy utána a mérnök 3 napig ott van és szegeli a rendszert, de elfogadja. Ha azt mondták volna neki, hogy 3 nap mulva lesz kész, az elfogadhatatlan, hiába lenne akkor tökéletes a rendszer.
-
localhost
Közösségépítő
Hát hogyafenébene!
A főnökeimnek júliusban jut eszükbe, hogy nekem is kéne légkondit szerelteni?!
És már kész is!
Hogy énnekem milyen áldott jó sorom van!
-
as_Rock
őstag
A tolvajt a mi sales-eseinkhez is elküdhetné valaki, annyi sz*pást mint amit az ő betarthatatlan ígéreteik okoznak
És ők a f*szagyerekek, hát könyörgöm, úgy nem cucc eladni, hogy bevállalnak egy csomó olyan dolgot, amiről ők is tudják, hogy teljesíthetetlen
Péter80: Ismerhetnéd neduddki-t
-
-
-
neduddki
nagyúr
HI!
Sracok szolgalati kerdes: intel df45sg-t lattatpok vhol keszleten?
kosziudv
neduddki
-
nyunyu
félisten
Egyebkent mi mult hetvegen futottunk bele 3 ev utan egy eddig ismeretlen adomemoria bugba, miszerint a gep+adokartya rendszerorainak szinkronizalasakor ha csak az idot kuldod el a kartyanak, datumot nem, akkor 00:00 es 02:00 kozott nem engedi magat frissiteni, "datum kisebb, mint az utoljara hasznalt" hibat dob vissza.
(Ezt csak akkor kene dobnia, amikor vissza probalnad datumozni.)Program persze eloirasszeruen erzekelte a hibat, aztan tovabbra is szinkronizalni akart, hiba, szinkronizalas, hiba, mig vegul 02:00-kor mar engedett idot allitani az adomemoria.
Emiatt az egyik nepszeru ejszakai szorakozohelyen 2 penztargepunk is kiakadt.
Mint kiderult a megoldas nagyon egyszeru lenne: datumot is el kene kuldeni szinkronizalaskor, akkor akar 00:01-kor is megy az oraallitas.
Csak hat ugye a mar engedelyeztetett penztargep szoftverben egy bitet sem szabad utolag modositani.
(hivatalosan)
-
nyunyu
félisten
válasz
kraftxld #8004 üzenetére
Erről a tiltó dologról tudnál nekem mondani egy jogszabályt? Elküldeném a gazdasági vezérkarnak.
Penztargepes jogszabalyokat itt talalod, hirtelen nem talalom a 2005. marcius 1 utan forgalomba hozott penztargepek soros porton at vezerleset tilto jogszabalyt (*), de nyilvan az aktualis penztargep rendeletben is le van valahol irva.
(*) Regebbieket szabad, csak most mar egyik ugyfelnel sem talalsz olyan penztargepet, ami legalabb 3.5 eve ott mukodik, es neked pont jo tipusu...
Az arukosaras nyomtato tipusat meg sikerult fejbol rosszul irnom, azt ebben a formaban 2005.08.23 ota tilos forgalmazni.
-
nyunyu
félisten
Jut eszembe, kicsi penztargepengedelyezteteses story.
Szerintem ide is boven ideillik...
-
nyunyu
félisten
válasz
kraftxld #8001 üzenetére
Kiszállás után kiderült, hogy valaki (persze ő nem volt) bezárta a pénztárgép vezérlő programját és ezért nem működött a dolog. Pedig az 1 hete tartó oktatás alatt többször nyomatékosan mondva lett nekik, hogy TILOS bezárni.
Penztargepet 2005. marcius 1. ota TILOS szamitogeppel vezerelni, azota uzembe helyezett penztargepeken nem lehet aktiv a soros port.
Ha meg az "arukosar" programot erted az adomemorias SRP350 vezerlo programjan, az sem tul szabalyos...
Eredetileg arra akartunk mi is fejleszteni, hogy ne kelljen penztargepet engedelyeztetni, de mint kiderult jogszabaly alapjan az is engedelykoteles lenne. AP szamukat 2006 korul vissza is vontak a csomo engedelyeztetesi procedurat rajtuk keresztul megkerulni kivano "penztargep" miatt. -
nyunyu
félisten
Sales kollégának egy erős tarkon vágás a hülyesége és hanyagsága miatt. De ez csak az én szerény véleményem.
Mienk is az.
Fonokunknek sajnos hiaba mondjuk, hogy meredeken no az egy fore juto szop@sok szama, miota a sales kollega nalunk dolgozik, neki az a lenyeg, hogy legyen bevetel.
Sales kollegaval meg nem lehet beszelni, mert majdnem apank lehetne, egyszeruen nem vesz minket komolyan.
Na meg ha egyszer belekezd a mondokajaba, akkor fel oraig garantaltan szohoz sem jutsz... -
kraftxld
félisten
Ez de jó cucc
Hogy témába is vágjak:
Ma hívott egy pénztáros (számítógép+ hozzá kötött pénztárgép van lerakva), "Nem megy a számológép" felkiálltással, természetesen a hibát nem tudta jobban konkretizálni.
Kiszállás után kiderült, hogy valaki (persze ő nem volt) bezárta a pénztárgép vezérlő programját és ezért nem működött a dolog. Pedig az 1 hete tartó oktatás alatt többször nyomatékosan mondva lett nekik, hogy TILOS bezárni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Sony PlayStation 5 ( PS5 ) Sony PlayStation VR2 Csomag
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest