- Kezünkben a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puculo
aktív tag
Sziasztok! Az e-órák webshop mennyire megbízható boltnak számít? Van negatív tapasztalat vele?
-
Puculo
aktív tag
válasz
f(x)=exp(x) #277909 üzenetére
Az 1. számú az megvan nekem. Az első automata órám. 23 köves szerkezet van benne, de ha jól tudom nem mellőzi a műanyag alkatrészt, ezért a svájci óra guruknál ez már nem jó ómen.
Majd az idő eldönti mennyire lesz tartós. Főleg a külseje és a kis mérete volt ami nagyon tetszett. A 80 órás járástartalék is elég kellemes. Nem bántam meg. A 2. ugyanaz csak openheart kivitel. Az dob az áron felfele. Ízlés dolga melyik tetszik jobban.
-
Puculo
aktív tag
válasz
Héraklész #275317 üzenetére
A titán előnye hogy sokkal könnyebb, és nem érzékeny az extrém hőmérsékleti tényezőkre. Viszont jobban karcolódik és drágább. Ráadásul nem is minden gyártónál elérhető. Ha igazán könnyed és ' szőrbarát ' szíjat szeretnél, válaszd bőrt. Nekem az maradt az örök kedvenc. Olcsóbb is cserélni ha a szükség úgy hozza.
-
Puculo
aktív tag
válasz
Churpik #274871 üzenetére
Igazad van. Ez tutira bejön neki. Van egy régi kb. 22 éves fémszíjas Guess órája amit még mindig szeret és működik. Csak úgy voltam vele hogy nem tudom esetleg hasonló külsővel lehet van seiko vagy valami komolyabb. Seiko, Tissot és Citizen van neki még de azok bőrszíjasak. Fémet szeretne. De akkor nem variálok, maradok az eredeti választásánál.
-
Puculo
aktív tag
Sziasztok!
A feleségemnek szeretnék órát venni, ami neki tetszik az számomra ismeretlen márka. Tudtok véleményt mondani mennyire gáz, illetve hasonló külsővel van e alternatíva?
-
Puculo
aktív tag
válasz
LimaBravo69 #273176 üzenetére
Letisztult, minőségi és gyönyörű mestermű. Életre szóló darab. Jó választás volt.
Viseld sokáig egészséggel!
-
Puculo
aktív tag
válasz
margithid #272939 üzenetére
Nekem csak bőrszíjas óráim voltak, de amit napi szinten viseltem kb. 2 évig volt gusztusos. Sajnos a nyarak és az izzadás nyírja ki leggyorsabban. Gyári Tissot szíj és Hirsch is ennyit bírt. Zeppelin órám ami alkalmi viseletes az 7 éve gyári szíjjal van. Mostanában nyaranta semmilyen órát nem hordok mert zavar.
-
Puculo
aktív tag
Na még a végén én húzom ki őket a szarból ha megveszem az órám..
[link]
-
Puculo
aktív tag
-
Puculo
aktív tag
válasz
stellaz #272401 üzenetére
Egyet értek mindenben.
Vagy elegáns vagy strapabíró. A kvarc sokkal élhetőbb a mindennapokban. De most próbálok kompromisszumot kötni. Meglátom hogy sikerül. Az általam kiválasztott MIDO mindennapokra lesz. Ha karcos lesz akkor az lesz. De mivel a hétköznapok teszik ki az élet nagy részét, nem akarok lemondani az automatákról hogy csak alkalmanként viseljek valamit ami tetszik.
-
Puculo
aktív tag
válasz
stellaz #272397 üzenetére
Számításba vettem már régebben ezt a lehetőséget is. Egy strapabíró titán óra amit hétköznapokon is simán lehet hordani. A polírozott lünetta nagyon érzékeny a karcokra, ezért is kerestem sokáig számozottat, [link] de ennyit meg nem adok kvarc óráért. Ráadásul nagy is. Max 40mm ami belefér. Ha pedig nem tetszik akkor tárgytalan. Pl. a Citizen kollekció egyik sem jött be. Anno átnéztem szinte a teljes piaci körképet, és nem találtam nekem megfelelőt.
-
Puculo
aktív tag
válasz
No.01 #272395 üzenetére
Tudom hogy közhely: de a méret a lényeg. Az óráknál biztosan. Nagyon sok típust pont az ormótlansága miatt nem tudnék megvenni mert egyszerűen orbitális. Pedig jól néz ki. A fém szíj tetszett régebben is, de a bőrhöz képest jóval nehezebb. Azt szeretem ha észrevétlen amikor rajtam van. A kollégám agyamra megy mikor mellettem a kocsiban rázogatja, csörgeti a lógó fémszíjas Roamer óráját. Egyszer elkértem hogy megfoghasam érzetre milyen. Hát nem könnyű eset. Nekem fontos hogy ne lötyögjön mert irritálna. Lehet hogy háklis vagyok, de amiért pénzt adok az legyen olyan amilyennek szeretném. Sokszor érzem úgy magam mint Misi mókus az örökké termő fával. Az oda vezető út az ami lelkesít. Aztán ha meglesz az ' igazi ' majd kell valami más vagy másik..
-
Puculo
aktív tag
válasz
No.01 #272391 üzenetére
Nekem bejönne ez is: [link] csak állna meg 40mm-nél. Sajnos a szívem az elegáns és a pilóta órák felé húzna. A pénztárcám meg az asszony a realitás felé.
A MIDO elég jó kis középút. Mindenes órának szeretném. Gyakorlatilag az első fémszíjas órám lesz. Többször nekifutottam, de mindig elbuktam. Most mindenképp megveszem.
-
Puculo
aktív tag
válasz
dzsi23 #272387 üzenetére
Nekem nagyon bejön külsőre a Steinhart, de nem fém szíjas valamint nem skeleton. Túl elegáns a hétköznapokra. Lehet ha felvenném már nem akarnám visszaadni. Szerencsére itthon nem nagyon van lehetőség karra húzni.
Ahogy elnézem a honlapjukon vannak szíjak bőven. Lehet kék bőrrel is megnézném milyen az összhatás. De most úgy állok hogy a MIDO lesz a végleges.
-
Puculo
aktív tag
válasz
petipetya #272375 üzenetére
Virtuális mérlegen vannak. Sajnos nem nagyon billent határozottan valamely irányba, ezért is kérdezgettem itt a fórumon. Kell egyfajta megerősítés.
2 hónapja még olyan óra volt a favorit ami már nem is érdekel. Mivel annyira azért számomra nem filléres kiadás, nekem is kell valamilyen külső megerősítés hogy nem vagyok teljesen őrült.
A feleségem biztos nem ezt mondaná..
De köszönöm mindenkinek a türelmét.
-
Puculo
aktív tag
válasz
rbalint88 #272371 üzenetére
Azt néztem hogy ETA Cal.:C07.601 vs C07.611 a kettő közt a különbség szerkezetben gyakorlatilag ugyanaz. Árban is hasonló paraméter mind a kettő. Kidolgozásban még nem volt MIDO órám. De lehet pont ezért kellene beújítanom egyet. Köszönöm neked is a választ.
Szeptemberben lesz a születésnapom, remélem addigra csak sikerül meghoznom a végső döntést. Nem hittem hogy ennyire nehéz lesz.
-
Puculo
aktív tag
válasz
bluemirage #272358 üzenetére
Köszönöm a választ, igazából az érdekel hogy a két modell közül minőségben van e különbség. Pl. műanyag vagy egyéb szintetikus alkatrész, illetve tapasztalatok a szerkezet meghibásodással kapcsolatban stb. A külső az nyilván szubjektív. Nekem speciel a Tissot tetszik jobban, a római számok szimpatikusabbak. De ez már részlet kérdés.
-
Puculo
aktív tag
-
Puculo
aktív tag
Egyet értek az előttem hozzászólóhoz. Sajnos vagy sem, de az ízlések változnak idővel. Már én sem venném meg azokat az órákat amiket évekkel ezeleőtt birtokoltam. Egyedül a Zeppelint tartottam meg, mivel a pilóta órák nagyon bejönnek. De a kronográfos automaták amik tetszenek ( Ball, Fortis ) több milkát kóstálnak, így egyenlőre megmaradok a kvarc verziónál.
Skeleton vagy openheart a jelenlegi mániám, habár lehet 2 év múlva már hidegen hagynak. Sajnálok kiadni érte annyit amennyit elkérnek ( 422 ezer a TUTU-nál ) de a szerelem már csak ilyen. De még így sem merem azt állítani ha megveszem hogy évtizedekig fogom vagy akarom viselni.
-
Puculo
aktív tag
válasz
bigmasterg #272184 üzenetére
Kvarc órákat nézegetett idáig. Csak casio volt a mércéje. A vastag nagy órák nem jöttek be neki. Az a letisztult formavilág amit SOAD19 ajánlott az eddig a leginkább bejövő. Mégegyszer köszönet neki is.
-
Puculo
aktív tag
Sziasztok! Kollégának kellene segítség best buy órához a mindennapokra. 100 ezer a felső határ, fémszíj és max 42mm tokméret. Zafír üveg szintén fontos lenne.
-
Puculo
aktív tag
A Seiko SII NE86 szerkezetről van valami tapasztalat, vélemény?
Nézegettem egy órát amiben ez a szív dobog, de nem sokszor futok bele.
-
Puculo
aktív tag
válasz
hitvanyalak #272065 üzenetére
Inkább én köszönöm! Elgondolkoztam rajta hogy kell egy ilyen nekem is.
Most még úgy is vacilálok az óra vásárláson. Nem akarom elsietni. A nyár nálam óra mentes. Nehezen viselem melegben az órát illetve ékszert. Őszig van időm véglegesíteni. De ez a modell is bekerült a listába.
-
Puculo
aktív tag
válasz
hitvanyalak #272054 üzenetére
Gyönyörű óra.
Nekem nagyon bejön a pilóta stílus. Van ebben az órában valami, ami vonzza a tekintetet..
-
Puculo
aktív tag
válasz
dzsi23 #271960 üzenetére
Nekem a Chemin Des Tourelles Skeleton talán ami a leginkább tetszik. Elvileg van a Westend TUTU-ban. A bőr szíjak sajnos 2 évet is alig bírnak nálam. Nyáron az izzadság tönkreteszi. Most nem is hordok órát pont ebből kifolyólag. Sajnálom a Zeppelin 100 Jahre órám mert nem zafír. Munkába nem vihetem.
rbalint88: A linkelt Certina is tetszik, nehéz lesz dönteni az biztos.
-
-
Puculo
aktív tag
válasz
pulutodurumo #271952 üzenetére
Szép darab, elmentem.
-
Puculo
aktív tag
Sziasztok! Óra vásárlás előtt állok, de nem gondoltam hogy ennyire nehéz lesz döntenem. Minél többet nézem a kínálatot annál bizonytalanabb vagyok. Ezért is fordulnék ide tanácsokért hogy mire érdemes figyelni vásárláskor. Megbízható boltokat webáruházakat nem ismerem. Automata órát szeretnék venni saját részre. Mivel vékony a csuklóm 42mm fölé nem mennék átmérőben. 400-450 ezret költenék maximum. Tetszenek az openheart és a skeleton modellek. Nekem svájci óráim voltak korábban quartz-ok. Ezért is maradnék ezen a téren, de nem zárkózom el japán gyártóktól sem. Fémszíjas modelleket keresek elsősorban, de nem feltétlenül fontos. A keretemből nem tudom mi lenne a legjobb vétel ár-értékben. Mindennapos viseletre kellene, de a sportos helyett az elegánsabb külső jön be. Pl: római számlap keskeny kivitel. Ha rossz helyre írtam akkor elnézést kérek, a segítséget előre is köszönöm.
-
Puculo
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #207690 üzenetére
Köszi a választ. Majd valahol még utánaolvasok.
-
Puculo
aktív tag
Sziasztok! Még új vagyok itt az órás fórumon, és sajnos nem vagyok otthon a témában ezért szeretnék szakmai segítséget kérni. Van már két karórám amit régebben vásároltam kizárólag külső alapján, és tervben van egy harmadik is amihez tanácsot kérnék. Mivel sosem volt automata órám ezért kicsit bizonytalan vagyok. A TISSOT órák nagyon tetszenek és még belefér a keretbe ez a modell. Az érdekelne hogy a szerkezet ami benne van mennyire megbízható, valamint igényel e különlegesebb bánásmódot a hagyományos kvarc órákhoz képest. Tudatlanságomat nézzétek el, a segítséget előre is köszönöm.
Ezek az óráim jelenleg:
-
Puculo
aktív tag
Most már kezdek bekattanni, annyi órát néztem. A zafír üveg nekem követelmény volt, a mindennapi használat miatt. Szerintetek melyik a jobb választás: Tissot V8 ill. Orient sun & moon automata. Ugyanaz az ár mindkettőnél. Viszont a vastagság az Orient ellen szól, habár gyönyörű és egyedi. Tissot volt már ugyan, de nagyon tetszik ez is. Nem tudom. Help!!
-
Puculo
aktív tag
válasz
pulutodurumo #174643 üzenetére
Köszönöm a választ, megmondom őszintén hogy külső alapján tudok beleszeretni egy órába. Itt is ez a helyzet. Egyszerűen bejön és kész. Automata órám még nem volt, igaz a Tissot márkát nem tudom megfizetni. Van még egy Zeppelin 100 Jahre 7680-1 órám amit születésnapra kaptam. Viszont sajnálom munkába is vinni, így csak alkalmi viseletre hordom. Az Orientnél tetszik hogy zafír üveg van rajta azt szeretném minden nap használni. A kérdés csak arra irányult hogy mennyire megbízható márka. A Tissot Pr 50-em állandóan megállt, úgy hogy az helyett lenne.
-
Puculo
aktív tag
Sziasztok! Sajnos nem nagyon értek az órákhoz, de kinéztem magamnak egy Orient karórát. http://www.tutuora.hu/orient/et0t002b.html Erről tud valaki valamit? Nekem túl olcsó az automatákhoz képest..
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Kezünkben a Honor Magic V5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Mobil flották
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elite: Dangerous
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest