- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Churpik
tag
válasz
PiszokAlfréd #275201 üzenetére
Nekem rendben volt, onnan is, meg a szlovák Timestore-ból is rendeltem már, probléma nélkül, a Timestore-osok még ajándék Casio-s óratokot is küldtek.
Nyilván ha valamilyen garanciális probléma lenne (de nem volt) akkor bajosabb az ügyintézés. Bár nekem eddig szerencsém volt: sem ezektől, sem az Aliexpressről, sem a Jomashop-tól nem kaptam még hibás karórát.
-
SOAD19
addikt
válasz
PiszokAlfréd #275194 üzenetére
"Olyan mintha nem is lenne benne üveg. :Y"
Ezt én is szeretem a Gshockokban, hogy könnyen úgy lehet fordítani az órát, hogy ne tükröződjön. Gondolom az ásványi üveg sajátossága ez, vagy az üveg íve miatt lehet ez? Azt vettem észre, hogy a g-shockoknál, ha magam felé tartom, akkor sokkal jobban nagyítanak, mint a zafíros üvegek. Ezalatt azt értem, hogy a fejem teljesen kitölti az üveget, ezért teljesen jól leolvasható a számlap, mintha nem is lenne üveg felette. Míg a zafír üvegnél a fejem, csak az üveg közepét tölti ki, emiatt csak ott nem tükröződik az üveg, ezért játszani kell a szöggel, hogy leolvasd az órát. Remélem érthetően írtam le.
#275193 phrenetiX
Gratula hozzá! Nekem a kistesója van (400-as), és szeretem is. A mérete még épp elmegy a vékony csuklómhoz. -
bigmasterg
addikt
válasz
PiszokAlfréd #275184 üzenetére
Vannak aki nagyon túlgondolják ezt.
Webshopokba vissza lehet küldeni a terméket, ha valami nem tetszik.Sok nagy gyártó nemzetközi garanciát ad az óráira, olyankor nagyjából mindegy honnan veszed. A drágább óriám nagyobb része pl neppertől van, volt több full fóliás, garanciával, lényegesen retail price alatt. De sokszor annyival olcsóbban be lehet szerezni, hogy ha kell, akkor belefér egy szervíz saját költségre is.
Ugye gshockot nézel? jellemzően örök élet + 1 nap, én nem aggódnék. Amúgy van 2 radiocontrollos full fém kocak G-m, mindkettő tökéletesen veszi a radiocontroll jelét, 3. emeleten, nem ablak mellett és még van felettünk egy szint.
-
bigmasterg
addikt
válasz
PiszokAlfréd #275182 üzenetére
Léteznek nem ajánlott boltok?
Szerk.:
Nyilván az egyértelmű scamektöl eltekintve. -
mondomén
őstag
válasz
PiszokAlfréd #275178 üzenetére
Valami módon a plus solar réteg okozza, gondolom nem csak a szélein van (nem néztem jobban utána).
Ha így látod, akkor szuper, igazán elégedett leszel vele, nagyon korrekt edc órák ezek!
(Én szinte egész nap ilyen szögből pillantgatok az órára, ezt szoktam meg. Ennél viszont minden alkalommal 2x kellett ránézzek, kizökkentettNem mondom, van nehez olvasható órám, de ebből inkább a simát választottam.)
-
mondomén
őstag
válasz
PiszokAlfréd #275161 üzenetére
Annyit tennek hozza, hogy a solar miatt bizonyos szogbol csak ennyit latsz 88:88. Van akit nem zavar, engem nagyon.
Illetve en hasznalok egy sima elemeset 6 eve az eredeti elemmel (nem ebreszt es ritkan nyomok a vilagitasra).
-
fagyalllo
őstag
válasz
PiszokAlfréd #275168 üzenetére
Időről időre felmerül, hogy hamisítványokat árulnak, van aki csak hallotta, sejti, kérdezi, de előfordult már olyan is, aki határozottan állította. De érdekes módon még soha egyetlen hamis órát se láttunk tőlük, a hülye sapkás is emlegette ezt valami videójában, de ő amúgy is komolytalan és valami üzleti érdeke is fűződött hozzá, egy gagyi divatmárkát promózott.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Casio G-Shock G-5600UE-1DR nálam kb. kéthetente siet +5 másodpercet, szóval a 10 másodperc meglenne egy hónapban. Amikor használom (éppen), akkor 5 másodperc eltérésnél már ismét beállítom a pontos időre. Feltéve, ha nem felejtem el, de egy idő után úgyis feltűnik.
Manual nem tudom megvan-e még, és sosem mértem, hogy mennyi fény kell a világítás pótlására. 2022 május óta a legsötétebb téli napokon, pulcsi ujja alatt is a H (high) jelzésen van a töltöttségi szint, szóval emiatt nem aggódnék..
Egy baj van vele, hogy túl jól használható óra. Hiába nézegettem a kézihúzós kronográf órákat a kínai vonalon, a Casio miatt folyton lebeszéltem magam róluk, ha a stopper/időzítő használatáról, vagy a kijelző (és segédszámlapok+ mutatók) láthatóságáról van szó. Ellenben a búvár lünetta már jobban piszkálja a fantáziámat, és azzal nem tud versenyezni a Casiom.
-
phrenetiX
tag
válasz
Nem kell nagyon foglalkozni azzal, hogy kifogy a kraftból. Nekem van egy M5610, nem is hordom egyáltalán, egy plexi fedeles óradobozban van, amit közvetlenül nem is ér soha napfény, most meg, hogy szürkeség van van, hogy power saving módban sem ébred fel. Eddig 2x kellett kitennem napozni, mióta megvan, mert 1x közepes, egyszer meg alacsony szinten volt a töltés. Ja és a dobozban is szépen szinkronizál minden hajnalban.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Hét éve van rádiós, fényevő kocka G-Shock órám, teljesen gondtalan, ablakhoz közeli vitrinben tartom, soha nem esett még le a maximumról a töltöttség jelzés.
2018-ban vettem a 35. évfordulós sima kvarc DW-5735-öt, még nem kellett benne elemet cserélni. A használati útmutató szerint kettő évet akkor bír, ha naponta 20 mp-ig használja az ébresztőt a villogással együtt és ezen kívül 3,5 mp. világítás is benne van. Szóval sokat lehet spórolni az elemmel. -
saen
veterán
válasz
Nekem lesz most egy DW-5600E, elég alapmodell, arra 2 évet ír elem élettartamra a hivatalos oldal. Gyakorlati tapasztalat majd pár év múlva, de az ilyen 10+ évek az teljesen kizárt. Az csak olyan óráknál van amire ez konkrétan rá van írva.
-
Lev Abalkin
tag
válasz
PiszokAlfréd #274926 üzenetére
Sajnos véges számúban.
-
válasz
PiszokAlfréd #274891 üzenetére
Nekem van több is. A Casio mellett a másik kedvenc "budget" gyártóm. Nagyon jó órákat raknak le az asztalra!
-
válasz
PiszokAlfréd #274888 üzenetére
[Ne felejtsd el az XMA10 kódot] ! Még van 4db raktáron. Timex ez oldalán az összes szín elfogyott már és ott 200€
-
bigmasterg
addikt
válasz
PiszokAlfréd #274883 üzenetére
Alin nagyobb az órás kiegészítő és szíj kínálat, sokszor olcsóbb is, mint temun.
Futottam már nem túl jó minőségű szíjra is, de vettem már 1000ft-ért kifejezetten jó minőségűt. Coinokkal le lehet vinni sokszor az árukat.
De ez már inkább a másik órás topic témája. -
Lev Abalkin
tag
válasz
PiszokAlfréd #274879 üzenetére
Olyannyira jó, hogy nálam feltetted vele a térképre a panda chronó-kat...
Szíjhoz adnál linket? -
dzsi23
addikt
válasz
PiszokAlfréd #274879 üzenetére
Mindenki egyetért, hogy jól áll neki.
Ha rossz lenne, egyből belekötött volna valaki.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
PiszokAlfréd #274878 üzenetére
Szóhoz sem juttok?
Annyira azért nem nagy szám szerintem. Olyan sportosan elegáns kategória -
Churpik
tag
válasz
PiszokAlfréd #274665 üzenetére
Én meg - mivel sürgősen kellett és nem tudtam várni az Aliexpress-es kiszállításra - egy ilyen csomagot vettem a Conrad-ban tavaly, az Oktogonnál.
-
válasz
PiszokAlfréd #274663 üzenetére
Conrad-bán van ám minden. És nem vackok. Pesten boltja van, de csomagban is kiküldenek mindent.
-
mrbego
aktív tag
válasz
Én egy ilyet vettem egy éve. A minősége... olyan, amilyen, de szíj babrálásához éppen megfelel nekem.
[link] -
LimaBravo69
tag
válasz
Ha tényleg nem kell komplett szett (a minőségi az elég drága), csak a felsoroltakra van szükség, itt nézz körül:
Budapesti webshop, van személyes átvétel is, ha pesti vagy. Korrekt társaság, én személyes átvételkor mindig kaptam eddig egy Óramagazint ajándékba (asszem ez a címe, most nincs előttem az újság).
Ha külföldi rendelés is szóbajöhet, Alin össze lehet szedegetni akár darabonként is azt a pár szerszámot, ami szükséges.
Finom állításhoz még egy gemkapocs is elég -
válasz
PiszokAlfréd #274492 üzenetére
Másfajta elem van bennük mint egy sima kvarcban így ezek is simán 2 évig elmennek egy elemmel. Ez ne tartson vissza.
Hajrá! -
válasz
PiszokAlfréd #274494 üzenetére
Igen! Én pl ott hordom ezeket. Sok gyártónál van ilyen. A Helm pl folyamatosan tartja őket. De az ugye nem krono.
A légiforgalmisoknak van egy kellemes, és vita nélkül megfizethető gyártó. A TWCO.
Ez is ajánlott. [link] -
tboldi
nagyúr
válasz
PiszokAlfréd #274486 üzenetére
Értelek, én csak hozzátettem, hogy a Seiko Speedtimer is ilyen, ennek ellenére engem nem zavar és szeretem.
-
válasz
PiszokAlfréd #274487 üzenetére
Sokféle Precisionist van az egyszerűtől a Chrono-ig, szerintem mindenki megtalálja a neki megfelelőt árban is.
A Jet Star-ok pl. marha jól néznek ki.
Nekem ilyenem van: [link] -
válasz
PiszokAlfréd #274481 üzenetére
Naná, nekem is vagy minimum 50-60 darabos lenne a gyűjteményem, ha totál eszetlen lennék, és így is több van most is, mint kéne
A Precisionist nagyon pontos (kellene legyen), 10 másodpercet késhet/siethet évente! Egy mezei kvarc meg 15-öt havonta. -
tboldi
nagyúr
válasz
PiszokAlfréd #274456 üzenetére
Én ettől még szeretem a Speedtimerem.
Sőt csupa rosszul leolvasható órám van, full fekete Seiko 5-ös, negatív kijelzős G-Shock…
-
válasz
PiszokAlfréd #274458 üzenetére
Van egy Moonswatch-om, az nekem elég, meg egy Bulova-m, ami Precisionist-es.
3 chrono-t is eladok most, ezt az Orientet, van egy Fossil Deckerem, szeretem csak valamiért késik... És egy Pagani "Omega Moonwatch", ami a Moonswatch miatt okafogyottá vállt.
Ezek a legjobban leolvasható chrono-k, amik fekete alapon szép fehér mutatósak.
Szerettem volna egy fehér számlapos órát nyárra, de ez így nem jött be nagyon.
Jön helyette ez:
Erről is jókat mondanak, főleg a "hattyúnyakas" szerkezetről, de nem tudom megér-e ez most nekem 60k-t. -
válasz
Nézek neked jobban olvasható kronót. Az biztos már, hogy nem az aranypezsgő májkelkorsz lesz a nyertes.
Meddig mennél el árban, illetve mi a szupermaximum, ha No.1? -
dzsi23
addikt
válasz
PiszokAlfréd #274465 üzenetére
A zafír jelent zafírt. Ha nem emelik ki, hogy zafír, akkor nem zafír.
De ettől még jó óra, masszív darab, nem lesz vele gond.
#274463 andrew01:
Jah, most látom az emailt, valóban elhalasztottak az európaiaknak... tök jó, hogy 2 nappal a start előtt változtattak...Mondjuk, nem terveztem, hogy megveszem.
"az ilyen flipperektől felfordul a gyomrom"
Szegény delfin, nem bántott az senkit...
Amúgy hasonló véleménnyel vagyok.
#274467 5-ös kezelő:
"Vigyázni kell rá / fóliát lehet rá ebay-ről rendelni."Nemár. Ez egy óra, hordani kell, nem babusgatni.
Csak nem kell ütni-vágni.
-
J&P
aktív tag
válasz
PiszokAlfréd #274465 üzenetére
Nem tudom, amatőr vagyok az órákhoz. Talán valaki hozzáértő megmondja. Most már engem is érdekelne.
-
válasz
Azért adom el többek között a Panda-t mert irtó rossz számomra a leolvashatósága.
-
válasz
PiszokAlfréd #274454 üzenetére
Tehát a jobb leolvashatóság a kérdés?
-
válasz
PiszokAlfréd #274447 üzenetére
A bull-head krono neked nem jó?
-
dzsi23
addikt
válasz
PiszokAlfréd #274449 üzenetére
Ha fontos a stopper, tekerd el onnan a mutatókat, majd utána visszaállítod.
Amúgy meg milyen őrölt ötlet már használni egy óra funkcióit... nem is értem, hogy jut ilyen az eszedbe!
-
fagyalllo
őstag
válasz
PiszokAlfréd #274447 üzenetére
A megoldás egyszerű, rendes kronográfot kell venni, ahol a tervezők is kiemelten kezelték ezt a funkciót!
[link]
-
SOAD19
addikt
válasz
PiszokAlfréd #274192 üzenetére
Nem értem. Most saját magadnak lesz, vagy másnak lesz ajándék? Ha magadnak, akkor eldöntöd, hogy megfelel-e neked így vagy sem. Ha másnak lesz, akkor viszont nem értem, hogy mi alapján állítottátok be, hogy milyen hosszú legyen a szíj?
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
PiszokAlfréd #274200 üzenetére
Most néztem meg, kívülről nem látok rajta semmi kivetnivalót, makulátlan.
Azt meg hogy kicseréltek-e benne valamit, sosem tudjuk meg. (Miért tennék?)
-
Icewloxy
tag
válasz
PiszokAlfréd #274196 üzenetére
hát igen, nem lenne semmi kétely ha pl lenne olyan szabályzat hogy csak gyártó által gyárilag leragasztott dobozos órát adhatnak el újként. akkor nem lenne kérdés az előélete.
de szerintem sok gyártó le se ragasztja.. én is most rendeltem órát , az sincs. egy szériál szám biléta van egy madzagon a csattnál azt fogom figyelni mikor kibontom rajta van-e. meg átnézem van-e mikrokarc vagy a szij belső felén használati nyom stb. ha ezek okésak akkor nincs gond nálam.
-
Icewloxy
tag
válasz
minden esetre ha sérülés mentes és új illata volt kibontáskor akkor nincs baj, sajnos az előéletükről nem tudunk semmit, hol tárolták,hogy tárolták, pult alatt bedobozolva vagy kirakatban ücsörgött 1 éve már, személyesen felpróbálta-e valaki a boltba stb..
-
fagyalllo
őstag
válasz
Milyen állapotú az óra? Látszik bármi hajszálkarc, vagy egyéb nyom ami arra utalna, hogy hordták már? Ha nem, akkor nem foglalkoznék vele. Esélyes, hogy pultban/kirakatban lévő óra volt.
-
Icewloxy
tag
válasz
Hát nem tudom ilyenkor mi a jó döntés, de felhivnám őket és megkérdezném. melyik tipusú óra?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest