- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
truefx
aktív tag
válasz
LimaBravo69 #275134 üzenetére
Nekem az a gond, hogy nem is próbálkozik a rádió jelet befogni, mintha szimplán skippelné a műveletet. Rá kéne szánnom magam még egy szervizes vizitre.
-
truefx
aktív tag
-
truefx
aktív tag
Nemrég érdeklődtem itt egy óráról illetve a benne lévő szerkezetről. (4r34)
Itt az óra.
Nekem ez a stílus nagyon tetszik. Viszont egy szintet szeretnék feljebb lépni. Ebben a fent említett 4R34 szerkezet van, ami belépő szint az itteni szakértők szerint. Illetve acélüveg, én inkább zafírt szeretnék. Van tulképp olyan, ami megfelelne az elvárásaimnak, pl. Seiko Alpinist, de ez meg a vételár kritériumomnak nem felel meg, és nem is fémszíjas. Én olyan max. 300e körüli összegnél húznám most meg a határt. Létezik ezeknek a kritériumoknak megfelelő design-nal óra, ami automata, fémszíjjal, date-tel? Ha GMT, vagy bármi komplikációt tud, az se baj. Nem muszáj Seikonak se lenni, de Aliexpress nem jöhet szóba.
-
truefx
aktív tag
Szintén Seiko kérdés. Tetszik a SSK023 modell, 4R34 szerkezettel. Állítólag ezek nem a legjobb szerkezetek, de csak ennyi az infóm. Tudna valaki erről többet mondani? Miért nem olyan jók? Pontatlan? Szervizigényes? Minden info érdekel, köszönöm szépen!
-
truefx
aktív tag
válasz
schawo #205189 üzenetére
Akkor vmit felreertelmeztem
-
truefx
aktív tag
Sziasztok, tanacsot szeretnek kerni. Egy baratom szeretne megvalni egy Breitling B-2-tol, cca. 250e HUF aron. Allitolag keveset hasznalta, es ranezesre is eleg jo allapotban van. Valoszinuleg tobb eve nem jar mar a szerkezet, mert a fiokban tartotta. Megeri ennyiert? Milyen szervizkoltsegre szamithatok? Ha jol ertem ez egy eleg gyakori szerkezet (2892).
Van egy ilyen oranak ara a piacon? Ha nem jon be, meg tudok hasonlo aron szabadulni majd tole?
Koszonom a tippeket!Igy nez ki:
-
truefx
aktív tag
Sziasztok, jóbarátom Citizen JY8020-52E -t szeretne vásárolni, de semelyik magyar forgalmazónál nincs készleten, állítólag nagyon népszerű az óra. Adjatok légyszi tippet, hogy honnan vásárolja meg, jó áron, és garancia sem ártana. (bár nekem is hasonló órám van, de még az 5 éve alatt hozzá sem kellett nyúlni).
Köszi előre is! -
truefx
aktív tag
sziasztok. Egy barátom új órát szeretne. Nagy kedvence a Citizen Promaster (kedvencünk mert nekem is az van), de mást is megnézne. Ktgvetés 150-200kHUF. Inkább acél, mint titánium. Zafír, ha lehet, és vmilyen elem nélküli megoldás (ecodrive, vagy automata, kinetic). Jolly joker a kategóriában a Tissot PRC 200, azt már mondtam neki, de ha van vkinek vmilyen kézenfekvő ötlete, ne kíméljen
-
truefx
aktív tag
válasz
truefx #14812 üzenetére
Megkaptam az engedélyt:
Mivel a CITIZEN PROMASTER órák acél változatai nemesacélból készülnek melynek ötvözésénél nem használnak köztudottan allergén vagy rákkeltő anyagot,
valószínű, hogy a kiütést az óracsat szemközeiben vagy a hátlapon megtelepedett baktériumok okozhatják. Kérem enyhén szappanos vízzel és egy kefével vagy fogkefével tisztítsa meg az órát.
A fogkefét vizezze be, a sörtéire tegye a folyékony szappant vagy nyomja bele a sörtéket a normál szappanba. Az órát teljesen kefélje át, a szíjat közötti részt is ( kb. 5 perces munka ).
Ügyeljen arra, hogy mielött ebbe belefog a menetes korona zárt állapotban legyen. Meg fog lepődni a fekete koszos lé láttán ami a tisztításkor folyik ki a csatszemek közül.
Időnként öblítse át az órát tiszta vizzel, majd ismételje a szappanozást. Szárítsa meg az órát és pár napig ne viselje, amíg a kezéről a kiütés el nem tűnik. ( Más órát se vegyen fel! )
Utána remélem teljes megelégedettséggel viselheti már az órát. Ezt a tisztítás műveletsort ajánlott havonta, kéthavonta elvégeznie, ha Ön érzékeny erre.
-
truefx
aktív tag
Koszonom a tippeket kiutes/femallergia ugyben. Illetve nagyon koszonom a Citizen Mo-i forgalmazojanak is a szemelyes megkereseset, amit a topik hozzaszolasom alapjan tett meg. Megfogadom a tanacsait!
-
truefx
aktív tag
Sziasztok, kene jotanacs egy szomoru helyzetben. 2009 elejen vasaroltam egy Citizen Promaster pilotaorat, gondoltam once-in-a-lifetime, ezzel megoldom az oragondjaimat orokre, mivel eco-drive, radioszinkronizalt, stb. Az oraval nincs is gond, tokeletesen mukodik azota is, elegedett vagyok vele.
Viszont az utobbi honapokban eszrevettem, hogy akar 1-2 orara felveszem, a borom kipirosodik ott, ahol az ora hozzaer. Rozsdamentes acel egyebkent, es ugy nez ki, femallergia alakult ki nalam. El vagyok keseredve, mert szeretem az oramat, vilag eletemben orat hordtam, hianyerzetem van nelkule.
Az lenne a kerdesem, hogy atszerelhetok e ezek az orak titanium anyaguva. Szerintem eleg lenne a csatot, es a fedelet kicserelni, de nem tudom, hogy erdemes e ilyesmivel probalkozni akar a Citizennel, akar mas szervizben. Nem biztos, hogy a titaniumra nem leszek allergias, de megprobalok egy olyan orat valahonnan kolcsonozni es letesztelni, mielott lepnek. A vegso megoldas az ora eladasa, de az tenyleg csak a legvegso.
Koszonok minden tippet!
-
truefx
aktív tag
Sziasztok! Nekem Citizen JY0020-64E oram van. Most lett ket eves. Ezeket is illik idonkent szervizeltetni, vagy csak amikor elfarad a kapacitorja?
-
truefx
aktív tag
Talán még lecsekkolom a Kossuth rádiót is, bár ki tudja ők honnan szinkronizálnak...
-
truefx
aktív tag
válasz
Márklár #1713 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy 1 mp-et konstans siet a JY0020-64E. tehát minden állításnál 1 mp-cel nagyobb értéket fogad az óra.
Pl. ehhez képest:
http://www.lagado.com/tools/timeVagy van ennél sokkal akkurátusabb és autentikusabb forrás a pontos idő ellenőrzésére? Nem mintha az 1 mp-től falra másznék, de mégiscsak bosszantó kicsit.
-
truefx
aktív tag
válasz
Márklár #1710 üzenetére
Hello Márklár! Első hetek tapasztalata? Bocs hogy nem válaszoltam neked időben, kicsit elhanyagoltma a topikot... Én még mindig boldog vagyok a jy0020-64e-vel. Már többször jártam vele víz alatt (persze nem búvárkodás), a radiocontrol remekül működik. MOndjuk a súlya az valóban elég komoly, de meg lehet szokni. Várom a nyári időszámítást, vajon lesz e problémája az átállással? (NEM)
-
truefx
aktív tag
Igen azt elfelejtettem leírni, hogy napi egyszer történik meg a rádiójel befogása. Megpróbálja hajnali 2-kor és 3-kor, ill. 4-kor, vagy a 4-et manuálisan át lehet állítani bármikorra.
A leírás pedig havi max. +/- 15 mp-es devianciát ad meg a szerkezetre. -
truefx
aktív tag
zafírüveget mivel szabad törölgetni? Jó az ingujj meg a papírzsepi? Köszi.
Nekem egyébként a topikban már elhangzott Citizen JY0020-64E van meg 1 hete, és nagyon tetszik. Ha valakit érdekel szívesen írok róla.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Kuponkunyeráló
- Nintendo Switch 2
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest