Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
stellaz #247757 üzenetére
Igen, tud. Be lehet állítani mind a menüben történő navigálásra, mind az értesítésekre: [link] (videó) Engem idegesített, hogy állandóan rezgett a kezemen, így ki is kapcsoltam a hanggal együtt. Legalább kevesebbet is fogyaszt. Sőt, még az automatikus világítást is kinyomtam. Nagyon kihasználom a funkcióit...
#247758 arn
Felhasználás függő. Ha tényleg, csak alkalmanként hordanám, akkor dátum nélküli. De, ha minden napi használatra venném, akkor dátumost vennék, sokszor jól jön. -
arn
félisten
válasz
stellaz #247661 üzenetére
Lehet, de tender is volt rola, epp a multkor olvastam, tobb varosi legenda is elterjedt.
Regen, azzal sem voltak tisztaban, hogy pl a nok hogy regalnanak a menstruaciora az urben, fura lenne, hogy barmit felengedtek volna, abbol is botrany volt, hogy vmelyik urhajos szendvicset vitt magaval.
-
arn
félisten
válasz
stellaz #247632 üzenetére
Ott szvsz a retro nosztalgiafaktor van mar inkabb benne, mint a walkmannal, vagy mas felkapott 80s cuccnal - foleg, hogy gyk ugyanugy ugyanannyiert megveheted.
Nekem a gyerek es kamaszkorom
egy pontos 5000es replikat szivesen vennek, szvsz ezek azert adnak ki szazfelet, ugy hogy egyik sem 100%, hogy minden valtasnal adjanak el belole. Addig marad az 5610.
Az fw sose vonzott, mindig egy superlowcost ora volt.
-
fagyalllo
őstag
válasz
stellaz #247632 üzenetére
Ráadásul a mai kollekcióban lévő óráknak nincs közük az eredeti, Holdon is viselt példányokhoz, csak hasonlítanak azokra, így csupán marketing maszlag a Moonwatch név. Ha olyan fasza lenne az eredeti óra, akkor változatlan formában kellene gyártani, hiszen a Hold nem változott, a fizika nem változott.
-
stellaz
veterán
válasz
stellaz #247512 üzenetére
Jah....át lett állítva a telefonomon a régió, így minden ment utána.
Már azt hittem vlamwlyik atomóra szerver meghülyult.
Mondjuk ha valaki tényleg meghekkelne azt, ahonnan a net alapú eszközök kapják az időt, az elég sok galibát okozna (tömegközlekedés, stb). Bár lehet, hogy azok GPS műholdról mennek. -
Lev Abalkin
tag
válasz
stellaz #247320 üzenetére
Az összesből, ahol a végletekig megy a bizonygatás, és eljutunk olyan létfilozófiai alapvetésekhez, hogy óra-e a gázsütő...
Az elmúlt 100 év technikai fejlődése egy csomó új eszközt hozott létre, amelyekre nem találtunk ki új nevet, hanem korábbi kategóriákba erőltetjük őket.
Pl. ilyen az óra is.
Az okosórát nevezhetnénk csuklószámítógépnek vagy mobiltelefon-perifériának, vagy mittudoménminek, de az óra lett az általánosan elfogadott. Ez egy hallgatólagos megállapodás arra, hogy meg tudjuk nevezni, szerintem tök fölösleges agyonelemezni az elnevezés létjogosultságát. -
ricsik
őstag
válasz
stellaz #247311 üzenetére
Ez így sántít, ugyanis az okosórát az esetek 99%-ban a karon, csuklón hordják, ellenben a telefont meg, saccolok, 40%-ban a zsebben.
Nekem pl mióta van mobilom (5110) soha életemben nem hordtam a zsebembe. Asszony sem a farzsebébe, ahol most nagyon divatos, hanem a táskájában hordja. Gyanítom kb még az emberek 60% van ezzel így, hogy nem zsebben hordják.
Ott sem stimmel a példád, hogy akkor a mobilt hívjuk holnaptól zsebrádiónak?Szirtimorc: az okosóra alapfeladata szerintem az idő mutatása. Lehet tévedek, de ezeken nem jön elő a kép, ha magad felé fordítod? Tehát nem lehet azonnal leolvasni az időt? Pont hogy minden egyéb funkcióhoz nyomkodni kell, tehát a legalapvetőbb funkciója, ami mindig azonnal elérhető és ott van, az az idő. Nem?
-
válasz
stellaz #247284 üzenetére
Jaj hagyjuk is, jó? Úgysem idevaló téma, ahogy írja az összefoglaló is...
Itt mindig is az volt a kialakult szokás, hogy mindenki megaszondja a frankót, és az úgy van, nincs vita! Ha ettől eltérő véleménnyel van valaki, az hülyének van nézve, kimondva-kimondatlanul (inkább előbbi).
Sajánlattal látom ismét, hogy ez döntően nem Óraszerető csapat, csak kiskedvenc csoport. Ami nem fér bele a saját kis halmazotokba, nem saját kedvenc, az már le van sajnálva.
Nem hallottam egy normális érvet se arról, hogy az okosóra miért is nem óra, ezért írtam, hogy akkor biztos cserepes virág, hiszen Óra nem lehet.
A véleményem pedig megvan rólatok, ebben halálosan nyugodt lehetsz. -
-
válasz
stellaz #247260 üzenetére
MIért alkalmatlan? Ezt nem értem, fejtsd már ki kérlek.
Összehasonlítva egy automata órával, ami szintén "lemerül" 2 nap után, ha nem "töltik", az okosóra is lemerül x nap után, ha nem töltik.
Időmérésre IS alkalmas. Egyes órák meg a rajtuk lévő skálával sebességmérésre is alkalmasak, mégse mondod azt rá, hogy jármű sebességmérő óra funkcióval ellátva.
Direkte szőröztök itt a témán, holott egy mai okosóra semmiben sem másabb, mint anno egy Casio kvarc, ami tudott dátumot, stoppert, akár számológép funkciót, stb. -
rbalint88
addikt
válasz
stellaz #247256 üzenetére
Pedig ha nem nyulkalok hozza, akkor az idot mutatja
amugy meg ne legyel szandekosan ertetlen
a mobiltelefonnak a telefonalas az alapfunckioja, onnantol minden csak extra (ahogy a korai keszulekekben telefonkonyv se volt, meg sms-t se lehetett irni). Nem veletlenul okosora a neve mindenhol es nem csuklo-szamitogep
-
arn
félisten
válasz
stellaz #247240 üzenetére
Epp ebben tevedsz… miert kellene kivenni? A mai orak a mai infrastrukturahoz vannak igazitva. A radios egy masikhoz, az se mukodik mindenhol. De vegyunk egy esetet, hogy sziberia kozepen elsz, mindentol elvagva… ott mihez igazitod az orad? Napjarashoz? Meg ott is kell vmi, ahol leszinkronizalod. Ezek ilyen kitalalt, nem tipikus szituaciok.
Tolem nagyon messze all az okosorak vilaga, de tobb emberen latom szinte mint normal orat, es epp ugy megertem, mint akik sok penzt koltenek nem praktikus mechanikus orakra.
En speciel a fitness karkoton is kikapcsoltam a kijelzot, hogy ertelme legyen a rendes oramnak, de teljesen illogikus lepes, pusztan csak szeretem a klasszikus oraimat.
-
Evil Snowman
őstag
válasz
stellaz #247236 üzenetére
Ezzel én csak részben értek egyet. Elég sok hasznos funkciója van egy okosórának, ahogy lentebb rbalint88 már kifejtette. Annyit tudok elképzelni, hogyha volt okosórával valami gyakorlati tapasztalatod, akkor az valami low end cucc lehetett. Sajnos itt is az van mint a mobiloknál, hogy kb. 2 gyártó van (Apple, Samsung) akik érdemi cuccot tudnak lerakni az asztalra a többiek pedig küzdenek csak mint disznó a jégen.
Nekem Apple Watch SE volt, egyetlen hátránya a napi töltés volt, illetve számomra még hátrány volt a relative kevés watch face megléte. Aztán 2 hónapja sikerült kinyírnom egy pezsgőfürdő, majd utána egy 60 fokos szauna kombóval, így átnyergeltem a klasszikus óra vonalra. Nem mondom, hogy néha nem hiányzik egy-két funkció a Watch-ból, de egyelőre nekem bejött a klasszikus módra való váltás.
Summa-summarum, szerintem mindkét kategóriának van létjogosultsága és mindkét kategóriának megvan a maga "szépsége".
-
rbalint88
addikt
válasz
stellaz #247240 üzenetére
Egy mobilhalozat-kepes okosora onmagaban is hasznalhato, korlatokkal, de a telefont is kivalthatja. Tudsz rajta onmagaban telefonalni, uzenetet irni, zenet streamelni, edzeseket rogziteni, megmutatja a pontos poziciodat, tud visszajelzest adni a tested bizonyos parametereirol. A mobilhalozat nelkuli verzio is tudja kb ezeket, csak korlatozasokkal vagy a telefonodon keresztul. Azert ezek nem feltetlenul haszontalan dolgok
Persze emellett 1-2 naponta tolteni kell, ami szivas. Nekem egy apple watch series4 van, egyelore igy 3 ev utan nem ugy tunik, hogy egyik naprol a masikra hasznalhatatlan lesz, mert elavul. Home officeban es hetvegente ezt hordom, meloba meg az automata Seikot. Szepen megfernek egymas mellett, mindketto masra jo
Amugy ha akkora idiotasag lenne az okosora, valoszinu nem fejlesztene a temaban a Tag Heuer, Montblanc, Casio sePlusz az orokervenyu mondas, F91W felett minden csak felesleges rongyrazas
-
arn
félisten
válasz
stellaz #247236 üzenetére
Az evolucioja legelejen megis mit varsz? Mennyi ev is van a mechanikus es a quartz orak kozott? Es meg igy is pontosabb a gyakorlatban
lesz ez meg jobb is.
Nem ertem hogy lehettek ilyen vaskalaposak. Imadom a regi tradicionalis dolgokat, ami kepvisel vmit, de kivancsi vagyok arra is, hogy a modern orak merre fejlodnek, az evolucio nem allt meg.
Az okosorak is ki fogjak termelni a maguk kulttermeket, csak ido kell hozza, a quartzot ugyanigy kirohogtek az olcso szemetnek tekintett casioval, aztan most mindenki milyen buszken mutogatja a kocka gshockjat (en is szeretem, remek), a maxbillt is birom, es vennek egy moonwatchot is, ha nem 7000 eur lenne, es sose vennem fel az ara miatt.
-
arn
félisten
válasz
stellaz #247213 üzenetére
Oraformaju vmi, amit sok ember a kezen hord, ido kijelzesere hasznalja, nalam ez elegge oranak tunik (meg sok ember szerint is)
Meg irjatok, hogy az okos ora, radios ora nem fuggetlen, egy rendszer resze… ti mi alapjan allitjatok be az oratokat? En egy masik ora alapjan, ami altalaban pontos (radios faliora pl).
Az idomeres sose volt fuggetlen mas tenyezoktol, csak az egyik oldalon te szinkronizalsz (csillagok, nap, toronyora, masik ora), a masikon meg egy gep teszi meg helyetted (radio, net, gps), az ora meg meri a ketto kozott eltelt idot. Ez a kezdetektol igy van, a fuggetlensegedet egy idore kapod, max azon vitatkozhatunk, ez meddig tart.
Az ora szerkezete csak koveti az adott korszak technologiai szinvonalat, teljesen termeszetes, ha hordasz vmit a kezeden, bele lehet tenni mas praktikus(nak tuno) funkciokat. Erre mindig is torekedtek, max az adott korszakban annyira futotta.
A mechanikus orak iranti rajongas, egy adott korszak technikai szintje elotti tiszteltes, gyakorlati ertelme nem sok van ha az ido ismerete a cel.
-
arn
félisten
válasz
stellaz #247192 üzenetére
Mutatja az idot
Ha a garmint annak tekintjuk (inkabb egy featureora sporthoz), a szervezet monitorozasara hasznalom, segit a regenralodasban sportnal, mikor mennyit hogyan sportolhatok. Az okosoras ertesitesekre ott a telo, azt mindig kikapcsolom.
A testfunkciok egyre kiterjedtebb figyelese lesz szvsz a leghasznosabb resze, foleg ha vkinek vmilyen problemaja van, ott nagy segitseg.
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
-
BloodRay
veterán
válasz
stellaz #246897 üzenetére
Én már párszor leírtam itt, hogy én nagyon szeretem a GW-5000-et, nem bántam meg, a cserét GW-5610-ről.
Kevésbé kényelmes mint a normál változat(a hátlap jobban felfekszik a csuklóra annál), de sokkal masszívabb és összességében jobb a minőségérzete.
Plusz ugye made in Japan..
-
dzsi23
addikt
válasz
stellaz #246897 üzenetére
"Nálam ez pusztán csak érzelmi kérdés"
Ha a szíved a drágább óra felé húz, az egy nagyon jó indok arra, hogy megvedd, sőt, talán a legjobb indok, ennél értelmesebb érvet senki sem fog felhozni szerintem, hisz tudásban kb. ugyanaz, és a G-k ütős-vágós órák (nyilván a drágább strapabíróbb, de az olcsó sem gyenge, mégis csak G...), így nagy előny az olcsóság. Én a nehéz órákat nem szeretem, de más igen, lehet, hogy te is.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
stellaz #246509 üzenetére
Kezdő koromban én is összekaristoltam sok hátlapot.
És van olyan pattintós hátlapos óccó kvarc a rokonságban, amit nem tudok kinyitni, órás is szenved vele rendesen. Semmi fül, rés, perem ahová befér egy nyitó v késpenge. És monoblokkos Citivel se kísérleteznék. Fortis sima ügy gumilabdával, Certina DS-t meg sem próbálom /nem kell állítani, és nem is tudnám házilag/. -
@mriya@
őstag
-
-
Ulenspiegel
tag
válasz
stellaz #246033 üzenetére
Úgy gondolom, hogy a leírtak a te személyes tapasztalatod.
A latin kifejezéseket megkülönböztetés nélkül használjuk szóban és írásban is.
Mellesleg itt írásos kommunikáció zajlik.
Ami az et cetera-t illeti: link link
A latin kifejezések használata "kínos" a számodra, az angoloké pedig természetes. Világos.
-
Ulenspiegel
tag
válasz
stellaz #246023 üzenetére
@stellaz
Az "U.i." (utóirat) a latin Post Scriptum-ból (P.S.) ered, mindkettő használatos a magyar nyelvben. Sajnálom, hogy kínos helyzetet teremt számodra a rövidítés egyik módjának használata. De ha itt tartunk, az nem kínos a számodra, hogy röpköd a topikban a "review", "user", "bs", "etc.", "LOL"?
-
dzsi23
addikt
válasz
stellaz #245960 üzenetére
"Szerintem az óra inkább olyan, mint az autó. Elsősorban legyen kényelmes, gyors, megbízható, könnyen karbantartható, másodsorban nézzen ki valahogy."
Ahogy a kollégák írták: ez pont fordítva van.
Amikor órát szeretnék venni, mindig a külső az első; ha egy óra nem tetszik, rá sem kattintok, ha pedig tetszik, akkor megnézem, mi van benne, és mennyire megbízható. Ha belsőleg nem stimmel valami (pl. PRX), akkor mérlegelek, hogy tetszik-e annyira, hogy eltekintsek a hibája felett... és itt jön képbe az ár.
Amúgy az óra ne legyen gyors, mert az nagyon nem jó.
"Nem értek veled egyet."
Én sem veled, de erre a többi mondatodból is rájöttem volna.
#245963 stellaz:
Márkától függetlenül azt választanám, ami tetszik. Lehet tőlem akármekkora státuszszimbólum, ha nem tetszik. És ez nem csak japán-svájci viszonylatban igaz, hanem svájciak közül is inkább hordanék egy Tissot, mint Rolexet, ha utóbbi nem tetszene. Sőt, akár Roamert is szívesebben hordanék, mint Grand Seikot, de arra azért kicsi az esély, hogy a GS kevésbé tetsszen.#245967 TechN7ne:
"Ne keverd a szezont a fazonnal ,írtam:
Svájciaknál a 100k egy kvarcért alsó kategória ,
Japánoknál 100k ért egy kvarc màr bőven közép kategória."Mint írtam, "az alsókategóriát NEM a kvarcórák között értettem, hanem az egész óravilágban." Remélem így már egyértelmű lesz, hogy én NEM beszéltem a kvarcórák kategóriáiról.
"olyan izésetek van mint Nagyapámnak volt"
Kiváló ízlése volt.
Amúgy meséld már el, légy szíves, hogy a te Tissot-d miért nem öreges, ha a fenti Citizen az. Az a Citizen eleve modernebb formákból építkezik, akkor miben jobb a Tissot-d? Az oké, hogy nem tetszik neked, nekem sem tetszik a pl. a Fossilod, de így szép a világ... Ha már Fossil; a Fossilod miért fiatalos? Mert van rajta 3 karika, ugye? Az megvan, hogy már 100 éve is léteztek stopperes karórák, és 50 éve nem is nagyon változtatnak rajtuk? -
SOAD19
addikt
válasz
stellaz #245963 üzenetére
"Jól kinéző órát megvennél hitvány szerkezettel?"
Igazából mit nevezünk hitvány szerkezetnek? Kvarcoknál is már a 20-30k-s pl. Casio órákban is már megbízható szerkezet van. Automatáknál se sok olyan van, ami annyira kerülendő lenne. Jó mondjuk 7s26-tal szereltet biztos nem vennék. Miyotából meg, ahogy olvastam inkább a 9-est érdemes választani. Bár, ha 100k felett nézelődik az ember, mint én is, akkor esélyes, hogy a szerkezettel nem nagyon kell foglalkozni, vélhetően egy tűrhető kerül az adott órába. Például nekem abszolút megfelel a sw200-as is, ez is 10s alatt van nálam.
Gondolat kísérlet:
Seiko SPB071 vs. valamelyik Rolex (amelyek legtöbbje számomra nem túl izgalmas, legalábbis képek alapján)? Egyértelműen a Seikot választanám, de még egy fele áru az ocw-s100 esetén is. Indoklás: mert nem menőzni veszek órát. Persze luxus órákból, pl. egy textúrált számlapos GS-t szívesen elfogadnék. Vagy egy Hublot Sang Bleut. Szeretem, a kicsit egyedibb dolgokat, hogy ne "mindenki" karján az jöjjön szembe az utcán. A Rolex ebből a szempontból se tetszik, külföldi órás fb csoportban is állandóan fel-fel tűnik, szinte mindenkinek, akinek van egy komolyabb gyűjteménye, annak kötelező darab. Ha annyi pénzem lenne, akkor egyedibb, ritkább, nem utolsó sorban izgalmasabb órát vennék magamnak. -
SOAD19
addikt
válasz
stellaz #245960 üzenetére
"Az óra elsősorban funkcionális műszaki eszköz, másodsorban viselet."
Szerintem meg pont fordítva van. Szerintem az emberek többsége főleg kinézet alapján választ magának órát, köztük én is. Persze, azért megnézem, hogy milyen szerkezet van benne, hogy viszonylag jó minőségű, megbízható legyen.
-
dzsi23
addikt
válasz
stellaz #245930 üzenetére
Az alsókategóriát nem a kvarcórák között értettem, hanem az egész óravilágban. És igen, egy 100 ezres kvarc kronó alsókategóriás óra. Mondom ezt úgy, hogy nekem sem volt még sokkal drágább órám.
#245941 stellaz:
"ez felett meg már a luxus kvarcórák vannak, amik már inkább ékszerként funkcionálnak, az áruk a funkciónalitásból már sehogyan sem vezethető le"Akár tetszik, akár nem, az órák ékszerek (azaz ékszerek IS, nehogy valaki belekössön). Nem csak a luxusórák, hanem szinte mind. Van okosórám, azt a funkciói miatt vettem, e tekintetben a hagyományos órák a nyomába sem érnek, de csak 30 ezerbe került, akkor ezt hova soroljam?
Nem a funkcióik alapján kategorizáljuk az órákat...
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
stellaz #245930 üzenetére
A svájci óráknál alsó kategória a 100k környéke ,Japánból meg 100k-ért már középkategória egy kvarc.
Viszont egy jobb fajta alsókategóriás svájci kvarc óra simán van olyan összeszerelési minőség mint bármelyik középkategóriás Japan (ha nem jobb…) - és félreértés elkerülése érdekében nem a belső szerkezetre értendő.
Szerk.
Addig hiába állítják sokan ,hogy ebben a kategóriában jobb a werk a Japánoknál ha egy normális tömörszemes és kidolgozott fém tokot nem bírnak készíteni -vlhol ez a gyengéje a Japánoknak és ez az előnye a Svájci óragyártásnak.
Luxus kategória + megint más téma - ott már nem igen rúgnak labdába egy darab Grand Seiko-val. -
dzsi23
addikt
válasz
stellaz #245723 üzenetére
Nem tudom, mennyire jó ötlet index nélküli órát (az egész Laura kollekció) kiadni akkor, amikor egyre kevesebb fiatal tudja analóg óráról leolvasni az időt még indexekkel is. Legalább kvarc, nem kell gyakran állítgatni. Viszont az index nélküli órák esetén bennem is felmerül, hogy csak divatórák, mert a időmutató funkció totál mellékes, akár egy karkötő is lehetne. Még akkor is, ha egy sokmilliós Moserről van szó.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
stellaz #245408 üzenetére
Na jo, en is kioffolom magambol a hasonlo rolcsis sztorim: en taval vettem, szombaton rendeltem, raktaron van, atveheto, elmentem, hazahoztam, nem tolt.... visszavittem, nem tolt, igen tudom, csere/penz vissza, majd hetfon, ne szorakozz, nincs kollega, dehogy nincs, nincs masik, dehogy nincs, akkor csere jo lesz? Persze.
Dobozt itthagyom, de elotte probaljuk ki -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
stellaz #245208 üzenetére
A főbb méreteink egyeznek ezek szerint, csak rajtam izom helyett elraktározott cukor van többségben, köszönhetően az ülőmunkának, kevés mozgásnak és erős stressznek.
Tomsolo :
Tudom kezelni a problémát. Shark-mesh nem okoz gondot, nyúlik annyit, amennyit kell. Casio Lineage csatnál lehetne probléma, a két lyuk micro állítási lehetőség kevés /szem ki-be/, ezért nem azzal viselem. Amfíbia csörgős fémszíja is nyúlik valamennyit, de melóba is viszek magammal tüskét az állításhoz, és tartalék óra is van nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen egeret válasszak?
- Nők, nőügyek (18+)
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest