Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
válasz
@mriya@ #267974 üzenetére
Hát, a legszebb eszméket is aprópénzre lehet váltani, kb. erről szól az emberiség történelme, de most nem akarok valami béna spengleriánus lamentálásba kezdeni. Ezt az órát viszont tényleg csak nagyon apró pénzre lehetne váltani, megnéztem most a rég nem látott Vaterát, túl sok változás nincsen úgy kb. 2009 óta, a hasonló Vosztokok 3-5 ezer körül vannak fent, a Kommangyírszkije meg jellemzően 15-16 körül indul. A Vostok Europe márkáról nem tudok véleményt alkotni, mert a tulajaiknak jellemzően jó nagy és erős kezük van és jobb a békesség.
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #267378 üzenetére
A pontosságával nincs problémám, a rádiós órákat meg eleve kerülöm, mert nálam nem szinkronizáltak rendesen, és zavar, ha egy funkció nem működik rendesen, és ebben akkor sem tudnám használni, ha akarnám, és a telefontól való függés sem megoldás (számomra). Tudom, hogy kikapcsolható a szinkron, de akkor is zavar, hogy benne van. Rádió nélkül tökéletes lenne, és már évekkel ezelőtt megvettem volna, mert külsőre szerelem volt első látásra... a 39mm-es átmérő, a mutatók és az indexek aránya, a formák, a betűtípus is tökéletes.
Vágom, hogy vannak hasonlók, de én pontosan ilyet kérek, rádió nélkül.
-
jeni
félisten
válasz
@mriya@ #267027 üzenetére
évekig a polcon pihent az anyámnál
petipetya
ennél az óránál a korona 1 kihúzásánál lefelé tekerve a dátum megy,a nap sehogy sem,a 2.- korona kihúzásánál meg a óra -perc,ill. sokszor körbe tekerésnél megy nap is éjfél körül.
a teljesen helyére tolt korona esetén egy pici erővel még beljebb tolva 1x akkor a napot engedi kiválasztani, ez így jó vagy nem szabad?
akkor a Baljcsi Zsil. levő Seiko-ban átnézettem-bár az üvege kicsit karcos- ezzen kristály üveg van? -
gg07
tag
válasz
@mriya@ #266850 üzenetére
Ez az óra mennyire jó vétel 70Kèrt?
Orient Mako 3 -
driv4r
aktív tag
-
oimuka
tag
válasz
@mriya@ #266085 üzenetére
Erre voltam kíváncsi, annyit én is tudok, hogy túlhúzni nem lehet, mert ha elérte a maximumot, üresbe forog. Nemrég vettem és a pontosságát szeretném megállapítani.
A rázásról pedig annyit, hogy persze rázogatni is lehet, de szerintem felhúzni úgy kell, hogy körkörös mozdulatokat végezni vele, hogy lengősúly körbe tudjon forogni. Rázogatással is el lehet érni, de azok csak negyed vagy fél fordulatok.
Még annyi, hogy ezen ugye nincs másodperc stop, azt úgy oldottam meg, hogy a második pozícióba kihúzott koronát ennyhén megmozdítom az óramutató járásával ellenkező irányba, így a másodpercmutató megáll. Ezzel nem ártok az óraszerkezetnek, ugye? -
-
SOAD19
addikt
válasz
@mriya@ #265256 üzenetére
Ok. Sajna már nem kapható szerintem, ha jól rémlik limitált darabszámban jött ki. Nyilván az a pár millió ft-ocska amennyibe kerülhetett az meg...
Más:
A héten két új Omega Seamaster tulaj is lett itt a topikban. Erre a mai kronometer-es srácok videója pont erről az óráról szól. Milyen véletlen, ráéreztek a srácok. Megyek meg is nézem. -
válasz
@mriya@ #264304 üzenetére
Elhiszem, és fejen is találtad a szöget. Pontosan így gondolom én is.
A gyártónak megéri pénzkeresés céljából. Te, mint end user elégedet vagy, mert fillérekért ad egy hamis érzést. Boldog a gyártó, mert jól keres másnak a kenyerén, boldog a vevő, mert századából kap egy feelinget, amit igazából, igaziból nem engedhetne meg magának, vagy csak eg,szerűen nem akarja megengedni magának.
Tehát mint piaci rés, eg, tökéletes termék, van kellendősége is. Óraügyileg meg nulla, mert az előállító céget kizárólag a profit érdekli, nulla tervezéssel, nulla designal, nulla bármivel.
Ezért gondolom én így, de természetesen ez csak a saját véleményem.
Peace 🙏
-
válasz
@mriya@ #264290 üzenetére
Igen tudom, nézegetem már egy jó idelye őket. Vagy ETA 2824, vagy polyot szerkezetek teljes mértékben étvizsgátva, összeszerelve.
Engem az 5 ATM zavar csak, nagyon funky órának tartom, de még nem mertem venni, vagyis nem döntöttem el, melyiket és max mennyit adnák érte.
Volt már a kezemben AS óra, és azt kell, hogy mondjam, a kidolgozása az bazári, gyönyörű a polír, a számlap meg egy külön mese kategória.Igen, van ára, de manapság minek nincsen?
Ez pl. egy alap NOMOS áráért kapod: -
"_Maverick_"
kezdő
válasz
@mriya@ #264067 üzenetére
Nekem ezzel az emberrel nincsenek jó tapasztalataim. Vittem hozzá egy vintage Seikót. Hanyag munkát végzett, teljesen más éleket csiszolt egy normál állapotú, hajszálkarcos órára. Rengeteget lemart a tokból.
Lassan is dolgozott, a megbeszélt határidőt bő egy hónappal kitolta.
A flegma stílusáról már nem is beszélve. Tudtommal saját gépei sincsenek. A WDL-ben maszekolgat munka után.
-
válasz
@mriya@ #263990 üzenetére
Az a rotor holtjátéka miatt van, nekem is ugyanilyen a hangja.
#helikopter: műszak végén hárman ràemeljük a trepnire 🤣😅
Viccet félretéve, ezen a trepnin húzzuk ki a hangár elé, egy ember is tudja mozgatni és kint erről száll fel, erre száll le a pilóta. Ha nem saját bázison vagyunk, csak tankolni kell valamelyik reptéren, értelemszerűen ott nem kell trepni. -
arn
félisten
válasz
@mriya@ #263715 üzenetére
Jah azt en is latom, hogy mennyi mindentol fugg, hogy eppen hogy jar - de arra mar rajottem, hogy nalam az automata oranak sok ertelme nincs, a felhuzossal ugyanott lennek. Nagyon nem mindegy, hogy home officeban vagyok vagy az irodaban, sportolok e aznap vagy sem, eppen milyen rugofeszitettseggel jar az ora (foleg nalam hamar az also tartomanyba kerul, ha nem huzom fel). Szimplan az a legegyszerubb, ha minden reggel felhuzom, meg hetente egyszer beallitom - ez valt be az elmult masfel evben. Igy szepen eljar par sec kesessel.
Szeretnek egyszer vmi egyszeru, de igazan jo minosegu orat, ki kell tapasztalni ezeket a dolgokat.
Amit nagyon sokra becsulok a max billben - es epp ezert kisse el is bizonytalanodtam benne, hogy kell e nekem ennel komolyabb mechanikus ora - baromi jo ez a zafir dom, es a mindenutt lekerekitett tok, sose akad fenn semmiben, eleve az oratok kevesbe karcolodhat, 80g femszijjal, es fantasztikusan jo az ora balansza. Van sulya, de nem nehez (es nem fejnehez), a tobbi fem oramhoz kepest mintha nem is lenne a kezemen. A milanaese szijat barmikor mm pontosan beallithatom. Ezek azok a dolgok, amik eszembe se jutottak, es lehet zavarna egy rolexben vagy egy grand seikoban - de lehet tevedek, mert ott is elojonne sok aprosag, ami ezekbol a “budget” orakbol hianyzik (a magasabb minosegi szinten kivul).
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz
@mriya@ #263663 üzenetére
Nappal csuklón, éjjel koronán, 4R36 szerkezet 7-8 nap után +2 sec-nél tart.
Mondjuk a járásképe elég ronda - így jött ki a gyárból...
Még nincs egy hónapja, hogy hordom. Ha bejáródott, lehet, hogy beviszem a Bajcsy Zsilinszky útra egy kis korrekcióra.
Ez az ökörhugyozás nem tudom, hogy mitől lehet, még egyik órámnál sem láttam ilyet...Ha számlappal felfelé pihen éjjel, akkor siet napi 4-5 másodpercet.
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #263671 üzenetére
Most csak trollkodsz, ugye?
Én nem bonyolítanám, nekem a sima kézihúzós órák is megfelelnének, sőt, azok (lennének) a kedvenceim, számomra inkább a rotorral lett túlbonyolítva, mert számomra felesleges, és nélküle vékonyabbak is lehetnének az órák. Viszont kézihúzósból marhára kicsi a választék, ezért veszek automatát. -
Jánosík
friss újonc
-
fagyalllo
őstag
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #263447 üzenetére
Ez tök jó, remélem, hogy nem is lesz vele semmi gondod!
De sokan vígan úszkálnak 30m-es órákban is, mert "sosem ázott még be", de attól még nem ajánljuk, hogy más is így tegyen. És a Paganik is tök jók, ha a helyükön kezeljük őket, nekem volt már több is, ma is rajtam van az egyik, és elvagyok velük, de az ajánlott szintet szerintem nem érik el. Nálam az ajánlott, amit bátran megvennék családtagnak, vagy ajánlanék akár a főnökömnek/ügyfeleknek, ha megbízható órát keresnének... a San Martin ebbe belefér, a Pagani nem.
-
ricsik
őstag
válasz
@mriya@ #263212 üzenetére
Nem tudom, hogy ironizálsz e, de nekem rohadtul bejönnek.
A középsőnek mondjuk túl vastag a bezele, de szódával...
A legjobban a rádiós tetszik, amit kár, hogy nem adtak ki nálunk.
Ha minden igaz az új nem rádiós jóval drágább lesz, kevesebb tudással.
Ráadásul a 4-es órajelzést is jól elba..rontották. Mi az a kanyarítás?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest