- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DonThomasino #276278 üzenetére
Pl ez? [link]
-
@mriya@
őstag
válasz
DonThomasino #264970 üzenetére
Elméletileg lehet, a kérdés az, hogy elvállalja-e valaki?
Sok esetben érdemes inkább donort keresni. -
SOAD19
addikt
válasz
DonThomasino #264383 üzenetére
-
ricsik
őstag
válasz
DonThomasino #264319 üzenetére
Próba nélkül nehéz megjósolni, hogy hogy fog állni, nem csak a L2L befolyásolja a végeredményt.
Azt vallom, ha a L2L nagyobb vagy egyenlő a csukló szélességénél, akkor az túl nagy.
Most attól az 1mm-től eltekinthetünk
Persze kinek mi tetszik, vagy mi fér bele. -
Churpik
tag
válasz
DonThomasino #264324 üzenetére
CasiOak-ból ráadásul van kisebb S (Small) változat is, igaz jellemzően női színvilágban, de érdemes körülnézni a kínálatban, hátha valamelyik megtetszik (van fekete is ha jól emlékszem) + a kicsi változatnál nem ragaszkodtak az inverz kijelzőkhöz.
A MudMasterről annyit, hogy az én csuklóm 8.25-8.5-ös, és még azon is drabálisnak hat. Van egy Seiko digis régi Smael-em, az 57mm, és kesztyűre lehet húzni, hogy ne fázzon a kezem télen, ha látni akarom az időt. A MudMaster meg 56-os...
-
SOAD19
addikt
válasz
DonThomasino #264314 üzenetére
Szerintem engedd el. Itt van pár modell, ami nekünk vékony csuklóval rendelkezőknek is meg jó méretben: kocka gshockok természetesen, GST-B400/500, GBD-200, Casioak-ok (ga-2100, ga-2100, gm-2100). Ezek mind kényelmesek, nem is túl vastagok.
-
SH4D0W2011
őstag
válasz
DonThomasino #264322 üzenetére
Szerintem sem az. Jó, ez egy nagy G-Shock, nagy lesz, de milyen legyen egy G-Shock? De ettől még lehet kényelmes és jól hordható. Régóta agyalok ugyanezen én is 16 centis csuklóval, de még azóta sem szántam rá magam, hogy megvegyem.
-
SH4D0W2011
őstag
-
ricsik
őstag
válasz
DonThomasino #264314 üzenetére
Esélytelen
Mérd le a csuklód felső szélességét és kiderül.
A 19cm csuklóm szélessége 60 mm, így a 55mm -es L2L 9400 jó lehet rá.
Ha 55mm-nél kisebb a tiéd, és pedig biztos, hogy kisebb, akkor nem lesz jó szerintem. -
@mriya@
őstag
válasz
DonThomasino #263655 üzenetére
Általában 10+ év.
De nem touch, hanem tough. 😃
-
Szulita28
senior tag
válasz
DonThomasino #263606 üzenetére
A GPS-es
-
arn
félisten
válasz
Szigoruan veve a bt, mert koveti az idozonat, gyakrabban szinkronizal, nincsenek legkori zavarok - meg ugye mas infot is at lehet kuldeni.
Masik oldalrol nezve, ha mukodik a radios kapcsolat, nem kell appot telepitgetned, es nem vagy a telodhoz kotve - vhogy erzesre az egyik meg inkabb fuggetlen ora, a masik meg egy okosora, persze technikailag mindegyik egy szinkronizalt ora.
-
SOAD19
addikt
válasz
Rádiós esetén, ha nincs szerencséd, akkor nem szinkronizál, vagy csak nehezen, pl. sokunknak, csak az ablakba, ablakpárkányra kirakva veszi a jelet. BT esetén azért jobb a helyzet természetesen. De, ahogy pár napja írtam, ne ez legyen a döntő érv, hogy melyik órát válaszd. Pár hetente, havonta kézileg is elindítható a szinkronizálás, mikor pl. nem vagy otthon, kint vagy az utcán.
-
válasz
Bizonyos modellek, mint pl a GBD-200-2ER okosóra funkciókkal is bírnak és jelzik a telefonodra érkező értesítéseket. Ennek a modellnek ol memory in pixel transzflektiv, mindig látható kijelzője van és nem LCD panel van benne.
A Casioak Bt verzió esetén pedig mint írták, az alkalmazás arra jó, hogy pl ott állítod be az ébresztőt, vagy az idő zónát és nem az órán gombokkal. Illetve szinkronizálja az időt.
-
eldoble
aktív tag
válasz
Csak okoskodom, a BT megoldás szerintem csak a telefonodon lévő app-al kommunikál, onnan veszi az adatokat, beállításokat, de nagyon csak zárójelben tippelem ezt. És, ha így van akkor te tudod eldönteni, hogy neked melyik a jobb megoldás, gondolom pontosságra nincs különbség.
-
SOAD19
addikt
válasz
DonThomasino #263602 üzenetére
Ahogy írták, azon keresztül szinkronizálja, pontosítja az időt, valamint minden beállítás elvégezhető appon keresztül is. Legalábbis gondolom a bt-os modellekhez mind van applikáció.
-
arn
félisten
válasz
DonThomasino #263602 üzenetére
Szinkronizalja az orat altalaban, az ilyen okosficsorok a modellen mulnak.
-
fagyalllo
őstag
válasz
DonThomasino #262972 üzenetére
1-2 óránál fordult csak elő, hogy valamiért eltüntették róla a sorozatszámot, de azok is eredetiek voltak
-
dzsi23
addikt
válasz
DonThomasino #262957 üzenetére
A legolcsóbb Casiokat is hamisítják. Sokkal gyakrabban, mint az Edifice szériát. Ettől függetlenül lehet eredeti, amit láttál, nem mindenki tartja meg a papírokat.
-
fagyalllo
őstag
válasz
DonThomasino #253350 üzenetére
Nem mintha értenék hozzá, de szerintem kuka a szerkezet.
-
DonThomasino
veterán
válasz
DonThomasino #253313 üzenetére
@ fagyalllo úr : Erre esetleg tudna reflektálni? [link]
köszi -
Faresz1976
aktív tag
válasz
DonThomasino #253313 üzenetére
A szerkezet megadta magát, az asszony Citizenje is így járt.
-
fagyalllo
őstag
válasz
DonThomasino #252988 üzenetére
SSF007J1
Persze csak tipp.
-
dzsi23
addikt
válasz
DonThomasino #244950 üzenetére
-
SOAD19
addikt
válasz
DonThomasino #244805 üzenetére
Az órán is fel van tüntetve: "tough solar"
-
-B-
senior tag
válasz
DonThomasino #244805 üzenetére
Igen az, ott van a leírásában.
-
-B-
senior tag
válasz
DonThomasino #244801 üzenetére
Igen.
-
-B-
senior tag
válasz
DonThomasino #244786 üzenetére
-
@mriya@
őstag
válasz
DonThomasino #244658 üzenetére
Amelyik megélte az 5 évet nálam, azt elcseréltem, vagy eladtam.
A Buran-t egyszer már tisztíttattam, de lehet hogy soha többé nem fogom, hiszen nem is hordom. -
csabulaxi
senior tag
válasz
Az első automata órám egy Orient Makó volt, inkább eladtam 7 évesen. 2. egy Seiko Monster 7 évesen azt leszervizeltettem a gyári Seiko szervizben, ez volt 4 éve. És van egy Steinhart búvárom ez ősszel lesz 5 éves, szerintem nem viszem szervizeltetni. Azt sem tudom hová kellene vinni, még most egy darabig dacból nem fogom hordani.
-
fagyalllo
őstag
válasz
DonThomasino #244660 üzenetére
Sok órám van és minden nap váltogatva hordom őket, az automaták némileg háttérbe szorultak a kvarcok mellett. Amikor elkezd összevissza járni, lecsökken a járástartaléka, akkor szervizeltetem, illetve ha eléri a kb. 10 évet.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Én nem.
-
@mriya@
őstag
válasz
DonThomasino #244652 üzenetére
2 igen
-
hallador
addikt
válasz
DonThomasino #244378 üzenetére
Nekem van egy g-2800-am amit 2000-es évek közepén vettem. Ez az óra kb 11 évig bírta, utána először a Setcomp cserélt benne akkumulátort, nem sikerült, majd a Timecenter az sem igazán, az óra megvan még, de soha többet nem működött úgy, ahogy kellene. (konkréten néha kinullázza magát, de van, hogy hol megy hol nem.)
Most is van kettő ilyen órám, Egy Citizen mutatós és egy Casio hibrid.
A digitális kijelzésű óráknál a 30 év élettartam még hihető (2 - 3 akkumulátor cserével), ott nincs túl sok kopó alkatrész. (bizonyítja ezt az én 34 éves db-31-em).
A mutatós óráknál pedig nagy eséllyel az akkumuláror csere szerkezetcserét is jelenteni fog, olcsóbb szerkezet konstrukciók esetén gyakorlatilag biztos.
Ha nem cserélik a szerkezetet, akkor ameddig az első akksi 10 - 15 évig is bírhatja, a második kevesebbet fog bírni, mert a kopó műanyag szerkezet, minél jobban kopik, annál több energiát fog igényelni. (ezért van az, hogy a mai olcsó quartzok-ban amikor megveszi az ember 2 - 3 évig elketyeg egy elemmel, 10 - 12 éves korára van mikor évente kell elemet cserélni, de lehet, hogy 2 év alatt 3 elemet is megeszik az óra. Ezek már nem a 80-as évek Seiko quartz-ai, vagy Longines Conquest-ei.)Elég csak a feleségem Festináját megnézni Miyota quartz 9 - 10 hónapot megy az elem 11 éves az óra. A 2 év elem élettartam helyett. (pedig a Miyota nem gagyi, de legalább olcsó.)
Én beszéltem már a Citizen Watch Europe GmbH-val, és mondta a szervizes, hogy nyugodtan lehet rá számítani, hogy egy akkumulátor cserét kibír, de a következőnél garantált a szerkezet csere. A Citizeneket kb 20 évre gyártják, persze használatfüggő. (a szerkezet kb 50 - 60 Euro, akku csere meg 30 Euro, ha rendesen cserélik, azaz tömítések, meg ami kell, akkor 40 - 50 Euro. ), Ha nem cserélnek tömítéseket, akkor még jobban koszolódhat a szerkezet, még hamarabb megállhat. Nekem egy sima mutatós Citi-m van.
Ezek szerkezet nagyrészt nem javíthatók, halálukat pedig a 20 - 25 év után megkeményedő kenőanyag jelenti.A Casio esetében nem kérdeztem ilyet, mert mire eljutunk az óra javításáig, garantáltam nem lesz hozzá semmilyen alkatrész. Kiindulva az előző ilyen órámból, megy ameddig megy, utána próba egy akku cserére, de nem feltétlenül várom, hogy utána is működjön.
A lényeg, hogy kb 10-15 év az átlagos élettartam. Ha gyengébb konstrukció, akkor lehet számítani szerkezet cserére is, ha nem akkor a másodiknál simán.
A Casio esetében 10 év után nem lesz alkatrész, kivéve, ha nagyon tradicionális modell. Ott ha szerkezetet kell cserélni kuka az óra. A hivatalos szervizben szinte 100%. Ha valahol be lehet szerezni, akkor nincs gond azzal sem.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
DonThomasino #244378 üzenetére
Hát ez is olyan, mint a teló, romlik az akksi, de az elején még 8 hónapot is elvan fiókban, enyém 8 év után már csak 6-ot, ha hordod akkor elég, ha egy hetet kibír, így a 20 év simán meglehet
-
csabiks
senior tag
válasz
DonThomasino #244371 üzenetére
15-20 év, de cserélhetőek ha megadná magát 😀
-
ricsik
őstag
válasz
Szerintem tartósak.
Azt mondják 10 évente kell átlagosan akksit cserélni, ugyanis tölthető "gombelem" van benne, amit a fényenergia átalakításával, napelemmel tölt az óra.
Enyém 15 éves kb, még nem cseréltem. Általában fél évet sötétben ül, lemegy félre a töltöttsége, majd pár óra intenzív napozást követően újra maximumon. -
fagyalllo
őstag
válasz
Kb. 20 éves az első Tough Solar Casio, tényleg 20-30 évre tevezel egy órával?!
Ablak mellett tartott fényevő óráim közül még egyik se merült le. -
ricsik
őstag
válasz
DonThomasino #244326 üzenetére
És a jobb szélső meg szerinted bal?
Bocs.... -
stellaz
veterán
válasz
DonThomasino #244319 üzenetére
Nekem most jött onnan a második casiom, a szállítás gyors és korrekt volt, de garanciális ügyintézésem még nem volt náluk (remélem nem is lesz).
A mostani órám egy másik 5600-as G-shock (amiért minden kollégám hülyének néz, de én látom, hogy ez totál máshogy néz ki
). Érdekes, hogy a tokot elnézve vannak apró különbségek, az egyiken kiáll a set gomb, a másikon süllyesztve van, az egyes kis letörések más szögben vannak, ilyesmi.
-
dzsi23
addikt
válasz
DonThomasino #244319 üzenetére
Ahol a legolcsóbb.
Igen. -
dzsi23
addikt
válasz
DonThomasino #243141 üzenetére
Nappal könnyű leolvasni? Oké, hogy a képen 10:10-et mutat... asszem... legalább is valamit 10:08 és 10:12 között...
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
DonThomasino #242896 üzenetére
Szerintem hamarabb jelentkezik a lassulás a megnövekedett súrlódás miatt, mint a komolyabb kopás. Főleg, ha csak nagy ritkán van járatva. Mondjuk nem mindegy, mennyire modern anyagokkal szervizelték utoljára, pataolaj v szintetikus akármi. És persze ez csak egy laikus véleménye, nem vagy vele kisegítve.
-
dzsi23
addikt
válasz
DonThomasino #228285 üzenetére
3-5? 3 év után szerintem elhajt a mester, mert felesleges.
6-7 év szerintem belefér, ha nincs napi használatban, de 1-2 havonta megjáratnám.
-
@mriya@
őstag
válasz
DonThomasino #228266 üzenetére
Na, azért nem olyan hű, de értékes!
-
dzsi23
addikt
válasz
DonThomasino #228266 üzenetére
-
dzsi23
addikt
válasz
DonThomasino #228261 üzenetére
-
Spet
addikt
válasz
DonThomasino #191374 üzenetére
-
gipsztigris
addikt
válasz
DonThomasino #176517 üzenetére
Ívjavítás!.....
Megvárjuk míg telihold lesz, majd a bal vállunk felett nagy ÍVBEN eldobjuk a pics@ba!
-
@mriya@
őstag
válasz
DonThomasino #176520 üzenetére
-
Bazsi101
tag
válasz
DonThomasino #176520 üzenetére
50+áfa környéke.
-
Bazsi101
tag
válasz
Lehet. Lézerhegesztésnek hívják az eljárást. De olcsó nem lesz.
-
@mriya@
őstag
válasz
acéllal nem nagyon.
donor tokot kell keresni. -
Spet
addikt
válasz
DonThomasino #162628 üzenetére
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
DonThomasino #160543 üzenetére
Akkor szerencsés vagy, nálam 1-3 év max. Ha óccó is megteszi, ebay. [link] Bár ez lejárt, de vannak mások.
Mindenkinek : Késni fognak a küldemények, akár heteket is. Böske utalvány kihordása a cca. 3 millió nyugdíjasnak elsőbbséget élvez hétfőtől, minden mást félretesznek a Postán. Akinek még idén meghozza a postás, áldja a szerencséjét.
-
evo87
őstag
válasz
DonThomasino #160313 üzenetére
Én nem gondolom, hogy az volna. Nagyon szépen, igényesen és aprólékosan kivitelezett maga az óra. A szerkezetet illetően pedig mi mást vársz? Egy autóban az automata szerkezet nem opció, hiszen sokat áll és amikor mozog, akkor sem olyan jellegűen, hogy fel tudná húzni.
-
evo87
őstag
válasz
DonThomasino #160311 üzenetére
Vélhetően sima kvarc... mi több, vélhetően a Mercedes-Benz sajátja az óra, az IWC csak a dizájnt meg a nevet adja.
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #160088 üzenetére
Feljebb már kidühöngtük magunkat. Dilettáns blogbejegyzés, innen-onnan összeollózott félinformációkkal és hülyeségekkel.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Kettőt lapozott a szakácskönyvben, a szöveg a Daniel Wellingtonhoz tartozik.
-
resool
aktív tag
válasz
Ne foglalkozz ezzel a cikkel. Az iroja dobokockaval sorsolta ki a leirasokat, de szerintem azt is a porszivo hasznalatiutasitasok kozul.
-
@mriya@
őstag
válasz
DonThomasino #155836 üzenetére
Mitől nincs pontatlanság?
Teljesen más a hőmérséklet, más mechanikus hatások érik az órát.
Hidd el, másképpen fog forgatón viselkedni, mint csuklón.
Ráadásul ha havonta csak néha veszed fel, akkor fölöslegesen koptatod, ha állandóan járatod. -
fagyalllo
őstag
válasz
DonThomasino #155833 üzenetére
Nem tudom milyen óra, de forgatón általában pontatlanabbak, minél egyszerűbb a szerkezet, annál inkább.
alphaville: elég volt a sörből mára!
-
fagyalllo
őstag
válasz
DonThomasino #155831 üzenetére
És közben elmászik az idő, a dátumot akkor is be kell állítani...
Vannak koronáról nem húzható óráim is, pár naponta cserélgetem őket. Reggel készülődés közben felcsatolom, indulás előtt beállítom és kész. -
fagyalllo
őstag
válasz
DonThomasino #155829 üzenetére
Igen, szomorú lesz, hogy nem hordják.
De ha csak a forgatón lenne, akkor feleslegesen forog. -
DonThomasino
veterán
válasz
DonThomasino #150213 üzenetére
Ja benéztem bocs csak a szervízre írja....
-
@mriya@
őstag
válasz
DonThomasino #149947 üzenetére
én egész elfogadható á4on vettem az 5610-hez.
igaz, csak utángyártott, de még az is lehet, hogy a Casio is tőlük veszi. ☺ -
gipsztigris
addikt
válasz
DonThomasino #149945 üzenetére
Casio szíj és az olcsó nem rokon értelmű szavak!
-
@mriya@
őstag
válasz
DonThomasino #149945 üzenetére
ebay
-
alphaville
aktív tag
válasz
DonThomasino #135520 üzenetére
Biztosan èrzed te is, 20ezerèrt nem lehet a különlegessègek arannyal falazott kincsesbányájából válogatni.
De hogy konkrèt márkákat említsek- minden csodát nèlkülözve; Doxa, Marvin, Certina, Delbana.. -
szbalogh
addikt
válasz
DonThomasino #135520 üzenetére
[link]
Írd be ahogy lent is javasolták: "vintage swiss"Konkrét márka? Abban az időben rengeteg márka volt. Nagy részük már régen nem létezik de a minőségük ugyan olyan jó volt, mint a ma is hangzatos neveknek.
-
alphaville
aktív tag
válasz
DonThomasino #135513 üzenetére
Vintage vonalon nèzelődj, közöttük szèpeket találhatsz 20ezerèrt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
DonThomasino #135513 üzenetére
Az első és a második mondatnak gondolom nincs köze egymáshoz
-
vadászcsiga
félisten
válasz
DonThomasino #113666 üzenetére
Veszélyes irányba kezd fordulni a svájci oragyartas, remélem nem lesz ragadós
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #105942 üzenetére
A belépő: Certina, Tissot
Toblerone
-
bence0929
tag
válasz
Atlantic, Candino
vadászcsiga semmi különös, csak az egyik óra, ha azt választanám elkophat az eladótól, de nem esem kétségbe, max megveszem a Longi-t
-
vadászcsiga
félisten
válasz
-
alphaville
aktív tag
válasz
Használtan pld. a Tissot, Certina egèszen megfizethető.
gprspeter:
-
gprspeter
senior tag
válasz
Milka (igaz inkább Németországban gyártják)
-
vadászcsiga
félisten
válasz
DonThomasino #105935 üzenetére
Amerikai
-
Dzsana
senior tag
válasz
DonThomasino #103949 üzenetére
Egyrészt minek megy állandóan, másrészt sok esetben a stopper rész nem kövezett, minek, hisz arra hivatott, hogy néha-néha stoppereljünk egyet, de így ki fog kopni a "csapágyazása". Tök felesleges koptatni, nem erre van tervezve.
-
jookomak
őstag
válasz
DonThomasino #99993 üzenetére
Mert fémből vannak, az meg karcolódik. Az arany ugye kifejezetten puha, az acél meg attól függ, milyenre csinálják. De ugye vagy rideg lesz, és könnyen törik, vagy a sok szén miatt könnyebben rozsdásodik.
Illetve ott vannak a kerámia tokos Rado-k, de azt kimondottan karcállóra csinálták.
Késeknél sem találták még ki az ultimate acélt, ami rozsdaálló, könnyen élezhető, de eléggé éltartó is. -
dgabro
tag
válasz
DonThomasino #89766 üzenetére
Igazából szépet, és egyszerűt szeretnék (hivalkodót semmikép), és 100-120 ezer amit most ráköltenék. Ennyi a kritérium, és valami régi perverzióm lehet, hogy a Doxa és a Tissot nekem ami mindig is tetszett, és érdekelt.
(#89768) condy: Igen láttam én is 1-2 helyen 89.900-ért azt a PRC 200-at, de ott csak a barna szíjjas, szálcsiszolt (ezüstös, szürkés) számlappal kapható, az a verzió ami megtetszett, nincs
És az az igazság, nekem most pont a formák és a színek a lényeg, nem elsősorban a szerkezet ami benne van, csak legyen általánosan megbízható, de semmi extra igényem nincs ilyen téren.(#89769) Feree13: Certina-kat nem néztem még a régről gyökerező Doxa - Tissot becsípődésem miatt
-
Wg5113
aktív tag
válasz
DonThomasino #87807 üzenetére
Én se gondoltam,de azért ezek között komoly akciós leszállitás is van,meg vám és áfa + szállítás jön hozzá,de nem 2000-4000€.
-
teratti
senior tag
válasz
DonThomasino #87790 üzenetére
Nem, 2009-es vásárlás.
condy:
-
Wg5113
aktív tag
válasz
DonThomasino #87735 üzenetére
Fejből nem .Kerestem párat:
Invicta Reserve Bolt Zeus
InvictaSpeed Way 0783
Zeno watch 8559 -
Ereshkigal
őstag
válasz
DonThomasino #87774 üzenetére
1. nem ért hozzá
2. annyira fasza az a pr50, hogy tényleg nem kell szervizelni -
g0n21
senior tag
válasz
DonThomasino #87774 üzenetére
Mert "ejj, ráérünk arra még"
-
elite.cs11
senior tag
válasz
DonThomasino #87759 üzenetére
És tényleg...
Viszont van egy másik (meg még gondolom sokkal több) vidije, ahol breitlinget javit, abból megvan mind a 6 rész. Mondjuk az tutorial. (bakker...igy ma se lesz tanulás, ha már ennyi vidi van
)
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #87752 üzenetére
-
elite.cs11
senior tag
válasz
DonThomasino #87752 üzenetére
Átnéztem az összes órát a breitling oldalán de semmi....csak hasonlókat találtam. Viszont a videó nagyon érdekes, szóval köszi
-
Wg5113
aktív tag
válasz
DonThomasino #87568 üzenetére
Szerintem 100-ért nem van.Ennek a szerkezetnek 100e. egy szerviz alapból.
-
TakiUZ
tag
válasz
DonThomasino #87565 üzenetére
Tudor Heritage Chrono. De ez sem a 100 000es kategória
-
JackFeryll
őstag
válasz
Unalmas vintage darab kijöhet 100-ból. Nevesebb modell vintage-ből sem.
Nem kell nekem esni az unalmas miatt !
Olyan az unalmas amire ha ránézel és nem lenne ott az Omega felirat nem vennéd meg.
-
Misi1979
őstag
válasz
Vannak ám kérdéseid... pl. Girard-Perregaux Laureato.
100e Ft körül? Nézzük.. mennyibe kerül szerinted az alapkaliber? A DD modulok ára?
-
Wg5113
aktív tag
válasz
DonThomasino #87565 üzenetére
pl.:Longines Master Controll Crhonograf.
-
Wg5113
aktív tag
válasz
DonThomasino #87490 üzenetére
Raymond Weil Don Giovanni crhonograf.
-
Misi1979
őstag
válasz
DonThomasino #87462 üzenetére
Egy kérdés: miért?
Töksokan gondolják, hogy a DD modulos órák jobbak, mint pl. a 7750, pedig nem. Az alapkaliber (2892) jelen esetben "jobb" mint a 7750, főleg pontosság, szabályozás szempontjából - viszont minden előnye elveszik, ha rájön az ember, hogy a DD modulok miatt a szervizköltségek durván megnőnek - ráadásul sűrűbben is kellene szervizelni őket, mint az alapkalibert (vagy a 7750-est).
-
jookomak
őstag
válasz
DonThomasino #76198 üzenetére
Ez alapján nem értem pontosan, első automata és/vagy (?) négyzet alakú kronó. [link]
Az első vízálló kronó e szerint a cikk szerint kicsit régebbi. A marketingesek nagyon szép szövegeket tudnak írni.Balli: Így már nekem is világos.
Ahogy a speedmaster professionalt is úgy nyomják, hogy az első és one and only moonwatch, közben az űrhajósokon seiko volt. -
Balli
őstag
válasz
DonThomasino #76198 üzenetére
Esetleg első négyszögletes (amit hát nem neveznék egy innovációnak...), nem?
Szerk.: de -
fagyalllo
őstag
válasz
DonThomasino #76196 üzenetére
Ezt a cikket is érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest