- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
andrew01 #262380 üzenetére
Az egyik hobbym az asztrotájkép fotózás. Nekem elvileg akár hasznos is lehetne egy ilyen funkció. Viszont ha kimegyek este csillagos eget fotózni, akkor ott a helyszínen úgyis úgy állítom be a gépet, ami az adott aktuális fényviszonyoknak megfelel. Innentől kezdve pedig, tökmindegy hogy előre tudom (vagy nem tudom) az aznapi holdfázist.
-
törölt tag
válasz
andrew01 #262165 üzenetére
Ezt nem értem.
Nekem túl nehéz a legtöbb automata acél óra. Nem szeretném, hogy húzza a kezemet egész nap. Ez az én komfort zónám. Gondolom van más is aki így érzi és néz titánt vagy bőrszíjat. De biztos van olyan is akinek bőrszíjas nem kell, a titánon nem szereti a karcokat és megalkuszik egy kisebbel mert - gondolhatja (ugye?) - még mindig jobb mintha nehéz lenne. Ez persze ez fikció ami az én gondolataimban létezik. Csak elgondolkodtam tegnap, hogy miért készülnek kis órák és amellett a nyilvánvaló érv mellett, hogy valakinek az tetszik az aránytalanul kis vagy nagy csuklóján még az is eszembe jutott, hogy ezek könnyebbek mint a nagyobb modellek. És itt csatlakoztam be a beszélgetésbe mert pont ezen gondolkodtam. Sokszor nem írom le amit gondolok és jól is teszem mint utóbb kiderül de azért hadd férjen el itt egy bekezdés ha már fórumozunk. Véleményeket, tényeket, kérdéseket, válaszokat olvasgatunk. Ez ilyen.
-
gipsztigris
addikt
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #261942 üzenetére
Ja, a legfontosabb. Ez is egy nagyon hülye márkanév, kb. San Martin. De legalább nem teszik ki a számlapra.
A Nordsø név viszont menő. Nem véletlenül jó kis óra összességében. Az se, hogy nem ilyen werk van benne, hanem újabb, jobb.
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #261944 üzenetére
A korona nagyon kicsi, 5,5mm. A fehér számlapos tetszik, de a fekete lume csak nappal néz ki jól, sötétben vacak. A bezel kialakítása szerintem nem könnyíti meg a tekergetést, kérdés, kinek fontos ez. Az oyster csatja képen jónak tűnik, a Zaltek videón mutatott BoR változaton bénább, részben préselt. 500€ nem tűnik rossz ajánlatnak, de én továbbra is azokat a San Martin órákat nézném meg szívesen élőben.
-
válasz
andrew01 #261833 üzenetére
De az alsó fele a csavaroknakna hátlapon itt sem áll egyformán! Ha meggebedsz, sem tudsz két tökéletesen egyformán menetelt lyukat fúrni, amibe minden egyes csavarral tökéletesen egybeesik a fogàspontja! Pláne ha a 6-12 csavarral a fejei egy mintát kéne kövessenek és mind kb 20° kell egymáshoz elforogjon. Ez nem kivitelezhető!
-
fagyalllo
őstag
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #261777 üzenetére
Szia, a második kép innen van?
https://alexstevensvintage.com/ -
HardRic
addikt
válasz
andrew01 #261737 üzenetére
Mondtam, hogy idióta vagyok
Ráadásul telefonáltam közben, azért is voltam figyelmetlen. Az olvadást meg csak jóval később vettem észre, azt hittem gyári hibás, aztán összeraktam fejben, hogy én vagyok gyökér. A lámpa egyáltalán nem érződött melegnek, nem gondoltam volna, hogy ilyen ereje van.
Köszi ha megkérdezed, legrosszabb esetben megvárom az Alis számlapot. Az amúgy citromsárga, kíváncsi vagyok hogy fog kinézni vele. -
BloodRay
veterán
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #260753 üzenetére
Ezt megerősítem. Párral feljebb épp azért kérdeztem rá arra a Nato adapterre. És pont azt az emagos akciósat, a camo mintás áttetsző szíjas fém borításosat akarom kicsit komolyabbá tenni vele. Tavasszal vettem, itt láttam rá egy linket, életem első G-Shockja, de a szíj miatt azóta is dobozban. Rossz választás volt elsőnek.
-
-
dzsi23
addikt
-
ricsik
őstag
válasz
andrew01 #255809 üzenetére
De tíz!
, ez de szép kis brenyó!
Ma láttam élőben a kolléga Open Heart Orientjét.
Egymás mellett volt a kék és a fekete. A vitrinbe a bolti fények mellett, majdnem tök egyformák voltak, viszont más fények mellett előjönne többféle kék árnyalat is szerintem.
Nagyon tíz az azt óra is bakker -
kovsol
titán
válasz
andrew01 #255568 üzenetére
SSC813P1 méretei sokkal kiegyensúlyozottabbak, mert a SSC911P1 méretét úgy növelték, hogy közben a számlap és a Lug to lug (nem ugrik be mi magyarul
) távolság nem nőtt, így egy duci hatást kelt nagyon. Élőben nekem is sokkal jobban bejön a régebbi modell. Na meg nekem ez a priros mutató is ront az összképen.
-
-
bigmasterg
addikt
válasz
andrew01 #255024 üzenetére
Köszi-köszi.
Idő leolvasásakor nekem egyáltalán nem zavaró, úgyis a mutatók állását nézi az ember, nem a számlapra nyomtatott feliratokat olvasgatja. A lünettán meg ott vannak úgyis rendesen a számok.
A 38-38,5mm (találtam mindkettőt) viszonylag retro méret, de cserébe jól hordható. -
-
válasz
andrew01 #250057 üzenetére
Neked kell tudni akarsz-e vele élni vagy sem.
Orient ugye japán... Mégsem lehet bevinni akárhová. Egy hazai szervize van. Az is vegyes véleménnyel dolgozik.
A kínai órákhoz nincs dokumentáció, nincs alkatrész, sőt, még a gyártók is kikövetkezhetetlenek nekünk.
Több gyártó lehet, mint gondoljuk. Csak nem kereshetőek. Nincs net, web, céginfó jól bevezetett szokás szerint.
A bazárvárosban mindent jól el lehet adni olcsón.
Még a drágábbakról sincs infó!
Pedig figyelgetem én is a szép tourbilonos ketyegőt.
De nem venném, pont emiatt! -
arn
félisten
válasz
andrew01 #247769 üzenetére
Az eredeti merete a 34es, amig nem latom, addig tokeletesnek erzem a 38asat is. Karon mar mas a kerdes, mert tul noiesnek tunt, eloben nagyon torekeny vminek tunik. Az egyszeru oraknal minden az aranyokon mulik, rossz aranyokkal nem mukodik a dolog. A gorbe uveggel, mutatoval jatszanak is kicsit vele - de azert nem veletlenul ma is ez a junghans legnepszerubb modellje (60 eves design).
-
Empsepo
senior tag
válasz
andrew01 #247769 üzenetére
" Unalmassága " stílusából fakadhat.
Én szerintem örömmel pillantanék rá, bár messze vagyok pillanatnyilag egy bármilyen Junghans- tól.
Egyedül a vékony mutatókat kellene szoknom, sajnos romlik a szemem.
De azért elhordanám az tuti.Amit a végén írtál, azt nagyon adom.
Ha valami igazán tetszik, simán elnéz ezt- azt az ember... -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
andrew01 #246397 üzenetére
Én is náluk vettem a fekete számlapos BB-t, hibátlan. Csak azt bánom, h nem a kéket választottam. Aranyos indexek és mutatók nem jöttek be, nem az én világom.
SOAD :
Három használt Fortist vettem már. A legelső kissé viharvert volt, kapott egy szevizt Gál Benjámin mestertől, más költség nem volt. A másik kettő patika állapotban volt. És kétszáz alatt volt mindegyik. Most talán nincs jó áron, mert mint az köztudomású, Soros, a kommunisták, a földönkívüliek mind nyomják Krahácsot...[link]
Csigusz 1 :
Na jó, de mi lett a rollerrel? Nem gyulladt ki a víztől a lítium? -
Fall-N
veterán
válasz
andrew01 #241532 üzenetére
Sajnos nem kell erős hatás, meg lehet azt karcolni. Persze ha vigyáz rá az ember, akkor nem lesz karcos, de elég véletlenül nekiütni valaminek és ott lesz a karc. Amit leírtál az a zafírra igaz. Persze ha bármiféle bevonat van a zafíron, akkor az meg tud sérülni és ugyanúgy csúnya tud lenni. Azért is jó ha belül van az AR réteg nem kívül (vagy mindkét felén).
-
Nimda
addikt
válasz
andrew01 #236839 üzenetére
Bizony, várjuk nagyon
emlékeim szerint még júliusban rendeltük elő. Most nincs előttem a butik oldala. Én is mindig bújom az újabb videókat róla, szerencsére nem hivalkodóan arany, amitől tartottam kicsit. Egész kellemes. Fotózásban meg fagyalllo inkább fog jeleskedni.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
andrew01 #236304 üzenetére
Látod ,hogy mi van egy boltban...
Amúgy meg egy eladó azért megy oda hozzád a boltba ,hogy rád tukmálja a raktár felesleges készletét hisz ez a dolguk és ezért kapják a fizetésük bonusz pontját.Am sajnálom azokat ,akik nem látják a tükörben mi áll neki jól és nincs saját elképzelésük ,izlésük.
-
mert_csokis
senior tag
válasz
andrew01 #236272 üzenetére
Igen, megvan.
Sőt, a női változata (SUR315P1) is itt pihen. Az 36mm-es, mint a kisebb méretű Rolex-ek vagy Citizen Chronomaster-ek.
A 47mm-es l2l már nagy nekem. Egyszerűen nem tudtam vele megbarátkozni. Szeretem, ha 44-45mm-nél megáll egy óra.
Ezért is próbálkoztam a női változattal. De az indexek alig látszanak. Mivel eleve sunburst jellegű a számlap, ez még inkább nehezíti az olvashatóságot.
Lehetett volna valami homogén vajszín, mint mondjuk a SARB035 esetén.
De nyilván ezek már az én agymenéseim. Valami mindig hiányzik. Annyi órát összevásároltam már, hogy majd jó lesz az elképzelés, de nem.
Sőt, van még egy SGG713P1 is itthon. Talán még az áll legközelebb az elképzeléshez.
Egy Grand Seiko SBGX259 az etalon. Talán majd egyszer... -
Putyin90
senior tag
válasz
andrew01 #235597 üzenetére
Na bakter, tényleg. A méreteket nem is néztem, csak azt, hogy melyik számlapja + szíja tetszik.
Az utolsó 3 akkor ki is esett, a 44mm már nem állna jól a csuklómon, ebben biztos vagyok. A 43 még határeset. Akkor maradt az orient, az a legkisebb, 41 mm, szerintem az tökéletesen állna, csak hát annak a minősége nekem gyanús..
Vagy a Lorus dress, az 43 mm, ahogy a pagani design submariner homage-om is, és nem érzem, hogy nagy lenne. -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Elite: Dangerous
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Cipő topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Baldur's Gate 3
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest