- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
fagyalllo #250879 üzenetére
Értem, köszi! Remélem nálam tartós lesz, mondjuk így igen, hogy alig van hordva.
Amúgy továbbra is piszkálja a fantáziámat, ez a DH 1975. Jó, ez a videó róla, végre valaki részben szabadban (és milyen szép helyen) mutatja be az órát, nem csak beltérben mesterséges fénnyel megvilágítva.
Kicsit még kivárok, megnézem mi lesz a gazdaságunkkal, megyünk-e még mélyebre, illetve hátha sikerül, ennek a bandának megegyezni az unióval(becsicskul az unió), aminek hatására vélhetően azonnal durván megerősödik majd a Ft. -
Jürgenmüller
kezdő
válasz
fagyalllo #250758 üzenetére
#250737 fagyalllo
Nem szoktam visszaválaszolni, mert nem ez a stílusom ilyen esetben, de most, nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez nem egyedi probléma ugye? Bocs nem vitának szántam, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy a szervizes kolléga őszinte volt!Bocs, de nem el kell, hogy keserítselek. De ha már itt vagy és vádaskodsz, te voltál az aki azt írta, hogy az automata óra bírja a motorozást ugye? Jól emlékszem, amit aztán itt többen is tapasztalatból megcáfoltak, és én is pórul jártam?
Ha pedig mindenképpen szeretnél valakivel összekeverni, akkor kérlek ne írj ilyen butaságokat egy szakmai fórumon. Előre is köszi a segítséged!Elolvastad amit írtam, biztosan? Mert most idézhetnék belőle, de minek?
-
Lev Abalkin
tag
válasz
fagyalllo #250749 üzenetére
Kizárt, hogy te ne értenéd, mit nyökögök.
Erre gondoltam:
Egy "szemsor" három különálló darabból áll. A Seikónál meg kívülről 3-as osztásúnak tűnik, de a szíj belső oldalát nézve látszik, hogy az a három egy darabból van.
Oké, hogy hordani kell, nem nézegetni, de ez akkor is igénytelen. Különösen a Pagani Design és társai által képviselt, elég jó minőség tükrében...Amúgy a Strapcode-on kívül van még ajánlott "utángyártó", aki jó minőségben gyárt seiko karkötőket? Az sem baj, ha olcsóbban.
Mert az óra továbbra is tetszik, de a szíjat cserélném.
(Remélem, hogy a tok felületkezelése hozza azért az átlagot...Ocean X Sharkmaster videókat nézek, patent a kidolgozásuk. Csak ez a Seiko valamiért beakadt nálam.) -
-
-
i400
senior tag
válasz
fagyalllo #250379 üzenetére
ebből a szériából a [SUR507P1] nagyon bejövős!
-
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #250248 üzenetére
De a Seiko sokkal jobb nem?
Ja nem, mert ha a 62Mas-t összehasonlítom ez eredeti Submariner-el, akkor tényleg copy a Seiko. Csak a Rolex továbblépett.
Ha ugyanannyiért van Rolex mint Seiko, ki az a hülye aki a Seiko-t veszi, mert tudjuk, hogy van 2,3 - 2,8 milláért is Seiko modell, ami majdnem 62mas csak mégsem. (Persze a raktáron maradt alacsony eurós áron, mert ha majd eléri a 400 Ft-os euro a szegmenst, akkor ez is 3,5 milla lesz)Te meg egy kettő Órakedvelő Seiko-t venne mindenki más meg Rolex-et (Értem ezalatt, hogy az órás szakma 99%-a, akik nem ti vagytok). Hozzáteszem én sem a Seiko-t venném meg csak úgy mondom, mert annyira ellenszenves lett számomra a márka a ténykedésetek miatt. Pedig nekem is van Seiko-m, de az még az a modell, ami itt nem menő.... (Nem felel meg annak a trendnek, hogy vegyél Seiko-t mert önzetlenül tudunk ajánlani neked olyan órát.... )
-
SOAD19
addikt
válasz
fagyalllo #250170 üzenetére
Amennyiben legálisan készül el egy adott graffiti, azzal nekem nincs problémám, főleg, ha amúgy nem egy jó állapotú, szépen lefestett falat b@sznak össze és nem csak egy graffiti tag. Például, ez is milyen jópofa, amennyiben nem photoshop
: [link]
De én a MKKP-nak azt is elnézem, ha engedély nélkül festenek össze ezt-azt, mert a végeredmény esztétikusabb az eredeti állapotnál és sok esetben mókás is: [link] [link] (a képen lehet lapozni, megnézni az eredeti állapotot)
Jajj, megint politizáltam... -
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz
fagyalllo #250107 üzenetére
De miért kell faszozni meg kurvázni? Baromira nincs kedvem ilyen szövegeket olvasni.
Focvis:
A 7750 egy kiforrott konstrukciójú, évtizedek óta gyártásban lévő szerkezet. Szerintem totál nincs vele semmi baj. Az órások ismerik, szeretik. Mégis mit kellene tokoznia helyette a Breitlingnek?? Ha saját szerkezettel tokozták volna, nem ennyibe kerülne az óra, hanem jóval többe! Biztos, hogy találsz ezzel a szerkezettel olcsóbb órát is. De azért nézd már meg, hogy az milyen dekort, milyen kidolgozású tokot, mutatókat kapott, milyen ellenőrzéseken ment át, milyen tanúsítványokkal rendelkezik stb...stb... Értem, hogy mit akartál írni, de mégis mit tokozzanak helyette? 3133-at? SW500-at? ST1901-et? VK63-at? -
bigmasterg
addikt
válasz
fagyalllo #249940 üzenetére
Debreceni vagyok, ahogy nézem lehet hozzájuk postázni is órát.
Viszont van két helyi hivatásos kereskedő, arra van esély hogy ezek közül valamelyik felküldené Pestre a hivatalos szervízbe az órát?
Bár ahogy nézem mindkettőnek van saját szervize, úgyhogy gyanús, hogy nem.
rogers és next-time
Csak onnan az ötlet, hogy a Certina anno plázás óraboltól lett véve, gari időn belül megállt (lemerült az elem), visszavittem és elküldték a gyári szervízbe. Így gari keretén belül ingyen volt teljesen. -
-
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
fagyalllo #249763 üzenetére
Nem értek hozzá, azért kérdeztem. Még nem volt a kezemben ilyen működésű óra.
Gondoltam, h mivel elektromos, idővel kontakt hiba v ilyesmi léphet fel. De nem érint a dolog, amíg nem lesznek kisebb OC-k.
LimaBravo69 :
Megnéztem kétszer is, amiket kinéztem, azokat ajánlja. -
estikornel
tag
válasz
fagyalllo #249622 üzenetére
Tehát ha vigyázok rá és sikerül egy garanciás típust találnom ami tetszik megvehetem bátran? Ha 5 év múlva meg annyiba kerülne a szerviz mint amennyibe most megvenném akkor az még rendben van? (50 kb)
Seiko és Orient közül melyik felé evezzek inkább, van előnye vagy hátránya egyiknek másiknak?
Engem a seiko fogott meg, vehetem nyugodtan ha találok belőle jó áron vagy nézzek más gyártó felé is? 4R szerkezetet írtál, gondolom az sem mindegy igaz?
-
bigmasterg
addikt
válasz
fagyalllo #249597 üzenetére
"hosszas spórolással valami 20%-os kezdővel, két év hitelre vette"
Annyira azért nem lehetett hosszas az a spórolás, ha utána meg 2 év alatt kifizette az óra 80%át.
De nyilván kirívó az eset.
Sőt szerintem hitelre csak ingatlant, vagy olyan nagy értékű munkaeszközt szabad, aminek segítségével közvetlenül profitot termel az ember.
Aztán van aki áruhitelre veszi a telefonját is. Sőt bizonyos boltok upgrade programként reklámozzák a dolgot. Ahol igazából áruhitelből veszed a telefont, a régi készülékedet meg ár alatt beszámítják. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
fagyalllo #249481 üzenetére
Ez a régebbi 5-ös, ha jól néztem. Kézmosást, zuhanyt biztosan kibír, de úszni nem vinném. Míg a PD-t egy tömítés-hátlap-koronazár ellenőrzés után bátrabban vinném vízbe - de mint sokszor írtam már, úszni csak műanyag digitális óccóban szoktam, amíg a Dagály mellé nem emelték Katinka förmedvényét, sok ősfát kivágva. Ha vki fizeti a nyomáspróbát, szívesen elviszem a PD BB58-ast bevizsgálni, h tiszta képet kapjunk a kínai órák vízzárásáról. Addig csak sötétben tapogatózunk.
-
SOAD19
addikt
válasz
fagyalllo #249373 üzenetére
De láthatóan nem tudnak gátat vetni neki, hogy mégis meg lehessen venni, ezeket az órákat, csak kicsit körülményesebben. Akkor már miért ne forgalmazhatnák, talán még nőne is a márka presztízse a nyugati világban, hogy nem csak olcsó órákat tudnak csinálni, hanem komolyabb, minőségibb darabokkal is elő tudnak rukkolni. Mert ugyebár egy átlag embernek a Casioról az olcsó, pár 10k-s karórákra asszociál. Kevesen tudhatnak róla, max., csak akik kicsit komolyabban belemerültek az órák világába, azok találkoznak az Oceanusokkal. Emlékszem 2-3 évvel ezelőtt én se nagyon érdeklődtem a Casiok iránt, és pl. az S100-as se hatott meg, mikor páran linkelték itt, sima 3 mutatós, semmi extra, izgalmas, texturált számlappal nem bírt. Meg, csak Casio...
Aztán, csak megnéztem 1-2 videót és gyorsan megváltozott róla a véleményem.
Pedig, ekkor már 1-2 éve olvasgattam, ezt a topikot is.
-
bigmasterg
addikt
válasz
fagyalllo #249341 üzenetére
Midonál lehet rendelni csak szilikont is, csat nélkül.
Csak nekem egyik sincs.Én sem számítottam olcsóbbra. Anno garminhoz ebay vettem 33usd-ért fém szíjat, mert amikor az órám volt 100-120ezer Ft, akkor lett volna 60 hozzá egy gyári.
Csak ezt 2017ben vettem, akkor 250-260Ft volt az usd, nem 400+ -
bigmasterg
addikt
válasz
fagyalllo #249293 üzenetére
"Nyomozgattam" Mido gyári fém szíj témában.
Itt-ott külföldi webshopon 150-160 euroért láttam. Érdekes, a két színűt, amivel az enyém jön majd, pedig 220 euroért árulják.
De a gyári szilikon, csattal együtt is 110-130 euro.Beszéltem magyar szervízzel is. Megerősítették hogy jó erre, a sima ocean star 200as, acél szíja. Ami náluk 69ezer ft, de kb 5 hét mire megjön.
A gyári szilikon esetében pedig külön meg kell venni a szíjat és hozzá tartozó csatokat, ami együtt ~53ezer ft.Viszont találtam egy (tulaj bevallása szerint) 4x-5x hordott acél szíjat 45ezerért. Pár mikrokarc van a csaton, kaptam róla képet, tényleg alig ez-az.
Ugyan ez sem kevés, a bambino alig volt drágább, meg alap seiko, pagani stb óra kijön ennyiből, de nagyon hajlok arra hogy megvegyem.Utángyártott szilikon is 10 ezer ft feletti összeg és az pár év alatt elkopik. Garminom még nincs meg 5 éve, de már 3 szilikont koptattam el. Azóta fémre cseréltem.
Ebből egy gyári szilikon volt amivel az óra jött, előszor bújtató adta meg magát, azt vettem másikat, majd később két lyuk között szakdt át az anyag. -
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #249288 üzenetére
Én a kocka g-shockhoz rendelnék egyet, de a visszajelzések szerint nagyon nehezen megy fel az adapterük és a stift meg kimondottan gagyi.
#249299 arn
A cordura szijjak baromi erősek és kopásállóak, lehet azokra gondolsz, a G-shockom is olyannal jött gyárilag, az valóban gyorsan száradt, és belül finomabb szövése volt, kívül pedig durvább. A sima nejlon szíjjak nem olyan strapabíróak elvileg. Nekem van ilyen nagyon finom szövésű NATO szíjjam, nagyon szép, meg elvileg kényelmes, de az órát alig tartja, elég feszesre kell húzni vele, ami viszont meg nem kényelmes. -
arn
félisten
válasz
fagyalllo #249305 üzenetére
Jah, hat ez nem ilyen. Van rajta egy mikroallitasi lehetoseg, meg haromfele szemmeret, lehet osszesakkozni
Ilyen olcsobb femszijaknal, a legjobban nekem a certina megoldasa tetszett - lemezes ugyan, de egy rugos resz rahuzza a kezedre, minel tobbet hasznalsz belole, annal jobban. Igy telen es nyaron is total jol passzolt, utalom, amikor elmozog a kezemen az ora.
-
arn
félisten
válasz
fagyalllo #249300 üzenetére
Ott kevesbe zavart, inkabb a tradicionalis fuzesnel, amikor visszahajtja az ember, akkor is benan nez ki egy vekony anyaghoz kepest (a masik hajtogatast nem szeretem). A vekony bordazott olyan szempontbol sem rossz, hogy egyaltalan nem csuszik, ha vhova be van feszitve, sem a femen, sem egymason nem mozdul el. Hatizsakoknal sem veletlenul vannak a hevederek ilyenbol.
Egyszer azert megneznek kezbol egy katonailag hitelesitett szijat.
Az amazonrol tobbfele kinait lehet rendelni, mindnek van vmi brandje, az archer jott be, mint arany kozeput. A sniper vmivel vastagabb, minosegerzetre jobb, de hasznalva jobb a vekony. Ez mindketto bordazott.
-
arn
félisten
válasz
fagyalllo #249286 üzenetére
Az oraval minden rendben van, szep, konnyu volt a casio appel osszeszinkronizalni. Az app koveti, hogy hol vagy a vilagon, klikk, aztan be is allitotta a helyi idot.
Meg a napelem allapotat mutatja, es lehet vele a telot kerestetni, de kb ennyi. Ha nincs bt, gondolom akkor hasznalja a radiot.
A junghansszal ellentetben ez tenyleg rendesen leszinkronizalja a mutatokat az indexekhez. Bar az is igaz, hogy itt nem eppen hajszalvastagsagu a mutato es az index, amivel kicsit a gyarto lotte magat tokon, mert ott minden apro elteres azonnal latszik.
A fem szijat egyelore felretettem, a navy blue nato szij eleg jol passzol hozza. A kek-feher-piros se rossz, meg jon egy kek-feher is, aztan egy marad.
Amugy erdekes, hogy melyik anyag praktikus. A multkor rendeltem ilyen biztonsagi ov anyagbol natot, ami minosegerzetre jobbnak tunt, de az oraval tul vastag volt az anyaga, igy gyakorlatban a legvekonyabb bordazott jon be a legjobban. Egy vmi hibadzik… amit tenyleg a katonasag hasznal, az gyorsan szarado nylon, ezek meg eleg sokaig nedvesek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest