- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jürgenmüller
kezdő
válasz
fagyalllo #250758 üzenetére
#250737 fagyalllo
Nem szoktam visszaválaszolni, mert nem ez a stílusom ilyen esetben, de most, nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez nem egyedi probléma ugye? Bocs nem vitának szántam, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy a szervizes kolléga őszinte volt!Bocs, de nem el kell, hogy keserítselek. De ha már itt vagy és vádaskodsz, te voltál az aki azt írta, hogy az automata óra bírja a motorozást ugye? Jól emlékszem, amit aztán itt többen is tapasztalatból megcáfoltak, és én is pórul jártam?
Ha pedig mindenképpen szeretnél valakivel összekeverni, akkor kérlek ne írj ilyen butaságokat egy szakmai fórumon. Előre is köszi a segítséged!Elolvastad amit írtam, biztosan? Mert most idézhetnék belőle, de minek?
-
Jürgenmüller
kezdő
válasz
@mriya@ #250701 üzenetére
Igen azt megértem, hogy a témát lezártad a részedről, mert hát cidris a téma. Én sem fogok veled vitatkozni, mert amit a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy nem egészen van az úgy, ahogy pl Te is előadtad, akkor teljesen mindegy mivel jössz elő. Számomra is lezárva, Seiko termékektől (Beleértve a Lorus, Pulsar-t is) távol tartom magam, részemről is lezárva a téma.
-
Jürgenmüller
kezdő
válasz
@mriya@ #250669 üzenetére
Mint ahogyan pl a VD57-es szerkezet, ami saját tapasztalat, nem csak hallottam esetében ez nem egészen van így. A Quartz óránál is kellene a kő, csak olcsóbb legyártani, utána pedig elmondani, hogy "fillérekbe" kerül a javítása. Ami aztán kiderül, hogy annyira nem is fillérek. Cserében nem bír ki 10 évet a szerkezet, miközben a 6-odik elem van benne, és a végén 6 havonta lehet benne elemet vcserélne, mert annyira ócska a szerkezet.
Szóval mint mechanikával is foglalkozó mérnök nagyon is kellene abba a quartzba a kő, csak ugye....
Inkább érdemes úgy fogalmazni, hogy ne legyen félrevezető, hogy vannak nagyon jól megtervezett Quartz szerkezetek, amik Kő nélkül is képesek 10 évnél is többet elmenni. (Miyota, vagy a néha agyon szidott ETA egyes szerkezetei, amik mellesleg, elmennek ahogy nézegettem 6 - 7 évet egy elemmel, miközben évente 10 - 15 másodpercet tévednek 2 - 300 000 Ft-os óra esetében is, ezt a Seiko-nak még mindig csak 2 - 3 éves elem élettartammal, és Grand Seiko-val sikerült elérnie. A Solar-ok is, Miyota esetében tudja ezeket a Citizen.)
Seiko-ban nem láttam olyat még ami esetleg elemmel elmenne 6 - 8 évet, és évente 10 sec-et tévedne, valamint nem 1,5 millióba kerül, Svájciban, vagy Miyotában már igen.De az a kamu, ami itt néha elhangzik, hogy a 70-es évek Quartz szerkezetei is mennek még, ma is, ha vigyáztak rájuk, igen, mert full fém, és a megfelelő helyen kövek is vannak. De egy pl olcsó Seiko szerkezet meg sem közelíti már azt a minőséget/élettartamot max pontosabb, amíg megy. Nálunk ment 8,5 évet..., de 10-nél nem többet.
Nyilván érthető, mert század áron kell előállítani, a terméket, és 10-ed áron eladni, mint a 70-es, 80-as évek Quartz-ait, még pontosabbak is, a mai olcsó Quartz-ok, ameddig mennek. Ha meg 10 évet sem bír ki, akkor megette a fene az ilyen nem kövezett szerkezeteket tisztelet a kivételnek.
Arról nem is beszélve, hogy ugye azok a 70 - 80-as évek beli Quartz-ok is csak akkor mennek ma is, ha legalább minden második elemcserekor karbantartották. Mert ha nem, akkor az sem megy már.
Az mondjuk más kérdéss, hogy az olcsó Quartz-ok nem is szétszedhetők rongálás nélkül. A VD57 még pont igen, de ami még ennél is olcsóbb, na az nem. És nem fillérekbe kerül a szervize. Ha már.
Szerintem ez így korrekt, nem úgy, ahogy Te írtad.
-
Jürgenmüller
kezdő
válasz
@mriya@ #250345 üzenetére
Bocs, de nem egészen, illetve, ha a szovjet típusú propagandát veszem alapul, akkor igen, a valóságban 1840 körül ópiumháborúban vesztette el kína a területet, majd egy második háborút is elvesztették, és talán 1898-ban bérbe vették/adták 99 évre, amit 1984-ben nem hosszabbítottak meg, és Hong-Kong annyira volt elcsórva, hogy egy egyetlen része volt Kínának, ami valóban feljődött 90'-es évek elejéig, a másik amin lehet látni, mennyire el volt csórva, hogy mennyi ember menekült el onnan, valamint mennyi tüntetés volt azóta. Szóval nem biztos, hogy a Hong-Kongban élők annyira osztanák ezt a nézetet (A legtöbb Kelet-Közép Európában az elmúlt 25 évben megjelenő, és ilyen olyan boltot nyitó kínai emberek 80% ennek következtében jött el világot látni hogy egy klasszikust idézzek), na de nem érdekes, nem az első dolog volt itt, ami félrevezető volt, igaz az szakmai szinten. (Csak így dupla off-ba, mert nem tartozik a topik témájához.)
-
Jürgenmüller
kezdő
válasz
Luck Dragon #250356 üzenetére
Szép és egyszerű ez az óra, nekem is tetszik, használd egészséggel.
-
Jürgenmüller
kezdő
válasz
Oistrakh1 #250189 üzenetére
Ez egyáltalán nem gagyi, drágának drága, de szerintem a Seiko márkánál semmivel nem rosszabb vagy drágább. Eleve ott indul, hogy 12 év garanciát adnak adott modelljeire, ami szerintem eléggé ok, egy automata óránál A másik, hogy egy-egy ETA 2824-2/7750 van pl ha jól tudom ezt meg simán bármelyik órás képes javítani.
(ellentétben a modernebb Svájci, vagy Seiko szerkezetekkel. Nekem végül a Seiko szervizben kötött ki a Seiko 5-ösöm, mert 2 órás is azt mondta, hogy ezeket nem vállalja. (Ellentétben a Raketa, meg egy Marvin-t simán szervizelt a mester, de egy régi Tissot 2824-2-est is.), a Seiko-ra azt mondta mindkettő, hogy nem éri meg nekik javítani érdekes, hogy a prohardver fórumon mekkora fétise van a Seiko-nak, aztán ilyenekbe fut bele az ember, ezek utána csak az ne derüljön ki, hogy akikhez 2x éve járunk óráshoz azok tudatlanok, nem pedig a Seiko olyan amilyen (végül egy szerkezet javítás üveg cserével 35 000 Ft a Seiko szervizben....).
Én már csak azért is utánaolvastam, mert itt a fórumon többször is úgy jártam, hogy a "hozzáértők" nem egyszer susmusolnak. Vagy tényleg nem értenek hozzá, de akkor miért, mondanak véleményt, adnak tanácsokat, és oktatnak ki? Aki meg értelmes dolgot ír lehurrogják. Na mindegy is.
-
Jürgenmüller
kezdő
válasz
csabulaxi #249831 üzenetére
Közel 4 millióért harmatos a történet. Ez mégis egy Seiko nem egy Patek Philippe
Zaratzu polish ide, meg Hi-Beat oda. Mondjuk megtarthattak volna az eredetihez hasonlót is, ha ennyit elkérnek érte.
Ez már ok, de ennyiért egy 4Hz-es szerkezet, még ha 72 órás is. Nem tudom ezeket nagy lehúzásnak gondolom, ráadásul mint fentebb kiderült ezek az automaták eléggé érzékenyek. Biztos nem fizetnék ennyit egy utógondolatért. A Seiko gyárt ennyire felesleges órákat is?
#249832 csabulaxi
Végigolvasva ezt a linket mondjuk ez jobban megfogott.Szerintem ez jobb mint egy Seiko. Már csak az ára meg a szerkezete miatt is szerintem.
-
Jürgenmüller
kezdő
válasz
bigmasterg #249869 üzenetére
Biztos a kolléga úrnak 4 hengeres motorja van, aki lehülyézte a másikat aki értelmesebb volt ezek szerint
.
Az én ötösöm is ezek szerint azért mehetett tönkre. Jó lett volna, előbb figyelmeztetnek erre a dologra.
Eléggé foghíjasnak gondolom a topik elején lévő topik nyitóba, bele lehetne írni ezeket is, mert, így néha leírja valaki értelmesen, majd jön valaki, aki vagy nem foglal állást, vagy csak nem érdeke, vagy nem is ért hozzá, és abból lesznek az olyan esetek mint az enyém is, én is jobban jártam volna, ha előbb tudom amit Hallador leírt mert lehet, hogy nem kellett volna teljes szervizt csinálni az órámon.
Na mindegy sajnos én a magam hibájából tanultam meg, de legalább a szerviz jól járt.Itt is írnak egy ilyet egy teljesen új Seiko-ról, szóval ez még akkora gyártóknál is előfordul mint a Seiko.
-
Jürgenmüller
kezdő
-
Jürgenmüller
kezdő
válasz
SOAD19 #249677 üzenetére
Bocs megkérdezhetem, hogy miért kell letenni az automata órát, ha motorozol, valaki itt írt valamit, és akkor nagyon le lett cseszve, hogy miért ír hülyeségeket. Akkor most mégse hülyeség? Vagy?
Én is motorozok, most javították meg a Seiko 5-ösömet a Seiko szervizbe üvegcserével 35 000 Ft volt, akkor ezeket nem érdemes hordani ilyen esetben?Erre meg ezt írták [link] .
Akkor tulajdonképpen mi az igazság, mert kicsit nem értem, hogy miért veszed le az automatát motorozás közben, ha a kolléga szerint lehet. Mondjuk az nekem kicsit furcsa, hogy Ligetfalvi Viktor is azt mondta amit a kolléga írt ennek ellenére le lett hülyézve, na nem mintha mert megvan a stílusa. De akkor itt mi az igazság mert kicsit zavaró ez az ellentmondás.
Köszi.
-
Jürgenmüller
kezdő
válasz
fagyalllo #248639 üzenetére
24 ezer Ft nem olcsó egy 42 000 Ft-os óránál, a VD57 szerelhető a szerviz szerint, de közben én is találtam erről videót.
A szerviz érthető módon elkérne 15 000 Ft-ot. Lehet szervizelni.
Amit mondtak, nekem abból nem az jön le, amit írtál, hanem az, hogy ezek az olcsóbb Seiko szerkezetek eleve ócskák. Nem az volt a cél, hogy 20 évig működjön. Ez tervezési szempont volt, nem pedig véletlenül elromlott. Műszaki ember vagyok nem hiszek az ilyenekben. Pláne egy olyan technológia esetében, amit zsákszámra gyárthatnak, évtizedek óta.
Nekem is van egy Citizenem 850-es Eco Drive szerkezettel 23 éve működik, egyszer kellett benne akkumulátort cserélni. Azóta működik.
Valami hasonló minőséget szeretnék, de az már nem Seiko szerkezetes lesz, ebben az árkategóriában. Többet, meg nem szánnék rá mint 100 000 Ft, annyiért meg ha jól gondolom az összes ilyen Seiko szerkezet ennyit tudhat kb.Köszönöm szépen az ötletet.
-
Jürgenmüller
kezdő
Sziasztok,
A feleségem kapott egy Fossil órát Fossil Decker ES2683, egy Seiko VD57 szerkezet van benne, sajnos 8 év után elkezdett havonta 15 - 20 perceket késni, már 7 - 8 havonta kellett az utolsó időben elemet cserélni benne. Megmérve az indulási feszt, meg az elektronikát azzal nem is volt baj, de a mechanika igencsak haldoklik benne. Szervizbe nem biztos, hogy érdemes vinni, mert a gyári szerviz 24000 Ft-t kér a Seiko szerviz meg 15 000 Ft-rt javítaná. (Finoman megjegyezték, hogy vannak Lorus órák is amiben ilyen szerkezet van, és már garancia idő alatt is szokott baj lenni velük.)
Hasonló órát keresnék, egészen 100 000 Ft-ig elmennék, de a Seiko quartz szerkezeteket ebben az árkategóriában kerülném.
Azért ettől többet vártam tőlük, mégis csak egy Seiko nem egy kínai névtelen valami, gondoltam naívan.
Tudom, hogy nem nagy összeg volt ez a Fossil, de a szerkezetét nem gondoltam rossznak, eddig.Milyen hasonló órát tudnátok ajánlani.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Videós, mozgóképes topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest