Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Richee11 #253835 üzenetére
Értem. Belépőnek kínai elég sztem. Cadisen, Pagani stb. NH szerkezettel szerelve jó lehet, és van választék bőven. Árban fele, mint egy Seiko v Orient. Menetes hátlap, 100 m vízállóság, zafírüveg, normál tokfülek legyenek. Ha napi húsz mp eltérés belefér, orosz órát is nézhetsz, retro fíling meglesz. Én is gyakran hordok Vosztok Amfíbiát, abból is van választék. 24 órás számlappal is kapható (van olyanom is, de nekem nem jött be). [link]
Ha megszereted az automatázást, jöhet majd egy Archimede, Fortis és a többiek. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Richee11 #253823 üzenetére
Ha fontos a szerviz háttér, Seiko a jobb. Pontossággal tudsz játszadozni, ha türelmes vagy, és menetes hátlapja van az órádnak. Ha a (kevés?) pénzedért a legjobb ár-értéket szeretnéd, változatlanul egy jobb kínai automatát javasolnék, japán belsővel. Ha nem lesz pénzed / sajnálni fogod rá / szervizre pár év múlva, inkább egy kvarcot nézzél. 40 ezresért már kapsz napelemes Citizent, sok évig költségmentes lesz. De acéltokos-zafíros japán belsős kronográf kvarc is kijön ennyiből (PD). Csak döntsd el már végre, mit szeretnél és mennyit szánsz rá. Rengeteg tanácsot kaptál eddig, csak ki kell választanod a neked tetszőt és méretűt. Ha nem megy, ne egy, hanem több órában gondolkodj - én sem találtam meg az egyetlen mindenre alkalmas órát.
-
fagyalllo
őstag
-
válasz
Richee11 #253659 üzenetére
A Tissot szerintem nem rossz, majdnem én is Gentlement vettem, de a kvarc nem tetszett annyira, mint a Citizen. Viszont ez így amit #253658bigmasterg linkelt majd 30-40k-val olcsóbb, mint máskor, jó vétel!
Nem értem kit hajtottak el orient-el, de nekem ez kicsit furcsa... Nem egy ritkaság ma már. És szerintem jó kis órákat is csinálnak. -
bigmasterg
addikt
-
törölt tag
válasz
Richee11 #253529 üzenetére
Üdv! Véleményem szerint megéri az árát! Kényelmes 40 mm-es tokátmérő, zafírüveg, sokféle színváltozat. Ráadásul külföldön már kapható, fehér, Tiffany-kék stb színekben is. Az én Tsuyosám kb 15 mp.-et siet naponta, persze lehetne szabályozni rajta, de annyira nem érdekel a pontosság. A süllyesztett korona miatt kézzel húzni szinte lehetetlen, de ha hordod arra nincs is szükség. A mp. stop hiányát rótták itt fel többen, mint negatívumot, amit nem igazán értek. Ha valaki pontos órát akar, az viseljen kvarcot.
A tok és a szíj is igényes kidolgozású, talán a csat, ami kicsit "gyengébb". Összefoglalva: ebben az árfekvésben, ilyen stílusú órát nem kapsz. (Kínaiakat most hagyjuk.) A kék színű változatot nemrég Tsebacsi topiktárs is megvásárolta. Ő is csorgatta rá a nyálát egy ideje...
-
-
Subby8
csendes tag
válasz
Richee11 #253336 üzenetére
Szia!
Én a sárga számlaposat vettem, és annyira bejön, hogy gondolkodok a zöldben is...
TimeCentertől vásároltam, amíg elérhető volt ez a szín, ajánlom őt is, de az Óra Győrrel is csak jó tapasztalataim vannak.
A szíj szerintem nagyon jó, a csatról pedig meggyőztek a többiek, hogy az is tökéletesEgyébként összességében és komolyan: ilyen áron a Tsuyosa bestbuy!
-
SOAD19
addikt
válasz
Richee11 #253228 üzenetére
Nekem bő két és fél éve van meg a sárga casioakom. (2020 májusi vétel) Mire vagy kíváncsi?
#253231 λµαπ
A perc mutatót addig tekerd, míg a dátum nem vált. Ekkor már tudod, hogy az óra szerint éjfélt mutat. És ezután állítsd be a pontos időt rajta. Ha délben vált dátumot, akkor 12 órával el volt csúszva a pontos időhöz képest. -
zolikaDB
veterán
válasz
Richee11 #253199 üzenetére
Nekem egy eco-drive Citizen buvarom van.
Esoben nem lesz baja, uszas kozben sem (koronazaras), 15 evig nem kell kapacitort/elemet cserelni, ha fel van toltve, fel evig nem kell hozzanyulni, PONTOS, mert ugye kvarc, mesterseges/termeszetes feny is tölti, nem kell huzni/nem kell razni/nem kell allitgatni amennyiben zavar a pontatlansag, mi kell meg?
Egy olcso automata nem kifejezetten pontos, a rotornak is van zaja, amikor mozog a kezeden az ora...
De neked kell eldonteni, mit szeretnel.
Automata Timex volt az elso oram, 2* orultem neki, ami megvettem es amikor eladtam.
Paran vettunk itt a forumban Citizen Promastert, van akinel evek ota mukodik szepen, nalam 2-3 honapja, de ez marad, sosem fogom eladni/odaadni senkinek.
Felevente 10-20mp elteres adodhat, de olcso automatak ennel nem jobbak -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Richee11 #253199 üzenetére
Ha nem kötődsz érzelmileg a mechanikus szerkezethez, a Citizent javasolnám. Csak be ne ázzon, elektronika cseréje sem olcsó. Melyik a tartósabb? Amelyikhez tovább gyártanak pótalkatrészeket. Melyik a gazdaságosabb, pontosabb, igénytelenebb : Eco drive. Melyiket vedd meg : Amelyiket szívesebben bámulod a kezeden.
-
zoarden
tag
-
bigmasterg
addikt
válasz
Richee11 #253145 üzenetére
Stílust nem szabtál meg.
Most hirtelen kaptál két búvár óra ajánlást, de van aki az elegánsabb vonalt kedveli.
Most pl a Citizen TSUYOSA nagyot megy a csoportban és olcsóbb is.
A mechanikus Tissot PRX sincs messze árban.Szerk:
De búvárban, nagy csuklóra nekem kifejezetten tetszik ennek a Boldr-nek a designja. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Richee11 #252801 üzenetére
Keretösszeg? Stílus? Méret? Komplikáció?
Kis pénzből Aliexpress rendelés : Pagani Design NH szerkezettel. Ha kalandvágyó vagy, Vosztok Amfíbiákból is van választék a már nem annyira baráti Oroszhonból. Több pénzből itthonról Seiko, Orient. Még több pénzből Fortis Pilot Professional. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Richee11 #250700 üzenetére
Semmi, átlagos japán automaták voltak, gond nélkül üzemeltek. Az M-Force első és második generációsát sajnálom is, h már nincs meg, és a Flieger is jó volt. Mako I-et nem szerettem annyira, de abban sem volt hiba. Ami most tetszene, az horror áron van számomra, és a szervizháttér is gyenge lehet, ha szükség lenne rá neadjisten. Ismétlem állandóan magam /bocs mindenkitől/, de mindennapos mechanikus órának számomra egy jól szervizelt és beállított Vosztok Amfíbia v Komandirskie való, mert nem kell félteni. Bírja a gyűrődést, házilag cserélhető sok alkatrésze, ami sérülhet v csupán nem tetszik, relatíve olcsó a szervize és bármelyik jó órás meg tudja csinálni. Ha meg nem feltétel, h ketyegjen, egy napelemes kvarc talán a leggazdaságosabb megoldás akár évtizedekre. Természetesen semmi problémám azzal, ha valakinek tetszik egy /Orient v egyéb/ adott óra, vegye meg bátran. Költségeket, minőséget, külcsínt-belbecst gondolja át, aztán hajrá. Én is vettem átgondolatlanul sok órát, csupán érzelmi alapon - tanulópénz.
#250697@mriya@ :
Néztem TC-nél, mutatók miatt elvetettem. Kínálatukból a számomra legjobbat hoztam el (AW 1620), mégsem hordom (üveg, tokfül nem lehajló, picit nagy érzés). A kinézett monoblokkos meg talán kissé bumszli, fel kellene próbálni rendelés előtt. Kivárok, van a fiókban még pár tucat óra, amit felvehetek.#250704Kbali : Köszi, okosodtam. (Dell Vostro 3500 lett, talán nem hullik szét pár évig.)
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Richee11 #250449 üzenetére
Akkor meg is van a válasz. 8-as miyota jobb lenne ha már nem is létezne. Korona kihúzására nem áll meg a mp mutató, és általában kézzel sem húzható. Mondjuk ez nem azt jelenti hogy a casio meg világbajnok. Ennyi pénzért valami olcsó kvarc lehet benne. Tényleg amelyik tetszik.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz
Richee11 #250444 üzenetére
Amelyik jobban tetszik. Ahogy már más is írta a zafír üveg nem igazán számít, ahogy az automata sem.... Megteszi egy jól kinéző olcsóbb kvarc is.
Pl: ez [link]
Persze ha olyan társaságban jársz ahol számít mi van a csuklódon, akkor a drágább modellek jöhetnek számításba -
SOAD19
addikt
válasz
Richee11 #250439 üzenetére
Mindkét márka megbízható, így én azt mondanám, hogy amelyik jobban tetszik kinézetre. Úgyis, ez az elsődleges szempont, nem? A zafír az jó ha van, de ha alkalmi órának veszed, akkor lehet nem akkora érvágás, ha csak ásványi üveges az adott óra (ha jól értettem a Citizen nem zafíros). Minden nap viselt óránál én inkább a zafír üveges órákat preferálom. Közben meg a 4 órámból, csak 1 zafíros.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Richee11 #249991 üzenetére
+1 az Orientre.
Fashiondays-en is akciózzák őket.
Ha automata órát szeretnél, akkor picivel 50 fölé kell menni, pl fekete bambino.
Ugyanúgy a djeperto által linkelt timestore-os is tök körrekt.Amúgy ezek a bambinok élőben jobban néznek ki, mint a gyári fotókon.
Ami nekem van az képen ilyen, élőben meg [link]Ha viszont nem feltétel hogy automata legyen és jó a kvarc (ami amúgy kevésbé problémás és pontosabb) , akkor még olcsóbban is kijöhetsz. pl [link] vagy [link]
Ha kinéztél egy órát, érdemes rákeresni a termékkódjára / modellszámára googleben, meg youtube-on is. -
kovsol
titán
válasz
Richee11 #249426 üzenetére
Én nagyon szeretem a kék színt, az Orinent bambinoból is azért vettem a kék mutatós verziót
Ott is kicsit visszaköszönjön ez.
Van ez a órám mélykék színben, és ahogy süt rá a nap úgy különböző kék árnyalatok jönnek ki rajta.
Az a citizen diver amúgy nagyon jól bírja a strapát, már több kontinens több tenger és óceánjában lubickolt, és karcolásnak sincs nyoma rajta.
-
kovsol
titán
válasz
Richee11 #249085 üzenetére
Mivel ma lett meg így még csak kezdeti benyomásom van róla. Biztos marad azt már most látom.
Az internet tele van bambino tesztekkel, és árkategóriájában egy nagyon jó vételnek tartotta minden tesztelő.
A szíj a gyenge pontja legtöbb teszt alapján, és ezzel egyet is tudok érteni. A gyári szíj belső fele puha, de a külső fele elég kemény, gondolom egy kis használat után kicsit betörik majd a bőr.fashiondays.hu egy sok éve üzemelő webshop. Eddig csak ruhát, cipőt rendeltem innen, de nem volt gond soha. 30 napos visszaküldés is van. [link] Képen a V1 van (Water Resist felirat), de a leírásban is látszik, hogy a V2 ről van szó, és valóban V2 -t küldenek. Ez a szerekzet miatt fontos, mert a V2 már kézzel is felhúzható + ha kihúzod a koronát megáll a másodperc mutató.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Richee11 #249000 üzenetére
Vosztok Amfíbia, Heimdallr Monster, Pagani Design - ha bevállalós vagy és szerencsés, szerethető órát kapsz. Tisell már drágább, de jó. ( Pénztárcád lehetőségeit és a használat módját is kellene tudnunk. ) Melós-fürdős-mindennaposnak jó lehet az orosz is. Ha nincs komoly fizikai behatás, és gari fontos, egy 4r szerkezetes Seiko. Ha kell zafír is, nem fontos a gari, akkor kínai-koreai lenne a választásom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest