- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
porkey.g
csendes tag
válasz
#65675776 #11586 üzenetére
Na most ott tartok, hogy próbáltam másik 2 ramot, de ugyanaz a szitu volt. Single channelben megy. Állítgatni kellet biosban ezt-azt. Viszont most meg a hangkártya okoz gondot. A hangszóróból csak sistergés és egyéb zajok jönnek. Talán még kellene állítanom a ram dolgain? Csak olyan sok van, nem tudom hogy melyik sort melyik értékre. Hangkártya természetesen Realtek integrált.
-
porkey.g
csendes tag
válasz
#65675776 #11584 üzenetére
Jó, akkor gigabájt. Na de Xp esetében semmi probléma nem adódik. Csak ugye az meg 3,25 giga ramot használ.512-es a videókari. Kipróbáltam 64 bites Xp-t is. Azzal meg az első játék amit feltelepítettem (Nfs Pro Street) lefagyott. Tehát ahogy elnézem, marad a megszokott Xp SP3. Aztán majd talán idővel lesz valami megoldás. Próbára kéne szereznem talán egy ram kittet.
-
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #11534 üzenetére
annyit tudott az msi fullos lapja, hogy az órajelet vette vissza, persze nem a szorzóval, hanem az fsb-vel! ez csinált olyat, core cell néven bontogatta a szárnyait akkor, amikor még nemigazán volt ez divat!
mod: nforce2 ultra chipsetes volt, de ez inkább az msi műve és nem a chipseté, nem vagyok benne biztos, deha jól emléxem, a húzást vette le a prociról, ha nem volt használva, mikor terhelődött, akkor meg rátolta a full tunningot! így a barton is barátságos hőmérsékletű volt alapjáraton is, igaz terherve is ötvenakárhány volt az 5V-ot kapott zalmi alatt!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#65675776 #11411 üzenetére
Most gondoltam csak át pontosan mire is céloztál. A 2W vs. 25W amiatt van, mert az alacsonyabb fogyasztású még a hibás BIOS-os tesztpéldány
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#65675776 #11407 üzenetére
Találni éppen találtam amit az előző hsz-omban linkeltem is. A képek fölött a forrásoldalak linkjei is.
nesa: kösz az info-t
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#65675776 #11405 üzenetére
Tápegység oké (most már csak azt kellene tudni mennyit jelenthet ez a különbség), driververziónak mi köze a teljesítményfelvételhez?
Számolgattam én is közben egy kicsit:
4670 -> 3850: +3W
3850 -> 3870: +9W
3870 -> 4830: -30W
-----------------------------
4670 -> 4830: -18WAkkor az elméleted alapján a 4830 kevesebbet fogyaszt IDLE-ben, így pedig méginkább jobb vétel számomra.
Engem az IDLE teljesítményfelvétel érdekel, mivel a gépem 95%-ban IDLE-ben üzemel
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#65675776 #11400 üzenetére
Ezzel mindössze annyi a bibi, hogy "Ez más konfiggal készült".
Én maradnék a saját felállásomnál. Mégpedig, hogy ugyanabban a konfigban vizsgált videokártyák közötti teljesítményfelvétel különbség független attól, hogy az adott vizsgálatok között mennyi idő telt el. Tehát közvetlenül is össze lehet hasonlítani az ugyanabban a konfigban tesztelt kártyákat.
Azthiszem fless is pontosan így akarta:
"Tesztjeink között így megmaradt az átjárhatóság, a HD 4830-as eredményeit összevethetjük korábbi tesztek eredményeivel, persze az aktuálisan elérhető és adott pillanatban felhasznált meghajtóprogramokból adódóan mindig lesznek kisebb eltérések." -
-
band1103
őstag
válasz
#65675776 #10789 üzenetére
Vágom.
Viszont én csak arra reagáltam hogy nesa kolléga nem értette hogy hogyan jöhet ki 400Mhz-es ramfreki mikor x2 nel 383,4Mhz az ramosztók miatt. Semmi többről nem esett szó.
Nekem csak az nem tetszik hogy várnak a kuma premierjével addig míg ki nem jönnek az első 4 magos 45nm-es Phenomok. -
Iron Funeral
őstag
válasz
#65675776 #10733 üzenetére
Mennyi az a sok? Egyébként nem egyszerűbb venni mondjuk 1db 1terrás vinyót mint, hogy 5db 200gigás legyen a gépben? Ok. ez nem menti fel az nV-t egy ilyen hiba alól, de 5 vinyónak nem csak nV chip lesz a hátránya hanem a nagyobb fogyasztás is (1nél mindenképpen többet eszik 5db
)
-
antikomcsi
veterán
válasz
#65675776 #10720 üzenetére
Ismerem a véleményed, mely szerint mindenben hátrányban van az nv.
Amikor vga-t vettem, nem lehetett jobbat kapni ár/teljeseítményben, mint a gx2. Valamivel olcsóbb volt, mint a sima 4870, viszont teljesítményben lenyomja, 4870x2 pedig még nem volt a piacon.
Igazából nem értem, hogy felhasználói szemszögből, miért olyan nagy hátrány nekem a gx2, példáúl egy 3870x2-höz képest.
-
Oliverda
titán
válasz
#65675776 #10595 üzenetére
Nem feltétlenül. Lehet hogy bizonyos gyártók megvárnak egy nagyobb számú visszajelzést vagy bug-ot és csak aztuán javítják ki egy BIOS verzióval az esetleges hibákat. Még mások esetleg kevesebbet várnak ezzel és ennek okán több verzió születik. Nyilván az esetleges komolyabb hibákkal más a helyzet.
TomBoy1986: Nem neked szántam, bocs.
Gyuri27: Ha elkerülte volna a figyelmedet: Azt kellene felfogni hogy egyik gártónak sincs ideje és lehetősége hogy az összes lappal kompatibilis RAMot, VGA-t, HDD-t, ODD-t, hangkártyát, stb letesztelje.
-
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #10584 üzenetére
giga is a 690-es lapnál, az egyik biossal javított egy bugot, de kreált egy másikat helyette....én az f4a-t használom, mert az nem annyira bugos...az f6ban meg feles szorzó hiányzik, stb! de kompatibilitás jegyében az asus és asrock sokat dob a latba, gondolj csak az nf3-as am2-es lapra asrockéknál! jó lenne, ha abit is csinálna a kn9s-re egy jó kis am2+-os biost....
-
Oliverda
titán
válasz
#65675776 #10584 üzenetére
Ezzel nem teljesen értek egyet. Számos gyártó különféle lapjaival találkoztam már és sajnos azt kell mondjam hogy jónéhány esetben magasról tettek a BIOS fejlesztésére pedig lett volna mit javítani. Tehát nálam sűrűn kiadott frissítés inkább pozitív irányba billenti a mérleg nyelvét.
-
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #10484 üzenetére
kapni lehet, pl egyik helyi ph-s srácnál 3 év garral: Gigabyte GA-MA69VM-S2- 9 500 Ft, ez azért jó, mert tv-outot ki lehet vezetni és használni, de ha ez nem lényeg, akkor 1k-val olcsóbban az nforce-os fronton ott az integrált 6100-as vga-s Gigabyte GA-M61PME-S2! igaz ebbe aztán tolhatja a 4 magvas proct, feleslegesen.... dehát egyszerű sempron a cél, akkor annak elég!
-
Gyuri27
félisten
válasz
#65675776 #10412 üzenetére
Azt hittem te érted. Nem ugyan az. Erre inno lenne írva nem jw.
Bon3ss: gondolj bele. Van egy olyan lapom ami az országban nagyon keveseknek van (itt a ph-n nem is láttam). A ház szlovákiából jön. Abból sincs sok az országban. Úgy érzem, hogy ez a kapitalista, kizsákmányoló tömegtermelés nem nekem való.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
#65675776 #10337 üzenetére
Ja bocs hogy nem 40e ft-os alaplapom van. Nincs pénzem mindig megvenni a legujabbat, gondolom neked biztos ezerszer jobb van és örülsz hogy a gépeden minden fut maxon. Remélem majd rájössz hogy mennyit buktál 1 hónap alatt a legújabb cuccok megvételével.
Kösz amúgy a segítőkészséget. Látom igen értesz hozzá... -
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #10102 üzenetére
pl codegennél meghal a táp....
az olyan tápoknál, mint a chieftek és az fsp lehet nem számít, de a gagyi sz@roknál lehet hogy nem mind1! azért a gyári 8tűs 8 külön kábelen jöhet, nem a csatinál ágazik szét, de én személy szerint inteles lapnál futottam ilyenbe bele, de 4 tűvel is ment rendesen(igaz cerka procival
fúj intel
)
-
band1103
őstag
válasz
#65675776 #10075 üzenetére
de csak egyet
Nagyon baró a lap, de amit látok az tényleg egy composit kimenet?
mod: régi ISA-s ídőkből emlékszem hogy volt egy olyan kártya ami 3-4 isa slot volt ráintegrállva így ha beleraktad a gép ISA slotjába akkor azon keresztül további 4 ISA slotos kártyát tudtáll használlni a gépben 1 ISA sloton keresztül. Meg lehet ezt a PCI-e-vel is oldani?
-
antikomcsi
veterán
válasz
#65675776 #9874 üzenetére
Ezt nem biztos, hogy 100% tudtam értelmezni, sorry.
1. Értelmes ember nem vesz ilyen lapot.
2. Van az oldalon, csak értelmes ember nem vásárol ott.Bár inkább affelé hajlok, hogy a lappal nem szimpatizálsz.
Egyébként csak az árszint belövése miatt nézelődtem, én biztos megvárom a hardvereket, míg magyarországi kiskerekbe érnek.
-
Gyuri27
félisten
-
leviske
veterán
válasz
#65675776 #9793 üzenetére
Egy Vento 3600-ba menne.
Illene elférnie benne.
A másik lehetőség még egy CM Gemini II lenne, de az számomra kicsit brutálisnak tűnik.
Bár ezt egyszer már beszéltük a topikban, csak a Zipang kicsivel kompaktabbnak tűnik... a Gemini-től nem tudom, hogy hogy cserélném a memókat.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
#65675776 #9587 üzenetére
Látom már
de ha megnézed nem akartam legépelni a proci teljes nevét, de ha zavar nézd meg az adataimnál
oksa?
hát tudod, évek során nézem a piacot
és amikor egy nagy dolog történik általában az nv nek a keze van benne
pl G80 / G70 valahogy mindig az nvidia jön ki mint nyerő... aztán az ati probálja utol koslatni,
pl 8800 GTX hez hol volt a Hd2900 ? vagy még a 3870 es? ... hadjuk már... nah tényleg befejezem -
TomBoy1986
veterán
válasz
#65675776 #9420 üzenetére
Viszont akkor abban az egy százalékban semmi probléma nincs sem az ASUS-szal, sem az MSI-vel, sem a Sapphirerel, sem más lappal.
ABIT-ot azért nem írtam, mert hivatalosan nem is támogatja csak a B2-es Phenomokat. Ráadásul félrevezető a manualja, mert míg abban benne van, hogy tudja változtatni az NB/L3-at, addig a valóságban ez nem igaz...
-
v.tom
őstag
válasz
#65675776 #9383 üzenetére
Valószínűleg van különbség. Tapasztalatok szerint pl. a 790X chip sokkal jobban melegszik egy phenom alatt, mint egy 6400+ x2 alatt. De pl az én 5000+ brisbane-em alatt elhanyagolható,pedig apró borda van a lapomon gyárilag. Mivel ez nem az én tapasztalatom ,ezért nem is bízok benne 100%-osan, kéretik nem megkövezni ezért engem. ahogy tudom, letesztelem. Csak kell egy phenom proci, ugye.
-
dezz
nagyúr
válasz
#65675776 #9293 üzenetére
Kellett vagy nem kellett, te úgy tűnik, hallottál róla, én speciel nem.
38-as hivatkozás: http://www.digitimes.com/news/a20071231PD208.html
Azt gondoltam, csak bizonyos esetekben jön elő valamilyen hiba. De ha simán le van tiltva, akkor mindegy. -
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #9248 üzenetére
már mikor tulajdonos váltás volt(múlt évben, vagy azelőtt) már akkor az új tulaj fel akart hagyni az alaplap gyártással.....lassan össze is jön neki!
kár, pedig szinesíti a palettát, de pl: a gigabyte, számomra szürke egér volt mindig, de az ati chippes alaplapjai betaláltak nálam!
az asus: nagy múlt, de ma nem győz meg engem, de nem állnak olyan szarul mint az abit, pedig az abit is volt ekkora márka!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen autót vegyek?
- Amatőr csillagászat
- Apple MacBook
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anime filmek és sorozatok
- sziku69: Szólánc.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest