- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaDy0219
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
-
DaDy0219
tag
Üdv!
Ha lenne 35k-tok alaplapra, akkor milyet választanátok és miért?
A következőkhöz keresem:
2x2GB OCZ PC2-8000 ReaperX HPC 4GB Edition 1000MHz 2,1V (azért írom le teljesen, mert, ha dual csanelbe akarom nyomni őket, akkor a lap RAM elosztása 1-3, 2-4 lenne a megfelelő a RAM hűtése miatt, hogy elférjen
AMD 6000+X2 125W
a többi lényegtelen.
Üdv! -
DaDy0219
tag
válasz
VaniliásRönk #9932 üzenetére
Jónak tűnik a lap...sőt.
Viszont ahogy elnézem, még nem nagyon van belőle a kereskedőknél.Mennyi lesz egyébként? -
DaDy0219
tag
válasz
VaniliásRönk #9911 üzenetére
Így már világos.
Akkor a lényeg, hogy egy BIOS frissítéssel kompatibilissé tehetem a lapot.Ez jó, mert nagyobb lett a választék, viszont hiába olvasgatom a teszteket, véleményeket még mindíg határozatlan vagyok azért, mert merjek-e bevállalni olyan lapot, amit még abszolút nem ismerek.Azért hajlottam eddig az ASUS felé, mert 2 lapom is volt már tőle.
A saját listám egyenlőre:
ASUS M3A-H/HDMI
ASUS M3N78-EM /140W CPU Support
ASUS M3N-H HDMI
ASUS M3A78-EMH HDMI
MSI K9N2G Neo
MSI K9A2-Neo-F
MSI K9A2 CF-F V2
abit AX78
Egyébként melyik a jobb chipset?Az AMD vagy a NVIDIA GeForce?
Az NVIDIA GeForce chip készletes lapokon mind integrált VGA van? -
DaDy0219
tag
Bocs az új hozzászólásért, de nem tudtam már szerkeszteni!
Egyvalamit nem értek.
Adott egy ASUS M3N-H HDMI alaplap.A lap kezeli a Athlon 64 X2 6400+ (CZ),2MB,rev.F3,125W,SocketAM2 CPU-t, akkor a Athlon 64 X2 6000+ (DO),1MB,rev.G2,89W,SocketAM2 , ami csak G2-es miért nem kezeli az F3-ast?Röviden, ha a 6400-es 125W CPU-t tudja kezelni, akkor a 125W-os 6000-est miért nem?
Asus M3N-H HDMI CPU Support -
DaDy0219
tag
válasz
TomBoy1986 #9905 üzenetére
Megvalami.
A Revision F3 azt jelenti, hogy 125W-on megy a proci, a revision G2 pedig azt, hogy 89W-on megy?
Ha igen, akkor az abit AX78-as és az MSI-K9A2 CF-F V2 lapokra szűkül le a választásom, mivel a kinézett ASUS lapok csak a G2-t támogatják. -
DaDy0219
tag
Húú...
Most az olvasottak alapján kezdek meginogni az iránt, hogy megvegyem-e az abit AX78-as lapot.
Nekem AMD 6000+ 2x1152cash memórás, 8600GTS VGA 256MB, 4 GB G,Skill 800MHz, 450W Chieftec van
Ehhez a konfigurációhoz keresek lapot.
Már majdnem véglegesítettem az abitot, de most már kétes a dolog.Tuningolni nem nagyon akarok, net, játék, film, konvertálás, képszerkesztés, amit csinálnék.Jelenleg Gigabyte MA770-DS3-asom van, de nem jött be és nem is akarok még egy Giga-t.Lehet elfogult vagyok, de inkább a biztosra akarok menni, vagyis problémamentesen működjön a leendő alaplapom, ez a lényeg.
A másik választásom ASUS M3A78-EMH HDMI lett volna, de konkrét tapasztalatokat nem osztottak még meg velem a topicjában.
Állítólag a régi abit lapok szuperül működtek, sajnos többen mondják, hogy az AM2+ foglalatokkal rendeklező lapoknál újra értékelődtek a gyártók megbízhatósága.
Gondolkoztam MSI lapokban is, csak sajnos, amiket kinéztem nem támogatják a 6000+ -es CPU-kat.
Sapphire jó lenne, csak kicsivel húzósabb az áruk.
Gigabyte-ról azt hittem, hogy jókat gyárt, de sajnos legutóbb kegyetlenül szívtam vele, ami lehet, hogy csak simán szériahibás vagy éppenséggel kifogtam egy rossz lapot, de nem kísérleteznék mégegyszer.
ASUS-nál maradjak? -
DaDy0219
tag
Egyébként nagy dilemmában vagyok, mivel még mindíg nem tudom eldönteni, hogy milyen lapot vegyek.
M3A78-EMH HDMI, vagy abit AX78?
Úgy néz ki, hogy a jelenlegi lapomat leváltom.
Egyéb ötlet valakinek? -
DaDy0219
tag
Problémám az volt az alaplappal, hogy a hálózati kapcsolatot, az internetet nem lehetett létesíteni közvetlenül a modememmel.Ez nem is olyan nagy gond, mivel a routerrel kiküszöböltem a hibát.
Másrészt bootoláskor néha felismerte a billentyűzetemet, valamikor pedig nem.Furcsa volt, hogy USB porton jelentkeztek ezek a furcsaságok, viszont a PS/2-es bill.-ettel nem volt ilyen bootolási problémám.Kicsit zavaró volt, mivel úgy nem tudtam belépni a BIOS-ba, ahol utólag beállítottam azt is, hogy kezelje ezeket az eszközöket.
Főbb gondom az volt, hogy leállt minden egyéb nélkül a gép.Az alaplap topicjában kifiléztük a problémát és sajnos úgy vettem észre, hogy ezzel az alaplappal nem csak én küzdöttem ezzel a hibával.
Benne van a pakliban, hogy tényleg csak egy hibás típust fogtam ki, de amennyi fejtörést okozott a lap, úgy inkább lemondtam a lapról.Nem merem még egyszer bevállalni azt, hogy ugyan ilyen lapot válasszak, mert mi van, ha pont ugyan ezzel fogok szembesülni.Sajnálom pedig, mert személy szerint jó márkának tartom a Gigabyte-ot. -
DaDy0219
tag
Pontosan.Sajnos mindíg lesznek újabbnál-újabb hardware cuccok, amikre folyamatosan lehetne várni...
Ha az üzletben azt mondják, hogy levásárolhatom az árát, sajnos nem tudom, hogy milyet lenne érdemes választanom.Persze a különbözetet majd kifizetem egészen 20k-ig.
ASUS M3A?Kinek mi a véleménye róla?Igazából már Gigabyte-ot nem szeretnék venni.
MSI lapok mennyire megbízhatók, vagy az ABIT alaplapok? -
DaDy0219
tag
Sziasztok!
Másfél hónapja vettem egy Gigabyte GA-MA770-DS3 -as lapot, ami jelenleg szervízben van.
Kérdésem az lenne, hogy 20k magasságában milyen lapot ajánlotok?
800MHz-esek a RAM-jaim, AMD 6000+ X2 a CPU.
Nézegettem több felé, de inkább olyanokat kérdezek meg, akiknek jó tapasztalataik vannak, akár rossz is, hogy melyiket nem érdemes venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Tesla topik
- Bluetooth hangszórók
- Elden Ring
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest