- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
silent84
csendes tag
Értem, köszi.
Megnéztem kb 21k az x2 6000+. Azért is kérdeztem mi lenne a minimum ami kellene a kártya mellé, mert eredetileg X3-at szerettem volna, csak hát nagyon megszaladtak az árak.
De hát a 8650 x3 is 24-25k most, tehát nem sok a különbség végülis, és ha megveszem 2-3 évig nem cserélek. Az X3ból meg nem ártana egy 2,5Ghz, ha jól gondolom a kártya mellé. Tahát csak kéne akkor egy kis tuning?
Vélemény? -
silent84
csendes tag
Kérdésem lenne
Van a DFI és Biostar matx sb750es lapján kivül másik lap ami matx és SB750?
Mert én nem találtam semmit.Aztán lesz egy off topic kérdésem is. Milyen procit vegyek topicba nem írok mert sok a kék user, nekem meg nem hiányzik a cirkusz ott
Adott egy HD 4830.
Egyelőre 8800/9800GT szintjén mozog, de ez majd még úgyis változik az újabb driverek miatt.
Ehhez kéne nekem egy AMD proci. Nem véletlenül járok ide.
Mit ajánlanátok ha a felbontás 1680*1050? Csak annyit szeretnék, hogy ne legyek CPU limites ilyen felbontás mellett. 3DMarkkal nem játszom szóval az nem érdekel.
Tuning nem játszik, inkább alulfeszelés alapórajelen.
Mit javasolnátok?
Thx. -
silent84
csendes tag
[Biostar 790GX és phenom x3 8450]
Kis info a tuningról, bár lehet nagyon szerencsés volt a procival a srác. -
silent84
csendes tag
válasz
Gyuri27 #10701 üzenetére
Az nagyon jó ár egy ilyen lapért. Mondjuk januárig sok minden változik még.
Van egy elhatározásom, hogy egy bizonyos összeget nem akarok túllépni, remélem sikerül is magam ehhez tartani. Bár néha ott a kisördög(pl DFI Jr 790gx), de majd meglátjuk mit hozz a meló és a jövő. De ez már félig off.
-
silent84
csendes tag
válasz
Gyuri27 #10694 üzenetére
Hát szerintem erről.
[link]
Kicsi a web
Toku kolléga ide is bejegyezte eredményét.
Jöhetnének már a 780Gs matx SB750es lapok, láttam olyan roadmapot ahol Q4re igérték.
Valakinek van erről valami infója?10696: Na azon a lapon én is gondolkodok még. Bár a január mire gépet veszek még messze van
-
silent84
csendes tag
[Biostar 790GX és phenom x3 8450]
Nem rossz eredmények. Nagyon jó ez az SB750 -
silent84
csendes tag
-
silent84
csendes tag
Mivel téma a 4670
[teszt] -
silent84
csendes tag
790GX árak
[link] -
silent84
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #9618 üzenetére
oké.
Elég kevés teszt van K10ről, föleg olyan ahol alulfeszelnek
Na mindegy valaki majd elárulja a trükköt -
silent84
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #9616 üzenetére
igen erre gondoltam elsőre. érdekes hogy CPU-Zos kép szerint 200*5,5 0,944Val, és 2,2Ghz is 0,944Val a táblázat szerint, és még játék alatt is mértek, valami kavar van jól gondolom?
-
silent84
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #9614 üzenetére
a második 4 soros táblázatra gondolsz? Mert én arra gondoltam. Mert a CPU-Zos képek igen azok CNQsak.
Hát igen, lehet, csak menjen am2+os lapban, mert a DDR3 az elég húzos még egyelőre.
mod: nem szóltam az 5,5 szórzóval 0, 944V.
-
silent84
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #9612 üzenetére
Lehet az lesz, hogy várok
Aztán ha, nem lesz 65wosból nagyobb, veszek egy 8750et év vége fele, addigra úgyis lesz még egy kör csökkentés.Szinte biztos.
Aztán szerintem le lehet vinni, egy 65wra a fogyasztását.
Ez mondjuk érdekes:
[link]
reális lehet 9550 alapórajelen, 0,944V-al?
Mondjuk ez is mint a tuning, példányfüggő. -
silent84
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #9610 üzenetére
kerestem sajnos, de semmi infó nincs róla, egyelőre.
Ami várható most augusztus közepére az a 8250e, 8450e
Valamint q3ban még 8550, és q4ben 8850.
De valahol olvastam, hogy lesz még q4ben több 3magos cpu is, de semmi konkrétumot nem találtam erről, hogy ezek között lesznek e alacsonyabb fogyasztásúak.
Gondolkodtam hogy veszek egy sima verziót, és alulfeszelem, akkor nem lenne akkora különbség..
Most a napokban volt árcsökkentés, ami érintette az x3as phenomokat.
8450 145->125$
8650 165->145$
8750 195->175$
Mondjuk ez mire ideér..Meg lehetne jelentősebb
Egyelőre van még 2 hónapom, de a legjobb megoldás pl a 8750e lenne ha lesz, de majd elválik.
Szóval akármi is lesz, év végére szeretnék venni valamit, addig ki tudom húzni még gép nélkül, úgyse lesz rá időm annyira. -
silent84
csendes tag
Gondolkodtam
Olvastam, jövő hónap közepén jönnek az x3as phenomok 65w-os verziói. Amivel elkezdtem szemezgetni az a 8450e.
150 dollár alatt fog indulni, már csak a négymagosokból kiindulva valahol a sima 8450 és a 8650 ára között lesz.
Tehát reményeim szerint 24-25kért hozzájuttok
ez kb 10-11kval lesz több mint a 4450e. Mellé, szerintem a sima giga 78gm-s2 kerül, mivel alapból 65w a tdpje, és alulfeszelem mivel OC nem lesz, szóval nem hiszem hogy nagyon meg fektetné a kis giga lapot, a 4 pwm miatt . Meg kezd elég barátságos ára is lenni, most esett az ára is külföldi webshopokon 10$-t. Úgyis 1-2 hónap mirre vásárolok, sok kicsi sokra megy. Ramból 2x1Gb 1066os kingmaxot gondoltam, ezzel szemben mivel nem tuningolok gondolom nincs szügségem a 4kval drágább Corsair Dominator kitre?
Így kb 15kval lépem túl a tervezett összegett, ami belefér, de mégis jobb azért, és egy kis UT3 is belefér, ha veszek VGA-t később mondjuk év vége felé, meg még ha kedvet kapok a Starcraft 2re, ha kijön valaha is..Linkelek egy-két tesztet amit a héten találtam, egyik HD 4850, másik 9800GTXel készült, de csak a viszonyítás miatt írom
Hogy mire is elég a kis phenom.
Nagyon jól látszik a kis phenom, elég türhető UT3 alatt, de a többi játék alatt is. Magas felbontásban. Tehát szerintem 1680*1050ben, AAval még egy HD 4850-et is elbírna, de én kiváncsian várom a 4650/70-et, mit fog tudni a 3850/70hez képest. Ezekhez meg még inkább elég.
Vélemény?
Jaj és elnézést az offért, de inkább ilyen off legyen mint a kék-zöld
.
Köszöntem a segítséget.
-
silent84
csendes tag
válasz
Gyuri27 #9550 üzenetére
köszi.
Na elég hülyén fejeztem ki magam, így visszaolvasva.
Sajnos reálisan nézve 2 év minimum mirre kijön, vagy 3.
Erre tényleg nem lehet tervezni. Még ha jövőre vennék a tervezett 90ks gépbe új 45nmos, phenomot, és egy 35-40ks vgat, akkor sincs még sehol a dio3.Valószínű veszek most egy alap gépet az általad javasolt 4050evel, vagy 4450e.
meg az alap giga 78gm-s2 lapot, azt bele 1gb kingmaxot, netezni, letölteni, filmet nézni elég.
Maradék pénz eltéve, köv gépre, meg teszek hozzá még addig, és amikor lehet tudni már milyen gép kell a dio3nak akkor megveszem, vagy cserélem ebbe azt amit kell majd. -
silent84
csendes tag
Lenne egy kérdésem.
Hétvégén, ugye blizz bejelentette Dio3at, végre....
Jövő hónapban, kellene vennem egy új gépet(albérlet). Nem is terveztem komolyabb gépet venni, mert amivel játszok megy integrált vgaval is.
Most vagy veszek egy 50-60k körüli kis alap amds gépet netezni, filmezni vagy próbálok egy kicsit előre gondolkodni, diablo miatt
elképzelés a következő lenne
ezt megvenném most:-am2+ 780G alaplap, lehetőleg mATX, és 5 fázisú legyen, igen tetszetős a sapphire 780G
lesznek matxes dfi lapok is, 780Gre, és 790gxre is szintén 5 fázissal, de tartok tőle kicsit sok lesz az ára(a 790GXes dfi külföldi honlapon kb 37kra jön ki, a webshopban találtható többi termék ára alapján sajnos reális is).
vagy GA-MA78GPM-DS2H, a sima 780gshez képest +1 fázis, és 128mb ddr3 sideport, mindez +30 dollárért kb, de nincs a pwmeken borda, mint a fentebb említett lapokon.-2x2gb 1066 ddr2
-BE-2350
ezek mellé FSP green 400W, ugyanaz belsőre mint a BSII.
WD vinyó, és PIO dvd író.Sapphire lappal 90k környékén lennék.
Aztán jövőre kb ilyenkor belevágok egy 45nm procit, vagy X3 Heka, vagy valamilyen X4, majd elválik, azért is gondoltam, ezek a procik alá jobb lenne az 1066os ram. Elvileg az olvasottak alapján bele kell mennie az am2+ba az új prociknak.
4gb azért mert, előre gondolkozok. Meg inkább most megveszem, mivel elég olcsó.
DDR3 1600mhz alatt felesleges, az ára meg horror, és az is lesz még egy darabig, nekem kimarad az életemből szerintem, meg a kinézett lapok nem is támogatják.VGA-t meg veszek majd jövőre, ha meglesz már a cpu, mondjuk valami 45nmes Atit
, de ez az utolső és nem sürgős annyira.
Mi a véleményetek? mi legyen, jó e ez az elképzelés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged