- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
-
Gyuri27
félisten
válasz
leviske #10171 üzenetére
"Természetesen a speciális kártyák a többi Radeon X800-zal és X850-nel is üzemképesek lesznek, de ilyenkor korlátozások lépnek fel. A rendszer a kevesebb futószalagszámú kártyához alkalmazkodik, de az órajeleket megtartja, így a gyorsabb kártya várakozásra kényszerül. Példának okáért egy 12 futószalagos, 400/350 MHz órajelű Radeon X800-at használva a CrossFire Edition kártya magasabb órajelei miatt várakozó köröket fut majd, és négy pixelfutószalagja is lekapcsol. Mindezt figyelembe véve CrossFire alkalmazásra a legszerencsésebb a Radon X800 XL vagy X850 XT, és kérdés, hogy képes-e két 128 MB-os Radeon CrossFire Edition együttműködni, mert egy ilyen páros ár/teljesítmény aránya nagyon jó, hiszen elvileg 128 MB-os X800 XL-ekről van szó."
"Szóljunk először az NVIDIA – korábban általunk is bemutatott – megoldásáról, mely SLI névre hallgat. Az SLI, azaz Scalable Link Interface működéséhez két azonos típusú GPU-val szerelt videokártyára és egy SLI-kompatibilis alaplapra van szükség."
"Az NVIDIA megoldásához hasonlít az ATI többkártyás rendszere, de több ponton el is tér attól. Az ATI megoldásának neve CrossFire lett, anno ezt is bemutattuk már. Az ATI-féle „SLI” kiépítéséhez szükség van egy master, azaz Radeon X850/X1900/X1950 CrossFire Edition kártyára, amely végül a „sima” verzióval összekötve képez egy CrossFire konfigurációt, amennyiben ezt a műveletet CrossFire-kompatibilis alaplapban visszük véghez. Az NVIDIA megoldásához hasonlóan az ATI kártyáit is egy kiegészítővel kell összekötni, ez a CrossFire-kábel. Az X1900 GT-ket és az ennél lassabb kártyákat (X1600, X1300) nem kell külön kábellel összekötni, ugyanis az adatok PCI Express adatsávokon mozognak, ami ugyan (elvileg) lassabb, mint a külön erre a célra szánt kábeles módszer, de ezeknél a kártyáknál ez nem okoz látható teljesítménycsökkenést. A kérdés csupán az, hogy az ötlet kiötlője, az NVIDIA avagy a jelentős hátránnyal érkező, de az ellenfél hibáiból tanuló ATI végzett-e jobb munkát, és erre ezúttal fényt is fogunk deríteni."
Azért még így harminc fölött is emlékszem. De azért csak tanits mester. Persze ne hülyeségekre.
Oliverda: csak akarat kérdése szvsz. Ha nem akarják nem megy. Mint ahogy a 3200 sem megy a 3650-l pl. De miért is ne mehetne? Most azt hagyjuk mennyi lenne az értelme.
-
Ayg0
senior tag
válasz
leviske #10133 üzenetére
Nem bántottál meg, ahogy én se illettem egy rossz szóval se a 3850-et, ergo valamit félreolvashattál szerintem. Én a 790GX 3-way CF teljesítményével vagyok elégedetlen, mint "performance gaming platform" merthogy ennek hírdeti az AMD. A perf. kategória beugró teljesítménye lejjebb tolódott a HD4800-as széria érkezésével az előbbi típusig. A 3850-nél pedig a HD3400-as HCF nyakamat rá, hogy lassabb (azaz max value csoportos) és drágább is. Ezekszerint nálam mentek el otthonról, hogy ezek után még mindig lehúzásnak tartom, mint midgaming cucc?
(#10129) daa-raa
Többet is átfutottam. Pontosan melyikre gondolsz?
-
Chaser
legenda
válasz
leviske #9850 üzenetére
Thx
Közben megtaláltam a topikját is, nem rossz
Az a zafír lap én gépembe nem kerülne, bugyírózsaszín slot/sata csati, mi vagyok én, Barbi?
Meg sztem drága is, az abit viszont nagyon jó árban van, és a színe is tetszik
Leszámítva a 2 zöld DIMM-et, de oda úgyis ram kerülne és nem látszana
Nem fogok mostanában venni semmi komolyabb cuccot, a kis sempron elég a kis lappal, csak jó látni hogy megfizethető közegbe kerülnek jó cuccok
#9851 Oliverda:
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
leviske #9628 üzenetére
A 161-171 közötti értékek bőven hibahatáron belül vannak, az egyedüli következtetés ami egyértelműen levonható, hogy a K9A2 Platinum esetében be volt kapcsolva a TLB patch, nem több.
Szerk.: Ha az nV-nV, AMD-AMD "vitára" gondoltál, abban egy eset nem dönt semerre, pláne nem afelé, hogy nincsenek kompatibilitási problémák.
-
cowboy_bebop
őstag
-
Chaser
legenda
válasz
leviske #9413 üzenetére
Fos színük van
1ébként nekem személy szerint komolyabb bajom nincs velük, volt egy K7-es lap, amit 1.5-2 évig használtam, volt am2 alá is asszem 2 lapom, intel alá nézegettem egyet/ az fekete volt
/, de érdekes user vélemények vannak, az meg egyenesen röhej, hogy a legtöbb lapjukon a raidhez a külső esata-t kell használni. Jah meg egy elszállt BIOSfriss közben.
-
-
nesa
veterán
válasz
leviske #9413 üzenetére
Kaosz es zurzavar stabilitasrol altalaban nemis beszelhetunk mert epp csak alapon eldocog valahogy... feszeket olyan mertekbe lehet alitani hogy meg az asrocknak nevezett kislanya is szegyelne magat ....
Ettol fuggetlenul minden szokoevben 1x van 1 normalis anus lap is horor aron ami nemeri meg az arat.daa-raa ezt tomoren megfogalmazta...
-
nesa
veterán
válasz
leviske #9405 üzenetére
Igazabol en a giga 770 lapot se tudom kihasznalni, ugyhogy engem ez a chipset mizeria annyira nem erdekel
nekem boven boven eleg ,de irhattak volna olyan biost ra amibe szetlehet feszelni a ramokat legalabb 2,4V ig a 2,175 kicsit sovanynak tartom eppenhogy csak elegseges...
-
HERR Z
veterán
válasz
leviske #9405 üzenetére
ami a P35/45 intelnél az lesz a 790GX amd-nél
über gazdaságos: 740g
tecsós rendszerhez: 770/780g (mondjuk vicces asrock 780g 17k)
középkategória: 790x, 790gx
ultimate: 790FX +sb750790gx-re lesznek értelmesnek tűnő lapok, dfi atx, dfi matx(cf-fel), giga sideporttal, msi is csinál egész vállalható(K9A2GX-Digital)
gyártó hibája?annyiból hogy sb700 mikor megjelent tudott volt hogy lesz 750, csak már nem várhattak eddig, muszály volt megjelennie....az pl hogy abit nem épít értelmes lapot am2+amd alá az nagyon nem amd hibája...790x-re ehet kapni itthon jw/giga/msi lapot szal ez is a többi gyártó hibája inkább
ha megnézed, új nV chipsetekkel sincs elárasztva a piac, pedig azok se annyira szarok, igaz nem is annyira jók......de jól jellemzi a hozzááállást hogy pl asrock is csinál 780a-ra lapot míg 790x/fx-re nem.... -
nesa
veterán
válasz
leviske #9398 üzenetére
Az a legnagyobb gond hogy nemigen van normalis lap AMD ala
MSI kapasbol kiesik, Giga jo hardver de a biosiras nem az erenyuk
,Abit jo lenne ha csinalna valamit mert ok azer osszehoztak jopar normalis lapot az elmult evekbe(azt azota se ), anus -fosrock meg olyan amilyen , Sapphire meg jo lenne ha beszerezheto lenne...
-
v.tom
őstag
válasz
leviske #9391 üzenetére
Tényleg jól értelmezted, de a képen viszont rossz lap van. Először én a 780Gx-re gondoltam, ugyanis ott van a DVI csatlakozó a I/O porton, ami integrált vidokarit sejtet, az pedig a 790FX-ben tuti nincs. De megvilágosodtam, ott a felirat mellette. A doboz képe viszont ok lehet, már csak amiatt is, hogy ott a rossfire X logo, amit egy nvidia lapon nehezen tudnék elképzelni.
Az ominózus 790FX lap szerintem ez lehet kb.
Kár hogy a teszt egy számomra értelmezhetetlen nyelven íródott. -
v.tom
őstag
válasz
leviske #9370 üzenetére
Értem én, és igazábból nem rossz az ötlet, de kétlem hogy, a 790X-et el kéne tűntetni, és egy integrált vga-s megoldással leváltani.
Hát azért aki komoly lapot akar venni, annak nem érdeke a hybrid sli vagy crossfire, legalábbis véleményem szerint. Így vagyok pl én is. Egyszerűen venni akartam egy erős középkategóriás lapot, de 790X-ből csak a Gigabyte és az MSI hozott ki valamit.. Az MSI szerintem igencsak gyér felszereltségű, ezért vettem egy Gigabyte 790X-DS4-et. De azt hiszem váltani fogok majd valami tényleg kemény 790FX-es DFi, Sapphire, vagy Asus, esetleg Gigabyte cuccra. Mondjuk a DFi és a Sapphire eme csodás "keveredése", számomra kicsit gyanús. Kíváncsi lennék ezt hogyan hozták össze. -
v.tom
őstag
válasz
leviske #9367 üzenetére
Szerintem nem lesz egy igazán magasan árazott termék.
daa-raa: A 790X-et szerintem nem kéne leváltani, így is igen kevés 790X-es lap van a piacon. Ugyanis elvileg ugye az a középkategória. De a 790GX-ben viszont integrált vga van, ami elég rossz húzás lenne, ha kénytelen lenne mindenki ezt venni, igazi középkategóriás lap helyett.
-
-
TomBoy1986
veterán
-
Oliverda
titán
válasz
leviske #9010 üzenetére
Hello!
Én ha most vennék lapot kipróbálnám a Crosshair II Formula-t. A DFI (BIOS?) még mindig nem tökéletes (tapasztalat), az M3A32-ról nem nagyon tudok mondani semmit, a Giga (bár a PH! tesztben jól megy) lapra pedig Alvin panaszkodott a napokban.
Jelenleg én úgy vagyok vele hogy megvárom a 790GX+SB750 párossal szerelt lapokat, és ha lesz köztük értelmes darab és a chipset is fel tud mutatni valami érdekeset akkor megnézek egy olyat. Ellenkező esetben kipróbálom a Formula-t.
Amúgy megnyugtatlak. Olyan hogy nV chip-es lapban nem megy ATi kártya nem nagyon fordul elő, de fordítva sem. Én pl. majdnem 1 évig használtam egy X1600XT-t egy 590 SLI chipes abit AN9 Fatal1ty lapban és sosem volt semmi gond vele.
-
xardas
tag
válasz
leviske #8490 üzenetére
a mai napom azzal telt el h rájöjjek mi baja a dvd olvasomnak. ezzel telt el a dél elött. arra jutottam h tönkre mivel nem látta se a lap se az ata vezérlőm. elmentem vette ujat satásat beraktam de közben bent hagytam a régis is véletlen indtom az atás vinyomat sem látja. nos 9-ig itt nyüsszögtem a másik gépben mind2 jó volt. aztán egyszer csak most minden megy:S nem ma kezdtem szoval jumper,kábelek helyén voltak... igazábol tanácsot nem várok csak gondoltam meg osztom veletek.
-
katt777
félisten
válasz
leviske #8464 üzenetére
Nem elképzelhető, hogy a vízhűtés + a Phenom árából vehetek egy Penryn procit, amit aztán 4GHz fölé hajthatok sima léghűtéssel?
3,2 GHz fölött bármely 4 magos AMD gyorsabb lesz bármiben a jelenlegi procimnál, ill. ugyanez Intelnél 2,9GHz.Oliverda: Ez sem léghűtésnek tűnik.
Amúgy, ha elképzelem, hogyan hat az a VGA a légmozgásra egy zárt házban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest