- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
orso0355
őstag
Tehát.
[Ezt a hydrogel fóliát tettem fel.]Tglass le (eltettem, még bőven ragad, tökjó
)
A kis fólia KÉT EGYÉB RÉTEG KÖZT VAN! Elég nehéz szétválasztani, óvatosnak kell lenni, mert viszonylag könnyen akár el is lehetne szakítani, de azért működik.
Azt írja, egy kis tiszta vizet kell ráspriccelni a fóliára (miután levetted a hátoldalát), és úgy rásimítani a telefonra. Ez azért hasznos, mert a teljes felület ragad! Ha ráteszed, nem megy arrébb, ha nincs alatta valami kis folyadék. Nekem kb egy fél mm-t még lehetne arrébb, de most már... mindegy. Így marad, aztán meglátjuk.Van a csomagban porleszedő ragacs (fölösleges), illesztő izék (fölösleges), kis vízzel megtölthető spray (szuper), és száraz kendő (fölösleges). Nedves kendő is van benne, hasznos, ha nincs sajátod
Szóval: 1-es számú réteg leszed, víz ráspriccel, rásimít, nyomkod, buboréktalanít. NEHÉZ! Aztán 2-es számú réteg ÓVATOSAN leválaszt. Én először fordítva raktam rá, ezért a képeken helytelenül az 1-es számot fogjátok látni, de tökmindegy, mert megfordítottam, és kész, csak már nem tudtam újra lefotózni.
Naszóval. Túl sok kép lett, inkább csak linkelem.
Előtte a tglassal:
Fólia felrakás közben (először ugye rosszul raktam rá, de az mindegy, a buborékosság a lényeg).
ronda1
ronda2És a végén (már helyesen feltéve):
vege1
vege2
vege3Egyéb:
Ilyen szilikontokom van
tokEz a fólia doboza
dobozÉs hát ez itt az útmutató a cucchoz, ami azért fura, mert NINCS benne az a kis valami, aminek szerintük benne kéne lennie, amivel kisimítható a folyadék (és/vagy levegő) a fólia alól.
útmutatóMaradt még pár pici buborék, állítólag 48 óra alatt eltávozik. Ha nem, akkor felteszem a másikat, ügyesebben.
A tglassal is elégedett voltam, de ennek az érintése azután egy csoda! Mintha nem is lenne rajta (ahhoz képest). Próbálgattam, körömre, ilyenolyan papírra, élre jól reagál, nem hagy rajta nyomot, vagy ha igen, letörlés után nem látszik. Puha és hajlékony, nagyon finom cucc. Szeretni fogom, ha vagy a helyére tudom nyomkodni, vagy a másikat rendesen feltenni. Egyelőre jó így -
vince
őstag
-
wanted5
őstag
válasz
Black_Raven #14402 üzenetére
Oh szóval ez feature nem bug. Akkor nem érdekel különösképpen.
Nálam egyelőre még megvan az újdonság varázsa, az usb-t is szépen óvatosan dugom beleNa de majd fél-egy év múlva...
Eredetileg nagyon használni se akartam, amíg nem érkezik meg rá valamilyen fólia vagy tg, de ha már "belaktam" akkor használom is. Viszont az ocsmány gyári fóliát még nem vettem le, az legalább tetszik benne hogy nem kell törölgetnem a kijelző folyamatosan mert matt.
(#14403) Bogyó bá'
Persze, hogy lehet használni. Én sem fogok foglalkozni (egyelőre) rootolással meg egyéb dolgokkal. Egy átlagfelhasználó igényeit szerintem bőven kielégíti alap rendszerrel is. Ha meg ez lesz az első androidos készüléked, akkor szerintem még inkább ne foglalkozz ilyesmivel. Majd, ha olyan dologba futsz bele, amit meg szeretnél csinálni a telefonnal, de nem tudod mert esetleg root kell hozzá, akkor majd visszatérhetsz a dologra. -
C0d3r
addikt
válasz
Teaway #14307 üzenetére
Jó az, ha előre tervez az ember. Én is olyan vagyok, aki inkább felteszi dobozában a polcra amíg nincs meg minden (tok+fólia), mert ha ezek nélkül kezdem használni, biztos akkor potyog ki a kézből.
Gyakorlati tapasztalat, előző telefonnal (Galaxy Ace 4) pont így jártam, miután sikeresen elejtettem, rá max. 2-3 napra meg is érkezett a tok.
Biztos ami biztos alapon, ezúttal kb. 2 héttel megelőzte a telefon érkezését.
-
qge
aktív tag
válasz
tillatrilla #14275 üzenetére
Nekem most műanyag fólia van rajta és teljesen rendben van, főleg annyiért amennyibe került...12db volt kb. 2e Ft ha jól emlékszem.
-
törölt tag
válasz
tillatrilla #14275 üzenetére
Van panasz több is, ilyen érzéketlenségre.
Nekem, illetve nejemnek most fólia nélkül van, tokban. Az is meglepő, hogy amikor leesett a telefon, a TG egyszerűen leesett róla. -
pvt.peter
őstag
válasz
Tomek979 #13997 üzenetére
Hm, ha jól látom, akkor ez üvegfólia, nem pedig full cover kijelzővédő.
Múltkor próbálkoztam egy üvegfóliával de figyelmetlenségből nem vettem észre, hogy ez nem lesz jó nekem, ugyanis ez a "széle alá kenjünk egy kis folyadékot, hogy ne legyen levegős" gányolás nem jött be... Mellesleg nem értem, hogy miért jó lenyesni a felületéből, csak macera üvegfólia szempontjából...A kérdésem az, hogy neked milyen kijelzőjű Redmi 4X -ed van, hogy ez az üvegfólia jó rá?
Jól értem, hogy ez a fólia jó olyan kijelzőre is aminek a felülete le van kerekítve?Köszönöm a választ.
-
törölt tag
Az este megoldódott a fólia + tök + érzéketlen kijelző probléma.
Telefon kézből járólap alján landolt. TG leesett róla... Viszont nincs sérülés a telón. -
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
Tok és üvegfólia témában kérném a segítségeteket.
Kínából rendeltem a saját és a feleségem redmi4x-ére MSVII telefontokot és Mocolo temepered glass kijelző védőt.
Az MSVII tokkal maximálisan meg voltam elégedve mert nem lett tőle bumfordi a telefon,bár a bekapcsoló gombot nyomó szlikon pöcök leszakadt róla mert a zsebembe raktam és beleakadt egy kulcsba ami visszahajtotta és kitört.Ez még magában nem lenne katasztrófa, a gondom az üvegekkel van.
Feleségem teloján már a harmadik van,mert sorra törnek,akár mocolo,akár itthoni vaterás termék.
Elég neki annyi,hogy az asztalon lerakva felborult egy hajlakkos flakkon és a kijelzőre esett pont. El is tört a fólia.
Ma leejtettem a sajátomat kb 1m magasról a kijelzőre esett,be is tört a fólia.
A régi lenovomon csak egy fólia volt és sosem tört össze a kijelző pedig elég szépeket repült,feltételezem a gyári tok védte meg ami túlért rajta így ha leesett is a kijelző nem érintkezett semmivel.
Tudnátok olyan tokot ajánlani ami jobban védi a telefont mint ez az MSVII?
Vagy olyan üvegfóliát ami nem reccsen ketté annyitól,hogy leesik? -
törölt tag
Egy új tapasztalat fólia+tok esetében. Írtam, hogy a jobb oldala szinte érzéketlen ha fólia van rajta. Mérgemben leszedtem a tokot, hogy utána jöjjön le a fólia is. Viszont elkezdtem használni, és lám, megjavult, jó az érzékelés. Tok vissza, érzékelés elment.
Ez a tok került fel:
[link] -
orso0355
őstag
Hát... fenti kereső...
Rengetegféle volt már, de kb. ez is mindenkinél szinte más, ízlés, tetszés, kijelző, stb. stb. szerint
-
G@ben
addikt
válasz
Black_Raven #13377 üzenetére
Rendben, akkor lesz egy global.
Fóliában van olyan, ami teljesen felfekszik, nem marad levegős az oldala, takarja az egészet és nem gyűjti az ujjlenyomatokat? Nem kell üveg, sima fólia is jó.
-
bodnar10261
aktív tag
Nekem csak fólia nincs rajta amugy visszaálltam MIUIra nem merül a telefon annyira mint előtte, viszont most rakta fel a 7.11.8 global betat 😁
-
wanted5
őstag
Ami még felkeltette a figyelmem a vélemények közül, az a hátlap. Vékony és horpadós egyesek szerint. Ez tényleg így van?
A fólia / kijelzővédő mizérián kívül ez az egyetlen dolog ami aggaszt.
-
Black_Raven
veterán
Én nem tudom mi van rajta, de harmadik hónapja használom tok és fólia nélkül és hajszálkarc sincs rajta. Tehát nem sima üveg az biztos, főleg hogy naponta 756876-szer suvickolom és semmi. Pár oldalon szerepel hogy ismeretlen tipusú GG, de van benne valami, mert másik teló pár hónap után hajszálkarcos lett a sima üveggel.Vagyis jó ez a kijelző..
-
mpo
veterán
válasz
lócitrom #12685 üzenetére
Mindenki bízik a csodában és próbálja a lehetetlent megoldani más-más márkákkal.
A 2.5D lekerekített szélű telefonra a sík fólia, üvegfólia addig ér el, amíg sík a felület, egyébként lógna a levegőben a két széle.
A full cover szintén sík, kiér a széléig, de ott meg levegőnek kell maradnia a nem sík részen.
Nekem ez utóbbi van és megbékéltem a helyzettel, miután visszaküldtem a fóliát. -
orso0355
őstag
válasz
wanted5 #12684 üzenetére
Full cover, igen. Légrés nincs (alaposan át kell simogatni), por nincs, érzékenység meg, bármit raksz rá, változni fog, ezt a kompromisszumot vállalni kell, de ha jól van fent, akkor bakfitty az egész. Ki kell próbálni, tényleg pár száz ft a költsége, és kiderül, mi a legjobb neked.
Sima fólia tudomásom szerint nem létezik rá, mert kerekített a kijelző.
-
wanted5
őstag
válasz
orso0355 #12679 üzenetére
Neked full cover van ugye? Én leginkább attól tartok, amit sokan írtak is, hogy romlik az érzékenység, légrés van a kijelző és az üveg között, mert ugye csak szélen tapad meg stb stb...
Egyébként szerintem hasznos lenne valami excel táblát vagy hasonlót bedobni az összefoglalóba, hogy mi az ami tuti jó (full cover, sima, fólia).
Talán kevesebb kérdés lenne. Hiába a kereső, használom én is, de már annyi hsz van ebben a témában, hogy lehetetlen átlátni. -
w.miki
veterán
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
A napokban érkezett meg a Redmi 4X-em és üveg "fólia" ügyben kérdeznék.
Visszaolvastam egy picit, és jól értem, hogy akkor csak ez a fajta ajánlott, mert a többi nem passzol rá?És egy szoftveres kérdés: Létezik erre a telefonra valami sötét téma? Idegesítő a fehér hátterű menü és értesítő sáv, a színek invertálása meg nem megoldás.
-
Drughi
addikt
Nem tudom ti bírjátok egy fóliával ilyen sokáig.
Én akármilyn telefonom is van, maximum havonta cserélem a fóliát rajta.
Ha egy típus beválik akkor csak azt, ha nm akkor másikat.Olyan sznte nincs, hogy Aliexpressről ne lenne postázás alatt valamilyen fólia
-
kulup
tag
Megjött az IMAK üvegfóliám de a kedves posta széttörte. Azt írtátok, hogy a kijelző érzékenysége csökken az üveggel így már nem biztos, hogy azt akarok. Melyik fólia ajánlott ebay-ről, ami teljesen betakarja a kijelzőt és jó minőségű ?
-
törölt tag
Sziasztok
Vettem feleségemnek egy ilyen telefont, még tok és fólia nincs, melyiket javasoljátok? Tudom 2.5D miatt nem egyszerű. Keresgettem is vissza, de nagyon vegyes képet kaptam.
-
Lordus
senior tag
válasz
zolnagy #11122 üzenetére
a következőt próbáld meg, ezzel 10-ből 9 fóliát bubi nélkül fel lehet rakni garantáltan!
bemész a fürdőbe, és megnyitod a zuhanyt, forróra állítva. Ha állítható a zuhanyod, akkor lehetőleg a vizet porlaszd vele.
Zárt ajtó, zárt ablak.
3-5 perc alatt csinálsz egy olyan gőzkabint, ahol garantáltan nem lesz porszem a levegőben.
Ekkor kell felrakni a fóliát. Már csak a pozícionálásra kell figyelned, de ugye a fólia többször felrakható, ha elsőre nem sikerül az illesztés. Csak ne engedd rá végig, hanem húzd vissza, ha ferde.
Nem baj, ha párás lesz a kijelző, sőt az a legjobb. A víz kiszárad alóla hamar! -
zolnagy
őstag
válasz
alpe1503 #11109 üzenetére
Akkor szimplán csak hazudott. Vagy nem tudta, vagy neki csak ilyenje volt...
Nekem ez a csináld magad dolog sose sikerült a fóliáknál, ezért nem is próbálkozom már vele.
Kijelzőt cseréltem már több telóban, de ez a fólia nem az én műfajom.
Ha legközelebb kell, azért majd lehet megpróbálom. Mindenesetre köszi a linket. -
Black_Raven
veterán
válasz
orso0355 #10851 üzenetére
2 hónapja használom tok és fólia nélkül. Nem horpadt, kopott semmi nyom külsőleg, szűk farmerzsebben tartom legtöbbet+suvickolom egésznap a kijelzőt mert utálom ha lenyomatos, és semmi karc vagy hajszál karc nincs rajta. Ráadásul 2szer kiugrott a kezemből,(pvcre) és még így is sértetlen. Szóval hülyeségnek tartom ha valaki azt mondja hogy horpad, vagy kopik, vagy nagyon karcolódik. Hogy ne legyen kérdés(boe).Igazad van, ha nem kulccsal/apró pénzzel van zsebben, úgy nem lesz semmi baja.
Ja a fóliát az első prcben leszedtem róla.
mnager2220: na még eggyet bökjél a kijelzőre.
-
orso0355
őstag
válasz
JohnDoeHun #10846 üzenetére
Én értem
de ha leveszed, végre láthatod és érzékelheted, milyen a kijelző normális állapota. Amikor ráteszed az üveget, úgyis megint más lesz - legalább addig használd fólia nélkül, higgy nekem, megéri
-
JohnDoeHun
tag
Kicserélték a telómat (frissítés után behalt), sajna nem boe de mondjuk lehet h az előző sem volt az. Hidegre állítom a színeket és így egész jó még akkor is ha rajta van még a gyári fólia. Most feltettem a 9es globalt és nekem bejön nagyon. Nem hiszem h lépek devre. Ez az osztott kép hol jön elő?
-
starr
őstag
-
mpo
veterán
válasz
stanley00 #10591 üzenetére
Nem akartam beleavatkozni, de mégis megteszem.
Nekem egy hónapja van a 4X, de nem tűnt föl a tagolás. Ahonnan áthoztam ott egyben volt a 11 jegyű szám.
A Lumia 800-on be kellett mennem a névjegy szerkesztésbe, hogy lássam a számokat, mert anélkül nem lehetett látni a mérete miatt. Itt meg jól látható.A magyar emberek a háromjegyű számokat egyben, a négyjegyűeket kettesével mondják ki.
A 702-őt hétszázkettőnek és nem "szeven-ó-tú"-nak ejtik.
A hétjegyű számot nem úgy kezdik, hogy kétmillió-kettőszázhetvenkettőezer.A binárisban is jobb kétfelé venni- 1101 1011 -, hogy olvashatóbb legyen.
Ha ez (másnak semmiség) ennyire zavar, jobb ha most adod el, mert nem ez fog a legjobban zavarni.
Ha nem lesz egy bug sem, akkor jön a fóliamizéria, a tok, az EBBG-BOE dilemma, a sárgulás, az akkumerülés (nálam 5 napot bírt), stabil vagy dev a jobb, fölrakod-e MIUI 9-et, nem is sorolom tovább. -
qge
aktív tag
Tok/fólia témában osztanám meg én is a tapasztalatokat:
Ez teljesen használhatatlan, legalábbis az én kijelzőmön, körben volt 5mm légrés.
Ez már ígéretesebbnek tűnik, de még nem tettem fel, mert jelenleg EZT használom...rendeltem 2x6 db-ot 2000Ft-ért, nem üveg, hanem fólia de beválni látszik, ennyiért abszolút. 3 nap alatt hozta a posta.Tegnap érkezett EZ, kellemes, selymes tapintású kemény tok, most ez van rajta, jó helyen vannak a kivágások, jól is néz ki, viszont csúszik. Nem annyira, mint maga a készülék, de azért csúszik.
Szintén a tegnapi csomagban volt EZ. Nos, a csomagban van egy valag cucc, simítókártya, koszleszedő matrica, kameravédő fólia többféle átmérővel, stb. Ígértesnek tűnik.Remélem, tudtam segíteni.
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok! Vettem egy ilyen készüléket ajándékba, és teljesen fekete képnél, nagyjából az értesítési sáv magasságában van egy függőleges csík, ahol világosabb a kijelző, lefotózni nem nagyon tudtam úgy, hogy értékelhetően látsszon. Lehet, hogy a fólia miatt van? Ajándék mivolta miatt nem szeretném levenni a gyárit róla. Bár inkább a kijelzőre gyanakszom.
Nem hiszem, hogy az ajándékozottat különösen zavarná, ha esetleg fólia nélkül is ilyen lenne, elvégre az esetek minimum 95%-ban nem látszik, de azért érdekel, más is találkozott-e már ilyennel.
Köszi.
Szerk: Ennyire sikerült lefotóznom, sajnos itt látszik, hogy van egy piros pixelhiba is a csík alatt, valamint a két szélén is vannak apró pöttyök. Küldjem vissza szerintetek?
-
aelod
veterán
válasz
Black_Raven #10155 üzenetére
Ízlésről nem vitatkozunk de nekem ez az oreo nem bejövős ahogy kinéz az alsó sávjával.
Én elengedtem ezt a kijelző védő dolgot. Nem fogok habira venni valamit ami nem jó és aztán megint várni az újra ami megint nem lesz jó. Fólia nélkül használom aztán ahogy esik úgy puffan
-
pcnet
addikt
válasz
bunnyhu #10040 üzenetére
Nem lenne rossz tényleg berakni az összefoglalóba. Végig olvastam a topicot, a rendeléseknél mindig könyvjelzőztem a linket, aztán mikor megjött a fólia és azt írták, hogy valamiért nem jó, töröltem. Hát nem sok link van a könyvjelzők közt.
Keresőbe ha be is írod, hogy üvegfólia, van találat, megrendeled, aztán kiderül, hogy a találatokban pont az nincs, hogy nem vált be.
-
egopista
csendes tag
Szia, mivel maga a telefon domborodik a szélein, a sík üvegfólia sosem fog teljesen érintkezni vele, ez nem a fólia hibája, hanem az új dizájné.
A full cover védők (amit linkeltél is) követik a görbületet, viszont általában csak a széleken ragadnak, ahol a színes keret van, középen az üveg rétegek közt levegő marad.
Ha tiszta sík üveget vennél, ügyelj rá, hogy küldjenek mellé ilyen gél-vackot, amit felhelyezés után a hézagba kell nyomni valahogy így.Én ilyent rendeltem, mivel fontos volt, hogy matt legyen. Tökéletesen illeszkedik, fehér szélek nélkül (kivéve egy helyen, ahol kitöröltem alóla a gélt
)
Nem tudom hogy lehet-e külön csak a gélt rendelni, nyilván úgy nektek olcsóbb lenne, "White edge removal tool/gel" néven nézegess
-
bul07
nagyúr
Munkatársamnak van 4X telefonja, és persze hogy üvegfólia gond
Én szoktam neki rendelni meg is jött sima üvegfólia
De felrakás után körbe levegős marat, hmm
Mivel 3db jött, próba másikkal hátha üveg fólia hiba, de másodikkal is levegős(kép lent)Mondom most este majd utánaolvasok
Rá is kerestem itt és olvasom hogy nem egyedi hiba és hogy ő kifogott egy olyat amire igen nehéz lesz bármilyen üvegfóliát találni [link]Kérdésem a következő
Erre a fajta "rosszabbik" kijelzőre IMAK 2.5D[link] mennyire passzol?
Ha ez se passzol rá akkor felesleges megrendelniVagy tudtok e tökéletesen rápasszoló üvegfóliát?
Ha üvegfóliába nincs akkor sima műanyag kijelző védő fólia van e ami tökéletesen rápasszol?
Kép ahogy sikerült rárakni(az én telefonom tükröződik)
-
mpo
veterán
Még 2-án megígértem, ha megjön az üveg és a hátlap beszámolok.
Ilyen az üveg: [link]
Talált kép, de ezek a jelek vannak a dobozán: [kép]
(Ha kell, előveszem a nagyítót és leírom).
Középen megnyomtam és végigfutott a kijelzőn, kiszorítva a levegőt.A tok: Ipaky kemény tok :[link]
Elöl 1 mm-rel magasabb a kijelzőnél, így kijelzővel lefelé is véd.A kijelzővédőn sincs a három gomb jelölve, találomra megy ezután is.
Eddig gyári fólia volt.
Most próbáltam, jó az érintésérzékenység.Szóval passzolnak egymáshoz méretben.
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok pár kérdés euronicsban kapható teló tudja a b20-at? A kijelző mennyire bírja karcokat csak addig kell bírnia még ebayről meg jön a tok meg fólia. Mennyire merül a teló készenlétben bekacsolt wifi szinkronizálás mellett ? Előre is köszönöm.
-
Lordus
senior tag
válasz
lócitrom #9570 üzenetére
Természetesen, fólia nélkül fogom tesztelni.
Auto fényerővel min és maxon, illetve auto fényerő nélkül szintén minen és maxon.
a színteret is több beállítással fogom összehasonlítani, hideg, term. és meleg...
lesz pár összehasonlítási képhátha nincs számottevő különbség és mindenki mgnyugszik...
nyomdász vagyok, így a szemem elég érzékeny a színekre, denzitásra, tehát azt hiszem, megbízható lesz, amit írok
-
lócitrom
őstag
igazából a lapka ac képes. de párszor már írtam erről. régióbeállítástól függően állítólag még elérhetővé is válik az 5Ghz. valamint valamelyik fórumtárs itt összeszedett pár modifikációt és leírással publikálja itt. abban van egy hálózati beállítás, ami elméletben csak annyit tesz, hogy kényszeríti a 40Mhz-es sávszélesség használatát. ezáltal növelhető a sebesség. elméleti szinten minden esetben csak akkor leszel közelebb ezekhez a papírformákhoz, ha:
- legalább tudja azt a router, amit a telefon is
- nincs/kevés a zavaró tényező, azaz más eszköz azonos csatornán
- olyan csatornát használsz, amire nem kényes pont a telefon (mert sajnos ilyen is van)(#9569) Lordus
csak gyári fólia ne legyen egyiken sem. sőt, ha semmi sincs egyiken sem az a legbiztosabb. aztán automata fényerőt lődd ki és húzd mindkettőt maximumra. így lesz értelme az összehasonlításnak. -
hzsolee
őstag
válasz
tillatrilla #9379 üzenetére
Még nem találtam. Teljes felületen biztos nincs, max fólia. Van olyan megoldás, hogy zacsiban kapható hozzá valami trutyi amivel feltölthető a légrés. A yt-on keress rá. Valami halo effect tempered glass szavakkal keress rá.
-
hzsolee
őstag
Tisztában voltam vele, hogy nem tapad teljes felületen, ha visszaolvasol ez egyértelmű. Ezt a mozgatást nem értem...Letöröltem a kendőkkel, rátapadt, ott van, nem mozog. Pláne, hogy a tok is tartja oldalról. Amúgy meg nem fólia, ha szintén visszaolvasol volt is kép róla, hogy a kollégának szilánkosra tört a sarka.
-
hzsolee
őstag
Látom folyamatos a kijelzővédő fólia/üveg téma. Nálam most az Imak keretes üveg+ "strapafon" tok a nyerő. A kisebb fajta glassal próbálkoztam, de nagyon gáz volt. Amit a kolléga is feltett képet, nekem olyan volt mint a jobb oldali. Eleve kisebb volt 3-4 milivel mint a kijelző, plusz még levegős maradt alatta a szélein körbe 4-5 mm. Persze a retek alá ragadt. Nem akartam keretest, de azért rendeltem. 2 napja van fenn de meg vagyok elégedve. A tok gumija egy hangyaf@sznyit rá is fog az üvegre, és magasabb is mint az üveg, így szerintem a sarkokat szépen védi. Némi "szivárványosodás" van az üvegen, de nem zavaró, és csak nagyon megdöntve tapasztalható.
Ha van olyan elvetemült aki használ keresőt, annak: tok, üveg, imak, tempered glass, fólia, anyám tyúkja....
-
Lordus
senior tag
válasz
dugynok #9042 üzenetére
http://www.ebay.de/itm/6x-Displayschutzfolie-fur-Xiaomi-Redmi-4X-Schutzfolie-Klar/302263186377?hash=item46604a33c9:g:-GAAAOSwWiBY~IAH
Savvies 75mic ultra clear fólia 6 db 2,98 EUR ideszállítva Németektől. Kb. 3 nap alatt meg szokott érkezni!
hopsz, most nézem, kicsit lüke voltam, mert ha 2 csomagot rendelek, akkor 3-at küldenek.
2000 ft-ért 18 fólia nem rossz, főleg, hogy asszonynak is rendeltem telefont, így évente 4 fog elfogyni... -
Lordus
senior tag
még a telefonom sincs it,, nem még a fólia!
tegnap rendeltem a telefont, remélem péntekre megkapom.
fólia jövő hét eleje/közepén várható.mi2s-nél olyan szinten volt pontos, hogy elmondhatatlan! nagyon durván kellett vele állítgatnom, hogy tökéletesen felrakjam, pedig nyomdám va, reggeltől estig matricákat rakok fel, stb... tehát van némi rutinom benne...
természetesen jelentkezem, ha megjött és felraktam, hogy mennyire jó a mérete/illeszkedése!
-
Soká
senior tag
válasz
orso0355 #9011 üzenetére
"gyári fólia csak a szállítás miatt van rajta, azzal használni szerintem merénylet "
Azt kértem a fiamtól, hogy néhány napig ne szedje le róla az ilyen-olyan fóliákat, lássuk, hogy stabilan működik, rendben van-e. Probléma esetén talán a boltban is megértőbben viseltetnek, ha látszik a kímélet nyoma
Az enyémen egyébként rajta volt a gyári fólia, amíg nem jött meg az üveg.
-
Soká
senior tag
válasz
trebrona #9002 üzenetére
"Gyári matt fóliával..."
Azért is jeleztem. És csak azért tettem az összehasonlítást, mert még ezzel a gyári fóliával is fényerősebbnek tűnt. Egyébiránt nem hiszem, hogy a különböző színeket érdemben másként szűrné, tehát én úgy gondolom, hogy fólia nélkül egyszerűen ragyogóbbak a színei és főleg élesebb a képe, mert a matt fólia a vonalélességet rontja leginkább. (szerintem) -
lócitrom
őstag
ha fekete 4X és 2017. 08.-as, akkor az valószínűleg nem lehet a rosszabb. melyikben milyen panel van? ja igen, a gyári fólia iszonyat rossz.
(#8994) wanted5
ha igazak a hírek talán a SoC miatt érdemes lehet kivárni a következő Redmi szériát. de más tekintetben ahogy látom igazából nem lép előre. mondjuk a Redmi 5A meglepetése a SIM-tálca, ami hadd ne mondjam, hogy elkélt volna a 4X-ben is. nem hiszem, hogy ennél komolyabb meglepetést tartogathatna-e az 5 (X, S, akármi legyen a neve majd).(#9001) Soká
nem muszáj, de ahogy látom még nagy az érdeklődés a telefon iránt és lehet fontos lesz még valakinek. több visszajelzés = pontosabb behatárolás. elméletben az augusztusiban BOE van. így tudod ellenőrizni. -
Soká
senior tag
Csak érdekességképpen: megnéztem ezt a kalibrálós fotót a 3s és 4x telefonon, felnyomtam a fényerőt maximumra és azt állapítottam meg, hogy a 4x egy fokkal fényerősebb. Egyébiránt a tónusok hasonlóak.
A 3s-nél is ment a problémázás, mert ott is kétféle panellel szerelték a telót, nekem a "jobb" volt, a 4x-ben viszont a rosszabbnak mondott van (2017 08-as széria). Én nem látok semmi zavarót. A fiamnak nem is mondtam ezt a panel-mizériát, nehogy problémázzon rajta.
(Az összehasonlítást befolyásolta, hogy a 3s-en van egy fényes üvegfólia, a 4s-en meg rajta van a gyári matt fólia.) -
mikej95
aktív tag
A strapatok (ilyesmi) sikeresen lefeszítette az ALSING fóliát a kijelzőről, pedig eddig atomstabilan ült, buborék mentesen és még szép is volt. Nem tudtok olyan üvegfóliát ami megfér a tokkal együtt? Most az ajándék műanyag fólia van fenn jobb híján.
-
Ledfold
tag
válasz
fradi81 #8466 üzenetére
Akkor lehet hogy az edzett üveg fólia nem szedi össze a levegőből a porszemcséket, mert ez nagyon. 5-6 ragacsos papírt elhasználtam amire ez a fólia elfogadható lett. Most rajta marad ez amíg bírja. Utána rendelek egy edzett üveget.
Ja az a kék szöszszedő fólia, az is pillanatok alatt begyűjtött mindent és használhatatlan lett. Talán statikus töltöttség miatt. Utana fogtam egy szöszszedő hengert amin papír van és a szöszszedő papír már nem töltődött statikusan azzal tudtam sokadjára leszedni. -
Ledfold
tag
Sziasztok!
Megjött a Nillkin tokom és az ingyen fólia. Kb 10-jére sikerült feltenni úgy hogy csak pár apró buborék van rajta. Ahogy elkezdtem dolgozni vele magára rántotta a levegőből az összes port. Most sem tökéletes, mert most meg a szélén pár apró helyen látszik a levegő, gondolom a sok próbálkozásnál ujjlenyomat keletkezett rajta. Az edzett üveget könnyebb feltenni vagy az is ekkora szopás?
-
vince
őstag
válasz
Vjankovics82 #8244 üzenetére
De milyen tok alatt fér el a kilógó sim + fém tokja + alatta a pcb + fólia (hogy a telefont se karcolja össze)? Ez saccra legalább 3-4mm vastag így összesen.
-
mpo
veterán
válasz
Black_Raven #8089 üzenetére
Pont ilyen az enyém is, de már korábban kijavítottak itt, hogy nem Gorilla Glass (erre utaltál a GG-vel?).
Csak 10 napja van meg, rajta a gyári fólia, a kijelzővédőt, amit rendeltem, jövő héten visszaviszi a futár mert 3 mm-rel keskenyebb az LCD-nél (még a görbület előtt, a sík felületen).
Ha valaki nem akar így járni:
EazyGuard Xiaomi Redmi 4X gyémántüveg képernyővédő fóliaNem kell kijelzővédő?
A Lumia 800-am 5 évig bírta védelem nélkül. -
Black_Raven
veterán
válasz
trebrona #8096 üzenetére
Ha nem oszlott volna két részre itt a fórumlakók tapasztalata a karcokkal kapcsolatban, akkor elhinném hogy egyforma. De a tények mást mutatnak. Én másfél hónapja tok és fólia nélkül használom és semmi nincs rajta, és a szűk zsebtől mindenben volt. Van akinek szintén farmerban ill. nadrágzsebben hordástól 1 hét után hajszálkarcos lett, persze többen jelezték mindkettőt. Tehát nem lehet egyforma.
fgordon: azt tudom, hogy ez másik telefonnal működik, ha TWRP mentésnél átirod a 8jegyű azonositót a sajátodra. Elvileg működik ezen is, de nem tudom nem próbáltam. Természetesen a rom/miuinak egyeznie kell.
-
Tomek979
tag
Megjött az ebayen vásárolt tempered glass. Felraktam és nagyon jól passzol. Fényes és gyűjti az ujjlenyomatot ez a negatívum (2hónapja a gyári matt fólia után szokatlan
).
582,41 ft volt innen:
[link]de most találtam még olcsóbban is ránézésre ugyan ilyet:
[link]
Itt csak 406ft!
Haveromnak Imak tempered glasst rendeltem kb 1400ft-ért kiváncsi vagyok a különbségre, hogy ér e 3x annyit... -
-
mpo
veterán
válasz
szabeska #7825 üzenetére
Kezdem nem érteni.
Az LCD sík részén fekszik a gyári fólia, ahol a görbület kezdődik, addig nem ér el. Ez a fólia így 62 mm és teljesen síkban van.
Az üveg sem fog görbülni, de csak 59 mm, vagy elosztom a két szélére vagy egyik oldalon 3 mm hézag lesz.
Szerintem az üvegnek is 62 mm-nek kellene lennie, hogy a sík részt védje. -
mpo
veterán
Megjött a kijelzővédő üveg, de nem igazán az amit rendeltem.
EazyGuard Xiaomi Redmi 4X gyémántüveg képernyővédő fólia (Diamond Glass).
Helyette Tempered Glass van a dobozon.
Ezzel még kibékülnék, de a szélessége 59 mm, az LCD pedig 62 mm.
Ez így alkalmatlan vagy minden fólia és üveg keskenyebb mint az LCD?
A hossza jó. -
Black_Raven
veterán
Persze lehet mind2 irányba. Nekem mindig átrakta. Simán home és húzom, nem kell hirtelen, nem kell ezerrel, simán áthúzom és kicsi a kép. Neked gondolom a matt fólia miatt nem érzékel rendesen. Amúgy én se használom, csak megnéztem működik e rendesen és igen. Mint minden más.
lócitrom: igen jól mondod, kevés az 1 hét a rendes hibajavitásokhoz, gondolom azért kellett most is 3 hetet várni a "Heti" frissitésre. De megérte mert a jóból, nagyon jót csináltak...
-
mpo
veterán
válasz
Black_Raven #7658 üzenetére
Még gyári fólia van rajta, kipróbáltam az egykezes bekapcsolást. (nekem nincs rá szükségem).
Kb. 5-ből 3-szor sikerül, csak erőteljesen és gyorsan kell csinálni. A beállításokban az animáció mutatja, hogy balra és jobbra is lehet a Home gombtól húzni az ujjad, majd balra vagy jobbra helyezi a kisebb képernyőt.
De én ezt két kézzel csináltam.
-------------------
Tudna valaki bevált ingyenes appot ajánlani a forgalomszámlálásra, nekem csak a perceket kellene figyelnem. -
mpo
veterán
Mivel a fóliám legalább 10 nappal megelőzi a tokot, a helyes felhelyezési sorrend érdekelne,
fólia majd tok vagy fordítva.
(csak nehogy a viccel válaszoljatok: Mi van fáj? Nem, éppen fordítva. Jáf?) -
mpo
veterán
válasz
Black_Raven #7628 üzenetére
Én nem vagyok ilyen bátor, amíg ez nem jön meg, marad a gyári fólia.
EazyGuard Xiaomi Redmi 4X gyémántüveg képernyővédő fólia (Diamond Glass).
A tok árát visszautalják, máshol kellett rendelnem, az meg talán 26-án jön, de legalább tetszik.A Main camera: s5k318_ofilm
De ha fotózni akarok, akkor fotóstáska+állvány.
Ne kössetek belém, hajthatatlan vagyok. Ez mind igaz rám:[link] -
pcnet
addikt
válasz
lócitrom #7630 üzenetére
2017.08
aelod: BOE színei inkább kékesek, míg EBBG kicsit sárgásabb. Előző 4X-en EBBG volt, a jelenlegi BOE. Mikor vásárlás után megnéztem és láttam, hogy BOE, nagyon megörültem, de hosszú távon kényelmesebb a szememnek az EBBG. Előző tulaj fólia nélkül használta, teljesen hajszálkarc mentes, de azért rendeltem eBayről egy fóliát.
-
orso0355
őstag
válasz
kriszbon #7344 üzenetére
Nálam pl sima fólia nem jöhet szóba, mert a fülbevalóim azt is felkarcolnák (meg az alatta levő kijelzőt is), így maradt az üveg - viszont nekem tényleg nem mozog, nem porosodik, nem csinál semmit. Egy kis szivárvány néha van, de nem zavaró.
Ja, Lidl-es szemüvegtisztító kendővel tisztogatom mindig a telóimat, így ezt is, csodákat művel az ujjlenyomatokkal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- PlayStation 5
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- Hobby rádiós topik
- BestBuy topik
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpársportok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest