- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 4A/Pro
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
válasz
trialboj #3294 üzenetére
Nem, azt még nem figyeltem, most csurig van,így nem tudom megnézni, de észben tartom.
Kéteres töltő: re-d-evil kolléga jól mondja, igen ez egy mezei, már nem is tudom mivel jött töltő. 2 db van a házban, az én G8-amat igényeimnek kielégítően (még soha nem néztem a töltési időt) töltik. Az egyik használhatatlan a 4A Pro-hoz.
De mint írtam, utána a saját töltőjével töltöttem, azzal volt ~3 óra (a kéteressel 5 és fél óra).Csak a G8-hoz (bocs, de csak ez a két teló van a házban) tudom viszonyítani, annál, van egy optimalizálás és az lekapcsolja a nem kívánt (nem rendszer) alkalmazásokat, hasonlót keresek a 4A Proban is.
Nagyon jó telefonnak tartom, a 2GB RAM ellenére, mert ennyi idő és ilyen használat mellett gyerek csak dicséri és én se látok negatívumot. Ez a töltés dolog is csak az itteni hozzászólások miatt tetet fel velem kérdéseket.
-
re-d-evil
tag
válasz
trialboj #3294 üzenetére
Kéteres töltő: Amikor a kábel nem négyeres adatkábel, hanem csak kéteres "töltő" kábel. Ez általában az olcsó kábel, amit a powerbankoknál is hozzádvágnak. Értelemszerűen ezzel nem tudsz a PC-hez csatlakozni adatok átvitele céljából, csak max töltésileg. - Már ha a telefon ezt támogatja, mint tudjuk...
-
-
blackmoto
senior tag
válasz
trialboj #3253 üzenetére
Páromnak akkor vettem mikor megjelent eustocknál. Azóta használja teljes megelégedéssel. Egyszer beállítottam és kész működik. Nem panaszkodott azóta semmire...
Net, Facebook, Messenger és rengeteg hívás telefonon is meg Messenger rel is. velem meg Mi üzeneteket nyomjuk. Nekem egy Redmi 4X van szintén eustocktól.
-
JohnEd
csendes tag
válasz
trialboj #3253 üzenetére
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Igen, rettenet gagyi volt a doogee x5 pro telóm, amit 2 éve rendeltem és most ment tönkre. Elég érzéketlen kijelző, rengeteg pixelhiba, viszont akkoriban azt is nagyon dícsérték, hogy bestbuy, megéri, majdnem mindenki 5-ből 5-re értékelte, gondolom mert olcsó volt (26k). Egy-két eldugott netes leírást találtam már vétel után, amiben mások is panaszkodtak a szar kijelzőre.
Örülök, hogy a Xiaomival nem ez a helyzet. -
-
-
-
válasz
trialboj #3179 üzenetére
És ha nem próbálod ki, akkor valószínűleg sosem derül ki.
Ettől azért annyira nem kell félni, nem fog egy alkalmazás összeomlani.
Neked ezért van mindig a WiFi bekapcsolva.
Vázolom, Ha ezt kikapcsolod, akkor amikor le van zárva telefon képernyője, elküldi a Wifit aludni, és nem fog semmi internet lenni.
Ha így hagyod, ahogy most van, akkor pedig a Wifi folyamatosan bekapcsolva lesz.
El kell döntened neked mi a jó. Ha a WiFi ki van lőve, akkor viszont ez a funkció nincs aktívként jelen.
Alatta van egy olyan, hogy "A keresés mindig elérhető" ez viszont ki kell lőni, mert ez bizony fogyaszt
WiFi lehet attól aktív, nem kell ezt a grafikont állandóan lesni... Felébresztés ne legyen és kész
-
válasz
trialboj #3137 üzenetére
Párom 2-3 hónapja használja, nem egy hard user, de azért néha navigál, telefonál rengeteget, és neki 4 napot megy a telefon.
Nem lehet egyértelműen a SoT-ot meg az üzemidőt összehasonlítani sem...
Ha ennyi problémád van vele, szerintem add el a telefont. Főleg, ha a MIUI-val is gondod van.
Ezektől jobban merül a telefon:
- 2 SIM 1 helyett
- sok zenehallgatás (itt ugye jellemzően kikapcsolt képernyővel hallgatjuk a zenét)
- rossz térerő (ez radikálisan lecsökkentheti az üzemidőt)
- sok telefonálás, VoIP (igen, ez is nagyon meríti, de annak nem tűnik fel, aki keveset telefonál)
- magas fényerővel használt kijelző, ( automata fényerővel használt kijelző is )Ollie már linkelte, ezek bizony merülési okokat adnak.
A grafikonon semmi extra, az látszódik, hogy a hálózati lefedettséged ingadozó, pont akkor csökken az aksid is, amikor keresi a hálózatot, vagy a jobb minőségű hálózatot.
Ha GPS-t is nyomod nem lepődök meg, hogy lemerül, igazából nem is értem mi a panasz oka... Strava gondolom megy háttérben, oké nem lesz SoT-od, de a telefon képességeit használod, EZÁLTAL merülni fog
-
-
namegin
tag
válasz
trialboj #3129 üzenetére
Két és fél napig ment a telefonod töltés nélkül!
Látszik, hogy spórolósan használtad (túráztál?).
Ilyenkor egy power bank-kal be kéne biztosítanod magad.
A kikapcsolás ellenére folyamatosan aktív WIFI engem is zavarna.Én látva a MI programok túlzott aktivitását, nyittattam a bootloader-t, aztán ROM-oltam, root-oltam és mókoltam. Nem tudok más készülékgyártóról, amelyik így támogatná a bootloader nyitást, mint ahogy a Xiaomi teszi nyíltan és hivatalosan, korrektül.
Az appok működésének az engedélyezési rendszere kissé bonyolultnak tűnik, viszont rugalmasan beállítható!
Trebrona topikgazdánk célravezető tanácsai alapján pláne.Én nem vagyok Android guru és nem vágyom SOT csúcsokat dönteni. Csekélyke logikus észjárással, némi próbálgatással boldogultam, és meg vagyok az eredménnyel elégedve.
Használható, jól pörgő telefonhoz jutottam igen jó áron. -
namegin
tag
válasz
trialboj #3123 üzenetére
Nálam leáll a WIFI ahogy kell, és nem húzza a csíkot az Akkumulátorhasználat/Előzmény oldalon ha kikapcsolom a gyorskapcsolónál.
Persze nem véletlen. Ugyanis kigyomláltam egy csomó számomra szükségtelen MI*** gyári appot és funkciót.
Tetszik így ez a telefon. Nekem nagyon bejött. -
joci86
senior tag
válasz
trialboj #3098 üzenetére
Nálam az éjszaka kicsit mást jelent hétköznap és hétvégén.
Hétköznap 23:45-05:40-ig - ilyenkor vagy meg sem mozdul, vagy max 1 százalékpontot megy le.
Hétvégén ugyanígy kb éjféltől ameddig sikerül aludni.. Amikor 11 után kapcsoltam ki a repülős üzemmódot, nem rémlik, hogy 2 százalékpontnál több ment volna le.(#3099) trebrona
Köszi, hogy megcsináltad!
Persze, ezután is fogják kérdezgetni, de aki megnyitja az összefoglalót, nagyobb valószínűséggel fogja érteni, miben különbözik a Pro. -
joci86
senior tag
válasz
trialboj #2860 üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy másik telefonnal volt még régen a dupla névjegy miatti csak telefonszám megjelenítés.
Ezzel a telefonnal nekem is előfordult, hogy az sms-nél duplán szerepelt ugyanaz a szám. De kizárólag azoknál a névjegyeknél, amelyeket nem +36-tal kezdődő formátumban írtam be.
Szóval az a megoldás a problémádra, hogy mindet átírod +40-nel kezdődőre.
(Fura, hogy másik számként értelmezi, ha nincs ott az ország előhívója. Más telefonnal nem tapasztaltam ilyet.)St6969
Bizony, kényelmes.
Mondjuk valamit valamiért... A Google így olyanok számát is megismeri, akik esetleg nem is regisztrált felhasználói... -
-
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj #2633 üzenetére
Válaszoltak a SpeMalltól, és most egész korrekt levelet kaptam.
"If still not working after firmware upgrading ,then we will suggest you return back to our repair center in Spain
please tell us Model,IMEI / S/N,Customer information(included name ,address,phone number ),Problem description,then we will mark it ,thanks"Persze nem szeretnék eljutni idáig, de kicsit megnyugtató hogy nem próbálják húzni az időt, hátha megunom, és leszállok róluk.
Spemall, customer service, garancia, csere, telefon, hibás, merül, support
(#2691) galuska95
Természetesen nem volt semmi bekapcsolva, és kertes ház révén nincs leárnyékolva a szoba, szóval a sim csere az utolsó esély. -
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj #2684 üzenetére
Sikerült, szóval a telefon sim kártya nélkül, az éjszaka 8 óra alatt 1%ot sem merült, 31% on raktam le 31%on találtam, és akkor váltott 30%ra mikor elkezdtem piszkálni h feljegyezzem.
Ez mond valakinek valamit?
A telefon dual simes, de én csak 1 kártyát használtam benne, nem lehet hogy rosszul van beállítva és állandóan kereste a másik sim kártyát?
Most raktam bele egy sd kártyát, ezzel ki tudom ütni, azt a beállítást hogy ő sim kártyát keressen a slot 2 ben? -
-
galuska95
aktív tag
-
HoTaZo
addikt
válasz
trialboj #2654 üzenetére
Akkor még várok azzal a frissítéssel. Rászabadítom az AccuBattery alkalmazást és pár napig figyeltetem vele.
Köszi az infót. -
válasz
trialboj #2633 üzenetére
A spemall support konkrétan egyszer meg akart győzni arról, hogy a rendelt headseten (ami csak sima füles lett mikrofon nélkül, mire ideért) valójában van mikrofon, és csak én vagyok hülye, hogy nem tudom használni. Még azt is kijelentették, hogy ők bizony kibontottak egy másikat, kipróbálták, és nekik működött. Szerencsére addig leveleztem velük, amíg megkérdezték a gyártót, aki felvilágosította őket, hogy tényleg nincs mikrofon.
(#2647) cstibi73: inkább ne próbálkozz vele. Várj meg egy TWRP-s változatot a legújabb romból, azt tedd fel, és egyben feltolhatod vele a SuperSu-t is.
-
-
joci86
senior tag
válasz
trialboj #2404 üzenetére
A downgrade-et a merülés miatt írtam, állítgatni azt is kell majd.
Elvileg van olyan lehetőség, hogy letöltöd, átnevezed update.zip-re, és megoldja a telefon. Bár gyári recovery-vel nem tudom, hogy lehetséges-e a wipe, ami mindenképpen kell.
A fejlesztői beállítások között láttam egy memória optimalizálás nevű menüpontot, ami alapból közepesre van állítva. Aki jobban ért hozzá, megmondja, hogy ezen állítva békén hagyja-e a rendszer a futó appokat. -
-
Upo
addikt
válasz
trialboj #2395 üzenetére
Én még mindig javaslom ezt a listát végignézni, a vonalas felsorolásban a 7 helyen, és a nyolcadik a kicsit lejjebb írt 30 perces tisztítás. Ha mind a 8 be van lőve az alkalmazáshoz, akkor meg kell keresni hogy hol van még meglepetés. De nekem ezekkel az endomondo jól működik.
A v9180-at sajnálom, 2 napra adtam kölcsön a fiamnak és ripityára törte a kijelzőt. Egyik legjobb telóm volt a maga idejében.
-
-
re-d-evil
tag
válasz
trialboj #2353 üzenetére
Ez most valóban a GPS ikonjának látszik. Sajnos könnyen összetéveszthető a Tájolás, vagy az FM rádió ikonjával.
Normális esetben úgy működik, hogy ha be van kapcsolva, nem látszik csak akkor, ha olyan alkalmazást is elindítasz, amelyik használja. (Pl. Google maps) Ekkor is először szürkén (mint a képeden) aztán amikor már több műholdat is talált, plusz a hálózaton is beazonosította a helyed, akkor kifehéredik. Hogy aztán hogy viselkedik ha közben átlépsz másik alkalmazásba, nem tudom. Egy biztos, ha tényleg kikapcsolod a beállításokban, vagy a gyorsgomboknál akkor nem szabad, hogy megjelenjen se szürkén, se fehéren, sem az akku használatnál. Most vagy nem a GPS- kapcsolgatod ki-be (és az folyamatosan be van kapcsolva, és ez magyarázhatja az akksi gyorsabb merülését is) vagy van egy olyan progid, aminek engedélye van ki-be kapcsolnia a GPS-edet a megkérdezésed nélkül. Azt nem nagyon hiszem, hogy a teló hibája lenne, de végső esetben ez sem kizárható.
Szerintem előbb nézd át, hogy mik azok a progik, amik egyáltalán igényelhetik a helyadatok használatát (időjárás?) aztán próbálgasd, hogy melyik indításakor/leállításakor hogy viselkedik az ikon. -
joci86
senior tag
válasz
trialboj #2312 üzenetére
Nekem a GPS Test szórakozott (frissítés előtt nem csinált ilyet), valamiért egyfolytában a GPS jelet keresgélte. Nem volt szerencséje, mert ki van kapcsolva a vevő, és energiatakarékosra van állítva a helyhozzáférési mód (állapotsoron hosszan rányomsz a GPS ikonra, akkor nem kell a menüben keresgélni). Az újraindítás segített, mivel nincs engedélyezve a programnak az autostart.
-
Yellow73_a
tag
válasz
trialboj #2323 üzenetére
Összehasonlításképpen az én LG Spiritemen (már csak holnapig, mert holnap jön a 4X) halvány szürkén rakja ki a felső értesítési sávon az ikont, ha egy alkalmazás kéri a GPS-t de még nem létesített GPS kapcsolatot, és kivilágosodik/kifehéredik az ikon, amikor aktív GPS kapcsolat van.
De amit linkeltél kép, szerintem azon nem GPS ikon van, hanem wifi.
-
re-d-evil
tag
válasz
trialboj #2312 üzenetére
Hali! Nem lehet, hogy úgy jártál mint a kollégám, aki összekeverte a GPS ikont a Tájolás ikonnal a gyors gomboknál?
Ha mondjuk a GPS be van kapcsolva folyamatosan, simán lehet, hogy néhány app (pl.google) időnként használatba veszi és csak ilyenkor jelenik meg mondjuk az értesítési sávon. Valószinűleg a a rendszered is ilyenkor érzékeli aktivnak, hiszen az energiagazdálkodás meg a nem használt időszakokban "altatja" a GPS vevőt.
Amúgy elég érdekes, hogy a redőnyön alapból nem is jelenik meg a GPS gomb csak akkor, ha átrendezed kissé az ikonokat... -
Pmohai
csendes tag
válasz
trialboj #2193 üzenetére
Nem a telefonnal van a gond, hanem a beállításokkal.
Alapban sokmindent tilt. Én Runtasticcal jártam hasonlóan. Körbefutottam a Velencei tavat és néhol áthúzta a nyomvonalat a vízen. Akkor volt aktív a mérés, amikor éppen nyomkodtam a telefont.
Amióta levettem a Runtastic esetében az összes tiltást, tökéletes. (Redmi 3S Prime)
Sajnos a menüben több helyen kell összevaadászni a tiltások megszüntetését, plusz az általad is megtalált akku kezelés is fontos. Menni fog! -
-
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj #2002 üzenetére
"Hiába restartolgattam továbbra is 12%ot merült alig 8 óra alatt."
Szóval csak részmegoldást tudok, pedig már az összes miui forumon jártam. Azt mondják a rom a hibás.
Szóval annyi megoldást találtam, hogy éjszakára beállítom a repülő üzemmódot, és így csak 2-3%ot merült 8 óra alatt.
Persze ez még mindig kényelmetlen, illetve nappal továbbra is fokozottan merül, de ha valaki hasonló gondokkal küzd, akkor ez talán segíthet neki is. -
trialboj
őstag
válasz
trialboj #2038 üzenetére
Teljes gyári visszaállítás után is megmaradt a masszív merülés éjszakánként. (és a letiltott google appok is visszakerülnek ha valakit érdekel)
Arra szeretnék kérni valakit, hogy éjszaka írja már fel mennyivel rakja le a telefonját, és wifi gps 4g nélkül mennyit merül reggelre? 7-9 óra alatt. Holnap meg dobjon egy privátot.
Köszönöm előre is bárki segít is.
-
humphries
csendes tag
válasz
trialboj #2002 üzenetére
Trebrona készített pont tegnap egy lehetséges összefoglalót a telefonhoz, amiben pont erről is van szó:
"Global romokban gyárilag telepített Google alkalmazások letiltása root nélkül: [link]
by mrszitya"Amúgy az összefoglaló szerintem tökéletes, én sem tudtam erről a fícsörről.
Edit: amúgy az engem is érdekelne, hogy van-e arra lehetőség, hogy root-olom a telefont, leszedem, ami nem kell, majd unroot-olom, hogy a mobilbankos alkalmazások működjenek?
-
Upo
addikt
válasz
trialboj #1968 üzenetére
Próbáld meg hogy ezt a háttérben kilövést kikapcsolod. Nem kell. A rendszer alapból is tudja ezt, ha kell hiid el csinál helyet a ramban. Kilövi, visszatölt, megint kilövi, újra visszatölt ... nem tud pihennia rendszer, ez simán elzabálja az akkut.
Ez a xiaomi-sított clean master szerintem az egyik legnagyobb hibája a miui rendszernek, bár szorgos munkával egész használhatóra ki lehet kapcsolgatni a dolgait.(#1969) bally4:
Beállítások .- telepített alkalmazások - alul alapértelmezések, és a kameránál beállítod. -
JayZ
tag
válasz
trialboj #1968 üzenetére
Nézd, ezek a messenger appok rengeteg szemetet termelnek. Pár napos a telefonom, és máris 500mb szemét volt rajta, pedig csak chrome meg FB messenger amit használok..
Alkalmazás frissítésekor is könnyen el tud cs.sződni a dolog.. beragadnak appok, hetente minden telefont legalább egyszer restartolni kell. Takarítani pedig amikor érzed hogy lassul. SDMaid a kedvencem, de az rootot kér, és eleve van valami takarító miuiban.Én régi messengert (v89, apkmirror) használok, mert tapasztaltam hasonló dolgokat az állandóan frissülő messenger mellett. Ez a snapchat wannabe dolog amúgy is borzalom szerintem. Előfordulhat, hogy folyamatosan próbál adatot lehúzni, ha nincs net, akkor is. Minél kevesebb ilyen szutykot érdemes használni. De ez a telefon probléma nélkül tud 4 óra körüli kijelzőidőt egy nap, és akkor még alá is becsültem bőven.
-
bally4
tag
válasz
trialboj #1968 üzenetére
Nekem 22.30 és 05.30 között akkukímélő módra van állítva, így nem nagyon merül. Előtte 20-at nekem is leesett egy éjszaka.
De én is kérdezek mint új MIUI felhasználó.
Lezárt képernyőnél hangerő le kétszer, erre elindul a beépített kamera app. Nálam az alapértelmezett kamera app viszont az Open Camera. Szeretném, ha a nyomkodásra ez indulna el, nem pedig az alap kamera. Ez megoldható? -
-
válasz
trialboj #1806 üzenetére
Igen, ha víztaszító réteggel van bevonva, akkor a zsír is kevésbé marad meg rajta. E miatt lehet drágább. Persze ez a réteg lekopik pár hónap alatt a fóliáról, mint ahogy a drágább (jellemzően felső kategóriás) mobilok kijelzőjéről is, melyeket alapból bevonnak víztaszító réteggel.
-
sunavlys
senior tag
válasz
trialboj #1806 üzenetére
de az a helyzet hogy mindenhez engedélyt kér, vagy pontosabban megnyitja pl a gps menüt de nem kapcsolja be
Szerintem ez a biztonsági beállításokkal függ össze, ami a 6-os androidban jött el. (nekem sem működik a repülő üzemmód kapcsolgatása
)
Viszont annyi még érdekelne, hogy amit a linkelt Nillkon cuccról írnak, hogy kevésbé ragad meg rajta a por vagy zsír az ujjakról, Kevésbé tükrőzódik, stb ezek igazak? vagy tényleg teljesen felesleges arra költeni és a legolcsóbb üvegfólia is pontosan ugyan úgy működik?
Én egy közönséges üvegfóliát hozattam, és tényleg, kevésbé ragad meg rajta a por vagy zsír az ujjakról.
Tökrözödni tükröződik: de a matt ezt is megoldja, csak akkor fakók a színek.
-
-
válasz
trialboj #1790 üzenetére
Nem létezik 9H-s fólia, ez mind kamu, még az olyan márkák mint a Nillkin is hazudnak a keménységet illetően. Az összes, beleértve a legdrágábbat is, max. 6H-s. 9H akkor lenne, ha zafírüvegből készülne, de akkor meg annyiba kerülne, mint ez a telefon.
És gondolj bele, a 9H keménységet csak a zafír, meg a gyémánt karcolja, más nem. Ha ilyen olcsón lehetne ilyen keménységet előállítani, akkor miért nem eleve ilyen már a mobil kijelzője?
Ehhez hozzátenném, hogy a normál üveg keménysége 5-6H között van, az edzett üvegé van 6H körül. A sima homok lehet akár 8H-s is, és ezért karcolódik az edzett üveg is. A zafírüveg viszont nem, mert az 9H-s, de ez tényleg annyira drága, hogy csak luxuskarórákon, meg pár kivételes, méregdrága mobilon található.
-
galuska95
aktív tag
válasz
trialboj #1790 üzenetére
nem tudom, hogy ez eredeti-e, de úgy gondolom nem éri meg ilyet venni. 1-2 dodóért szoktam rendelni üvegfóliát és tökéletesen "működnek", pedig ejtettem már pofára a telóimat. A redmi 4a-ra is most ilyen 1 dolcsis üveget raktam és ráfekszik szépen a kijelzőre, nem válik fel, nem torzít és védelemre is ugyanazt nyújtja mint a drágábbak.
-
joci86
senior tag
válasz
trialboj #1728 üzenetére
Akár ennek a fórumnak az összefoglalóját is lehet nézegetni (vagy bármelyik másik Xiaominak), a módszer elvileg ugyanaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Bittorrent topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest