-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdtomi
senior tag
Én 80ezerért vettem, vagy talán 85-ért használtan. 3 hónapot használta az első tulajdonosa, de visszament almára. Igen, 120 felett volt az ára, de még plusz garanciát vettek rá, így féláron jutottam hozzá. Nem kérdeztem annyira, de mondta egyszer volt szervizben, mert nem vette fel a töltést és cserélték a csatlakozót. Lehet ez is közrejátszott, hogy inkább a megszokott iPhone-t választotta. Persze én nagyon örültem neki, hogy egy ilyen szuper telefont tudtam vásárolni. Amúgy nekem ez is sok volt, előző Lumia 950 sem volt ennyi előfizetéssel. De ez független volt, gyári magyar az Edigitáltól.
-
Steve1207
veterán
Igen, sokan ezért választotuk, de akkor ne akadjunk fenn azon, hogy egy funkció megszűnik vagy ideiglenesen eltűnik. Mondhatni a rögzítés is egy bónusz volt akkor eddig, mert nem fogták röviden a gyeplőt.
Amúgy ja, a ram az xiaomi esetében ilyen volt mindig is(#18463) huliganboy: ezt te tudod mit enged meg az adott munka és helyhez kötöttség avagy nem kötöttség. Hatékonyság vs mobilitás sose játszott egybe. Nem azt mondom, hogy e helyett, hanem hogy több céleszközzel jóval hatékonyabban lehet dolgozni, mint egy bármilyen űber okostelefont tapicskolni.
-
darvinya
titán
De értsd már meg, hogy autó akku Nem 1db cellából áll, és csak azt az 1db cellát használja.
Nem húzhatsz így párhuzamot.
Pláne már megint felhozod, hogy autó akkut sem ajánlott 80%-nál jobban feltölteni.
Miközben fizikailag lehetetlen 100%-ra tölteni.
6 ezrelék eltérést meg egy számítot érték, ennyi nem pontos.Nem lehet a telefon akkut párhuzamba állítani az autó akkuval, hiába Li az alap.
(Csak észrevétel:
Telefon akku LiPo
Autó akku LiFe) -
darvinya
titán
Tehát kis kínai szétbontotta cellákra és úgy mérte meg egyesével a 10000+ db-ot.
Vagy fedélzati CPU kisaccolta, mivel másként nem lehet.
Szőrszálhasogás, csak azért, mert felhozod példának számos akkut, az egyedi akkuhoz.
Pedig semmi köze egymáshoz.
Egyiket soha nem tölthető 100%-ra, míg a másikat igen.
Arról nem beszélve, hogy számos akkut visszabontod egységre, miközben számosként kezeled, ami semmi értelme. -
darvinya
titán
Autó akkunál nincs semmilyen kiegyensúlyozás.
10.000db(ha nem több) cellánál már azok a hiba források.
Meg hely igénye.
Milyen 4.25V? A cella.
Ennyivel működne az autó.
Álom század eltérés, maradjuk 0.3-7V-oknál.
500V/100-400A-ről beszélünk, autó akku pakknál.
Csepp töltés azt jelenti, hogy folyamatosan ki adag töltés ad folyamatosan, függetlenül 100%-on van az aksi.
Li akkunál nincs ilyen. -
darvinya
titán
Példád nagyon rossz.
Számossal szemben egyke.
Számosnál nem tudsz 100%-ot sehogyan elérni, mivel a sokaság különbségét csak egyesek kárára lehet megoldani.
Ekkor már attól lesz veszteség.
Így összeség átlaga adja 100% töltetséget.Egyesnél elérhető a 100%, ezt lekezeli a töltő rendszer.
Csepp töltés nincs, viszont max. 10% eséskor indul a rátöltés.Ezután jön az egyes akku típusánál a túlfeszelt kivitele, aminél már más töltés -tűrés -merítés kell alkalmazni.
-
nobillgates
tag
Köszi a választ, de én úgy értettem, hogy mire való ez a parancssor? Elvileg a VoWIFI mókoláshoz kellene. Egy korábbi hozzászólás szerint valakinek eszerint https://forum.xda-developers.com/poco-f1/how-to/guide-activate-vowifi-wlan-call-t3871263 sikerült . De én nem boldogulok vele. Esetleg VALAKI kipróbálná?
-
-
-
HUTCHDB
nagyúr
Nekem nem gond a nagy ház, teljesen hozzászoktam.
A kamera még érdekes dolog, mert az egyebkent egyenletesen jól teljesítő iPhone sok esetben a számomra használhatatlan több résznél beégetett végeredményt produkálja.
Ez igaz sajnos a 11-re is.
Amikor XS Max-szom volt, akkor az iPhone topikban fel mertem vetni, hogy szar a 📷 éjszakai képe, kaptam is..., hogy dehogy is, nincs azzal gond.
Amikor azt mertem leírni, hogy ez csak szoftveres elmaradás az apple részéről, akkor meg aztán jöttek a kioktatasok.
Felhoztam a pixelt, és a gcam -ot, ami a meglévő kameramodullal androidon csodákra képes, akkor is csak a lehurrugast kaptam, , hogy humbug, amit a pixel csinál, erre más hardver kell...
Kíváncsi leszek, ha valamelyik ios-be beleteszik majd a korábbi modelleknél is az éjszakai módot, mit fognak szólni.Hasonlót játszották el a p30 pro-nal, mikor képekkel illusztrálva írtam a topikba hogy a nagyon felhájpolt készülék csúnyán elvérzik szinte mindenben (az akkori készülékem) a Mi9 mellett.
Nincs baj szerintem a xiaomi készülékkel, pláne ha azt nézzük, hogy töredéke az áruk a többihez képest, és így is csucskeszuleket fokhatunk a kezünkben, mert bármennyire is vannak apróságok, igen is más gyártóknál szintén van baj, sőt...
-
HUTCHDB
nagyúr
Mi mix 4-re gondoltál szerintem, 3 már régóta van.
Én nem zárom meg ki, hogy lesz valami más az alpha helyett/mellett, de tényleg csak néhány hónap a mi10 érkezése, így azzal is lassan számolni kell/lehet.Nálam egyébként nulla azaz nulla probléma van a telefonnal.
EU Dev-en vagyok a 8.15-i kiadáson.
Szépen működik a váltakozó zarkepernyo is, és az automata fényerővel sincs különösebb baj.
Nagyon ritkán kell belenyulnom ha véletlenül túl alacsonyan indít feloldás után.Lehet kipróbálom az uj iPhone 11 pro max-ot.
Bár mostmár teljesen emészthető áron vannak a XS Max-ok is, (230-tol) így lehet visszamegyek arra a telefonra. (Mondjuk ott meg nincs éjszakai mód fotózasnal ... az viszont kell nekem... fene se tudja...)
Viszont így ahogy ezt leírtam, kérdezem magamtol: megérné valtani? -
st6969
őstag
Attól, hogy nem mozog, még van AOD (még szerencse, nálam munkaidőben az asztalra van kirakva, gyakran ránézek, idő, értesítések, stb.), szép is lenne, ha ilyenkor is eltűnne.
Az meg, hogy nem kap elég fényt és eltűnik, az hiba. Lehetnek olyan helyzetek, amikor kellene (tv nézés, olvasás, hajnalban felkelek, ránéznék...). Minimum kapcsolhatónak kellene lennie.
Zsebben nyilván semmi értelme. -
Steve1207
veterán
Ez pont az "Okostok mód" és a "Felébresztés felemeléssel" előnye, amikor be vannak kapcsolva, semmi köze az AOD-hez. Ha kikapcsolod őket, akkor folyamatosan kellene mennie az órának, bármit is csinálsz.
Sok ismerősöm is így használja, asztalra le, hogy mindig látható legyen az idő vagy éjszaka dock-ra és mint egy ébresztőóra (akár töltő nélkül), de folyamatosan megy a kijelző. Ezért is van, hogy változtatja az óra a helyét, ezért félnek sokan a beégéstől AOD-ben is. Nekem még mindig ez a verzió a legtisztább és legértelmesebb az AOD-re. (Félreértés ne essék, nem megmondóembereskedni akarok
)
-
Steve1207
veterán
-
-
HUNited
őstag
Azért írtam le ennyiszer, mert ennyiszer hallottam hogy "de nekem jó". Szívesen leakadok a témáról, de én nem a MIUI jóságáról szeretnék hallani hanem az alter romok szabad választásától. Nem értem miért kéne meggyőznünk egymást, hiszen neked jó nekem nem, nem vagyunk egyformák. Nem mondtam soha hogy te is telepíts PE-t, én csak védekezek, hogy miért nem jó NEKEM a MIUI. Ha én nem akarlak téged meggyőzni róla, hogy nem jó, akkor te és még páran miért akarnak meggyőzni hogy márpedig jó.
-
HUNited
őstag
A gyerekemtől jelképes összeget kértem az Asus PadfoneS-ért, hogy megtanulja hogy mindennek ára van. De apámtól vagy apósomtól még sosem kértem pénzt a telefonért. A RedmiNote2 telefonomat pl apósomnak adtam, használta is amíg az aksi fel nem púposodott. Apámnak még a "butatelefonos" időkben adtam ajándékba használt telefont, és még mindig azt használja, pedig annak már igencsak sok sok éve.
A többi telefonom az tönkrement (LG V10, szinte napra pontosan 2 évet bírt), vagy mivel céges volt, vissza kellett adnom, mert nem fizettem ki a "maradványértékét".
Nem volt eddig sok telefonom, mert nem alsógatyaDe nem hiszem hogy egy vadidegennek szívesen adnám oda.
-
K82
őstag
Nekem szinte mindegy lenne kinézetre h MIUI vagy AOSP (meg ízlésről amúgy is kár vitatkozni), a MIUI működésével van bajom. Még olyan egyszerű dolog sem működik rendesen, mint amikor lecserélem a launchert és adok hozzá egy ikon pack-ot, az ikonok nem úgy fognak kinézni ahogy kellene.
juve600: én lusta voltam fw+vendort is flashelni, a Syberia alatt a 9.4.26 volt. A szokásos wipe data/system/cache/internal storage után ment fel a PE, semmi gondom vele.
-
K82
őstag
Gyakorlatilag is fixálták, tudtam az új PE-vel fizetni. A CAF verzióra is kíváncsi leszek, ennél több sztem nem is nagyon kell stock droidba, amit a PE tud.
havri1: emlékeim szerint anno a McDonald's-ban is ment.
juve600: elég hamar feltoltam, nagyjából bugmentes a PE - kivéve az áprilisit, de akkor elég sok romnál elment az nfc-s fizetés.
-
Y72
aktív tag
-
Y72
aktív tag
10.2.3-ról mennék vissza 9.3.28-ra, hogy felrakjam a havoc rom-ot.
Sikerült már felrakni de rosszul működött, gondolom az alap rom nem volt jó, mert csak a fastboot-ot találtam meg.Az EU-s romot sem sikerült telepíteni:
Felraktam a 9.5.9 dev. romot, utána TWRP, utána xiaomi.ue 9.5.9 és nem indul. Logo megy fél órán keresztül már...Ezen kívül TWRP -vel semmit sem sikerült még felrakni a hibás havoc-on kívül, egyáltalán működik a twrp?
-
zsoltiz
aktív tag
Zsebben még megértem, azt a proximity szenzorral tudná kapcsolgatni.
De éjjel miért kapcsol ki, pláne ha direkt időzíthetően be lehet kapcsolni mondjuk csak éjjelre? (Nekem úgy van beállítva, hogy este 10kor bekapcsol, reggel 6-kor lekapcsol. De így nincs értelme, hogy közben sötétben magától kikapcsol.) Akkor ne hívják úgy, hogy always on. -
dzsoltike
csendes tag
Nagya21 után én is kérdezem, hogy hogyan szedted le az adatokat? Nekem egy A3-B típusú vacak van, amihez az UM24C apk-t használom. Működik, megy a bluetooth is, nézegethetem a vonalakat a kis kijelzőn, de letölteni nem tudtam a számítógépre, hogy ilyen szép grafikonom legyen. A másik meg az, hogy a pc-s programot telepíteni sem tudtam. Ha adnál egy működő linket, megpróbálnám a huszonötös programját. Köszi.
-
noorbertt
őstag
Sajnos jah, az Android auto egy kalap kaka azon a romon.. és valószínűleg nem is fog még egy jó ideig változni.
Eudev alatt tökéletesen működik + nova launcher és így már kibírom amíg nem lesz szükség új telora.
És azt sem árt elfelejteni hogy most a kiscsávó kisírta magának a telót, de majd ha jobb dolga akad akkor annyi.. :) Persze arról ne is beszéljünk hogy mi van a szándékosan beépít valamit a rendszerbe xd
-
Karavik
veterán
+ még ez is baj az AOSP ROM-okkal, legalábbis számomra:
- fapados kinézet (bár ez szubjektív)
- nem lehet lehúzni a legördülő értesítési panelt egy lefelé suhintásra bárhol a kijelzőn, mindig fel kell nyúlni az értesítési sávhoz
- nem lehet tiltani legördülő értesítési panelt a képernyőzáron - ez az AOSP ROM-okban akkor is lehúzható ha képernyőzár kóddal van védve
- nincs vezeték nélküli FTP kapcsolat lehetőség
- nem működik wireless display finkció
- nincs rejtett üzenet, rejtett app, rejtett fájl, rejtett album lehetőség
- nincs telefonbeszélgetés rögzítés lehetőség
- nincs full screen gesztus vezérlés
- nincs face unlock
- nincs dt2s se dt2wRendszerszinten értendő! Tudom, 3rd party appokkal, launcherrel, magisk modulokkal sok minden megoldható, MIUI-ban viszont minden rendelkezésre áll alapból. AOSP vs MIUI kb. olyan, mint szerkezetkész lakás vs kulcsrakész lakás....ez is egyéni preferencia kérdése, nincs ezzel semmi gond, mindenki választhat saját ízlés szerint...
-
-
kuksa90
őstag
Köszi a tippet, én kifizettem ezt a "fél vagyont" :-)
Viszont semmiképp nem tudom rávenni, hogy hagyja békén a háttérképeket, és a jelenlegit használja, ami az egyik gyári, és fogalmam sincs, hogy hol tárolódik... Ötlet?CoolBoy323: igen, a "fullos" piszkálja a hátteret...
-
zsoltiz
aktív tag
Ha az AOD értesítések normálisan működnének, akkor talán lemondanék a ledről. De nem működnek normálisan mi8-ban sem, ezért nincsenek illúzióim, másrészt azért egy jól konfigurálható rgb led jobban észrevehető. Imádtam régebben, hogy pl már a színről tudtam, hogy ez most a feleségem telegram értesítése. A mi8 egyszínű ledjével ez már ugrott, hiába villog nem ad arról információt hogy ki és/vagy milyen app villog. Ennél az amoleden megjelenő ikonok meg egy fokkal rosszabbak szerintem.
-
enginev3.0
félisten
-
aerol
tag
ne értsd félre, de használat mellett merülni fog a teló, ha tényleg nem nyúl hozzá és úgy esik 20-30%-ot, akkor vmi bibi van és teljesen rendben van, h utána jár
viszont azt ne felejtsük már el, h elég penge vas van benne és azt meg kell hajtani, ami szívja az aksit... néha teljesen irreális elvárásaitok vannak, valamit valamiért
-
RTG
tag
töltők, tesztelve , érdemes ránézni
-
havri1
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest