- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
elmunkas
csendes tag
-
Griff55
senior tag
Használ valaki Nillkin QIN bőr fliptokot? Az enyém most érkezett meg egy Nillkin H+ pro üveg kíséretében. Előző telefonomon is ezt az üveget használtam, szerintem egyik legjobb.
-
zsocy
őstag
válasz
retesz147 #1292 üzenetére
Tudom én hogy meg lehet nézni, csak ugye nem jelzi sehogy amikor éppen történik hogy "hé, én most fel le lépkedek a tornyokon mert épp nincs jó 4g kapcsolatom, úgyhogy indítom és leállítom párezerszer a rádiót!"
Csak azt látod hogy szokatlanul merülLassan jöhetne már az én két tokom is, az egyik pont egy szövetes Mofi, a másik egy fekete ló, vagyis piros
Majd beszámolok ha végre lesz miről!VANESSZA1 : kínai Quality controllba belefér ekkora eltérés, és itt fél milliméter már tud lötyögni.
-
Ez érdekes, mert nálam annyira feszesen van rajta, hogy pöckölni sem lehet. Sőt ma kártya csere volt, és szabályosan úgy kell lefeszíteni. Biztos, hogy azt rendelted? Ami furcsa, hogy a tokhoz hozzá se tudsz érni, mert az ujad előbb éri el az üveget, és az üvegre is rátapad a tok széle amit ha oldalt sodorsz akkor se mozdul meg, hacsak nem fordítva van feltéve.
-
válasz
VANESSZA1 #1294 üzenetére
Igen. Feszesebb, mint a gyári és vastagabb is, de a két hosszanti oldalnál ha hozzáérek, akkor egy picit elmozdul a telefon élétől, ez nálam kizáró ok. Viszont az üveglap tényleg irgalmatlanul pöpec, itthon nem láttam még ilyet, xprotector és a többiek a közelében sincsenek.
-
Megjött nekem is a korábban linkelt baseus tok és üveglap. Az üveglapot tudom ajánlani, tényleg abszolút prémium minőség, ilyet itthon nem nagyon kapni. A tok már más kérdés, bár jóval vastagabb, mint a gyári, oldalt még sincsen elég tartása. Én nem érzem azt, hogy ez majd megvédi a telefont, plusz a hosszanti éleken finoman lötyög is, ahol tuti bemegy majd a por a szilikon alá. Tokból maradok a MOFI féle szövetes darabnál.
-
dime27
őstag
12 órába dolgozom egy nagy multinál ahol fémtető van gondolom ez is számít h mennyire van leárnyékolva a munkahely...viszont az adótorony kb 3-500 méterre van a cégtől ha tényleg igazat mondtak és az a telenoré?!
Nekem az adatkarim az telenor a beszélgetős meg telekomos.Két simkarival a 7 óra SOT nem olyan rossz egy ekkora telónál amibe csak egy 3400-es akku van. -
zsocy
őstag
válasz
Griff55 #1288 üzenetére
Lehet neked tényleg a P lesz a következő frissítés
dime27 : Sok függ attól is hogy mennyire stabil a jel, ha folyamatosan fel le mászkál a háttérben a 4g - 2g között mert nem kap stabilat a toronytól akkor az megeszi az aksit.
Sok ilyen hirtelen merülésnek ez áll a hátterében, csak ezt nem látod mert kb sehol sem jelzi.
De a 10.0.3 nálam is stabil, jó akuidőkkel, azzal nincs hiba eddig. -
Griff55
senior tag
Hozzám azóta se érkezett meg a global frissítés.. bár azt hittem a következő frissítés már P lesz
-
dime27
őstag
A tegnapi új frissítés után a global romon mintha jobb lenne az akkuidőm, mintha nem merülne a teló annyira 4g-n!
Persze ez majd csak egy két teljes lemerítés és feltöltés után lesz biztos... -
válasz
darthsmoke #1284 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg, hogy Xiaomi.eu-ban nincs Anti rollback protection.
Tehát ha nyitod a BL-t, majd TWRP, majd Xiaom.eu (Stable, vagy Dev.) akkor védve vagy az ARP-től. -
zsocy
őstag
válasz
darthsmoke #1281 üzenetére
Rosszul olvastad. Onnantól hogy nyitva a bootloader felrakhatsz rá bármilyen romot. A Xiaomi annyit nehezített, hogy megnövelte a BL nyitási engedélyének a kiadási idejét, ami lehet akár 1 hónap is.
-
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Kicsit megkavarodtam... Azt olvastam, hogy a Xiaomi most már azt csinálja, hogy a kínai készülékekre nem enged Global ROM-ot tenni és fordítva... Ha veszek egy készüléket, amin a kereskedő nyitotta a bootloadert és felrakok rá mondjuk egy xiaomi.eu-s ROM-ot, nem téglásítom a telefont?
Üdv,
G. -
zsocy
őstag
-
siskad
őstag
Sziasztok! Nem tudjátok mi történt a 10.0.3.0-ás frissítéssel? Délután feldobta a telefon, hogy elérhető, de este töltöttem volna le és már nem találta.
-
Griff55
senior tag
Nekem nem jön a frissítés
pedig global stable-ön vagyok... valami ötlet?
-
zsocy
őstag
válasz
vlesi69 #1273 üzenetére
Kép formátum? Mint a jpg? Egyébként az, jpg. Lehet raw is csak nem gyári software-rel.
Vagy a kép arányra gondolsz? Az 4:3, 1:1, és 16:9 lehet. 18:9 nincs.
A felbontás max 9.1 megapixel a pixel binning miatt. Ez 4032x2238 pixeles felbontást jelent.
Mit szeretnétek még tudni a kameráról ami nincs benne a ph tesztben, vagy egy egyszerű google keresésből nem kideríthető?
-
-
dime27
őstag
Nekem az üzijelző hangok amik nagyon hallkak hiába van csutkára feltolva a hang a Pocomban sokkal hangosabbak ezek a Vibe Z2 Promról nem is beszélve.Egy forgalmasabb utcában nem hallom meg odakint sajna...
Más is tapasztalja ezt?! -
törölt tag
6+128GB-os Mi 8 400$ (~115,000 Ft) a GearBest-nél, ingyenes Priority Line szállítással.
-
zsocy
őstag
válasz
ThorsHUN #1261 üzenetére
Na, annyit emlegettük, nekem is megjött az update
Nem hiszem hogy bármi aksi probléma származna a felrakásából, de holnapra kiderül mert nekem már megy is fel.
A szokásos kis updatenek tűnik + security, meg valamit babráltak a kamerával is, de semmi komoly a changelog alapján.9 -> 10 már nagyobb ugrás, de nekem ott sem volt gondom. Jobb minél előbb túlesni rajta, szerintem rakd fel.
-
NemMo
őstag
Elkezdte enni nálam az akkut a google play. Mit lehet tenni ilyenkor? A cachet töröltem és restartoltam a telefont, de nem segített. Global stable 10.0.2.0
-
ThorsHUN
őstag
Nalam varakozik egy miui 10.0.3.0 frissites. Erdemes felrakni vagy meg uzemido csokkenest okoz?
Masik kerdes. A kamerahangokat hol tudom kikapcsolni?
-
válasz
enginev3.0 #1254 üzenetére
Akkor ne a Rom-ot áztasd, hogy azzal van a gond, mert így azért nem kerek a történet.
-
-
köszönöm mindenki válaszát! (így h tud 16:9-et fotózni, nem zárom ki, mint lehetséges választást
)
-
enginev3.0
félisten
jajj gyerekek hagyjuk már a készülék hibát
pénteken 6-8 órás SOT, felraktam a xiaomi eu-t, és fele lett
Ez nem hardver hibaLehet egy újabb factory reset megoldaná, de nekem annyit nem hozott a xiaomi eu rom, hogy ezt megérdemelje, így pár napig még várok, aztán megy vissza a gyári rom
-
dime27
őstag
válasz
VANESSZA1 #1252 üzenetére
Gyanús h vmilyen hiba de nagyobb a valószínűsége annak h akksi haldoklik mint h szoftveres hiba lenne...
Nekem 13 órás folyamatos 4 g használattal lett 4h 15min sot két simkarival automata fényerőn úgy h reggel mikor hétkor hazaértem akkor úgy tettem töltőre h még maradt az akkuban 43%-ék! -
válasz
enginev3.0 #1251 üzenetére
Ennyire kevés még senkinek se jött ki. Én nem hallottam ilyenről, és azért mondom, hogy ez nagyon készülék hibára hajaz.
-
válasz
enginev3.0 #1249 üzenetére
Csak azért írtam, hogy készülék hiba lehet, mert ha átlagot veszünk 8 óra SOT időt és ahogy Te írtad fele annyit bír azaz 4 órát, és ilyen keveset semelyik fórumon nem olvastam akkor nagy valószínűséggel a hiba a készülékben van mert 4 óra nagyon- nagyon kevés
-
válasz
enginev3.0 #1243 üzenetére
Ezt nem tudom elhinni. Mindenki más fórumokon a Stabil Rom-al 7,5-8-9 órát ér el. Sokan nem értik meg, hogy bár kényelmes a Stable Eu rom, de a legjobban a Dev-el jár mindenki, és azt se kell hetente frissítgetni. Frissíted amikor akarod, amikor betallózod, és semmi kellemetlenség nincs, mert mindent megcsinál automatikusan az összes beállítások megmaradnak, minden ikon, App ott lesz ahol volt, és onnan folytatod ahonnan abbahagytad. De ha nálad ilyen drasztikusan viselkedik akkor ez készülék probléma lesz.
Felesleges ez a hiszti a dev körül. -
retesz147
addikt
válasz
enginev3.0 #1243 üzenetére
Utolsó eu dev-et (10.25) sokan dicsérik mix2s-nél... Én még várok BL nyitásra...
-
retesz147
addikt
válasz
enginev3.0 #1235 üzenetére
Stabil vagy dev? Melyik kiadás (dátum)?
-
dime27
őstag
Nekem eddig max 7 óra volt a rekord de még csak 3 napja használom!
Ha 4g be van kapcsolva azt vettem észre h ha nem is használom a telot akkor is óránkét min 2 százalékot lekap az akksibol...cellakészenlét is duplája min ill az androidrendszer is az akkustatisztikában mint amit te küldtél nekem privibe!Fényerő legtöbször automatán volt max akkor huztam picit feljebb mikor ugy éreztem h tul sötétre veszi vissza nem tudom miert lehet ez... -
szmyky
aktív tag
válasz
enginev3.0 #1235 üzenetére
-
lehet 16:9 keparanyu fotokat loni? (mate20proban pl nem, ezert erdekel)
-
enginev3.0
félisten
Eddig az EU rom nagyon gyenge, fele annyit nem bír ki akksiban
-
lilla8625
csendes tag
Ma felraktam az új pixel 3 romot! Hát gyorsan le is töröltem! Viszont ami tetszett az a képernyőzár. Hát a multiba igazán megcsinálhatnák normálisra ezt a részt. Most az új multi van már fent de ez a képernyőzár nagyon profi volt!
-
zsocy
őstag
válasz
hubertus33 #1229 üzenetére
Hong Kong a jó, csak ki kell kapcsolni a reklámokat a leírás szerint. Itt is linkelték többen, keress rá.
Ezt a reklám mentesítést amúgy is érdemes végigcsinálni bármilyen régión is vagy. Az én telóm jelenleg HK és teljesen reklámmentes. Van témaázás és arcfelismerés is, nincs viszont 5ghz wifi a wifi hotspot megosztásnál. Indiában lehet hogy lenne az is, de oda elvből nem megyek -
hubertus33
tag
Sziasztok!
Milyen régióra érdemes állítani a telefont hogy reklámentes és működő arc azonosítást kapjak..
Eddig hon-kong on volt de ott voltak reklámok most olaszon van itt nincs reklám de pl az antunut nem tudom lefuttatni mert azt írja nem kompatibilis a telefonnal.
köszi.
-
g_g_g
Topikgazda
EU fejlesztői ROM-ot használok, de az automata fényerő szabályozással nem vagyok megelégedve. Sokszor túl sötétre veszi.
Letöltöttem ezt, tesztelgetem, elsőre jónak tűnik, de majd egy hosszabb teszt után kiderül, hogy jó lesz-e.
Velis auto brightness -
V.Dave
senior tag
Akik vásárlás előtt állnak, Győri árkád ban is árulnak hivatalosan mi 8-at keddtől.
-
válasz
enginev3.0 #1212 üzenetére
Ezekkel a beállításokkal ilyen képet készít, ami messze nem valóságoshű https://photos.app.goo.gl/PMod7T3SDSR2pnU78
Egy kis állítás után el lehet érni vele, hogy jobb legyen:
https://photos.app.goo.gl/RtEY96hf4S3MTPbi6 -
Fefe66
tag
Köszi
Nem akartam összehasonlítani az enyémhez ,de különböző Xiaomi telefon teszteknél ezeket mindig felhozták gyengeségnek még a közép és felső kategóriában is .Válaszodnak örülök mert maradnék ennél a márkánál ,
csak már lehetne kapni de sehol sincs raktáron.Hazai forgalmazókra gondoltam -
Vencel88
tag
válasz
Griff55 #1220 üzenetére
Igen, jól működik. Megkérdeztem már pár embert és senkinél nem volt ilyen. A kernel verziója- ötszöri megnyomása után a vibrator test-nél próbáltam még ki, ha elindul a rezgés 1-2 másodpercen belül elkezdi azt a rezonálós hangot. De ha megnyomom a hátlapot, vagy a hangszóróknál megfogom 2 újjal akkor normális rezgési hangja van.
-
-
Én nem sok reklámmal találkozok ami zavarna. De amit te használsz az minden reklámot blokkol? Én ha veszek egy telefont kitörlöm vagy letiltom ami nem kell, és letöltöm amiket használok. Az akkut is kb két éve vett 2A töltővel töltöm minden telefonomat, lassabb de kíméletesebb mint a gyors töltők.
-
Fefe66
tag
Üdv
Egy 3 éves Redmi Note 2 telót szeretnék lecserélni , és a MI 8 és a Mate 10 Pro között (a fiamnak ez van és nagyon dicséri) gondolkozom .A Xiaomi telefonok gyengeségei között említik a kamerát és a hangot , a Note 2 is ilyen , a tesztek alapján a MI 8-nál a kamera nagyon jó lett de a hangról nem sok szó esik.Én sokat használom kihangosítva a telefont és a mostani viszonylag halk és sokszor érthetetlen ,videó lejátszáskor is problémás . Akinek van MI 8 milyen a hangszóró használat közben ? Például híváskihangosításkor viber videó lejátszáskor hangerő s érthetőség milyen?
Előre is köszi -
g_g_g
Topikgazda
válasz
vlesi69 #1215 üzenetére
Sokan vannak így mint te, hogy használják megelégedéssel a gyári (Global) ROM-mal.
Nem kell váltani ha meg vagy elégedve vele.
De vannak akiknek fontosak lehetnek olyan dolgok (apróságok) amiket pl. EU rom-ban talál meg (reklám mentesség a menüben, felesleges kínai cuccok eltávolítása).
A ROOT is fontos lehet esetleg, nekem például a reklámblokkoló AdAway használata miatt.Kb. 1.5 hónapig használtam a Global ROM-ot és nincs vele semmi komolyabb baj, teljesen használható.
-
Sziasztok! Egy kérdésem lenne. Olvasom a fórumokat, és nem csak itt, másik készülékeknél is, sokan belebabrálnak úgymond rootolják, másik romot tesznek rá. Mi értelme van, miben lesz jobb, mért nem jó a gyári? Olvasom hogy elveszti a garanciát, vissza tudom e zárni? Én csak felhasználó vagyok, használom, ha fel ad egy frissítést, frissítem és nincs gondom a telefonnal, eddig minden telefonom tökéletesem működött, nem is nagyon tudnék írni mit hogy mi a gondom.
-
lilla8625
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne ,hogy másik romot szeretnék felrakni, bootloader nyitva, twrp 3.2.3-0908 fennt, telepitésnél mikor a multi szeretném felrakni a twrp végi csinálja de mikor a miumi menne fel csak mennek a csikok alol és nem történik semmi, visszaraktam a global stabilt és gond nélkül felmegy. Mit nem veszek észre? hol hibázhatok?
-
Steve1207
veterán
válasz
HUTCHDB #1200 üzenetére
HTC-nél így volt (imei alapján egyből tolta fel a rendszerükbe és úgy kaptad az unlockos generálást). Onnantól kezdve az ott kapott kóddal tudtad nyitni, ha esetleg később visszazártad akkor is. Újabb kérési lehetőségre nem volt ezáltal mód, mert már kaptál unlockot arra az imei-re.
De Xiaominál, ha belépsz egy másik accounttal újra tudod kérni a nyitási kérelmet ugyebár. Szerintem, ha esetleg fel is jegyzik valahova, ahhoz nincs hozzáférésük a szerviznek se. De Xiaominál inkább arra megy ki az egész, hogy ne mindenki nyissa egyből, mint az őrült, ezért kötik acc-hoz.Nekem pl nem kellett várni az ősrégi accountommal, egyből tudtam nyitni az új telót, csak lestem. Szóval inkább úgy vélem a progi csak annyit tesz lehetővé, hogy lecsekkolja az acc-ot és ha szabad nyitnia akkor kinyitja és csókolom.
Amúgy nagyon egyszerű, fel kell hívni a szervizt: "szeretnék egy telefont vásárolni, elméletileg garanciális önökhöz, le tudnák ellenőrizni imei alapján, hogy nyitva volt-e vagy hogy tudnál ennek utána járni?" Ha azt mondják nem, akkor nincs rá mód, ha igen akkor meg kérik az imei-t
Más: GCam: valaki próbálat a legújabb Arnova8G2 10-26-os debug-ot? Még a Redmi 5 Plus-on is egész jó ez a Google Night Sight, valaki próbálkozhatna vele lőni pár képet. Minimális fény kell hozzá, de a hosszabb záridő miatt meglepően jó eredményeket lőtt még ez az f2.2-es telóm is.
-
retesz147
addikt
válasz
enginev3.0 #1203 üzenetére
Melyik Gcam, milyen beállításokat használsz?
A padlónál brutál... -
Griff55
senior tag
Észrevette valaki, hogy gépen kevesebb szabad tárhelyet mutat a fájlkezelő a telefonon, mintha a telefonon nézem meg a beállításoknál. Ez miért van? Most melyik a helyes? Kb 4-5 Gb a differencia ami azért nem kevés.
Hol vannak az elveszett gigabyte-ok? -
válasz
enginev3.0 #1203 üzenetére
Melyik ROM van a készülékeden?
-
válasz
enginev3.0 #1195 üzenetére
Azért ezt ne mond túl hangosan!
A gcam bizonyos esetekben készít csak jobb fotókat. Ha már egymás után 3 képet készítesz akkor lefagy.
Ha telefonzár felnyítása után indítod több esetben szintén lefagy, használhatatlan.
Jelen esetben több bosszúságot okoz mint hasznot. Ha a legutóbbi azaz a mai dev romot használod a gyári kamera sokkal jobb mint korábban, és szerintem van olyan jó mint a gcam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged