- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Tavaszi szél Slimet áraszt
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
JasonD
aktív tag
válasz HUTCHDB #1396 üzenetére
...amit a gsmhome forgalmaz, és a honlapjuk szerint egy év EU garival 82.989 Ft.
-
HUTCHDB
nagyúr
Nem akarok senkit sem fusztrálni, de 89e az emagon a 6/64-es...[link]
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
walakyb
aktív tag
bocsi, de ez netto hulyeseg.
az mi4c-m china deven van egy ideje, es szepen rendszeresen jonnek ra a frissitesek, mar reg miui10 van. az mi3/mi4 duo is nem olyan tul reg lett elfelejtve teljesen, pedig 4-5 eves modellekrol van szo. Nagyjabol addig tolnak 1-1 adott telefont, amig harveresen elbirjak a frissiteseket. Legrosszabb esetben google verzio upgrade nem lesz mar.
Szvsz, aki evekre akar telefont maganak, es szeretne rendszeres frissitest kapni, annak pont a xiaomi az idealis. -
-
zsocy
őstag
válasz zsoltiz #1383 üzenetére
Mindenki azt használjon fotózásra amire gusztusa van. A tapasztalatom az, hogy arcképeknél, portrénál, főleg alacsony(abb) fények mellett a Gcam jobb, élesebb, világosabb képet csinál.
Valóban nagyon béta még a cucc, van is vele szívás rendesen, de az irány jó, szerintem jó lesz ez ha kész lesz.
És az is igaz hogy a Xiaomi odatette végre magát, egyáltalán nem rossz a stock camera, sőt!Múlt hétvégén én is fotóztam, szerintetek melyik kamera a jobb? A stock kamera alapbeállítással ment, ott azért biztos lehet javítani valami jobb setuppal, esetleg kézi móddal.
(A színek a valóságban inkább a gcames képre hasonlítottak)[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
válasz enginev3.0 #1386 üzenetére
Hát náluk nincs ilyen, azt írták tegnap majd emailben elküldik. Ma írtam a chaten (honlapjukon) 10-kor, azt írta a tag, hogy nemsokára küldik és van raktáron a mobilból. Na azóta is kapom...
Ilyen birka egy rendszert... -
-
natë
nagyúr
Smartshopnak vajon miért jelent nehézséget elküldeni egy nyomorult számlaszámot, hogy utalhassam a mobil árát?
-
zsoltiz
aktív tag
Mégegy nappali teszt (most lőttem):
Mindenki döntse el magának. Szerintem így nappal ezen a témán pl semmi érdemi különbség nincs amiért gcam-et kéne használni. Én a stock normált látom a legjobbnak. De lehet, hogy van az a téma és helyzet (pl naplementés tájkép) ahol mondjuk a gcam jobb. Fene tudja. Én egyelőre maradok a stock-nál, de időnként próbálgatom a gcamet is
-
zsoltiz
aktív tag
válasz enginev3.0 #1379 üzenetére
Ez a tegnapi kép egy részlete, amiről beszéltem.
A bal oldali a stock, a jobb oldali a gcam. Kicsiben a gcam jobban néz ki első ránézésre, kontrasztosabb. 1:1-ben nézve viszont a stock sokkal jobb, részletesebb, kevésbé zajos. Nézd meg a cipőn a feliratot, varrást, a járdát, a harisnyán a pillangókat, a szoknya varrását stb.Tegnap több hasonló képet lőttem, mindegyiknél ugyanez az eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
válasz zsoltiz #1378 üzenetére
Raktam be összehasonlító képeket, szerintem oda vissza veri a gcam a gyárit, de pl túrázás közben sokszor túl sötét volt néhány részlet gcammal
Viszont a részletesség sokkal jobb
De stabilitása elég kiszámíthatatlanA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
zsoltiz
aktív tag
"Továbbra is várom a tuti Gcam-et, azt már tudom hogy jobb mint a stock, már csak stabilabbnak kellene lennie."
Szerintem nem jobb mint a stock. Illetve úgy mondanám, hogy vannak helyzetek, amiket kicsit jobban/máshogy kezel, de összességében nem jobb. Pont tegnap tesztelgettem és néztem me monitoron a végeredményeket. Este -naplementénél- nappal szemben lefotóztam a kislányomat a stock és a gcammel. A Gcam hdr+ enhanced módban, a stock meg HDR auto módban (de a hdr nem kapcsolt be). Első ránézésre a gcam szebb, mert a háttér nem égett ki, hanem hozta a szép gcam-es hdr effektet. Viszont a kislányom arcából semmi nem látszik, mert szintén gcam-es módon a sötét részek nagyon sötétek, az egész kép mintha alulexponált lenne. Ráadásul nagyon zajos. Ehhez képest a stock kamera képe ugyan kiégett ahol az erős fény jött hátulról (nem tudom miért nem váltott HDR módba), viszont az arc tökéletesen van exponálva, sokkal több a részlet a képen, és kevésbé zajos. Majd kivágok pár részletet és berakom ide.
A gcam másik baja ,hogy ugye nem stabil, és nincs benne minden funkció, ami a gyári kamerában megvan (pl nem kezeli a második "zoom" kamerát, nincs slo-mo, a szelfi kamera valmaiért csak 5mpx, stb).
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz enginev3.0 #1370 üzenetére
Van frissítés, de ez akár ne is lenne. Nekem kicsit talán instabilabb lett (lehet csak placebo, de ma esett-kelt), az új funkció pedig a régi gcam "homályosító módja", aminél lassan felfelé kell mozgatni a telót fozózás közben... hát nekem nem adott meggyőző végeredményt
Továbbra is várom a tuti Gcam-et, azt már tudom hogy jobb mint a stock, már csak stabilabbnak kellene lennie.
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Na, megrendeltem. Újra csatlakozom egy fekete 128-assal. Smartshop vásárlás, remélem keddre megjön.
-
Van frissítés
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
őstag
Másnál is harmatgyenge az értesítés hangerő?
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
g_g_g
Topikgazda
Erről az jutott eszembe, hogy olcsón és megbízható helyről szeretnék telefont vásárloni.
A fentiek közül az egyiket lehet választani.Külföldi bejegyzésű cég aki kifejezetten kéri, hogy ne hívják telefonon.
Nekem sok bizodalmam nem lenne bennük, de ez csak szubjektív vélemény. -
natë
nagyúr
Ez jó lehet?
-
-
n.karoly
csendes tag
válasz enginev3.0 #1251 üzenetére
Én még sose láttam, hogy kiírta volna a MI8 vagy korábbi Xiaomi telefonom az LTE-t az akkumulátor ikon mellett, Pedig bekapcsoltam a hálózsat sebességének a mutatását. Hmmm érdekes. Amúgy a második feltőltés után már sokkal jobban viselkedett nekem a fogyasztás, kiváncsi leszek javul-e még...
-
-
natë
nagyúr
"Amennyiben rajtunk keresztül szeretné érvényesíteni garanciáját, az akár 30 napot is igénybe vehet. A szervizelés tőlünk független folyamat, a terméket továbbítjuk a szakszerviznek, akik a lehető legrövidebb idő alatt intézik a javítást.
Ezért javasoljuk közvetlenül a szakszerviz felkeresését, mivel számunkra is ugyanezen csatornák állnak rendelkezésre.
Több webshop ezt írja...melyik ez a szakszerviz?
-
WolfLenny
aktív tag
De azért az vicces, hogy a P9 lite még megkapta az oreot..
Nem is ez a bajom, hanem az, hogy belassult az egész rendszer. Volt már aksi csere, fr, korábbi fw.
Gyanítom, hogy a mai programoknak/rendszernek kevés a 3GB ram.Nekem a nexus 5öm vígan el volt 2 évig 2GB rammal. Mellékes, hogy frissitve volt a google miatt.
Szóval remélhetőleg a 6GB elég lesz 3 évre..
-
zsocy
őstag
válasz WolfLenny #1353 üzenetére
A fejlesztői verzió inkább csak a nevében fejlesztői, stabil az eléggé
Azért a p9 nem mai darab, arra frissítést várni nem reális. Vagyis az lenne, csak a gyártó tojik már az egészre.
2-3 évre venni a telefont szintén nem reális ma már sajnos. Nagyon max a 2 év. Ilyen világban élünk. Az tuti hogy a Xiaomi elég jó a frissítésekben, de csak addig lesz így amíg kijön a következő csúcsmodell, utána ez a ciklus is lelassul majd.
[ Szerkesztve ]
-
WolfLenny
aktív tag
Jobban szeretem a stabil verziót...
Nem vagyok egy nagy update fun, de mikor megvettem a Huawei P9-et, akkor sokan azt írták a márkáról, hogy az egyik legjobb frissítéssel rendelkezik. Lehet addig az is volt, de most már konkrétan lesz@rja a P9-et.Szóval ha veszek telefont szeretném legalább 2-3 évre...
-
natë
nagyúr
A 1mobil vajon hol szervizel? Azt írják szakszerviz...Náluk a legolcsóbb.
Mxstore gyártói garanciát ír...
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
64 Gb-os verziónál mennyi a szabad hely?
-
WolfLenny
aktív tag
Szemezek ezzel a teloval.
Xiaomi mennyire biztositja a csucskategoriára a frissítést?
Várható rá 9es droid?
Mennyi eredetileg a gyártói garancia rá? -
cma8
csendes tag
Én is beléptem a klubba és rögtön egy kérdéssel indítok. 😉 A céges levelezésre az MS Outlookot használom, de a naptár bejegyzéseket szeretném a gmailes bejegyzésekkel együtt kezelni a MIUI naptárban. Ez csak úgy sikerült, ha a céges postafiókot felmappelem a gmailbe, de ez nem túl szimpatikus megoldás. Van valami ötletetek? Vagy esetleg vmi normális naptár app javaslat?
-
NemMo
őstag
Van a fejlesztői beállításokban egy oem feloldási lehetőség. Itt tudom nyitni a bootloadert? Nem merem kipróbálni, mert nem akarom nyitni.
-
stickrs
senior tag
Hello, gondolkodtam, hogy veszek egy S9 +-t, de utána rátaláltam erre a telefonra és elgondolkodtam, hogy megéri-e a nálunk kb 200 euros felárat a Samsung..ahogy olvastam megkapja a Mix3 kameraszoftverét, és akkor már kamerában se sok különbség lenne közöttük.. Van valami hiba ami előfordul ezeknél a készülékeknél és figyelni kell rá?
Nokia 808 PureView, LG G5, Xiaomi MI 10 Ultra
-
-
Griff55
senior tag
válasz enginev3.0 #1327 üzenetére
Stabilra meg nekem azóta se jött a 10.0.3 😖
PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
Van egy 10.0.8as stabil frissítés xiaomi eura
Felraktam, de semmi infót nem találok róla
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
retesz147
addikt
A fogást sokan említik.... Na, majd megtapogatok egy 8ast.2s-en milyen üzemidőt és SOT-ot tudtál produkálni?
És most Mi8-on?
Gondolom felhasználási szokásod nem változott, így ez is jó összehasonlítás lehet.[ Szerkesztve ]
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
siskad
őstag
válasz retesz147 #1322 üzenetére
Nekem is volt mind2, bő egy hete jöttem át Mix2s-ről Mi8-ra. Az amoleden kívül szerintem a Mi8-nak előnye, hogy sokkal jobb az üzemideje, illetve jobb a fogása (és könnyebb is). A Mix 2s-nél így, hogy lent van a kamera, meg ugye a szenzor sincs benne nekem nem nagyon akart működni az arcfelismerés, a Mi8 pedig még vak sötétben is azonnal felismer. Egyetlen hátránya talán a Mi8-nak, hogy nem támogatja a vezeték nélküli töltést (mondjuk ez engem nem érdekel). Egyébként mind a 2 nagyon faxa telefon, megint rájöttem, hogy soha többé Samsung. (pedig a Mix2s előtt S8-am volt majdnem egy évig)
-
retesz147
addikt
Miben?
Mert, ha jól emlékszem, az amoled nem tetszett? Ez tartott kicsit el engem is, a beégéstől való félelem.Mi jobb benne, mint a 2s-ben? Nekem 2s-ben halovány az akksi, itt ez egy kicsit szívfájdalmam.
Te használtad mindkettőt, Te tudsz igazi vélemény alkotni róluk.
Megosztod?
Nekem mix 2s "jutott" , és mivel Mi8-am nem volt, így ezzel vagyok teljesen megelégedve(kivéve talán akkut) , csak az a fránya BL nyitás telhetne már le...
[ Szerkesztve ]
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
-
őstag
-
törölt tag
Van az is. 159 990 Ft A Media Markt 200,000 Ft -jánál olcsóbb.
-
natë
nagyúr
Halló, Smartshop milyen jellegű garanciával adja a telót? Belevágnék újra, de eustock-on nincs egy ideje sajnos