- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Neked éjjel mozgatásra beindul az AOD?! Nekem csak akkor hajlandó, ha feloldom, majd lezárom a kijelzőt. Amihez meg vagy kézbe kell vennem a telefont (ujjlenyomat), vagy duplakopp + felcsúsztatás + minta, de azt fekve közel 0 fokos szögből
Esélytelen.
Zsebmódot még nem próbáltam. Most hirtelen azt nem is találom. Olyat viszont találtam, hogy felébresztés emeléssel. De szerintem ez sem csak az AOD-t kapcsolja be. -
Kleroo
veterán
-
HUNited
őstag
Sokkal több beállítási lehetősége van, mint a MIUI-ban lévő kamerának. Nem szoktam egyébként nagyon fotózni. Max a gyerekeket.
Javaslom próbáld ki, és vesd össze, mert én nem vagyok kompetens ebben a témában (nincs hozzá szemem, illetve szerintem minden telefonnal készült kép vacak amit én csinálok
).
Hiába töltenék most ide fel egy képet, célszerűen azonos körülmények között kellene összevetned az általad használt szoftverrel.
Annyit láttam, hogy ez a GCam hivatalosan csak a Nexus telefonokra érhető el, szóval gondolom nem meglepő, hogy más eszközön nem szívesen üzemel.
-
natë
nagyúr
Korrigálnék. Némi teszt után arra jutottam, hogy nem a későbbi verziók (beleértve az utolsó legfrissebbet is) a "hibásak", hanem a xiaomi.eu rom-ban nyúlhattak valamit a kamera driverekhez, mert annál a romnál hiába használtam night sight módot, simah HDR+-ban mentődtek csak a fotóim.
-
w333
félisten
Szerintem ez Router függő dolog is lehet ... nekem Asus van !
Már nem emlékszem hogy mikor elsőre beállítottam a telefont de mintha India -ra állítottam volna a régiót, utána 5Ghz beütöttem a jelszót de nem kapcsolódott rá és az 5GHz is eltűnt egyáltalán nem látta, talán újraindítottam a telefont vagy átállítottam magyar régióra utána már látta az 5Ghz Wifit, mondjuk akkor még MiUi 9 volt a telefon így vettem !
-
PioDVD
senior tag
Kösz! Nem értek hozzá, annyi rémlett, hogy régen volt, akinek a sokat használt állandó kép (pl. a 3 alsó gomb) ott maradt, mint régen egyes tv-knél az rtl-logó.
Ha megoldották, az jó.
Annyit akartam még kérdezni, az amoled napsütésben jobban látszik, mint az ips? A kontrasztja jobb, tudom, de ez inkább fényerő kérdése lehet.
-
-
-
walakyb
tag
bocsi, de ez netto hulyeseg.
az mi4c-m china deven van egy ideje, es szepen rendszeresen jonnek ra a frissitesek, mar reg miui10 van. az mi3/mi4 duo is nem olyan tul reg lett elfelejtve teljesen, pedig 4-5 eves modellekrol van szo. Nagyjabol addig tolnak 1-1 adott telefont, amig harveresen elbirjak a frissiteseket. Legrosszabb esetben google verzio upgrade nem lesz mar.
Szvsz, aki evekre akar telefont maganak, es szeretne rendszeres frissitest kapni, annak pont a xiaomi az idealis. -
zsoltiz
aktív tag
"Továbbra is várom a tuti Gcam-et, azt már tudom hogy jobb mint a stock, már csak stabilabbnak kellene lennie."
Szerintem nem jobb mint a stock. Illetve úgy mondanám, hogy vannak helyzetek, amiket kicsit jobban/máshogy kezel, de összességében nem jobb. Pont tegnap tesztelgettem és néztem me monitoron a végeredményeket. Este -naplementénél- nappal szemben lefotóztam a kislányomat a stock és a gcammel. A Gcam hdr+ enhanced módban, a stock meg HDR auto módban (de a hdr nem kapcsolt be). Első ránézésre a gcam szebb, mert a háttér nem égett ki, hanem hozta a szép gcam-es hdr effektet. Viszont a kislányom arcából semmi nem látszik, mert szintén gcam-es módon a sötét részek nagyon sötétek, az egész kép mintha alulexponált lenne. Ráadásul nagyon zajos. Ehhez képest a stock kamera képe ugyan kiégett ahol az erős fény jött hátulról (nem tudom miért nem váltott HDR módba), viszont az arc tökéletesen van exponálva, sokkal több a részlet a képen, és kevésbé zajos. Majd kivágok pár részletet és berakom ide.
A gcam másik baja ,hogy ugye nem stabil, és nincs benne minden funkció, ami a gyári kamerában megvan (pl nem kezeli a második "zoom" kamerát, nincs slo-mo, a szelfi kamera valmaiért csak 5mpx, stb).
-
WolfLenny
senior tag
De azért az vicces, hogy a P9 lite még megkapta az oreot..
Nem is ez a bajom, hanem az, hogy belassult az egész rendszer. Volt már aksi csere, fr, korábbi fw.
Gyanítom, hogy a mai programoknak/rendszernek kevés a 3GB ram.Nekem a nexus 5öm vígan el volt 2 évig 2GB rammal. Mellékes, hogy frissitve volt a google miatt.
Szóval remélhetőleg a 6GB elég lesz 3 évre..
-
dime27
őstag
12 órába dolgozom egy nagy multinál ahol fémtető van gondolom ez is számít h mennyire van leárnyékolva a munkahely...viszont az adótorony kb 3-500 méterre van a cégtől ha tényleg igazat mondtak és az a telenoré?!
Nekem az adatkarim az telenor a beszélgetős meg telekomos.Két simkarival a 7 óra SOT nem olyan rossz egy ekkora telónál amibe csak egy 3400-es akku van. -
Fefe66
tag
Köszi
Nem akartam összehasonlítani az enyémhez ,de különböző Xiaomi telefon teszteknél ezeket mindig felhozták gyengeségnek még a közép és felső kategóriában is .Válaszodnak örülök mert maradnék ennél a márkánál ,
csak már lehetne kapni de sehol sincs raktáron.Hazai forgalmazókra gondoltam -
Az XDA fórumon bent van minden ajánlott beállítás, nálam mindkét kamera input model Pixel III XL, Minimum ISO 1/30 sec, a saturation a front kameránál default 1.0, a hátsónál highlight 2.1, shadow 2.3
Ööö ezt hol lehet beállítani appon belül?
enginev3.0: Hirtelen azt hittem, hogy hülye játékon a xiaomi bootloader nyitására gondolsz, hogy random ad hozzá extra időt.
-
st6969
őstag
Köszi az infót
Lurdy kicsit messze van (150km), de előbb-utóbb járok arra. A külföldi rendelésnél egyedül a garancia kérdés, ami elbizonytalanít...de hát valamit valamiért.
Abszolút nem értek a mókoláshoz, romoláshoz: létezik olyan verzió, amit "csak kiveszek a dobozból és használok"? Nem kell rajta semmit mókolni, nincs tele kínai appokkal?
-
Napfénysüti
nagyúr
Biztos hogy beválik, ez lesz a negyedik Xiaomi a családban. Feleségemnek Mix 2 van az is egy remek telefon, elégedetten használja. Egyedül a méretét kell majd szoknom mert azért a Mi4C-hez képest ez már jelntősen nagyobb. De ahogy nézem ez a trend szóval ahhoz hasonló telefon ütős hardverrel már nem is lenne a Xiaomi kínálatában.
Strava amúgy nálam nem játszik mert van rá dedikált Garmin kütyüm.
De ettől még a GPS is fontos mert szoktam navigálni a telefonnal amikor autóval utazom ismeretlen helyre. Amire igazán kíváncsi elszek az a kamera az előző telefonhoz képest. Abban sajnos a 4C nem volt túl erős.Esetleg van valaki aki pont ilyen készülékről váltott? Mennyivel lő jobb képeket a Mi 8?
-
Ott nincs GDPR. Maga az ötlet és az elmélet dicséretes volt, hogy legyen átláthatóbb az adatkezelés, de gyakorlatilag egy olyan káoszt hoztak össze, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja bogozni. Főleg, ha ehhez hozzáadjuk, hogy országonként hogyan értelmezik az adott paragrafusokat a jogalkotók. Ezen átrágnia magát nem könnyű egyik multinak sem és főleg azért sem sietnek, mert a büntetési tételek nem csak fixek, hanem éves bevétel arányosak, így még a legnagyobbaknak is fáj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Google Chrome
- PlayStation 4
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest