- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Tavaszi szél Slimet áraszt
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
monti0222w
addikt
Olvasva a tesztet jó telefonnak tünik, csak vannak a számomra olyan meghatározó feltételek ami miatt nem a Mi 8-t venném, hanem inkább a nagy vetélytárs Meizu 16-t.
A teszt tetszett, szerintem mindenre kitérő volt. -
K82
őstag
válasz <Adamsky> #295 üzenetére
Tipikusan "a bögre félig tele vagy félig üres" kérdésköre a notch is. Nézhetjük úgy ahogy Te írtad, csökken a hasznos felület.
A másik oldal:
van egy Pixel 2XL-em ami 6", a MI 8 6.21". Egymás mellé téve őket a P2XL-nél a 6"-ból "elvesz" a status bar valamennyit (vagyis nincs 6" hasznos felület - kivéve a teljes képernyős alkalmazásokat), a Mi 8-nál viszont megmarad a 6" minden esetben, a status bar meg felköltözik arra a +0.21"-ra.
A Mi 8 esetében sem képtelenség normálisan megcsinálni a notch ellenére az értesítési ikonokat. Ha jobb oldalra kifér az akku, a térerő illetve a wifi, akkor balra is el kell(ene) férnie még legalább egy értesítési ikonnak az óra mellett. Csak egy kicsit balra kéne tolni az órát és nem középre...
Ettől függetlenül nem védeni akarom a notch-ot, nekem sem a kedvencem de sajnos a Mi 8 a dual GPS-szel kenterbe veri a P2XL-t is, ha nyers GPS adatokat használó programról van szó.Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
Aryon87
félisten
-
Little Hulk
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mitől lehet, hogy instagram videó közben lezàr a képernyő? Valami beàllítàst benéztem?
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... ha már van notch, akkor csinálnák meg normálisan ... " - ez merő képtelenség. A híresztelésekkel ellentétben a notch használatával - Android-on legalábbis (iOS-t annyira nem ismerem) - igenis csökken a hasznos (!) felület. Persze az értesítési sávot feljebb lehet általa tolni, de a notch - mérettől függően - szépen bele is harap abba. Ezt, annak, aki notch-os készüléket választ, el kell fogadnia.
-
-
-
Griff55
senior tag
Mi 8 tulajok! Ki hogy használja fotózáshoz? Ai vagy Ai nélkül? Hdr-t kapcsoltok be hozzá?
PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
Egy frissebb orosz szoftverrel minden gond nélkül, de rom cserélnél vissza lett zárva a BL és nem indul el csak recovery vagy fastbootban
A BL boltban lett nyitva, nem saját accal, így nem engedi újra nyitni sem
Ráadásul kértek hogy segítsek és én rontottam el sikeresen figyelmetlenségből így most nagyon lelkiismeret furdalásom van
Orosz szoftverből meg nincs csak egy darab amit az antirollback nem enged felrakni
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Griff55
senior tag
válasz #19649664 #276 üzenetére
Nagyon szeretem a nillkint, de az az üvegük egy borzalom! Családban egy redmi note 5 pro-ra volt feltéve, nagyon rossz. Egy hét után le lett szedve. Ha jót akarsz akkor nillkin 9H+ pro üveget vegyél. Az élek lekerekítettek, 0.2mm vékony. Lehet hogy nem ér ki a széléig, de akkor is fényévekkel jobb
-
tojaaji
aktív tag
válasz enginev3.0 #282 üzenetére
Mi a probléma vele?
-
Aryon87
félisten
Most láttam hogy kint a teszt. nagyon összerakták ezt a telefont, szépen fejlődik a gyártó, ezt már a Mi5 esetében is megtapasztaltam. kategóriájához képest kiváló képeket készít, Moz kollega által van rá példa, az MA tesztképei eléggé hagynak kifogásolnivalót maguk után ezt már megfigyeltem.
Moz képei, remélem nem baj:
Egyébként én emlékekszem rosszul, de korábban a Xiaomi eddig is tudta az automata HDR-t, vagy csak most tanulta meg?
A Mi8 bekerült a másik 2 lehetséges jelölt mellé (U12+, M20Pro), nő a dilemma, hogy mi legyen a Mate10pro utódja
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Griff55
senior tag
válasz enginev3.0 #282 üzenetére
Nem lehet házilag visszahozni az életbe? Itt a fórumon vannak nagyon hozzáértôek.
-
Valaki nem tud boltot ahol szoftveres gondot javítanak?
BL gond
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
K82
őstag
-
Mr.Silkó
veterán
Ezért az elkért összegért kifejezetten korrekt ajánlat lett a Mi 8, nem nagyon lehet belekötni.
-
Griff55
senior tag
[link]
Azért a Xiaominak is van humoraPS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
Griff55
senior tag
[link]
Itt az újabb Mi8 variáns. Gyakorlatilag egy Mi8SE, csak 6,21" méretbenPS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
Degeczi
nagyúr
"megszűntek a lokalizációs és támogatási hiányosságok"
Bár inkább sírnivaló, amikor egy gyári, nemzetközinek szánt Xiaomi ROM tárcsázója nem kezeli a magyar ékezetes karaktereket korrekt módon (szemben a legtöbb egyéb gyártóval) -
CactuS
Arcképgyáros
Ha már itt tartunk, akkor van valakinek egy linkje jó full cover üveglaphoz és esetleg tokhoz? Gyakorlati tapasztalat előny, ha van az "üveglapppal".
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
veterán
válasz HoaryFox #267 üzenetére
Régen így voltam én is, aztán szépen kinyírták az országos rádiókat, amik megmaradtak, azok pedig elsilányultak, így vidéken élve már csak online rádiót tudok hallgatni.
Ezt nem mint lehetséges megoldást írtam neked, csak kifakadtam."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
HoaryFox
őstag
Köszönjük a tesztet, igazán jól összerakott telefont rittyentett össze megint a Xiaomi. Érdekes mondjuk az FM rádió hiánya, valószínű a jack miatt van, de nálam ez kizáró ok, nem akarok adapterrel bohóckodni, ha szeretnék zenét hallgatni. (lsd. Alma)
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
gekkoXT
senior tag
gesztusvezérlés végre király, vissza és egyéb gesztusokra vártam már, tök logikus h ne lent buzeráljunk vissza nyilacskákat
-
Tomi13
senior tag
Sziasztok!
Mennyire valós az a probléma amit többen is írnak, hogy nem működik az értesítési sáv? Magyarul ha bármilyen viber,messenger,stb jön akkor nem mutatja a telefon, csak ha felnyitja az ember és lehúzza a menüt.
-
natë
nagyúr
Jó hír : BSG a Gcam kreátora Mi 8-ra váltott! 😉
-
PeteePeti
őstag
Amíg át nem jött a fórum ide folyamatosan látogattam a topikot! Közben írtam is, ha olyan témát érintettünk! Most viszont elköszönök! Váltottam Galaxy S9 Plus-rá! Mi 8-nak majd keresek új gazdát! További jó beszélgetést nektek! Üdv
OnePlus 13 5G 16/512 Black | Huawei Watch Ultimate | Xiaomi Pad 6 8/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
mckangi
senior tag
válasz Luck Dragon #222 üzenetére
Nekem pont fehér van. 6/128 . Xiaomishop.hu -ról
Kínai verzió, globál rommal, nyitott bootloaderrel.Poco F3
-
Griff55
senior tag
Valaki magyarázza már meg nekem, hogy ennek a 120 fps vagy 240 fps-nek mi az értelme? Mert alapértelmezetten ezek a videók nem lassítottak. (bezzeg a 60 fps-t nem rakják bele)
-
Griff55
senior tag
válasz Luck Dragon #234 üzenetére
Így van, a Mi Store-ban csak fekete van. Fehéret sajna csak képen-videón tudtam. A kék is nagyon szép, kár hogy az sincs kiállítva.
-
batai15
félisten
Mesélj még kérlek. Tud más gyártó készíteni egyedit, számos példa van rá.
Xiaomi viszont kifejezetten szereti copyzni ezt. Pont. Ha nem látod ezt bajok vannak.
Jotol lopni nem bűn, az inspiráció szintén nem az.
A gyártónak nincs rá szüksége már hogy valamihez is hasonlítson.[ Szerkesztve ]
-
Smiro
senior tag
Nem hinném, hogy egy téglatestbe alkatrészeket gyűrni ennyi (megjelenésük) idő után ne hajazzon valamelyikre. Valahogy meg mindig az Apple-nél köt ki mindenki. Nem kellene ezzel már foglalkozni szerintem. A képernyőt már hajlította az LG, domborította hátlappal együtt a Samu, 2 kijelzőt csinált anno a Samu - még meg is van, aminek a hátsó, nagyobb kijelzője a médiáé volt -, most a kicsit rakják hátra. És akkor mi van? Háromszög forma nem lesz, kör/gömb alakú sem, trapéz és deltoid sem. Akkor meg ennyi készülék után nyilván fog is valamelyik új hasonlítani valamelyik régire... Nekem az számít, hogy ha kézbe fogom, rögtön a magaménak érezzem. Mint egy stukkert, kést, kisbaltát. És nem az érdekel, hogy mihez hasonlít.
-
-
Sinu
senior tag
válasz Luck Dragon #228 üzenetére
Ott is csak fekete van, szerintem guglizta a fehéret
egyenlőre ≠ egyelőre
-
tojaaji
aktív tag
Megéri felrakni a miui 10 developer bétát? Illetve factory reset ajánlott flash után?
-
-
nrg_52
addikt
Marha jo cucc lett, reszemrol egyedul az infraert kar.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
retroid
senior tag
Megvan a kis Mi 8
iPhone 13 & Apple Watch 8 45mm
-
Griff55
senior tag
válasz Luck Dragon #222 üzenetére
Néztem én is vásárlás előtt a fehéret, de a matt ezüst kerethez és fehér hátlaphoz nem illik nekem a fekete előlap.
-
Kár hogy fehérben még nem lehet kapni nálunk.
Önmagában nagyon tetszik a készülék, de próbálom magam lebeszélni róla.[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
veterán
Nekem eldőlt, hogy inkább Mi 8, mint Poco, de egy nappal az előtt, hogy megjelent a teszt, elfogyott a készülék az eustock-on.
De ahogy beszéltük már, nálam is a két kisgyerek miatt kell rendes kamera mellé egy azonnal előkapható telefon is jó kamerával, és erre mindenképp jobb a Mi 8 (vagy akár Mi Mix 2s)"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
MODERÁTOR
válasz enginev3.0 #207 üzenetére
Pedig mutatja, ahol bekapcsolod, sőt, emlékeim szerint első bekapcsoláskor végig is magyarázza.
batai15:
Már Mix2-nél sincs semmi döcögés.[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
batai15
félisten
Viccen kívül mennyire fluid a rendszer? Gesztus vezérléssel a task váltó animáció nem volt nekem fluid mix2 és note 5 pron sem.
-
addikt
Megint léteztek valamit az asztalra ami igazán jó lett. Gratula a cégnek!
[ Szerkesztve ]
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Johnny70 #202 üzenetére
A kamera fontos lenne, 2 gyerkőc van és a DSLR nincs mindig nálam. A ház minősége nem érdekel, tokban van, mindegyiknek van hátránya. Ami még nyilván előny, az az amoled kijelző, így kb felesleges is az értesítési led. A Poco felé az húz, hogy nem áll ki a kamera és szimmetrikus an van elrendezve, plusz a nagyobb akksi és a folyadék hűtés, a kevlár hátlap is szimpatikusabb, mint az üveg. Mi 5s plusom volt nemrég, az pl nagyon fel tudott melegedni.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
tojaaji
aktív tag
Sziasztok!
Beléptem én is a klubba.
Valaki ki tudta nyitni már sikeresen a bootloadert? Ha igen hogy? Nekem 720 óra várakozási időt ír. -
-
Smiro
senior tag
Biztosítással lehet valahol venni? Gari 2 év? Kiterjesztett gari van rá?
-
Hallosz
senior tag
Kifejezetten klassz cucc, jó áron.
-
Johnny70
tag
A MI8 jobb telefon, egyértelműen. Nekem úgy tűnik, hogy a Poco-t az ismert középkategóriás telefonok ellen hozták ki, onnan akarnak elcsábítani vevőket. Mert ha mondjuk 100 körül szánsz egy telóra és összeveted egy Samsunggal, akkor a Poco egy olyan ajánlat, hogy elég erősen megremeg a kezed, hogy vegyél elő még egy pici pénzt és őt vidd haza, a MI8 meg azért ettől már árban kicsit feljebb van. Főleg egy fiatalnak, akik folyamatosan a telón lógnak még jobb is, a szelfi kamera fontosabb, mint a hátsó ois, a folyadékhűtés, hogy a SM appok ne melegítsék túl szintén, és a műanyag ház se törik olyan könnyen egy buli után... Csak műszakilag nézve én MI8-at vagy Mix 2s-t vennék, de az anyagiakat figyelembe véve a Poco best buy, ha nem kiemelten fontos a kamera.