- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnade95
tag
válasz
spiritex #3007 üzenetére
Írtam nekik egy szívhez szólót, tételesen cáfoltam nekik, hogy szoftveres a hiba, és leírtam, hogy ha nem hajlandóak elismerni a hibákat a továbbiakban sem, akkor fogyvéd lesz. Ha meg majd az eredeti garin túl húzódik, és majd a garihosszabodást sem ismerik majd el, nem csak fenyegetés lesz.
-
elpatkorado
aktív tag
válasz
spiritex #2927 üzenetére
A mázlisták.
Mondjuk én most a tab2-t használom, egyszerűen felüdülés. Most érzem, hogy a készülék van értem, nem én ő érte. Az xTAB-ot a testvérem használja alap dolgokra (Facebook, Skype, Instagram, Pou, Twitter, net), neki így elég stabil. De szerintem egy-két hónap és végleg megszabadulok tőle. Ha kicsit jobban utánaolvastam volna, veszek egy jobbat, csak akkor még nem nagyon gondolkodtam használt dolgokban.
tomee007007: És mennyit kaptál érte? Huhh, én nagyon megszívtam, mivel rögtön az első héten vettem a 80-ast, amikor megjelent, és így 45 ezerbe fájt. Egy héttel utána már 36K volt. -
kelzsoca
félisten
válasz
spiritex #2859 üzenetére
A màsik topicban, ha jól emlékszem valaki rájött, hogy mi okozza a pattogást, mobilrol vagyok, nem tudom megkeresni, keress rá a pattogás szóra az xPAD-70-es topicban.
(#2858) kovabor
Nem szedtem le, így nem tudom milyen verzióban van fent, de az update.zip elegendő, tehát a másik 4 fájl nem szükséges, ami a gyári csomag része.
-
kovabor
tag
válasz
spiritex #2842 üzenetére
Igen, ezt. Van valami mas is, amirol lemaradtam?
Tegnap kicsit vacakoltam vele, ugyhogy most ott tartok' hogy uj telepitesnek nem rakja fel az osszes programot (earth' gmail' street') de nem tudom,a rendszer mennyire lesz igy stabil. Forras nelkul nagyon nehez szerkesztgetni' es a szignizast sem akarhogy fogadja el. Kell egy kis turelem hozza. -
elpatkorado
aktív tag
-
dufy91
csendes tag
válasz
spiritex #2812 üzenetére
Hali!
Gyári usb-n keresztül összekötöm a gépemmel, megjelenik a meghajtó a sajátgépen, bele tudok menni, tudok könyvtárat létrehozni benne, de amikor másolni akarok, akkor feljön a másolás ablak és rögtön be is fagy. Pendriveról ész nélkül másol, nincs gond vele. Csak gépről nem tetszik neki a művelet. Csak a saját gépemmel próbáltam, mással nem. Arra gyanakodom hogy a számítógépem miatt lehet a hiba.
-
SteveL
aktív tag
válasz
spiritex #2769 üzenetére
Jó nekem az előző is, csak akkor kapcsolom be, ha van elektromos hálózat. Mivel a wifi bekapcsolással gyakran vannak problémák a tableten, nem bízom a véletlenre, kézzel kapcsolok. Ha az a bug ki lesz javítva, persze jobb lenne egy ilyen időzített ki-be kapcsoló applikáció.
Azért kösz a tippet. -
Paladin73
csendes tag
válasz
spiritex #2707 üzenetére
Hát, én is ezt a programot használom, és ha be van kapcsolva, akkor bizony szopja az aksit rendesen.
Más:
Nagyon bosszantó ez a harmatgyenge mikrofon, kombinálva azzal hogy nem lehet semmilyen külsőt csatlakoztatni hozzá.
(Gondolom usb-s headset sem megoldás, nem tudna mit kezdeni vele a szoftver)Tud esetleg valaki valami olyan appot, amivel esetleg ilyen szoftveres 'microphone boost' jellegű dolgot lehet csinálni?
-
barnade95
tag
válasz
spiritex #2750 üzenetére
én 20-at gondoltam érte eleve, ha ennyiért kelendő, akkor váltás lesz belőle, szerintem, ha találok rá vevőt. Meg jó állapotban is van, a kijelzőn még mindig a gyári fólia van, az mondjuk úgy néz li, ahogy, viszont az eredeti felület sértetlen. Egy hibája, hogy az alubetéten két tisszestéges karcolás van...
-
oszlopos
tag
válasz
spiritex #2714 üzenetére
Én felsoroltam két hibát, amit tapasztalok, és nem mondtam hogy ez ugyanonnan ered, csak a két dolog összemosódott a nagy kérdezz felelekben.
Más: Ha valaki használja a gmail üzenetek progit, a google-ost, hogy lehet kicsikarni belőle, hogy egy megnyitott levelet láthassak teljes képernyőn, és ne csak a jobb oldalon kicsivel több mint a felén a képernyőnek. A bal oldalon ugye ilyenkor a többi levél látszik felsorolva. Függőleges módban tökéletesen működik, ott ilyenkor a teljes képernyőt a levél foglalja el. Nekem ez kéne fekve is.
Teccikééteni?
-
Bingoo
tag
válasz
spiritex #2670 üzenetére
A Sonynak is megjelent a napokban a böngészője Bowser néven. Nem tudom mennyire jó de állítólag ez az első böngésző mobilokra/tabokra, ami támogatja a beágyazot videok (nem teljesképernyős) lejátszását. Valaki próbálta már? Bár nekem az Opera Mobile tökéletesen működik.
-
Bingoo
tag
válasz
spiritex #2657 üzenetére
Na akkor majd én letesztelem, aztán majd megírom, hogy pár nap használat után hogyan szuperál a Tabon a Go Launcher, ha nem olyan jó, akkor max visszarakom a Novát.
Pont a testreszabhatósága miatt akarok vele kísérletezgetni. Találtam hozzá én is elég sok témát meg Lockot, meg mindenfélét.
Majd leírom a tapasztalatokat.
-
anglergab
addikt
válasz
spiritex #2641 üzenetére
"tényleg érdekelne mi az a dolog, ami megkülönböztet két egyforma gépet."
a mai gyártástechnológia miatt nagy szórás lehet a beépített szilíciumlapkák minősége (pl. tranzisztorszáma között). Hozzájárul a klónok közti eltérésekhez, hogy a diszkrét alkatrészek névleges értékeinek van egy bizonytalansága, hibája, azaz attól, hogy kicsit eltérő pl. két kondenzátor kapacitása, attól még egyformának számítanak a gyártó szempontjából. Tovább árnyalja a képet a melegedés, aminek hatására akár nemlineárisan is megváltozhat az alkatrészek bizonyos karakterisztikája és jönnek a megmagyarázhatatlan hibák, furcsa, egyedi viselkedések az azonos szoftverrel rendelkező készülékeknél.
Az alkatrészek minőségbeli szórásából fakadó hibákat csak nagyfokú minőségellenőrzéssel lehet kiküszöbölni, vagy más beszállítóktól való alkatrészrendeléssel. Ezek nagyon költségesek lehetnek, amit csak a legmodernebb gyártástechnológiákat alkalmazó, legnagyobb profitot termelő gyártók engedhetnek meg maguknak.
-
Paladin73
csendes tag
válasz
spiritex #2633 üzenetére
Ennyire szerencsére nálam nem csúnya, mint amit ott mutattál.
Igazából ha sötétben használom, akkor nem is látom, csak világosban - akkor mindig törölgetni akarnám olvasás közbenEgyébként valami illesztési gond miatt lehet ez nálam, ennél a saroknál icipicit magasabban van a kijelző üvege, és egy picike bevilágítás is látszik sötét háttérnél.
-
Magnat
veterán
válasz
spiritex #2559 üzenetére
Az a baj, h nem csak launcher használatakor lassú... Pl a Sparkle nevű progi (de másik is, csak ez jut eszembe) első indítás után percekig csak gondolkodott, végül restartolni kellett a gépet... 3-4.induláskor volt hajlandó elindulni, de az egyik játékmód most sem fut, a másik is random idő után kifagy.
-
Bingoo
tag
válasz
spiritex #2506 üzenetére
Köszi, bár megoldást sajnos nem találtam rá.. pedig nekem is a 0807-es update van fent. Szóval elvileg működnie kellene.
Na de mind1, majd hátha a következő update már nálam is korrigálja ezt a hibát.
Egyébként mennyi esély van szerintetek egy JellyBean-re? Vagy egyáltalán várható még gyári update?
Idáig amúgy 1-2 lefagyáson kívül és ezen az sd-kártyára másolós hibán kívül semmi bajom a készülékkel és nagyon megvagyok vele elégedve.
Még esetleg annyi, hogy ha valaki ráér, akkor elküldené/feltöltené nekem valahova az OTPSmartBank apk fileját?
-
kameraman77
tag
válasz
spiritex #2461 üzenetére
Valaki szólított?
Jelen. Igen én még a gyárival használom, mondjuk nem játszom rajta, talán ezért nem futottam bele komolyabb problémákba... Lassan már én vagyok a negatív példa
Amúgy éppen írni akartam. A szakértőktől szeretném megkérdezni,hogy ugye a tabunk rendelkezik fizikai gombokkal. Azokat esetleg át lehet-e konfigurálni. Úgy értem ha pl behalna a bekapcsoló gomb (gyorsan lekopogom semmi bajom vele
), mert valahol olvastam,hogy ilyen lehetséges. Vagy ez csak mítosz? Mert az a három gomb vész esetén nagyon adná magát.
-
anglergab
addikt
válasz
spiritex #2427 üzenetére
"kikapcsol magától, mert lemerül"
Nem célszerű megvárni, hogy teljesen lemerüljön és kikapcsoljon, mivel ekkor (főleg azutáni indítási kísérletek után) fennáll a túlmerülés veszélye. Egyébként sem jó a Li-Pol akksikat teljesen lemeríteni, mert ekkor gyorsabban csökken a kapacitásuk.
Kikapcsolt kijelzővel (alvó módban) érdemes tölteni, esetleg kikapcsolva, ha lehetséges (az a legoptimálisabb)."érdemes kikapcsolni, mert hatékonyabb és akksi kímélőbb is a töltés, és az op.rendszer is kicsit felfrissül, megtisztul."
Így van, azzal kiegészíteném, hogy a használat (főleg nagy terhelés) közbeni töltés intenzív melegedést vált(hat) ki, ami hibás működéshez vezethet.
Az operációs rendszer nem változik, csak a RAM-ból kerülnek ki ezáltal a felesleges adatok (részben ez használat során is megtörténik). -
Bingoo
tag
válasz
spiritex #2425 üzenetére
Közben rájöttem
Le volt némítva a tab és a programon belül hiába vettem fel a hangot, nem volt hang. Kiléptem a lejátszóból, ráadtam a hangot, így már minden stimm.
Amőgy ti kikapcsolva szoktátok "tárolni" a tabot, vagy bőven elegendő csak a kijelzőt kikapcsolni és stadby-ban hagyni?
-
jercsi
tag
válasz
spiritex #2347 üzenetére
Na ez eddig szép és jó , mint mondtam nem haragszok az ED re de ha egy kicsit is résen lennének nem rontanák az üzletet ...mivel tudtommal van gyártói garancia is , csak egy kicsit kellene az ED nek verni az asztalt hogy ezt cseréljék ki egy újra mert alaplapos lett , hogy szerencsétlen user ne egy javított fost használjon .
Sajnos bosszantó hogy 37 ezrem van benne és még nem használtam 2 hetet sem , és tudom hogy nem az utolsó hogy viszem gariztatni ... -
anglergab
addikt
válasz
spiritex #2203 üzenetére
Elméletek a kikapcsolásra:
1. Lehetséges, hogy megakadt egy folyamat, a háttérben, alvó módban. Ekkor a beépített watchdog timer resetelte, ami abban nyilvánul meg, hogy kikapcsol (hasonlóan a reset gombhoz és a Power gomb hosszú lenyomva tartásához).
2. Vagy nem sikerült a CPU felébresztése (feszültség, órajel, governor probléma állhat a háttérben), és ezért "kifagyott", nem kapcsolt be a kijelző, ám végig standbyban volt. Ekkor, amikor próbáltad felébreszteni és nem sikerült, biztosan hosszan nyomhattad a Power gombot, de nem történhetett semmi egy darabig: ugyanis először resetelted (most: kikapcsoltad), majd (még tovább nyomva tartva) bekapcsoltad.
Mindenesetre szerintem a háttérben szoftveres "bug" állhat, ami miatt akár az operációs rendszer egyes processzusai megnövekedett CPU terhelést generálhatnak -- rosszkor, éppen alvó módban. A beépített biztonsági rendszer ezt lekezelhetetlen (végzetes) hibának könyveli el, amire az egyedüli megoldás az újraindítás (most kikapcsolás). A gond csak az, hogy könnyen lehet, egyáltalán nem indokolt ez a vészkikapcsolás.
Lehet, hogy driverek tartalmazzák a bugot a kernelben, amolyan kernel pánik léphet fel, amit így reagál le a rendszer (alacsony szinten, ez már nem az operációs rendszer hatásköre). Vagy egy kicsit megnövekedett terhelés (ami normális is lehet) is okozhatja, a biztonsági rendszer túlzott érzékenysége miatt. A túlérzékenység arra vezethető vissza, hogy inkább induljon újra ("kezdjen tiszta lappal"), mint hogy rosszul definiált állapotban maradjon tartósan (és ezzel lemerítse az akksit). Az egész vészlekapcsolás az akksi töltésének megőrzését szolgálhatja.
-
elpatkorado
aktív tag
válasz
spiritex #2135 üzenetére
Nem tudom, hogy neked mi okozta ezt az összeomlást. Én már kb. 2 hete használom a firefox-ot, de semmi gondom nincs vele, sőt az egyik legjobb böngészőnek találom. Mondjuk folyton váltogatom őket. (chrome, firefox, dolphin, gyári, opera) Kitapasztaltam, hogy mi, mire jó.
-
3szli
tag
válasz
spiritex #2086 üzenetére
Igazság szerint most igen meg gyöztél mondjuk kompromiszum alat ara gondoltam ami folyamatosan meg oldodot problémákra a ... a képernyö érzékenységtol nagyon nem félek redisztiv kijelzösz vodafone 845 öm van azt már megszoktam hogy nem cak simogatni kell
még egy kérdésem viszont még lene én tegnap utána akartam googlizni hogy milyen romok vanak hozzá de végülis nem találtam semit hogy ez hogy is van ? :\
A lapi kiváltást meg igazság szerint nem lene gond mert csak vavarészt film nézésre használom szoval szerintem alkamasab lene azokra a használatokra egy tab csak még sose volt tabom -
spiritex
veterán
válasz
spiritex #2085 üzenetére
A sebesség kimaradt.. Szóval már az sem él, hogy lassú lenne, mert az új, optimalizált szoftverrel sokkal gyorsabb, mint amikor megvettem, teljesen élvezhető a sebessége!
Hogy laptop-ot ki tud-e váltani egy ilyen kis, elsősorban szórakozásra való, 7"-es kütyüke azt nem tudom, de szerintem nem arra hivatott.. -
kameraman77
tag
válasz
spiritex #2064 üzenetére
Köszönöm a segítségedet
, a beállítások alatt tényleg aktiválni kellett és utána újraindítani, meg is jelent a widgetek között, ki is raktam egy szép zöld lakat ikont
. igazából ez mit csinál azon kívül, hogy kímélem vele a bekapcsoló gombolt? Alvó állapotba helyezi a gépet? Ez valami hasonló, mint a PDA-k "kikapcsolt" állapota?
-
-
minikahona
tag
válasz
spiritex #2059 üzenetére
Félreértettél valamit szerintem. A számítógépről közvetlen másolok a tabletre, a számítógépes Total Commander-el. Vagy is rádugom a PC adatkábellel, ekkor megjelenik egy cserélhet lemezkét a tablet memóriája, rámásolom a cuccot, lecsatlakoztatom Win7-el, majd a tablettel, és kész. Pendrive-ot nem használok, csak példaként mondtam, hogy olyan mint amikor bedugsz egy pendriveot a PC-be és másolsz rá majd lecsatlakoztatod. Pendriveról talán még nem is másoltam a tabletre.
-
minikahona
tag
válasz
spiritex #2046 üzenetére
Én is szoktam (főleg most hogy sz*r) wifivel másolni, de nekem csak 150-es a routerem, és akkor is csak 1-2 megával másol, így csak kis fájlokat másolok kis mennyiségben. Meg ha már van rajta USB akkor mért ne használjam. Én elvárnám, hogy még egy ilyen alap gépnél is működjön rendesen, de hát úgy látszik ezt sem tudják normálisan megcsinálni, mint ahogy a mikrofon hangszóró dolgot. (mivel egy oldalon van mindkettő, így csak fülessel lehet skype-olni mert a másik félnél visszhangzik, de ezzel még ki is békülnék...)
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #2026 üzenetére
Hááát igen... ha nem használnám ezt a 70w-t hónapok óta, akkor talán megvettem volna tegnap másod-tabletnek a CC One-t, de kipróbáltam személyesen és akkora visszalépés lenne annak a kijelzője a 70w-hez képest, hogy nem tudnám élvezni, tehát innen már csak felfelé vezet az út...
(#2039) noto
Igen, én vigyázok a gombra, a gombokra mindig vigyázni kell, és igen, ha nem használod 1-2 napig, nem kell kikapcsolni, csak a képernyőt lezárod evvel a progival, ami nálam a tablet megléte óta hibátlanul működik:
Screen Lock Widget -
elpatkorado
aktív tag
válasz
spiritex #2021 üzenetére
Nekem ha nem akar bekapcsolni a wifi, akkor a beállításokban a wifinél, rámegyek a speciális (vagy valami ilyesmi) fülre jobb oldalt, és előjönnek valami beállítások, olyankor bal oldalon el tudom húzni a kis kék csúszkát, ilyenkor kikapcsol, majd második bekapcsra működik. Hát ez egy kicsit zavaros lett.
-
kameraman77
tag
válasz
spiritex #2023 üzenetére
Akkor kezd el akadni a hang és kockásodni a kép, hogyha kezdek eltávolodni a wifi-től, tehát utolsó egységre esik a mérő... Amúgy nem vettem észre, 90%-ban simán ment eddig (tehát nálam is volt néha hangszakadozásm de nem ez volt a jellemző), és váltogatni is tudtam az előlapi és hátlapi kamera között...annyit csináltam,hogy a video quality-t levettem low-ra a beállításokban.
De a Skype első bekapcsolásakor én kaptam is egy üzenetet,hogy nem biztos,hogy 100%-os lesz a videótelefonálás funkció és dolgoznak rajta, vagy valami hasonló...
-
albinolynx
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Medence topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- Bittorrent topik
- Philips LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motoros topic
- sziku69: Szólánc.
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest