Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bingoo
tag
Sziasztok
Elolvastam a beszámolót a WayteQ xTab-70w-ről.
A szoftverfrissítésnél írtad, hogy lehetőleg kis méretű 1-2-4Gb-os microSDről történjen a dolog. A kérdésem a következő: nekem csak 8Gb-s microSD-m van, erről sikerülni fog a telepítés? Vagy mindenképpen szerezzek be mondjuk egy 1 Gb-sat az ilyen frissítésekre. Tudom.. nem olyan drága már kb 1 ezresért lehet kapni, csak gondoltam megkérdem.
Ha jól tudom, akkor a készülékhez alapból nem jár ilyen kártya.Köszi a választ!
-
Bingoo
tag
Illetve végigolvasva a postokat lenne még egy kérdésem:
Megtetszett nagyon ez a MasterCard Mobile akció az Extreme Digitalnál, Viszont nekem sajnos nem Androidos én nem is iOS-es telefonom van, hanem BlackBerrym. Elvileg ugyan rálehet erre is rakni, csak ahhoz telefonálgatnom kellene az ügyfélszolgálatra + esetleg bemenni,ha kell SIM kártyát cserélni. Bár szerintem nekem megfeleő, "dinamikus" SIM kártyám van, mivel van egy olyan opció a menüben, hogy "T-mobile" és ha arra rámegyek van olyan lehetőség, hogy alkalmazások letöltése, bár a listában nem találtam olyat, hogy MasterCard Mobile.
Viszont bátyámnak androidos telefonja van, szóval megtudnánk oldani a dolgot.
Csak egy problémám van, hogy én Bp.-en szeretném majd átvenni a tabletet jövőhéten, ő viszont másik városban lesz. Tehát arra lennék kíváncsi, hogy ezt a fizetési módot lehet-e "előre utalással" véghezvinni (tehát akkor nem kellene a boltban már fizetnem érte csak átvenni). Amennyiben lehet, akkor pedig kell-e az átvételkor az a telefon, amelyikről fizettünk?
Remélem érthetően írtam le
Köszönöm a választ előre is!
-
Bingoo
tag
Köszönöm a válaszokat.
Közben felhívtam az ED ügyfélszolgálatot és azt mondták, hogy elég az SMS-ben/ E-mailben kapott kód a vásárlás igazolására. Tehát maga a telefon nem szükséges, amiről kifiztettem a terméket.
Gondoltam megosztom veletek is.
Akkor megpróbálom majd a 8Gb-s kártyámról intézni a frissítést. Előtte érdemes formatálni? ha igen, akkor milyen fájlrendszerben tegyem azt?
Illetve még annyi lenne, hogy első használat előtt érdemes-e a használati utasításnak megfelelően 4-6órát töltőre rakni? És hogy közben azért nyomogathatom-e?
[ Szerkesztve ]
-
Bingoo
tag
Sziasztok
Először is köszönöm az eddigi válaszokat, sokat segítettetek!
Ma sikeresen megrendeltem a Tabletet Holnap már megyek is érte és az első 4-6 órás töltés után máris frissíteni szeretném az ICS-t 1.2-re.
Olvastam, hogy a kernel lemezképet (bocsi ha véletlen elírok valamit) és a bootloader-t felesleges, sőt a bootloadert még picit kockázatos is felülírni. Szóval akkor bőven elég, ha a gyári zip file-on belül lévő update.zip-et másolom a micro SD gyökérkönyvtárába (időközben találtam egy 2Gb-sat ) és manuálisan elindítom a telepítést?
Illetve még annyi lenne a kérdésem, hogy a rootolás az működik az 1.2-es gyári updaten is? Illetve a későbbiekben sem kell majd új root, ha esetleg kijön majd egy újabb frissítés az ICS-hez? Gondolom ha a Jelly Bean megjelenik (már ha megjelenik erre a tabra..) akkor ahhoz azért majd kelleni fog egy másik root file.
Valamint nézegettem már a google play áruházat és találtam 1-2 programot amik azt írják, hogy meghosszabbítják az aksi időt, ezek valósak?
-
Bingoo
tag
Tudna nekem valaki valamit mondani a hozzá kapható bőrtokról? Megéri-e? Vagy elég egy olcsóbb univerzális tok hozzá?
Gondoltam arra is, hogy beszerzek majd egy olyan tokot, amibe bele van építve egy billentyűzet, bár amikor éppen a MediaM-ban kérdeztem az egyik eladót, ő azt mondta, hogy ezek az olcsóbb készülékek nem annyira kompatibilisek az ilyen tokokkal. Valaki esetleg tudna ajánlani nekem egyet, ami biztosan működik ezzel?
-
Bingoo
tag
Arra lennék kíváncsi, hogy ha nem HD-s verziót töltök le a játékokból, hanem csak a simát, akkor azzal nyerhetek-e valamennyi plusz aksi időt? (Bár nem tervezem, hogy túl sokat játszok a tabon, de azert 1-2 játékot biztosan kipróbálok majd)
-
Bingoo
tag
Szombaton megrendeltem az EDigitalban MastercarddMobile-os akcióval (utólag is köszönöm annak, aki írta ezt az akciót, ahogy látom már nem él, de nekem még szerencsém volt). Ma már át is vettem. (Még a prémium edigitalos garanciával van egy kis macera, de pár e-mail múlva remélhetőleg azzal sem lesz semmi problem )
Most épp az első nagy töltést végzem, utána pedig frissítek, rootolok meg minden ami kell.
Nagyon köszönöm a sok segítséget és választ
Már csak egy tokot kell hozzá beszereznem Esetleg valaki tudna nekem olyan tokot mutatni amiben beépített billentyűzet van és kompatibilis a készülékkel?
-
Bingoo
tag
Antivírus programot (pl. avast!) mennyire érdemes telepíteni a tabra? (Valószínűleg sokat fogok majd netezni róla)
-
Bingoo
tag
Na sikerült a frissítés és a rootolás is.
Egy pár alkalmazást már fel is raktam, idáig minden szépen futott.
A YouTube viszont nem akar elindulni, azt írja, hogy a működése leállt.. valami ötlet, hogy hogyan lehetne életre kelteni?
Illetve a googlePlay-en belül akartam egy videót lejátszani az egyik alkalmazásról, de az sem annyira ment (kiválasztottam hozzá az OperaMobile-t), azt írta, hogy egyik alkalmazás sem tudja lejátszani.
-
Bingoo
tag
Biztosan volt már róla szó, de valaki tudna olyan lejátszót ajánlani, ami a feliratos (srt,sub) filmeket is támogatja?
-
Bingoo
tag
válasz spiritex #2425 üzenetére
Közben rájöttem Le volt némítva a tab és a programon belül hiába vettem fel a hangot, nem volt hang. Kiléptem a lejátszóból, ráadtam a hangot, így már minden stimm.
Amőgy ti kikapcsolva szoktátok "tárolni" a tabot, vagy bőven elegendő csak a kijelzőt kikapcsolni és stadby-ban hagyni?
-
Bingoo
tag
Én tegnap óta vagyok büszke tulajdonosa egy ilyennek. Idáig minden működik rajta. Ráadásul nagyon sokan vannak ezen a fórumon, akik értenek ehhez a tablethez és segítenek, ha valamilyen problémába ütközöl. Szóval én csak ajánlani tudom neked.
[ Szerkesztve ]
-
Bingoo
tag
OperaMobile-t használok, de úgy vettem észre, hogy nincsen beleépítve a Flash Player. Úgy tudom, hogy az Adobe már nem fejleszti Androidra, de régebben elérhető volt. (A Play-en a régi verziót sem találom, de neten megtaláltam a v11-es apk file-t)
Tudom valamivel helyettesíteni az AdobeFlashPlayert, vagy keressek a neten egy régebbi verziót és az is működni fog?
-
Bingoo
tag
Tudtam, hogy valahol olvastam róla
Azért köszönöm a segítséget. Mostmár megjelenik a beágyazott videó, de sajnos lejátszani még mindig nem tudom, mert amikor a videó közepén a playre nyomnék, az egész videolejátszót kéken kijelöli, de azon belül a gombokhoz sehogy sem férek hozzá. [link] ezt a trailert szerettem volna megnyitni, csak hogy teszteljem.
Valami ötlet, hogy hogyan tudnám működésre bírni?
-
Bingoo
tag
Még egy olyan problémám/észrevételem lenne, hogy nemrég feltettem a Tabot töltőre, kikapcsolt állapotban (65%-on volt előtte az aksi). Megvártam, hogy teljesen feltöltődjön, majd most bekapcsoltam, sok mindent nem csináltam vele azóta csak felraktam a flash playert meg talán 2 mailt olvastam és akkor vettem észre, hogy még mindig 65%-nál jár a töltés. Ami ennyi használattól lehetetlen.
Most bedugtam így bekapcsolt állapotban és gyorsan fel is szalad 97%-ra (ez már inkább reális érték).
Tegnap készenléti állapotban töltöttem, akkor nem volt vele ilyen gond.
Ez másnál is előfordult már?
-
Bingoo
tag
0807 van rajta Azzal kezdtem, hogy frissítettem.
Bár annyira nem nagy probléma, így orvosolható, hogy bekapcs után hagyom még 1 percig kb töltőn, csak gondoltam megkérdem.
-
Bingoo
tag
Alap böngészővel tényleg működik. Köszi
Hátha lesz majd az OperaMobile-hoz egy frissítés, ami majd megoldja ezt.
Arra esetleg van megoldás, hogy beállítottam, hogy alapból ne forgassa automatikusan a képernyőt, viszont a filmeket, legyen az youtube, flash vagy akármi mindig fektetve indítsa el?
-
Bingoo
tag
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hogyan lehet apk fileokat letölteni a Playről PC-re? Mert 1-2 alkalmazás azt írja, hogy nem kompatibilis a készülékkel, hiába módosítottam a build.pop-ot. (pl. OTP SmartBank) Valahol láttam, hogy van erre mód, csak nem találom
-
Bingoo
tag
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hogyan lehet apk fileokat letölteni a Playről PC-re? Mert 1-2 alkalmazás azt írja, hogy nem kompatibilis a készülékkel, hiába módosítottam a build.pop-ot. (pl. OTP SmartBank) Valahol láttam, hogy van erre mód, csak nem találom
-
Bingoo
tag
-
Bingoo
tag
Sziasztok
Szerettem volna kipróbálni a Rayman Jungle Run-t, letöltöttem (nem Play-ről) és ahogy a leírás is írta, bemásoltam a "com.pastagames.ro1mobile" mappát az Andriod/data mappába, majd futtattam az apk filet, feltette, majd megnyitottam.
A következő hibaüzenet fogadott: Cannot access phonecard, please disconnect from computer (kb., emlékezetből írtam, de a lényege ez volt, ja és a háttérben láttam, hogy fájlokat akart letölteni és ekkor dobta a hibaüzenetet)
Ötlet, hogy hogyan tudnám valahogyan elindítani?
-
Bingoo
tag
Na mind1.. hanyagolom a dolgot, annyira nem létszükség, csak gondoltam megnézek egy kicsit "komolyabb" játékot is.
Viszont ma átmásoltam pár alkalmazást SD-re az alap áthelyezés SD kártyára opcióval, majd kicsivel később próbáltam elindítani a parancsikonjáról az említett alkalmazást, és azt írta a gép, hogy az alkalmazás nincs telepítve. Megnéztem az alkalmazások között és ott már nem találtam az ikont, csak egy szürke kis memóriakártya jelet, mellette com.xy. ilyesmit és próbáltam visszahelyezni a táblára, de nem engedte..
Így nem látom sok értelmét ennek az opciónak, ha elrontja az alkalmazásokat, azt hittem, hogy ugyanúgy menni fognak, csak máshol fogják foglalni a helyet.
[ Szerkesztve ]
-
Bingoo
tag
válasz spiritex #2506 üzenetére
Köszi, bár megoldást sajnos nem találtam rá.. pedig nekem is a 0807-es update van fent. Szóval elvileg működnie kellene. Na de mind1, majd hátha a következő update már nálam is korrigálja ezt a hibát.
Egyébként mennyi esély van szerintetek egy JellyBean-re? Vagy egyáltalán várható még gyári update?
Idáig amúgy 1-2 lefagyáson kívül és ezen az sd-kártyára másolós hibán kívül semmi bajom a készülékkel és nagyon megvagyok vele elégedve.
Még esetleg annyi, hogy ha valaki ráér, akkor elküldené/feltöltené nekem valahova az OTPSmartBank apk fileját?
-
Bingoo
tag
A helymeghatározást érdemes kikapcsolni? Vagy nem meríti túlságosan az akksit? (A Wi-fi-t beállítottam, hogy alvás közben kikapcsoljon, automata forgatás is ki van és a fényerőt is csökkentettem, esetleg más ötlet még ami elkerülhette a figyelmem?)
Csak a helymeghatározásban nem vagyok biztos
-
Bingoo
tag
Valaki majd elküldené nekem a Viber apk fileját? Megpróbálom a telefonon kapott kóddal regisztrálni, hátha működik
-
Bingoo
tag
Köszi
Sikerült amúgy regisztrálni a Vibert a telefonom segítségével.
Bár a megerősítő kódos sms-t nem kaptam meg (lehet azért mert az a telefon már egyszer regelve lett) de volt egy "click here if you did'nt recieve the message in 60 seconds" és utána már egy hívás érkezett a telefonomra és bemondta egy gép angolul a kódomat.
Beírtam a tabon és működött, csak annyi, hogy manuálisan kell bepötyögni a partnereket, mivel ugye nincsen telefonkönyv a tableten, amit szinkronizálhatna.
-
Bingoo
tag
Sziasztok,
(0807-es build) A héten többször is előfordult, hogy a tabot éppen nem használtam, hanem csak készenléti módban volt lerakva valahova, semmilyen alkalmazás nem ment a hátterben és az esetek többségében még a wifi is ki volt kapcsolva. Viszont amikor újra kézbe vettem a gépet és be akartam kapcsolni a kijelzőt, akkorr se kép se hang.. csak a Power gomb hosszú nyomása, majd elengedése után tudtam újra egy sima 3sec-es Power lenyomás után bekapcsolni (remélem érthető ).
Mostanában semmilyen appot nem tettem fel, szóval ez ne okozhatja elvileg, vagyis a Vibert még hétfőn felraktam, de azóta már töröltem, hátha az a hibás, de a fagyás azóta is jelentkezett már egyszer. Működés közben ez nem fordul elő egyébként, csak így standby módban.
Mit lehetne ez ellen tenni?
-
Bingoo
tag
Sziasztok,
(0807-es build) A héten többször is előfordult, hogy a tabot éppen nem használtam, hanem csak készenléti módban volt lerakva valahova, semmilyen alkalmazás nem ment a hátterben és az esetek többségében még a wifi is ki volt kapcsolva. Viszont amikor újra kézbe vettem a gépet és be akartam kapcsolni a kijelzőt, akkorr se kép se hang.. csak a Power gomb hosszú nyomása, majd elengedése után tudtam újra egy sima 3sec-es Power lenyomás után bekapcsolni (remélem érthető ).
Mostanában semmilyen appot nem tettem fel, szóval ez ne okozhatja elvileg, vagyis a Vibert még hétfőn felraktam, de azóta már töröltem, hátha az a hibás, de a fagyás azóta is jelentkezett már egyszer. Működés közben ez nem fordul elő egyébként, csak így standby módban.
Mit lehetne ez ellen tenni?Erre a problémaára keresném továbbra is a megoldást. Esetleg a boot menüben a clear cache, vagy a másik clear (arra nem emlékszem mi pontosan) megoldhatja az iéyen jellegű problémát? Illetve melyik mit fog pontosan törölni a Tabomról?
Köszi
-
Bingoo
tag
válasz anglergab #2588 üzenetére
Köszi
Tehát akkor a wipe cache semmilyen kárt nem tehet a Tabban ha jól értelmezem.
Talán majd megpróbálom, hátha segít ezen a fagyásos dolgon.
Elolvastam az elméleteidet is valami megoldást esetleg tudsz ajánlani a standbyos fagyásokra? wipe datát nem szeretnék, mert akkor ugye minden adatom/beállításom tölődik
-
Bingoo
tag
Sziasztok, segítségre lenne szükségem:
A hosszúhétvégén nem használtam a tabot, ki volt kapcsolva, pihent, gondoltam így egyszerűbb, kevesebbet merül stb.
A mai napon bekapcsoltam, már akkor érdekes dolgot csinált: fehér képernyőn fekete csíkok mocorogtak, majd a megszokott WayteQ logó, innentől már minden normálisan folytatódott.
Neteztem, kicsit játszottam, majd gondoltam tanulok is. Megnyitottam a jegyzeteimet, de ekkor kiírta, hogy a fájl nem létezik!
Megnéztem Fájlkezelővel (Astro), azt írta az sdcardra, hogy "empty"...
Utána beléptem a beállításokba és a tárhely fül alatt azt láttam, hogy csak a 800 megás "partíciót" érzékeli. A többinél, tahát a maradék kb 7Gigágánál pedig az van írva, hogy össz hely: 0.00Mb... A külső sd kártyát sem érzékeli, pedig megnéztem és nem nyomtam meg véletlen, tehát jól a helyén van. Szóval most se a külső sd-t, sem pedig a belső tárhely nagyobbik részét (azt hiszem ez a media partició) nem érzékeli. (A pendriveot minden gond nélkül beolvassa)
Mit lehet ilyenkor tenni???
Szeretném, ha valahogyan megmenthetőek lennének az adatok, amik a gépen voltak. Ha esetleg ez lehetetlen, akkor az sem nagy gond mert szerencsére volt mindenről bizt. másolatom.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Bingoo
tag
Nekem végül sikerült átírnom, hogy a Playen is Galaxy-nak (Samsung GT-I900-nak) látja a tabot és már nem nagyon találtam olyan programot, amire azt írta, hogy nem kompatibilis.
A következőket tettem:
PC-n megnyitottam a Play-t. A lap legalján van egy olyan, hogy "Saját rendelések és beállítások", erre rákattintottam, majd a "Beállítások" fülre kattintottam. Ott kilistázta a készülékeimet és akkor ott még a WayteQ xTab volt a listán. Itt van egy olyan rublika, hogy "Megjelenik a menüben" ezt ki kell x-elni (tehát legyen üres a kis négyzet )
Majd ezt követően elmentettem és utána módosítottam a build.prop-ot még1x azt a bizonyos 4 sort benne, amit már előttem sokan leírtak. (ezt most nem írom le, mert nem vagyok a sorokban biztos de biztosan valaki utánam majd belinkeli). Ezután mentés és újraindítás.
Ezt követően pár napra vettem észre, hogy a Play már Galaxynak tekinti a készülékemet. (Hogy pontosan mennyi idő kellett neki azt nem tudom, az is lehet, hogy rögtön felismerte a változást, de én csak pár nap után vettem észre.)
Szóval nekem így sikerült. Remélem tudtam segíteni és másnak is működik majd ez a kis trükk.
-
Bingoo
tag
Nekem végül sikerült átírnom, hogy a Playen is Galaxy-nak (Samsung GT-I900-nak) látja a tabot és már nem nagyon találtam olyan programot, amire azt írta, hogy nem kompatibilis.
A következőket tettem:
PC-n megnyitottam a Play-t. A lap legalján van egy olyan, hogy "Saját rendelések és beállítások", erre rákattintottam, majd a "Beállítások" fülre kattintottam. Ott kilistázta a készülékeimet és akkor ott még a WayteQ xTab volt a listán. Itt van egy olyan rublika, hogy "Megjelenik a menüben" ezt ki kell x-elni (tehát legyen üres a kis négyzet )
Majd ezt követően elmentettem és utána módosítottam a build.prop-ot még1x azt a bizonyos 4 sort benne, amit már előttem sokan leírtak. (ezt most nem írom le, mert nem vagyok a sorokban biztos de biztosan valaki utánam majd belinkeli). Ezután mentés és újraindítás.
Ezt követően pár napra vettem észre, hogy a Play már Galaxynak tekinti a készülékemet. (Hogy pontosan mennyi idő kellett neki azt nem tudom, az is lehet, hogy rögtön felismerte a változást, de én csak pár nap után vettem észre.)
Szóval nekem így sikerült. Remélem tudtam segíteni és másnak is működik majd ez a kis trükk.
-
Bingoo
tag
Ez a Nova Launcher tényleg nagyon jól szuperál.
Arra lennék kíváncsi, hogy van-e olyan közületek, aki Nova Launchert használ és ahhoz valamilyen Témát is használ? Mennyire lassít/jobban merül tőle az akku? vagy kb ugyanolyan mint az alap Nova témával? mert láttam a neten, hogy elég sok szebbnél szebb témát lehet hozzá találni.
-
Bingoo
tag
Valaki a GO Launcherről tudna nekem véleményt írni? (tudom, hogy nekem kellene kipróbálni, mert mások véleménye meg stb..)
Láttam, hogy eléggé testreszabható, viszont arra lennék kíváncsi, hogy stabilitásban mennyire jó? Pl. van olyan jó, mint a Nova?
Illetve lenne egy kis problémám is: néha, amikor stadby módban van a tab, akkor elkezd "kattogni" a hangszró, mintha ki-be kapcsolna. Ez vajon mitől lehet, illetve hogyan lehetne megállítani? Annyi extra, hogy a tab nekem mindig le van némítva, lehet, hogy ettől van? Valaki más is tapasztalt ilyet? Régebben ez a hanghatás egyben azt is jelentette, hogy lefagyott standbyban, de mióta wipe-oltam azóta szerencsére már csak a kattogó hang maradt.
[ Szerkesztve ]
-
Bingoo
tag
válasz spiritex #2657 üzenetére
Na akkor majd én letesztelem, aztán majd megírom, hogy pár nap használat után hogyan szuperál a Tabon a Go Launcher, ha nem olyan jó, akkor max visszarakom a Novát.
Pont a testreszabhatósága miatt akarok vele kísérletezgetni. Találtam hozzá én is elég sok témát meg Lockot, meg mindenfélét.
Majd leírom a tapasztalatokat.
-
Bingoo
tag
válasz spiritex #2670 üzenetére
A Sonynak is megjelent a napokban a böngészője Bowser néven. Nem tudom mennyire jó de állítólag ez az első böngésző mobilokra/tabokra, ami támogatja a beágyazot videok (nem teljesképernyős) lejátszását. Valaki próbálta már? Bár nekem az Opera Mobile tökéletesen működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Óra topik
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Apple iPad 12.9'' M1, 5gen, 128Gb Wifi+Cellular, makulátlan, Space Gray + Smart Keyboard+ Pencil 2
- Apple iPad Air 4, Silver, 64Gb, Wifi, karcments, 10.9'' Retina+ Pencil 2 ugy.
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
- iPad Mini 6, Wi-Fi, 64GB
- Samsung Galaxy S10+ / S10 Ultra 256/512 GB, 1 TB (bontatlan, 3 év garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest