- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Netfone
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
resch13
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni... Tudom, hogy már többször át lett beszélve az A2SD, de a leírtak alapján nem tudtam megoldást találni.
Feltettem a Paul féle ROMot és úgy tűnik, nem működik az A2SD... Visszaraktam az általam használt progikat + az IGO-t és még mindig 73,74MB volt a belső elérhető tárhely. Aztán feltettem a Navigont és rögtön leesett 56,63MB-ra. Azóta feltettem pár játékot (az apk-k mérete összesen 10MB) és megint csökkent a tárhely, igaz, csak 7MB-tal.
Ennek így is kell működnie, vagy kellene vele valamit csinálnom? Esetleg újratenni a ROM-ot?
Ext2-ben van a partíció (1GB), kipróbáltam már a recoveryben a repair ext-et és az other menüben lévő move app and dalvik to SD-t (Nem tudom pontosan mi volt a neve, de szerintem így is érthető)Köszönöm!
-
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #11126 üzenetére
Nézted már az a2sd fájlok tartalmát? Mindkettőnek ugyanaz a tartalma
Az(ok) rakják át. Viszont vizsgálják, hogy van-e már app, app-private stb mappa az SD-n.
Szerintem ha bele írod ezt akkor átrakja a dalvik-ot is: Legalábbis a többihez is ezek a sorok vannak, csak nem a dalvik szerepel ott hanem az app mappa pl.cp -a /data/dalvik-cache /system/sd
rm -rf /data/dalvik-cache
ln -s /system/sd/dalvik-cache /data/dalvik-cacheElé kell még írni valami busybox-os sort is.
Ami érdekes, hogy az MCR-ben is ugyanazok a fájlok vannak, de ott mégis átteszi a dalvik-ot is.
Igaz ez nem vizsgálja, hogy van-e már dalvik-cache az SD-n, de ez nem is lényeges, hogy ha mindent wipe-ol valaki.
-
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #11102 üzenetére
Közben én is feltettem gyorsan egy FLB-t én is. Tényleg nincs benne +.
De aki nem ért az adb-hez meg ilyenekhez, összekötni géppel meg hasonlók annak ez nem jó megoldás. Szerintem egyszerűbb ha a telón csinálja az ember egy scripttel vagy ssh-n keresztül ami sajnos most nem megy.FONTOS INFÓ! Ezentúl igyekszem a közérdekű infőkat kiemelni.
Kipróbáltam az Amonrában található dalvik to SD-t. Az csak annyit csinál, hogy átmásolja az SD-re a dalvik-ot, de a rendszerben is ott marad. Szóval nem használható a2sd+-ra.Az adb cache az tuti, hogy beállítja a rendszert is, hogy a dalvik-ot az SD-re tegye? Vagy csak másolja?
Akkor még a szignózás előtt kell apk-ra változtatni a kiterjesztést én utána csináltam.
Most néztem a dalvik-cahce tartalmát az FLB-ben. Ott is .dex fájlok vannak, szóval az sem odex-el dolgozik, max a gyári appoknál. Akkor nálam marad alapnak az RMB.
FONTOS INFÓ!
Terminalba: a2sd cache. Átrakja a dalvik-ot az SD-re és beállítja a rendszert is, hogy onnan használja a dalvik-ot.
Ennél egyszerűbbet már tényleg nem tudok. -
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #11098 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy az FLB-ben már a2sd+ van. Ha nem akkor nincs nagy különbség az RMB és az FLB között. Tuti, hogy csak a2sd van az FLB-ben? Mert más fórumokon, mintha azt írták volna, hogy az +-os én is ezért akartam azt használni.
Én integráltam a movetosd scriptet az enyémbe. Azzal átteszi a dalvik-ot meg még a többi cuccot is az SD-re. install után kell futtatni terminálból. Egyébként ugyanaz, mint ami a blogomon is van. Csak ott a parancsokat írtam le. -
impalaman
aktív tag
válasz
m0rd0k #11097 üzenetére
Működik az app2sd, csak az FLB-ben sima app2sd van, nem pedig app2sd+, a kettő abban különbözik, hogy az app2sd az apk-kat az SD-re helyezi, viszont a Dalvik cache-t a telefonra, az app2sd+ pedig mindent az SD-re tesz. A következő azaz a DMC-ROM 2.1r2-ben már app2sd+ lesz. Ameddig nincs r2 addig a llaszlo blogján található movetosd leírás alapján az SD-re tudod tenni a dalvikot is.
A betűtípusokat kicseréltem a NokiaSans betűtípusra, a Live Wallpaper-t pedig kiszedtem a romból, mivel úgyis akadoznak, de a későbbiekben, ha többen is kérik, visszahelyezhetem bele.
-
tomasz37
csendes tag
érdeklödnék a recovery other menü alatt van ilyen:move apps+dalv to SD. Nekem r7 pulse modaco 2sd+ ROM van fent. Kérdés : ebben a menü pontban tudom mem kártyára átrakni az appokat + a dalvik-ot? Előre is kösz a válaszokat.
-
impalaman
aktív tag
válasz
llaszlo #11067 üzenetére
Ebben az az érdekes hogy flasheléskor is tulajdonképpen csak bemásolja. Szerintem az a baj hogy a classes.dex-et nem teszi be dalvik cache-be és ezért nem jelenik meg. Megpróbálhatok gyorsan egy dalvik wipe-t és amikor újra létrehozza, akkor talán belekerül ez is, mivel flasheléskor az első betöltés is azért tart sokáig mert létre kell hozza a dalvik cache-t.
-
llaszlo
veterán
Rájöttem, hogy hogyan lehet scriptet futtatni terminálból.
Be kell másolni a /system/xbin mappába és ez legyen a kezdő sor:
#!/system/bin/shÍgy működik.
Remek. Mindjárt át is írom a blogomon a move dalvik-ot.
-
-
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #11001 üzenetére
Én tudom, hogy szimlinkkel meg lehet adni. És tuti, hogy az Amonra is ezt használja? Én még nem próbáltam, de nagyon nem is akarom.
Azért kételkedem ebben, mert nagyon gyorsan (kb 1-1.5 mp) megcsinálja a wipe-ot abban az esetben ha az SD-n van a dalvik. Ha tényleg törölné a cuccokat az SD-ről akkor szerintem jóval tovább tartana. -
llaszlo
veterán
Itt az ll_ROM_V1.2-es.
Vissza raktam az email.apk-t. Egyedi bootscreent kapott, plusz a modaco-n található tweakeket is beállítottam. És még több appot töröltem. A dalvik-cahce-t azt lehet wipe-olni, mert az még bekavarhat.
Ezt a ROM-ot a saját ízlésemnek megfelelően alakítom. Ha valakinek nem tetszik akkor sorry. Ő is csinálhat sajátot.Majd ha eljutok oda, hogy tudok önállóan teljes saját ROM-ot csinálni akkor a közösségnek is fogok készíteni.
Jelenleg van 3 ilyen változat is: RMB, FLB, MCR.Köszönöm ha kipróbálod és megírod a tapasztalatokat.
janez: Telepítés előtt vagy telepítés után törlöd az email-t?
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #10953 üzenetére
Ha az emailt törlöd akkor wipe után esélyes, hogy nem fog működni. Anno paul romjából én kihagytam az emailt a kitchenben, és így nem volt hajlandó végigfutni a legelején elinduló beállítás varázsló
Amúgy ha rendszer appokat cserélgetsz, mint contacts, call log stb., érdemes wipeolni mindenképp. Lehet, hogy megúszod wipe nélkül is, de ami tuti biztos, az a wipe. Aki nem wipe-ol, annak egy szava nem lehet, ha FC-ket kap akárhol.
Pl. lecseréled a contacts appot, de közben a dalvik cache-ben ott marad az előzőnek a .dex-e = szép nagy FC.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
impalaman #10829 üzenetére
A leírások szerint a dex fájlok vannak a dalvik cache-ben. az odexekről csak annyit találtam hogy ezek optimalizált dex-ek. Azért nem értem mert a dex az eleve nem más mint egy optimalizált java bájtkód. akkor ezt miért kellene még jobban optimalizálni. hm.
szóval ha llaszlo neked vannak dex-ek a dalvik cache-ben, akkor szerintem minden rendben van. az odexek esetleg a rendszeralkalamzások lehetnek? ez csak egy hülye tipp....
-
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #10820 üzenetére
Pont az kell, hogy amihez nincs odex ahoz létre hozzuk, akár utólag.
bucsupeti: Az én telómon egy darab odex fájl van azt is én flasheltem fel a Music appal együtt. És az sem a dalvik-cache-ben hanem a /system/app-ban. Az FLB-ben is ott vannak.
sagesz: valamit tuti rosszul csináltál. A 2.1 sokkal gyorsabb, mint az 1.5 és csak akkor van gond ha elrontottál valamit.
-
Gloob
addikt
Esetleg ha valaki érdekelt a dologban, akkor Dél-nyugat Dunántúlon Zala megye 2. legnagyobb városában a még kapható a T-nél a Pulse. Éppen ma du. kérdeztem meg a TESCO-ban lévő T-mobilban.
Más: ha marketről letöltött app-ot teszünk be a ROM-ba, akkor az ott is fog frissülni, ha a marketen frissül? Szerintem nem.
És mégegy: jelenleg a telepített app-ok .dex file-jai ott vannak a dalvik chase-ben. Azokat nem lehet használni valamilyen módon a ROM átformálásánál? Ezek csak ötletek lennének. -
impalaman
aktív tag
Az .odex-eket elvileg a rendszer hozza létre. Elvileg minden .apk-ban van egy classes.dex (Dalvik Executable) fájl ami telepítéskor átkerül a data/dalvik-cache mappába. Innen a rendszer másolja, optimalizálja és létrehozza az .apk mellett az .odex-et (Optimized Dalvik Executable). Szóval nekünk az .apk-ba kellene beletenni az .odex ből visszaalakított classes.dex fájlt és így elvileg be lehetne tenni.
ui.: A forrás itt található: [link]
-
janez
aktív tag
válasz
bucsupeti #10717 üzenetére
Nos, sok újítás nincs az FLB beta4-ben, de probléma sem adódott eddig. Leszámítva, hogy a telepítés után hibaüzenet-ablakokat dobál, de egy restart után már nincs gond vele.
Már a dalvik-cache is az ext2-n van alapból (tehát nem kell movetosd), így nagyjából 75 mega szabad hely van az első indulás után, ami már csak 58 mega, viszont az exten 55 mega foglalt. (Az app-ban 36, a dalvik-cache-ben 59 fájl van) -
bucsupeti
senior tag
válasz
llaszlo #10715 üzenetére
Ez ügyben egy picit képben vagyok.
Gondolom tudod hogy az Android rendszerek alapja és lelke a Dalvik VM, ami nem más mint egy speciálisan mobiltelefonokra, alacsony memóriaigényre megalkotott virtuális gép, valami olyasmi mint a JAVA virtuális gép. Ennek segítségével tudja elkülöníteni a rendszerfolyamatokat a felhasználói folyamatoktól. A program valójában nem közvetlenül a hardveren fut (jajj de hülyeség ez, persze hogy azon fut) hanem a hardveren futó virtuális gépen. Így óriási biztonság és nagyfokú kompatibilitás érhető el a különböző rendszerek között.
Térjünk vissza a .dex (vagy .odex) fájlokra. A DalvikVM és a JavaVM között a különbség a futtatott bájtkódban van. A programkészítés során először egy szabályos JAVA osztály jön létre és ezt fordítják le egy szabályos Java bájtkóddá. Ennek lesz a kiterjesztése .dex lesz (Dalvik Execute file). Ez maga az android futtatható fájl. Ezt még optimalizálja a rendszer és abból születik az odex (Optimized Dalvik Executable) fájl.
Ezt szokták zippelni és ez nem más mint maga az APK. -
janez
aktív tag
válasz
llaszlo #10589 üzenetére
"FLB:
A2SD+ Ezzel elvileg a dalvik-cache és a data mappa is átkerül az SD-re és állítólag lassabb lesz a telefon. Cserébe jóval több szabad hely az appok telepítésére."Emlékezz, a dalvik nem kerül át az extre, csak az appstosd-vel. Amivel elvileg lassúbb lesz a teló, de én nem tapasztaltam. Gondolom az RMB-n is futtatható az apps2sd, nem próbáltam.
Más.
Egy kis szórakozás, ha valakit érdekel:
Deadrace_Halálfutam_feliratos
PSP-re készített, RealPlayer teljes kijelzőn játssza, jó minőségben. -
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #10585 üzenetére
Számomra az FLB és az RMB ezekben különbözik:
FLB:
A2SD+ Ezzel elvileg a dalvik-cache és a data mappa is átkerül az SD-re és állítólag lassabb lesz a telefon. Cserébe jóval több szabad hely az appok telepítésére.
RMB:
A2SD: Csak az app mappa kerül át az SD-re. Így elvileg gyorsabb a telefon, de alig marad hely az appok telepítésére. Utólag lehet aktiválni az A2SD+-t lásd a blogom.Azért írtam, hogy elvileg lassabb a telefon, mert én ezt nem igazán tapasztaltam. Pedig eléggé intenzíven használom 7 képernyő, widgetek és egy rakás ikon az asztalokon.
Kinézet:
FLB: Nekem a fekete-narancssárga menük nagyon nem jöttek be, olyan hullaház kinézetet kölcsönöt a telónak.
RMB: Fehér-zöld a menü, illetve pl a browser statusbar-ja világos kék. Számomra jóval szebb.Gyorsítások, hibajavítások:
FLB: Alapból benne vannak a Modacon található különböző gyorsítások, hibajavítások.
RMB: Tudomásom szerint nincs benne annyi javítás, de utólag ezek szintén aktiválhatóak. Én utólag beirkáltam a parancsokat.Stabilitás:
Az FLB-ről nem nagyon tudok semmit sem mondani, mert alig használtam fél napig, a fekete menük miatt.
RMB: Nálam nincs olyan gond, hogy nem írja ki a nevet híváskor, újraindulni talán kétszer indult újra, de akkor nagyon gyorsan lépegettem ki-be a programokból. Számomra gyors és stabil.Amiket nem használok vagy csak ritkán:
- zenelejátszó, youtube, gyári Borwser (ezt töröltem is).A GPS vacakolt nekem is. Azt csináltam, hogy a menüben minden GPS-hez kapcsolódó funkciót kipipáltam (letiltott mobilnet mellett APN droid), utána gyorsan talált jelet. Majd mindent kikapcsoltam és már csak a GPS-t aktiváltam és újra rendesen működött.
-
törölt tag
válasz
ATM_automata #10580 üzenetére
Én így csináltam:
1. Alap ROM főzése (minden választható opció KI, kivéve email, browser, youtube, DocumentsToGo, bár az utóbbi kettő nem fontos)
2. Szokásos módon a ROM telepítése
3. Valamilyen fájlkezelő telepítése Marketről (pl. EStrongs File Manager)
4. Root Explorer telepítése
5. Root Explorerben /system/app-ból Contacts-ContactsProvider-CallLog-Dialer törlése (apk és odex is)
6. Root Explorerben RBM-es Contacts-ContactsProvider, Gallery apk-kat /system/app-ba másolni
7. Root Explorerben ro.product.locale.language=en javítása ....=hu-ra
8. Root Explorerben ro.product.locale.region=US javítása ....=HU-ra
9. Recovery mód > wipe factory, wipe dalvik
10. Reboot
11. Tetszőleges további telepítések, hangolások.A végeredmény egy alig láthatóan T-s , gyors, stabil ROM.
Bounty123: Próbáld ki a Smart Shortcuts-ot. A funkció hasonló, mint az Apps Organizer, de szerintem szebbek az ikonok.
-
bounty123
őstag
"Így elvileg több szabad hely lett a telefonon és gyorsabbnak kellett volna lennie"
Az első fele igaz, hogy több helynek kell lennie, de ettől nem lesz gyorsabb a telefon. Ponthogy lassabb lesz, ha az SD-re teszed a dolgokat, mert a belső telefon memória gyorsabb. A class6-os sd kártya is lassabb. Az APPS2SD mindenképp lassulást jelent, az egyetlen (nagy) előnye a helyhiány csökkentése.
Épp ezért mondom már egy ideje, hogy kizárólag akkor erőltesse bárki a move2sd meg dalvik átpakolásokat, ha tényleg nem fér el. Máskülönben csak kicseszik magával. -
kecz
aktív tag
Ja, még azt elfelejtettem mondani, hogy tegnap a dalvik-cache-t és a /data/data mappákat áttettem sd-re. Így elvileg több szabad hely lett a telefonon és gyorsabbnak kellett volna lennie, gyakorlatilag nem nagyon jött be. A mem kártyám egy 2 gigás sandisk. Lehet, hogy nem volt elég gyors a kártya és azért nem gyorsult látványosan? Most az új rom-mal úgy csináltam, hogy 512-es ext2-t hagytam és még mielőtt appokat telepítettem volna a dalvik-cachet átmásoltam sd-re (de csak azt most). Jelenleg 71 mega szabad helyem van az internal memory-ban, mikor megcsináltam 74 volt. De hangsúlyozom, hogy appokat igazából még nem is telepítettem, nem volt lelki erőm ebben az 6543485431 fokos melegben. Szóval igazából, lehet, hogy csak azért lassult be a készülék, mert telesz@rtam minden hülyeséggel és ha csak a fontosakat teszem majd fel, akkor nem lesz lassulás. És bocsi a dupla HSZ-ért, de lejárt a szerk. idő, amíg a csajomnak melegítettem ebédet.
-
janez
aktív tag
válasz
benyboy #10399 üzenetére
Igen, a Paul féle mcr már eleve az extre teszi a dalvikot.
Amúgy javaslom az rmb-t és flv-t használóknak a szkriptként, root explorerben futtatni a movetosd-t. Szerintem gyorsabb. Virtual billel nem egyszerű terminalba gépelni. A legprofibb, legtürelmesebb terminal guru is falhozvágná a pulse-t, ha azon kéne parancsokat kiadni. :-D Akkor inkább adb, vagy fájlkezelő.
-
benyboy
tag
válasz
bounty123 #10388 üzenetére
vmi még mindig nem jó.... ugyan azt írja ki... can't create '/system/dalvik-cache': File exists
a root explorerbe bementem a system/sd-be
és ott bizony van dalvik-cache... nem tudom hogy ez most jó vagy nem, az meg a másik hogy telis tele van fáljokkal..
a művelet memóriám nem nagyon meg 38 MB főlé.. -
janez
aktív tag
Semmi különlegeset nem kellett csinálni. Beckup (nandroid+ext), wipe mindenre. A memkarit nem partìcionálom újra. Flash, aztán indítás. Ezután 20 app fel, végül movetosd.sh futtatása rootExplorerben, reboot ès öröm. Minden müködik.
Tehát ez sem teszi a dalvikot magától az extre, de nem baj. Ha így marad, nekem így is jó. -
bounty123
őstag
Kérdés, hogy van-e értelme. Mármint az ideális állapot ugye az, hogy fennvan minden program ami kell, és minimális a szabad memória - így használod ki legjobban a gyors telefon tárat.
Szóval ha beleférsz, akkor a végtelen üres memória helyett lehet, hogy jobban jársz pl. egy telefonon levő dalvik-cache-sel vagy /data/data mappával.
-
drachos
tag
válasz
llaszlo #10317 üzenetére
Miért pont a data mappát ne akarná valaki rárakni sd-re? Pont hogy akkor lesz lassabb, ha lassú sd-re a dalvik cache-t rakjuk, nem? (kérdezem, nem "okosító" kérdés akar lenni, mielőtt megkapom a magamét
)
Másik kérdésem, hogy ezt akárhányszor eljátszhatjuk, amint megtelik belső memória? Mert ezek szerint semmi szükség a2sd-re, ami elég bizonytalan, hogy működik -e. -
advocat
csendes tag
Ha szabad közbeszólnom, egy ilyen jellegű komment igazán nem lenne off, úgyhogy jöhetne nyugodtan a fórumba is.
Ezek szerint akkor jól értelmezem az írásaitokat, hogy a gyári programok helyére nem lehet mást rakni, így ha azok közül törlök, akkor nem is szabadul fel ténylegesen helyem? vagy ezek a dex file-ok, amiket a Dalvik-cashe-ből töröltök, mekkora méretűek? Mert én tényleg csak azért rootolnám a telcsit, hogy egy két fölös gyári programot (Roadsync, navigáció, MobileTV, stb) kiszedjek, hogy jussak egy kis plusz helyhez...
-
llaszlo
veterán
Még nem térképeztem fel ennyire a rendszert, de azt tuti, hogy a /data-n kell az üres hely a telepítéshez, oda pakol több cuccot (2-6 megás fájlok is) és azt veszi figyelembe. A /system/app-ból hiába törölsz attól még nem növekszik a telepítésre szánt hely, ezért kell az app-hoz tartozó /data/dalvik-cache-ben található .dex-eket is törölni. Normál törlésnél nyilván törlődik a dalvik is, de ha csak úgy "belenyúlsz" a system-be és törölsz, akkor külön-külön kell kigyomlálni mindent.
Az 1.5-nél még egy helyen volt a két fájl, de itt már külön vannak. -
Gloob
addikt
válasz
llaszlo #10229 üzenetére
Sziasztok
ILaci
No akkor amit én néztem az a következő: mivel nem vagyok linuxos mint már sokszor írtam, a parancssoros kezelését nem ismerem. Sz.gépet viszont már vagy 30 éve használok intenzíven. Én a ROOTExplore-re hagyatkoztam és ott azt látom most, hogy a /system/app-nál a 95 MB used és 14,5 MB free, de ugyanez a /system-be is. A /Data/Dalvik-cache 57,27 MB az used és 23 MB a free. Ez most úgy jött össze hogy töröltem a GoogleMaps-ot. Használni úgysem használom mert nincs netes előfizetésem. Ha meg navigálni kéne akkor megy rá az IGO ha ráfér még. De ez most mindegy. Laci nem a /system/app-nál kéne hogy több hely legyen? Oda telepíti a progikat nem? A /data-nál csak a cashe van nem? Bár az is foglal helyet természetesen. Ezeket csak kérdezem, és nem vonom kétségbe amit mondasz. Viszont egy érdekes dolgot észrevettem. A RootExplorer tökéletesen végzi a dolgát a rootolt telón. Viszont a Pulse menűjében az SD kártya és Telefon tároló pontnál a telefon szabad helyének a Dalvik-cashe free (felhasználható) méretét adja meg. Viszont én úgy gondolom hogy az nem egészen a programok telepítési helye. Vagy tévedek? Amit leírtam számokat abból is látszik hogy a kettő között, /System és a /Data, van kb 8 MB különbség a /Data javára. Lehet hogy ez lesz az oka annak amit már valaki írt, hogy azt mutatja - van még szabad hely de amikor telepíteni akar akkor közli hogy betelt. És ha jól emlékszem ott is olyan 7-8 megáról volt szó. No bocs a hosszú irományért csak a tapasztalataimat próbáltam leírni érthetően, meg egy-két kérdést tetem fel an linux-hoz jobban értőknek. -
Gloob
addikt
Sziasztok
Ha valaki tudja a megoldást akkor kérem közölje. Rootoltam a gyári T-s romot. Töröltem az összes nyelvi pack-ot a magyaron kívül, meg a mobil TV alkalmazást a \system\app helyről és a \data\dalvik-cache helyről is. A telepítésre szánt hely mégsem nőtt meg még egy újraindítást követően sem. A törlés a root-explorer-rel történt R/O módban. Esetleg nem így kell? Az appok eltűntek, a Mobil-TV ikonja is, csak a hely nem lett több. Ezzel a rommal egyedüli problémám a kevés hely. Így most is csak 18 MB maradt. Ennyi volt rootolás előtt is. Ill. annyival több amennyit a root-explorer levett belőle. -
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #10134 üzenetére
Át lehet tenni a gyári ROMmal is az SD-re az appokat csak az komplikáltabb. Mivel az éppen futó alkalmazásokat nem lehet törölni. Én is agyaltam rajta, de nem mentem bele részletesebben mivel eleve custom ROM-ot használok.
Amit szerintem meg lehet csinálni, hogy még mielőtt egyetlen app is van telepítve már akkor beállítani az A2SD-t ahhoz hasonlóan ahogy a dalvikot is.
De van olyan leírás ahol adb shellel pakolják át az appokat. Ezt is egy olyan leírás alapján csináltam. -
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #10124 üzenetére
Hogyan tegyük át a Dalvik-cache-t az SD-re
bounty: Terminalban töröltem ilyeneket, mint browser, email, meg még pár cuccot ami nem kell, plusz a dalvik-cacheből is a hozzájuk tartozó cuccokat. De talán ebben a ROMban simán is lehet törölni ezeket. Ekkor lett 14 mega szabad helyem. Tehát sokat nem segített. Aztán jött a Dalvik-cache to SD.
-
bounty123
őstag
válasz
Joeker67 #10121 üzenetére
Én az A2SD és az A2SD+ közül az elsőt választottam, tehát hogy a dalvikot ne tegye az SD-re. Mivel így is elférek bőven rajta. Egyébként a systemen levő szabad hely függ attól, hogy miket szedsz le vagy hagysz benne az eredeti appok közül a /system-ben, llaszlo pl. ahogy emlékszem keményen irtotta őket a root explorerrel, ezért is lehet alapból sok szabad helye.
Sokat nem zavar engem a T-s dizájn, gyak. mindenből lehet mást használni úgyis, a színei meg nem olyan rosszak.
-
llaszlo
veterán
válasz
benyboy #10116 üzenetére
Gloob Ugyanaz, mint a custom. su....zip az SD gyökérbe aztán Flash zip.
Az A2SD az appok adatainak egy részét a SD-re teszi, de van amit a telóra, pl dalvik-cache.
Linkeltem a leírást korábban, DE AZ SZERINTEM HIBÁS én egy másikkal csináltam. Most el kell mennem már van hozzá egy automatizáló scriptem.
Semmi lassuást nem tapasztaltam eddig.
-
janez
aktív tag
válasz
benyboy #10104 üzenetére
Nem tudom mit mondjak... Felteszi az extre az app mappát, de a dalvik-cache-t nem, ráadásul ugyanúgy csökken a felhasználható memória minden app telepítés után a /data-n, mert ugyanúgy odateszi a dolgokat. A Paul féle R15-ön volt eddig a legjobb, ott a dalvik-c. is az ext-en volt.
-
Cs0pi
csendes tag
válasz
llaszlo #10092 üzenetére
láttam flasheltél. Teljesen feleslegesen. Csak felvettem a stílusod mert így szoktál válaszolni embereknek akik ne adj isten nem értenek valamihez amihez te igen.
Egyébként át tudod tolni a dalvicot is a sim RMBs romon is szerintem. Mindjárt kikeresem melyik paranccsal működik. S akkor gyak app2sd+
SZERK: szerinted flashelés gyorsabb mint kaidni egy chmodot és még én vagyok a pöcs
SZERK2:Megvan:
adb remount
adb shell
a2sd cache
exit
Ennek így át kéne tolnia a dalvikot is az sdre -
janez
aktív tag
válasz
bounty123 #10055 üzenetére
Ugyanaz a gond (eddig), mint az RMB esetén is, tehát nem az ext-re telepít. Pontosabban oda is, de a /data-ra is. Ráadásul a dalvik cache is a data-n van. Ha működne rendesen az a2sd, akkor rendszertelepítés után nem csak 45, hanem 60-80 mega lenne alapból a felhasználói memória.
Neked nem ezek a tapasztalataid? -
janez
aktív tag
válasz
bounty123 #10043 üzenetére
Itt is fennáll az a2sd-s probléma. A vojsz szörcs helyett tehetett volna bele valami értelmesebbet. Amúgy nem lenne rossz.
Szaboknak írta: "mi történik ha törlöm az app mappából?" Akkor eltűnik a rendszerből. A .odex-szel együtt töröld és a dalvik cache-ből is, ha jelen van.
-
Mattheo
tag
válasz
ikoloman #9751 üzenetére
köszönöm!
nagyon jó ötletet adtál, kifrankóztam a tutit!
APP2SD-el lehet érni, a nem marketes appokkal.
a következő van: a ROM telepítése után tedd fel a nem-marketes appokat (warezes cuccok, navigáció, stb)
ezután recovery mód, wipe data, wipe dalvik.
ROM újraflash, reboot.
és láss csodát, a számláló visszaugrik (nekem kicsit több hely lett mint alapból..)
sajnos a marketes appokat még nem tudtam kimenteni, azok FC-znek a módszer után, újra kellett tennem őket..
mindegy, azért így is hasznos sztem.
enjoy -
-
bounty123
őstag
válasz
Mattheo #9388 üzenetére
Nekem a WIP MCR rom-ból van az A2SD-s verzió, aminél szintén a telón marad a dalvik-cache, ezért furcsállom amit írsz, mert én nem látok drasztikus helyfoglalásbeli külséget ez meg az A2SD+ között a hozzászólások alapján.
Az iGO az ami nagyot zabál a telefon tárhelyből nálam, de még utána is 40 fölötti a szabad hely. -
Mattheo
tag
válasz
llaszlo #9385 üzenetére
bocsánat, lehet nem volt egyrtelmű amit írtam.
a hely ennél a redbullos vanillánál fogy gyorsan állítólag, mivel a dalvik a belső memóba kerül, 15MB>szabad terület marad csak telepítés után. cserébe állítólag piszkosul hasít.
viszont azt írják, h az üres terület gyorsan kopik, mert bár ap2sd van, de a dalvikra is mennek dolgok, de semmi konkrétot nem találtam ezzel kapcs-ban.én azt kérném ha valaki érti amit ideírtam, és tisztában van a rendszer működésével, írja le legyenszíves KÖZÉRTHETŐEN mitől fogy el a hely ha appokat telepítünk, mi is kerül telepítésnél a dalvikba pontosan
-
bounty123
őstag
válasz
benyboy #9380 üzenetére
Semmi mást nem kell tenned, mint amit a hivatalos T-mobile oldalon a frissítésnél látsz. Tehát ugyanúgy lefrissíted, mintha a régi szoftver lenne rajta.
herkulesminusz: egy kollégámnak van Spicája, amit próbálgattam - szerintem bőven megéri a Pulse az árát, főleg a frissítés óta.
mattheo. 'zabálja' ez elég szubjektív - a gyári romhoz képest kimeríthetetlenül nagy helyed van így is. Ami app most nekem fennvan, az a gyárira már nem fért volna fel, most meg van még 50 mega helyem. Nálam a dalvik a telón van.
-
Mattheo
tag
válasz
Mattheo #9378 üzenetére
ebből azt látom h itt nem kerül át a dalvik a kártyára, ettől sokkal gyorsabb, de hisztiznek a gyerekek a fórumon h zabálja a belső memóriát.
leírná valaki hogy is van ez ezzel a dalvikkal?
nem teljesen világos, azt írják a fórumon h bár az appok az sdre mennek, a de elfogy a tárhely gyorsan.. -
törölt tag
válasz
llaszlo #9340 üzenetére
Értelek.
r15 without additions - ebben nincs sem a2sd sem a2sd+
r15 without additions with A2SD+ - egyértelmű
sima a2sd-t meg főzéssel lehet csak.én így látom, nincs sehol sem a romban a2sd, csak ha főzöd. átfutottam rootexplorer-el és nincs benne a fájl ami kell hozzá!
Az A2sd+rom nekem is rendesen működik, DE próbáld csak ki, hogy elindítasz egy programot, mondjuk egy iGO-t vagy akár SpriteBackup és látni fogod, hogy mennyi ideig tölt! HA! Class6-os memóriakártyád van akkor nincs semmi gond, de akinek nincs annak nem ajánlom, mert áthlyezi a dalvik cache-et az SD-re ami ugye lassabban olvas, mint az internal memory.
-
törölt tag
Sziasztok! Van valakinek 2.1 Paul App2sd romja és feltöltené? Mert az App2sd+ nagyon lassú a dalvik cache sd-re másolása miatt :S
szerk.: egyébként nekem a Paul r15 without additions rommal iGO, Sprit Backup, SetCPU, RootExplorer, LauncherPro telepítése után, újraindítást követően 39 MB szabad helyem van!
-
Pter_
tag
Ha a recovery menüben nem működik a wipe dalvik cache funkció, illetve a repair sd ext sem, annak mi lehet az oka? Az MCR 1.7 idején ezek mind rendben mentek, most meg nem
Tegnap este felraktam én is a Paul féle kitchenes verziót komoly változást nem tapasztaltam a gyári 2.1-hez képest és igazából most azt sem tudom, hogy megy-e az a2sd
-
bounty123
őstag
válasz
kukacka11 #9072 üzenetére
0. (ha a2sd-t akarsz: sd kiszed, lement gépre, átparticionál fat+ext-re. FAT cuccok visszamásolása a partira, majd) mcr update.zip-ként a FAT gyökerébe
1. amon ra recovery felpakolása. Ehhez bootloader módban kell elindítani a telót (hang le+piros+bekapcs)
2. bebootolsz amon ra recoverybe (menü+piros+bekapcs)
3. wipe-olsz (factory reset, dalvik reset)
4. amon ra-ból az sd-levő update.zip flashelése
5. ?
6. profit -
kukacka11
tag
válasz
bounty123 #9015 üzenetére
És csak azért nem tudok feltenni valamit, mert kevés a hely az SD-n vagy azért, mert kevés a hely a telefonon a dalviknak? Ha eleve mindent SD-re telepítek akkor gondolom nem fog elfogyni a telón a hely.
Vagy rosszul értelmeztem?Szerk:
Ahogy a következő hsz-t nézem nem csak én nem értem. -
bounty123
őstag
válasz
Pocok256 #9012 üzenetére
Igen, lényegében az a különbség, hogy az A2SD+ -nál a dalvik-cache is az SD-re kerül. Így tobb hely lesz a telefonon, viszont az SD lassabb, ezért a rendszer is lassabb lesz. A dalvik cache statikus .dex fájlokat tartalmaz, ezért az SD élettartamának semmiképp se árt.
Szóval lehet, hogy pl. A2SD-vel nem tudod már feltenni a navit pl., míg A2SD+-al igen, viszont kicsit lassabban töltődnek be dolgok. Hogy mennyivel, az passz -
Watt25
veterán
Na, megnéztem, de nem sokra jutottam. Amikor teljesen Busy a proci, akkor a Dalvik Debug Monitorban ennyit látni:
És ezt percekig...
Más nem tapasztal hasonlót?
Tulajdonképpen jelenleg így megint használhatatlan a telefon a durva belassulások miatt. -
CoolBoy323
nagyúr
a dalvik cache wipeolásakor mi is történik pontosan?
nekem hibát ír ki mikor recoveryben wipeolom... azt írja, h futtassam adb-n keresztül, de úgy nem tudom vmiért, mert az adb semmit olyat nem hoz fel, amibe lehet írni... v én vagyok a balfax? XD
-
Watt25
veterán
válasz
akos727 #6975 üzenetére
Igen, ahogy llaszlo írta nem azzal van probléma, hogy "akad" egy FUTÓ program, hiszen sokmindent elvisz azért a Pulse procija is. Ha már valami fut, akkor oké. Azzal van gond, hogy szinte bármilyen (viszonylag nagyobb) program indításakor kilövi az Android a többi futó programot (akár a Home-ot is) és azok ÚJRAINDÍTÁSA tart sokáig. (Valszeg a Dalvik csinál valami előfordítást.) Tehát a programok közti váltás tud nagyon belassulni, ami 100%-ig a kevés memoriára vezethető vissza. (És a programok által kiírt 20-40MB szabad hely sosem jelent semmit, mert amint elindítasz valamit, elfogy. (Vagy azért nem fogy el, mert valami mást kilőtt a rendszer.) Amikor kilépsz, felszabadul. De közben lehet, arra lesz szükséged, amit az előbb kilőtt, azt meg újra kell indítania.)
-
syl5
őstag
Na megint bejátszotta a végtelen újraindulást a Pulse-om. Marketről letöltöttem egy játékot, telepítette, nyitnám meg, erre lefagy, és újraindul, és végtelen ciklus...
Szerencsére úgy néz ki egy ext repair megoldotta, de már nagyon gyűlölöm ezt a telefont.Mostanában még e mellett azt is csinálja állandóan, hogy eltünteti a widgeteket, az összeset. Ráadásul csak látszólag tűnteti el, mert ugye én ezek után mindig újra kiteszem ezeket, köv újraindítás után meg vagy 6 widget van egymáson. Nem tudja vki ez mitől lehet?
Valamint az Amon RA-ról bővebb leírást merre találok? A Dalvik cache wipe-ról szeretnék többet tudni, hogy érinti e a telepített progikat, beállításokat, egyszóval azokat a dolgokat, amit meg kíván tartani az ember. Sztem nem kéne neki, de jobb biztosra menni.
-
válasz
llaszlo #6149 üzenetére
Mindig SanDisket veszek, most nincs semmilyen kártyám pillanatnyilag. Újra Androidos mobil is csak előreláthatólag később. De már be van ütemezve.
A wear-levelling azt jelenti, hogy az írásműveleteket egyenletesen elosztja a memóriakártya felületén, így a sokszor frissülő fájlok (mint pl. a dalvik-cache) se pusztítják el a kártyának egyes részeit, hanem sokkal tovább kitart.
-
bounty123
őstag
Lehet hogy félreértés van a wipe értelmezésében. Én ezalatt a recovery menüből a wipe data, dalvik-cache stb.-t értem meg onnan a factory resetet. Ezt tuti elég az új rom telepítése előtt közvetlenül megtenni majd feltenni az új romot szintén recoveryből. Ha egy tiszta telóra teszed az új romot, akkor azt utána már nem kell wipeolni, miért is kéne. Ha előtte nem wipeolsz akkor viszont kell persze, de ez nem az ideális sorrend. Anno Paul írta még a modaco-n, hogy miért utána wipeolt a srác, azért nem megy a google maps-a.
Egyébként ennek az 'igazi' linuxhoz nem sok köze, ott ilyen wipe-ot nem kell csinálni.
-
Pter_
tag
válasz
CoolBoy323 #3957 üzenetére
Ne kezdjétek megint!
Ezek a hibák elvileg akkor szoktak előjönni, ha a romváltás előtt nem wipeoltál. Sima wipe, dalvik wipe, esetleg ext wipe. Aztán jöhet az új rom. Ha nem így tettél jöhetnek a hibák. -
Pter_
tag
válasz
szatmazs #3515 üzenetére
Megoldottam azt is. Csináltam backupot sms-ekről, call logról, aztán nyomtam egy teljes wipe-ot, dalvik cache-t is. Aztán újra telepítettem az új romot. Azóta nincs ott a reboot required felirat. Valószínű, hogy még az előző rom cserénél történt a hiba, ugyanis a dalvik cache-t nem wipeoltam.
-
juan88
tag
próbáld meg az angollal. ha csináltál backupot:
1. hang le+piros+bekapcs, telepíted a recoveryt
2. piros+ menü + bekapcs, és telepíted a backupotha nincs backupod akkor:
1. uaz mint az előbb
2. wipe
3. wipe dalvik
4. flash sd cardmég egy-két órát itt vagyok, ha sietsz. vagy gyere skypera.
-
DarkByte
addikt
válasz
llaszlo #3154 üzenetére
A Java forrásból fordított natív kód egy köztes úgynevezett byte-kóddá fordul, ami közvetlenül nem futtatható egyetlen fizikai processzoron sem (kivéve a kimondottan Java processzorokat, de ezek úgy tudom nem terjedtek el). A Java virtuális gépnek (jelen esetben a Dalvik VM-nek, mivel Android-on nem a klasszikus Sun féle Java van) kell ezt a köztes byte kódot az aktuális vas processzorához lefordítania. Miért jó ez? Mert a kód hordozható. A virtuális gép tudja hogy mely parancsot mivel kell kicserélnie hogy az adott processzoron az adott műveletet hajtsa végre. Hátránya nyilván hogy rontja a teljesítményt, főleg Android-on ahol a Java nincs JIT-elve (Just-In Time compile=a kód aktívan használt utasításait lefordítják gépi nyelvre és ezt a memóriában is tartjuk amíg szükség lehet rá; amikor olyan kódrészletre van szükség ami nincs lefordítva még, azt épp akkor fordítja le. A sima Java fordítók induláskor előre átfordítják az egész programot ami miatt lassan indul a program)
-
llaszlo
veterán
Mi az a "Dalvik-cache"? Azt is wipeolni kell?
-
Hát akkor baromságot írnak. A llaszlonál mért 96 MB RAM egyértelművé teszi, hogy 192 MB RAM van az eszközben (96-ot a Linux foglal magának, a maradékot osztja szét a Dalvikok között). Ne reménykedj, ez ugyanaz a hardver, mint a G1-ben.
Egyébként a Recovery Image az a partíció(-nak a lementett képe, gondolj az ISO-kra pl.), ami akkor fut le, ha recovery módban indítod el az eszközt.
Arra szolgál, hogy letörölhess mindent (wipe), illetve szoftverfrissítést indíthass. Ezt azóta igencsak kiokosították, pl. ahogy itt is látható, hogy sokkal többet tudjon, valamint elsődlegesen fontos, hogy aláíratlan szoftvereket is enged telepíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Nyaralás topik
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- LG LCD és LED TV-k
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A71 Olcsón, megbízható állapotban 28.000 Ft (fix ár)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Eladó HONOR 400 5G okostelefon 256 GB / 8 GB, Fekete alig használt, magyar garanciás
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest