- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
papa237
csendes tag
válasz
heidrich #29747 üzenetére
A helyzet az hogy nekem jobb a ram kezelésem mint 4.3 alatt. Próbáld a tiszta telepítést előtte utána FACTORY reset
Ha kihagyod a BL állományt visszamegy a 4.3 de nem lessz hangja én is így jártam
higgyétek el sok sok órát küzdöttem vele hogy siker legyen de,4.4.2 nem állítható vissza 4.3 ra ez az én véleményem. Továbbmegyek A Note2 telefonomat sikerült hazavágni ezzel hogy megpróbáltam visszaállítani az előző firm.verziót. Hála a BÉKA hathatós segítségének olcsón megúsztam az alaplapcserét. Nem tudom miért vagy mi módon de a NOTE2 flashchipes lett,lehet hogy ez annál a tipusnál hiba és lehet hogy az S4 nél nem jelentkezik,békélj meg a test 4.4.2 vel jön a végleges felrakod és passz.
Nekem az a véleményem hogy ez az FNA5 verzió nagyon jó lett innen már csak javítanak rajta és még jobb lessz.kengyel: Szerintem hamarosan kapjuk a 4.4.2
-
szabo.norbi
tag
válasz
heidrich #29752 üzenetére
[Talán ezzel működhet.] Én is ma kerestem rá megoldást. De még nem jutottam sokra.
-
-
szabo.norbi
tag
válasz
heidrich #29736 üzenetére
Szia. Én ugyan így jártam a sajátommal. Tesztként 4.3 után felraktam az I9505XXUFNA5-ös ROM-ot, utána próbáltam visszaállítani eredeti 4.3-a mindig fail lett az odin általi próbálkozás. Utána jött nekem is a custom rom-ok. Próbálgattam ezt is azt is, de most vissza akartam a hétvégén állni gyárira. Egyetlen módszer sikerült... megint vissza az FNA5-ös rom. Próbáltam én már MJ7-es Re-partost, FNA1-et(mert arról még állítólag lehet downgradelni), de csak az FNA5-ment fel. Most jelenleg én is várom a gyári 4.4.2-ő frissítését.
+a kernel és a build verzióm se állt be gyárira! Maradt a custom romból...
Remélem tudtam segíteni!
-
válasz
heidrich #13828 üzenetére
nem lehet teljesen megoldani, hogy a kies és ota tökéletes legyen, az okát is leírtam, hogy miért, és ez nem pénzt kérdése, nincs jelentősége, hogy olcsó vagy drága telefon a téma, mellesleg a kies jó az olcsóbb telefonokhoz, amikből 4 darab vehető egy s4 árán.
nem csak a samsung esetén adott ez a probléma, de néhány gyártó már legalább arra vette a fáradtságot, hogy olyan alkalmazást (is) ad hivatalosan a felhasználó kezébe, amivel teljesen tiszta rendszer is felhúzható, például a sony a sus által (a kies azonos pcc ott sem tudja).
valakiknél nincs gond például ota frissítés után sem, de ez minden telefon esetén másként működik, annak a függvénye, hogy milyen szintű módosítások történtek korábban, mik lettek telepítve...stb, ezért is javasoltabb teljes nullázás után frissíteni, így sok hibalehetőség kizárható.
a gyártó csak tiszta gyártói rendszerre tud fejleszteni és tesztelni, de ha valaki azt bizonyos szinten módosítja, akkor már léphet fel hibás működés frissítés után, és ezzel a gyártó nem tud mit kezdeni.
akinek okés a rendszer frissítés után, az örömmel használja, akinek pedig nem, az először megteszi az otthon is elvégezhető - a készülék gyártói leírásában vastagon kiemelve szereplő - szükséges lépéseket; gyári beállítások visszaállítása...stb, ha ez segít, akkor okés, ha viszont nem, akkor irány szerviz, a jobb pontokon még egy külön munkaállomás is van kihelyezve, nem kell leadni a telefont, csak rádugja az ember, kiválasztja a készülék típusát és hajrá, néhány perc alatt lezajlik a folyamat. -
xrvman
őstag
válasz
heidrich #13687 üzenetére
Én végül is az iponban vettem meg. Nem kellett várnom több mint 1 hetet, másnapra megjött, olcsóbbért. jah és plusszos
Töltök fel mindjárt képeket róla(#13695) wmarci
Bemész a szolgáltatódhoz és kérsz microSIMet. Ha te neveden van a SIM, akkor csak személyi kell és a régi SIM.
Én a Telenornál csináltam meg a múlthéten, nem kellett fizetni semmit. -
válasz
heidrich #13636 üzenetére
nem azt mondtam, hogy senki se használja, csupán hatalmas hibalehetőség, pláne az akkumulátoros üzemidő tekintetében, akiknél jobban merül a kelleténél, ott az esetek jelentős hányadában a viber és a facebook alkalmazások tehetnek róla.
nem telefonja válogatja, más telefonokon is adott a hiba, tehát egyértelműen az alkalmazásokkal van probléma - sokszor már attól orvoslásra kerül a hiba, hogy adott alkalmazások eltávolításra kerülnek -, és ha jelentkezik a nyűg, akkor vagy elviseli valaki, vagy keres más alkamázokat, amik nem okoznak ilyet. -
RobinHD
tag
válasz
heidrich #13375 üzenetére
"pörke pillantás" az nekem is tetszett, de érdekes módon nekem csak akkor működött ha lefektettem a telefont
am tudom, végignéztem a súgot h mi mire jó, de áhh nagyja nekem nem működött, vagy nagyon nyögve nyelősen :S
a ez a rámutatás dolog érdekelt engem legjobban, de ahogy írtad, videónézésnél és képnézegetésnél jön jól, tehát csak a gyári samsung appokban
na m1, nagyát kikapcsoltam, mert nem látom értelmét, ha úgy is előveszem a mobilt a zsebemből h megnézem mennyi az idő, vagy h úgy éreztem jött egy sms vagy bármi, akkor autómatikusan a kijelző/telefon bekapcsoló gombot nyomom meg, s egy simitás és fel is van oldva képernyő, S1 és S3 tulajként nagyon hozzászoktam, mondhatni beidegződőt
a másik: RAM nektek is majdnem fullon van 1-2 program megnyitása után? oké h ezért van a RAM h használjuk, de azért kicsit túlzásnak érzem h 1,2 -1,6GB használ tényleg csak 1-2-3 program mennyítása után :S
-
Vagany
őstag
válasz
heidrich #12724 üzenetére
Igen az official az OK (azt is meg kell csinálni), de kevés, a root is bekavarhat és az ota nem akarja a frissitést, ezért kell ezt az induláskori root felfüggesztést és akkor, már ez sem gond. Amúgy ha custom cwm van az sem lesz jó hiába állítod official-ra a triangle away-jel, vissza kell tenni a stock cwm-et.
-
Vagany
őstag
válasz
heidrich #12715 üzenetére
Természetesen. Csak bekapcsoltam a triangle away-ben a "system modified workaround"-ot.
Ami fura, hogy most még a root is megmaradt, a MEA-ra frissítéskor újra kellett root-olnom. Igaz, nemtom van-e köze hozzá, de a MEA már a legfrisebb autoroot-tal (asszem ez a 3. verzió) lett rootolva, az MDM még a modified autoroot-tal volt (ez asszem a 2. verzió volt). -
2008Kft
tag
válasz
heidrich #12409 üzenetére
Figyu,a belakot rendszerre felhúzol odinbol egy gyári mf4-et, egy fájlosat,mindened megmarad. A about-ban fogja nézni a premissiont és az *#1234# et, ott ha te is megnézed az mf4 után mit ír ki,stimmel minden akkor gari oke. De a download modban is nézd meg a status-t hogy minden Official legyen és ne custom. Ha ezek okék hivhatod a szervizt
A kiesel nézd meg a csc-t mit ir ki,de szerintem dbt lesz...xeh-ra ha átírod mindent törölni fog csak szolok...
Sorry a dupla postért...
ha vége a garinak vissza a mf8-s rom és ha akarsz wipolhatsz de nem kötelező... -
-
válasz
heidrich #11062 üzenetére
igen, de akkor célszerűbb lenne a téma összefoglalójában linkelt régebbi 3 + 1 + 1 állományos firmware, az alatt elvégezni a product code módosítását...stb, és utána fel az xxubmea, mert az xxubmf8 újabb mint az xxubmea, és visszafelé nem feltétlenül egészséges "frissíteni"!
az xxubmf8 inkább azoknak javasolt, akik tiszta alapra feltelepítve szeretnék kipróbálni/használni a friss firmware verziót, akár a korábbi xeh product code megtartásával, vagy utólagos beállításával. -
-
válasz
heidrich #11032 üzenetére
perceken belül fent!
Sebibalu; független 3 + 1 + 1 állományos xxbmf8 fog felmenni, de adott hozzá xeh támogatott multi csc is.
nggabi; akkor nem tehetem fel én sem, ha netán megkapom?!?!
amúgy jogos, igazad van, ennyi minimum kijárna neked, ha már jót teszel itt sokaknak! -
SanyikaDC
tag
válasz
heidrich #11006 üzenetére
kajak laggolt?? ami youtube videokat néztem ott nem laggolt:/ az az igazság am h nekem ez az egy szórakozásom van h ha van egy kis idöm melo után vagy hétvégén akkor piszkálom az s4-et úgyhogy örülnék h 1-2 alkalmazásnak nem lennének ilyen problémái (pláne ha már ennyit kiadtam a "kis" aranyosér
de még mindig jó vétel volt csak azt tudom mondani!!
-
válasz
heidrich #10972 üzenetére
a "belső sd" formázást a recovery alól nem lehet megcsinálni, a menü alatti gyári adatok visszaállítása most alapban csinálja, régebbi telefonok esetén meg külön kipipálható.
azért tettem idézőjebe, mert valahol látványosa(bba)n külön is van választva.rolcsibácsi; bmf8 alatt sehogy sem tudom előhozni az utánhúzást, bmea alatt még sikerül valamennyire.
-
válasz
heidrich #10968 üzenetére
a lilás utánhúzás még kicsit látszódott, de az ubmf8 már kifogástalan, a többi hibát én már ubmea alatt sem tapasztaltam.
amennyiben csak pda állományos firmware megy fel tiszta alapra, úgy utána a recovery alatt is szoktam nyomni a wipe data (factory reset) és a wipe cache partition funkciókat, és utána még külön a menü alól a gyári adatok visszaállítását is, mert utóbbinál van olyan is, amihez a recovery két funkciója nem nyúl. -
válasz
heidrich #10939 üzenetére
annyiban nem, hogy csak olyan product code állítható be, ami a firmware által regionálisan adott.
a több állományos mf8 alatt oxa csc van, az nem a mi régiónk, így nincs benne például xeh product code, tehát vagy csc csere megfelelő oxx régiósra, vagy csak utólal kerül módosításra a product code, amelyik firmware alatt már megtalálható a kívánt érték.
közben olvastam a másik kérdésedet is, arra; ha egyszer beállításra kerül egy adott product code, és az a teljes nullázás után is marad, akkor később már csak akkor módosul, ha olyan firmware kerül felhúzásra, amely nem tartalmazza az aktuális értéket. előfordul, hogy látszatra ekkor sem történik módosítás, mert nem volt nullázás, de a rendszer ekkor már nem teljes értékűen adja a korábbi product code azonosítót, mivel az újabb firmware alatt az nem adott, tehát a korábbi érték még nem íródott át, mivel nem volt rá lehetősége a rendszernek, az csak a rendszer nullázása után történik meg, de attól már nem okés a régi product code.
az általad odaát leírtak miatt, én így csinálnám a helyedben; a téma összefoglalójában linkelt 3 + 1 + 1 állományos firmware re-partition kipipálással fel, root, customer sales code changer alatt megfelelő (xeh) product code beállít, triangle away segítségével a számláló nulláz, 3 + 1 + 1 állományos firmware re-partition kipipálással ismét fel, így kapsz egy teljesen tiszta alapot, root...stb nyoma eltüntetve, és marad a megfelelő product code, és erre fel az xxubmea xeh (oxx csc), a felhúzás után arra is egy teljes nullázás, tiszta rendszer, és a product code a megfelelő xeh. -
válasz
heidrich #10923 üzenetére
szia,
jó az xxubmea is, van csak pda állományos xeh, de nem xeh lesz alapban a product code, hanem jellemzően dbt.
az xxubmf4 újabb, ezért - bár nem kötelező, de - jobb lenne a téma összefoglalójában lévő 3 + 1 + 1 állományos firmware re-partition kipipálással történő felhúzása, azzal kapsz egy tiszta alapot a szolgáltatós helyett, és arra mehet fel a csak pda állományos xxubmea.
így sem xeh lesz a product code alapban, ha azt szeretnél, akkor root még a 3 + 1 + 1 állományos firmware verzióra, majd a customer sales code changer alatt megfelelő product code beállít.
amennyiben amúgy is kell root, úgy külön kerülő nem feltétlenül kell több, ellenkező esetben triangle away alatt számláló nulláz, 3 + 1 + 1 állományos firmware re-partition kipipálással ismét fel (ez eltünteti a root...stb nyomát), majd xxubmea ráfrissít.Tirexi; a re-partition kipipálással felhúzott firmware teljesen tiszta alapra kerül, nem marad semmi a korábbi rendszerből, mint amikor egy operációs rendszert úgy húzol fel, hogy előtte formázod a merevlemezt, és nem csak ráfrissítel a korábbi keretre, tehát stabilabb és biztosabb alapot kapsz a teljesen nulláró történő telepítéssel, viszont így csak a több állományos firmware verziókat lehet felhúzni, a csak pda állományosakat nem.
egy ideig mehet egymásra a sok csak pda állományos frissítés, de bizonyos esetekben hiába akár előtte és utána is a teljes nullázás recovery alatt, és a menüben a gyári beállítások visszaállítása, a rendszer alapjaihoz ezek nem nyúlnak, így gond lehet, ha olyan szinten összeakadnak a dolgok... -
-
válasz
heidrich #5907 üzenetére
Ezt rootoltam!
De a product kód BTU volt és ezért akartam átírni hivatalos T-re, és utána unrootolni, mert lehet szervizbe kell vinnem! -
FrankMonzano
őstag
válasz
heidrich #5614 üzenetére
Nekem nem recseg az s3 sehol. Se a hangszorok se a "kaszni"
. Az s4-nel mint sok minden masnal,nem minden modell egyforma. Az ujabban kiadottak lehet mar jobbak lesznek. Ezert nem erdemes orult modjara lecsapni egybol
. Meg kell varni amig kicsit kiforr az aktualis modell
.
-
válasz
heidrich #5408 üzenetére
Ez már egy kicsit off-lesz
Untam már az apple zártságát, egyszerűen unalmasnak találtam a rendszert, meg ami mögötte van.
Aztán pár hét volt már csak a S4 vagy a HTC One megjelenéséig és azt kivártam. S4hamarabb és jobb kamarával jött mint a One így hát S4 lett.
Mikor kézbefogtam ott volt még velem a 4s-em is. Első benyomás nagyon jó volt, könnyű, kézreálló és eközben hatalmas. Fura is volt, hogy Te jó isten... 3.5' és 5'col között van különbség.
S4 kijelzője nagyon szép, kicsit túlszaturált de nem zavaróan. Mivel egy iphonról váltottam így hozzá voltam szokva a jó kijelzőhoz de ez egy fél lapáttal még rá tudott dobni.
Volt régebben egy nexus7-em így nem volt szokatlan a rendszer sem. Aztán mikor hazajöttem elkezdem szépen belakni, használni.
Írhat akárki akármit a saját szememmel látom hogy a Vodás 4.2.2 rendszer szaggat itt ott nem olyan sima mint vártam. De ez nem ok arra hogy lecseréljem a telot, néztem rá másik rom-ot. Másik rommal kicsit jobb a helyzet, persze egy Nova lucher is felugrott és már kezd pöpec lenni. A rom kérdést tudtam.
Kamera jó, igaz lassan lövi a képeket de szép képeket csinál amit bátran lehet mutogatni hogy nézd ezt telefonnal csináltam!
Ami igazán zavar a rendszerben az az alkalmazások minősége, milyensége. Sokkal, igen sokkal minőségibb és felhasználó barátabb egy és ugyanazon alkalmazás iOS és androidon. Közrejátszik persze hogy erre a felbontásra még nem álltak át az alkalmazás gyártók, ami érthető még, idő kell hozzá biztos. De mivel nem csak a felbontás a lényeg így nekem, személy szerint zavaró dolgok ezek mivel azé vettem a telefont mert minden nap sokat nyomkodom, használom. Például Index,FB alkalmazás valami borzasztó, pedig ők adják ki mind a kettő platformra.
3hete vele fekszem, vele kelek (bnőm annyira nem díjazza) szóval használom rendesen. A kiskaput 2 dolog tette be.. az első az hogy hívásnál valamiért nem halottam semmit míg újra nem indítottam a telefont. A másik pedig amikor kerti-partyn "menőztem" vele akkor fagyott le. Aksit ki kellett venni és csak úgy lett jó
Én adtam lehetőséget a rendszernek, a samsungnak. Soha nem mondom valamire hogy nem jó, vagy hogy nem ízlik míg nem próbáltam.Keret lepattogzásra meg annyit, hogy tudom h nem széria hiba, egyszerűen ezt fogtam ki, bárki bármilyen telefonnal járhat így. Jó, mondjuk egy Vertuval nem fog, de abban is ott a lehetőség
Egyáltalán nem akarom fikázni egyik gyártót sem, mivel senki nem tökéletes, csak leírtam a szubjektív véleményem felhasználó szinten.
Ui.: S4 aksija sokkal jobban bírja mint bármelyik eddigi okostelóm!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- UHD filmek lejátszása
- ASUS ROG Ally
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest