Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dare2Live #8363 üzenetére
Miért lenne keserű?
Nekem első napos vétel volt a drágaságom 190000-ért,és egy percig sem bánom, hogy ezt választottam!
Gyors, üzemidő nálam teljesen rendben van, nagyon szép fotókat csinál, és gyönyörű ez a telefon, kell ennél több?
Ja és a Samsung szervízháttere a legjobb szerintem! -
._.Dante._.
tag
válasz
Dare2Live #8342 üzenetére
Múlt héten járt nálam a szervizes jack csati csere miatt, és szóba került az I9500 is. Csodálkozott rajta, de számlával, és lepecsételt garilevéllel engedélyezték a helyszíni javítást. Lehet, hogy csak egy mázlis eset volt, de megér egy próbát szerintem.
A hivatalos álláspont, még mindig az, hogy nem él rá a prémium garancia. -
Vertigo
aktív tag
válasz
Dare2Live #8341 üzenetére
Szia!
Persze ezeket korabban mar leirtam es ezek alapjan dontottem, es aki a tanacsomat keri el is mondom, hogy itthon bolti garival lehet venni... A stock droid mar szerintem berheles kategoria, ha 05om lenne sem allnek neki azon kivul csesztetni a telefont, minthogy aboutba megnyomom az update gombot, mindamellett az integeteos es osztottkepernyos modot is sajnalnam... (mondjuk az intenziv memoriaehseg lehet idovel ravinne kiserletezesre, de most ugy gondolom, hogy nem akarom csinalni, mert ioson ezt szoktam meg, es ilyen aru telefonnal ne kelljen ilyet csinalnom mar csak azert se!)
Peace!
-
válasz
Dare2Live #8032 üzenetére
akinek kevesebbet bír az s4 akkumulátoros üzemidőben, mint az s3, az bizony valamit nagyon elcseszett, de a többi problémára is mondhatnám ezt, nem a telefon hibája lesz ott a ludas, a legtöbb sírás alaptalan, illetve a felhasználó külön tett érte, hogy gond legyen...
elég lenne csak azokból a telefonokból kiindulnom, amik hozzám kerülnek szoftverezésre, lehúzzák azokat a tulajok, hogy ilyen pocsék, meg olyan rossz, akad, fagy...stb, pedig csak főzött firmware verziót tettek rá, csak egy jobb/javasolt kernel verziót dobtak fel, mert a haverjuk szerint az jobb, csak régebbi mentést állítottak vissza, és még lehetne sorolni, és milyen furcsa, hogy szinte mindenki és minden alkalommal csodálkozik, amikor kezükbe adom a rendbe tett telefont, hogy nincs vele gond, nem akad és fagy...stb.
1% lenne? sokkal több az!
már két éve is sokan írták, hogy nincs hová fejleszteni mobilt hardveresen és szoftveresen, pedig azóta mindig kitalálnak valamit, bár ez a technológiák fejlődésének a vonzata, hogy ahogy múlik az idő, egyre kevesebb újat lehet kitalálni, régebben nagyobb léptékek voltak, mára ez minden műszaki részen arányosan csökkent. -
válasz
Dare2Live #7983 üzenetére
a pc piacot az olcsósodó notik nyírták ki, mobiltelefonoknál más azért a helyzet.
temettek már gyártókat, hogy nagyon behalnak majd, ha nem dobnak nagyot, egy samsung nem féltendő ilyen szempontból sem.
sokan megveszik mindig az újabb szériákat, hiába lenne elég bőven a korábbi is, és ez a későbbiekben sem nagyon fog változni.
nekem is elég lenne egy s3 lte, de s4 lett, és ez később sem lesz másként, ha lesz valami, ami miatt jobban bejön az újabb.robi baggio; ennyire azért nem gáz a kamera, gyakorolj kicsit!
-
rolcsibácsi
őstag
válasz
Dare2Live #7993 üzenetére
nemtudom, korabban nem volt ilyen rossz, ujraraktam megint az egeszet, meglatjuk most milyen lesz (gyari rom)
a kamerahoz annyit hogy s3at azert nem vennek de az teny hogy sokkal gyorsabb a keresoje stb de ez csak szoftveres hiba amit remelhetoleg jelentettek mar par millioan a samunak..
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live #7650 üzenetére
Én igaziból a ram mizériát se értem. S1en már egy chrome + 2-3ablak esetén is kevés volt az 512mb ram, S2/S3on chrome + 2-3ablak + játék + esetén kevés volt az 2gb ram, de Note2/S4 2gb ram esetén talán sose volt olyan, hogy a chromenak/játéknak ujra kellett volna töltödnie. Tény nem játszok párhuzamban 2 játékkal és az is, hogy S4et teli rakta samsung minden szeméttel... de ezen majd segít a stock android.
Note2nek egy nagy előnye van az az aksiidő, simán produkált 7-8hs kijelzőidőket, míg S4nél uez 4-5h, de ez engem nem zavar, ha reggel lehuzom 4kor elmegyek dolgozni, 15hkor felszállok a buszra és 3ht netezek, filmet nézek akkor is este 10kor még van ~15-20%om.
-
zack
nagyúr
válasz
Dare2Live #7636 üzenetére
Várom mint a messiást.
Nexus 4-en levő rendszer nagyon bejött.
mod: Most mindenhol az S4-el foglalkoznak. Ez az aktuális csúcs kütyü.
Egyébként nagyon úgy tűnik, hogy 3ó környéki kijelzőidőnél nem fog tudni sokkal többet 18ó+ készenléttel, max a Vanilla Androiddal. 18ó30p készenlétet mértem 3ó30p kijelzővel.
-
zack
nagyúr
válasz
Dare2Live #7359 üzenetére
Az egyik legprofibb a marketen: Neutron Music Player
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Dare2Live #7018 üzenetére
Attól még hogy feltettem a legfrissebb német romot nem ugrott a garancia.. nekem is van rá bőven a hivatalos 2 év + 1hónapból.
Főzött romokat nem használok.
Egyébként a samsung szervizről csak annyit, hogy a hivatalos samsung mintaboltban és egyben szervizben mikor a lilás utánhúzásról meg a pattogásról beszéltem csak néztek rám bután, hogy ez biztosan csak egy egyedi hiba lehet, hagyjam ott a telefont, hogy bevizsgálják..... persze, még mit nem... mikor odahívtam a samsung certifikált ultraképzett szakértőt az egyik kiállított példányhoz és elkezdtem neki mutogatni a hibákat akkor csak hümmögött, mondom neki akkor vigye ezt a kiállított darabot bevizsgálgatni, és legalább frissítse le az általa legfrissebb verziójúnak titulált I9505XXUAMDM romot a már megjelent ME2-re.
De regéltem neki az új német romról is, ő persze ilyesmiről nem hallott.....Szóval csak ennyit a hozzáértő szervizről. Biztos vannak olyan technikusok is akik értenek hozzá és érdekli is őket a telefon de eddig még nem sikerült kifognom egyet sem.
-
zack
nagyúr
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Dare2Live #7005 üzenetére
Szia!
Igen az új mea rom ezt is javította, nekem teljesen megszűnt a pattogás, tesztre Mike Oldfield FLAC-t használtam egy Sony MDR-XB40EX fülessel. ME2 rommal magasabb tartományoknál nagyobb hangerőnél és nagyobb amplitúdójú számoknál is pattogott.
Most ez teljesen megszűnt, a hangerő is tökéletes, és csak élvezni kell a zenét
-
._.Dante._.
tag
válasz
Dare2Live #4831 üzenetére
Sajnos ebben nem tudok segíteni.
Az az igazság, hogy a típusukat sem tudom már, mert mindkettő elég régi, és akkoriban még egyáltalán nem foglalkoztam ezzel. Igaz, nem is volt fontos, hogy tudjam, mert szépen szóltak. A Sennheiser SGS-hez lett vásárolva, a Philips pedig egy N91-hez, nem sokkal az ősrobbanás után.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live #4736 üzenetére
btw pont emiatt a "nem képesek alapvető hibákat javítani" dolog miatt, én is azt mondom jelezni kell, vissza kell küldeni 8napon belűl ÉS imo kizárólag csak I9505öt szabad venni. Arra lesz stock android. Nálam pont ez, döntötte el, hogy I9505 és nem Sony Z vagy HTC ONE, vagy LG G.
-
-
vick33
tag
válasz
Dare2Live #4363 üzenetére
Az hogy a win cache-be tesz gyakran használt alkalmazásokat, meg hogy az android nem zárja be egészen addig amíg van ram azért nem ugyanaz. De igazad van már a windows is próbál jobb lenni:-) Olvasgatásnak.
http://mobworld.wordpress.com/2010/07/05/memory-management-in-android/ -
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live #4239 üzenetére
Akik arra panaszkodtak, hogy halk a zene az S4nél azoknál tök alap(első) ROM+Kernel van fent?
Mert nálam semmi probléma nincs a hangerővel, de kb 3/4ed hangerő fölött "pattog" a zene. Az a gyanum ezt Samsung avval orvosolta, hogy lejjebb vette a hangerőt.
Ezuton is csokoltatom a mobilarenat és a többi tesztoldalt akik annyira nem voltak képesek, hogy ezt az alaphibát kiderítsék.
-
Robertoq
őstag
válasz
Dare2Live #4107 üzenetére
Nekem 1 fajta laggal van bajom, amikor az animáció megakad. Nem mondom, hogy gyakori és nem lehet élni vele, de jobb lenne ha nem lenne.
Viszont ezzel kapcsolatban 1 dolgot nem értek:
be lett harangozva a Project Butter, ami ezt hivatott javítani az Androidban és stock rendszeren szépen működik is.
Akkor miért lehet az, hogy ha egy gyártó megpiszkálja az androidot, akkor előfordulhat ilyenHisz valószínűleg a PB-hez nem nyúlnak, így a rendszernek továbbra is tartania kellene a folyamatos animációt, nemde?
-
Levente
aktív tag
válasz
Dare2Live #3820 üzenetére
Emlékezvén, mennyit nyafogtál N2 esetén is az egyáltalán nem általános feloldási lag miatt, neked az S4 se lesz megfelelő, szerintem hagyd.
mate198712! Te komolyan gondolod, amit beszélsz? Senki nem fogja bevenni ugyanis. UFO támadott meg, azt meséld a szervizesnek, attól karcolódott meg a kijelződ félkör alakban... Software-es hibákra hivatkozva szintén nem fognak készüléket cserélni.
-
Dictator^
veterán
válasz
Dare2Live #3820 üzenetére
Ezt a GorillaGlass felháborodást sose értettem, HTC HD2-vel, 3 év után se volt karc a kijelzőn (fólia nélkül, és igen kemény helyeket túlélt már).. most vagy Én voltam a szerencsés, vagy nem tudom.. Miután ezen se érzékeltem karcot, a következőre se tennék, ezekszerint lehet magamat szívatnám meg, vagy HD2 GG-je volt jobb minőségű mint a többi okostelefoné?
-
zack
nagyúr
válasz
Dare2Live #3561 üzenetére
Nem értek egyet. Kérlek, ha valamit állítasz, és ilyen fajsúlyú, támaszd alá. Shufny pont most teszteli a Note2-öt Voodoo kernellel. Az első benyomásai jók voltak I9000 Voodoo-hoz képest is. Szóval ne fikázd alaptalanul a Note2/S3 Wolfson DAC-ot. Nagy potenciál van bennük, de kell hozzá füles és forrás is (Lossless), és nem a 10-20k kategóriából.
S2 az tényleg erős közepes lett, de abban Yamaha DAC volt, és köze sincs a Wolfson minőséghez, de itt is sokat segít egy jó füles. Ettől függetlenül ha nekem I9500 lesz, lesz hozzá technikám, hogy meg tudjam mondani, mennyivel jobb egy Note2 S3 DAC-nál.
(#3599) manokaki
Én HSPA+ is kifutok a 2GB keretemből (Telenor 10000 perc ingyen + 2GB net 7k-ért), szóval nálunk ezekkel az adatforgalmi csomagokkal teljesen értelmetlen a felhasználók 95%-nak az LTE. Eleve foghíjas a lefedettség, ezen felül pedig pikk-pakk leketyeg egy 500MB-1GB adatforgalom aktív használat mellett.
-
manokaki
addikt
válasz
Dare2Live #3563 üzenetére
Én nem azt tapasztaltam hogy jobb lenne aksiban , 1 hétig használtam az I9505-t , 3 napja használom az I9500-t uhyan azzal a terheléssel , igaz nem nagy , de egy 5-10%- kot az I9500 javára irnék simán , igy a harmadik feltőltés után..
De mint mondtam senkit nem akarok meggyözni ,én nem cserélném vissza !!!
-
joey04
titán
válasz
Dare2Live #3339 üzenetére
Én próbáltam már, kiállított darab volt, de s3-hoz képest jó volt, én nem tapasztaltam annyi lagot. Kijelző szerintem sokat fejlődött, egész korrekt a fehér, a fényerő is combosabb. De azért egy One nekem a sense az ips és a külső miatt jobban tetszik. de ez szubjektív.
-
Leskin
tag
válasz
Dare2Live #2326 üzenetére
Szezont a fazonnal szokás szerint.
Nem elehtne eygszer az almát az almával, a körtét a körtével összehasonlítani?Fps-eseknek nem input lagja van hanem net lagja van. Input lag az, ami az eger jel kesleltetés azaz hogy a kurzor az eger megmozditasu utan hany ms-el mozdul...
Ez az egyik.
A másik, hogy ha a telefon NEM LAG miatt hanem egyszerűen a más működés miatt, és az adott szoftver miatt 130-150ms reakcióidejű (ami mondjuk baromság mert azt már észre lehetne venni, és nekem pl. az erzesem az, hogy abban a pillanatban reagál ahog hozzáérek - de tudom, nem vagyok "szuperhíró", csak egy belassult vénember
) , a másik telefon meg 80-100 ms reakcióidejű a kettő közötti külömbseg olyan 50 ms. azt meg vedd észre.... Lásd fent, én nem vok szuperhíró
A kijelzőt pedig a monitorok 8s-éhez hasonlítani megint szezont a fazonnal, mert egyiknél a megjelenítés frekvenciája - sebessége számít - 8ms és ezt hajlamosak összehasonlítani az érintőképernyő érintés válaszidejével... Körtét az almával, gratula.
Magában a hardware-ben nem lehet különbség hiszen iphone és apple kijelző is samsung. Bár valszleg a samu magának szart gyárt mert az iphone .-ra koncentrál
Szoftver beli különbségek vannak, szoftver beli megoldások, abból adódik a különböző működés. És lehet hogy pár éve még apple volt a felhasználóbarátibb rendszer, de mára keményen android viszi a prímet, nézd meg az apple mostani bejelentéseit, samsung featureket fognak másolni. Minél több feature, annál több hibalehetőség, annál több erőforrás igény - és annál lassabb a rendszer ha nincs megfelelő vas alatta. Ez logikus. egy többet tudo rendszerhez több erőforrás kell mint egy kevesebbet tudohoz.... Mivel ma már az endroid tud többet, plussz nem egy fajta hardwaren kell futni , és nem annyira optimalizált mint az iphone egy vasra egy zart rendswzer egyértelmű hogy meg megdöccen(het), de én ezt az s4-ben nem látom, és az s4-et, max a htc one-re cserelnem le ha valaki kemenyen penzt is ad mellé.
Jelenleg mindegyik csúcs készülék hozza az emberek által elvárható maximumot, sebességet, ebben már fejlődésre sincs szükség, nemhiába kezdtek el a szoftveres featurek irányába fejlesztgetni a gyártók. Lehet hogy nem vagyok kockageek, de nekem pl inkább legyen 0.01 tizedmásodperc képernyő feloldás helyett egy 0.5 seces halványítós effektű anim. szerencsére több fajta telefon van mindenki megtalálja a magáét, engem csak az az egy idegesít, amikor blődségeket olvasok
Azt pedig mellékesen jegyzem meg, hogy a fikázás, az alaptalan, logikátlan jelzések nem azoktól vannak, akik HASZNÁLJÁK, azaz megvették a kütyüt, hanem azok akik
(elkapkodták és)mást vettek, vagy csak a nyáluk csorog utánna de mivel drága még, kénytelen várni... -
joey04
titán
válasz
Dare2Live #2273 üzenetére
Ezt korábban már néztem én is. Hétköznapi használat során észrevehető, de nem zavaró. Itt van összehasonlítás is, régen láttam különböző droidokat is összehasonlítva, de azt most nem találom...
2278: Azért 100ms fölötti értéket könnyen érzékelhet az ember, nem kell ahhoz extra képesség. Bár mondom, nem mindenkinek zavaró.
-
Leskin
tag
válasz
Dare2Live #2273 üzenetére
20-30 ms-ről, azaz !milliszekundumról! beszélünk mint különbségről. Egyrészt nem erre szokták az itteni okos forumozók használni a fogalmat, másrészt ezt mérni lehet, de érzékelni nem igazán
Vagy csak én nem vagyok superhero - ez is egy opció
Mérni érdekes, de mérésen kívül, még mire jó ez a jelenség?
A lag az adatátviteli válaszídő késlekedése - jellemzően neten fordul elő - de két eszköz, avgy két hardware össezkötésénél is lehet mérni .- de ADATÁTVITELI válaszidő késlekedése.... A szaggatás és lassul ne legyen már lag... Vagy ha megiszok 4 sört és belassulok, mostantól azt kell mondani hogy lagolok ?
Egy bolond százat csinál tipikus esete.... Szaggatás, késlekedés az oké (hardware vagy szoftveres problem, hiba, optimalizalatlansag stb. miatt - és mindig is lesz mert azoknak a fránya elektronoknak csak elé kell jutni a-ból b-be
), de mit keres itt lag fogalma úgy nagy általánosságban? Beszarok amikor azt olvasom, lagol a telefon mert egy sec mondjuk a kernyo feloldása... Az nem lag baffus. Az lehet hiba, optimalizalatlansag - s4 esetében sztem anim idő stb.... De LAG???
Ez olyan mint amikor valaki single player jateknál leírhja hogy lagos, néznek rá bután, hiszen SINGLE GAME, és azt mondja csak: hát értitek, csak 10 fps-t produkál a gépemen....
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Dare2Live #2267 üzenetére
Akkor másként kérdezem, mit értesz screen lagnak? Ráböksz és lassan veszi az adást? Tényleg nem értem, mert abszolút semmi gondolkodás nincs... linkelj már egy olyan teszt programot, már kiváncsi vagyok. Bár mivel még sehol sem olvastam ilyet, XDA-n sem, eléggé szkeptikus vagyok, hogy ilyen gond lenne.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Dare2Live #2259 üzenetére
"Kijelző lag csökkent S3/Note2höz képest de még mindig sokkal rosszabb mint Iphone/S1/S2."
Hogy mi van?
A kiemelt résznél milyen telefonra gondoltál? Egyébként a reszponzivitás állítható az S4-en, de kétlem, hogy alapból is gond lenne vele.
(#2258) Leskin: Nekem az eredeti jobban tetszik.
-
Vertigo
aktív tag
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Dare2Live #977 üzenetére
ezt cafolom.
s3-an a tw-es zar lehet, hogy gondolkodik, de pl. a miui egy tizedmasodpercet sem.
a nevjegyek, sms-ek, hivaslista megnyitasa, gorgetese is tw. problema.
meg nem is kell romot cserelni, mar a go alkalmazasok is megoldast nyujtanak a problemara.
a meg igen beta szagu v5-os miui pedig szinte ios szintu simasagot, gyorsasagot hozott ugyanazon keszuleken az elobbi gondokra.
ergo, ha gond van az s4-el, akkor konnyen elofordulhat, hogy azt a kezdetleges (nem kelloen optimalizalt) kezelofelulet okozza.
DE hogy egy galeria megnyitasa 10 mp-et vegyen igenybe, az kizart, mert attol meg a lg gt540 is hamarabb jeleniti meg...pedig az nem az android csucsa. -
Vagany
őstag
válasz
Dare2Live #377 üzenetére
Azért ez nem egészen igy van. Az i9000-ből azért elment a világon 10 millió és az S4-ből is el fog menni vagy 50 millió, azaz érdemes vele foglalkozni a CM csapatnak (már cáfolták is a hirt és az utolsó állapot szerint lesz az S4-hez CM) és valszeg a Samsung is jobban fogja törni magát mint egy I5830 támogatása esetén, érthető okokból. Az első Galaxy S pedig igen kedvező speciális helyzetben van/volt mert volt egy közel azonos hardverű Nexus S ha jól emlékszem ami a rommereknek segitség volt, hiszen arra jött a hivatalos google frissités jó ideig.
-
válasz
Dare2Live #373 üzenetére
Egyébként szerintem a Samsung-al az a legnagyobb baj, hogy van kb ezer féle készülékük egyszerre a piacon, és valószínűleg a világon nincs annyi mérnök aki ezt mind fullra optimalizálni tudná.(bár nyilván náluk többen is vannak ráállítva erre). Így mindenképp előnyben van az Apple, de még a HTC is.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
Dare2Live #149 üzenetére
Az XDA-s expertek szerint ezt nem lehet megoldani, mert az Android kernel fix mintavételi frekvencián dolgozik, így mindig fel kell konvertálni. Nem mernék ebbe belebonyolódni, mindenesetre a GSM Arenának nincs problémája a Snapdragonos hangminőséggel, és ugye az nem Wolfson DAC. A hang mindenképpen megüt egy alapvető minőségi szintet, de szerintem minőségi fejhallgatóval befáradva biztos megengedi majd pár bolt a cucc tesztelését, csak vinni kell pár studióminőségű számot.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest