Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo
aktív tag
Sziasztok, NFCs bankkartya matricat ragasztott mar valaki hatlapra?
Belso felere gondoltam, mondjuk az also felebe, talan akksi fole...
Befer (nem tudom mennyire vastag a matrica), nem feszit, jol gondolom ott nincs annyira meleg huzosabb igenybevetelnel? -
Vertigo
aktív tag
Szifonhoz volt anno...
Az FMtunere hihetetlenul jo (volt nehany hasonlom, de kimagasloan jo a hangminoseg amit ez atvisz), maga a telefon bolcso hasznalhato volt (ott ugyebar szifonos leven mas volt), viszont maga a nyak es a tapadokorong a gyengeje (nekem utobbi idoben 2x is lepotyogott a szelvedorol, pedig nyalaztam is csavartam is!)...
-
Vertigo
aktív tag
Tegnap gondoltam kicsit kiserletezek es kiprobaltam 1-2 launchert (next, nova, buzz) amelyekbol kullmre a buzz tunt szamomra a legizlesesebbnek (a feher skint probaltam epp), viszont mind3 cirka 100megaval tobb memot evett a touchwiznel
Leszedtem oket, a memohasznalat visszallt, aztan frissitttem MG9-re a ROMot, igy most talan ugy 50 megaval jobb a helyzet mint MEAval...
Lehet meglesem majd az eltavolithato elemek listajat (az kihat a memora is?)
-
Vertigo
aktív tag
MEA ROMmal, korabban MDK-val kb 50-100megaval rosszabb volt a helyzet:
[screens]u.i.
smart szemecskes dolgok off nfc off szinte minden off, csak wifi sound air view+gesture screen lock meg multi window on -
Vertigo
aktív tag
...szimplan, ha hasznalod, 3-4 nyitott ful a bongeszon egy skype egy viber amin irogatsz es volt ram nincs ram...
Szoval 2-3 aktiv alkalmazassal megfexik a rendszer. (persze lehet serviceket tiltogatni, de userkent nem tudom mit hogy kell es nagyon kedvem sincs beleasni magam)
Widgetekbol flashlight waze idokep mortplater activeapp memocleaner datetime scheduler alarm netkvota memo es sensormonitor van kint szoval semmi kulonisebb extra
Napi legalabb 10x kell memocleant nyomnom, mert 200mega alatt behal az egesz droid meg a bill is laggol
-
Vertigo
aktív tag
S4-hez samsungos gyari rommal, nem berhelve tuti keves a 2giga memoria, el tudom kepzelni, hogy az S3 lte ugyan ennyivel optimalisabb a kisebb felb9ntas okan...
(fullhds telohokhoz szerintem illene mar az a 3giga alapbol) -
Vertigo
aktív tag
válasz
Pastika #14359 üzenetére
Gyari MEA ROM-om van es nekem is merul, 1-max1.5 napot bir csak (MDK-val biztonsagosan hozta a 2 napot bekapcsolt nettel, amit azert hasznaltam is es beragadt folyamatok sem voltak, mig MEA-val akadnak, igy azert hetente legalabb 1x ki-be kapcsolom), de az extrem merules valami beragadt folyamatot sejtet...
-
Vertigo
aktív tag
Parancsoljatok, ugyan azon tema ugyan azon fenyviszonyok kozott mezei ip4 illetve s4...
(3/3 kepbol legkevesbbe bemozdultakat valaszrtottam, egyebkent kezbol kb 2m-rol kerszultek a fotok, egyeneltesen, lassan kifujt levego mellett)A szinvisszaadas egyiknel sem helyes, a vaosag valahol a ketto kozott van, de az legyen a legkevesebb...
u.i.
alapvetoen a bemozdulashajlammal (vsz. nagy zarido) es a zajszuresse; van gond -
Vertigo
aktív tag
Persze, leszedtem, mar rogton az elso nap
Osszeneztuk sokszor szifonokkal, kepelessegben sehol sincsenek sajna ezek a samsungok (munkatars 2 hete vett sd-set ugyan ezt tapasztalja)
Osszeneztuk mindennel, es csak a szifon5 ios7-el csinalt rosszabb kepet nala.
(persze probaltak mutogatni itt 1-1 "jo" kepet, ami persze 10centin elmegy, de belenagyitva fozelek, es meg meg sem emlitettem, hogy ezek mind verofenyes napsueses dolgok, belteri, szurkuleti, ejszakai kepeknel reflexbol vennem elo az iphone-om, aztan esze,mbe jut, hogy ilyen szempontbopl csak hulladek van a zsebembe es inkabb csendbe visszacsusztatom)En meg mindig csak 1 tesztet lattam ahol azt irjak, hogy az i9500 connected moduljai tobbet esznek, az ellenkezojerol tobbet... Lenyeg az, hogy MEA-val el is hiszem, de MDK-val nem volt semmi bajom vele, lazan hozta 5.5 oras kepernyovel a 2 napos uzemidoket ugy hogy egesz nap be volt kapcsolva mobilnet wifi, nyomkodva is volt, most MEA-val meg ugyan igy csak 1 nap 2-2.5 ora kepernyovel!
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Pastika #13185 üzenetére
Gozom sincs, de ha megmondod mit nezzek megnezem.
Az, hogy a droid szubjektive hulladek sajna nem octa vs. sd fuggo, a fogyasztas pedig az elozo romig teljesen rendben is volt, nem is ertettem, hogy magas connected aramfelvetelt irt egy teszt, leven az addig tapasztaltak es itt olvasotak alapjan legrosszabb esetben egal, de inkabb impozansabb uzemidoket hozott a sd-oknal.Maga a hw nagyon bejon, a kameranal nem tudom hw-es vagy sw-es okbol hasznalnak ilyen beallitasokat/zaridoket, hogy ne lehessen kezbol jo kepeket csinalni vele...
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Pastika #13182 üzenetére
MEA rom van most rajta, korabban MDK volt. A jelenlegivel kb duplajag zabalja a mobilnet es a wifi is, illetve hajlamosabb beragadni egy egy folyamat is. Korabbi rommal batran indultam neki a 2. napnak is toltes nelkul! Szoval remelem ez javul a frissitesnel! A fenykepazo resze szifonhoz kepest meg mindig hasznalhatatlan (szinte keptelenseg nem bemizdult/eles kepet kesziteni vele). Ezeket leszamitva semmi olyan panaszt nem fedeztem fel eddig, ami felmerult a tobbieknel.
u.i.
meg mindig ugy latom az android csak joindulattal nevezheto megcsak beta oprendszernek is, ha nem tetszene ennyire a display meg maga a vas (tenyleg minoseginek tunik, es sokkal hightechebb a szifonnal)
mar reg kivagtam volna a fenebe... -
Vertigo
aktív tag
válasz
sultansmith #11513 üzenetére
En s3as bugatti bortokot hasznalok hozza, mivel a kulso meretuk szinte azonos, igy jo hozza.
-
Vertigo
aktív tag
Megjegyzem tuzo napban eloszeretettel hordok napszemuveget (jellemzoen polarszurost) igy pl. napszemuvegben en sokkal jobban latom az s4et a szifon ips-enel...
Amugy 05-on is drasztikusan megugrott MEA frissites utan a wifi+3g fogyasztas? Illetve taskberagadasi hajlam? MDK volt elotte es top3ban avval mindig benne volt a kijelzo a fogyasztasban, MEA-val meg 4-5-6, csak ilyen 10-20%-okkal, az uzemidom pedig lefelezodott, sot volt olyan, hogy valami beragadt vacak 2 ora alatt fele akksit megette... Igaz, hogy gordulekenyebb ez a MEA, meg ugy 100megaval kevesebb memot eszik, de valami ugy nez ki nagyon el van qrva benne
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Gizmo94 #10812 üzenetére
Sokban egyetertek Kalinak cimzett valaszoddal, szerintem mindezek ellenere azert allnak at emberek (sajat peldabol kiindulva) almarol droidra, azon belul is s4-re (5" samoled), mert b@romira unalmas mar az iPhone vas (szvsz az 5 minimalis valtoztatasai eszteteikailag nemhogy elore, inkabb visszalepes volt, es remeny sem latszik valami uj es erdekes modellre, evvel szemben meg egy majdnem telefon meretu baromiszines kijelzo nagyon vonzo tud lenni)... De azt teny, hogy egy picit felokositott iOS-t szivesebben latnek en is droid helyett ezen a vason! (...es mint koraabban is irtam, eloveve a szifont, retro kvarcjatek feeling lett urra rajtam)
-
Vertigo
aktív tag
En sem birom a foliakat, az egesz telefon ertelme a nagy szines kijelzo, ha ezt foliaznom kell megette a fene az egeszet...
Egy barna fulecskes bugatti bortokot hasznalok hozza megelegedessel, igaz picit szoros es igy jonehany het utan is bejaratos.
-
Vertigo
aktív tag
i9500 MDK vs. MEA
Eszemeletlenul elkezdett fogyasztani mobil nettel, igy nem csodalom, hogy gyengebbre hoztak ki a 05-nel...
(MDKhoz kepest 2-3x gyorsabban zabalja az akksit, valamit elkurtak szarszungek!!!)Amugy csak hogy valami jot is irjak rola, kb 150-200 megaval kevesbbe memoriaehes, ez mar ugy kezd hasznalhato lenni, ha meg 200 megat levennenek belole azt mondom rednben van...
Kamera mintha egy lehettel gyorsabb zaridovel dolgozna, de meg mindig 2-3 kep kell egy olyanra ami szodaval messzirol nezve elmegy (vagy tamasztek+kis mazli)
Nincs egyik szemem sir masik nevet ikon?
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Dare2Live #8341 üzenetére
Szia!
Persze ezeket korabban mar leirtam es ezek alapjan dontottem, es aki a tanacsomat keri el is mondom, hogy itthon bolti garival lehet venni... A stock droid mar szerintem berheles kategoria, ha 05om lenne sem allnek neki azon kivul csesztetni a telefont, minthogy aboutba megnyomom az update gombot, mindamellett az integeteos es osztottkepernyos modot is sajnalnam... (mondjuk az intenziv memoriaehseg lehet idovel ravinne kiserletezesre, de most ugy gondolom, hogy nem akarom csinalni, mert ioson ezt szoktam meg, es ilyen aru telefonnal ne kelljen ilyet csinalnom mar csak azert se!)
Peace!
-
Vertigo
aktív tag
Azert mert nem akarok flamebe bocsatkozni, jo igy szurkeben...
Azt veszem alapul, hogy amiket itt irnak a userek, es ahhoz hasonlitva az hogy 2 napot elvagyok bekapcsolt nettel, telefonalgatva, netezve, egyaltalan nem tunik rosszabbnak, persze mindez erosen felhasznalo fuggo, baromira nem laboroatoriumi korulmenyek. Mindemellett azonos korulmenyek kozott prociigenyes felhasznalasnal 18% szazalekkal gazdasagosabb a 9500 az is egy informacio... (konkret szamoknal leginkabb kijelzohasznalatot szoktak errefele emlegetni, ez nalam eleg hektikus, volt mar 2 ora is, de 5.5 is... ha a szelsoertekeket nezem ez sem tunik rossznak)
Most akkor mirol beszelunk!? Arrol, hogy az egyik teszt szerint a 05 gazdasagosabb 3g beszelgeteseknel, a masik szedrint meg a 00 procihasznalatban? Alma a kortevel, a felhasznalasi szokasok dontik el kinek a kezeben melyik muzsikal jobban.
En azt latom az amcsi piac miatt mindenfele keppen eroteljesen supportalniuk kell az SDt, de azt is latom, hogy a sajat piacukra nem azt valasztottak, es en tobb lehetoseget latok ebben az architecturaban (persze meg kell jegyezzem, nem all szandekomban romokkal fozocskezni, aki akar nyilvanvaloan a 05 lesz a kezenfekvobb), ami a jelenlegi relative kezdetleges enrgiagazdalkodasi funkciokkal is jol muzsikal.
...nem tudom, en csak azt latom, hogy idonkent 1-1 emberben fellobban a fikazhatnek, es kapaszkodik minden vacakba, mintha valamit kompenzalni akarna, hogy vegre valamiben az ove jobb (reszemrol nem irtam be jo ideig, mikor csamcsogtatok a teszteken, en elvagyok a sajatommal, nem akarok senkit meggyozni, hogy cserelje le ilyenre, max ha barataim megkerdezik melyiket vegyek, akkor elmondom mit tapasztaltam, es rajuk bizom a dontest). En nem bantam meg a 00-t.
iOS...
Szoval akkor egy dev (meg beta se) oprendszert hasonlitasz a droidhoz megpedig a szinhasznalata alapjan (ugye megerted, hogy erre nem akarnek reflektalni) -
Vertigo
aktív tag
Nem tudom, en meg mindig azt latom, hogy egy forras szajkozza ezt, ellentetben a korabbi tesztekkel es az itteni uzemidokkel, illetve sajat tapasztalatommal.
En vidam vagyok, a kamerat meg a droid beta feeling-jet (ios-hoz kepest) leszamitva, most is ezt a valtozatot valasztanam SD-vel szemben.
-
Vertigo
aktív tag
Belter+vaku, 3. probalkozasra (elso ketto meg piciben is ertekelhetetlen volt, ez csak szimlan homaly...)
-
Vertigo
aktív tag
válasz
rolcsibácsi #8084 üzenetére
Neked akkor megfelelo lesz ez a gep!
En croppolgatnek, meg hasznalnam belterben is, ahol viszont karcsu...
(mindamellett szinte barmilyen szifon elesebbet produkal... na jo 3gs-t nem probaltam de 4-4s-5 jobb... )Itt van tolem is ket "remekbe szabott, eles"
kep...
Persze monitoron egeszbe nezve rendben van, de az a 15eve a UPC elofizuhoz kapott webcam is rendben van (kis tulzassal)...
-
Vertigo
aktív tag
válasz
rolcsibácsi #8080 üzenetére
Egyszeruseg kedveert kb 30-40%-ra kizoomolva nevezheto elesnek a kep.
50% az kep 1/4-e, vagyis cirka 3.25mpx
100%on felel meg 1pixel a megjelenitodon 1pixelnek a foton.A falombos keprol beszelek, a macro fotoknal jobb a helyzet, de azok mas kepei, es korabban azokra irtam, hogy valmiert macroba eleg jo eleset tud kipreselni magabol.
-
Vertigo
aktív tag
Mint irtam macronal vannak jo kepek (ez latszik is a belinkelt fotokon), de mint Zack fotojan is latszik (pedig a homogen szinu tema miatt a reszletgazdagsag elvesz) a 13mpixeles masina 3-4 (de inkabb csak 2-3) megapixelen csinal eles fotokat. (mig egy 8 mpixeles szifon ezen a mereten csinal eleseket).
De felre ne ertsetek a problema nem az, mert egy egy jo 2 mpxieles kepbol is lehet gyonyoru papirt hivatni, sot teven is nagyon jol mutat, a problema croppolasnal, illetve nem optimalis fenyviszonyoknal kezdodik. Alapvetoen amiket linkelgettek derus eges szikrazo napsuteses, egyszinben reszletes (nagy falomb, fuszalak, stb), azok nagyon nagyon optimalis korulmenyek.
Viszont amint eletszeru hetkoznapi hasznalatba kerul, csapnivalo sajnos (egyelore, nagyon remelem, hogy lesz meg jobb!)
-
Vertigo
aktív tag
válasz
rolcsibácsi #7929 üzenetére
Lehet, hogy olyan helyen laksz/dolgozol, ahol gyenge a GSM jel, igy sokkal tobbet kommunikal az adoval, vagy egesz nap meg nem allsz, utazol?
-
Vertigo
aktív tag
Korabbi hozzaszolasokban megtalalni, mind2 videos teszt.
Videovezerlo... 3dmarkon kivul nincs nagyon mas bench ami powervr hatranyt merne, ezen kivul valos felhasznalasu tapasztalatok is meltatjak a teljesitnenyet. (nem tudom honnan jott a korszerutlen jelzo, lehet egy kis utannanezes meglepetest hozna...)
-
Vertigo
aktív tag
válasz
markopolo1 #7334 üzenetére
En eddig 1 tesztet lattam ahol a 9505ot hoztak ki takarekisabbnak, 2nel meg pont az ellenkezojet, nem is apro elteressel... Minden esetre elso kezbol azt tudom mondani 2napot el lehet hasznalgatni bekapcsolt nettel, kijelzo idore pedig tullepheto az 5 ora egy toltessel. (nalam 5.5 korul volt eddig a maximum)
Minden esetre en most is ezt a modellt valasztanam, engem csak a garancia csabirana a 05 iranyaba, leven nem szandekozok fw-kel szorakozni.
Esetleg, ha boven van idod varnek 3gb-os valozatra, leven ugy nez ki az egyre komplexebb appok es a fullhd felbontas gyorsan emeszti fel ezt a 2 gigat, mar a kozeljovoben kenyelmesebb lesz a nagyobb memoriavalt szerelt keszulekek hasznalata.
-
Vertigo
aktív tag
Eddig egy frissites ment fel, majusi ha jol emlexem, abba volt kamera is.
A taviranyito app sajna nem egyedi eset meg itt a forumon is talalhatsz ra precedenst rajtam kivul... (ott is data clear segitett, hogy ujbol elindithato legyen).
Fotok... Igen latom amit most belinkeltel azt is, itt van elotte PSban 1:1ben fozelek, egyszeruen szikrazo napsutesben kulteren is a 13mpx-es kamera jo ha 4mpx-be eles kepet csinal, de inkabb csak 2-3...
(es hol van meg a belter, vagy meg kevesbbe optimalis fenyviszonyok... utobbi kepen lehet nem is a bemozdulasbol szarmazo eletlenseg a gazos, hanem mintha a zajszuro mechanizmus maszatolna)Nah szoval tetszik osszessegeben meg igy a telo, de nehany dologban nagyon ossze kell szedniuk magukat samsungeknak!
-
Vertigo
aktív tag
válasz
kisbéci #7150 üzenetére
Szia!
i4rol valtottam i9500-ra, de szinte napi szinten van kezemben i5 is.
Osszessegeben nem bantam meg a cseret, de figyelembe veve, hogy csucsmobilrol van szo, nem teljesen vagyok elegedett.Egy szifon usernek (igy nekem is) eloszor tok jopofa a droid, mert tok praktikusak a widgetek, 2 mozdulattal ki be tudok kapcsolni barmit, viszont az, hogy kismillio dolgot kell beallitani az picit mar macera, az meg egyenesen agyrem, hogy a skype napi szinten fagy, ez elofordul a kamera sw-vel is, amivel rendszerint az egesz telo ujraindul. Ezeken kivul is akadnak huvos appok, pl. a taviranyitos progi is nagyon be tud fagyni, utannna meg resetelni is kell a hozza tartozo datat, chrome is meg-meg fagy, igaz neha csak lemerevedik fel percre, egy contact listre 3-4 masodpercet kell varni, ha epp nincs bechace-elve... Szoval az eloszor jopofa droid es appjai ios utan baromira betanak tunik!
Persze lehet ROMbolni, de a szifon user nem akar.
Szvsz az i5 egy i4hez kepest igy nagyon gagyi erzeseket kelt bennem, de az s4hez kepest is. Meglepoen minosegi benyomast kelt ez a koreai szappantarto. Mint korabban irtam, nehany het galaxyzas utan, kicsit megint szifont hasznalva olyan volt az, mint egy gagyi kvarcjatek.
S4 kameraja belterben egyelore botranyosan gyenge, de kulterben sem remekel, kezbol hatalmas kihivas eles kepet kesziteni vele. Varom, hogy jojjon valamu fix hozza, ami hasznalhato zaridokkel dolgozik!
Osszessegeben a vas tetszik, de szivem szerint tennek ra egy iost!
u.i.
ugy nez ki turkalas nelkul a fullhds rendszerhez/appokhoz karcsu lesz a 2giga ram... -
Vertigo
aktív tag
Nagyon nem panaszkodunk a 9500ra, teszi a dolgat...
Laggok akadnak azert ebbe is igy belakva, de egyelore nem banom a szifon levaltasat, pedig az elmult napokban anyaztam sokat az androidra meg a fenykepezo reszre (skpye meg a kamera sw eleg huvos, idonkent fagyos, illetve maga a kamera sw pocsek, egy mezei oskovulet szifon is elesebb kepeket csinal, egyszeruen automatan olyan idiota zaridokkel operal, hogy fotozasra alkalmatlan, erdemes megnezni a sample fotokat barhol, 1:1es meretbe alig talalsz be nem mozdult kepet, talan 1-1 macrot lattam elesnek)Lenyeg a lenyeg, tegnap egymas mellett fotoztam kb 5-6m-re samuval meg szifonnal belkterbe de jo fenyviszonyoknal, es majdnem foldhozvagtam a galaxyt olyan sz@r jott ki belole, mig szifonnal tueles kep (nesze neked 13mpixel) Valoszinuleg ez orvosolhato egy normalis kameraswvel, de felindultsagomba megneztem egy rakas s4 fotot, es 90%-uk ilyen.
Mindezekellenere (szar kamera sw, fagynak egyes dolgok), nem bantam meg a valtast, mert igaz jo a szifon, de 2 het galaxyzas utan kezembe a szifon egy gagyi kvarcjateknak tunt...
u.i.
hangja franko nem recseg, nem halk, dinamika okes, akksiido atlagos hasznalatnal bekapcsolt netel cirka 2 nap, melegedes nem veszes (nyuzasnal kitapinthato, hogy van a proci, de egyaltalan nem durva, navinal sem) -
Vertigo
aktív tag
válasz
silentkiller #5916 üzenetére
...ha mar camera app, aki szifonrol ismeri a camera+ -t, nem tud valami droidos megfelelojerol?
tucatnyi filter nem erdekel, dslr stilusu ikonosUI nem hat meg, hisztogramtol sem dobok hatast, viszont a bokesre fokusz melett levo draggelesre fenymereses apertura allitas k1beb@xottul hianyzik!!! -
Vertigo
aktív tag
válasz
anonym1s #5733 üzenetére
Nekem...
2 naponta toltogetem, ha egesz nap van bekapcsolva net es nyomkodom is eroteljesebben.
A maximum kepernyohasznalatom 5 ora felett van (5 es fel ha jol emlexem, de egyre novekszik, lassan konvergal a 6hoz)Az, hogy jobb vagy rosszabb fene tudja (sdt csak neahnyszor 20percekre fel orakra nyomogattam), 2 teszt az exyt nevezi takarekosabbnat 1 meg a sdt.
Nagy atlagban azt lehet mondani 2 nap atlagos netes hasznalatra van meretezve a keszulek procitol fuggetlenul. -
Vertigo
aktív tag
...ha eddig is panaszkodtok arra, hogy nagyobb hangeron recseg a fules, de ezt leszamitva meg halk max hangeron is, akkor egy nagyobb ellenallasu fules pofon a x@rnak, ugyan is az meghalkabb lesz
-
Vertigo
aktív tag
Mi ez most verseny?!?!
2 masik tesztben meg meg a 9500ra mertek kedvezobb fogyasztast, akkor lattal exynosos tulajt fikazni?!?!
Picit mintha komplexusosok lennetek...Egyszeruen read onlyba vagyunk, hasznaljuk a vasunkat, reszemrol megbekeltem vele, hogy annyira nem smooth ez sem mint a szifon, de sikerul azert ingerkuszobon belul maradnia... illetve igen, ma is irtam egy picurit, hogy kameraban en jobbra szamitottam, mint egy mezei szifon4-e es eddig ez szerintem nincs meg, avagy meg szorakoznom kell a beallitasokkal (ja meg 1x beirtam zenehallgatasra, mikor kerdezte valaki, hogy rendben van, sot kellemes csalodas szifon utan), mindezektol eltekintve viszont gurul a dolog, nem nezegetem naponta jott e frissites, es 2 napot azert elvagyok vele, ha meg mindenki a kijelzohasznalatra elvez cirka 5 es fel ora korul muzsikal exyvel (fel fenyero auto off), es meg csak 4-5x lett feltoltve az akksi, szoval lehet lesz jobb is...
-
Vertigo
aktív tag
válasz
ForRedGlory #5039 üzenetére
Szifonon van camera+ nevu kis app (en szinte csak azt hasznaltam, egyelore s4-nek meg baratkozom a kamerajaval, de nem vagyok elegedett en sem), avval tudsz mashova fokuszalni es mashol fenyt merni, ami baromi hasznos, viszont ha a fokusz es a fenymeres ossze van kotve az tenyleg eleg ratyi...
-
Vertigo
aktív tag
Skacok, van valakinek tapasztalata a teloval NFC-vel valo fizetes szempontjabol?
Annyit tudok, hogy a telo rendelkezik NFC hw-vel, ahol szepen lehet kulodzgetni kepeket zeneket, matricakkal teleaggatni a lakast es kulonbozo preseteket hozzarendelni, de alapvetoen az erdekelne, hogy egy szal gatyaba egy telefonnal, ha lemegyek a kozertbe tudjak venni nyalokat, annelkul, hogy kartyat vigyek magammal, vagy matricat ragasztgatnek a telora...
Ahogy latom paypass elfogadohely mar azert akad, a bankoknak is vannak ilyen kartyaik, de nem tudom ez a telon hogy mukodne?
Rendelek egy paypassos kartyat, azt beregelem az accomhoz, es van valami program amivel managelem?
(sry, ha felig off) -
Vertigo
aktív tag
B@xxa meg, ez a hadonaszas nem mindig jo, picit beizgultam a zeneken es elkezdtem fekve tombolni aztan veletlenul mindig a legjobb reszeknel lapoztam el a szamokat!!!
u.i.
jol bedugtatok amugy azt a fulest a fuletekbe? Csak nagyon nem mindegy... -
Vertigo
aktív tag
Rajtam van epp a fules, max hangeron jol hallani, igy csendes kornyezetbe halkbbra is vennem, kb ugy felere ketharmadara, de zajos kornyezetbe azert elkel, de szerintem oda is eleg, mert jol szigetel a dugasz. Szifon gyari szetthez kepest picit hangosabb, sokkal tobb a mely es dinamikusabb is a hangzasa, szoval egyertelmuen jobb (ok olyan melye nincsen, mint a "the plugnak" csontig feldugva, de gyari szettkent kellemes csalodas) amugy epp kis progressziv techno megy, de mindjart beteszek egy kis latint, meg klasszikust...
Featureoket tekintve szerintem a hadonaszosok hasznalhatoak, az osztottkepernyo kifejezetten jo, viszont a hosszanezosek nem jottek be.
-
Vertigo
aktív tag
Samsungnak gondolom picit faj, hogy egyreszt szep lassan kikopik a szifnbol, mindekozben a guglinal oket felvalto lg eleg szep sikereket er el a nexussal, lehet megeri nekik igy beprobalkozni...
Keret. Kopogtassastok meg oldalrol, es erezni hogy az egesz rideg/merev, erezni meg a visszhangot is (na ez most hulyen nez ki, de remelem ertitek), szoval szerkezetileg teljesen femkent viselkedik, a hezagok szerintem az illesztesek, es az hogy nem hideg a tapintasa azt egy lakkreteg biztositja (szvsz)
-
Vertigo
aktív tag
Mi nem muxik a telenor+szifonnal?
csak nekem is ez a combo van (illetve tegnap mar a simet atraktam az s4be), es nagyjabol mukodott a dolog (leszamitva azt, hogy regen vodkas voltam diamond kutyuvel es ahhoz kepest a telenor lefedettseg, es jelerosseg visszalepes volt)Amugy hasonlo tapasztalataim voltak nekem is az itthoni boltokban probalt S4ekkel, egyszeruen mellejukraktam a 2 eves ip4-et is, es rosszabb felhasznaloi elmeny volt feluletesen nyomogatni...
...nekem egyelore ugy tunik, hogy a samu procis valtozat mar nekem ingerkuszob alatt van a laghajlamossag, es az inputlagg is baratibb, mint a korabban probaltakon... (tegnap ezen felul megejtettem meg egy frissitest is, illetve csak sima statikus hatteret hasznalok es az animokat is dupla sebessegre vettem)
-
Vertigo
aktív tag
-
Vertigo
aktív tag
OFF-ba teszem mert nem szeretnek semmifele flame-et gerjeszteni, csupan annyit irnek, hogy samsungnak jonehany ev fejlesztese bennevan az exynosokba illetve az ehhez tartozo driverekbe, ui-ba (tw) es logikusan nekik egy kulsos gyartotol vasarolni technikat dragabb, mint a sajat, igy valoszinusithetoen amint tudnak visszaallnak sajat labra... mindezt az is megerositi, hogy a roadmapjukbe is a folytatasok exynos-os megoldasokkal szerepelnek (note3), szoval szemelyes velemenyem szerint szep lassan kikopnak majd a kulsos megoldasok a termekpalettarol (hacsak nem jon kozbe valami gebasz)
Termeszetesen az amerikai piacon jelenlevo qualcomm megoldasok (az eu szerintem kevesbbe nyomos ok) sokat nyomnak a latba, hogy ha tenyleg beindul a sajat szeker ujra, ne hanyagoljak el annak a supportjat sem!
u.i.
fesz emelesre fokozottan no a fogyasztas/hotermeles, nemi dinamikus orajelcsokkentessel (->feszcsokkentes) elkepzelhetonek tartom, hogy idovel akar az osszes mag mukodokepes legyen es egyes jol parhuzamosithato alkalmazasok megtaltosodjanak (hacsak valami piaci erdek nem gatolja ebben samuekat) -
Vertigo
aktív tag
Nah egyelore pozitiv a 9500as, szinte laggmentes (ingerkoszobon belul azert vettem eszre apro bizonytalan mikorlaggokat, de az eddig probalt keszulekekhez kepepest smooth-abb, es erezhetoen reszponzivabb, inputlagg tekintetebe mar szinte iphone)
-
Vertigo
aktív tag
Irrealis az ara!!!
Mindammellett garancia fene tudja hogy ervenyesitheto ra...
Elobb neznek dzsunkaGSMbe mint, hogy ilyenbe beleugorjak. -
Vertigo
aktív tag
Multkori videoban eleg vilagos volt a dolog, rakas tesztet lefuttattak, ugyan azokat, majd az egesz vegen megneztek mennyit merult a telo, azon differenciat extrapolalva cirka 20% jon ki a exy javara...
-
Vertigo
aktív tag
Na ez jo hir, de sejtem nem itthonrol van szo...
(egyik nemregi teszt 20%-al kevesebb fogyasztast, 10%-al nagyobb cpu teljesitmenyt illetve 10%-al kisebb gpu teljesitmenyt sugallt, ezen kivul jobb DAC van benne, ellenben nem LTE kepes, viszont erre a processzorra lett a telefon tervezve a SD egy kenyszermegoldas az exynos5 gyartasi nehezsegei miatt)Szvsz megvarnam ezt a verziot az ujabb softokkal (de, ha nem tul keson jon lehet megvarom a 3gb memos valtozatot, mar ha lesz... de ugy sejtem lesz)
-
Vertigo
aktív tag
válasz
ForRedGlory #2744 üzenetére
htcnek lathatoan joval kisebb a framerateje, vizualisan ugy 15fpsnek hat...
...de a stab tenyleg jo lenne az s4be! -
Vertigo
aktív tag
Korabbi hozzaszolasaimban emlitett laggolast akadasra ertettem, az input laggot telefonon inkabb reszponzivitaskent szoktak aposztrofalni. Ezutobbiban azert eddig minden droidos eszkozon ereztem differenciat az almas markahoz kepest, de 4.1tol felfele egy s3on nekem mar elfogadhato (mondjuk elorelepest ebben s4nel egyelore nem vettem eszre, de ez legyen a legkisebb baj)
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Bayzee5 #2209 üzenetére
Egesz jo kis video...
Ugy nez ki cpu kb 10%al erosebb az exyben, fogyasztasban a teszt vegi merulesi ertekek ~20% elonyt sejtetnek az octa javara, gpu teljesitmenyben tunik csak ugy cirka 10% elmaradasa a 9500nak...
Minden esetre a videoban is latszottak a laggok, fokent sd, de 1x-1x exynel is (kb annyira mint a samushopban), minden esetre a mammutos MMben joval durvabb volt, szoval az itt felmerult sz@r nemsz@r frocsogesekre azt tudom mondani, hogy vagy nagyon mas az emberek ingerkuszobe, vagy baromi nagy szoras van a kulobozo helyen landolt szeriak kozott, avagy ezen ketto dolog elegye...
-
Vertigo
aktív tag
..amugy lehet pont az inaktiv MSAA feleos erte (kerdes miert kapcsoltak ki)
-
Vertigo
aktív tag
Beszeltem ma en is veluk, es egy korabban emlitett infot tudok megerositeni, ami szerint a samsung magyarorszagon keresztul csak az i9505 kaphato, de ha EUn belulrol szamlaval igazolhatoan szerzel be i9500-ast akkor arra is vinatkozik itthon a 2 eves garancia, annyi kitetellel, hogy a hazhozjovos garikiterjesztes nem el, az samu magyarorszag exclusive (vagyis i9505 hivatalos helyrol).
-
Vertigo
aktív tag
válasz
HUTCHDB #1792 üzenetére
Ne keltsd a flamet, azt hiszem eleg objektiven leirtam a dolgot.
Rozsaszin kod elszallt. (ne nevettesd magad 2013ban csodabeallitasokkal, mikor samu szifonhoz pozicionalta a termeket)
u.i.
s3 smooth-abb az s4-nel, mammutba ott van a fekete mellett balra az s3 jobbra a note2
igen almanal is van lagg, azert akarom lecserelni a sima ip4-et, de ez laggosabb az ip4nel is, ios6-al (ami joval laggosabb, mint a 4.3 volt anno), mindemellett napi szinten foglalkozom ip5-el is, nem hiaba mondtam hogy teljesen gagyi hatasu, ha az tetszene azt vennem, nem s4-ert acsingoznek... -
Vertigo
aktív tag
Most ertem vissza a MMbol, vittem egy kis kiszuperalt 8210-est, igy 208k az ara, volt feher is meg fekete is, pattogtam a ketto kozott, feheret akartam venni, de ott a fekete (grafitszurke inkabb) tetszett meg jobban. szebben kiemeli a krom keret es az anyag texturaja miatt kevesbbe unalmas talan...
...viszont 15 perc nyomogatas utan 180as pulzussal foldohzvagtam volna ha mar sajat lenne, egyszeruen jelen korulmenyek kozott (ezen hw + 4.2.2 + tw) ez egy idegesito laggos sz@r.B@xottul tetszik ez a hatalmas kepernyo, meg nagyon szep a kepe, tapintasra is sokkal minosegibb erzes egy szifon5-nel, mintha egy hightech friszbi lenne a kezembe, de egyszeruen nem elne meg nalam az elso napot mert idegesito. Remelem ez majd egy fixxel drasztikusan valtozik, de most ugy erzem nehany honapig nem akarok androidot latni. Ismetelten hibazott a samsung, ha egy beta UI miatt ilyen ez a dolog, mert ha en zsebemben a cashel a dontessel, hogy megveszem es egy szifonnal, melybe mar csalodtam (4.3al jo volt 5 6 os ios-vel egyre lassab es laggosabb lett) es unalmas is, szoval igy sikerult ismetelten face to face (alleeban csak negyed ennyit nyomogattam, es remenykedtem, hogy bemutato darableven ez meg csak ilyen) eltantoritania attol, hogy magameva tegyem.
Sry skacok, aki meg nem vette meg, latatlanba ne tegye, aki korabban szifont hasznalt arra ez fokozottan igaz, aki tud varjon vele, jelenleg ez katasztrofalis.
Szomoru vagyok
Sword: no offense, forumon harapnak a warezre, es hiaba volt meg spicahoz neked, OEM leven nagy mertekben kerdeses a portalhatosaga a sw-nek, ezt mindenfele keppen szolgaltatodtol, de inkabb sammutol erdeklodd meg! (amugy amigo volt hozza)
-
-
Vertigo
aktív tag
Csatlakozom, S3 + ~200-250$-ert mar vennek en is.
-
Vertigo
aktív tag
válasz
WinstonWolf #1406 üzenetére
Gondolom ez akkor 1.0as vasarloknak nem palya? (bocs EUs szamlazassal annyira nem vagyok kepbe, az itthoni kulonbozetit meg ugy ahogy vagom...)
-
Vertigo
aktív tag
Szvsz mostantol mar a samu amennyire lehet probalja egybe tartani a ket s4 varianst, elegge fo a feje, igy is hogy elb@xta a kommunikaciot a processzorok tekintetebe, nem vsz, hogy avval teteznek a dolgot, hogy sdbe enegedelyezik a radiot... (az meg draga lenne, hogy az exynosba ext chipet rakjanak ezert, hogy egysegesen tamogassa az s4)
u.i.
esetleg valami warez hackekbe el tudom kepzelni -
Vertigo
aktív tag
-
Vertigo
aktív tag
Szintetikus pontszamok eddig is voltak, a lenyeg az lenne, hogy vegleges tw-vel hogy mennek a kutyuk, tapasztalhatoak e laggok? Van e abba valami, hogy exy+tw jobban optimalizalt, avagy csak szimplan a beta tw miatt laggolt a cucc?
-
Vertigo
aktív tag
230ert legyen mindenben magasan jobb az almanal!
...ha ezt nem tudja, hova ez az ar?!?! Van a samsungnak megkozlitoleg olyan presztizs erteke, mint az almanak? Nincs. Teljesitmenyben jobb mint a fel generacioval elobb kijott alma? Nem egyertelmuen. Akkor mi is 230?!?!!?!? Elgurult a gyogyszer samsungeknal.En komolyan arra szamitottam, mivel presztizsben egyelore nem tud versenyezni a samsung, teljesitmenybe valami olyan egyertelmut dob, ami ellensulyozza ezt, es valahogy megmagarazhato az arazas. De nem!
Reszemrol varok, mert tenyleg bejon a cucc, meg jo ez, eppugy mint egy hyundai vagy egy kia, de azokat sem vennem meg luxusauto aron.
-
Vertigo
aktív tag
Na megneztem a teszteket es csalodott vagyok, nagyon nem indokolja semmi sem ezt az arat. Nem eleg, hogy samsung logo van rajta, de teljesitmenybe is csak a felso kategoria kozepen vanszorog.
Ehhez kepest presztizs arazast kapott, pedig pont azt nem nyujt
Tetszik a cucc, lehet meg is veszem, de tuti nem ilyen aron, ennyiert nekem a legjobb kene, az abszolut legjobb!
-
Vertigo
aktív tag
-
Vertigo
aktív tag
volt note2 meg s3 is masik pulton erintolegesen azokat is megneztem, de ott nem tunt fel ilyesmi, csak az hogy kicsit lustabb a reakcioido a szifonhoz kepest (nehany tizedmasodperc, szoval csak erzesre), de laggot nem tapasztaltam, mint a nyomogathato s4nel.
u.i.
mondjuk nem neztem meg milyen verzioju droid+tw megy az s3/note2-kon... -
Vertigo
aktív tag
Skacok, probaljatok ki, annyi tuti, hogy egy szifon4hez kepest a snapdragonos s4 4.2.2 (allitolag beta tw) eszrevehetoen laggos.
Meglatjuk mi lesz, esetlegesen talan talan el tudom kepzelni, hogy tw tartalmaz valamifele exynos-os optimalizaciot, habar az android, mint koztes reteg ott van, de ki tudja...
-
Vertigo
aktív tag
Jo lenne mar valami vegleges SW-vel latni mind a snap mind az octa varianst, ha a bemuttodarabokon tapasztalhato ezokbol fakado laggot eliminalnak kivancsi lennek, hogy guritja az exynos a gyengebbik magokkal (gondolom browseolgatva az OS screenjeit, es egyszerubb alkalmazasokat az a7 menne), mire eleg...
-
Vertigo
aktív tag
Mikor megnyomkodtam feltunt nekem is, hogy laggos az OS (jellemzoen ip4hez viszonyitok, azt hasznalok nap, mint nap), a samus foszer azt mondta, hogy meg beta az sw amiatt es javulni fog. Remelem! (picit elbizonytalanodtam, es lehet varok vele, habar ezt a 230k-s ar is erositi, valahogy egy hyundai-ert nem szeretnek annyit fizetni, mint egy merciert... meg, ha tudom is, hogy jo a cucc)
u.i.
minden esetre erosodik bennem a gondoloat, hogy az elso megerzesem, hogy nekem az exynos kell, helyes volt... -
Vertigo
aktív tag
Sry az off-ert, meg hogy nem is samu, de mivel ugy is reszese volt a flamenek a cikk szereploje remelem nem nagy gaz!
Idiotak
[link]
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Strengar #606 üzenetére
Akkor egyreszt nyitott kapukat dongetsz, masreszt rossz helyre irod, leven akinek ez fontos az nem a te tanacsodra kivancsi (valoszinuleg mar reg birtokaban van ennek), es ha az is lenne nem itt keresne (ha epp nem trollfalvan, akkor "szinhu telefonkijelzok" vagy valami hosnlo nevu topicban... amennyiben meg nincs ilyen, hajra!
)
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Strengar #589 üzenetére
Sry, ez mar szerintem karcolja a trollkodas fogalmat...
Mondom ezt ugy, hogy amit irsz azt monitor es teve tekinteteben tokeletesen osztom.
Azt hiszem azt nem fogod fel, hogy az emberek nagy reszenek (meg a geek-eknek is) n-ed rangu szempont a telefon kijelzojenek szinhusege, sokkal fontosabb a jo lathatosag hatalmas kontraszttal karoltve.Mikor kezembe vettem a keszuleket pl. nekem is nagyon megtetszett a hatalmas, kontrasztos, szines kepernyo es vigyorognom kellett.
Mindez ugy, hogy ellenerzeseim vannak a samsung termekekkel, nem tetszik a galaxyk szappantarto formaja, iphone-t hasznalok, s-ips monitorokon dolgozom, s-ips tevet nezek, es fikazom MM-ban a sz@rraszaturalt samsung marketingteveket, raadasul grafikus is vagyok es ezek ellenere megis ugy erzem tetszik ez a "vacak"!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest