- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note10 és Note10+ témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gjoco1
addikt
válasz
HaliGab23 #11216 üzenetére
Nincs gond az A11 -el akku ügyben. Én is másik topikban olvastam , hogy panaszkodnak , Mi még akkor nem kaptuk meg . De egész szépen beállt. Nincs panasz itt sem.
De meglehet a Te és a nagyfiad telefon használati szokása eltérő. Bár az unokám 8 éves és lepuppantja a telcsijét ( sifon 7 ) 4-5 óra alatt.Játszik rajta ezerrel.
-
válasz
HaliGab23 #6798 üzenetére
P30 pro topikba kérdezz át esetleg, az még egy viszonlag fejlett teló, engem is érdekel a végeredmény
...
-
válasz
HaliGab23 #6798 üzenetére
Próbáltad, hogy 3G-n menjenek csk a SIM-ek? Mint azt itt sokszor említettem, a 4G/LTE térerő elég necces a melóhelyen, így merült a telefon, mint állat. Átraktam 3G-re, mobilnet bőven elég azon is. Sokkal jobb lett. Egy próbát megér szerintem, ha még nem próbáltad. VoLTE és 4G kikapcs.
-
sanyi0627
senior tag
válasz
HaliGab23 #6471 üzenetére
Közben szépen helyre is jött az akksi. Semmire sem volt szükség, csak egy újraindításra!
(Azóta is 6-7óra kijelzőidő van benne, teljesen jó)Bár majd 4g-n kíváncsi leszek rá, hogy mennyire fogja -bírni, ez hihetetlen, hogy ennyire jól bírja!
(Mate 20pro után nagyon meglepő!)A kamera még annyira nem jött át, remélem az is változni fog, sajnos a mate azért jobb volt, De ezt természetben pl még nem sikerült igazán tesztelni.
-
madkiller
őstag
válasz
HaliGab23 #6437 üzenetére
Én is érzek visszaesést viszont stabilabbnak érzem a telót. Nekem néhány app kifagyott olyan szinten, hogy le kellett hoznom a redőnyt beállítások majd onnan suhintottam egyet be az appváltóba bezártam és újra megnyitottam az appot. Nekem ezek az anomáliák eltűntek ettől a 18megás frissítéstől. Ha jól emlékszek, a Samsung browser, galeria, messenger és Facebook rakoncátlankodott így.
-
-
-
HaliGab23
senior tag
válasz
HaliGab23 #6315 üzenetére
Néztem most egy tesztet (45W):
15%ról 50%ra ~14 perc alatt,
15%ról 60%ra ~18 perc alatt,
15%ról 70%ra ~22 perc alatt,
15%ról 80%ra ~29 perc alatt,
15%ról 90%ra ~37 perc alatt feltölti.A 25W-os:
15%ról 50%ra ~16 perc alatt,
15%ról 60%ra ~20 perc alatt,
15%ról 70%ra ~26 perc alatt,
15%ról 80%ra ~31 perc alatt,
15%ról 90%ra ~40 perc alatt feltölti.Nem érte meg a 45ös
-
válasz
HaliGab23 #6310 üzenetére
Valóban, kezdetek óta követem a topikot, és pont emiatt lett i11 Note 9 után. Szerencsére már jóval jobb a képminőség és lesz még jobb is. Csak a tisztánlátás miatt írtam.
45W-os töltő 0-100-ra valami 5 perc különbség van, nem igen érte meg, de már mindegy
Ha nulláról töltöd, akkor 30 perc esetén kb. 11% különbség van (65 vs. 76%). Mivel minél több van benne, annál jobban lassul a töltés, így közelednek a %-ok a vége felé.
-
válasz
HaliGab23 #6307 üzenetére
Azért hozzátenném,hogy nem mindegy, milyen körülmények keözött fényképezel. Ahol van elég fény (szabadtér), ott valóban e a helyzet, de volt i11-em, és beltéri képek egyértelműen jobbak a Not e10+ által készítettnél. Note-é egyszerűen zajos, meg még el is mossa, i11 beltérben sokkal jobb képeket csinál.
-
TODI1111
veterán
válasz
HaliGab23 #6255 üzenetére
Én most ultrán használom, előtte viszont note 10+-on és S10+-on is ezt használtam. Konkrétan nem figyeltem a fogyasztását de annyit nem hiszem, hogy figyasztott. Gondolom függ a beállításoktól és attól is mennyi értesítést jelez és mennyi ideig. Tegnap este 11 körül vettem le a töltőről a készüléket azóta így áll.
-
nylacika
aktív tag
válasz
HaliGab23 #5470 üzenetére
Nálam anno s9+-on kezdte a Telekom volt-e hívásoknál, hogy nem voltam elérhető, ha én kezdeményeztem hívást, akkor nem lehetett hívni... Ez folytatódott ugyanúgy Note 10+-nál. Hiába volt kártyacsere, nem oldódott meg. Az egyetlen megoldás és azóta tökéletes, hogy hálózati szinten letiltattam a volt-e hívásokat. Elmondták az ügyfélszolgálaton, hogy a készüléken kikapcsolva még aktív marad, egyedüli megoldás szolgáltatónál történő kikapcsolás volt... Azóta hiba nélkül teszi a dolgát...
-
hanti
senior tag
válasz
HaliGab23 #5426 üzenetére
A Note 10, S 10 sorozatnak az LTE antennája a legújabb és legmodernebb a piacon és pedzegeti a technológia határait 2000 Mbps (kb. 2GB) ettől kezdődik az 5G ezért a kevésbé fejlett rendszerek nehezen kezelik.
Ugyan úgy mint a wifi 6 (ax) is az S10 volt az első a piacon. -
TODI1111
veterán
-
Capella
senior tag
válasz
HaliGab23 #3181 üzenetére
A cookie kérdést, a leokézást nem fogják megszüntetni, mert pont egy EU-s adatvédelmi előírás miatt voltak kénytelenek bevezetni a weboldalak.
Firefox böngészőhöz van kiegészítő, ami megszünteti a hatását, nem kell magadnak okézni. Ez az I don't care about cookies.
Sajnos a Samsung böngészőnél nem lehet telepíteni ilyen egyéb kiegészítőket, csak reklámblokkolókat, pedig ha jól tudom, az is a Firefoxon alapul. -
válasz
HaliGab23 #3125 üzenetére
Igen chrome-ot hasznalunk. Egy van engedelyezve ott es az a google.com. Mondjuk legtobbszor a google pay ugrik elo, de legutobb peldaul valami programot ajanlott. Pont ugy mintha pl jatszok valamivel, es ket jatek kozt felugrik egy hirdetes. De ugye most ezt ugy csinalja, hogy semmi nem megy, pl: kepernyo feloldas utan, vagy amit emlitettem is, navigacio kozben, teljesen random. Koszonom, hogy probaltok segiteni.
Most persze az Istennek nem jon elo, hogy tudjak kepet kesziteni
-
TODI1111
veterán
-
TODI1111
veterán
-
Nekton
aktív tag
válasz
HaliGab23 #2351 üzenetére
Tehát errő a cikkről van szó: JÓT TESZ AZ AKKUNAK, HA GYORSTÖLTÉST HASZNÁLUNK?
TLDR!!!
Rögtön az elejétől:
"A legtöbb gyorstöltés úgy működik, hogy első körben gyorsan pumpál sokat a készülékbe, majd a második fázisban lentebb kerül az áramerősség és lassabban folytatódik a töltés. Az első fázisban nincs is baj a gyorstöltéssel, a másodikban viszont már stressz éri az akkumulátort, hiszen ilyenkor erőltetett lesz az anódban a lítium-ionok fogadása. Miután elérte a telep a kb. 50%-os töltöttségi szintet, életbe lép a csepegtetés, a lassú töltés, hisz gyorstöltéssel a cellák csak félig töltődnek fel."Ott kezdődik, hogy nem pumpál senki semmit sehova. Az akkumulátorcella kapcsaira megfelelő feszültséget kapcsol a töltésvezérlő elektronika és ez a feszültség hozza létre azt a jelenséget az akkumulátorban (és az egész áramkörben), amit villamos áramnak nevezünk. Ez a villamos áram az akkumulátorban úgy jelenik meg, hogy a két ellentétes töltésű elektródához az elektrolitban szabadon és rendezetlenül lévő töltött ionok a velük ellentétes töltésű elektródához vonzódnak, ezért arrafelé megindulnak. Az akkumulátorok töltése változó feszültséggel, de állandó áramerősséggel kezdődik (áramgenerátoros táplálás, CC, Constant Current cycle). Ez egészen addig folytatódik, míg az akkumulátorcella kapocsfeszültsége eléri a 4.2 V-ot. EZ nem 50%-nál következik be! Ezen küszöbfeszültség fölé nem szabad menni. Ekkor kezdődik az állandó feszültségű táplálás 4,2V feszültséggel (CV, Constant Voltage cycle), melynek során az akkumulátoron áthaladó áram erőssége folyamatosan csökken. Nem csökkentik! Csökken az akkumulátor fizikai és kémiai tulajdonságai miatt (az anódon és katódon felhalmozódott töltéssel rendelkező ionok egyre kisebb szabad felületet hagynak szabadon az elektrolitban még szabadon lévő ionok számára, vagyis megnő az akkumulátor belső ellenállása. Amikor az áramerősség megfelelően alacsony, az akkumulátort feltöltöttnek tekintjük, ekkor lekapcsol a töltő elektronika. Ez az áramerősség általános szabály szerint a kapacitás 10-ed részével arányos, vagyis egy 4000mAh-ás akkumulátornál 400mA (C=0,1). Ez után nincs további töltés. Nincs feszültség kapcsolva az akkumulátor kapcsaira.
"Stressz": Bullshit! Ezek üzemszerű állapotok. Nem éri semmilyen stressz az akkumulátort. Stressz akkor érné, ha rákapcsolnánk 1000V-ot, vagy rövidre zárnánk a kapcsait. Ez olyan áramerősséggel és hőfejlődéssel járna, mely egészen rövid úton tönkretenné, fel is robbantaná az akkut.
"Erőltetett lesz az anódban a lítium-ionok fogadása": Hát ehhez mit szóljak? Bullshit! Miért is? Mitől? Mint fent. Ez üzemszerű állapot
"Miután elérte a telep a kb. 50%-os töltöttségi szintet...": 50%? Honnan? Miért? Melyik jellemző 50%-a? Bullshit!
"...életbe lép a csepegtetés...: What?? Legnagyobb bullshit! Lítiumos akkumulátorokat TILOS csepptöltéssel tölteni!
Az akku kifáradásában három tényező játszik szerepet: Magas hő, töltés, kisütés
A hőmérséklet pontosan mérhető, ennek megfelelően a töltés szabályozható illetve megszakítható
A töltés és kisütés pedig az akkumulátor üzemszerű működése. Lehet ezekkel variálni. Főleg a kisütés mértékével, mert kisebb kisütésnél (DoD, Depth os Discharge, %-ban megadott érték, ahol 100% a teljes kisütés) jelentősen növelhető az akkumulátor töltési ciklusainak száma, viszont csökken a kihasznált kapacitás. Ennek egy telefon életciklusában igazából nincs jelentősége, tehát a telefonokat nyugodtan lehet akár állandóan teljes feltöltöttségen (rövidebb üzem, de több töltési ciklus) is tartani, de nyugodtan le is meríthetőek (hosszabb üzem, kevesebb töltési ciklus) , mert az akku tovább bírja mindkét esetben, mint a jellemző telefon élettartam (2-4 év!).
A cikk végkövetkeztetése:
"Amíg az akkumulátor töltés közben nem hevül fel túlságosan, addig véleményem szerint használható a gyorstöltés."
tech2 Laci véleménye szerint???Ha az user úgy ítéli meg, hogy jó a hőmérséklet???
A hőmérséklet mérése nem user feladat! Azt a vezérlő elektronika folyamatosan méri megfelelő pontossággal. Ennek megfelelően beavatkozik, ha kell.Mit is tudtunk meg a cikkből? Egyáltalán megválaszolta a címben feltett kérdést a szerző?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged