- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gduck
addikt
válasz
Game78 #20356 üzenetére
slacker -U parancsnak az összes site-ról le kellene tölteni az új md5 fájlokat. Látod is a a sorokban, hogy sikerült-e a sites fájlt átírnod, mert már azokat kellene látni amiket bemásoltál. Ezt most csináltam, működik minden site:
# slacker -U
Updating package lists...
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/lf'; wget -Nnv 'http://funplug.wolf-u.li/mirrors/s/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/FFP/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/br2'; wget -Nnv 'http://zyxel.diskstation.eu/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/ar'; wget -Nnv 'http://zyxel.diskstation.eu/Users/ariek/ffp/0.7-arm-packages//CHECKSUMS.md5')
fetch: rsync -q 'rsync://funplug.wolf-u.li/funplug/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/uli'
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mrdini'; wget -Nnv 'http://users.atw.hu/mrdini/packages//CHECKSUMS.md5')Privátban folytassuk
-
gduck
addikt
válasz
Game78 #20352 üzenetére
Slacker -Ua transmission működik? Ezzel le tudod telepíteni a mrdini repóból a 2.93-ast. Ez már 5 év ugrás a 2.82-höz képest
Ha nem találja a forrásokat, akkor az /ffp/etc/funpkg/sites fájlba
másold be ezt:mz http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/FFP/packages/0.7/arm
br2 http://zyxel.diskstation.eu/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages
ar http://zyxel.diskstation.eu/Users/ariek/ffp/0.7-arm-packages/
uli rsync://funplug.wolf-u.li/funplug/0.7/arm/packages
s rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages
mrdini http://users.atw.hu/mrdini/packages//ffp/start/transmission start-al próbáljad elindítani, ha hiányol valamit akkor azt telepítsed ugyanígy
Ezután "telepíthető" a Tonyk féle verzió is, az általa leírt módon.
UI: ja igen és szerintem arra figyeljél, hogy ezekből ennél régebbi verzió ne legyen feltelepítve:
curl-7.51.0-arm-1.txz
openssl-1.0.2d-arm-1.txz -
adoks
aktív tag
Nekem sikerült leszedni, csak valamiért hibás a fájl név ezért a leírt módon nem
települt, de átneveztem és beraktam az /i-data/admin/nsa/ mappába mc-vel és onnan
telepítettem.
Elvileg meg is csinálta.
Kíváncsi vagyok mert most néztem hogy nekem is kevesebb mint 1 év alatt,
337202 parkolást hozott össze
A működési idejét nézve átlagosan majdnem percen ként csinált egy parkolást. -
SteveL
aktív tag
Mindenek előtt FFP kell hozzá, mert shellben kell megcsinálni.
Shellben az átállító csomag letöltése, majd telepítése (remélem, él még a dropboxos link):
wget https://www.dropbox.com/s/oshb8ndc4hsect4/idle3-tools-0.9.1-arm-0.txz
funpkg -i idle3-tools-0.9.1-arm-0.txzMaga az átállítás ezek után:
idle3ctl -s 138 /dev/sda
Ez 300 másodbercre állítja a fejpakolgatások előtti tétlen időt.
Az egészről bővebben itt.
Csak saját felelősségre. Másik merevlemez ne legyen a NAS-on, vagy a NAS-ban. A művelet után kikapcsolás, majd bekapcsolás (nem újraindítás).
-
Jumpalaja01
tag
A Nas web-es felületén állítottam 192.168.1.x-re statikusra, de frirmware frissítés után a router már 198.168.0.x IP címeket szor ki. A többi eszköz (media lejátszó telefon stb. automatikusan felvette a 192.168.0.x valamelyikét de a NAS-t nem változik így nem tudom elérni, hogy dinamikusra átálítsam.
-
Hardboy
tag
Másik rúterem van 4 is
kettővel próbáltam, de mondom, a mellette lévő PC-k, ébrednek szépen, bármelyik rúterről, csak a NAS nem...
A lényeg, amiért a WOL-os NASt vettem, az a következő:
Én nem torrentezek, így a NAS sem megy 0-24 órában, csak ha kell róla valami, amikor otthon vagyok. Illetve, ha távol vagyok, és kéne valami, akkor WOL-lal szándékoztam, távolról/külföldről beindítani a masinát, majd kikapcsolni, ha áthúztam róla ami kell.
Kösz a segítséget.
-
törölt tag
Szerintem ez a program placebo. Ugyanezt látod, ha nincs semmilyen plusz program, csak bejelentkezel böngészőből. Ha úgy teszel, ahogy javasoltam, akkor viszont a normál, PC -s felületet kapod. Nekem egy 5 számjegyű portra (biztos, ami tuti) van forwardolva, így bárhonnan elérem. Ennek a mintájára van beállítva a Pyload is, amihez van Android kliens. Letöltéshez a fájlon hosszan nyomás, majd share és az opciók között ott van a Pyload is. Így a telóról egyből a NAS -ra küldöm a letöltést. Egyedül a fájlkezeléssel nem voltam kibékülve. A gyári sztem PC -ről is úgy szar, ahogy van. Telóról, 800x480 -ban pedig egyenesen katasztrófa. Ezt egy Android mini PC beüzemelésével oldottam meg. Sajnos, csak 100 -as portja van, de még így is jobb, kezelhetőbb, mint a gyári.
-
Hardboy
tag
Igen, így próbáltam én is, ébreszteni, Virtual Serverrel is szórakoztam már a héten, de úgy sem ment... De ma még esetleg újra megpróbálom. Hétfőn beszélek Zyxelékkel, hogy tudnak-e valami okosságot... Apropó, neked biztosan van Garancialapod, Kik vannak megadva szervíznek? Én csak az alábbit találtam meg:
ZyXEL Magyarországi Fióktelep
Kapcsolat
Telephely: 1031 Budapest Záhony utca 7. Graphisoft park C-épület
Postacím: 1031 Budapest Záhony utca 7. Graphisoft park C-épület
Telefon: +36 1 336 1642
Fax: +36 1 325 9100 -
Hardboy
tag
Én kéz alól vettem a NAS-t.
Igen, a webes felületen szereplő MAC cím, és a készülék hátuljára ragasztott MAC címben az egyik 8-as helyett 0 van... Érdekes különbség. mintha valaki elnézte volna. Gyárban, csinálnak ilyet? Mindenesetre egyik MAC címre sem ébred fel.Amúgy egy mezei PC hálókártyájának MAC címe különösebb gond nélkül átírható..Ebből gondolom, hogy a NAS-é is minden bizonnyal módosítható. csak fogalmam sincs, hogy Linuxban ezt hogy csinálják... Megpróbálnám visszaírni a matricán található címet, hátha azzal megjavulna.
Restart természetesen volt a WOL bekapcsolása után, nem is egy...
Pont a WOLMagícSender-t nem próbáltam, csak másik 5 ilyet
De meglesem ezt is, hátha tényleg medzsik van a dologban.
-
Hardboy
tag
WOL engedélyezve az admin felületen. 7-es és 9-es portokat próbáltam, én is azokról tudok. Routerem is képes ébreszteni a felületéről, de a NAS úgy sem kel fel.
MAC cím meg gyanús, mert a külsejére rá van matricázva a MAC-címe, de egy karakter eltérés van, a tényleges MAC címe és e között... Lehet már valaki buherálta... ?
-
spiky03
veterán
Aktív vagyok, mert azt direkt megnéztem az aszfaltos oldalon.
Ott zölddel volt, hogy aktív.@(#2773) dobota
Nincs Twonky-m, a 4.40-es fw-ben még nincs, de majd valamikor ah rászánom magam akkor befrissítem az fw-t és a 4.50-be már elvileg van.Akkor annyit kell csinálnom csak, hogy a TM-ben a laptopon átírom a 90901-es portot pl 6667-re és ezt megadom a routerben is a NAS-nak a 9091-es port helyet?
Így működhet?
Vagy mit kellem még tennem?Amúgy a TM-ben mindent felvettem több millióra.
-
csocsika1700
csendes tag
már nem egy próbát tettem 7-9 es porton udp all stbstb-n de hiába, azért nem adom fel, de sejtésem szerint a router nem csinál valamit amit kéne... viszont a routeren garancia van.Na meg nem merek,nem értek a router firmware babrához,
láttam régebbi hozzászólásokban, hogy az áram ellátásnál van olyan hogy BEKAPCSOLÁS,nos nekem nincs olyan,csak ujrainditás és kikapcs.. azt hogy kell csinálni? mert konkrét választ nem találtam csak vmi scriptet ami bonyolult az én agyamnak.
köszönöm a választ! -
csocsika1700
csendes tag
1.A Nas Karbantartás/Áramellátás-nál pipa a távoli felébresztés/WOL/ engedélyezése,nas restart.
2.Ha a router beállításai között van DHCP Reservation,akkor ott állíts be a nas-nak állandó ip-t,ha nincs akkor a nas-t állítsd fix ip-re.
3.Router/Port Forwarding ,nas belső ip-je,/192.168.x.xxx/,Public port,Privat port 9-es port, all traffic pipa.
4.Ezt leszeded,feltelepíted és a nas mac címét beállítod kötőjellel elválasztva.1 lépésed megoldva
2 lépés pipa
3 lépésnél nekem nincs ilyen hogy public port se olyan hogy private, de azért nyitva van a 9 es all traffic-om nincs amugy a router egy TL WR-841nd gyári FW-el
ja ezt az egészet dns cimre küldeném(dyndns) -
Mazsika
őstag
az addig oké, de gépen másolva NSA FTP -> PS3 FTP-re úgy kicsit hosszú, illetve be kell kapcsolni a gépem (természetesen nem nagy gond, de ha lehet kihagynám), tabon meg bele sem merek fogni mert félek hogy hetekig tart...
ilyen irányú lenne a kérdésem lényege, ne az hogy mi legyen az átviteli közeg, mert az evidens, hogy kábel... -
Zolikusz
csendes tag
Hmmm.
És mindezt hogy csináljam meg az NSA-ról!?!
Nekem nem feltöltéshez kellene hanem letöltéshez. Szóval távolról belépek az NSA-ra. Csinálok rajta egy screent majd onnan indítanám az sftp-vel a letöltést s nem várom meg hanem simán kilépek s a screenben menne tovább a letöltés csak hát az sftp nem akar menni mert kisse bugos.
-
ByyyG
csendes tag
Köszönöm! Letöltöttem felmásoltam, putty elindul, de innen kezdődnek a bajok. Beírom az ip címet, open és "Network error: Connection refused" üzenet. Persze, nem mintha tudnám, hova kell beírni ez után a parancsot. Nagyon távol áll tőlem ez, nem tudom miért nem lehet normális szerverprogrammal árulni ezeket!
-
PalGer
csendes tag
Aranyos vagy de ezt a pc/sajátgép/hálózat/nsa310/download -ot hova írjam be? Az intézővel is simán belépek a z nsa310/video/downloads mappába és a total commanderrel is. Valószínüleg a mai nap folyamán már beléptem mint admin mindkét felületre. Sajnos mivel 5 órát töltöttem a torrent beindításával már nem tudom mit mikor csináltam. Szóval van valami olyan felület ahol ezt le lehet ellenőrizni vagy újra be lehet lépni vagy ilyesmi? Nem merem lekapcsolni a gépem amíg a probléma meg nem oldódott mert félek hogy elveszítem a torrentemet. Már 3 napja küzdök vele.
-
PalGer
csendes tag
Köszi a választ. A total commanderrel be tudok lépni a mappába. A másik oldalon kiválasztom a PC torrent mappáját, de nem engedi másolni. Tuti hogy jogosultsági probléma csak nem tudom hogyan kellene beállítani vagy hol?! Persze visszafele NAS->PC enged másolni csak odafele nem. Ma vagy 20-szor telepítettem újra a torrentet és most végre működik. Csak sajnos elvesztettem hogy hol léptem be jelszóval vagy hol nem. Ha tudsz segíteni köszi.
-
dxavier
csendes tag
Nekem mind a kettő egyszerre fut a twonky is és a minidnla is...
Egyiken anya filmjei meg a csöpségé amásikon a friss torentek...Csak más és más könyvtárat adtam meg mindkettőnek, sőt a torrent meséket is simán abba a könyvtárba töltö, ahova kell és minden megy szépen....
Az a fránya tumbnail nem jön össze még esetleg valaki talált vmi megoldást a kérdésre már????
-
Zolikusz
csendes tag
És neked ezzel minden működik is rendesen?
Nekem ha jól emlékszem az 1.0.24 van fent, de alapból nem ment vele az inotify.
Ezzel megpacheltem és utána jó lett.Ugyanakkor még a könyvjelzőzés (az-az elkezdem az egyik tv-n majd utána a másikon vagy akár ugyanazon folytatom ott ahol abbahagytam) nem megy. Linux alól futtatva a minidlna-t meg megy.
-
törölt tag
Nekem 2 vinyó van a gépben és az egyikre ráraktam az XBMC linuxot, duál boot -tal. De Wines verzió is ugyanolyan hibátlanul ment. Meg ott vannak az extra pluginok. Youtube, időjárás, netes rádió, filmhez szövegfájlok netes keresése, stb. Most az Androidos RC verzióval ismerkedek, Imito MX1 mini pc -n. Nem tökéletes, de a feeling megvan. A TV -gyártók meg kenjék a hajukra a smartTV -iket!
-
dunkel
őstag
Próbálkozhatsz kábel cserével, de az 99% hogy nem fog segíteni.
Meg kellene nézni, hogy más eszközökkel milyen sebességgel tudsz ide-oda másolni:
1: rádugsz egy másik gépet a switchedre és a két gép között másolsz
2. a másik géppel másolsz a NAS -ra/rólígy tudod kideríteni, hogy a NAS, a géped vagy a hálózat a hibás. A NAS-on a legújabb fw van? Ugye nem FTP-n másolsz?
(#1195) ubid A VLC tud ilyet, megnyitod a lejátszási listát (Ctrl + L) és ott helyi hálózat - upnp. Más kérdés, hogy valamiért most nálam ez nem megy.
-
Joshi
titán
Én egy gigabites switch-et használok és azt vettem észre hogy FTP-én sokkal lassabb a másolás mint hálózati meghajtókon keresztül. A NAS-ról a PC-re torrentezés nélkül nagyon jó 70-80MB/s viszont a PC-ről a NAS felé csak 30-40. Ha torrent is megy fullon (digi 40/20) akkor a 70-80 helyett csak 50-60 viszont a másik irány ugyan annyi azaz 30-40.
A torrent nélküli másolás NAS-ról PC-re.
Most rendeltem egy gigabites routert így nem kell majd a switc, remélem hozza az elvártakat.
-
-
Kami11
őstag
A JumboFrame-et külön kell engedélyezni, mind a hálókártyán mind a nas-on. Meg is találtam, hogy hol kellene lennie: Hálózat-->TCP/IP részen, csak nálam nincs ilyen beállítási lehetőség!
Hogy miért nem tudom. Pedig a hálókártya, a router és a nas is gigabites, sőt a kábelek is Cat6-osak.
A HDD sata3-as, 7200 fordulatú Hitachi. -
Game78
tag
Mondjuk most olvasom,hogy a Nas-on is lehet Putty-ból finomítani a Lan-t....de 325-ösön írják.
NSA325 login: root
Password:BusyBox v1.17.2 (2012-07-26 11:58:25 CST) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.~ # ethtool -A egiga0 autoneg off rx off tx off
autoneg unmodified, ignoring
rx unmodified, ignoring
tx unmodified, ignoring
no pause parameters changed, aborting
~ # -
epszilon
csendes tag
Csinálj egy dobozt mondjuk fából, szigeteld ki hungarocellel, hátuljára csinálj nyílást ahol a kábelek meg a levegő be tud menni. Csukd be a dobozt és a hangját nem fogod hallani. Másik megoldás az, hogy lecsavarozod a ventilátort tartó lemezt és kicseréled a ventilátort. Ekkor viszont ugrik a gari, kivéve ha pont úgy nem ragasztod vissza azzal a fehér trutyival amivel gyárilag van. Miért is csavaroznák ugye.. Nagyon gagyi ventilátor van beletéve. Az előző nasomat gariban kicserélték mert pár nap alatt bekrepált, csörgött csattogott a venti. Ez most amit vettem helyette halkabb de nem sokkal. Én bőr pénztárcára tettem rá és elnyeli a hangot meg a rezgést.
-
epszilon
csendes tag
Nálam is azt írja, hogy a port be van closed mióta routert cseréltem, pedig a routerben az upnp enabled és kiengedi. Lecsekkoltam port scannerrel is és open. Itt egy link és e szerint is open. Szóval jól van az hiába closed
( By selecting this option you után tegyél pipát akkor csekkol )
-
taylor67
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, valóban böngésző probléma volt. Androidon a Chrome nem működik de a Firefox és a beépített böngésző igen. A céges laptopomon pedig olyan szabályok vannak ami miatt nem lehet, de megszivattam őket, mert portable Firefox-al sikerült elérnem a gépet, megy a TM webes felülete is. :-)
-
-
törölt tag
Furcsa lelkiviláguk van, az biztos. Múltkor kísérletképpen felraktam az eMule programot. Utána elkezdte azt játszani, hogy ha ftp -vel akartam másolni, akkor "rossz jelszó" -val elutasított. Ha újraindítottam a NAS -t, akkor egy darabig jó volt. Aztán egyszer megnéztem a memóriát és terhelés nélkül 20 mega szabadot írt. Töröltem az eMule -t és helyreállt minden.
-
Joshi
titán
A Transmissiont érdemes használni mert nagyon jó, viszont a bekapcsolást csak az NSA320 tudja és már csak ezért is megéri azt a plusz költséget. Most nem felhúzni akarlak csak a tényeket közlöm. A két hétig való belépés csak addig működik ameddig ki nem kapcsolod a készüléket, abban a pillanatban hogy egyszer kikapcsolod onnantól újra be kell jelentkezni. Ez elég bóvli de ez van.
-
-
sp@rtan
senior tag
HDD-n volt az FFP.
De úgy néz ki, hogy mással van baj...
HDD nélkül minden hiba nélkül működik, akármikor be tud bootolni. HDD-vel viszont nem, csak az első indítás után működik, utána már nem tud bebootolni.A HDD egy WD15EARS, most megpróbálom egy 600GB-ossal ami még van itthon.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest