Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
nagymedve970 #1731 üzenetére
Először ehhez:
Nem jól értelmezted az olvasottakat. Különben is, ott van a használati utasításban a válasz, nem kell hozzá feltúrni a netet. Az intelligens háttérvilágítás a képernyőn megjelenő tartalomhoz (film, szöveg, fénykép...) igazítja a háttérvilágítás fényviszonyait. Amint azt kicsit feljebb meg is írtam a kérdezőnek, idézve a helyes választ a használati utasításból. Amit te mondasz, az az automatikus háttérvilágítás.A helymeghatározó szolgáltatáshoz:
Most már javult valamit a leírás. A szöveged alapján felsejlik, hogy te nem is tudod, hogy mi ez a szolgáltatás, és nem is használod. Nyilván a Google Térképnél van bekapcsolva, kapcsold ki, ha nem használod. A hibajelzés nyilván arra utal, hogy éppen megszakadt a GPS, a wifi vagy a mobilhálózat, amit éppen használ az app. Ez nem a szolgáltató ügye, hanem azon alkalmazásoké, amelyekben ilyen-olyan célzattal benne van ilyen szolgáltatás, leginkább a Google Térképben.
Ajánlott a készülékek, alkalmazások használati utasításainak elolvasása, ez egy csomó problémát megelőz. Például ismerd meg, hogy mi ez a helymeghatározó szolgáltatást, és akkor el tudod dönteni, hogy mit kezdjél vele. Most csak eszi az erőforrásaidat, és gyűjti rólad az információkat, feleslegesen van bekapcsolva. -
joestone
addikt
válasz
nagymedve970 #1725 üzenetére
A GPS része harmatgyenge ennek a telefonnak , Nálam sokszor 10 km megtétele után jut eszébe , hogy már nem ott vagyok ahol jelzi.Sajnos ez egy hiba a gyári sw-ben. 4.1 és 4.2 alatt is hibás. Valami el lett írva szerintem a gps driverben , mert pl a térkép alkalmazás esetében nincsen a statuszbáron gps ikon , újraindítás után általában az első gps használatig viszont korrektül kirakja az ikont ahogy kell.
-
törölt tag
válasz
nagymedve970 #1728 üzenetére
Akkor én is bekopizom. Nem kaptál választ, "Mivel nem írtad le, hogy mi a problémád...". Nem én vagyok vak, hanem te értetlen.
A "problémaleírásod" nem a válaszomtól volt messze, hanem a problémaleírás definíciójától.
"Doktor úr, fáj a fejem, írja meg, hogy ez mitől van!" -
törölt tag
válasz
nagymedve970 #1726 üzenetére
Mivel nem írtad le, hogy mi a problémád...
-
nagymedve970
tag
válasz
nagymedve970 #1725 üzenetére
Senkinek nincs ötlete a problémámra?
-
TylerDurden
tag
válasz
nagymedve970 #1508 üzenetére
Rocket music playert próbáltam, és a Powerampot, és mindkettőtől újraindult. Én nem húzom le az értesítősávot. Ugyanúgy tudok váltani, mint a gyári lejátszóval, illetve tudnék, ha nem indulna újra, de akkormegpróbálok egy vírusírtást.
-
dtamas8
tag
válasz
nagymedve970 #1509 üzenetére
Köszi letöltöttem de nekem nem akarja szinkronizalni a facebokkal. Meg az az igazsag hogy az email cimemhez vannak hozzarendelve a nevek es azokhoz a fenykepek es ezek olyan kepek amik mar nincsenek is meg mert a matet még csak 1 hete hasznalom..
Azokat a kepeket nem tudom gondolom akkor nagyba kirakni..
Még egy kérdés..
Nem a gyári toltojevel kaptam a telefont de beszereztem hozzá egy 5v/2A-s toltot ami elvileg a gyari is ilyen..viszont ezzel is kb 10 ora alatt tolt fel 100%ig es eleg hamar kb 20ora altt lemerul..
Most probalok beszerezni a gigateltol egy gyari huawei toltot szerinted szerintetek ez megoldja a problemat?vagy más gond lehet? -
prolad
addikt
válasz
nagymedve970 #1457 üzenetére
Ha már wp-s launcher akkor inkább ez.
Most a 360 launchert próbálgatom,elég jól testreszabható,nem lassítja a telefont,igaz,hogy az átlagnál több ram kell neki,de abból bőven van.Egyetlen hátránya,hogy pár helyen kínai,valamint hogy Távol-Keletnek készült (értsd,kínai programok és ízlés).
-
prolad
addikt
válasz
nagymedve970 #1455 üzenetére
Jó ez a launcher,de elvileg tudnia kéne,hogy az alsó kezelősáv kitkat-es legyen,viszont nekem nem sikerült rájönni,hol állítsam be.Van benne még egy tablet mód is, ekkora kijelzőnél érdemes lehet kipróbálni,inkább fektetett helyzetben van értelme.Sajnos nekem enyhén laggolt egy-két helyen,ezért inkább nova launchert ajánlom,fektetett mód ott se probléma és sokkal simábban megy az apexnél.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
nagymedve970 #1341 üzenetére
Szerintem igen. Most van 4 óra 6 perc képernyő használhatom és 52%-on van az akku. 4.1-gyel 6 óra alatt merült le eddig teljesen. Arányaiban nézve azért ez jelentős javulás. Teljesítmény (normál) mód van kiválasztva az energiakezelőben.
-
nemma
addikt
válasz
nagymedve970 #1336 üzenetére
HTC One-on kipróbáltam, annyira nem ájultam el tőle, de lehet, hogy csak megszokás kérdése. Mindenesetre köszönöm, gondolkodom még, hogy mi legyen, bele merjek-e ugrani ebbe.
-
nemma
addikt
válasz
nagymedve970 #1334 üzenetére
Köszi! Akkor gyárilag nem megy?
-
Neonflake
tag
válasz
nagymedve970 #1331 üzenetére
Jaja, ennek kb. így kell adnia...
-
Nigér
őstag
válasz
nagymedve970 #1304 üzenetére
Akkor zsír!
-
Nigér
őstag
válasz
nagymedve970 #1302 üzenetére
Üdv, semmit nem trükköztem csak rádugtam.
Azt hiszem NTFS-re volt formázva.
Ha nem megy, próbáld a beállítások/tárhely résznél kézzel felcsatolni a pendrájvot.
Nekem minden hekkelés nélkül, kifogástalanul ment/megy. -
Nigér
őstag
válasz
nagymedve970 #1289 üzenetére
Én egy 128 gigabájtos pendrájvot próbáltam, gond nélkül viszi.
-
törölt tag
válasz
nagymedve970 #1289 üzenetére
Én egy Hama átalakítót vettem hozzá. HD filmet néztem a pendrive-ról.
-
prolad
addikt
válasz
nagymedve970 #1261 üzenetére
Függetlenek a telenoros mate-k?
-
törölt tag
válasz
nagymedve970 #1205 üzenetére
Felhívom a figyelmed,... hogy nem áll ez a szerep jól neked.
-
B.i.L
senior tag
válasz
nagymedve970 #1205 üzenetére
-
B.i.L
senior tag
válasz
nagymedve970 #1203 üzenetére
1 : Megy Privát...
2 : NYUGALOM !
3 : Köszönöm a bizalmat -
törölt tag
válasz
nagymedve970 #1201 üzenetére
Újra felhívom a figyelmed: (#1197) kammerer
A Defy topikok témaösszefoglalóiban mindent megkapsz, mi szem-szájnak ingere, az alapoktól a felsőfokig, ütemezve. Az itteni kérdéseidre is megkapod ott a válaszokat, újabb kérdéseidre pedig szintén, az ott fórumozóktól is. (És ott nem topikidegen a téma.) A B.i.L által linkelt leírás akkor jó, ha már kiképezted magad az alapokból. Ellenkező esetben félrevisz. -
nagymedve970
tag
válasz
nagymedve970 #1200 üzenetére
Még azt kérdezném, hogy ez a 4.2.2 tartalmaz rádiót?
-
B.i.L
senior tag
válasz
nagymedve970 #1196 üzenetére
Itt jól szól a rendszer,nekem ez van : 4.2.2 Revised 2.0
-
törölt tag
válasz
nagymedve970 #1196 üzenetére
A Defy topikok témaösszefoglalóiban minden kérdésedre tökéletes és szájbarágós válaszot kapsz.
[Re:] Motorola DEFY - ez aztán döfi!
[Re:] Motorola DEFY+ - a szükséges plusz - ez főleg akkor érdekes, ha netán nem Defy-od, hanem Defy+-od van.
-
Neonflake
tag
válasz
nagymedve970 #1149 üzenetére
Szerintem ugyanannyi nagyságrendileg, csak a rendszer már automatikusan figyeli az akku intenzív alkalmazásokat és ki is lövi őket ha megkéred rá. Ez itt is ilyen, csak először nagyon szokatlan persze 2x nem kérdez semmire.
-
Neonflake
tag
válasz
nagymedve970 #1142 üzenetére
Ez teljes ROM nem kell unroot.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
nagymedve970 #1142 üzenetére
A három gombos telepítés legyalul mindent.
B907 romot az eRoot még nem tudja rootolni. Kiveték a beállítások közül a fejlesztési lehetőségeket, home gomb eltüntetésének lehetőségét. Film nézés, játék alatt zavaró oldalt a szürke sáv.
Viszont belerakták azt ha híváskor a fejemhez teszem a telefont automatikusan felveszi.. Az újak az animációk, az alap téma is szép. Minden azonnal indul, nem laggol semmi. Jó ez a rom, csak ezt az állandóan jelenlévő szürke sávot nem tudom megszokni.
-
Neonflake
tag
válasz
nagymedve970 #1093 üzenetére
Na ez örömteljes
-
Neonflake
tag
válasz
nagymedve970 #1088 üzenetére
Nem ajánlott root-al frissíteni OTA-n keresztül, de elméletben engednie kell majd.
-
Neonflake
tag
válasz
nagymedve970 #1084 üzenetére
http://consumer.huawei.com/en/mobile-phones/support/downloads/detail/mt1-u06-en.htm?id=17790
Innen letöltöd a firmwarét. A letöltött zip-et kitömöríted és a benne lévő "dload" mappát a külső sd-kártyád gyökérkönyvtárába másolod. Elmentesz minden fontosat, a belső SD-ről is mert törlésre kerül. Az akku legyen 50%-on legalább. Kikapcsolod a telót. Kikapcsolt állapotba hangerő le+fel gombot nyomva tartod úgy kapcsolod be a készüléket, amíg be nem jön a frissítő rutin tartsd nyomva a hangerő gombokat. Hamarosan elkezd frissíteni lecsekkolja az SD-kárytán a frissítő fájlt, majd beleírja a flashbe. Ha kész magától újraindul és bebootol gyári állapotba. No ennyi, eddig nem rontotta még el senki. -
Neonflake
tag
válasz
nagymedve970 #1084 üzenetére
A hard reset nem törli ki sajnos. A 1.hsz-be már kész ez a leírás, mondjuk majd ott is át kell írnom akkor a linkeket. Az este még leírom pár lépésbe akkor, hogyan és mint, nem kell parázni, ha már rootolni is sikerült
-
Neonflake
tag
válasz
nagymedve970 #1082 üzenetére
Dload mappás frissítéssel megoldható a dolog. Szedd le a myascendmate.com-ról a teljes B221-es firmwarét. Ha felrakod az visszaállítja.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
nagymedve970 #1079 üzenetére
Igen, ez biztos.
Akkor kezdtem el a szőke nőkhöz hasonlóan rázogatni a Blade-et, amikor lett mellé egy Samsung tab2 7 és "valamivel" gördülékenyebbnek éreztem a működését és akkor hagytam fel az idegbeteg szuggerálást, amikor asszonynak megvettünk egy LG F6-ot. Szeretném hinni, hogy 2 évre letudom a telefonkérdést a Mate-tel. Sokáig a Note 2 topikjátt olvasgattam, de az a mai napig nem olcsósodott lőtávon belülre. Délben megyek a (nem is olyan) kicsikémért.
-
Neonflake
tag
válasz
nagymedve970 #1047 üzenetére
Itt is van pont, 40 nm es K3V2 annak idején nem zabált sokat, főleg most ekkora aksival. Több teszt is kielemezte a témát de összeségébe a Mate tovább bírja. Nem mindig a procit járatod Fullon. Videónézés pl. ilyen amikor csökkentve vannak az órajelek és főleg a kijelzőnek kell áram.
-
sutom
csendes tag
válasz
nagymedve970 #1043 üzenetére
Gyenge belső?? És leáldozó korszak? Azért ez nem fedi a valóságot! Egyébként én nem a Note2-vel hasonlítottam hanem teljesen nyìlvánvalóan a fórum témáját adó típussal. Még azért engedj meg, hogy hiában van a Mate-ben 4000mah meghaladó akksi, ettől nem jobb az üzemideje. Ugyanis a 40nm csíkszélességű 4 magos SOC és a viszonylag elavult GPU többet is fogyaszt!
-
törölt tag
válasz
nagymedve970 #1041 üzenetére
Arra vigyázz a következtetésekben, hogy a Note nem elődje a Megának, a Mega pedig nem utóda a Note-nak, hanem két külön, független termékvonal. A Note a mindentudó, drága tepsi, a Mega pedig az olcsóbb "néptepsi", a "szegény ember tepsije". Tehát szándékos és logikus, hogy a Mega kevesebbet tud, hiszen éppen azért készült, hogy egy kicsit olcsóbb legyen, mint a Note.
-
bujaga
csendes tag
válasz
nagymedve970 #1008 üzenetére
Köszi! Akkor csak simán kód,miután betettem a sim-et?
-
törölt tag
válasz
nagymedve970 #993 üzenetére
Szerintem, ti félreértitek egymást annak alapján, hogy problémát kvázi te jeleztél azzal, hogy azt írtad, csak 720p videót tud rögzíteni, ami nyilván nem igaz, de Derrick elhitte neked.
-
eladogeppc
veterán
válasz
nagymedve970 #989 üzenetére
Nincsen semmi bajom, csak szeretnék 1 tepsit
Odaát nálunk is megy a fika össze vissza a modemmel kapcsolatban.
Én nekiálltam kipróbáltam, és nincs semmi bajom avval sem.
Szerintem LG energiát spórol a modem kapcsolgatásával, ennyi... -
derrik
őstag
válasz
nagymedve970 #989 üzenetére
...nem egy telefonról beszélünk! Gyári kamera app-videó rögzítő-legteteje-full hd 1920x1088p....már az enyémen! Úgy hogy ezek a kis ázsiai furmányos fickók mókus vakítást csináltak....bele írták a menübe nekem ezt a szöveget, s közben dia film minőség van csak....
-
Szoke1982
senior tag
válasz
nagymedve970 #983 üzenetére
Szia csak hd - t tud? Akkor meg se veszem.A youtube tele van full hd videóval. Ha jól olvastam akkor az elsö kamera tud 720p ben rögzíteni. Ezt ugy írom,hogy nincs meg a telefon csak mindent már szétolvastam. Ha meg tényleg hd ba vesz csak akkor vedd figyelmen kivül ezt a hsz-t.
-
eladogeppc
veterán
válasz
nagymedve970 #983 üzenetére
Nem olvastam nagyon vissza a topikot még, de vannak hardveres hibái a Mate-nek ?
Nekem a tepsi bejönne, de kár hogy nincs fullhd ??
Elméletem szerint akinek a p_cse kicsi legalább a telefonja legyen nagyGPS, fotózás fontos számomra, mert a G szinte 2mp alatt talál műholdat, és ami nagyon szembeötlő, hogy ablakon belül !! 1-2 méterre is talál akár 2-3 műholdat. /remélem nem kapok sugárzást/
GPS milyen gyors, illetve ez a vivante 3d gyorsító milyen, mert láttam valamit a realracing 3-nál ami nem tetszett. Lehet hogy már javítva van ?
Felület mennyire smooth, mert arra ugrok ha akadozik...
Köszi a válaszokat előre is !
Szerk: Én ezt olvastam a GSMARENA-n:
Primary 8 MP, 3264x2448 pixels, autofocus, LED flash, check quality
Features Geo-tagging, face detection, HDR
Video Yes, 1080p@30fps, check quality
Secondary Yes, 1 MP, 720p@30fpsEzek szerint FullHD-ban is kellene tudjon rögzíteni, nem ?
-
DonLaca@
senior tag
válasz
nagymedve970 #973 üzenetére
+1
-
TakiPhoto
újonc
válasz
nagymedve970 #959 üzenetére
Kedves nagymedve970,
Itt vettem:
http://www.tok-shop.hu/termekek/huawei-ascend-mate/t/479Mondjuk, olcsó az nem volt. De ha jól látom (és lehet hinni az oldaluknak) akkor 2-3 nap alatt megkapod.
-
sla75
csendes tag
válasz
nagymedve970 #937 üzenetére
Szia!Látom otthon vagy naviban!!
Amiket felsoroltál azok közül melyik a legjobb,vagy pro,és kontra?Csak pár szóban.Némelyikről nem is hallottam!!
Kösziiii
-
Tel Chi
tag
válasz
nagymedve970 #921 üzenetére
Sziasztok!
Az én tudomásom szerint, csak arrol van szó, hogy az nem mindegy, hogy az ékezet merre dőll!!!
Balra dőlő ékezet magyar karakter, a jobbra dőlő pedig "különleges" karakter és sokkal több helyet foglal el! -
törölt tag
válasz
nagymedve970 #922 üzenetére
Persze bonyolultabb a kérdés, mint ahogy én leegyszerűsítve kifejeztem, de azt jeleztem, hogy nem azon kell meglepődni, hogy "gyárilag" 2-3-4 karakternek számolja az ékezetes betűket, merthogy ez a természetes, hiszen külön szimbólumokból áll össze a magyar ékezetes betű a szabványban, amely az angol ABC-re épül. "Félszemmel" hallottam már olyan "third party" SMS-ező appokról, módszerekről, amelyek meg tudják oldani, hogy egynek számolja, de ez lenne eredetileg a kivétel. Talán vannak egyes telefonok, amelyek "gyárilag" is törődnek a magyar SMS-ezők érdekeivel, de ez gondolom ritka lehet. (Kíváncsi lennék, hogy zajlik ez a kínaiaknál, koreaiaknál...)
-
Tel Chi
tag
válasz
nagymedve970 #881 üzenetére
Azért mondják tutira a 32gb karit, mert azzal le lett tesztelve.
Általában /nem szent írás/ minden teló egyel magasabb szintű karit képes kezelni, mint amit írnak róla.Kíváncsi vagyok még milyen trükkök, turpisságok derülnek ki a használat alatt erről a "gagyi kínai" teloról?
Nekem az egyik hozzáértő kollégám egyáltalán nem fikázta, neki Not-ja van az 1-es és simán gratulált és csodálkozott a telóm tudásán és technikai paraméterein. Jól esett, hogy ért hozzá és egyenrangú félként kezelte a telómat.
-
Nigér
őstag
válasz
nagymedve970 #881 üzenetére
Simán viszi, hisz használom.
OTG kábelen működik a 64-es pendrive is.
Egyelőre ennyit próbáltam, külső 2,5"-os hdd-vel még nem, de 7végén kipróbálom -
Nigér
őstag
válasz
nagymedve970 #879 üzenetére
Semmi varia.
Nincs megosztva, csak NTFS formázás a HD-tartalmak miatt és csak használom
Szóval simán kezeli a 64GB-os kártyát is. -
Nigér
őstag
válasz
nagymedve970 #877 üzenetére
De, abban használom...
-
törölt tag
válasz
nagymedve970 #874 üzenetére
Érdemes megpróbálni, hogy kizárd a kártyahiba lehetőségét! Nekem halt már be márkás kártyám! Főleg Nokiák hullottak, de volt pár Samsung is.
-
törölt tag
válasz
nagymedve970 #872 üzenetére
Nem tudom mire formáz a telefon, én mindig a laptopon formázom meg.
Csak class10-es kártyát használok. A P6 topikban kártyahiba miatt volt probléma, ezért kérdeztem.
Ha kiveszed, és számítógéppel teszed fel a filmet, akkor hiba nélkül felmegy? -
DonLaca@
senior tag
válasz
nagymedve970 #845 üzenetére
Nincs mit. Superuser megjelent a programok között akkor sikerrel jártál.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
nagymedve970 #837 üzenetére
eRoot más gyártók készülékeivel is kompatibilis. Egy próbát megér. Program úgyis figyelmezett ha valami nem jó. Rom frissítést beállitások/telefonról/rendszerfrissítések menüpontból éred el. Kettő opció van, online és helyi (sd kártyáról). Van egy biztonsági módszer is ha esetleg behalna a teló romcsere közben. De ez gyári visszaállítást csinál.
-
törölt tag
válasz
nagymedve970 #832 üzenetére
Az Android (mint ahogy az iOS is) Unix alapú operációs rendszer, hasonlóan a Linux-hoz, tehát sokmindenben hasonlóan működik (de természetesen nem teljesen úgy), mint az asztali gépeken a Linux-ok, csak az Androidban (iOS-ben, Windows Mobile-ban, Blackberry-ben...) sok fontos funkció el van zárva a felhasználó elől, elsősorban kereskedelmi (és szerzői jogi) okokból. Tehát a Mate-eden lényegében Linux fut (mint ahogy az iPhone-okon is), nem véletlen, hogy egyre többfajta Linux disztribúciót átírnak androidos okostelefonokra az ügyes "szabadságharcos" programozók.
A rootolás lényege, hogy ügyes "szabadságharcos" programozók készítenek olyan szoftvereket, amelyek feltörik azt a szoftveres zárat, amelyet a telefon- és szoftverfejlesztők belehelyeztek az operációs rendszerbe avégett, hogy te ne férjél hozzá bizonyos funkciókhoz. Többféle ilyen zárfeltörő szoftver van, ezeket az adott telefontípusra alkalmazzák az ügyes "szabadságharcosok", tehát ez minden telefonon más és más, kivéve, hogy vannak telefonok, amelyeknek lényegében azonos a hardverük és az oprendszerük (mobiltelefonon szokás az operációs rendszert is és annak a hardveres tárolóját is ROM-nak nevezni, ami elég következetlen szóhasználat, de elterjedt). Jelen esetben a Mate-nek még nincs igazán külön testreszabott rootszoftvere, ellenben a Huawei P6 telefon azonosnak minősül a Mate-tel ebből a szempontból, ezért a P6 topikjának az első hozzászólásában mindent megtudsz elegendően részletesen arról, hogyan rootold a telefonodat és az mire jó.
A rootolás után, amellett hogy rendszergazdaként garázdálkodhatsz a telefonodon, könnyen hozzá lehet férni a telefon recovery-jéhez is, ami olyasmi, mint a Windows-nál a BIOS, ott is fontos beállításokat és műveleteket lehet végrehajtani, persze csak annak, aki már biztos a dolgában, illetve lehet "szabadságharcos" programozók által készített egyedi (úgymond custom) recovery-ket telepíteni, majd ezek segítségével egyedi operációs rendszereket (ROM-okat), úgynevezett custom ROM-okat (a magyar argóban főzött ROM-okat) telepíteni a telefonra, amelyek esetleg olyan szolgáltatásokat tudnak, amiket a gyári ROM nem tud nem tud.
Fontos még egyebek mellett a bootloader fogalma, ami a rendszerbetöltőt jelenti, azaz az operációs rendszer "telepítője" (több is ennél, kicsit hasonlít a Windows registry-jéhez is a funkcionalitása), illetve a kernel, azaz rendszermag fogalma, ami az operációs rendszer szoftveres "vezérlőközpontja", abban vannak az oprendszer működését meghatározó alap algoritmusok, ezekre alapozódik a felépítmény, azaz az operációs rendszer. A Linux kernel és az operációs rendszerek fejlesztése valamelyest külön halad, ezért egy adott operációs rendszerhez, például a Jelly Bean-hez többféle verziószámú kernel is alkalmas lehet, illetve egy adott veerziószámú kernelen többféle operációsrendszer-verzió is helyet foglalhat, de csak bizonyos szűk határok között, a régibb kernelek már nem alkalmasak az újabb operációs rendszerek futtatására. Akkor van könnyű dolga a "szabadságharcos" fejlesztőknek főzött ROM-ok létrehozatalához, ha az adott telefonnak úgymond nyitott a bootloadere, azaz a telefon gyártója megadja a bootloader forráskódjait, ezt azonban nagyon kevés telefonnal teszik meg a gyártók, ezért kell sokszor a legrissebbhez képest elavultabb kernelre rátennie a főzött ROM-ot a "szakácsnak". Ha jól veszem észre, Neonflake is most éppen afféle félig-meddig főzött ROM-ot használ.A további konkrétumokhoz ott a P6 topikjának elsőhozzászólása (témaösszefoglalója), nem túl részletes, de a lényeget tartalmazza.
További (és előzetes) általános művelődéshez, képbe kerüléshez még szintén alkalmasak az elterjedtebb telefonok színvonalasan megírt elsőhozzászólásai is, nekem egyelőre Motorola Defy-om van, ezért tudom, hogy a Defy topikok elsőhozzászólásai kirívóan színvonalasak, ha azokat és a hozzákapcsolt irodalmakat igényed szerint elolvasod, mindent megtudhatsz arról, hogyan is működik az Android térben és időben, és hogy milyen problémák merülhetnek fel. Ezen írások elolvasása után már még értőbben olvashatod a P6 topik elsőhozzászólását is - amíg majd Neonflake meg nem csinálja ennek a topiknak a témaösszefoglalóját. A Defy-topikokhoz kapcsolt írások közül külön felhívom a figyelmedet szabof1 fórumtárs útmutatóira (linkelve van a Mélyvíz szövegben), amely írások persze Defy-ra vonatkoznak, de természetesen általános érvényűen is kihüvelyezhető belőle mindannak a gyakorlati menete, amit én itt rootolásról, ROM-okról, recovery-kről, kernelekről összefoglaltam. Szabof1 írásai ebből a szempontból a didaktika felsőfoka, kifejezetten szájbarágósan, praktikusan "hülyebiztosan" leírják, képekkel is illusztrálják amit tudni kell az Android (a Defy-on levő Android) modifikálásáról.
Linkek, olvasd őket ebben a sorrendben, ha művelődni akarsz:
Motorola DEFY - ez aztán döfi!
Motorola Defy - MÉLYVÍZ
Motorola DEFY+ - a szükséges plusz
Huawei P6 -
DanQuijote
csendes tag
válasz
nagymedve970 #832 üzenetére
DonLaca@ ahogy tömören összefoglalta, annál egyszerűbben nem lehet.
De ahogy már írtam, itt le van írva lépésről lépésre képekkel:Root folyamata: [link]
-
DonLaca@
senior tag
válasz
nagymedve970 #825 üzenetére
Codec mappát csak root után éred el. [Rootolás] szerintem ennél egyszerűbben nem lehetne megcsinálni mint a Mate-nél. Sonynál jóval bonyolultabb.
-
derrik
őstag
válasz
nagymedve970 #830 üzenetére
Szép.....csak nem valós, de a 6 óra kijelző használat garantál akár 24 óra folyamatos készenlét és szinkronizáció mellett is!
-
törölt tag
válasz
nagymedve970 #829 üzenetére
Rootolni kéne.
A rootolás azért fontos, mert ezzel kerülöd ki azt, hogy a mobiltelefon- és mobiloprendszergyártók olyan korlátok közé akarják szorítani a felhasználót, amilyen korlátok az asztali számítógépeken nincsenek. Azt akarják, hogy "ne piszkáld" a készülékedet, hanem arra és úgy használd, ahogy ők akarják. Mondhatni a rootolás révén kapsz afféle "rendszergazda jogokat" az okostelefonod mint számítógép fölött. Nem véletlenül hívják ugyanezt az iOs-nél jailbreak-nek, mert ez egy börtön, amiben rács mögött akarnak tartani minket a gyártók. Természetesen a mobilozók többsége jól megvan root nélkül, de az igényesebb felhasználó előbb-utóbb beleütközik a rácsokba, és valóban, sok hasznos program is van, amihez szükséges a root, azaz a "rendszergazda jog". -
törölt tag
válasz
nagymedve970 #825 üzenetére
Rootjogú fájlkezelővel bemész a rendszerpartícióba, és ott a system mappában egyre beljebb.
(Gondolom ezt próbáltad, lehet, hogy hibásan írta le az utat a kolléga?) -
Tel Chi
tag
válasz
nagymedve970 #755 üzenetére
Valóban a kézbevétel a boltban /ami kb 1-2perc volt,mert ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy eldöntsem Nekem Ez Kellllll!!/ szinte mindent eldöntött, bár igazából már csak megerősítés kellett, a döntés már meg volt.
Lett 65k-ért ey 100kérő telóm
Ja és az eladó hölgy sem tudta, hogy független. Harcolt velem verbálisan, de vodás sim behelyezését követően csöndbe maradt.
Nekem kicsit ismerős itt-ott, mert a razr előtt Defym volt és MIUI romot tettem rá és kitűnően működött.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
nagymedve970 #759 üzenetére
+1. Imádom ezt a telefont. Melóhelyen mindenki fikázta hogy kinai, Samu Sony a király stb. Nap végére én még vígan nyomom amikor ők már szaladgálnak a töltőért. Egész nap hallgatóm mit szopnak az állandó romcserékkel. Ilyenkor azért elnyomok egy két önelégült vigyort.
-
Tel Chi
tag
válasz
nagymedve970 #755 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszodat tényleg korrekt /ezért is szeretem a mobilaréna fórumát többekközött/.
Még az a nagy aggályom, hogy érdemes-e telenornál függő készülékként megvenni? Lehet unlockolni?
Van bármilyen különbség a lockolt és a független között?Nekem 65.000 ft-ért 3190 előfizuval nem tünik rossznak.Esetleg valamely telenoros felhasználó véleménye?
-
cicabajszika
csendes tag
válasz
nagymedve970 #706 üzenetére
Már volt olyan, köszi
-
Viper26
nagyúr
válasz
nagymedve970 #718 üzenetére
Nem véletlen vásárlok ott évek óta.
-
törölt tag
válasz
nagymedve970 #700 üzenetére
Sajnos a Mate-nek egyelőre nincs akkora hype-ja, mint a Note-nak volt annak idején, pedig a Mate jobban megérdemelné, hogy tolják a szekerét. A vásárlók meg konzumidióták, azt eszik, amit a reklámokban látnak, így aztán nem is keresik annyira a Mate-et, hogy a szolgáltatóknak érdemes legyen nagyobb figyelmet fordítani rá, vagy egyáltalán forgalmazni, emiatt aztán kevesen is fogják keresni, emiatt a szolgáltatók nem fordítanak rá figyelmet, ami miatt kevesen keresik, ennek következtében a szolgáltatók...
-
korcsillio
addikt
válasz
nagymedve970 #671 üzenetére
Tudom hogy nem tőlem kérdezted,de nekem egy gondom van az s3-mal,KICSI
-
nagymedve970
tag
válasz
nagymedve970 #639 üzenetére
-
dauphin
aktív tag
válasz
nagymedve970 #645 üzenetére
Igen, sokat segítettél és köszönöm a kimerítő válaszodat és a beillesztett linkeket.
Bárcsak minden kérdésemre hasonló, teljes értékű választ kaphatnék.
-
dauphin
aktív tag
válasz
nagymedve970 #639 üzenetére
Nagyon király! Nem problémás a kettéosztott billentyűzet kezelése? És ezt melyik app tudja? Nekem is kell!
Más: Az időjárásapp nevét elárulod?
-
nagymedve970
tag
válasz
nagymedve970 #635 üzenetére
Már rájöttem
-
válasz
nagymedve970 #613 üzenetére
Oké, köszi a tippet!
De ahogy írtam, részletre szeretném, vagy legalábbis új előfizetéssel... -
derrik
őstag
válasz
nagymedve970 #599 üzenetére
Én hétvégén rendeltem.....hétfőn jött emil, hogy vették az adást, postára adták 2 nap múlva, erről szintén értesítettek. Kb. 2 hét mire megjött hongkong-ból.
-korrekt értesítés
-korrekt csomagolás
-üzleti kártya
-ajándék hűtő mágnes melyeket összegyűjtve Ájfon ikonokkal tudod kirakni a forigót /tessék sokszor rendelni/
-ingyen postaJavaslom vegyél egy csipeszes autós tartót 5 dodó, és kilencven fokkal /mert száz fokon a víz forr/ elfordítva még a kólás dobozt benne tarthatod. Ami a lényeg 1000 kilométeren biztosan tartotta a telefont! És menet közben videó is rögzíthető!
-
dauphin
aktív tag
válasz
nagymedve970 #599 üzenetére
Nekem két és fél hét alatt jött meg a tokom és a kijelzővédő fóliám Hong-Kongból!
-
derrik
őstag
válasz
nagymedve970 #593 üzenetére
http://db.tt/DxmR5H2M
......bocs ezt tudja a tablet :-)
-
Brockey
csendes tag
válasz
nagymedve970 #540 üzenetére
nagymedve970: Te milyen verziót használsz? Mármint Navigont. 4.9.2.? Play-ről vásárolt? Privátban is válaszolhatsz, hogy ne offoljunk.
-
Brockey
csendes tag
válasz
nagymedve970 #540 üzenetére
Ugyanígy gondolom én is, ezért beszéltem rá a feleségemet is egy ilyen készülékre (ami még nem érkezett meg). Amíg a 4G hiánya nem lesz érezhető (ezt min. 3-4 évre saccolom, de lehet, hogy soha nem fog hiányozni), addig ettől jobb telcsi nem lesz számomra. Gyors töltés, lassú merülés (erről fentebb írtam már), kényelmesen nagy képernyő a böngészéshez, e-mailek olvasásához. Én nagyrészt ezekre használom.
Az előző telefonom (LG 2X 512 MB Ram) szabad memóriája 50-180 MB között volt, 60 alatt érezhetően belassult (netezés nem volt élvezhető, mindig lassú volt, volt amikor magától újraindult), task killerrel kilőttem az összes progit, felment 150-180 közöttire. Most ezek a számok 1000-1300 között vannak. A régit 2-3 naponta újra kellett indítani, ezt most ha zavar, hogy 1000 alá megy, 2 hét után indítom újra, hogy 1200-1300 legyen. Ég és föld a különbség a 2GB és 512 MB Ram között, semmi belassulást nem érzek rajta.
Ha negatívumot akarnék írni, akkor a régi processzor léte (?, ha jól írom, K3V2, amint mint fentebb írtam, én nem érzem, hogy rossz lenne), a rövidebb (100cm) töltőkábel (az előző 120cm volt), és a HD-s filmek wifin való akadása. De nekem ezzel együtt tökéletes telefon. Aki ugyanezekre használná, csak ajánlani tudom, mert (nálunk legalábbis) hosszútávú megoldás lesz. -
válasz
nagymedve970 #462 üzenetére
Az oké
csak én nem próbáltam más karival....de egyébként független?
-
Neonflake
tag
válasz
nagymedve970 #437 üzenetére
storm4 -> #438
Igen nekem is kiüti a lélektani határt a 120eHUF de amikor 113-ért megláttam, már nem gondolkodtam sokat. Persze most utólag ledöbbentem a Telenoros áron, dehát nekem ott az NFC-is. Mondjuk nem akarok tőle megválni, de már szivárognak a képek a Mate 2 előlapjáról. Abban a készülékben talán a K3V3 proci is debütálhat.
-
storm4
aktív tag
válasz
nagymedve970 #437 üzenetére
Én nagyon szkeptikusan álltam ehhez a független kérdéshez,de ma délután személyesen győződtem meg róla: VALÓBAN független
-
wertigo1984
őstag
válasz
nagymedve970 #406 üzenetére
Nekem gyari fuggetlen Huawei U8800 Pro-m volt, es nagyon szerettem csak el kellett adjam, mert vodas ICS-nel nem ment rajta a T-mobilnet. Kiprobaltuk vodas es telenoros sim mobilnetjevel tokeletesen ment, de az enyemmel nem.
Koszi a sajat tapasztalatodat, egyre jobban hajlok a Mate fele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged