- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z.É.T.
őstag
válasz
joestone #2124 üzenetére
Ó, csak most láttam a választ. Köszönöm!
Ha lenne egy magyar leírás, bepróbálkoznék vele.(ma 2 órát nyomkodtam egy LG G3-at, vicces volt, hogy elsőre azt hittem - még kolléga kezében látva - valami mini variáns
jó kis gép, kár, hogy ennyivel drágább egy ennyivel jobb gép...)
-
Z.É.T.
őstag
válasz
joestone #2047 üzenetére
Szerintetek a GPS szarakodása miatt lehet garanciáztatni? (szívesen váltanék, de telenornál nincs vágyott készülék, azzal lennék kint a vízből, ha visszakapnám a pénzem, vagy - amire talán valamivel nagyobb az esély - kapnék egy új Mate-et és azt normális áron el tudnám passzolni... és akkor CM11S-es O+O lenne...)
Mit gondoltok?
-
törölt tag
válasz
joestone #2044 üzenetére
Köszi a kérdést, minden "próbálva van", de vérprofik lopták el, ez már bekapcsolva nem lesz - ki is kapcsolták azonnal a lopás után. De persze az IMEI szám alapján is köröztetve van. Hátha mégsem csak alkatrész lesz belőle - de erre igen kicsi az esély. Inkább a tettes megtalálására lenne esély, térfigyelős környéken történt, autó is volt, ha rögzítette a térfigyelő, esetleg netán a rendszámot is, akkor legalább a tettesek meglehetnének. De a rendőrség ehhez igen lassan dolgozik, nekik ez csak egy a sok reménytelen apróság közül.
Neki is állok gyűjteni a pénzt. Néztem már a Mate hirdetéseket is ma. -
Neonflake
tag
válasz
joestone #1944 üzenetére
A napokban én is visszaraktam a B221-et, a sebessége nagyon vonzó, de az XposedFramework nem működik rendesen benne. Mint ahogy az új verziója a B907-esben el sem indul (de a régi legalább megy hibátlanul)... Joestone féle CM-ben sikerült a legújabb verziót feltenni, de még akadnak ott is gondok. Most nagyon megültem a német/orosz ROM-on. Hála a TWRP varázsnak
mindig vissza tudok térni. Sajnálatos továbbra is a support, hiába az új ROM ami az XDA-n megbúj... 320 dpi? A Mate nek nem ez kell hanem 240! Nagyon nem szomorkodom, most válthattam volna LG G2-re és a tapasztalat amíg teszteltem: pici 5.2 col ide vagy oda, FULL HD tök jó de nem látom a különbséget általában (ez nekem pedig érzékeny pont, na jó a háttérképen kijött) ráadásul a Youtube sem támogatja ezt a felbontást pedig G2-őn futtattam. Snapi 800 éreztem valamit, de a 0.5-1 másodpercel rövidebb alkalmazasnyitás/váltás nem hatott meg: a böngészési élmény pl. majdnem ugyanaz. Ami viszont meglepett, hogy nem csak könnyen eltakartam a hangszórónyílást, ha ez nem esett meg: a Mate Dolbyval jobban szól. Nem tudom mit mondjak, itt a kezünkben a jóság csak optimalizálni kéne, a gyártó részéről persze.
-
törölt tag
válasz
joestone #1907 üzenetére
Ez is csak egy példa, de bíztató, ma kipróbáltam autóban (utasként) menetközben a GPS-t, és rendben működött a Budapest-Veszprém úton. Nem állítom, hogy virtuózan könnyen találta meg a pozíciót műholdról, de folyamatosan, probléma nélkül követte, mobiladatrásegítés nélkül is. Reméljük ez nem egyedi eset.
-
törölt tag
válasz
joestone #1907 üzenetére
Aha, láttam, hogy korábban már írtad ezt, de azt hittem, a frissített 4.2-es orosz-... ROM-ra vonatkozik a "bug-report". Na majd holnap úgyis utazom, kipróbálom én is útközben, különböző energiakezelési beállítások mellett. Bár a kevés visszajelzés alapján úgy vettem észre, hogy a többieknek (itt a fórumon) működött rendesen a "nyomkövetés" útközben is - amit persze el is várunk egy ilyen készüléktől -, ezzel szemben írod, hogy az ismerősöd Mátéja is ilyen. Na kíváncsi leszek holnap...
-
törölt tag
válasz
joestone #1905 üzenetére
"...a GPS része gyakorlatilag használhatatlan..." Ezt az eredeti gyári ROM-ra is érted? Mire gondolsz? (Nem a 4.2-t kérdezem.) Mert szerintem - és sokan mások szerint - viszonylag jól használható. Nem állítom, hogy hiperérzékeny vagy hipergyors, de különösebb gondot nem látok vele. Működik. Mármint a gyári 4.1.2-n, arra szerintem te se panaszkodtál korábban, amíg még olyanod volt.. Vagy arra is érvényes volt, hogy nem követte jól útközben? "Kiegyenlített" vagy "Teljesítmény" energiakezelés mellett?
-
törölt tag
válasz
joestone #1902 üzenetére
Értem amit mondasz, igazából csodálkozom is, hogy ilyen telefont vettél. Sajnos viszont ez egyáltalán nem egyedülálló eset a piacon, sőt, igazából szinte az a kivétel, ahol nem próbálnak korlátozni. Mint például a Nexus vonal vagy most majd a Oneplus talán. Én nem vagyok amúgy fejlesztő, mgé hobbiból sem, de nem nagyon vennék más készüléket, mint ami engedi a CM vagy hasonló szoftverek telepítését. Laptopból is ezért nem opció többek közt az alma, mert ott is a hülye bootloaderük miatt nehézkes letolni róla az OSX-et.
Mondjuk én annó még a TI-et joban csíptem, mint a Qualcomm-ot, csak ők sajnos kiszálltak a játékból, így lassan teljesen QC monopólium lesz, ha valaki nem talál ki valamit, mert már a Samsung sem igazán használja az Sxynos chipeket, a Tegrák sem kellenek a kutyának sem, TI nincs, így lényegében az van, hogy olcsóbb (kínai) cuccokban MTK, amúgy meg QC, ami nem feltétlen tesz jót a piacnak. -
törölt tag
válasz
joestone #1900 üzenetére
Hát, ilyeneket sajnos nem tudok... Nem nagyon van egyelőre közvetlen kapcsolatom a fejlesztőkkel, bár gyanítom, hogy amúgy sem feltétlen publikus infó
Amúgy szerintem a Mate már eléggé eltemetett modell
Még az újabbaknál is elég esetleges a frissítés, és már ugye van Mate2 is, szóval nem tudom, hogy az előd mennyi szeretet kaphat. De ami bosszantó, hogy amúgy a fejlesztők gőzerővel dolgoznak újdonságokon, jó részük nem is rossz amúgy, de nagyon elhanyagolják a már kiadott modelleket.
-
DanQuijote
csendes tag
válasz
joestone #1888 üzenetére
Most már talán a driverek rendben vannak, de a telefonnal nem tudok mit kezdeni. A twrp.img az SD kártyán van a gyökérben, de nem megy fel. Újraindul és Ascend logó, ennyi. Ha szervizbe viszem a telót, a garit már biztosan buktam ezekkel a mókolgatásokkal, vagy szerinted van esély hogy nem derül ki ha már ennyire meghalt?
-
DanQuijote
csendes tag
válasz
joestone #1885 üzenetére
Sajnos semmilyen gombvariációra nem reagál, mindent kipróbáltam, újraindul, a képernyőn a Huawei Ascend és nem változik, nem megy tovább. Most le volt merülve 1 napig, így ki volt kapcsolva, de ha ráteszem töltőre akkor ugyanez a játék kezdődik elölről. Nincs valami mód ezt kiütni Windows alól?
-
DanQuijote
csendes tag
válasz
joestone #1882 üzenetére
Megpróbáltam az általad írt ROM-ot feltenni, a TWRP telepítésénél szerintem nyomhattam valami olyat hogy újraindítás valamilyen Boot módban, pontosan nem emlékszem mi is volt, a teló újraindult, de csak az Ascend logó világít, nem lehet kikapcsolni, csak újraindítani. A CWM és a TWRP útvesztőiben tévedtem el, biztos valami hülyeséget csináltam.
Parancssorból a windows nem találja a fastboot devices-t, és az eszközkezelőben sem találok fastboot interface nevű pontot. Kell valamilyen drivert feltelepítenem előtte? Ha igen, esetleg tudsz egy linket honnan tölthetem le?
-
elroysk
tag
válasz
joestone #1824 üzenetére
mindent igy csinaltam lepesrol lepesre, mindket zip-et ujbol lehuztam, advanced wipe (system,cache,cust,data), rom install, gapps install, restart, varazslo vegigmegy (cyanogen account es gmail kihagy), rendszer betolt, par perc utan restart, a hangok nem lathatok a menuben (csak az alapbeallitast mutatja es masodik megjelenitesnel befagy a menu,csak home gombal lehet kilepni majd hatterbol torol), kepernyokepet megcsinalja de a mentest nem fejezi be, mintha befagyna. de a rendszer mukodik. egyebkent a hang fajlok ott vannak a /system/media konyvtarban es a jogosultsagok is ulnek.
-
tekevics
tag
válasz
joestone #1818 üzenetére
Köszíííííí, csak így tovább!
Ennek hogy megy a telepítése? Wipe és társai vagy csak simán ráinstall TWRP-ből?
Gondolom láttad már, hogy "is anyone else getting subtle flickering when the screen is on? it doesn't always happen but im noticing it more and more, it also happened with pac man rom" -
Szoke1982
senior tag
válasz
joestone #1800 üzenetére
köszi
Nem forró max meleg. Akkor megnyugodtam.
Másik: A gyárin (launcher) nem lehet a képet ugy beállítani ,hogy ne legyen fix.? Lehet vak vagyok, de mindig csak álló marad a kép és nem gördül mikor lapozok. köszi választ még egyszer. Jó látni itt(anno gt540 korszak te írásaid aranyat értek)
-
törölt tag
válasz
joestone #1765 üzenetére
De azért megtartod és használod a Mátét? Mert hogyha a P6-ra netán egyszer mégis megjelenik a 4.4, és a Mátéra pedig nem, akkor majd át kéne hegeszteni...
Az általad említett lényegi hiányosságok ellenére én potenciálisan a Máté mellett döntöttem az Xperia SP elleni dilemmámban. Sajnos csak jövő héten szerdán vagy csütörtökön tudok majd rendelni a Telenornál a csütörtökig tartó tavaszi kiárusításban, de közben a Máténak akadozik az online rendelhetősége, úgyhogy attól függ, hogy megrendelem-e az általam használt előfizetésben 21ezerbe kerülő Mátét, hogy akkor majd még lesz-e belőle online rendlehető. Ha nem lesz, akkor a 12ezerbe kerülő Xperia SP-t rendelem - ameynek az egyetlen hátránya a törpe 4,6"-es kijelző és a TN panel sokkal gyengébb képminősége (és a hátlap alatt levő SIM és microSD aljzatok, és a csak 2400mAh akksi...), egyébként más dolgokban egyértelműen jobb az SP, a hardvere is még egy-két évig korszerű lesz a 28nm-es Krait procimagokkal és az Adreno 320-szal. De a 6,1" és a nagyon szép, nagy fényerejű IPS képminőség miatt elvileg a Máté mellett döntök a többletköltség és az említett hardver- és supporthátrány ellenére is.
És persze kellemes ünnepeket mindenkinek!
-
törölt tag
válasz
joestone #1715 üzenetére
Én abból indultam ki, hogy óránként kb. 10% lett volna a fogyasztás, amihez már nagyon-nagyon forszírozott használat kellene, minden mag és a kijelző is maximumon pörgetve folyamatosan. De ha nem 100%-ról indult, akkor árnyaltabb a kép. Mondjuk igaz, ha figyelmesen megnézem, akkor tényleg valahol 90% körül lehetett a kiindulópont, de akkor meg az a feltűnő, hogy az első másfél órában megvolt 20% közeli esés. Én azt várnám ettől a 4000mAh-ás akkutól, hogy 7-8%-ot essen maximum óránként - ha minden maximumon megy rajta egyszerre. Lehet, hogy túlzottak az elvárásaim?!
-
joestone
addikt
válasz
joestone #1714 üzenetére
Már ha az alsó kék csík a wifi. illetve nagyjából félidőben volt egy újraindítás is.
A készülék legnagyobb fogyasztója a kijelző. A wifi pedig keresés közben közel annyit fogyaszt , mint aktív adatforggalom esetén , ami lényegesen több a passzív , de csatlakozott állapothoz képest. -
Neonflake
tag
válasz
joestone #1696 üzenetére
Az Xda-s és amit lefordítottak oldal alapján pedig, nagyon úgy tűnik, hogy egyenlőre zárt körbe de létezik 4.4-es ROM most annak a teszteléséhez toboroznak. Ha most a Huawei állítólagos User feadback-re tényleg odafigyeltek, akkor ez ésszerű döntésnek tűnik: kihagyják a 4.2-őt és frissítik az egy évvel ezelőtti Flagship modelleket, ha tényleg összehozzák akkor megvan a felhasználói elégedettség (nem kevesen bombázzák a gyártót a : mikor lesz frissítés a készülékemre kérdéssel). Ezt én részemről nagyon nem venném zokon, ez egy nem olcsó készülék a supportnak mennie kell.
-
tekevics
tag
-
-
eladogeppc
veterán
válasz
joestone #1664 üzenetére
Ismét köszönöm !
A füllhallgató gyengesége miatt is rootolni kell a kütyüt, igaz ?
Az mennyire baj, hogy Telenoros a telefon ?
A zárt bootloader miatt érdekelneÉn többnyire a gyárival használnám a készüléket, csak ezek érdekelnek amiket kérdezgetek.
CM nekem nagyon gagyinak tűnik. -
Neonflake
tag
válasz
joestone #1603 üzenetére
Na ez az ami engem is igedelt. Es Task Manager segít a dolgon cachet-töröltem és memóriát felszabadítottam ez segített, de nem végleges megoldás. Egyszer levadásztam a felelős app.-ot és adatok törlésével az alkalmazás kezelésbe, fixálódtak a dolgok, de nem jut eszembe melyik volt az...
-
Neonflake
tag
válasz
joestone #1595 üzenetére
Igen sajnos rátapintottál a lényegre: eladások száma. Ez a leglényegsebb factor. Qualcomm procim utoljára az U8500-asban volt, utána Texas Instruments, Allwinner, Exynos. Amikor a Mate megjelent kicsit abszurd volt a mérete, ez 2013 során konszolidálódott. Snapi 800-al szerelt hasonló készüléket szivesen használnék, de semmi amoled (a Note 3 mint potenciális utód is egy év után beégne). Ez majd a gyártón fog múlni, nem bántam meg a válsztást, de azért hiányolom a mai napig, a mókolási lehetőségeket.
-
Neonflake
tag
válasz
joestone #1576 üzenetére
Ezzel egyet kell, hogy értsek, mármint a frissitési ütemre. Végig néztem Live Huawei sajtótájókoztatót ala CNET, minden elvileg user feedback. De a userek szeretnének friss SW-t mókolás nélkül... Ha igazi brandot akarnak, aminek részemről nem vagyok ellene, erre illene figyelni...
Sokat nem fogok ezzel hesszelődni, de a Note-ról 4.2.2-es Cyanogenről jöttem, vissza a 4.1.2-re. Teló váltásra ez nem fog ösztönözni, mivel ez a vas most jelenleg kiszolgál. Csak hamár az ember megszereti a készülékét várna egy kis supportot.
-
Neonflake
tag
válasz
joestone #1328 üzenetére
Az nem kevés adat belakva... Az lehet jobb úgy
A Windows 8.1 nekem is opció lenne, de akkor meghal a tuner kártyám, hangkártya nem konfigurálható... Tehát ott vannak bajok
Nekem nincs sok adatom, minden a felhőben, SD-n, programhasználtom szelektált-minimális. Meghát rászoktam a nomád életmódra, gyorsan tudok ROM-ok között ugrálni. Ez nem is fog változni, amíg ez a teló van megy a napi search valami újdonságért...
A kernel forrás nekem is megvan de, ahogy mondod. Ezt még nem sokra lehet használni.
-
Neonflake
tag
válasz
joestone #1325 üzenetére
A zártság nem jó dolog. Főleg ha lassú a fejlesztési ütem. A Huawei részéről több nyitott bootloader kell és főleg a K3V2-es proci technikai dokumentációját és részletes kernel forrást kéne közzé tennie. Enélkül nehézkes minden, ez az egyedi hardver átka. A telefon milétével, funkcionalitásával nincs gondom, de ez szubjektív, mindenkinek más a mindennapja. De ha már sokadik prezentáción látom a user-input-suggestion témát, akkor kéne kis haladás ebben az irányba. Majd kiderül idővel, nekem ez még egy évig teló kell legyen, addig lesem a híreket ami tőlem tellik.
-
Neonflake
tag
válasz
joestone #1324 üzenetére
USB hiba: Windows 8, Hisuite telepítve, ide - oda váltok ez jó.
GPS hiba: nem voltam bekapcsolt GPS-el mostanság sehol, erről nem tudok nyilatkozni
Wifi: előfordul, de ritkábban jóval
Témázás: alapból P6 barna style, de végre jó a témázó progi és vissza lehet rakni az alap témát, amit én is használok
Fényerő: én nem használok automatát, 50%-al tolom egész nap
Többfelhasználó: nincs
Gesture typing: nincs
Daydream: működik
Touch: érzem, hogy jó
Bootloader: ott azért nem tartunk, zárva a bolt még idáig... -
derrik
őstag
válasz
joestone #1162 üzenetére
.....nem jó hírek :-(
-a kijelzőt nem igen használom automatán
-viszont a tesztek pontszáma nem mindig igazolja a rendszer
gördülékeny voltát az az optimalizáltságát
....azért én még várok a tapasztalatokra, ill hátha jön javítás amiben az általad leírtak vagy egy részük orvoslásra kerül.
Ha valakinek lenne egy működés közbeni videót készíthetne...... -
törölt tag
válasz
joestone #1134 üzenetére
Aha, kösz, most már látom, ez a MyTV.ről szól, azaz nem függ össze az általam érintett mobilinternet adatforgalomkorlát-mentesség témával, aminek jan. 15. a határideje. Érdekes. Majd kipróbálom én is.
Illetve most tovább nézegettem a feltételeket, és látom, hogy mégiscsak összefügg a mobilinternet előfizetéssel, hiszen a most "ingyenes" MyTV használata most is fogyasztja a mobilinternet előfizetést, tehát adatforgalmi díjat most is kell a MyTV szolgáltatás után fizetni. Márpedig ez a netes tévézés igencsak fogyasztja az adatot, tehát ez az ingyenes akció kissé mondvacsinált, hiszen az általa forgalmazott adatért most is fizetni kell a Telenor-előfizetés feltételei alapján... Brrr...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Scum
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest