- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neonflake
tag
A folyamat elindult... Ha minden jól alakul a Mate-m Szeptemberben gazdát cserél. Szeretnék mindenkinek köszönötet mondani, èletem legjobb fórumos èlmènyèèrt! Tudom többett is tehettem volna a közössègèrt, de a telefon harmatos támogatása (amit többször èn is bejelentettem) ès főleg a HDMI kimenet hiánya váltásra ösztönöz. Egy Orion T32-DLED TV költözött hozzám, ami nagyobb a Máténál ès ahhoz egy Slimport valamint CyanogenMod támogatást élvező LG G2 fog dukálni. A legjobbakat mindenkinek!
-
Neonflake
tag
válasz
elroysk #1991 üzenetére
Ha miután felrakod az új romot, csinálsz megint egy TWRP recovery cserét (az update csak gyári recoveryvel tehető fel, tehát a bootloader lock kell előtte, Joestone ezt is megcsinálta). Vagy TWRP van és akkor lehet menteni, visszarakni és ZIP-ből ROM ot rakni, vagy gyári ahol a DLOAD mappás módszer működik. Rendszerből indított update nem lehetséges TWRP-ből, az a gyári recovery dolga.
-
Neonflake
tag
válasz
elroysk #1989 üzenetére
Bakkersajt
No, hamár lejött felrakom majd holnap átnézem én is, persze egy friss backup után
Egyszerűen ezt nem hiszem el, hogy kínában nem olvasnak fórumot: FELBONTÀS!!! Persze nem az ittenire gondolok... A Mate 2 meg dübörög Amcsiba befele, sebaj! A Snapi 400-ért nem váltok
-
Neonflake
tag
válasz
tiger71 #1963 üzenetére
www.huaweidevices.de/ascend-mate?show=downloads
Innen szedd le megint a 4.2.2-es SW-t. Ha letöltődött csekkold, pl. a WinRaR-ral, hogy az archívum nem sérült e. Kérj kölcsön SD kártyát másikat arra rakd a Dload mappá. A telót mielőtt belekezdesz töltsed fél órát kikapcsolva. Kikapcsolt állapotba toljad a szokásos hangerő le+fel és bekapcs gombot. Ha ez nem tud felmenni akkor sajna lehet hibás a Flash a telefonba. A szoftverelés ha elindul dugd vissza a hálózati töltőt, ez is növeli a sikeres SW-zés esélyét.
-
Neonflake
tag
válasz
joestone #1944 üzenetére
A napokban én is visszaraktam a B221-et, a sebessége nagyon vonzó, de az XposedFramework nem működik rendesen benne. Mint ahogy az új verziója a B907-esben el sem indul (de a régi legalább megy hibátlanul)... Joestone féle CM-ben sikerült a legújabb verziót feltenni, de még akadnak ott is gondok. Most nagyon megültem a német/orosz ROM-on. Hála a TWRP varázsnak
mindig vissza tudok térni. Sajnálatos továbbra is a support, hiába az új ROM ami az XDA-n megbúj... 320 dpi? A Mate nek nem ez kell hanem 240! Nagyon nem szomorkodom, most válthattam volna LG G2-re és a tapasztalat amíg teszteltem: pici 5.2 col ide vagy oda, FULL HD tök jó de nem látom a különbséget általában (ez nekem pedig érzékeny pont, na jó a háttérképen kijött) ráadásul a Youtube sem támogatja ezt a felbontást pedig G2-őn futtattam. Snapi 800 éreztem valamit, de a 0.5-1 másodpercel rövidebb alkalmazasnyitás/váltás nem hatott meg: a böngészési élmény pl. majdnem ugyanaz. Ami viszont meglepett, hogy nem csak könnyen eltakartam a hangszórónyílást, ha ez nem esett meg: a Mate Dolbyval jobban szól. Nem tudom mit mondjak, itt a kezünkben a jóság csak optimalizálni kéne, a gyártó részéről persze.
-
Neonflake
tag
válasz
#71562240 #1930 üzenetére
Sikerült a béta TWRP-ből feltehető Emotion UI 2.0-ás ROM ot fél napig használni, de a 320 dpi az nem nekünk való. 240-re váltás után bootloop. Vissza a Backupra. Remélem ezt már befejezik. B907-en vagyok ragadva és az Xposed framework legújabb verzióját is hanyagolnom kell, mert nem megy. A telefon így is rekorder lesz nálam, mert egy évet lassan kitart
Anyagi okokból, meg mert kivárom a fejlődést (nicsak az LG G3 5.5 colos) szerintem most nem kell pattogni. Őszre majd lehetnek értelmes alternatívák, de 6 col alá nem adok...
A legjobb lenne ha kapnánk az optimalizálást és fejlesztést gyárilag, mert van potencial a vasban...
Ha lesz akkor csak örülni fogok, ha nem... Akkor is működik és nagy gond a masinával
-
Neonflake
tag
válasz
Szoke1982 #1926 üzenetére
Kicsit összejöttek a dolgok, rég szóltam hozzá, de utánaolvastam én is pár dolognak: Júniusban nekünk is lesz Update Emotion UI 2.0-ra de az valószínű, hogy marad 4.2-es alapokon. Nem is a KitKat a fő gond. Itt a P7-es teszteket olvasva, ez a 3.0.8-as kernel lehet a fő problémánk (P6, P7 is ezt használja). Volt a kezembe Y530-as 3.4-es Android kernellel, kevés RAM ide vagy oda, tette a dolgát.
-
Neonflake
tag
Amúgy nem a telót minősítvén, de én is hajlamos lennék egy bizonyos "hozzáállást" szorgalmazni a gyártó részéről. Számomra is érthetetlen, ha már letesznek az asztalra egy tényleg szerethető készüléket, nem nagy kunszt pár programozót ráállítani a témára. Annak érdekében persze, hogy legyen egy bizonyos ideig egy rendes support, jó érzésed a telefon felé, hogy foglalkoznak vele javítják-fejlesztik (A Mate nem középkatos teló, ez járna neki alapból). A OnePlusOne féle új telefon, nálam is elindította volna a folyamatot, de a 6 colos kijelző miatt, szerintem a Mate lesz az első okosteló ami 1 évig legalább a birtokomba lesz.
-
Neonflake
tag
válasz
Tubal-cain #1772 üzenetére
A kamera alapból 16/9-es 6MP-s képeket készít ezt vissza kell állítani 8MP-re. A kamera szereti a jó fényviszonyokat, ha az nincs akkor hajlamos elmosni a részleteket. Az általad említett módosítás lehetséges Root-XPosedFramework-XBlastTools segítségével és mivel most le is csekkoltam a dolgot, a gyári Launcher felülírja a színbeállításokat, Novával nem volt gond, ott jó. Kipróbáltam az új B923-ast, gyors szép és minden de más a DPI beállítása így nem adja annyira. Habár Joestone féle bootloader unlock mellett kapott Gapps csomagot a Youtube alkalmazás kiakadt és az többablakos üzemmódot sem bírta rendesen kezelni. Joestone kollega új CM-jét amint lehet kipróbálom.
-
Neonflake
tag
Nagyon úgy fest, hogy kiszivárgott az Emotion UI 2.0-val szerelt B923-as ROM, ez Google Apps nélküli variáns. Most az ünnepekre nincs kedvem szétmókolni a telót, de erre majd kell valamikor egy pillantást vetni
Az Xda-n vannak képek róla, próbálkoznak vele...
-
Neonflake
tag
válasz
Tubal-cain #1762 üzenetére
Gyàrit
Amúgy a Nova is vendég nálam sokszor, az egy jó alternatíva.
-
Neonflake
tag
Na ez az év átverése. Mégis egyezik a Német és Orosz update fájl. Bájtra...
-
Neonflake
tag
válasz
#71562240 #1741 üzenetére
"Szamojéd" was ist los? Amúgy összevetettem az Orosz ROM verziószámaival Build, Kernel, dettó ugyanaz. Antutu dobott egy 15700-ast. Az Xda-n elvileg ami KitKat-nek tűnt az egy 4.2.2 Emotion UI 2.0-val szerelve, azt bétázzák. Gondolom azzal jönne a TalkBand support a telóra.
-
Neonflake
tag
válasz
Neonflake #1739 üzenetére
Első benyomások:
- az Orosz B907-hez hasonlóan az alap zárképernyőn (B221 alap) az ikonok nem megfelelőek, ez a Maláj verzióban jó volt
- Hi10 videóformátumra nincs hardveres dekódolás, de ez a B221-ben hiába volt aktív hibák voltak benne
- A rendszersebesség viszont így első érzésre jónak tűnik, majd még benchmarkolni kell -
Neonflake
tag
huaweidevices.de/ascend-mate?show=downloads
A német hivatalos B907-es most jött ki a mai nappal.
Android 4.2.2 - Emotion UI 1.6
Mérete eltér az Orosztól, még ki kell tapasztalni, este felrakom.
-
Neonflake
tag
Fura mert nálam se jelentkezik, mondjuk manuális a fényerő beállításom. Azt tudom, hogy automatán a fényerőszenzort neonlámpa erősen be tudja zavarni.
-
Neonflake
tag
válasz
joestone #1696 üzenetére
Az Xda-s és amit lefordítottak oldal alapján pedig, nagyon úgy tűnik, hogy egyenlőre zárt körbe de létezik 4.4-es ROM most annak a teszteléséhez toboroznak. Ha most a Huawei állítólagos User feadback-re tényleg odafigyeltek, akkor ez ésszerű döntésnek tűnik: kihagyják a 4.2-őt és frissítik az egy évvel ezelőtti Flagship modelleket, ha tényleg összehozzák akkor megvan a felhasználói elégedettség (nem kevesen bombázzák a gyártót a : mikor lesz frissítés a készülékemre kérdéssel). Ezt én részemről nagyon nem venném zokon, ez egy nem olcsó készülék a supportnak mennie kell.
-
Neonflake
tag
Ha minden igaz kezd elindulni a Mate Emotion UI 2.0 zárt körű béta tesztelése. A remény hal meg utoljára
-
Neonflake
tag
Eddig én is igazság szerint nem siettem el, de Joestone kollega anno át is nézte az megvan. Mostmár viszont két hasznos leírás is lenne: Cyanogenmod telepítés és a MultiWindow beállítása <- ezt sikerült alaposan kitapasztalnom, hogy milyenre érdemes állítani. A vasárnapom eddig free, meg majd a telón is editálok napközben (egész jól lehet szöveget szerkeszteni ekkora kijelzőn
A telefon mókolásról ez a teló engem is leszoktatott, de lassan de biztosan jönnek a jóságok a Mate-re.
-
Neonflake
tag
Eljött az idő... Meg amíg a munkahelyen rájöttem, hogy Windows Xp-alatt nem árt egy Timeout.exe a bootloader nyitáshoz
Na akkor a lépések amik kellenek Joestone féle, Cyanogenmod-hoz.:
- Bootloader nyitás TWRP telepítéssel
- TWRP frissítése a recoveryből
- Factory Reset a recoveryből
- CM10.1 .zip telepítése
- Gapps .zip telepítése
- Cache és Dalvik Wipe
(nálam ez volt a menet)Első tapasztalatok:
Ez bizony gyors és reszponzív rendszer, Nova kellett a kényelmes tájoláshoz. Kamera app. nekem jelenleg a Focal ami vagy kifagy, vagy működik de csináltam képet ami kellett... Akkuidő ugyanolyan jó, mint a gyáriba, hardveres gyorsítás megy a videókra, ami nekem must have. Hangerő alapból emelt, csak az audio beállításokba kell kiszedni a pipát.Szerintem ez remek kezdet, hagyom mint napi rom, FM rádió annyira most nem lét szükséges.
-
Neonflake
tag
válasz
eladogeppc #1648 üzenetére
Most az van fent, Xposed Frameworkos multiwindow ott jobban működik. Lehetne a ROM fürgébb, de teszi a dolgát.
-
Neonflake
tag
Az Apex-el nekem is rosszak a tapasztalatok ilyen téren. Pár ismerősöm vett Ascend P1-et felfrissítettük Emotion UI 1.5-re őket, ott is a Nova végezte a dolgát. Valahogy vannak launcherek amik, máshogy jelentik le a widgeteknek a szabad területet az asztalon, ezzel nem lehet nagyon mit tenni.
-
Neonflake
tag
Sajnos a gyári appok, amiket említesz a Huawei launcherével működnek együtt (gondolom le is csekkolják a jelenlétét). Nekem az a tapasztalat, hogy a Miui launchere ami a Play Store-ból letölthető az még képes megjeleníteni őket. Ilyenkor a legjobb helyettesíteni: Accuweather, Apollo Player, stb. A Nova launcher tökéletes amúgy ehhez a telefonhoz, főleg a fektetett asztal miatt. Részemről már átszoktam az Emotion UI-ra. Pár mappa asz asztalon és a dokk-ban, máris minden a helyén van. Sajnos vele jár ha ROM csere van akkor rendezkedni kell.
-
Neonflake
tag
Ezt a jelenséget N7000 esetén, pont ellenkezőleg tapasztaltam. Egy jól elkészített és jól optimalizált kernelű CM jobb élményt ad. Pl. nem egy embernek rakom föl a végleges CM10.1-et Galaxy S2-re, az hozza ki a legtöbbet stabilan. A MB526-nál volt tipikus és U8500-nél még jobban is: gyorsabban merült az akksi STOCK hoz képest.
-
Neonflake
tag
válasz
russija #1615 üzenetére
Próbáltam, gyors csak hiányoznak belőle dolgok: hardveres HD lejátszás, kamera funkció... Tehát mindennapi használatra nem javasolnám. Joestone kollega itt a fórumba is fejleszt Cyanogent, az több dolgot tud, de még azzal is van munka. Ha kiadják a P6 KitKat forráskódját akkortájt talán majd lesz előrelépés.
-
Neonflake
tag
válasz
joestone #1603 üzenetére
Na ez az ami engem is igedelt. Es Task Manager segít a dolgon cachet-töröltem és memóriát felszabadítottam ez segített, de nem végleges megoldás. Egyszer levadásztam a felelős app.-ot és adatok törlésével az alkalmazás kezelésbe, fixálódtak a dolgok, de nem jut eszembe melyik volt az...
-
Neonflake
tag
Volt alkalmam Galaxy S3 Cortex A9-procit nyúzatni, a Mate-hez képest mégis updatet kapot stb. elvérzett... Itt a nyers számítási teljesítményen volt a hangsúly, nem a GPU-n. A Huawei jól teszi, hogy fejleszt, mert a Qualcomm procik sem követik az ARM specifikációt sorról-sorra. A K3V2 jó kezdés volt, de lassan tényleg ha elhagyják a forráskódokat tessék kirakni. Jómagam biztos nem tudnék vele mit kezdeni de sokan, még évekig tudnának mókolni, magukért és másokért. Lásd Defy +: hivatalos support 2.3-ig, de már KitKat is futhat rajta.
-
Neonflake
tag
válasz
#71562240 #1600 üzenetére
Értem én a dolgot, de részemről Kirin-el mennék. Mert már mér ne
Meg jelenleg nincs kereskedelmi forgalomba Mali 450. Abban pedig az van, nem gyenge GPU.
Igen valószínű lesz majd a jobb support a Mate 2 esetén, de akkor kapjuk meg amit a P1-is megérdemelt: update. Bizakodom amúgy, hogy rendeződnek a dolgok.
-
Neonflake
tag
válasz
joestone #1595 üzenetére
Igen sajnos rátapintottál a lényegre: eladások száma. Ez a leglényegsebb factor. Qualcomm procim utoljára az U8500-asban volt, utána Texas Instruments, Allwinner, Exynos. Amikor a Mate megjelent kicsit abszurd volt a mérete, ez 2013 során konszolidálódott. Snapi 800-al szerelt hasonló készüléket szivesen használnék, de semmi amoled (a Note 3 mint potenciális utód is egy év után beégne). Ez majd a gyártón fog múlni, nem bántam meg a válsztást, de azért hiányolom a mai napig, a mókolási lehetőségeket.
-
Neonflake
tag
A Mate sem olcsó dolog, ez volt a legdrágább telefonom amit eddig vettem, mondjuk a retail árat nézve. Akkor is maga a model 1 éves és Android verzió váltás nem történt, itt a nemzetközit értem. Az Orosz, Kínai és Maláj szoftvereken volna mit csiszolni, arról nem beszélve, hogy az átlag user ezekről nem is tud. Nagyon reménykedem, hogy a Huawei okosóra majd elősegíti a frissítést, de ahogy Joestone kollega is mondja, ez nem lehetetlen dolog és a Brand építés szerves része a korrekt user support. Nem azt mondom, hogy a végtelenségig, de 2 évig biztosítani kéne amit lehet, utána már a technika úgyis elhalad.
-
Neonflake
tag
válasz
joestone #1576 üzenetére
Ezzel egyet kell, hogy értsek, mármint a frissitési ütemre. Végig néztem Live Huawei sajtótájókoztatót ala CNET, minden elvileg user feedback. De a userek szeretnének friss SW-t mókolás nélkül... Ha igazi brandot akarnak, aminek részemről nem vagyok ellene, erre illene figyelni...
Sokat nem fogok ezzel hesszelődni, de a Note-ról 4.2.2-es Cyanogenről jöttem, vissza a 4.1.2-re. Teló váltásra ez nem fog ösztönözni, mivel ez a vas most jelenleg kiszolgál. Csak hamár az ember megszereti a készülékét várna egy kis supportot.
-
Neonflake
tag
válasz
elroysk #1574 üzenetére
Az csak az orosz B907-es SW módosított változata. Jelenleg a B904SP2 jobb választás annál. Az Xposed framework segítségével mostmár egész jól belőttem a multiscreen funkciót, ahhoz tényleg jobb a 4.2-s SW. Anno még voltak hivatalos ütemtervek, mi szerint már szeptemberbe (2013) megkaptuk volna a frissítést.
-
Neonflake
tag
Joestone: amint van időm megsasolom ezt az új Xda bejegyzést: Unofficial Cyanogenmod 10.1 for Ascend Mate. Szép munka!
-
-
Neonflake
tag
Mivel vannak béta 4.2-es SW-k, azt szerintem meg fogja kapni idővel. Jogos, hogy valószínű az új készülékekre fognak összpontosítani. Ha a P1-esből indulok ki, a 4.4-es SW sem lehetetlen. Szerencsére a B221-es jól össze van rakva, nagy hátrányunk nem származik a történésekből. Bizakodóan állok a P6 és Mate Xda-n belüli összevonásához is, nagyon nem leszünk lemaradva.
A Mate a P6 láz előtt érkezett, kevesen birtokolják, első Huawei phablet, ez vele járó dolog. Ha kinyitják a bootloadert, ami szerintem idővel meg is fog történni, előrébb leszünk. Személy szerinti véleményem, hogy drasztikus változást, egy Android verzió váltás nem fog eredményezni a K3V2 chipset ideje lassan lejár. Ettől független egy gyors, minőségi és nagyon jó üzemidejű készüléket birtoklunk, remek multimédiás képességekkel, egyedül játék fronton nem virítunk.
-
Neonflake
tag
Két jó dolog is történt az Xda-n.: Joestone kollega szakmai hozzászólásai és az első igazi custom ROM. Elsőre nem ment fel, de próbálkozom még.
-
Neonflake
tag
Ez a recoveryből telepíthető, P6 Beta KitKat? Legalábbis annak a portolásának tűnik, mert a modelszám már más.
Upd.: Mostmár vágom mi ez
-
Neonflake
tag
válasz
russija #1470 üzenetére
Attól még nem, mert az is hivatalos ROM, de ha szervízbe küldöd, tedd vissza a B221-et, így korrekt a dolog. Amúgy B904SP2 lehet jobb próba lenne, hamár 4.2-re vágysz. Persze ha ROM telepítés közbe valami balul sül el, az okozhat garanciàlis gondokat: töltött telót SW-z, betesztelt SD-kàrtyáról.
-
Neonflake
tag
Ezt a multiwindow dolgot, kicsit ki kellett tapasztalni, de végre kényelmesen működik. Alapból vagy 15 beállítást kellett átírni. Mostmár adja. Xposed Framework az Xda-ról, aki root joggal rendelkezik, a legfrissebb verziónak adjon egy próbát. XBlast Tools és XHaloFloatingWindow modul kell a működéshez.
-
Neonflake
tag
válasz
pipiguru #1428 üzenetére
www.needrom.com/mobile/ascend-mate-4-2-2/
Ezzel még próbálkozzunk meg, az Unicom verziót szedd le, feltétele nem használja a szoftverfrissítő rutint így az át lesz hidalva, a leírás az oldalon, szólj ha le kell fordítani.
Ezt egyszer már eljátszottam, kicsit kínai lesz szó szerint (azzal én sem tudok mit tenni
Mondjuk jobban belegondolva: én feltenném a B221-et vissza és szervíz, a végén még totál meghal...
-
Neonflake
tag
válasz
pipiguru #1421 üzenetére
A képekből lecsekkoltam, hogy a B221-es update fájlt használtad, ahogy kell. Sajnos arra tippelek, hogy meghibásodott a flash és nem tudja beleírni amit kell. Utsó próba szervíz előtt:
huaweidevice.com.my/download.php
Innen szedd le ezt a Free Download Manager segítségével:
HUAWEI-MT1-U06 V100R001C00B904SP02 (android 4.2)(Test Approved Version)
Ennek 300MB-tal redukáltabb a mérete, lehet rá esély, hogy ezt sikeresen beleírja.
-
Neonflake
tag
válasz
pipiguru #1416 üzenetére
A ROM amit leszedsz (tömörítetett .zip vagy .rar ) abba van a DLOAD mappa, benne az update.app fájl. Ezt a mappàt kell a külső sd-re pakolni gyökérkönyvtàrba. A leírtakból úgy làtom, ezt neked nem talàlta a helyén.
Myascendmate.com
Downloads fül
B221 FullEzzel mennie kell.
-
Neonflake
tag
Húh, kicsit nosztalgiáztam: előszedtem a Mate dobozát: 2013.07.17-én küldték ki Angliából a papirok szerint, 2 nap alatt itt volt. Agyaltam nagyon a Mate 2 berendelésén, mert tettszik a dolog, de nem tudna annyi plusszt adni ehhez képest, amivel megérné. Mindenesetre szurkolok, megint egy jó árazáshoz mint ahogy a Mate-nél is történt.
-
Neonflake
tag
Real Racing 3:
Működni működik, de ez a teló nem nagyon való nagy grafikájú játékok futtatására…
Ez a Vivante GC4000 GPU nem túl elterjedt.
-
Neonflake
tag
válasz
enonlui #1393 üzenetére
Vannak alkalmazások amik figyelik az érintést, hangerőgombra reagálnak stb... De ezek csak root-joggal működnek és megakadályozzák, hogy a teló alvó módba kapcsoljon, ergó nem fogja magát teljesen eltenni, ehhez kell + energia az akksiból. Ha hosszabb időre így elteszed a telefont abból merülés lesz.
Én ehhez mérten, maradok a normál felélesztésnél, tudom vannak telók amik mást is tudnak, de az más tészta.
-
Neonflake
tag
válasz
Neonflake #1391 üzenetére
Korrekció: Nem volt aktív teljesen csak három mag (1400mhz)1200mhz-en, a harmadik 200mhz max. Mx Player volt a tesztelt alkalmazás.
A szervíz menüben található, teljesítménymérő rutin adta az eredményt.
Most megint ránéztem, B221-ben teljesen folyamatos a lejátszás, van ,hogy 1400mhz-es az 1. mag, de valamiért a 2. es 200mhz fix. Másik kettő 1200mhz. Ezért lenne már jó egy egyéni kernel volna mit kisajtolni a K3V2-ből. De ez szimplán annyit is jelenthet, hogy nincs szükség több aktív magra...
-
Neonflake
tag
No, hogy mindenki up-to-date legyen... Nem nincs új firmware
A B904SP2 procikezeléséről pár szó: Nem engedi fel 1200mhz fölé a magokat alapból és egy 10bites 720p videó dekódolásánál szoftveresen ez kis fennakadást okozott <- észrevettem a droppolt frameket
No nem volt aktív teljesen csak három mag 1400mhz-en, a harmadik 200mhz max. Mx Player volt a tesztelt alkalmazás. A B221 két magot enged max. 1500mhz-re, teljes használatnál (előbbi esettanulmány) mind a négy mag aktív volt, 1400 mhz is előfordult. Summa: ha nyers proci erő kell, még mindig a B221 a nyerő. Hálozat kezelési sebességben, viszont a B904SP2-őt éreztem jobbnak. No ennyit mára
A felélesztésre sajna nem tudok mit ajánlani, lehet van valami root jogot kérő app. ami megoldja, de az tuti akkuidőbe fog kerülni.
-
Neonflake
tag
DonLaca@ kollega. Írnál pár szót az üzenet kezelésről B904SP2-ben? Neked mik a tapasztalatok, mert nekem eddig minden ok ilyen téren...
-
Neonflake
tag
válasz
enonlui #1370 üzenetére
Ez hivatalos root nélküli gyári ROM amolyan teszt verzió. De üzemel, nekem már pár hete gond nélkül, ez lehet megoldja a gondodat. Ha nem jön be ugyanezzel a módszerrel visszateheted a B221-et. Myascendmate.com-ról gyorsan le is töltheted: downloads fül B221 FULL
A B221 a mai napig a leggyorsabb gyári ROM, de mivel kapunk majd frissítést pár 4.2-es ROM már elérhető. Ezek közül szerintem a B904SP2 a legjobb választás.
-
Neonflake
tag
válasz
enonlui #1367 üzenetére
Hát az akkor a legfrissebb, ha nem vagy megélgedve a működéssel, akkor tehetsz egy próbát a B904SP2-vel. Az már android 4.2 alapú, lehet az máshogy kezeli az üzeneteket. Szerkesztem majd a bejegyzésem, hogy hol írtam ezt le de a DLOAD frissítésről pár szó: A leszedet .zip fájlt amit kitömörítesz, abba van egy DLOAD mappa, azt kell az SD kártyád (nem a belső) gyökérkönyvtárába másolni. A folyamat mindent töröl, a belső SD tartalmát is, tehát érdemes backupolni ami fontos a külső SD-re. Kikapcsolod a telót ha már felmásoltad a DLOAD mappát az sd-re. Majd hangerő fel + le egyszerre lenyomod... tartod és bekapcsolás gomb. A hangerő gombokat még mindig tartod. Elindul a frissítő rutin, felengeded a hangerő gombokat. Az csekkol ír stb. reboot és kész.
#1298 as hozzászólásmba ott a link, használj letöltő progit amit említettem.
-
Neonflake
tag
válasz
enonlui #1365 üzenetére
Beállítások/A telefonról/Build szám... B221 a hivatalos legújabb, jelenleg a B904SP2-őt nyüstöljük páran. Ha más a Build számod érdemes frissítened.
A telefon nêvjegye, lesz az egy "i" ikon.
Jelezz kérlek ha a B221 től eltér mert akkor linkelem a frissítéshez szükséges dolgokat.
-
Neonflake
tag
válasz
nagymedve970 #1331 üzenetére
Jaja, ennek kb. így kell adnia...
-
Neonflake
tag
válasz
joestone #1328 üzenetére
Az nem kevés adat belakva... Az lehet jobb úgy
A Windows 8.1 nekem is opció lenne, de akkor meghal a tuner kártyám, hangkártya nem konfigurálható... Tehát ott vannak bajok
Nekem nincs sok adatom, minden a felhőben, SD-n, programhasználtom szelektált-minimális. Meghát rászoktam a nomád életmódra, gyorsan tudok ROM-ok között ugrálni. Ez nem is fog változni, amíg ez a teló van megy a napi search valami újdonságért...
A kernel forrás nekem is megvan de, ahogy mondod. Ezt még nem sokra lehet használni.
-
Neonflake
tag
válasz
joestone #1325 üzenetére
A zártság nem jó dolog. Főleg ha lassú a fejlesztési ütem. A Huawei részéről több nyitott bootloader kell és főleg a K3V2-es proci technikai dokumentációját és részletes kernel forrást kéne közzé tennie. Enélkül nehézkes minden, ez az egyedi hardver átka. A telefon milétével, funkcionalitásával nincs gondom, de ez szubjektív, mindenkinek más a mindennapja. De ha már sokadik prezentáción látom a user-input-suggestion témát, akkor kéne kis haladás ebben az irányba. Majd kiderül idővel, nekem ez még egy évig teló kell legyen, addig lesem a híreket ami tőlem tellik.
-
Neonflake
tag
válasz
joestone #1324 üzenetére
USB hiba: Windows 8, Hisuite telepítve, ide - oda váltok ez jó.
GPS hiba: nem voltam bekapcsolt GPS-el mostanság sehol, erről nem tudok nyilatkozni
Wifi: előfordul, de ritkábban jóval
Témázás: alapból P6 barna style, de végre jó a témázó progi és vissza lehet rakni az alap témát, amit én is használok
Fényerő: én nem használok automatát, 50%-al tolom egész nap
Többfelhasználó: nincs
Gesture typing: nincs
Daydream: működik
Touch: érzem, hogy jó
Bootloader: ott azért nem tartunk, zárva a bolt még idáig... -
Neonflake
tag
válasz
Daffchy #1316 üzenetére
Melyik SW verziót használod? Én részemről ilyen hibát még nem észleltem, nagyon jól működik a közelség szenzor. Lehet kéne neked egy DLOAD-os B221 es szoftverelés, ha azzal sem jó sanszos, hogy gyári hibás az érzékelő.
Kammerer kollega említett egy energia kezelőt, ami úgyszint jelen van a Mate-n a beállításokban találod. Alapból az akkukímélő üzemmód aktív, érdemes a kiegyensúlyozott, de részemről a teljesítményt (4.2 SW: normál) használom.
-
Neonflake
tag
Ezt a folytonos beriasztás dolgot, ugyanannál az alkalmazásnál az Es Task Manager megoldotta. Kellet egy App. Cache tisztítás, meg egy Memória felszabadítás utána csend lett
Úgy látom a P6 megint kapott frissítést, mostmár igyekezhetnének nálunk is, de legalább dolgoznak a mérnökök... Szerintem nagy para nem lesz, még a P1 SW-jét is fejlesztgetik.
Amúgy még mindig üzemel a B904SP2, szerintem nem váltok vissza B221-re. Maradok ennél amíg nem lesz kész a nemzetközi kiadás.
-
Neonflake
tag
válasz
Szulita28 #1306 üzenetére
Linkelem az XDA-s megoldást:
forum.xda-developers.com/showthread.php?p=48019487&highlight=audio#post48019487
Hi everyone, here's my way of increasing the sound in the native player (wired headphones, b905, 906,907)
Root and rootexplorer
1 download new.zip (2 .dat files) unzip
2 open rootexplorer go to /system/etc/audio/codec/ and copy asound_U9900_ce_NDL.dat и asound_U9900_default_NDL.dat
3 r/w-r/o copy unziped files with replacement /system/etc/audio/codec/
4 reboot phone,Start the player and try ...
For best results, set VIPER4android .Tehát levadászod ezt a tuti kis new.zip-et és az Es File Explorer és Root jog segítségével felülírsz két fájlt a codec mappán belül, majd reboot...
-
Neonflake
tag
huaweidevice.com.my/download.php
Itten található, ami fontos: használjatok FreeDownloadManager-t mert különben lassú a letöltés. Még valami: végigmentem a B905,B906,B907-en is, nem mondom, hogy ez hozza a B221-sebességét, de nagyon is használható és már párszor említettem grafikus bugokat, amit csak a 4.2-es SW old meg. Próba cseresznye, adott a visszatérés ha valakinek nem válik be. A hangerő növelésre is van új eljárás codec mappa törlés nélkül, az is csak 4.2-es SW-ken használható.
-
Neonflake
tag
Nah régen szóltam már hozzá, ideje helyzetet jelenteni: az a bizonyos dolog szerkesztés alatt, több okból is de, ami nem szabadidő függő: nekem már lassan ugye féléves a teló még a M.O.-i megjelenés előtti, igen volt olyan, hogy körbeállták: ez mi mennyi miért, ez nagyon jó érzés volt
Mindazonáltal én a napi ROM cseréhez szoktam anno, a mai napig megkapom a nyers erőt és az akku kapicitást, meg a filmezéshez szükséges gyönyörű képminőséget... Ezt a telót használom inkább, mint mókolgassam. (Bevallom, ettől kicsit belustultam
A PC nagyon porosodik, már szerintem mérges is az új szerzeményre. Sajnos a CES-en hiába tolták a Mate mekkora siker volt, szerintem a supportja SW terén igen gyenge, de reménykedem. A Mate kapott a P6 mellé XDA bejegyzést ez jó pont, mert már nekem is futott a Mate-en Cyanogenmod. Gyári romra TWRP által tértem viszza simán, egyszer volt fail, hogy azt kinyírtam, de a DLOAD upgrade akkor segített. Jelenleg már nem a B221-en vagyok, létezik egy Malaysia B904SP2 nevezetű firmware ami egész jól bevált. A Mate legyen veletek, meg szurkoljatok Surdu Petru kollegának, aki a P6 és Mate terén is komoly eredményeket kezd elérni moddingolás terén...
-
Neonflake
tag
Nagyban tart a Mate 2 bemutatója... Az előd is említésre került az ide CES-en.
Update: Brutál akkuidőt igérnek. Nagyon úgy fest, hogy Snapdragon SOC hajtja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Google Pixel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest