Új hozzászólás Aktív témák
-
joestone
addikt
válasz
Tel Chi #1035 üzenetére
Ne mass-storage módban(USB háttértár) csatlakoztasd a pchez hanem MTP módban (Médiaeszköz) és így nem fogja a csengőhangot elfelejteni.
A probléma oka az , hogy mass-storage módban unmountolja az android rendszer alól mind a belső mind a külső sdkártyát pc-re csatlakoztatáskor ezért ami az sdkártyán lakik (csengőhang, app) az elérhetetlenné válik a rendszer számára ezért visszaáll a gyári csengőhang ami a build.propban van beállítva.
MTP módban nem unmountolja a system alól az sdkártyákat így tudsz rajtuk ténykedni miközben a csengőhang is megmarad.Hátránya , hogy linux alatt macerásabb ezt használni , windows alatt viszont működik gond nélkül. A fájlkezelőben megjelenik médiaeszközként a telefon onnan lehet rá másolni :mivel médiaeszköz így nem rendelődik hozzá meghajtó betűjel a belső és külső sd-hez ezért TC alatt nem látszódik. -
törölt tag
Adott körülmények között lehet éppenséggel frissíteni is, hiszen a különféle rootoló programokban benne levő Superuser, önálló app(ok) a Play Store-on. Adott körümények között pedig újratelepítés módján működik a megújítás. Most azonban ne telepítsd az újat, mert a jelek szerint sok probléma van vele (lásd negatív visszajelzések a Play Store-on), például képes kiiktatni a root-ot. Várj egy problémamentes verzió megjelenéséig.
-
nagymedve970
tag
Szia!
Mappákat úgy tudsz létre hozni, hogy egyik ikont bele húzod a másikba és máris mappa lesz és át is nevezheted.
A filmnél nem lehet, hogy esetleg a teló memóriájába akartad véletlenül tenni? Akkor eltudom képzelni ezt a hibát.
Nekem 16 Gb-os kártya van és most is közel 6 Gb a film rajta, de már tettem fel régebben DVD formátumot is, közel 4,5 Gb volt és gond nélkül felment és lejátszotta. Viszont én csak símán adatkábelen másoltam Hisuit nélkül.
Próbáld ki így is. -
DanQuijote
csendes tag
"Nem tudja valaki mi annak a proginak a neve, amely letiltja az alkalmazásokban futó reklámokat?"
Angollal hogy állsz? Nekem most nincs időm lefordítani, de itt a tökéletes megoldás, minden külső program nélkül, csak root szükségeltetik:
-
törölt tag
Vert viszen veretlent? Vak vezet világtalant? (Merthogy nekem még nincs Mate-em.)
"1 Hol lehet a videocodecket beállítani" Én nem a videokodekről beszéltem, hanem a feliratok nyelvi enkódolásának szabványai közül a közép-európai-szláv szabványról (az az ISO-8859-2), ennek beállítását nyilván valamiféle felirat menüpont alatt találod a videólejátszó szoftvered beállításaiban.
De ha mégis szándékosan videokodekről kérdezel, annak a beállításait is megtalálod az általad használt adott lejátszó menürendszerében, csak menj végig minden beállításon, azt úgyis meg kell tenned. Érdemes lesz végigvizsgálni a videokodek beállításokat formátumonként, mert ha esetleg olyan formátumú egy adott film, hogy hardveres dekódolással nem tudja jól lejátszani a telefon, akkor mindenképpen a szoftveres dekódolást kell választani a videolejátszó szoftveredben. Az egyszerűség kedvéért akár meg lehet azt is tenni, hogy minden formátumot szoftveres lejátszásra állítasz a lejátszószoftverben. (Telepítsd például az MX Player-t vagy a Mobo Playert vagy a BSPlayer-t vagy ... a gyári lejátszó mellé, ha hiányosnak érzed a gyári videolejátszó képességeit, például a formátumok ismerete vagy a beállítási lehetőségek terén. A gyári videolejátszók erősen korlátozott képességűek, de vannak a Play Store-ban zseniális tudásúak, például az általam ajánlottak, ezeknek az ingyenes változata is teljesértékű, egy kis reklám fejében, ha ellenben megveszed, akkor megúszod a reklámcsíkot.)
"2 Nem tudod hol lett leírva a root-olása a telónak?" Beírod a keresőbe, hogy root, és ad eredményeket, de én úgy vettem észre, hogy a P6 topikból vették át a módszert, onnan kell kiolvasnod, egyúttal kérdezd erről Neonflake-t, Nagymedvét, DanQuijotét stb..., nekik már van Mate-jük, és rootolták is korábban. A topikban DanQuijote részletesebben is írt a rootolás hasznosításáról a (#695)-ben, és néha a többiek is ezt-azt, például Neonflake többször is a (#291) óta (mondom, használt a fórumkeresőt). A rootolás módszerét pedig meglátásom szerint a P6 topikjából kell kiszedned, ott van a témaösszefoglalóban.
-
törölt tag
Gondolom megfelelő beállításban, tehát afféle USB Mass Storage-ként csatlakoztattad?!
Ha jól értem ROM-frissítés előtt és után is ugyanúgy nem működött az adatátvitel?!
Talán az se mindegy, hogy milyen Windows.Szerintem "megnyugtató", hogy a belső memóriára sem sikerül, mert jelzi, hogy valami olyan hiba van a kapcsolattal, ami remélhetőleg beállítások, drivertelepítés... ilyesmi révén megoldható, vagy pedig szoftverhiba van valahol. Mindazonáltal, ha USB adathordozóként van beállítva a telefonon a csatlakoztatás módja, akkor elvileg mindenféle faxni nélkül működnie kellene, nyilván a "számítógép felismeri" kitételed is arra vonatkozott, hogy USB adathordozóként ismeri fel. Mindenképpen próbáld másik számítógéppel is, ha még nem próbáltad, mert ott lesz valahol a hiba.
Végső esetben vidd be a boltba, aztán ott nézesd meg, ha ott se működik, cseréltesd a készüléket, de szinte biztos, hogy valami helyi hiba van.Szerk.: Na látom közben meg is oldódott.
A feliratkezeléssel nyilván az a baj, hogy rossz dekódolás van beállítva a lejátszószoftverben. Állítsad a Character encoding értelmű magyar nyelvű menüpontot például ISO-8859-2 opcióba, az a legbiztosabb a magyar nyelvhez. -
törölt tag
"Bocsi de én úgy tudtam, hogy a lítium akksikat nem szabad teljesen lemeríteni, viszont feltöltött állapot után tölteni haszontalan, mert nem töltődik tovább."
Nem is tudod lemeríteni teljesen, mert az akkumulátorban (és a telefonban is) levő elektronika lekapcsol jóval azelőtt, hogy lemerülne teljesen. Tehát, amikor a Neonflake javaslata szerinti értelmezésben teljesen lemerítetted, vagyis kikapcsolt a telefon, akkor még bőven van használható töltés az akkuban, csakhogy a litium-ionos akku nem akar teljesen lemerülni, ezért korábban lekapcsol.
Ha már teljes akkutöltöttséget jelez a telefon, akkor valóban nincs miért tovább tölteni, Neonflake nem is javasolt ilyesmit. Ezért az is értelmetlen ilyen akkuk esetében, amit a telefonüzletben szoktak néha mondani az eladók a friss tulajdonosnak, hogy az első két töltésnél hagyja töltőn tizenkét-huszonnégy órát. Ez nem segít semmit litium-ion-os akkuk esetén.
Vannak bizonyos kísérleti módozatok arra, hogy a telefon bekapcsolt állapotában teljesen feltöltöttnek minősülő, tehát tovább nem töltődő akkura még egy kicsit rátöltsünk, de ez nem ér annyit, hogy ezzel foglalkozz, ezért nem is mondom el. -
nagymedve970
tag
Megnéztem a motorolád a neten és szerintem nagyon szép kis telefon
, de talán ennyi. Néztem árakat is rá és szerintem nincs meg a kellő ár-érték aránya
. Sajnos személyesen még nem volt dolgom ilyennel ezért nem is szeretnék igazán rosszat mondani róla, pláne, hogy a Motorola valaha igen jól pucsítot és nem is hallottam még rosszat róluk.
Hogy érdemes e váltanod ezt neked kell eldönteni. Persze én könnyen beszélek, mert nálam már vagy 2 hónapja itt muzsikál a kicsikeminden hiba nélkül és bevallom egy kicsit elfogult is lettem a márkával szemben, de hát ez érthető. Igaz; kedves Mate-es fórum társak.
Én biztos váltanék, bár anno nekem is egy hónap vizsgálódás előzte meg a vásárlást, ezért mégis azt javaslom, hogy előbb nézz meg egyet élőben, Vedd a kezedbe, nyomkodd, simogasd és szemrevételezz, mert van akinek a mérete okoz gondot és csak utána csapj a lecsóba, ha ez mind megvan és tényleg örökbe fogadod, akkor tuti szerelem lesz sokáig
.
Mate-re fel!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest