Hirdetés

Huawei Ascend Mate - Tepsi, a haverom

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Huawei több fronton indított támadást az okostelefon-piacon. Az alsó kategóriát valósággal letarolta az Ascend Y300-zal, mely középkategóriás hardvert és kijelzőt kínált belépő áron. Az alig pár hete bemutatott Ascend P6 pedig az elmúlt időszak egyik legjobban sikerült készüléke, remek kialakítással és szoftveres képességekkel felvértezve. A februári Mobile World Congress rendezvényen bemutatott Ascend Mate-től viszont egy kicsit féltem: több olyan készüléket láttam már, melynek nagy volt a kijelzője, ám ezt funkcionálisan semmiven nem támogatta meg az adott gyártó, így a méret inkább nyűg, mint pozitívum volt.

Huawei Ascend Mate
[+]

Szerencsére gyorsan kiderült, hogy a félelmeim alaptalanok voltak. A kijelző (és ezáltal maga a készülék) tényleg óriási, ám mindez nem pusztán l'art pour l'art van így, a kínai gyártó számos okosságot épített a rendszerve a kezelhetőség érdekében. Ilyenek például az egykezes kezelés megkönnyítésére vonatkozó beállítási lehetőségek, a kesztyűben is vezérelhető kijelző és az elrejthető navigációs sáv, melyek sokat javítanak a felhasználói élményen. Persze már a cikk elején érdemes leszögezni, hogy egy rétegtermékről van szó, mely tényleg túl méretes az átlagos okostelefon-használók számára.

Huawei Ascend Mate
[+]

A doboz mérete visszafogott a készülék dimenzióit tekintve, az Ascend Mate éppen belefér a csomagba. A szokásos tartozékokkal számolhatunk: a telefon mellé egy microUSB-kábelt, egy töltőfejet, egy kézikönyvet és egy sztereó headsetet kapunk. Utóbbi kialakítása egy kissé kényelmetlen, a hangzás viszont nem rossz, a fülhallgató tisztán szól, a mély és magas hangok is megfelelően vannak reprezentálva.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés