- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
SamSem58 #2202 üzenetére
Érdemesebb szervizre bízni az akksicserét, már csak azért is, mert közel sem biztos, hogy azzal van a baj. De persze lehet házilag is cserélni, ha megvan a hozzáértés - de mint mondom, nem feltétlen az rossz benne, legalábbis annyi kórisméből, hogy nem tölt, ezerféle baja lehet.
-
törölt tag
A szoftverfrissítéshez azért nem szóltam, mert az ott kezdődik, hogy van-e egyáltalán frissebb szoftver, másrészt mert az elégedetlenséged okozója nem a szoftver, hanem a hardver. Az asztali gépeknél ugyebár a videokártyákhoz szoktak folyamatosan érkezni szoftverfrissítések, amelyek a hardvert próbálják segíteni szabványilag, illetve bizonyos játékokra való felkészüléssel. De a telefonoknál ez egyelőre nem így működik.
-
törölt tag
Szia.
Mit értesz az alatt, hogy "nagyobb játék"?
Ez nem a világ legfrissebb hardvere, újabb, erőforrásigényesebb, új szabványú játékokat persze hogy nem feltétlen viszi. A 3D játékok piacán egy-két év alatt hatalmas változások játszódhatnak le, e téren gyorsan avulnak a hardverek. Ráadásul ez megjelenésekor is "csak" középkategóriás hardver volt, ma már inkább alapfok, igaz annak a teteje.Aki azt mondja, hogy nem kell okostelefonra vírusirtó, azt én nem értem, hogy hol él. De aki ezt még mások számára is propagálja szakeladó létére (?!?!?!?!), sőt van pofája letörölni a telefonról a már rajt levő vírusirtót, az valószínűleg nem épelméjű, de az biztos, hogy felfoghatatlanul pimasz és ostoba ember.
A rajta volt McAfee is elég jóhírű virusirtó, de például az ESET-féle is, a Kaspersky, az Avast... és sok más is. Nézd végig a Google Play Store-ban hogy melyek vannak, azok mit tudnak, és ott sok támpontot adnak a felhasználói visszajelzések, értékelések. De az általam említett hármasból nyugodtan választhatsz. Tökéletes nincs.
Tisztító program szabadon választott, lehetnek hasznai, de csak az használjon ilyet, aki ért is hozzá, mert komoly károkat tud okozni a helytelen használata. De aki ért hozzá, annak érdemes lehet, segít karbantartani a szoftver működését, frissességét. -
törölt tag
válasz
WOT-H-A-C #2190 üzenetére
Szia, a tünet alapján, és mert a gyári szoftver egyébként igencsak stabilnak bizonyult a használat során, és mert ilyen hiba emlékeim szerint nem került elő a topikban:
- egyrészt mégiscsak valószínűbbnek tartom, hogy a hardver a ludas,
- másrészt, ha mégis rászánnád az időt és megpróbálnád, hogy a szoftvertelepítés hátha megjavítja, akkor javasolnám, hogy első kísérletre a rajta levő gyári szoftvert (lehetőleg a legújabb buildjét) telepítsed újra, mert nincs neki eleve ilyen bugja a tapasztalatok szerint, tehát ha szoftveres a hiba, akkor a szoftver elfáradása okozza, nem beépített bug.
Esetleg egy factory reset vagy valamely app törlése is segíthet, hiszen mint tudjuk, sokszor külső appok okoznak meglepő és rejtélyes hibákat - ezzel persze tisztában vagy, a lényegi információ számodra annyi, hogy nem nagyon adható lényegi információ, mert nem került elő eddig a topikban ez a hiba típushibaként, tehát nincs tapasztalat a szoftverességéről vagy hardverességéről.Mindenesetre, ha megpróbálkoznál szoftvertelepítéssel, találsz itt a topikban leírásokat, ez esetben érdemes végigszaladnod a topik egészén, nem nagyon hosszú, illetve elsősorban joestone és Neonflake hozzászólásai környékén találsz itt speciálisan a Mate-re vonatkozóan ROM-olással kapcsolatos infókat, ROM-okat. Majd te érzed, hogy rászánod-e az időt egy ilyen próbálkozásra annak fényében, hogy azért valószínűleg mégiscsak hardveres a hiba, de egy szoftvertelepítési próbát talán megér a kisebb esély is.
Halott a topik (nekem is már egy éve nincs Mate-em), de a ROM-oláshoz szükséges infók korábban azért már előkerültek itt, tehát találsz leírásokat, ha úgy döntesz, hogy megpróbálod az esélyt.
(Nesze semmi, fogd meg jól!)
-
törölt tag
Ezt a Mate 7 topikjában érdemes kérdezni - az a topik legalább él is.
(#2187) WOT-H-A-C: Remélem azóta megjavult, mindenesetre nem Mate típushiba, itt inkább a kijelző sárgafoltosodása jelentkezett típushibaként. Az persze hardverhiba, de a te tüneted alapján hardver és szoftver is lehet - már amennyire manapság különválasztható a hardver és a szoftver egy digitizernél-kijelzőnél. Gondolom azóta már "elintéződött" az ügy - ha másutt nem, a szervizben. Esetleg jelezz vissza, ha van pozitív fejlemény, másnak még jól jöhet a tapasztalat.
-
törölt tag
Reménytkeltő. Ezért mondtam, hogy (ha engedi) próbálkozz akkukalibrációval - jelen esetben ezt helyettesítette a sikeres ROM-csere, amivel helyreállt a battery.stat fájl. Most már jó eséllyel kiderült, hogy nem az akku a hibás, ami nagy-nagy öröm nyilván. (Egyébként olyan is megesik, hogy a memóriakártya, SIM-kártya zakkantja meg a működést, ha netán visszajönne a tünet, akkor legelőször ezt kell megfigyelni, kikísérletezni.)
-
törölt tag
Szia, a bootloader-lezárós konkrétumban nem tudok segíteni, csak általánosságokat puffogtatni, bocs. Próbálkozz mindenképpen akkukalibrálási módszerekkel és a gyári ROM visszatételével, de erős a lehetőség, hogy az akku zakkant meg. Ilymódon az esetleges garancia miatt se árt ha sikerül a gyári ROM-ot visszatenni "nyom nélkül".
-
törölt tag
-
törölt tag
Hehe, téves, az előbb azt hittem, hogy a Coolpad-em topikjában vagyok, bocs.
De a Mate-nél is az a mód, hogy olyan témát, ikonkészletet... választasz a készletből, ami megfelel. Ott van ehhez a Témák app. Egy adott gyári ikonkészlet hátterét nem tudod úgy variálni, hogy csak a hátteret.
Illetve persze használhatsz a Play-ről letöltött launchert is, azok általában több beállítási lehetőséget nyújtanak, mint a gyári. -
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #2081 üzenetére
Igen.
Van egy Mate topik a Mobilarénán, azt olvasgasd (éppen abba a topikba írok most).
(Meg az XDA-t.) -
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #2075 üzenetére
Igen.
Igen.
Igen. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
joestone #2044 üzenetére
Köszi a kérdést, minden "próbálva van", de vérprofik lopták el, ez már bekapcsolva nem lesz - ki is kapcsolták azonnal a lopás után. De persze az IMEI szám alapján is köröztetve van. Hátha mégsem csak alkatrész lesz belőle - de erre igen kicsi az esély. Inkább a tettes megtalálására lenne esély, térfigyelős környéken történt, autó is volt, ha rögzítette a térfigyelő, esetleg netán a rendszámot is, akkor legalább a tettesek meglehetnének. De a rendőrség ehhez igen lassan dolgozik, nekik ez csak egy a sok reménytelen apróság közül.
Neki is állok gyűjteni a pénzt. Néztem már a Mate hirdetéseket is ma. -
törölt tag
Közben tegnap éjjel nekem meg ellopták a Mate-emet. A végén még én is búcsúzni kényszerülök...
-
törölt tag
Szia!
Olvasd el a tesztet, aminek folytatása ez a topik. Olvasd át a topikot, nem olyan nagy idő, amíg mi megírnánk külön neked egy-egy kifejtést, az alatt el is olvasod. Olvasd el a GSM Arenán azt a tesztet, amelyikben a Mate-et éppen a Mega 6.3-mal hasonlítják össze. Mindezekben többszörösen benne vannak a válaszok a kérdéseidre, és árnyalt ismereteket kaphatsz a (két) telefonról. Ha ezekután is van még kérdésed, várunk szeretettel.
Itt egyébként mindenki eléggé elégedett a Mate-tel, leginkább az ár-érték aránya miatt, de abszolút értelemben is, ami pedig kisebb-nagyobb elégedetlenségre adhat okot, az is prímán látszik a topikhozzászólásokból. Éppen oprendszerfrissítésre várunk, régóta ígérik. -
törölt tag
Elmúlt a június, még mindig sehol az ígért frissítésünk?!
No csak jöjjön haza Sheratan, majd egy sötét sikátorban megbeszéljük...donlac@ áruló, ezután csak kisbetűvel szabad írni a nevét.
-
törölt tag
Hát, jó lenne, ha nem felejtenék el a Mátét (sem), de hát "érthetően" nem áll a figyelmük középpontjában. A friss készülékek ár/érték arányával valószínűleg mindig több vásárlót nyernek, mint amennyi régi elpártol a support következetlenségei miatt. Ha jobban odafigyelnek a supportra, az óhatatlanul megdrágítja az új készülékeket. Valamit valamiért.
-
törölt tag
Ezt a ROM-ot, ahogy Joestone is jelzi, nem adták ki, hanem fejlesztői "játék", leginkább kínaiak számára. Amit kiadtak eddig hivatalosan, az eléggé korrektül működni szokott, viszonylag kevés bug-gal. Pusztán az a sajnálatos, hogy nem követik részünkre "naprakészen" az Android-verziókat. Ehhez joguk van. De a P6 megkapta frissen a 4.4-et, és hamarosan mi is kapunk 2.0 UI-t, valószínűleg 4.2-vel. Build-frissítés meg eddig is volt.
Nyilván mindenki szeretné a legújabb Androidot, na de milyen alapon követeljük? Jár az nekünk? Megfizettük a Kit-Kat árát a telefon árában? Nem feltétlenül.
Szóval nem helytálló, amit írtál. Még ha azt mondtad volna, hogy "Free Tibet!", azt megérteném. -
törölt tag
A kínait talán inkább ne rakd fel - hacsak nem ott laksz. Várd meg míg lesz a mi régiónkra.
Ne véld semmire, mert nem úgy van. Ha két magnál azt látod, hogy stopped, akkor azokat éppen nem használja, mert nincs mihez használja, miközben nézegeted a CPU-Z-t. Ha elég ideig figyeled, három mag is stopped lesz. De amikor elindítod, akkor egy pillanatig a harmadik magot is használja, és csak egy stopped.
-
-
törölt tag
válasz
Neonflake #1945 üzenetére
Ha Dolby-val jobban szól a Mate, mint a G2, akkor Dolby nélkül még inkább jobban szól, hiszen mint minden, a Mate is jobban szól hangszínszabályzás nélkül. A Dolby-val egy teendőd van: a központi hangbeállításoknál örök életre kikapcsolod. Sajnos néha figyelmeztet, hogy ki van kapcsolva, nem akarom-e bekapcsolni, ilyenkor csak annyit mondok neki, hogy takarodj!
-
törölt tag
válasz
enonlui #1363 üzenetére
Akinek gondja van azzal, hogy a telefon alvó üzemmódjában nem kapja meg vagy csak késve vagy esetlegesen kapja meg az email üzenetekről szóló értesítést, annak két dolgot kell tennie.
- A mobilhálózat menüben tegyen pipát a mobiladat mindig aktív ponthoz, mert enélkül az alvó módban nincs adatáramlás, bontódik a bejelentkezésünk a weboldalakon.
- A wifi alvó mód menüpontot állítsa mindigre, így alvó állapotban is működik a wifi, ha éppen wifin van a telefon és nem mobilneten.Így mindkét hálózaton folyamatosan gondoskodik a mobil arról, hogy alvó állapotában is biztosítva legyen az adatáramlás, prompt megérkeznek az üzenetek is és az üzenetértesítők is.
-
törölt tag
válasz
Brockey #1936 üzenetére
Igen, azt olvastam, ez ellen javasolta például Joestone Tel Chinek az MTP módot - úgyhogy talán nem is olyan nagy baj, hogy a belső memóriához hiányzik a mass storage mód. Bár ez a csengőhangbeállítás-felejtős hiba mindenképpen furcsa - talán a várható frissítésben már javítják...
-
törölt tag
válasz
Goldenage67 #1934 üzenetére
Köszi! Akkor "megnyugodtam", hogy nem a készülékemben van a hiba, - hanem az elvben.
-
törölt tag
Kérem, aki tud, válaszoljon:
Amikor csatlakoztatom a Mátét a számítógéphez, akkor a csatlakozási típus opciók között sose jelenik meg a mass storage mód, csak az MTP, a PTP és a HiSuite mód. Mint fentebb említettem, még nem tettem memóriakártyát a telefonba, tehát csak a belső tárhelyet használom "memóriakártyaként". Netán ez lenne az oka a mass storage mód hiányának, és ha tennék bele memóriakártyát, akkor megjelenne az a mód is? Vagy más lehet az oka a hiánynak? Azt gondolnám, hogy csak a belső memóriára vonatkoztatva is működnie kell(ene) a mass storage módnak.
(Windows XP SP3 oprendszer, de ez elvileg mindegy kell legyen.) -
törölt tag
válasz
Neonflake #1931 üzenetére
Én egyelőre még a rootolást is hanyagoltam, egyrészt nem hiányzott semmihez, másrészt úgy gondoltam, hogy szűz állapotban hagyom a gépet, amíg megérkezik a gyári update. Mert úgy döntöttem, hogy lesz rá gyári frissítés.
Egy-két apróság javítható is lenne rajt, lásd például a tárgyalt GPS-hiba, ami nálam úgy tűnik, még nem jelentkezett, ellenben nekem kissé hektikusan működik az MTP mód számítógépre kötve. SD-kártyát egyelőre nem használok hozzá, ellenben a belső tárhelyről nem, vagy csak többszöri próbálkozás után tudok dokumentumokat megnyitni, vagy a tárhelyről számítógépre másolni, és USB storage módot nem is ajánl az opciók között, pedig az lenne jó.
Én egyébként kétéves hűségnyilatkozatos szolgáltatói kedvezménnyel szoktam telefont venni, úgyhogy nálam legalább két évet ki fog tölteni a Máté, aztán, ha lejár a hűség, akkor megvárok valami jó akciót valamelyik hatcollosra (amelyek addigra már nyilván nagy választékban lesznek a szolgáltatóknál is, hehe). Defy-om három évig volt meg, nem kapkodok.
-
törölt tag
Azt én is úgy tapasztalom, hogy a műholdas GPS vételi erőssége nem valami jó. Talán ott lehet a vízválasztó, hogy ha jó vételi körülmények között van, akkor rendeltetésszerűen működik, ha gyengébbek a vételi körülmények, akkor akadozik.
De olyat a műholdas GPS-szel elvileg nem csinálhat, hogy a másik utcába tesz. Azt a mobilcellainformációs, vagyis aGPS szokta csinálni, de az meg mindenfajta készüléken pontatlan, mert az egy olyan rendszer - egyelőre. Műholddal nagyon pontosnak kell lennie a GPS-nek, és legalábbis az enyémen az is. -
törölt tag
válasz
joestone #1907 üzenetére
Ez is csak egy példa, de bíztató, ma kipróbáltam autóban (utasként) menetközben a GPS-t, és rendben működött a Budapest-Veszprém úton. Nem állítom, hogy virtuózan könnyen találta meg a pozíciót műholdról, de folyamatosan, probléma nélkül követte, mobiladatrásegítés nélkül is. Reméljük ez nem egyedi eset.
-
törölt tag
válasz
joestone #1907 üzenetére
Aha, láttam, hogy korábban már írtad ezt, de azt hittem, a frissített 4.2-es orosz-... ROM-ra vonatkozik a "bug-report". Na majd holnap úgyis utazom, kipróbálom én is útközben, különböző energiakezelési beállítások mellett. Bár a kevés visszajelzés alapján úgy vettem észre, hogy a többieknek (itt a fórumon) működött rendesen a "nyomkövetés" útközben is - amit persze el is várunk egy ilyen készüléktől -, ezzel szemben írod, hogy az ismerősöd Mátéja is ilyen. Na kíváncsi leszek holnap...
-
törölt tag
válasz
joestone #1905 üzenetére
"...a GPS része gyakorlatilag használhatatlan..." Ezt az eredeti gyári ROM-ra is érted? Mire gondolsz? (Nem a 4.2-t kérdezem.) Mert szerintem - és sokan mások szerint - viszonylag jól használható. Nem állítom, hogy hiperérzékeny vagy hipergyors, de különösebb gondot nem látok vele. Működik. Mármint a gyári 4.1.2-n, arra szerintem te se panaszkodtál korábban, amíg még olyanod volt.. Vagy arra is érvényes volt, hogy nem követte jól útközben? "Kiegyenlített" vagy "Teljesítmény" energiakezelés mellett?
-
törölt tag
Idézet a Mobilarena P7 tesztjéből - kiemelés tőlem.
"A P6 bemutatóján oda is tették magukat, a készülék pedig tényleg fel tudott mutatni számos olyan egyedi funkcionális és formatervi vívmányt, ami a jelek szerint több millió embert arra ösztönzött, hogy beruházzon a világ legvékonyabb okostelefonjára. És a P6 mind a mai napig sokunk szerint eszméletlen jól néz ki, de persze ahogyan az ember használja azért megismeri annyira a készüléket, hogy az eleinte rajongásba csapó birtoklási vágy inkább egy jól működő, de nem súrlódásoktól mentes kapcsolatba váltson át. A P6 ugyanis - érdemei elismerése mellett - azért küzdött néhány gyermekbetegséggel. Eleinte a GPS betegeskedett, hamar karcos lett a hátlap, hajlamos volt villámgyorsan eltűnni a jack csatlakozóba tett tű, amivel a SIM tálcát lehetett kinyitni, ráadásul mind a mai napig 4.2-es Android dolgozik rajta - bár úgy hírlik, hogy heteken belül jön a frissítés."
-
törölt tag
Na most már a töltés is rendesen megy, Kb. két óra alatt feltölt.
-
törölt tag
Na tegnapelőtt végre kezembe került az új Mátém. Lelkesen tapicskolom, hálát adva a szolgáltatónak a nagy tavaszi kiárusításért - 21ezer enyhén szólva is nem rossz ár egy ilyen phabletért.
Egy-két észrevétel, kérdés.
- Audiofilek a hangbeállításokban feltétlenül kapcsolják ki a Dolby beépülő modult, mert ha be van kapcsolva, akkor minden hangba beleszól, még a Playről telepített médialejátszó hangjába is. Javaslom, mindent hallgassatok ilyesféle hangszínszabályzóvarázslás nélkül.
- Ha jól látom az apróbetűket, 2A a töltőfej töltőárama, ehhez képest úgy tapasztalom, hogy 4-5 óra hosszú egy teljes feltöltési ciklus, ami "kicsit" sok. Fog ez javulni?!
- Az előd Defy-omnál persze első dolgom volt a rootolás,Máténál azonban még nem éreztem szükségét, lehet hogy root nélkül is mindenben ki fog szolgálni...
- Becsüljétek meg a rádiója vételi képességeit, úgy látom, marha erős vevőantennája van. Kár hogy nincs RDS.
- Egyelőre rajthagyni szándékozom a kijelzőfóliát. Aki leszedte, tapasztalt-e lényegi képminőségváltozást? Megbánta-e, hogy leszedte?
- Eddig is használtam az ingyenes Kingsoft Office-t, nagyon jó irodai szoftver, de a PDF-olvasója kicsit puritán, javaslom helyette például az Adobe Readert használni.
- Böngészőnek javaslom a Dolphin Browsert, audio és videolejátszónak például az MX Playert (audio player módba állítva), amely ingyenes változatában is mindent tud, és a hangminősége is kulturált. A gyári zenelejátszó is szépen szól, de korlátozottabbak a formátumképességei - és újra hangsúlyozom, hogy a Dolby kikapcsolandó a Beállítások > Hang menüben.Egyelőre ennyi.
-
-
törölt tag
válasz
#19103744 #1865 üzenetére
Azért visz félre a logikád, mert az alvó módot és az adatforgalmat is a wifire értelmezed, pedig az a telefon alvó módja és a mobilnet adatforgalma. Tehát a menü szövege arról szól, hogy a telefon alvó módjában nekapcsolva maradjon-e a wifi opció. A telefon alvó módjában 1; MINDIG maradjon bekapcsolva a wifi opció vagy 2; csak akkor, ha egyébként CSATLAKOZTATVA VAN valamelyik wifi hálózathoz vagy 3; SOHA ne legyen bekapcsolva a wifi opció, amikor a telefon alvó módban van. Utóbbi esetben a telefon tehát (kis késleltetéssel) kikapcsolja a wifi opciót, miután a telefon alvó módba kerül, ergo ebben a beállításban növekszik a mobilnet adatforgalma, mert ilyenkor az alvási időszak közben a telefon a mobilneten keresztül végzi azokat a frissítéseket, szinkronizálásokat, amelyek be vannak állítva, például az időjárásjelző app vagy a Gmail vagy...
Hasonlóképpen, a gyárilag beépített Zene app beállításaiban is bejelölheted az Alvó módot, és egy skálán beállíthatod, hogy mennyi ideig maradjon bekapcsolva az app a telefon alvó módjában. Amikor kiveszed a jelölést az opcióból, az olyan, mintha azt mondanád, hogy SOHA ne maradjon bekapcsolva a Zene app a telefon alvó módba helyezésekor. Ilyenkor ki is kapcsola a Zene app, ha a telefont alvóba helyezed. -
törölt tag
válasz
Brockey #1812 üzenetére
Postapontra szállíttattam, jövő héten lehet átvenni.
(#1813) joestone Jé, ezt eddig nem is néztem, hogy csak Defy-hoz való! Mondjuk úgyse sokat használtam, meg a Mate-et se akarom feltétlenül húzni, de azért hátha hasznos lenne egyszer még. Talán majd 4k filmek lejátszásához...
-
törölt tag
Aki esetleg próbálta már "overclockolni" a Mate-t, mit tapasztalt? Mennyit bír biztonságosan, adott feszértékek mellett?
-
törölt tag
válasz
todorriskov #1795 üzenetére
Van rajta reset gomb.
-
törölt tag
Na, reggel rendeltem egy Mate-t, az "utolsó utáni" darabot a Telenor tavaszi kiárusításában. Éjfélkor még a napok óta látható: Jelenleg online nem rendelhető felirat virított a honlapon, reggel hatkor azonban online rendlehető státuszban volt. Gyorsan rendeltem, azonmód vissza is került online nem rendelhető státuszba.
Remélem bontatlant kapok, nem valami mások által visszaküldött példányt...
-
törölt tag
válasz
joestone #1765 üzenetére
De azért megtartod és használod a Mátét? Mert hogyha a P6-ra netán egyszer mégis megjelenik a 4.4, és a Mátéra pedig nem, akkor majd át kéne hegeszteni...
Az általad említett lényegi hiányosságok ellenére én potenciálisan a Máté mellett döntöttem az Xperia SP elleni dilemmámban. Sajnos csak jövő héten szerdán vagy csütörtökön tudok majd rendelni a Telenornál a csütörtökig tartó tavaszi kiárusításban, de közben a Máténak akadozik az online rendelhetősége, úgyhogy attól függ, hogy megrendelem-e az általam használt előfizetésben 21ezerbe kerülő Mátét, hogy akkor majd még lesz-e belőle online rendlehető. Ha nem lesz, akkor a 12ezerbe kerülő Xperia SP-t rendelem - ameynek az egyetlen hátránya a törpe 4,6"-es kijelző és a TN panel sokkal gyengébb képminősége (és a hátlap alatt levő SIM és microSD aljzatok, és a csak 2400mAh akksi...), egyébként más dolgokban egyértelműen jobb az SP, a hardvere is még egy-két évig korszerű lesz a 28nm-es Krait procimagokkal és az Adreno 320-szal. De a 6,1" és a nagyon szép, nagy fényerejű IPS képminőség miatt elvileg a Máté mellett döntök a többletköltség és az említett hardver- és supporthátrány ellenére is.
És persze kellemes ünnepeket mindenkinek!
-
törölt tag
Hú, gyerekek, nagy dilemmában vagyok! Ugyebár jeleztem itt, hogy én most már inkább megvárom a Mate2-t, de most az előfizetésemben (Smarttarifa3, havidíj 5300Ft) 21ezerért tudnék Mate-t, és 12ezerért Xperia SP-t venni, márpedig úgy döntöttem, hogy az egyiket megveszem. Ugyebár mindenképpen 6"-es tepsit akartam venni, hogy tabletnek is jó legyen, de a 4,6"-es Xperia SP az egyéb paraméterek többségében jobbnak tűnik, úgyhogy most ingatom a fejem jobbra-balra, mint a szamár, amelyik éhenhal, mert nem tud választani a feje mindkét oldalánál felfüggesztett szalmacsomó között... Úgyhogy, ha valaki ingerenciát érez, hogy befolyásoljon, bátran tegye meg!
Ezért nem is offban írtam. Szóval segííítsééég!
-
törölt tag
A Telenornál néhány telefonra két hétig tavaszi kiárusítás van, új előfizetéssel most egészen olcsó a Mate is.
-
törölt tag
válasz
nagymedve970 #1731 üzenetére
Először ehhez:
Nem jól értelmezted az olvasottakat. Különben is, ott van a használati utasításban a válasz, nem kell hozzá feltúrni a netet. Az intelligens háttérvilágítás a képernyőn megjelenő tartalomhoz (film, szöveg, fénykép...) igazítja a háttérvilágítás fényviszonyait. Amint azt kicsit feljebb meg is írtam a kérdezőnek, idézve a helyes választ a használati utasításból. Amit te mondasz, az az automatikus háttérvilágítás.A helymeghatározó szolgáltatáshoz:
Most már javult valamit a leírás. A szöveged alapján felsejlik, hogy te nem is tudod, hogy mi ez a szolgáltatás, és nem is használod. Nyilván a Google Térképnél van bekapcsolva, kapcsold ki, ha nem használod. A hibajelzés nyilván arra utal, hogy éppen megszakadt a GPS, a wifi vagy a mobilhálózat, amit éppen használ az app. Ez nem a szolgáltató ügye, hanem azon alkalmazásoké, amelyekben ilyen-olyan célzattal benne van ilyen szolgáltatás, leginkább a Google Térképben.
Ajánlott a készülékek, alkalmazások használati utasításainak elolvasása, ez egy csomó problémát megelőz. Például ismerd meg, hogy mi ez a helymeghatározó szolgáltatást, és akkor el tudod dönteni, hogy mit kezdjél vele. Most csak eszi az erőforrásaidat, és gyűjti rólad az információkat, feleslegesen van bekapcsolva. -
törölt tag
válasz
nagymedve970 #1728 üzenetére
Akkor én is bekopizom. Nem kaptál választ, "Mivel nem írtad le, hogy mi a problémád...". Nem én vagyok vak, hanem te értetlen.
A "problémaleírásod" nem a válaszomtól volt messze, hanem a problémaleírás definíciójától.
"Doktor úr, fáj a fejem, írja meg, hogy ez mitől van!" -
törölt tag
válasz
nagymedve970 #1726 üzenetére
Mivel nem írtad le, hogy mi a problémád...
-
törölt tag
Szia!
Idézek a használati utasításból:
"Touch Smart backlight to turn smart backlight function on or off. If this function is turned on, your phone automatically adjusts the screen brightness based on the content displayed on it."
(Alapszabály, hogy elektronikus készülék használatbavétele előtt-alatt a használati utasítás elsajátításával kell kezdeni, ezzel különféle bajokat meg tudunk előzni, az áramütéstől a felesleges fórumkérdésekig.)
-
törölt tag
válasz
joestone #1715 üzenetére
Én abból indultam ki, hogy óránként kb. 10% lett volna a fogyasztás, amihez már nagyon-nagyon forszírozott használat kellene, minden mag és a kijelző is maximumon pörgetve folyamatosan. De ha nem 100%-ról indult, akkor árnyaltabb a kép. Mondjuk igaz, ha figyelmesen megnézem, akkor tényleg valahol 90% körül lehetett a kiindulópont, de akkor meg az a feltűnő, hogy az első másfél órában megvolt 20% közeli esés. Én azt várnám ettől a 4000mAh-ás akkutól, hogy 7-8%-ot essen maximum óránként - ha minden maximumon megy rajta egyszerre. Lehet, hogy túlzottak az elvárásaim?!
-
-
törölt tag
válasz
Neonflake #1598 üzenetére
Én nem fogok Kínából rendelni Kirint, jó lesz nekem az idehozott Qualcomm.
(#1599) joestone Szerintem inkább a grafikus csip jelent majd érezhető előrelépést a Mate2-ben. Főleg az Adreno. Másrészt feltételezem, hogy a 2-höz már a support is korrektebb lesz. Végül is mindenoldalúan elismert gyártóvá akarnak válni, levetkőzve a "kínaiságot". Ezt szolgálja elsősorban az is, hogy errefelé Qualcommal hozzák majd, nem a Huawei-féle csipsettel - bár nyilván a saját csipjeik is fejlődni fognak a következő években, csak most még nem élvonalbeliek.
-
törölt tag
válasz
Goldenage67 #1592 üzenetére
Köszi, szép a táj, és a képminőség is egész tűrhető egy telefontól. Szép a panorámakép is!
(#1595) joestone Remélhetőleg a Mate2-t is behozza a Telenor, én már igyekszem azt megvárni a vásárlással, az már Qualcomm lesz. Bár a Mate support semmibevétele kicsit elszomorító, de nekem fontosabb lesz a hardver.
-
törölt tag
Mert a Samsung prémiumáron kínálja a prémiumjellegű telefonjait, és ezért a supportjuknak is illik prémiumjellegűnek lenni, máskülönben elfordulnának tőle a sznob és presztízsvásárlók, akik hajlandóak sokat fizetni a presztízsért. A Huawei Mate/Mate2-é egy büdzsé jellegű kereskedelempolitka, a Samsung Galaxy S-é pedig prémiumkategóriás jellegű kereskedelempolitika. Mindenki azt kapja, amit megérdemel, és amit megfizet. További bölcsesség: "Ajándék lónak ne nézd a fogát!" Lásd, a mostanában a prémiumkategóriába is betörni igyekvő Huawei is kicsit másképp kezeli a kicsit prémiumabb jellegű P6 supportját, mint a büdzsé árú Mate-ét.
(Ettől persze még megeshet, hogy a Mate-re is kijön valami óvatosabb frissítés a Mate2 megjelenéséhez kapcsolódva.)
-
-
törölt tag
válasz
Goldenage67 #1585 üzenetére
Azon ablak alatt, amibe a hozzászólást írod, van egy olyan ablak, ami a képfeltöltésről szól: "Új kép feltöltése a szöveghez" címmel.
Fájl kiválasztása gombot megnyomva a felugró ablakban tudsz tallózni a gépeden levő képek között. Például kijelölöd az északi sarki pandát ábrázoló képet, megnyitod, ezzel kijelölődik az említett ablakban, a Fájl kiválasztása gomb mellett. Ekkor leokézod, miáltal feltöltődik a Prohardver szerverére, és megjelenik az említett ablakban egy Beillesztés gomb. Erre kattintva beillesztődik a kép oda, ahol éppen a kurzor van a hozzászólás ablakban, ezután, ha nem akarsz újabb képeket feltölteni, akkor már csak ell kell küldeni a hozzászólást a szokott módon. Íme az északi sarki panda képe:Szerk.: Az említett ablakban látszik, hogy mekkora méretű képek tölthetőek fel így, a hozzászólásba bélyegkép kerül, rákattintva bomlik ki az egész kép - már ha az egész kép nagyobb, mint a bélyegkép. Az általam feltöltött kép nem nagyobb mint a bélyegkép, tehát az nem tud nagyobbra kibomlani.
-
törölt tag
válasz
Goldenage67 #1583 üzenetére
Azokból a képekből tehetnél fel, akár ide is, vagy a Logouton teljes felbontásban...
-
törölt tag
válasz
Goldenage67 #1571 üzenetére
Azért, ha még nem tetted, próbálj egy-két újraindítást, néha eseti szoftverbug is okoz ilyen gondot. Sőt, akár valószínűbb is, hogy "vezérlési" eredetű a gond, kicsi az esélye, hogy a hangszóró adta meg magát ilyen hamar - persze megtörténhet az is
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
enonlui #1374 üzenetére
Úgy látom, te azt hiszed, hogy az internetes kommunikáció mindig prompt működik. Biztos lehetsz benne, hogy a Note-tal is megesett, hogy néhány perc alatt kaptál értesítést egy üzenet megérkezéséről annak elküldéséhez képest. Ez meg fog történni olyankor is, amikor be van kapcsolva a kijelző. Ez nem a telefonon múlik (ha jól van beállítva).
-
törölt tag
válasz
enonlui #1355 üzenetére
Ha még nem tetted, érdemes egyébként végigszaladni a topik eddigi hozzászólásain is, nem olyan sok idő, ellenben szóbakerült egy-két praktikus szempont, ami hasznos lehet hosszútávon.
Remélem azért nem egy-az-egyben cserélted el a Note 2-őt, hisz az mégiscsak egy drágább készülék - bár csodálkozom, hogy manapság még vásárolnak emberek ilyen drága törpefonokat (mikrofonokat), mikor itt a normál méretű Mate, normál áron. Gondolom a Note 2 esetében a végletes mértékű miniatürizálást kell annyira megfizetni. -
törölt tag
válasz
enonlui #1351 üzenetére
Neonflake konkrét javaslata mellett, általánosságban javallott a megvásárolt elektronikus készülékek használati utasításának elolvasása és megértése, részben az üzembehelyezés előtt, részben a beállítások elvégzése közben. A beállításokon való módszeres végigmenetel nem megtakarítható, hiszen a készülék nem számodra van beállítva, hanem a marketingesek által általánosan elképzelt konzumidióta fogyasztó számára.
"- Ti mind egyéniségek vagytok!
- Igen, mi mind egyéniségek vagyunk!
- Én nem..." -
törölt tag
válasz
Daffchy #1319 üzenetére
Lehet, hogy nincs is ilyen beállítás, nekem még csak ezután lesz Mate-m, úgyhogy nem tudom. A Motorola Defy-omon a kijelzőbeállításoknál van, de logikailag sok helyen lehet, úgymint kiegészítő lehetőségek, energiagazdálkodás... Vagy sehol sincs. Lehet, hogy inkább a Motorolákra jellemző ez az ötlet.
Mindenesetre magát a kórtünetet a jelek szerint te is megtapasztaltad már más Androidon. Ez egy Android bug, ami van ahol előjön, van ahol nem. -
törölt tag
-
törölt tag
Kamerák előtt az Ascend Mate 2
Újabb fotókon az Ascend Mate 2No ezt lehetne inkább Mate 1.1-nek nevezni, mintsem Mate 2-nek. Akár a hardvert, akár az oprendszert nézem... Jelly Bean?! Kíváncsi vagyok, 4G lesz-e benne.
-
törölt tag
válasz
nagymedve970 #1205 üzenetére
Felhívom a figyelmed,... hogy nem áll ez a szerep jól neked.
-
törölt tag
válasz
nagymedve970 #1201 üzenetére
Újra felhívom a figyelmed: (#1197) kammerer
A Defy topikok témaösszefoglalóiban mindent megkapsz, mi szem-szájnak ingere, az alapoktól a felsőfokig, ütemezve. Az itteni kérdéseidre is megkapod ott a válaszokat, újabb kérdéseidre pedig szintén, az ott fórumozóktól is. (És ott nem topikidegen a téma.) A B.i.L által linkelt leírás akkor jó, ha már kiképezted magad az alapokból. Ellenkező esetben félrevisz. -
törölt tag
válasz
nagymedve970 #1196 üzenetére
A Defy topikok témaösszefoglalóiban minden kérdésedre tökéletes és szájbarágós válaszot kapsz.
[Re:] Motorola DEFY - ez aztán döfi!
[Re:] Motorola DEFY+ - a szükséges plusz - ez főleg akkor érdekes, ha netán nem Defy-od, hanem Defy+-od van.
-
törölt tag
válasz
joestone #1134 üzenetére
Aha, kösz, most már látom, ez a MyTV.ről szól, azaz nem függ össze az általam érintett mobilinternet adatforgalomkorlát-mentesség témával, aminek jan. 15. a határideje. Érdekes. Majd kipróbálom én is.
Illetve most tovább nézegettem a feltételeket, és látom, hogy mégiscsak összefügg a mobilinternet előfizetéssel, hiszen a most "ingyenes" MyTV használata most is fogyasztja a mobilinternet előfizetést, tehát adatforgalmi díjat most is kell a MyTV szolgáltatás után fizetni. Márpedig ez a netes tévézés igencsak fogyasztja az adatot, tehát ez az ingyenes akció kissé mondvacsinált, hiszen az általa forgalmazott adatért most is fizetni kell a Telenor-előfizetés feltételei alapján... Brrr...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- További aktív témák...
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest