- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsi84
aktív tag
válasz
csabám #10492 üzenetére
Igen közben rájöttem, hogy milyen összefoglalóról írtál és el is olvastam amit rám vonatkozott.
Ahogy nézem ha bármilyen OTG műveletet akarok foganatosítani, akkor kell a root. Vagyis hiába veszem a 32GB + 3G verziót, ha pl kontrollert akarok rá dugni akkor már kell root.
Pedig reméltem, hogy megúszomLeslieke neked is köszönöm a sok hasznos infót, akkor le is rendelem a 16GB-os verziót, nah lehet még jobban is járok, mert fogok magamon 25k kiadást, mivel pendrive-om, 3G modemem van.
Már csak olyan tokot kéne találnom, amit kinyitva megáll benne a nexus és kulturáltan belefér egy 3G modem és egy OTG kábel.
Jah és még egy kérdés, bár sztem tuti nem lesz vele szerencsém, mert samu galaxy ace mobilomnak is microsusb a töltője, de gondolom, az kis teljesítményű ennek a töltéséhez.
-
arcsi84
aktív tag
válasz
csabám #10489 üzenetére
Igen pont most olvastam én is, hogy root kell hozzá, ehh, akkor lehet kénytelen leszek a 32GB-os verziónál maradni.
Még soha nem root-oltamIlletve ha pl megveszem a nexus 7-et és lefrissítem 4.2.2-re utána rootolom, az gari vesztéssel jár? Vagy ha jön újabb frissítés, akkor a root ellenére frissül az android os? Vagy akkor újra kell rootolni?
Elég kezdő vagyok ebben a root kérdésben, de tényleg ettől függ, hogy melyiket veszem, mert programok + játékok tekintetében lehet elég lenne a 16GB, pendriveról meg mehetne a film. De garanciáról meg a folyamatos Google supportról nem mondanék le.Jah és pl ha egy xbox 360 kontrollert szeretnék rákötni, ahhoz is kell root? Vagyis akkor minden OTG művelethez kell root?
Bocs a sok kérdésért.
-
havri1
félisten
válasz
csabám #10486 üzenetére
Értem, hogy mit mondasz, és igazad van.
Ezért is írtam oda, hogy telefonos tapasztalat. De akkor úgy lett volna helyes, hogy:
Offba rakva a hsz-t:
- Kisebb kijelzővel és más cpu-val szerelt hardveren (telefon) a 4.2.x nem produkál nagyobb fogyasztást (felhasználók tapasztalatai alapján, fórumok stb) , mint az előző verzió (4.1.x). Várom a fejleményt 4.1.x visszarakása után ezen a HW-en -
havri1
félisten
válasz
csabám #10482 üzenetére
Nem, nincs N7-es tapasztalatom még pár napig.
De akkor ha már ennyire belemélyedtünk, várom az okfejtésed, hogy szerinted mi a különbség a 4.2.2 tableten és telefonon, fogyasztás tekintetében?
Minden hw-nél, ahol frissítgetve/rakosgatva van a rom, előfordulnak beragadások, amik egyes felhasználóknál jelentkeznek csak. Ez visszavezethető valamilyen frissítési hibára (nem feltétlen user hiba, főleg ha gyári minden), vagy beragadt appra, amit nem feltétlen venni észre.
Sokat olvastam neten 4.2.x fórumokat, felhasználóktól, és 99%-ban mindenhol jobb , mint a 4.1.x.
Várom az ellenérvet
Természetesen mindenki azt csinál a saját eszközével, amit akar.
Tegye fel a régebbi fw-t, és használja azt, ha jónak látja. Én biztosan nem fogom ezt tenni. -
turho
addikt
-
turho
addikt
Meg fogom nézni délután...sima pendrive-stílusban, kábellel, azt hittem gyorsabb lesz. EZért kérdeztem meg.
Bár így sima win intézőben is azt csinálok vele, amit jól esik. Ami érdekes, hogy csak 1 szálon....nem úgy mint egy hdd vagy pen.Van titkos tippetek normális billentyűzetes tokra (akáb bt), illetve OTG kábelre?
-
alacka
tag
Nagyjábóóóól?
Csak azért érdeklődöm, mert a letöltő lapon ez áll.
Nexus 7: Android 4.2.2 update (JDQ39 from JOP40D, 47.7MB) (Note: Wi-Fi model only, aka grouper/nakasi)Az összefoglaló meg cefetül jó - köszönet amúgy is a fáradozásaitokért.
(Az APX meg lehetne magyarabbul is.)Nexuson csináltatok már weblapot?
Mivel érdemes próbálkozni, majd karbantartogatni? -
Balinov
titán
pont az a baj,hogy omlesztett.
Jol emlekeztem, fentnevezett custom rom-nal van egy ilyen feature:
Legacy Play Store
Isn't it frustrating how Google removed the ability in the Play Store to see which apps you'd bought in a nice simple list? I thought so... so I created 'Legacy Play Store', which has this feature. -
Syl
nagyúr
Mind a kettőnél (4.1.2, 4.2.1) át kell állítani a DPI-t 160-ra. Csakhogy 4.2.1-nél ugyanúgy megmarad a telefon ui csak minden kisebb lesz. 4.1.2-nél pedig automatikusan előjön a táblagép felület.
Tudom, nem nagy durr, de nekem van másik táblagépem is és valahogy ki nem állhatom ezt a telefonos felületet. -
Integra
titán
így van, ne vegye már meg szegénykém azt a félszáz appot ami már nálam megvan
és mi van ha új júzert csinálok hozzá????
mint windózban... elméletileg akkor nem látja egyik a másikat, és akár kóddal is levédheted a saját usered bekapcsolásnál... az alkalmazások meg asszem maradnak minden usernek ugyanúgy.
na ezt kipróbálom -
assemble
addikt
Meg majd fel ev mire kijonne (1 evre ra az eredetire), ez nem halomra bejelentes, ez se lesz meg bejelentve jo 4 honapig meg legalabb (ha ilyen lesz egyaltalan).
Amugy Asus mint gyarto tetszene tovabbra is, 1080p kijelzo is, meg valami A15-os szornyeteg hardvert beleraknak (pl Tegra 4) es jo lesz az -
belavagyokbp
aktív tag
Viszont ha ez a másik pletyka beigazolódik, akkor én nagyon elgondolkodom majd rajta, hogy lecserélem egy ilyenre. Bár szerintem túl szép, hogy igaz legyen (elöl-hátul HD kamera, tegra 4, 1920 x 1200 felbontás, és ugyanannyiba fog kerülni??? ) Akkor a nexus 7-ből miért is spórolták ki a kamerát, amikor bevolt tervezve? -Mert alacsonyan akarták tartani az árat. Pedig az alaplapon ott a kamera foglalat, (KÉP) a hozzávaló csatlakozó, és még külön kamera gomb is van, a mostani három gomb alatt...
Amúgy én arra várok, hogy mikor fogják kidobni a kínaiak a "nexus 7 upgrade kit"-et, ami egy kamera modulból, és egy új (lyukas) hátlapból fog állni -
yossarian14
tag
-
csabám
addikt
-
Peet91
aktív tag
Egyetértek, mivel ahogy néztem ebbe is fektetve megy a nexus, és mivel a csoki az alján van a táblagépnek, így oldalra kerülne, ami viszont nem valószínű, //TROLLON VAGY ez csak annyira dokkoló, mint egy állvány, és még a kábelt is neked kell beledugnod. Megért 8900Ft-ot egy ASUS felirat?
//TROLLOFF
-
sto1911
veterán
Mellesleg ott van a gyári, szóval ha veszel egy dokkolót akkor evidens, hogy azzal fogod használni és a dokkolóban töltöd szerintem. - nem evidens, mert az a tolto allando jelleggel be van dugva, asztal alatt, ha viszed a gepet, akkor massz le mindig az asztal ala? Ennyibe bele kellene fernie, es nem csak ebbe, mindegyikbe.
-
-
-
Daralo:)
tag
Üdv sajnos megadta magát a nexus-om
Dec 17-máig működött!
vihetem garanciáztatni szerény véleményem szerint a legalsó címre kell vinni
alább a link!
http://www.asusnotebook.hu/kapcsolat
.huHivatalos NETBOOK (EEEPC), PDA, PDA-telefon és PND szervizközpont
CORDON ELECTRONICS HUNGARY
1045 Budapest, Széchenyi tér 9.
Telefon: (+36-1) 272-0708, 06-30-385-9167
Fax: (+36-1) 272-0709
E-mail: asus@cordongroup.hu
Nyitvatartás: Hétfőtől - Péntekig: 9-16 óráig -
sto1911
veterán
File, felmasolva a Nexusra: .mkv, 1280x720, 42:00 perc, H264-es codec, 24fps + felirat.
5.1-es AC3 hang, 448kbit/sec, mellette magyar hang kulon fajlban, de azt szerintem nem latja.Ha sima HW renderen van, akkor kezzel ki kell valasztani egy hangsavot, kulonben nem szol. Egyeb dekoderrel nincs gond.
Akadast, lemaradast nem vettem eszre. -
Kaminski
tag
Nem megy és nem ...
usb hibakeresés bekapcsolva, géphez csatlakoztatva és a bootloader nyitásáig ok, de onnantól nem történik semmi! Nem értem! Mint ha a fastboottal volna vmi gond, ahogy én kiveszem! Nem is tudom mi az! Mintha abba az állapotba nem kerülne a tab! De lehet, hogy mosr hülyeséget írtam!
-
rollaz
tag
-
Xmodule
őstag
Én tuti befizetek egyre. Viszont lenne is ezzel kapcsolatban egy kerdesem. Az vajon mennyire röviditené meg az akkumulátor életét, ha pl minden alkalommal, amikor nem használom a tabletet beletenném ebbe persze ugy, hogy töltö is rá van kötve a dokkolóra. Szoval amikor beleteszem elkezdi tölteni a nexus7 -et.
-
kovsol
titán
Én amúgy nem látom értelmét annak, hogy ezt beszerezzem. Úgy lett volna jó ha legalább valami videó kimenet is lenne rajta és akkor rá lehetne kötni valamire így a Nexust. Ekkora erővel jó nekem továbbra is a tokjában ülve pihen az asztalon és közben usb ről töltöm. Ez a pogo csatlakozó amúgy mire képes papíron? Csak mert nem igazán jönnek olyan cuccok amik bármit is kezdenek vele.
-
-
Mankó
veterán
Azon már túl vagyok. De ha visszazárnám, akkor a root megmarad nem? Egy rendszer visszaállítás vagy szoftver frissítés törölheti a rootot?
Illetve van annak káros hatása, ha nyitva van a bootloader? A garancia nyitottal ugrik. Ha arról lenne szó, akkor gariztatás előtt, persze visszazárnám. Viszont csak a roottal nem ugorhat a garancia, ha jól tudom.
-
bigrock
addikt
Akkor látnám valami hasznát, ha
1. billentyűzetet tudnék rá kötni a dokkolón keresztül
2. TV kimenetet varázsolna valahogy
Amúgy meg szerintem az ember fia általában kézben tartja, ha böngészik, filmet néz, így -nekem- megint nem sok értelme van. Amúgy tetszetős.
Szerk: megint megelőztek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest