Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
alacka
tag
Bakker! Kvázi-tag lettem, pedig nagyon újonc vagyok.
Hogy lehet alulra azokat a szép dőltbetűs mottókat elkövetni?
-
tupijani
tag
Azt nem írta senki, hogy a firefox telepíti magánakヅ
A telepítő apk fájlt kell letölteni, a fentebb már többször leírt módon. Ez nem egy egyszerű beépülő, hanem külön app, ennek megfelelően külön kell telepíteni, és mivel az android 4.0-tól nem támogatja, ezért az adobe oldáláról sem lehet egyenes úton telepíteni. -
alacka
tag
Nekem hibaüzeneteket dobált fel a firefox, mikor alóla akartam az adobe flashplayert telepíteni, azt írta ez alá a verzió alá nem lehet. vagy ilyesmi ... de azóta - ezer éve - valamelyikőtök segítségével sikerült a megfelelő helyről a megfelelő playert letölteni. Jahh és a firefoxot sem én kreáltam a gépre, gondolom a playról szedtem le.
Hülye Chrome.
Na azt mondja meg valaki, mi a bánatnak alap egy olyan böngésző, ami nem akar flasht játszani?SoftAP alól a Google Play sem műxik, mint az appok proxy mögül, csak a böngészők?
-
Syl
nagyúr
A Chrome akkor sem fogja lejátszani a flash-t, ha az ember fejen áll. A többi böngésző, beleértve természetesen a Firefoxot is, lazán viszi. Már ha a "install_flash_player_ics.apk" fel van telepítve.
És (már bocsi, de) ne akarja nekem senki megmagyarázni, hogy nem megy a flash Firefox alatt, mert én több gépen (Samsung Tab, Nexus 7), többféle oprendszerrel (stock ICS, stock JB, custom JB), több verzióját (alap firefox for android, firefox beta, firefox nightly) is használom(-tam)! -
alacka
tag
Na jól nekem estetek.
Szögezzük le, ez a fórum nagyon OK (nem nekem köszönhetően).
Nektek *véneknek* sok minden evidens, de nekem, teljesen újonc gép iránt érdeklődő majd tulajdonosnak
tájékozódnom kellett valahogy. Gondoltam, hogy 1. hsz, majd a többi átfutásával. Ergo, minél több problémát, lehetőséget kunsztot tartalmaz az 1. hsz annál könnyebb eligazodni, képben lenni.Az, hogy az alap Chrome nem tudja a flasht, és Firefox nem hajlandó flashpluginra (#9511) - Syl - furcsa, nem én szaladtam bele először, sőt utánam is voltak néhányszor
- Csabám.
Joggal merülhet fel a kérdés, hogy kereső, vagy 1. hsz. Nekem utóbbi nagyon szimpi, főleg kardinális, vissza-visszatérő kérdésekben és az áttekinthetőség miatt.
fPApi a #9968-ra: akkor minek legyen ott a terület, ha nem használható semmire?Na tessék! Sztem ez is kardinális kérdés. Mivel a leggyorsabb?
El vagyok kényelmesedve, hogy a PC-n jól bevált két ablakos másoláshoz vagyok szokva, amivel a könyvtárak tartalmát is össze lehet hasonlítani? Nekem állandóan szétakad, nem ismeri fel a Belső tárhelyet olyan negyed-félórányi másolás közepette. LASSÚÚÚ!turho - folding bluetooth billentyű?
fPApi - valóban a legegyszerűbb bármi elolvasása nélkül feltenni a kérdést, legalábbis ezen a fórumon, mert itt igen aktív és segítőkész tagok vannak, bevallom sokat nyomott az N7-emnél a latban.
-
-
Syl
nagyúr
-
turho
addikt
Meg fogom nézni délután...sima pendrive-stílusban, kábellel, azt hittem gyorsabb lesz. EZért kérdeztem meg.
Bár így sima win intézőben is azt csinálok vele, amit jól esik. Ami érdekes, hogy csak 1 szálon....nem úgy mint egy hdd vagy pen.Van titkos tippetek normális billentyűzetes tokra (akáb bt), illetve OTG kábelre?
-
Kaminski
tag
Sziasztok! Szeretnék visszatérni egy kicsit a háttérvilágítás átszivárgására!
Pár napja vettem észre, hogy nekem is megjelent egy folt a bal felső sarokban. Addig nem volt ott, mert olvasva itt a tapasztalatokat, ellenőriztem vásárláskor.
Szóval mire számíthatok? Ne foglalkozzak vele? Ez a folt terjedni fog? Egyébként még nem zavaró!
Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy mikortól lehet egyértelműen rámondani a hibára, hogy ez már szerviz? -
-
-
khmadrid
csendes tag
Sziasztok, új emberke vagyok a fórumon. 1,5 hónapos a Nexus7-em 3g-s de már megjárta Svejk hazáját. Már írtak mások is a problémáról. fogta magát kikapcsol vagy be se kapcsol töltésre dugva csak vibrálás, töltésjelző nem jelenik meg. Pihen egy napot és megint működik egy kicsit. Asusnál állítólag nem találtak hibát de érdekes. hogy mióta visszajött (lekopogom ) 3 napja nincs gond vele. Sztem valami típushiba ez de nem akarják nagydobra verni.
-
fatty
aktív tag
Ujra kell telepiteni a CWM-et, vagy TWRP-t, attol fuggoen melyiket hasznalod, 4.2.2 frissites hazavagja.
[CWM] Playrol letoltod a RomManager-t,
-elinditod (engedelyt adsz neki supersu-val)
-klikk Flash Clockworkmod Recovery-re
-klikk Google Nexus 7
-klikk Flash Clockworkmod Recovery (alul)[TWRP] Playrol letoltod a GooManager-t
-elinditod (engedelyt adsz neki supersu-val)
- klikk menu (jobb fent harom potty)
-klikk install OpenRecoveryScript / yes / yes, bejon egy ablak szamol 10-tol visszafele, eltunik, installal, es kesz -
fPApi
őstag
Az 1. hsz-t (téma összefoglaló, minden oldal tetején) olvastad? Az azért a nagyon alap kérdésekre választ ad! Azt meg ne várja el senki, hogy minden kérdésére készen kap egy leírást (ki csinálja meg, a sok ember sok kérdésére?).
A fórumnak pont az a lényege, hogy felteszed a kérdést és aki tudja megválaszolja. Egyébként meg van egy igen jó kereső része, amivel a közel 10 ezres hsz között is meg lehet találni szinte mindent. Ennyi meg azért elvárható mindenkitől!A #9968-ra: pl. ha valaki soha nem használja, akkor minek legyen ott?
-
Mankó
veterán
Felraktam a 4.2.2-t, wipe-oltam és factory reset is volt. Amikor felment a frissítés, szét akartam nézni a Recovery-ben, de csak egy robotot, meg piros felkiáltó jelet adott. Most elszállt a recovery, vagy valamit rosszul csinált? Vagy ennél a verziónál nincs is már recovery?
Megoldásként tegyek fel egy CWM-et? -
Mtomasz81
tag
Sziasztok! Megoldódott a probléma az utorrent webui-val az Utorrent watchdog nevü programmal! Azt hiányolom belőle, hogy fájlonként nem tudok letölteni vele, tehát ha mondjuk adott egy sorozatnak a teljes évada és nem akarom egyszerre leszedni hanem 1-2 részt csak belőle, akkor ezzel nem tudom vagy legalábbis nem jöttem rá hogy hogyan lehet a többit kihagyatni! Nem létezik esetleg egy másik program, amivel szépen be lehet ezt állítani.
-
alacka
tag
Csatlakoznék én is, nem vagyok egy önkéntes mérvadó, de nekem sem sikerült Flashplayert letölteni a Chrome alá, ami ugye alap, sőt firefoxon keresztül sem volt hajlandó flashplayer pluginokat telepíteni, örültem a segítségnak, s látom más is beleszalad.
Aztán kezdő szinten nagyon elkél a tapasztalatotok a tuti backup/restore terén is. Mielőtt az embernek még a rootolás eszébe jutna, s ide jöhetne pár tuning ötlet (app ajánló?), ami még nem igényel rootot, akár felsorolás szinten is (launcher, taskbar, értesítősáv, searh bar bingyózás).
Rootolas előkészítéshez meg jól jönne némi tapasztalás (pl. fatty táblázata - bár jól kell tudni emészteni). Meg CWM, TWRP meg OTA (s még kitudja mi) használatáról pár megjegyzés, mikor melyik és miért is.
A többezer hozzászólást elég kunsztos végignyálazni.
-
turho
addikt
OK, lehet hogy túlbonyolítom, egy leírást gondoltam csak.
Ezzel a böngészővel használd, ezt szedd le mellé, ezeket állítgasd be - stílusban.
Köszi a helpeketA lassú másolás pc-ről Nexusra csak nálam jellemző?
-
sideburns
aktív tag
Hát ha nem is az első hsz.-be, de csak neked ide a szintén előkelő 9962.-be:
felmásolod a tabletre az flash.apk fájlt amit letöltöttél. (Lehet kábellel vagy wifin is.)
Fájlkezelőben (pl ES explorer) rátappintasz és telepíted.
Flash-képes böngészővel tálaljuk. (pl Boat, Maxthon)A készülék ki-be-kapcsolásáról ne írjak tutorialt?
-
turho
addikt
Akinek megy a flash szépen, nem írna egy tutort, az 1. sz-be, röviden?
3G-s update-k most akkor érkeznek, vagy sem? (32 Giga, 3G, új) Már rányomkodtam sokszor, up to date a készülék szerint, és 4.2
Keretrendszertörlős trükk semmit nem csinált. -
tupijani
tag
-
sideburns
aktív tag
válasz
csimpas #9907 üzenetére
Szinte bármelyik battery widget, én ezt használom:
GSam Battery Monitor -
csimpas
tag
-
mrlumen
csendes tag
válasz
BigBlackDog #9941 üzenetére
Akkor megint elszall az osszes appom.
-
bzoley
veterán
A gép hátulján lévő matricának van jelentőssége? Kezd lejönni. Egy másik gépnél fel volt tüntetve, hogy ha eltávolítom, ugrik a garancia.
-
alacka
tag
Hmmmmm... jó kis rejtvény!
A Chrome nem tölti az oldalakat, most Nakedozok.
Vmi megoldás? -
-
-
mrlumen
csendes tag
Volna egy kerdesem. Adott egy rootolt nexus. Mire hazaertem a munkabol, az asszony frissitette 4.2.2 re a rendszert. Elveszett a root. Ilyenkor, ha rootooni szeretnem, teljesen elorol kell kezdeni?
Egy eszrevetel: zarolt kepernyonel(vagy amikor felebresztem, de nem oldom fel a zarat) eddig lehetett hangerot valtoztatni, a mostaninal nem mukodik. -
bbuffy
senior tag
Megjött a szervízből a nexusom. Pontosan két napot volt Asuséknál, másfél nap alatt háztól házig ment a DHL. Végig full precíz és gyors volt a support, vérprofik.
Ja igen és tökéletesen működik, szerelésnek semmi nyoma, kb. mintha újat kaptam volna, bár azt is küldtem ki majdnem
Remélem többször nem kell igénybe vennem ezt a szolgáltatást.A hiba jelenség amúgy a fekete képernyő random fehér vibráló csíkokkal. Egyéb életjel nincs.
Amit hiányoltam, hogy nem írták le mi volt a hiba. -
sideburns
aktív tag
http://pocketnow.com/2012/07/20/how-to-remove-the-persistent-search-bar-from-ice-cream-sandwich-and-jelly-bean
Settings, Apps, All, “Google Search”. “Disable” “OK” Reboot. -
lafaty80
addikt
válasz
sto1911 #9933 üzenetére
Olvastam én is ilyeneket, de én annyit tettem, hogy toolkit-el letöltöttem a 4.2.1-et és toolkit-ből feltettem. Így csak rátelepítés volt, a programok megmaradtak. Csak a recovery-t és a root-ot vesztettem el (de ezeket később toolkit-el fel lehet tenni). Így már ment a frissítés 4.2.2-re
-
-
roberto02
tag
Nexus 7.7-ről valami infó?
-
sto1911
veterán
Felraktam volna a 422-t, de errorral elszall reboot utan, csak rootolva van. Latott mar ilyet valaki?
-
Mtomasz81
tag
Sziasztok! A flash problémát sikerült megoldanom, mostmár működik firefox alol is a youtube. Most egy olyan problémám lenne, hogy van itthon 2 windows7-es gép és az egyik gépen simán tudja tallózni a mappákat és a fájlokat, míg a másik gépre nemtud felcsatlakozni. Mindezt a nexus 7-ről a file explorerből próbáltam. Mitől lehet ez? Mi a megoldás erre? Elképzelhető, hogy ezért nem tudhatok ugyanerre a gépre felcsatlakozni utorrent webuin?
-
lordyka
aktív tag
azoktól kérdem akik használják a PIE-t. amikor lapoztok a főképernyőn nektek is ott marad egy sáv a navigation bar helyén? aztán egy idő után újratölt de ez elég zavaró tud lenni
-
ackos
csendes tag
válasz
Szaszabond #9923 üzenetére
Google keretrendszer törlésekor jön elő, szerintem ennyi belefér.A türelmetlenek (mint én is
) késztetik ugye frissítsére ezzel a gépet.Eddig egyszer jött jelentkezett nálam a hiba október óta.Lehetne rosszabb is
-
Szaszabond
aktív tag
válasz
Szaszabond #9921 üzenetére
Köszönöm szépen.
Közben megtaláltam... leszedtem, ujraloggoltam ugyanazzal ..most már frissít rendesen és telepíteni is tudok programokat a store-ból.
Azért kicsit fura ez a hiba, állítólag a google play store hbája és már 4.2 óta létezik... miért nem javítják? -
fatty
aktív tag
válasz
Szaszabond #9921 üzenetére
Beallitasok / Fiokok alatt klikk Google / klikk email cimre / klikk menu gomb (3 potty jobb felul) / Fiok torlese
Hozzaadas: Beallitasok / Fiok hozzaadasa / Google, stb... -
Szaszabond
aktív tag
Na nekem is elkezdte ezt :S
"mióta 4.2.2 van fent a marketből nem jönnek le a frissítések és új programokat se tudok telepíteni.Hiba történ az információk szerverről való lekérése során.
[RPC:S-5:AEC-0]"Pontosan, hogyan is kell eltávolítani a google accountomat a gépről és hogyan kel ujra megadni? ez elvileg segít, mert a szolgáltatások keretrendszer és a playstore adatainak törlése és utánn a a reboot nem segített rajta.
-
bzoley
veterán
válasz
#59070464 #9918 üzenetére
Tény, hogy néha hasznos lehet a plusz hely.
Ki még nem próbáltam, de odáig már eljutottam, hogy oldalról lehet, hogy kényelmesebb lenne.
Egyelőre kikapcsoltam, a képugrálás kicsit zavar, meg a szokatlanság. Majd, ha szüükség lesz rá...
Előbb azt kéne eldöntenem, feltegyem-e a friss PA-t, vagy még várjak egy úja build-re.
A 4.2.2 elvileg jobb, a BT-hibára is van fix, majd kitalálom. -
törölt tag
Értem. Nekem ilyen szempontból stabil a kép. A (mindennapi) használata valóban lassabb, viszont amikor nem kell annyit multitaskolni és zömében olvasgatsz, akkor jól jöhet az "extra" tér és megéri a felárat.
Így lehet némi időt nyerni:
System settings/Toolbars/PIE controls/PIE style: quick.Nekem jobb oldalról nyílik (jobb kezes vagyok). Már így is gyorsabb, mint ha az alapértelmezett lenti pozícióból nyílna a PIE.
-
bzoley
veterán
válasz
#59070464 #9916 üzenetére
Nem, minden alkalommal, amikor behúzom az ujjam a képernyőre, elmozdul a háttér pár mm-t 45fokban, majd vissza. Ugyanez van, amikor visszatérek a Home-ra. Szóval minden PIE használatkor.
Egyébként nekem kicsit zavaró. Hiányoznak a NAV gombok a helyükről. Biztos meg lehet szokni, kicsit lassabbnak tűnik a kezelése.Képlopás, ha jól látom a PIE-ben is ott van, nem csak a kikapcs menüben.
-
törölt tag
válasz
belavagyokbp #9915 üzenetére
Parandoid alatt már megtalálható az 1 másodperces kikapcsoló gombos menüben is (Screenshot néven).
bzoley: nekem jól működik, nem villog. Most megnéztem újra. Villan egyet a képernyő, amikor megnyomom az Expanded desktop-t. De utána már nem. Szerintem ez belefér. Neked is így?
-
-
bzoley
veterán
-
bzoley
veterán
-
törölt tag
PIE Control. Ezt próbáljátok ki. ParanoidAndroid alatt természetesen működik már alapból is. LMT Launcher-el pedig további customizáció érhető el.
Daily game recommendation: Hill Climb Racing.
Abbahagyhatatlan fizika-alapú vezetőjáték, az egyik legszórakoztatóbb a maga nemében, ami valaha is készült Androidra! Ráadásul ingyenes!
P.S.
Chrome még 4.2.2 alatt is lassabb, mint a stock browser. Jelenleg még nem látom, hogy mikor nyomja le valami a stock browser-t. -
csimpas
tag
százalékos aksi kijelzés a sátus sorban megoldható valahogy?
-
Pőze
aktív tag
Megrendeltem a Nexus 4-et. Remélem nem lesz kijelző sárgulás, mert akkor tökön szúrom magam, mert USA gari van rá. Ezért menekültem az S2-től. Nektek tapasztalat?
-
Syl
nagyúr
válasz
BigBlackDog #9900 üzenetére
Nem.
-
roberto02
tag
Valahol van valami leírás,hogy milyen újdonságokat tartalmaz a 4.2.2?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- Házimozi belépő szinten
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 11
- További aktív témák...
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest