- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyrin
addikt
válasz
Mtomasz81 #26170 üzenetére
Most frissült épp. Egy hónapja volt az előző frissítés. Most is benne van az ehavi Google biztonsági frissítés csomag.
Azelőtt gyári rendszerrel az gondot okozott, hogy lehúzzam az értesítő sávot.
Ehhez képest most a barátnőm minden gond nélkül használja netezésre, YouTube-ra.
Ez óriási fejlődés, megdöbbentő.
De nem villámgyors. -
mobilizmo
addikt
-
andras888
aktív tag
válasz
Mtomasz81 #26075 üzenetére
Én is pc és laptopon próbáltam, 2 db nexusom van, az eggyik hibátlanul felismeri mindkét gép, mtp, fastbootban és adb ben is. míg a másikat nem. usb portot cseréltem a hosszú átvezetőkábelt még nem. de gyanus hogy bekapcsolva nem tölt, és nem ismert fel pendrivot, sem pc-t. de egér működik. Kikapcsolva pedig tudom tölteni.
-
andras888
aktív tag
válasz
Mtomasz81 #26072 üzenetére
Azóta nekem is megy.
De van egy másik nexus7 esem is, azt nem tudom rábirni hogy felismerje a gép. Az elsővel minden ment, abd, mtp mód minden, azóta 7.1.1 naosp van rajta, torrentezésre használom, ellégé leterheli nem tudom mellete másra használni.
De a másodikkal nem tudok mit kezdeni ez nyitott bootloaderrel kaptam, de nem ismeri fel a gépem, nem tudom toolkitel babrálni, esetleg tudsz rá valami megoldást, merre induljak?
(tölteni se tölt csak kikapcsolt állapotban, pendrivot nem látja, gép nem látja se kikapcsolva, se fastbootban, se bekapcsolva. Viszont egeret érzékeli, azzal kezelem mert repett a digitizer. -
Adamis
őstag
válasz
Mtomasz81 #26066 üzenetére
Hallottam már ilyenről, de az egy sufni gsm-bolt volt.. Amúgy nem jellemző, pont a garanciális dolgok és a teljesen helyes működés miatt. A főzött romok nem mindig tökéletesek. Bár vannak olyanok, amik sokkal jobbak, mint a gyáriak!
Nem is értem, hogy az ilyen mestereket miért nem alkalmazzák a nagy mobilgyártók... -
Adamis
őstag
válasz
Mtomasz81 #26054 üzenetére
Az eszközkezelőben át lehet váltani a kettő között..
Olvasd át ezt! -
mobilizmo
addikt
válasz
Mtomasz81 #26052 üzenetére
TWRP-ben kiválasztod az ADB Sideload-ot
PC-n ellenőrzöd megvan-e
adb devices
ha visszajön az eszköz azonosítód és a sideload akkor sikerült.
adb sideload fájlnév <ENTER> és már tolja is fel
De egyébként TWRP-ben MTP móddal kapcsolódik fel, ha jó a driver a pc-n akkor elvileg látja a tablet tárhelyét, lehet rá másolni. -
mobilizmo
addikt
válasz
Mtomasz81 #26039 üzenetére
Az f2fs valamiért jobban megy a régi eszközön. Állítólag valamilyen összefüggés van a kis elektronikus bisz-b@szok öregedésével. Egyébként az 5.1 teljesen jó lenne neki. Ezért vannak olyan készülékek amiknek már ez sem segít. Valószínűleg jobban nyüstölték őket és emiatt jobban amortizálódtak. Már az f2fs is mindegy nekik.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Mtomasz81 #26034 üzenetére
és Adamis
Nexus 4
Chipset Qualcomm APQ8064 Snapdragon S4 Pro
CPU Quad-core 1.5 GHz Krait
GPU Adreno 320
Internal 8/16 GB, 2 GB RAM
vs
Nexus 7 (2012)
Chipset Nvidia Tegra 3
CPU Quad-core 1.2 GHz Cortex-A9
GPU ULP GeForce
Internal 8/16/32 GB, 1 GB RAMPorsche 911-et hasonlítjátok össze a Golf TDi-vel.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Mtomasz81 #26025 üzenetére
Pontosítanék. Bemész a wipe->advanced wipe, egyszerre többet nem tudsz bepipálni, tehát először /data pipa ->repair file system->f2fs->wipe; majd ugyanez cache-re is. Ezután ezeket már nem kell wipe-olni, hiszem a file rendszer változtatást csak format-al tudja megcsinálni. A /system-et csak simán wipe-olni kell, maradjon ext4-en. Az internal storage-ot egyáltalán nem kell törölni, de ha nagyon tiszta lappal akarsz indulni akkor lehet, csak akkor majd még fel kell másolni a rom és a gapp fájlt. Aztán mehet ezek flashelése. Még valami, nem tudom, hogy a nAOSP rootolt-e, lehet hogy kell rá egy supersu is vagy ami még jobb magisk. Ezeket is a twrp-ből célszerű flashelni.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Mtomasz81 #26023 üzenetére
opengapps.org
Így töltsd le:
platform: arm
android: 7.1
variant: pico
TWRP-ből kell telepíteni, mint fentebb írtam, akár egy menetben, csak az első legyen a rom, aztán a gapps zip fájlja. -
mobilizmo
addikt
válasz
Mtomasz81 #26020 üzenetére
Nem tudom, de szinte biztos, hogy lehet magyar nyelvet választani. Különböző gapps csomagok vannak. Erre azt hiszem a nano vagy pico megy fel (kevés a /system partíción), de a legkisebb csomag flashelése után is adott a lehetőség a google fiók felvételére és utána már bármilyen kompatibilis google appot tudsz telepíteni.
Technikailag egyébként egyszerre is lehet flashelni, a twrp-ben több zip fájlt vehetsz fel, amiket egymás után megcsinál. Az a lényeg, hogy a ROM-é legyen az első. -
mobilizmo
addikt
válasz
Mtomasz81 #26018 üzenetére
A custom ROM-ok jelentős részénél (nAOSP is ilyen) teljesen kihagyják a rendszerből a google appokat. Ennek az a következménye, hogy a fiókoknál nem is tudsz google-os fiókot sem felvenni, magyarul nincs GPlay és társai. Ha mégis szükséged van rá, akkor valamilyen alternatív gapps-ot kell ráflashelned (google apps). Létezik ebből több fajta, az open gapps talán a legismertebb.
-
Adamis
őstag
válasz
Mtomasz81 #26010 üzenetére
és @Halo:
Backup everything
Reboot into recovery (ebből menjen fel a legfrissebb!)
Convert data / cache to F2FS
Backup /sdcard - adb pull /sdcard/ sdcard/
Change data to F2FS - in twrp go to Wipe, advanced wipe, select Data,
Repair or Change File System, Change File System, F2FS
Change cache to F2FS - same as for data
restore sdcard data - adb push sdcard /sdcard/
Wipe everything except sdcard
Unmount /system
Flash nAOSProm
Flash gapps - I recommend open gapps
Reboot -
mobilizmo
addikt
válasz
Mtomasz81 #26000 üzenetére
Én meg ezt az unlegacy AOSP-t, ebben 3.4.y kernel van. Ez a Nougat verzió, de már dolgoznak az Oreo-n is, de az annyira experimental, hogy nem is indul el.
-
gyulaszu
senior tag
válasz
Mtomasz81 #25861 üzenetére
Helló,
jobban jársz, ha visszateszed rá a 4.4.4-et.
Pont pár hete volt itt róla szó.
Üdv -
mobilizmo
addikt
válasz
Mtomasz81 #25815 üzenetére
Persze, de munka lesz vele és némi angol tudás nem árt.
Letöltöd a Nexus Root Toolkitet és telepíted.
Aztán a Nexus-t összekötöd a PC-vel és elindítod az NRT-t. Elvileg automatikusan felismeri a típust.
Ha ez működik nézegesd, mára (mivel már késő van) ez elég is.
Egyébként az egésznek a menetéről:
1. NRT segítségével
-bootloader nyitása (mindent töröl!!!)
-TWRP telepítése
-SuperSU telepítése
2. TWRP-ből
-ROM flash
-GAPPS flash
-bármi egyéb ami kell...De egyébként az összefoglalóban, minden szépen benne van.
-
zhorvath
aktív tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Mtomasz81 #23106 üzenetére
Mert korábban visszavonták, ebből is kavarodás volt, meg ugye ha nem így lett volna akkor is hetekig eltart mire mindenki megkapja, ez az óvatos terjesztés miatt van, ami az 5.0-nál tapasztalt problémák miatt azt kell, hogy mondjam indokolt.
Már többen megkapták itt a topicban az 5.0.2-t, várd meg a hetekben valószínűleg Te is megkapod.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Mtomasz81 #19525 üzenetére
Esetleg a Kingsoft Office?
-
csabám
addikt
válasz
Mtomasz81 #19525 üzenetére
pl.: OfficeSuite 7?
-
nczoli
csendes tag
válasz
Mtomasz81 #18874 üzenetére
Buék!
Szóval a helyzet az, hogy a 4.4-es frissítéssel olyan szinten baszták ezt el, hogy most megint lehet hekkelni. Pont ezen röhög folyton a konkurrencia. Az xda-ról le tudsz szedni egy hekkelt flash playert, amivel a dolphin browserben meg tudod majd nézni, ha éppen nem omlik össze.
A legjobb, hogy ha valaki csak úgy vesz egy tabletet és szerencsétlenségére megjön rá a 4.4 akkor fingja sem lesz miért nem működik. Legközelebb a másik oprendszeres gépet veszi.
Elnézést a kirohanásért, de folyton felidegesít, hogy nem össze-vissza kell lépkednem a böngészőkben, ha meg akarok nézni egy weboldalt. -
Cyrin
addikt
-
sto1911
veterán
válasz
Mtomasz81 #15515 üzenetére
A hibaval kiakad - valami mokolva volt vele
Play hibarol most olvasok eloszor
toltes, akku gond - lehet optimalizas alvoban valamit, vagy masik toltovel hasznalta, valamelyik programja beakad 4.3-on, mert nem 100% kompatibilis vele stb.Biztos van FOTAKILL erre is, ezen a vonalon indulj el, de en felraknam a helyedben.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mtomasz81 #11636 üzenetére
Itt nem klasszikus vírusokról van szó, amik a tudtod nélkül települnek. Itt a kártékony alkalmazásokat te magad telepíted az esetek 100%-ban. A legtöbben nem nézik meg a telepítés előtt, hogy az adott alkalmazás mihez kér hozzáférést.
Pedig csak egy nagyon kevés jártasság és józan ész kell hozzá.
Pár napja akartam a Google Play-ről telepíteni egy játékot. Sok csillagos volt, sokan értékelték, hogy tök jó. Megnéztem, hogy mihez kér hozzáférést:
Telefonkönyv
Hívásadatok
Híváslista
Rendszerfiókok
Tokenek
Rendszerbeállítások módosítása
Korlátlan internet hozzáférés.Ebből azonnal lejön, hogy valami nem stimmel, hiszen egy játéknak mi szüksége lenne ezekre? Vegyük sorba, hogy mire képes:
Lemásolja a telefonkönyved, hogy SMS spam-et zúdítson az ismerőseidre, felderíti, hogy kivel beszélgetsz, hozzáfér a rendszerfiókhoz, ami egyébként a Google Accountod, azon megy a levelezésed is sok esetben és mivel jelszavakhoz is hozzáfér, ezért nem csak felhasználhatja a fiókod, hanem le is nyúlhatja a jelszavaidat, tokenek kezelésével meg instant bejárása is lesz rájuk. Plusz követhet mindenhova, mert azt is követi, hogy hol vagy és nem elég kikapcsolni a követést, rendszerbeállításokat tud módosítani, így a tudtod nélkül bekapcsolhatja azt amit akar. Ezek mellett korlátlan hozzáférése van a nethez, ami önmagában nem probléma, sok ártatlan alkalmazásnak van joga használni a netet, de ez az alkalmazás gyakorlatilag mindent képes ezáltal ellopni.
Ez egy elég szélsőséges példa volt, mert a legtöbb alkalmazás nem kér ennyi mindenhez hozzáférést, de a legtöbb app viszont kér legalább 1-2 olyan dologhoz hozzáférést amihez amúgy semmi köze.
Például egy új billentyűzetet telepítesz, amiben szótár is van ami képes új szavakat megjegyezni, ehhez gyakorlatilag keylogger módba megy át, minden billentyű leütésed megjegyzi, majd a kényelemre hivatkozva felszinkronizálja egy szerverre. És a készítők esküt tesznek rá, hogy minden biztonságos és a jelszavaidat nem lopja el... na hiszi a piszi.
Csak gondolkozni kell mielőtt az ember ész nélkül telepít fel alkalmazásokat. Teljesen ártatlan, akár Google által kiemelt, szponzorált alkalmazások is lehetnek kártékonyak. Nem feltétlenül közvetlenül, de őket is érheti hacker támadás és kicsit gáz ha lenyúlják a személyes adataidat.
-
fatty
aktív tag
válasz
Mtomasz81 #10999 üzenetére
Én sem használok vírusirtót, felesleges.
-
Syl
nagyúr
válasz
Mtomasz81 #10401 üzenetére
Pedig de.
Azt azért az elején tisztázzuk, hogy ez a program csak a Transmission torrent klinest tudja távirányítani!
A Transmission általában a 9091-es porton kommunikál a távirányítóval, tehát ezt a portot forwardolni kell a routerben. Ezen kívül kell még ugye a NAS IP címe (ha nem csak otthonról akarod elérni, akkor a netcsatlakozásod IP címe) és a bejelentkezési név/jelszó. -
-
Syl
nagyúr
-
Peet91
aktív tag
válasz
Mtomasz81 #10212 üzenetére
Először a uTorrent hivatalos beta appját próbáltam ki, de szokszor csinált olyat hogy egyszerűen nem kezdte el a letöltést elsőre, másodszorra, vagy akárhányszor adtam hozzá újra, akkor sem. Megelégeltem, és kipróbáltam az aTorrent nevű appot, és mindent visz elsőre, normális az UI-ja is, teljesen elégedett vagyok vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged