Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rocky975
senior tag
válasz
belavagyokbp
üzenetére
49900+6000 a 2 év plusz gari.

-
leslieke
Jómunkásember
válasz
belavagyokbp
üzenetére
-
ali74
csendes tag
Sziasztok. Mától énis egy Nexus 7 Refurbised 8gb boldog tulaja vagyok.
Euronics-ban vettem +2 év teljes garival.
-
TomPack
őstag
Tegnap este meg is romoltam a friss táblagépet. :-) Felraktam a Paranoidot, de végül leszedtem, nem tetszett. Most CM van fennt, gyorsabbnak tűnik vele. :-)
Milyen játékot kötelező vele kipróbálni?
Kicsit a kijelzőtől féltem Nexus4 mellett, de azt kell mondjam hogy pozitív csalódás! :-) -
tt124307
tag
válasz
forintuser
üzenetére
samba / cifs share-t szeretnék natív módon kezelni, de a stock 4.2.2-es kernelben nincs cifs támogatás, a modulok amiket találok és próbálok betölteni hibát dobnak (alapvetően a cifs.ko, az md4.ko és az nls_utf8.ko modulok kellenének).
pl. insmod: init_module 'cifs.ko' failed (Exec format error)A lényeg, hogy keresnék valami olyan kipróbált 4.2.2-es kernelt, amiben alapból van cifs támogatás vagy valami tapasztalatot, ötletet, hogy honnan / hogyan lehetne belehegeszteni a cifs támogatást.
-
forintuser
őstag
Működèsre lehet bírni.Titaniummal kell kimenteni a WhatsApp adatokat a telefonról.Titaniummal vissza a Nexus 7-re.Működik, próbàltam.Csak a telefon amiről ki kellene menteni, nincs se root, semmi.

-
Kaminski
tag
válasz
forintuser
üzenetére
Én régen próbáltam és nem tudtam működésre bírni! Letöltöttem az apk-ot és próbáltam telepíteni, ahogy vki itt egyszer írta, de nem akarta az igazságot!
Próbáld ki a line-t! Viberhez hasonló alkalmazás és hókuszpókusz nélkül megy! Beszéld rá a haverjaidat, hogy használják inkább ezt!
-
ravebp
senior tag
válasz
forintuser
üzenetére
amennyire emlékszem egyszerre egy eszközön jó ha fut, mert különben galibát okozhat.
Sose próbáltam,csak itt fórumban olvastam -
forintuser
őstag
-
-
eckmester
tag
A TWRP-ben a reboot menüben, ha újra akarom indítani, azt írja hogy "No OS Installed! Are you sure wish to reboot?"
Ha elment róla a ROM, mivel tudom visszarakni? -
eckmester
tag
Téglásítottam a gépet egy gyári visszaállítással. A Google feliratnál áll és nem megy tovább. Mit lehet tenni?
-
TomPack
őstag
Megjött a Nexus 7-em!
Este, ha elalszik a család, akkor bontok egy sört, és nekiesek felrakni a paranoidot. Egyenlőre csak bekapcsoltam, és feldugtam tölteni. -
forintuser
őstag
WhatsApp-l hogy álltok?Én most küzdök vele...

-
therón
tag
Köszönöm a gyors válaszokat.
-
kovsol
titán
válasz
therón
üzenetére
OTG kábelt kezeli. Viszont érdemes rootolni, akkor nem kell hozzá külön fizetős progit megvenni.
Wifi erősebb benne mint a Nexus S telómban. Panel házban lakom és három falon át a konyhában is tökéletesen veszi az 5e Ft os TPLink routerem jelét.
Többire nincs válaszom, nekem 32GB -os van. Esetleg még annyi bug van, hogy automata fényerőnél nálam gyakran váltogatja a fényerőt és teljesen sötétben ez zavaró lehet. De én inkább manuálisan állítom ezt rajta.
-
therón
tag
Sziasztok.
Én is ilyet szeretnék venni,de lenne egy pár kérdésem.
Kezeli-e az otg kábelt (Fontos!)?
Van e benne valami bug?
Egy 16gb-os wifi only-nál mennyi marad a 16gb-ból?
Mennyire erős a wifi?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
oli.98
tag
Sziasztok!
Fel akartam telepíteni az ubuntu touchot recoveryből, de nem tudtam, mert ezt írta a twrp:
Installing '/sdcard/Download/raring-preinstalled-armel+grouper-1.zip'...
Checking for MD5 file...
I Cannot find file /sdcard/Download/raring-preinstalled-armel+grouper-1.zip.md5
Skipping MD5 check: no MD5 file found.
script aborted: assert failed: getprop("ro.product.device") == "grouper" || getprop("ro.build.product") == "grouper"
assert failed: getprop("ro.product.device") == "grouper" || getprop("ro.build.product") == "grouper"
E:Error executing updater binary in zip '/sdcard/Download/raring-preinstalled-armel+grouper-1.zip'
Error flashing zip '/sdcard/Download/raring-preinstalled-armel+grouper-1.zip'Mit csináltam rosszul?
-
törölt tag
válasz
Tokra110
üzenetére
Ahogyan brumi is említette
, én vásároltam hozzá, és az a tapasztalat, hogy nagyon megérte 
Képek róla ebben a postban.
A csomag külföldről jön, mivel én az ASUS Shop-ból rendeltem. Hivatalosan egyébként sem nagyon lehet máshonnan beszerezni.

Az ára különösen baráti ha figyelembe veszem azt, hogy a szolgáltatása mennyivel komfortosabbá teszi a használatát - lényegében amikor nem vagyok úton folyamatosan a dokkolóban van a tablet, nem kell figyelnem a töltőttségi szintre, nem is kell a töltőn tartanom illetve a töltőt a mUSB dugni -, és maga a termék sem egy könnyű műanyag darab, hanem egy elég súlyos cucc, ami stabilan és a legoptimálisabb szögben tartja a táblegépet. Nincs túltöltés sem. Sőt én vettem hozzá külön aktív hagfalakat is, amit szintén rácsatlakoztattam a dokkolóra. Szóval ár/érték arányát tekintve remek, magas minőségű szolgáltatást nyújt.
-
RAID 2
aktív tag
Angliába mennyi lehet a 16 GB-os változat? Valamint, hogy világ garancia vonatkozik a készülékre, ha hivatalos garival veszem?
-
TomPack
őstag
Remélem holnapra már megérkezik a tabom!
Múlt hét pénteken rendeltem meg egy T pontban.
Hétvégén jó lenne elszórakozni vele. Bekapcs és minőségellenőrzés után már pattintom is fel a paranoidot! -
sto1911
veterán
Aki ilyen és ehhez hasonló hibával találkozik, az dugja át az usb-t hátlapi kivezetésre....
formatting 'cache' partition...
FAILED (command write failed (Invalid argument))Nem tudom mi a különbség, de elől nem ment, a hátlapon meg igen... Mínusz fél óra az életemből...
-
RAID 2
aktív tag
Köszönöm mindenkinek.

-
RAID 2
aktív tag
Helló!
Tervezem, hogy veszek egy ilyen tabletet, de kicsit tartok attól, hogy csak 1 GB ram van benne. Néha az S3-amban is elfogy, újra tölti a launchert, a böngészőt.
Nektek mi a tapasztalatok e téren? Vegyek inkább 2 GB rammal szerelt tabletet?
Üdv. -
Tokra110
csendes tag
Nexus 7 hivatalos dokkròl tapasztalat? És ezt honnan lehetne megvenni?
-
bb68
tag
válasz
Tomocop
üzenetére
Azt nem tudom hogy zsír új akksi van e benne.De annyit tudok mondani neked hogy hétfő délelőtt töltöttem fel, ma reggel volt 10%-on.Interneteztem főképp rajta.Ma lett újra feltöltve.2 óra 15 percet ment bekapcsolva a képernyője és az akku szint 82%-on áll.Fényerő közepes szinten van.
-
kicsi83
tag
Hy ezt próbaltam most,lehet érdekel vkit
-
törölt tag
Olvasgatok itt a screen liftingről... olyat láttam, hogy simán kézben tartásnál az ujja alatt megrepedt/betört az üveg
Az úgy elég durva, ha valóban úgy volt, és nem izomból szorította..
Mert néha már én is kicsit megnyomkodtam (nem túl erősen, csak kicsit jobban rányomtam az ujjam) a bal oldalát ahol kicsit eláll, nem szeretnék ilyen meglepetésbe futni.. -
bb68
tag
válasz
Tomocop
üzenetére
Én hétfőn vettem az Euronics üzletben egy refurbished nexus 7 -et 50000 ft-ért.Teljesen gyári csomagolásban volt a tablet.Előttem bontották fel a dobozt.Az eladó rendes volt. Mindent kipróbálhattam rajta.Wifi, kijelző,hang stb.Egy jó öt percig nyomkodhattam.Igaz egy pár napja használom de teljesen rendben van a készülék.Nem recseg az illesztések mondhatni tökéletesek egy hajszálkarcot nem találtam rajta.Úgyhogy maximálisan meg vagyok vele elégedve.
-
|AP|
veterán
A battery stats-ben látom, hogy állandóan fut a térkép a háttérben. Akkor is, ha nem nyitom meg. Gondolom ilyenkor a GPS is eszi az akkut, pedig bent a szobában nincs túl sok szükség rá.
A kérdés csak az, hogy miért kapcsol be? Használok egy időjárás widgetet, helymeghatározással, valószínűleg ez kapcsolgatja be a gps-t, ezáltal a térképet is.
Arra gondoltam, ha a helymeghatározásnál kilövök mindent, nem engedélyezem használni a gps-t, a widgetet pedig fixen átállítom Budapestre, akkor talán a térkép sem fog futni a háttérben. Ez így van? -
voros89
tag
Kinek volt már szervizbe a tabja? Kb mennyire gyorsak? Kb efy hete vitte el tőlem a dhl futár aztán másnap már a külfőldi szervizbe volt...
-
Tomocop
csendes tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy mik a véleményetek ezekről a refubrished termékekről?
MM, hogy sokat számít, hogy csak 1 év garanciát kapok rá?
Az áruk roppant csábítóak (50 ért 8gb-s).üdv
-
Jano_023
őstag
Hali, ígértem pár képet egy táskáról. Az ára 4k , hervisben lehet kapni.
-
havri1
félisten
válasz
belavagyokbp
üzenetére
Az elején nekem is így volt, de addig allitgattam, ameddig jól beallitotta a magokat.
De azóta isten:-D -
belavagyokbp
aktív tag
válasz
havri1
üzenetére
Én is pont ezt a combo-t próbáltam a múlthéten, nagyon gyors volt, de nekem nagyon merítette az aksit is. A Faux Kernel Enhancemen-ben pedig azt írta, hogy folyamatosan mind a négy mag maxon pörög, hiába nem nyúltam a képernyőhőz vagy 10-20 másodperce. Amúgy mindent pontosan úgy állítottam be, ahogy az XDA-s topikban írja. Most lecseréltem Franco-kernelre, sokkal kevésbé szívja az akksit, sebességben pedig nem sokkal marad el.
(#14017) mathaus=): Hivatalosan egyik sem kompatibilis, de elég egyszerűen megoldható a dolog. WhatsApp-nál kézzel telepíted az apk-t (csak az ismeretlen forrásokat kell bekapcsolni), vibernél ugyan ez, plusz egy telefonszámot kell megadni, ahova küldik az SMS-t, majd a kapott kódot a tableten kell beírni.
-
mathaus=)
senior tag
Sziasztok! A gépen használható a Whatsapp, Viber es társai?
Köszönöm a válaszokat! -
havri1
félisten
Találtam egy (számomra) ideális kernel + beállítás párost a Nexus7-re.
Paranoidandroid 3.5
grouper-faux123-kernel-v018m.zipFaux123_Kernel_Enhancemen -ben a beállítások :
Az XDA-n a leírás a kernel beállításáról :
FauxClock App recommended Settings"
CPU Control
Max clock - GHz 1.6 GHz for performance, 1.3 GHz for battery
Min clock - MHz 100 MHz for both
CPU Governor - Interactive for performance and for battery
CPU Quiet Governor - userspace for performance, Balanced for Battery
Tegra3 Freq Cap - Off for performance, On for battery
Set On Boot - OnVoltage Control
Set On Boot -
Global CPU Voltage - Your preferenceInteractive gov control
Hispeed - 85 for both
Hispeed Frequency - 1.6 GHz for performance, 1.3 GHz for battery
Timer Rate - 20000 for both
Min Sampling Rate - 50000 for both
Set On Boot - OnGPU Control
GPU Governor - ondemand for both
GPU Fast Response - 80% for Performance, 40% for battery
Set On Boot - On for bothI/O Scheduler Control
I/O Scheduler (eMMC) - SIO for both
Readhead Size (eMMC) - 768 for both
Set On Boot - On for bothMisc Control
Dynamic File Sync - On for both
TCP Congestion Control - Westwood for both -
gps76
őstag
válasz
csaby9
üzenetére
Egy kicsit el vagytok tévedve a töltéssel kapcsolatban...
A Nexushoz nem véletlenűl adnak 2A-es töltőt,hanem ha teljesen le van merülve,és maximális fényerőn,teljesen leterhelve pl.játékkal,wifin,stb. is elbírja.
Ezekben az akkukban csak egy egyszerű elektronika van ami a túltöltésért,túlmerülésért,rövidzár ellen,egyéb ilyen apróbb dolgokért felel. A laptopokban már olyat is tud,hogy áramot szabályoz,sőt van egy eprom benne amibe írja a töltési ciklusok számát és ennek növekedésével egyre alacsonyabb töltöttséget enged az akkuba,a robbanásveszély,stb elkerülésére.
Én kétnaponta esténként szoktam egy 500 mA-es töltővel tölteni,5-6 óra alatt tölti fel.
A kijelző sárgulásra hogyan kell bejelenteni garanciába,illetve milyen mértékűnek kell lennie a hibának,hogy elfogadják? -
stomi76
tag
Sziasztok!
Valami jó autós tatrót tudnátok ajánlani?
-
brumi1024
veterán
válasz
csaby9
üzenetére
Ebben minden benne van amit a li-ion töltésről tudni érdemes, egy biztos, nem 430 mA-es töltőárammal tölt a töltő az első fázisban, különben tényleg 13-14 óra lenne egy teljes feltöltés.
(#14011) csaby9: Ha 430 mA-es töltőárammal töltesz egy 4325 mAh-s akksit, akkor szerinted mennyi idő kell egy teljes töltéshez(a veszteségektől eltekintve)? 10 óra. Amúgy kevered a Ni-mh akksikkal, ugyanis ott ajánlott a kapacitás 10%-ával tölteni.
-
csaby9
tag
válasz
nagypasztor
üzenetére
Igen valamijen szinten ez igaz mert a gyártók az akku elektrónikájával összhangba gyártják a töltőket,ezért is van az hogy,két azonos pl 2 A-es töltő más gyártótol egészen más időt produkál ugyanazon ezköz töltésénél. Amugy a litium ion akkuk nagyon kényesek a töltésre ezért több védelem is van az akkuba épitve.A gyártók amugy nem is ajánlják más gyártótol származó töltő használatát,pont azért mert nincs összehangolva az akkuval,de ettől függetlenül azért lehet mással is tölteni én sem hordok minden ezközhöz külön töltőt viszont azért tesztelni szoktam hogy kb annyi idő alatt töltse mint a gyári akkor biztos nem lessz baj.Amugy az aksiba lévő elektronika szabályozza a töltést az áramfelvételt,az akku hömérsékletet meg sok dolgot figyel és ha valami nem stimmel letiltja a töltést ezért se lehet nagy gond másik töltő használata.
-
nagypasztor
tag
válasz
nagypasztor
üzenetére
Most beszéltem egyébként egy BME-s hallgatóval, és megemlítettem neki ezt a töltős dolgot. Szerinte csökken az élettartama az akksinak, ha magasabb áramerősséggel töltöd a kelleténél, mert valószínűleg az akksi tervezői optimalizálták az akksit, hogy egy bizonyos töltésen jó élettartamot érjen el, és ha túl rendszeres az a magasabb amperes töltés, akkor hamarabb fog kipurcanni.
-
csaby9
tag
válasz
nagypasztor
üzenetére
Bocs nem neked szántam a választ hanem brumi1024-nek.
-
csaby9
tag
válasz
nagypasztor
üzenetére
Igen abban igazad van hogy ha nagyobb az amper akkor gyorsabban tölt viszont ha egy ekkora aksinak másfél ampert adsz az biztos hogy el fog szálni.de nem érdemes ezen vitatkozni a lényeg hogy,nyugodtan lehet teló töltővel tabletet és fordítva is tölteni,ha a feszültség megeggyezik.
-
nagypasztor
tag
válasz
csaby9
üzenetére
Szerintem meg ha a 4300 mAh-ás akksit 430mA-rel töltöd, akkor a töltési idő 15 óra lenne...
Mivel a nexus töltési ideje 3-4 óra, ezért minimum 3-szor akkora áramerősséggel kell, hogy töltsön a töltője!
Ez a régi akksi töltőknél is így volt. Hiába volt 9V és 275mA a töltő, a 9V 1A-es sokkal rövidebb idő alatt feltöltötte, tehát valószínűleg annyival töltött maga a töltő, mint amennyi rá volt írva! Ezért nem osztom azt, hogy mindegy az amperszám!
A magasabb amperszámú gyorsabban tölt fel. -
brumi1024
veterán
válasz
nagypasztor
üzenetére
4325 mAh vagy 4.325 Ah, teljesen jól írta. Az hogy van előtte egy mili prefixum csak egy 1/1000-res szorzót ad. Általában egyébként elektronikus eszközöknél mAh-t adnak meg.
-
csaby9
tag
válasz
CHIPman
üzenetére
Nos egy pici gyorstalpaló töltés ügyben.Az akkuk tartalmaznak egy elektrónikát ami szabályozza a töltést .A töltőnél csak a kimenő feszültség számít az amper nem. Ami rá van irva amper az a terhelhetőséget jelenti nem azt hogy mennyivel tölt.A nexus akkuja 4300 miliamper órás, az akku ezért kb 430. Miliamperrel töltődik kb az aksi kapacításának a 10%- ával.A töltésnél tehát csak töltő kimenő feszültségét kell nézni.Persze a gyártók alkalmaznak különböző apró trükköket hogy másik kábellel és másik töltővel ne lehessen tölteni az eszközeiket,de ettől még ha a feszültség megeggyezik nyugodtan lehet tölteni bármit bármivel,legfeljebb nem tölti fel ojan gyorsan mint a gyári.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Diablo IV
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Építő/felújító topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple iPad Air (2026) 11" M4 Wi-Fi 128GB Space Gray ! ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Újszerű Apple iPad 10th Gen 64GB, Wi-Fi, 99% akku, 12 hónap garancia!
- iPad Pro 12.9" M1 256GB 2021 - touchpad keyboard, pencil 2 - full, garancia (116)
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 gen M1 64GB, Wi-Fi, 97% akku, 12 hónap garancia!
- Apple iPad 10 Gen 64GB WiFi (2022) Újszerű,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple MacBook Air 13" M3 (2024) 16GB / 256GB asztroszürke
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Este, ha elalszik a család, akkor bontok egy sört, és nekiesek felrakni a paranoidot. Egyenlőre csak bekapcsoltam, és feldugtam tölteni.
, én vásároltam hozzá, és az a tapasztalat, hogy nagyon megérte
Múlt hét pénteken rendeltem meg egy T pontban.
Az úgy elég durva, ha valóban úgy volt, és nem izomból szorította..