- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Melyik most a legegyszerűbb módja a rootolásnak? Nem vagyok egy nagy szakértő ebben, rootolás meg bootloader meg ilyenek, csak 3G stick-et szeretnék használni netezéshez, OTG-n keresztül, és azt olvastam ahhoz kell a root.
Ezt a Nexus 7 one click root tool-t találtam XDA-n, ezzel van valakinek tapasztalata? 4.2.2-es már a rendszer, működik ez vele?
Olvastam negatív és pozitív hozzászólásokat is a fórumban, de gondoltam előbb megkérdezem....hátha esetleg tud valaki még ennél is egyszerűbb "root+clockworkmod+superuser" progit, ami ezeket megcsinálja egy kattintással....Üdv
-
Mtomasz81
tag
Valaki Equalizert próbált már rátelepíteni a nexux 7-re, mert ezt a programot találtam: Equalizer FULL v3.2.7.apk Szerintetek?
-
alacka
tag
válasz
luna40 #10186 üzenetére
Az, hogy te bekapcsolt képernyővel játszol és nézed a filmeket.
Apropo médiaszerver!
Nexus - Tároló (PC/notebook + külső merevlemez) + Smart TV
Az alábbi lejátszókkal próbálkoztam, az otthoni hálózaton fellelhető filmek lejátszására.
Skifta, iMediaShare, MediaHouse, BubbleUPnP, UPnPlay ArkMC
elég vegyes ..
Ami meglepett, egy telefonon rögzített mp4 file, amit TV-n nem tudtam lejátszatni
(azt hittem a Nexus küldi majd vmi szabványos formájú stream-ben a kiválasztott médiaeszközöknek,
közben meg úgy tűnik a TV nem tudja kódolni - hogy is van ez, csak média megosztó, indító és távvezérlő?),
s a Nexusomat választva lejátszónak is eltérő eredményeket hozott: szakadozás, hang hiánya némelyiknél.Mi a tuti?
-
Skynet258
veterán
Azért azt ne felejtsétek el, hogy ez egy developer preview, azaz fejlesztőknek szól elsősorban, hogy nagyjából látható legyen, milyen lesz majd a végleges rendszer. Mondhatni tehát nem is béta, hanem alfa. Hogy a végeleges milyen lesz, azt még csak nyomokban lehet felfedezni...
fPApi: a kolléga valószínűleg inkább az akksiszívó Mediaszerver folyamatra kérdezett rá...
-
brumi1024
veterán
válasz
belavagyokbp #10176 üzenetére
Olvasd el a toolkit faq-ját az xda-n. Ott van egy kérdés a win8-al kapcsolatban, ha azokat a lépéseket megcsinálod tökéletesen menni fog a nexus toolkit által feltelepíthető driverrel a gép. Bocsi mobilrol nehézkes linkelnem.
-
TOZ
addikt
válasz
watercooling #10191 üzenetére
Desktop verziót 0710 óta tolom (igazából 0704 óta, de az azért nem számít, mert akkor még volt mellette Windows), szoval én nem írom le, egyelőre azonban ez még nem elég, ma már nem elég...
-
TOZ
addikt
Na ment vissza a 4.2.2.
Ennyit az Ubunturol. -
leslieke
Jómunkásember
válasz
BigBlackDog #10178 üzenetére
Jó eredmény ez.
-
kovsol
titán
válasz
BigBlackDog #10181 üzenetére
Akkor teljesen jó szerint ez, bár még javulhat egy kicsit a helyzet ha az android megszokja a hardvert
Telefonom friss rommal mindig kevesebb ideig bírja mint mikor már huzamosabb ideje rajta van a rendszer.
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz
belavagyokbp #10176 üzenetére
Közben ránéztem a toolkitre, "backup->backup your internal storage" menü alatt "error: device offline" hibát kapok...
-
kovsol
titán
válasz
BigBlackDog #10178 üzenetére
Mennyit játszottál rajta ebből ?
-
BigBlackDog
veterán
Dupla
-
BigBlackDog
veterán
Képet tartalmazó hsz-t ne szerkesszetek. Új hozzászólásként jeleníti meg.
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz
assemble #10174 üzenetére
Legutóbb mikor lementettem mindent, akkor kissebb részletekben másoltam, és a nagyobb android mappát ott hagytam éjszakára. Reggel megnézem, mondom biztos már kész, erre windows ablak: xy fájl már létezik felülírod? 63%-nál volt, hát nem voltam túlságosan boldog
(#10175) Syl: Win8-at használok, ami nemigazán támogat másik drivert a sajátjain kívül, így a Toolkitet is csak úgy tudom használni, hogy felraktam a "PDAnet" nevű progamot. Ez elég sufnisan, de megoldja, hogy lássa az N7-et a program, ráflashelni rátudok romot, de lementeni még nem próbáltam vele.
Amúgy a belső tárhelyet is lementi? A romot már lementettem TWRP-vel. -
Syl
nagyúr
válasz
belavagyokbp #10173 üzenetére
De a mentést miért nem Nexus Toolkittel végzed?
-
assemble
addikt
válasz
belavagyokbp #10173 üzenetére
Hagyd ugy ejszakara, reggelre biztos meglesz
-
assemble
addikt
válasz
belavagyokbp #10167 üzenetére
Mountolni nem fogod tudni, mert egy particio az egesz tarhely, igy ha mountolnad, addig az eszkoz az alapveto rendszerfile-okhoz sem ferne hozza, szoval meghalna minden. Lehetseges lenne ha pl kettevagnad a fo particiot es csinalnal egy adat particiot, de az meg tobb egyeb problemat vet fel.
Es hat igen, az MTP-s megoldas joval szarabb es lassabb, de valahogy azert tul lehet elni, lehetne rosszabb is lasd: itunes
Azt a masolast a helyedben ujrakezdenem -
Syl
nagyúr
válasz
kovsol #10166 üzenetére
De hogy fognak erre fejleszteni, ha szinte semmi nem működik? Például ha valaki ír egy magyar billentyűzet programot/kiosztást, azt hogy fogom átváltani? Mert beállítás nincs. Illetve minden futó program menüjében van beállítás gomb, de egyikben sem működik.
Most nem azért, de az MS ettől sokkal használhatóbb fejlesztői verziókat szokott kiadni.
(#10168) leslieke
Ne tedd.
Én most elszöszölök vele holnap délutánig. Merthogy backupot nem csináltam, a nexus tools meg az irodában van. Itthon ubuntun nem nagyon akar futni -
tupijani
tag
-
belavagyokbp
aktív tag
4.2-es androidban meglehet oldani, hogy tárhelyként csatlakozzon az N7? Mondom én is kipróbálom az ubuntut, de előtte lementem az adataimat, kb fél órája "a fájlok másolásához szükséges idő kiszámítása" ablakot nézem, és még egy bitet nem másolt ez a f*s.
-
Syl
nagyúr
Nem találok ebben semmit, vaze. A wifit is kb 5x-re sikerült beállítani
Beléptem a PH-ra és vagy 10 percig masszíroztam a "teljes verzió" linket, mire átváltott
Jó lesz ez, de mikor? Ez nem béta. Pre-Alpha!(#10164) tupijani
Egyszerű a fa****! Majdnem mondtam
Persze RTFM. Csak találjam meg. -
Syl
nagyúr
Húúú, baszki. Ehhez manual kell
-
thxer
aktív tag
Ez a rendszer még nagyon kezdetleges, dísz ikonok vannak, dísz értesítésekkel, de igazából semmire nem alkalmas. Viszont a semmit gyorsan tudja
-
kovsol
titán
Én nem adnám fel az androidos szoftver támogatást egy ilyen korai stádiumban lévő rendszer miatt. Ez mondjuk az én véleményem
(#10160) thxer ezen most hangosan felnevettem
-
leslieke
Jómunkásember
Tapasztalatok engem is érdekelnek!
-
tupijani
tag
Aki felrakta az ubuntu touch verziót, megtenné, hogy ír róla és a tapasztalatairól? Előre is köszönöm. Pillanatnyilag nincs ubuntum telepítve, ezért érdekelne, hogy a marketingen kívül vajon milyen oka van ennek a körülményes telepítésnek, recovery pl. miért nem jó hozzá?
-
TOZ
addikt
Ugy is van.
-
TOZ
addikt
Elvileg 5PM CET, is jon az Ubuntu Touch...
-
tt124307
tag
válasz
brumi1024 #10132 üzenetére
Nálam is megvan ez a wifi-eldobásos történet. Szerintem biztos nem hardveres, illetve hátlap leszedése / visszarakása nem fogja megoldani. A tablet újraindítása eddig megoldotta, ilyenkor 1-2 nap után jelentkezik újra (vagy elképzelhető, hogy tovább is bírja). Először azt hittem, hogy az otthoni routerrel (tplink tl-1043nd + openwrt) nem szeretik egymást, de tegnapelőtt melóhelyen is előadta, pedig itt teljesen más környezet van. Fórumokon nagyon sokan panaszkodnak, de semmi használható ötlet nem volt eddig. Recovery-ből wipe-ot még nem próbáltam, az az igazság, hogy vártam arra, talán 4.2.2 alatt megoldódik, de nem (nálam a 4.1.2 kb. 10 percig volt fent és utána egyből 4.1.2-vel használtam). Jobb híján megpróbálok majd esetleg valami custom ROM-ot, ha CM alatt is csinálja, akkor passzolok.
-
Stimpy001
aktív tag
Nah nekem is visszajött a szervizből az N7, kerek 1 hét volt a javítás mindennel együtt. Ez szerintem teljesen korrekt, házhoz jöttek érte/hozták.
A mellékelt papír alapján ezeket cserélték benne:
- ME370T-1B LCD MOD+TOPCASE ASSY
- ME370T MAIN_BD_1G/T30L/NFC/ASAz LCD panel az megvan, de a másik alkatrész mi lehet? Nem kapcsolt be a cucc+alacsony fényerőn villódzott a kijelző.
Amúgy USA-ból származik a készülék, használtan vettem, semmilyen papírom nem volt róla + rootolt custom ROM volt rajta.Simán garizták kérdés nélkül....
-
alacka
tag
Na feltettem az összes szemüvegem.
Gyárthatsz magadnak is.
Pici szára vékony, sürü kb. 1 cm-es rugóból áll, ami majd követi a felület és a pen közötti szõgeltéréseket,
azaz nem kell merõlegesen rajzolgatni. Minél vékonyabb a rugó, annál kevesebbet takar ki a látótérbõl, pontosabb az illesztés.
Ezt hozzáincludingolod egy átlátszó müanyag papucshoz, (anyaga, mint a szemüvegpapucsok ami az orrnyergen támasztanak). Lényege, hogy átlátszó! Szintén a kilátás végett, ugye belátható?
Nexusra, mer igen érzékeny jószág, elegendõ 8 mm átmérõjû tappancs.
Na ha ez össze van berhelve, akkor beleapplikálhatod egy halom elhasznált filc, vagy golyós tollba.
A papucsra meg 8 mm es atmérõben ragaszthatsz vezetõ fóliát, pl mint amit ráteszel védõfóliának, vagy amiben küldték a Nexust (nem dobtam ki) az is vezet, úgyhogy van életfogytig fólia, ha a stylusaim elhasználódnának (a fólia kophat el valamikor rajta, mert abból is küldtek egy rahedlivel).
Amúgy potom áron, fillérekért lehet hegyeket rendelni.Azért nyithatna valaki egy háziszervízt, úgy látszik nagyon, hogy hanyag összerakásból ered egy halom hiba, amit aztán újabbal tetéznek.
-
brumi1024
veterán
Ha valakit érdekel:
Ubuntu Nexus 10-en: Engadget hands-on
És elvileg itt a Nexus 7-re való verzió: [link].
Telepítéshez szükséges infók pedig itt. -
brumi1024
veterán
-
alacka
tag
-
brumi1024
veterán
Na visszajött a tabletem tegnap Csehországból(kijelzőcserén volt furcsa gyári lenyomatok miatt, szerintem fordítva(értsd: belseje nézett ki) rakták fel anno a gyárban, de megcsinálták, kicserélték, 2 hét alatt vissza is jött). Fel is ment a 4.2.2, egész jó lett, de a wifi bug viszont előjött, ha nem a router mellett állok, akkor az első komolyabb adatátvitelre eldobja egy pillanatra a jelet és azonnal vissza is kapcsolódik. Más is tapasztalt ilyet?
Más kérdés: ki melyik kernelre esküszik? franco?
-
Mankó
veterán
válasz
bbuffy #10116 üzenetére
Eddig 8 , 8 es fel ora aksi ido volt, vegig wifivel, minimum fenyeron, kikapcsolt szinkronizalassal. Este csak rahajtottam a magneses fedelet es kesz.
Mostanaban viszont visszaesett 7 ora kornyekere, ezert wipe-oltam, factory reset, update4.2.2-re, helyzet valtozatlan. Meg keresem mi az oka a visszaesesnek. -
alacka
tag
-
alacka
tag
válasz
eros50 #10126 üzenetére
Én ellenben Dagitól közvetlen, volt vagy 6 nap mire megjött. Nagyonfaja!
Emiatt nem Flyeres lettem, meg e fórum miatt.
Sztem életem legjobb döntése. (nejem úgyseolvassa)......azthiszemSyl
Ráadásul odavissza végigsikerült mennem egy zsigával rajta, és még mindig megvan nem a zsiga! -
n.andras74
aktív tag
Valaki segítsen mit kell engedélyezni, hogy legyenek képek a böngészőbe és a facebookon...Barátnőm most vette. Kint dolgozik és innen én nem tudok segíteni neki mit csináljon...vadonat új most 4,2re frissült...
-
Hegasus
senior tag
simán lehetséges
próbáld ki: wifi nélkül ott hagyod bekapcsolt minimum kijelzővel az asztalon egy képpel, vagy pdf-el... lesz az több is
amúgy valahogy biztos kihozta, nem lenne értelme a fényképboltal bebüfögni ilyesmit (uv, custom rom, semmi használat), az már más kérdés, hogy nem megy vele sokra.mivel én szinte csak játszom, nekem úgy van 3-4 nap után 4-5 óra kijelző, ami játékkal egész jó.
btw: melyik jobb (smúszabb) játékokhoz 4.1.2 vagy 4.2.2.? -
Peet91
aktív tag
válasz
bbuffy #10116 üzenetére
Nekem offline filmezés/wifin streamelt videónézés, chrome böngészés mellett, üresjáráson mindig repülőgép módban tartva átlag 7-8 óra képernyő bekapcs. A többség véleménye korábban az volt, hogy a chrome eléggé kajálja az erőforrásokat, más böngészőkkel jobb akkuidőket produkáltak, azóta a 4.2.2-es frissítéssel csavartak egyet a chrome optimalizáltságán, én nem tapasztaltam számottevő különbséget, alapvetően meg vagyok elégedve az N7 üzemidejével.
-
TOZ
addikt
Az iment megprobaltam felrakni az Ubuntut... 20 percig ment az install core... meguntam... android factory image flash...
-
fatty
aktív tag
válasz
bbuffy #10116 üzenetére
Eddigi max 8h korul volt, xda topikban van par screenshot hihetetlennek tuno 12 orarol is, ez eleg photoshop gyanus
-
bbuffy
senior tag
Hy!
Tapasztalt rókáktól kérdezném elsősorban, hogy vegyes felhasználás mellett a wifis modellnél, milyen akksiidők vannak?
A gyári kilenc óra persze egy vicc, de azért kíváncsi lennék egyéni tapasztalatokra, esetleg fortélyokra amik növelik a feltöltött tartamot. -
Balinov
titán
válasz
Adam_Shepard #10108 üzenetére
hogyhogy milyen? microSIM
-
Kaminski
tag
Persze, igazad van! Minden tiszteletem a fejlesztőké! Csak hangosan gongolkodtam egy esetleges másik lehetőségről! Nyílván nem kellett volna rögtön frissíreni. De azért még sokan tartanak ettől a neten megadom a kártyám adatait vagy utalom ide oda kitudja kinek. Én nem is oly rég kaptam egy olyan gmailt, hogy vki be akart lépni a fiókomba valahonnan az USA ból azonnal változtassam meg a jelszavam!
-
Adam_Shepard
addikt
Aki használt már 32 gb-set az pls írja már meg , hogy milyen sim kari kell bele
-
turho
addikt
Aki itt hozzáértő, elmondaná nekem hogyan lehet a Nexusra garit intézni, illetve ellenőrizni az érvényességét?
Itt vettem egyet bontatlanul a fórumon, és érdekelne, mit hogyan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Windows 11
- Netfone
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- BestBuy topik
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest