Hirdetés
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Google Pixel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
tupijani
tag
válasz
fermacht1994 #8199 üzenetére
Régebbi, de használható
[link] -
tupijani
tag
válasz
fermacht1994 #8194 üzenetére
Én inkább felraknám a cwm-et, de tudtommal a dolog működik úgy is. A cwm már tapis megoldású, nem kell a gombokkal navigálni. Ha jól emlékszem, a toolkit is felrak recoverit, az is jó.
-
Dzsuri89
őstag
válasz
fermacht1994 #8194 üzenetére
CMW-vel kell, ahogy telefonon is.
Én nem raktam még fel Nexus 7-re CM-et, de szerintem semmiben nem különbözik a telefonos változattól a felrakása.
Toolkittel rakhatsz fel CMW-t, aztán a romot meg CMW-ből rakod fel értelemszerűen. Tanácsos a 3 darab WIPE!Itt van a hivatlos CM oldalon az összes rom (nightly és stable)%
(#8195) H3gam
Persze, semmi nyoma nem lesz! -
Hegasus
senior tag
De jó hogy megkérdeztem a backup dolgot
Szóval root nélkül is lementhetem a játékok mentéseit a toolkit-el, csak akkor kell rootolni, ha vissza akarom tölteni őket... ami remélem nem következik be egyhamar...
és nem csak magát a programot menti, és semmi beállítást, meg mentést, mert már jártam így a root nélkül backup programokkal a telefonomon....amúgy a bootloadert minden nyom nélkül vissza lehet zárni, ha garanciáztatni kéne ugye?
-
tupijani
tag
válasz
fermacht1994 #8191 üzenetére
Letöltöd a playről a Cyanogen Mod downloadert, és vele a legfrissebb cm 10.1-et. Ezt a zip fájlt recoveriben telepíted. Nem árt előtte a két wipe-ot futtatni, főleg ha stock rom van a tabon. Utánna már van saját frissítője. Ja és trükközés nélkül olvassa az SD kártyákat.
-
alacka
tag
válasz
Cingáriusz #8189 üzenetére
Időközben megtalláltam az üdvözítő fény és,hangerő állítót akár a status soron is.
Display brightness, s ugyanattól a cégtől a hangerő is.fermacht... ytube?
-
fermacht1994
aktív tag
Valaki tudna segíteni a cm 10.1 felrakásában :s telora már raktam fel de itt bonyolultabbnak tűnik a dolog nincs valakinek Magyar leírása?
-
-
Dzsuri89
őstag
válasz
Dzsuri89 #8176 üzenetére
Megkérdeztem egy másik topikban ezt a wipe-os dolgot és ezt a választ kaptam.
"Wipe Cache és Dalvik-cache amit csinál az OTA"
Tapasztalataim szerint akkor is kell egy full gyári visszaállítást csinálni, mert úgy sose volt semmi gondom a rendszerrel.
---
Amikor megnyomjátok "picit" erősebben a kijelzőt, akkor nektek is bevillanások, elszíneződik, mint a régebbi kijelzők? Azért kérdezem, mert életemben 3 érintőképernyős telefonom volt és azoknál ez a jelenség soha nem állt fent. Olyan érzésem van ilyenkor mint amikor egy sima lcd monitort nyomkodok, ami nem érintős. -
alacka
tag
válasz
Skynet258 #8140 üzenetére
Asszed aludtam valamit?
S ezt főfoglalkozásban űzöd? Volt egy pár progi, ami az én országomban nem elérhető. Einstein, Alex, Rope nagyon tetszik, szeretem a TIM jellegű kreatív agyaló progikat, zseni unokámnak is tetszenek! 16. oldalon járok, Forma1, foci, civilizáció , 7cities-re HAJAZÓ
cool és méltányos app tippjeid vannak?
Ez milyen játékból lehet? Vmi fényerő buzgerálónál láttam. -
-Gerzson-
aktív tag
-
krino
tag
Sziasztok Srácok, hogy ha szeretnék a jövőben esetleg pendrive-ról filmet nézni stb, azt hogy lehet a legegyszerűbben elintézni? (nem nagyon tudok mókolni és nem is nagyon szeretnék, eléggé új vagyok az android világban, jó szerivel semmit nem tudok, ezért eléggé idegenül hangzik ez a sok rootolás stb. amit írtok.)
-
Dzsuri89
őstag
Persze, előfordult már sajnos. Ugye minden rom csere előtt érdemes/kell 3 wipe-t csinálni, hogy a rendszer normálisan működjön. Az OTA frissítés például nem hiszem, hogy valamit is wipeolna, (de ha nem így van, akkor javítson ki valaki legyen szíves), ezért ezek után érdemes egy gyári visszaállítást csinálni.
-
ssspr
csendes tag
-
Dzsuri89
őstag
Én meg csak azt használom.
(#8167) lafaty80
Tudom, hogy sehogy, már 2 éve vagyok androidos élvonalban.(#8170) -Gerzson
Nem irigyellek akkor. Még jó, hogy nálunk csak én használom a táblát meg fater, de ő 2 hétben egyszer és csak net, úgyhogy nálam nem probléma. Amúgy én tolok egy gyári visszaállítást minden frissítés után, hogy tiszta lappal induljon a rendszer és elkerüljem a sok hülye hibát, amiket már telefonon megtapasztaltam az elmúlt jó pár hónap alatt. Ilyen például a gyorsabb aksi merülés és társai. -
zumek
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan a birtokomba kerül egy N7. Feltétlenül szeretnék hozzá billentyűzetes tokot. Mi a tapasztalat, milyet ajánlanátok, hol tudnám beszerezni (esetleg linkek)?
Köszi!
-
ssspr
csendes tag
válasz
Szaszabond #8156 üzenetére
Nekem sok Játékkal több lett, mint egy giga
-
válasz
Szaszabond #8156 üzenetére
Nekem razr-on elég sokat, kb fél giga, (realracing2, top gear stunt..., néhány kisebb)
-
Szaszabond
aktív tag
A Titanium Backup mennyi helyet foglal el a mentéseknek? Még nem használtam eddig. Igazából szeretnék biztonsági mentést készíteni, de leginkább csak mondjuk a beállításaimról illetve a játékmentésekről. Tud e ez a program csak ilyet mondjuk egy gombnyomásra, vagy inkább a teljes gépet menti le? Mert nekem per pillanat 3 giga hely van szabadon a gépen , így gondolom, ha mindent lement akkor ennyi helyre nem fér fel. A telepített programokat nem nagyon kellene lementenie, hiszen azok szinkronizálva vannak a gmail accounttal.
-
alacka
tag
TSF Shell [link] 7:35-, 13:30-tól egyszerűen megveszek!
-
Syl
nagyúr
válasz
dejaris #8148 üzenetére
Igazából úgy mindenkinek, mert látom általános az a tévedés, hogy a backup mentéshez root kell. Nem kell.
Root a visszaállításhoz kell.Azt meg hogy a programok hol tárolják a beállításaikat, nem tudom.
De a Titanium Backup pl. az adott programot a beállításaival együtt menti le. -
alacka
tag
Tökéletesen. Időjársban olyat keresek, amelyikben tetszőleges helyeken, nem csak néhányon meg tudom nézni, s a helyeket újra ki tudom választani keresgetés nélkül, s néhány napi előrejelzést is mutat, s az sm árt ha nagyjából pontosak is. Nyelv mindegy, csak ne ázsiai krixkrax legyen.
-
-
ssspr
csendes tag
Én a Nova launchert használom, az ingyeneset egyelőre, de gondolkozom a fizetősön. Kedvenc widgetem tegnap óta a templock: nekem csúszkára van állítva a feloldás, és ez a widget egy gombnyomásra átállítja pin-kódosra, de csak egy feloldás erejéig. Így amikor mondjuk melóhelyen ott hagyom egy pillanatig, akkor ezzel zárom. Nem tudom, mennyire érthető
meg a HD widgets, időjárásra. De ez ízlés dolga, mindenkinek más tetszik. -
alacka
tag
válasz
Balázs1621 #8141 üzenetére
+sspr. köszi, nyáladzok
kedvelt schell, widget, launcher?
+varesz11 en sajna berzenkedenem is balazs, skynet bocs -
Skynet258
veterán
Nálam találsz 21 oldalnyi játékbemutatót, nyálazd át, hátha találsz valami. Általában azokról írok, amik nekem is tetszenek.
-
Hegasus
senior tag
válasz
watercooling #8130 üzenetére
ohhh értem már, tehát bootloadert nyitok, aztán rootolok, majd jön a frissítés akkor elveszik a root melyet pillanatok alatt visszarakok, de az adatok megmaradnak, a változatlan bootloader miatt.
Egy rövid leírás található valahol a bootloader nyitásához/zárásához? -
TOZ
addikt
válasz
Balázs1621 #8131 üzenetére
Paranoidot sokan kedvelik.
Más.
Utángyártott PS3 kontrollert érdemes venni a dragaszaghoz? Megy vele rendesen? -
alacka
tag
Apropó játékmentések. Szívesen fogadok Nexusra valami szuper játék tippeket. A playen nemigazán botlottam bele, de lehet csak azért van, mert a túrkálókat sem szeretem.
-
Balázs1621
senior tag
Melyik a legjobb CM Nexus 7-re, minden sallangtól mentes? Amit frissítenek folyamatosan, illetve lehet váltani tablet/phone ui között olyan kellene.
-
Hegasus
senior tag
válasz
Dzsuri89 #8120 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Bootloadert úgyse akarok nyitni, szóval nagyszerű!
Jah és ha rootoltam, akkor az még garancia köteles, vagy előbb el kell tüntetnem a root-ot (gondolom ezt is a toolkit-el) és utána garanciáztatni (amit remélem nem kell majd)
szóval akkor jelszóval levédeni a könyvtárához való hozzáférést nem lehetséges? -
fermacht1994
aktív tag
Használ valaki cm 10.1 et???
-
ssspr
csendes tag
Nekem ezzel nincs gondom, első dolgom volt rootolni, most meg hetente mentek rá titaniummal... Csak abban nem vagyok , hogy ha felrakok rá egy cm10-et,mondjuk, akkor a visszaállítást követően meglesznek - e a játék mentéseim.
amúgy ha már Explorer : ajánlom az Antek-et, nagyon hasznos. -
alacka
tag
Ti milyen indítókat, widgeteket használtok?
Ismeritek a TSF Launcher/Shell-t? Elképesztő! Viszket a pénztárcám.
Van jó ajánlatotok?
Nekem most az ElixirW 5x1 9*1 átméretezhető wg jön be. Egy sorban így tetstetősen fekvőben 20 állóban 16 indítóikont, kapcsolót tudok kirakni tetszés szerint. Szuper lenne scrollozhatós, de olyat nem találtam. -
Syl
nagyúr
Lementeni simán, nem rootolt készüléken is lehet. Az adatok visszaállításához kell root!
Próbáld ki.
Például az ES File Explorerben bekapcsolod az "Up to root" kapcsolót és lazán tudsz navigálni a rendszermappákban. Sőt bármit ki tudsz onnan másolni.Dzsuri89
Mint írtam, nem rootolot készüléken is láthatóak a rendszerfájlok. Csak írni/módosítani nem lehet.
-
Dzsuri89
őstag
válasz
Hegasus #8118 üzenetére
A dolgaid csak akkor vesznek el, ha bootloadert nyitsz. Ha jön egy frissítés, akkor csak a root veszik el, de azt utána a toolkittel pillanatok alatt vissza rakhatod. :-)
Abban különbözik a rootolt a nem rootolttól, hogy látod a rendszer mappákat is, vagyis az egész / alatt található mappákat. Rendszer progikat tudsz eltávolítani TB-vel például. Tudod blokkolni a hülye reklámokat egy program segítségével. :-)
Olyan fájlkezelő kell ami támogatja a rootot. Azért ennyire nem kell félni a feltörésektől. :-)
Játékok és programok mentésére a Titanium Backup-ot ajánlom. 2 éve van Androidos kütyüm és azóta használom hibák nélkül. :-) -
Hegasus
senior tag
Sziasztok!
Én is boldog tulajdonosa lettem egy 32gb-os wifisnek, most töltődik, de miután kész egyből felfrissítem és utána rootolom azonnal a toolkittel. és lenne néhány kérdésem:
1.
Rootolni csak azért akarom, hogy a játékok mentéseit leszedjem, nade ha jön ota akkor ugye ugrik a root, és a mentések is, mert ha újra rootolom, akkor törlődik minden, tehát ota előtt le szedek mindent, majd ota, majd root és fel minden újból. Ugye?
2.
Root konkrétan mivel különbözik a nem root-tol? Ha rádugom a gépre látom az összes mappát és fájl amit nem szabadna? tehát óvatosan a törléssel... és ebből adódik a kérdés le lehet-e védeni jelszóval, ha rádugom a gépre és csak az nyissa meg aki tudja a jelszót?
3.
A játékok mentéseit Ctrl+c, Ctrl+v-vel mentem le vagy van egy progi ami ezt elvégzi helyettem? (titanium backup esetleg?)
előre is köszönöm a válaszokat -
ssspr
csendes tag
Nekem is ez a bajom... Én úgy vettem észre, hogy magyarul csak a sima keresőt hozza be, amit te is mondtál, de angolul vannak kártyák, meg olvas is. Csak mondjuk annak nem látom értelmét... tudok angolul, de nem akarok mindent úgy keresni. Azok a kártyák meg, amik az időjárást, forgalmat mutatják, bejönnek ugyan, de csak akkor, ha a GPS aktív. Viszont pl ha elviszem suliba, hogy mutassa odáig a forgalom kártyát, akkor nem fogja, mivel se net nincs, meg a gps-t is kikapcsolom... Így a fene se tudja, mire jó
-
varesz11
tag
Mától én is Nexus 7 tulaj vagyok. Üdv mindenkinek!
-
dejaris
addikt
Szeretnem rootolni a keszulekem, de kozvetve torlodik minden adatom. Hogy tudnam lementeni a most wanted allasom?
-
alacka
tag
FreeTV működik valakinek?
-
tvamos
nagyúr
Az az igassag, hogy utolag nem tudom... nekem felajanlotta, hogy telepiti, amikor megvettem. Factory reset utan is megteszi, gondolom... Nagyon utalom amugy!
Miutan szeretnek Silverlightot nezni a Nexuson, probaltam utanan nezni, hogy is vannak ezek a dolgok. Azt latom a neten, hogy Linux (pl. Ubuntu) ala letezik lejatszo. Ezt a dolgot talaltam: How To Install Ubuntu Linux On Nexus 7. Probalta mar valaki?
-
MPite
tag
Üdv! Tud valaki segíteni abban, hogy a Google Now szolgáltatást hogy kell beállítani? Bármit is kérdezek, keresek, csak egyszerűen a google keresőszolgáltatást hozza elő, beszéd, kártya nuku, egyedül az időjárás jelenik meg kártya formában...
Ja és lezárt képernyőről sem tudom elérni, ilyet sem láttam egy tesztvideóban sem.
-
alacka
tag
Én is amiatt youtubeolok a háttérben, mert ott találom meg a 90% ot, de még mindig nem írtad mi a probléma a PVSTARral. Nálam tökéletes! Kijelző nélkül is dettó!
Nexusom meg bőrtokban, utazósan, nyúzósan, 3-4G meg majd kizárólag wifimentes területen kártyás feltöltősen. Telefon meg külön maradt ami volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Xbox Series X|S
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Battlefield 6
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Google Pixel topik
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X6 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest