- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz this is life #84896 üzenetére
kösz nem :D
-
this is life
Ármester
-
BiP
nagyúr
válasz aprokaroka87 #84894 üzenetére
Mindez majdnem 1milláert épp most nem indul.
És ha megvarázsolná , pöcc-röff indulna, akkor 1,5milla lenne?
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz this is life #84893 üzenetére
Hogy mi?
Jön megy... csak most nem...éber állat.... :D
-
-
Gyuri27
félisten
Sosem tudtam. Most se tudom.
De most megkérdezem.
Hova a bánatos lófülébe lehet elkúni a lapok shieldjét? Hova?Amd - Radeon - Ryzen
-
KROK640
nagyúr
válasz #24845312 #84858 üzenetére
Igazad van, a kép Lefkosában azaz Cipruson készült.
De számomra Ciprus északi része Törökország. (na most sokan fognak utálni).Rémlik, hogy Izmirben, vagy Isztambulban? mintha láttam volna ugyanilyet, de a fene se tudja 2006ban és 2015ben voltam arrafelé azaz eléggé rég.
Egyébként, köszi a kutató munkát, ha lehetne likeolni a postot, megtenném!
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Gyuri27
félisten
Persze, hogy elég. Nem kell ezerrel tuningolni (főleg a 8 magosokat).
4-6 magnál laja válogatja némi tuning, optimalizáció is belefér.
Jahh hát msi és más gyártók is csinálnak ilyet néha.
Ettől függetlenül okosan még azzal a lappal is lehet boldogulni.
Az 1xxx-2xxx széria amúgy se szereti a 4 modult.Amd - Radeon - Ryzen
-
aktív tag
válasz Gyuri27 #84864 üzenetére
Ok,ezen már én is filózgattam, hogy egy 65 wattos 1700-2700 Ryzen 7-et összedobok, mint nagy gép, de kérdezem, hogy a 15-17 ezer forintos lapok, elegendőek ezen cpu-k alá?
Láttam már MSI pro-max lapot de abban nem tudtam eldönteni miért aggatták rá a pro és max jelzőket. Matx 2 ram foglalat, 4-5 fázis a cpu-nak, amin még hűtés sincs.[ Szerkesztve ]
2024-ben 8c 16t proci 300 ezerért?? AMD: Fogd meg a söröm!!
-
mpo
veterán
Ezt nem én alkottam és nem én árulom 24990 Ft-ért.
Szegény Kisjézus borzalmas helyzetbe került a Praktikerben.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
-
koby11h
őstag
A topicot olvastam még induláskor, de ehhez "maradi" vagyok.
Egerben egy eszköz van, ha én is vettem volna egyet még csak nem is zavarnám...
Én mondjuk cég esetén IoT-re biztosan saját zárt hálót használnék max. néhány egyirányúsított kilépő ponttal pl. segélyhívás tűzoltóság felé, mentők felé, biztonsági cég felé..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Dr.NX
addikt
válasz koby11h #84873 üzenetére
Ezt a LoRaWan technológiát használja.
Most hálózatépítés zajlik, azt jutalmazzák kriptovalutával, ami ráadásul időnként csökkentenek is és majd az adatforgalomért fog jutalom járni.
Elvileg az lenne a hosszútávú terv, hogy majd cégek fogják használni ezt a hálózatot, Internet of Things dolgokra.
Itt a topikja.
https://prohardver.hu/tema/helium_hotspot/friss.htmlElfogadom a sütiket.
-
törölt tag
válasz koby11h #84876 üzenetére
Itt a pénzed dolgozik helyetted. Ha a bankba rakod a pénzt, ott sem foglalkozol azzal, hogy hogyan és miképp csinálnak belőle még több pénzt, téged csak a pénzed gyarapodása fog érdekelni.
Egy tökéletes világban persze mindenki hasznos munkát végezne, és ennek megfelelő bérezésben is részesülne, viszont ez a világ abszolút nem ilyen.
(Amúgy ne mondjátok el senkinek, de vélhetőleg a Skynet hálózatának kiépítése zajlik gőzerővel, és ez a sok számítási kapacitás a Skynet öntudatra ébredéséhez fog kelleni.) -
válasz koby11h #84876 üzenetére
"a normális munkának a társadalom számára is van haszna,"
Ez a társadalom már régen nem díjazza érdemben a hasznos dolgokat. Az Internet sem reklámfelületnek indult, nézd meg, mi lett belőle.Amúgy magam is jobb szeretem az értelmes tevékenységeket, de ezzel nem sokan vagyunk így
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
Scorp2011: Én ha már csinálok valamit, szeretem, ha értelme is van. Nem mindig jön össze, mert vannak hülye feladatok, de a többi nagyjából öröm. Az, hogy fizetne érte az alapja, a hasznosság viszont nekem is élmény.
Coinnál is el tudnám fogadni, hogy vírus kutatásos dolgok, rák gyógyszere, CETI... de ennek így nem sok értelmét látom az egyén pénzkeresete kivételével. Úgy értem, hogy a normális munkának a társadalom számára is van haszna, a bányászatnak, ha nem számoljuk az adót akkor szinte semmi.[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
gyulaszu
senior tag
válasz #24845312 #84870 üzenetére
Nekem is pont a héten újságolta egy ismerős, hogy megjött neki a router és a bányász eszköz.
Engem az érdekelne, hogy mennyire szabályos ez az internet szolgáltató szemszögéből?
Csinálhat a magánember nyilvános hot-spotot az ablakában?
Illetve ki tudja, hogy az a csatlakoztatott eszköz mit csinál (még) egészen pontosan?
Nem lehet, hogy bot-netet (is) működtet?gyulaszu
-
törölt tag
Szerintem is az lesz:
https://www.helium.com/mineTolják azért "páran":
https://explorer.helium.com/ -
-
szebe
addikt
Ha nem tévedek, ez a Helium lesz, és elvileg nem kamu.
De nyilván nem is annyira megérős, mert ha az lenne, mindenkinek ott fityegne az ablakában.
[link][ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
-
Gyuri27
félisten
10 éves lapért nemigen szeretek kiadni 12k-t (és itt most nem a maximus, hero meg ilyesmi kategóriákról beszélek).
CR 20 multi 1200-1300kb. Ryzen 1400 nem sokkal többért szokott menni. Az pedig 1500-1600 pont körül van.
Innen nézve azért még mindig drága egy 10 éves proci lap kombó. Ráadásul a használt 2-3 éves b450 lap is 12-14k-ba megy.Amd - Radeon - Ryzen
-
aktív tag
válasz envagyok #84841 üzenetére
Ja így van, ezt még hozzá is akartam írni.
Gyuri27 én már látok némi áresést, 10-12 ezerért van most is az egyik kollégánál, ami már teljesen megfelelő egy ilyen CPU alá. Tőle vettem a lányomnak egy 1155-ös lapot, és egy i7 2600-at bagóért (22ehuf) annyit igazán megért, egy FX4300-at váltott
[ Szerkesztve ]
2024-ben 8c 16t proci 300 ezerért?? AMD: Fogd meg a söröm!!
-
Trailblazer
veterán
válasz Krisztianby #84857 üzenetére
Érdekes. Ráadásul ez koreainak látszik, ún. hangul írásjelek.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
-
törölt tag
válasz KROK640 #84834 üzenetére
Törökországban? Nem Cipruson?
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Memorial_saying_%22Toprak_e%C4%9Fer_u%C4%9Frunda_%C3%B6len_varsa_vatand%C4%B1r%22,_North_Nicosia,_Cyprus.jpgErdogan (is) nyomatta ezt a szöveget:
https://www.youtube.com/watch?v=eW2ayhSDazQ"Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır"
Angolul: If you died in pursuit of land it is the motherland -
KROK640
nagyúr
válasz envagyok #84841 üzenetére
Mert ebben csak azt látják egy 2nd gen kis I5... A Q9XXX meg gyűjtői (az adott széria magas darabjai)
A 4th gen I5 meg eleve sokkal jobb lap szempontból, másrészt 4-es, nem kettes, tehát kétszer jobb is
(mondjuk 1155-ös lapok nem olyan olcsóak ám)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz koko52 #84836 üzenetére
Igen, a google fordító nem túl nemes. Nekem anno török ismerősöm lefordította, valami olyasmi, hogy föld ahol folyt a vérünk és meghaltunk és mittudomén... ha emlékeznék rá, akkor oda írtam volna a fordítást.
A török tudásom finoman szólva is kezdő, (amit tudtam is javarészt elfelejtettem 6 év alatt mi alatt nem használtam semmit a káromkodáson kívül).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
koby11h
őstag
Cs1csó : direkt áll így, stabilan van az asztalon és elfér a két csipesz is alul a tápcsatlakozóra csíptetve. Ha nincs hozzá töltőd, akkor valahogy meg kell oldani. Két tucat csatlakozó van itthon, de ilyen Lenovo 4/1.7-es egy sem...
Zolás: szegény fiamnak csak irányváltós motor, félgépek, laptopok, monitorok és háztartási kisgépek jutnak :) De kb. Ő is mindent szétszed ami a keze ügyébe kerül, érdekli mi hogyan működik
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
Zolás
addikt
válasz koby11h #84846 üzenetére
Én apukámmal kiskoromba Roburt szereltünk, meg Ifát. Sőt, volt hogy út szélén javítottuk meg.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
koby11h
őstag
Mi nem szétszedjük, hanem ha tudjuk összerakjuk. Nálunk ez a játék
Fiam pl. most egy labortápról két krokodil csipesszel tölt egy Lenovo Ideapad-ot, hogy tudjuk tesztelni. Nincs tápja, kijelző betörve, a többi pedig majd kiderül...
-
Zolás
addikt
válasz koby11h #84843 üzenetére
Kisgyerek koromban szerettem szétszedni a rossz órákat, meg mindent. Az is játék volt. Lehet hogy arra kellett nekik, de te nem adtad. Pedig milyen jól szórakozott volna szegény gyerek....
Gonosz vagy!Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
koby11h
őstag
Hát nekem sem vitték el a gépet. Gyereknek kellett volna játszani... Gyorsan lebeszéltem róla.
Még ha nagyinak netezni, youtube-ra... oda talán."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
envagyok
veterán
Mondjuk az okát nem értem, mert az extrém multis játékokat és a cpu zabáló rendert leszámítva 8-16GB Rammal gyors SSD-vel töjéletesen elég minden másra.
Közben meg egy Q9650 13-15k, Q9550 10k, 4 magos amd 955,965 10-11k, és mindegyiket körbeh.... az i5-2500.
De a 4. Genes i5 is alig gyorsabb, és az is 10+k[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
i3-2100 4,5k, mezei IDE kábel 1,5k, és egy helyen megvehető mindkettő
Ha nem elég, 512-es ddr2 is van 1,5k-ért ami egy 2 gigás ára de sebaj...Postázást nem vállalok.
-
koby11h
őstag
Frászbúkon hirdetésre első üzenet:
"Szia érdekel?"Hogy a költőt idézzem:
"S jutott eszembe számtalan
Szebbnél-szebb gondolat,"1, Nem, köszi már van ilyenem, azt is pont el akarom adni!
2, És Téged?
3, Bocs, már elkelt!!!De végül több oda-vissza válasz után eljutottunk egy "beszélgetésig" ahol a végén már olyan is elhangzott, hogy "Én köszönöm szia!" és hátha üzlet is lesz belőle! Hétvégén kiderül...
-
koko52
nagyúr
válasz KROK640 #84834 üzenetére
"Ha meghaltál a föld után, az az anyaország" - google fordító
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
KROK640
nagyúr
válasz radio11 #84794 üzenetére
Köszi
Igyekszem bővíteni, mert felfedezésekre és kultúrákra, nyelvekre, tájakra, helyi ételekre éhes vagyok! Persze azért igyekszem úgy menni bárhvá, hogyha nyaralok bőven túl legyen kalkulálva az összeg, vagy leginkább dolgozni, és munka mellett körülnézni ....
Grúzia felkerült a listámra, igaz a távoli jövőre.Merre mentek?Jah, Phuket.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Trailblazer #84832 üzenetére
Toprak Eger ugrunda ölen varsa vatandir
(Törökországban fotóztam)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
-
Jön a vevő a bagóért árult, kicsit kehes Pentium M-es csodára, 1.4GHz, 256MB RAM. Zenét akar rá tenni. De hát nincs benne winyó! Erre ilyet nyög :
"De meg nem tucs pendrá win teni?"
Miután megkérdeztem, hogy ez magyarul mit jelent :
"Hogy pendraj ra fel telepiteni a windost mint ha az lenne a winyo"
...aztán itt elváltak útjaink, mert rávezettem, hogy ha ennyi esze van, akkor ne akarjon megvenni egy 15 éves gépet, ami valószínű csalódás lesz neki (De állítja hogy neki ebben van tapasztalata )Mutogatni való hater díszpinty
-
-
koby11h
őstag
válasz Feherfy #84817 üzenetére
Rákeresve a márkanévre már sikerült beazonosítani a net-es képek alapján.
Eltekintve a még így is látható sérülésektől tényleg ilyesmi.
Legközelebb én is felrakok majd egy orosz szélsebességmérőről 3 képet és megnézem lesz-e aki felismeri"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
Hintalow
senior tag
válasz koby11h #84813 üzenetére
Hát jah, ha nem mozogsz dohányos körökben, akkor nem fogod tudni, a 3-ik képről, még ilyen bélyegképként is látszódik, hogy mi az.
És igen, ez egyben a töltője is akkuval, mint a wireless füleseknek a bölcsője.
Mondjuk az nem ártana hozzá, hogy milyen márka/modell, mert így azt senki nem lövi be.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
koby11h
őstag
Nem tudom, semennyire sem értek hozzá, a három képen nem látható csatlakozó - bár inkább a semmi sem látszik rajta fotók...
Egyébként lehet, mert talán (de csak feltételezem, hogy talán szándékosan) tette az Elektronika rovatba.[ Szerkesztve ]
-
-
koby11h
őstag
3 számomra felismerhetetlen fotó, 0 leírás:
Persze felkelti az ember kíváncsiságát...
És hozzá az üzenetek:
Tehát egy üres, de jó állapotúnak leírt karcos és kopott e-cigarettás doboz 5000 Ft.
Van ebben pénz!
Én ennyiért árulok Samsung 19" monitort, működőképesen, elfogadható állapotban..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
koby11h
őstag
válasz berek21 #84797 üzenetére
Azt sem értem, hogy miért nem a Ferike (Ferkó, talán aki a "képeket" csinálta?) van a képen, és miért egy szegény állat, akit egy szeméttelepen tartanak!
Vagy ez egy szerelmi csalódás eredménye?
[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
válasz koko52 #84798 üzenetére
Igen, ez benne a borzasztó! És a 10100 a gyorsabb, de nem értik meg.
Sokakban még mindig él az i7 a legjobb, mindegy mikori! elképzelés...
És sokan annyit akarnak kapni a használt cuccért is mint amikor vették."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest