- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Krisztianby #119485 üzenetére
Persze, mert egyrészt nem tudja a thread és a core közötti különbséget, másrészt meg ha mégis, akkor hülyének nézi a másikat, harmadrészt így jobban eladható, hogy WOW 8 magos ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Krisztianby #119247 üzenetére
Mint ex Veszprémi én is vágom az említett járatot. Én már annak idején is inkább ahová csak lehetett gyalog/biciklivel mentem, és most Debrecenben is mindenhová gyaloglok. Pont az általad említett dolog miatt. Debrecennek (ahol Veszprémmel szemben) egész jó rövidítési lehetőségek vannak, gyalog simán tudom hozni a váraokzás+buszozás idejét sok távon, sőt még rövidebbet is. Aztán így vidékre is eggyel hamarabbi buszt érek el, úgyhogy ami elsőre 5-10 perc faragásnak tűnik az könnyen 1 óra is lehet a végére.
#119244 MasterDeeJay : Én általában Balatonalmádi felé vettem az irányt. De Gyulafirátóton is jó régen voltam. Sajna 20 éve nem vagyok Veszprémi, azóta 3-4 alkalommal jártam arra, ha jól emlékszem legutóbb is 5+ éve.
-
válasz
Krisztianby #119247 üzenetére
Na ja, a 23U tényleg bosszantó és totál felesleges kitérő.
Munkahelyre én sem mennék busszal azaz nem is tudnék (Balatonfüreden dolgozom külterületen, nem is megy arra busz)
Gyrátóton rokonok laknak (falusi gyerek voltam tizenéves koromig), gyakran megyünk ki gyerekekkel gyalog a zöldebb részeken így látnak lovat, tehenet néha őzeket rókát mindenfélét is. Haza meg busszal. Ha nagyobbak lesznek akkor lehet bicikli is opció lesz nagyobb távra de csak majd valami használtat mert nem normális áron vannak a bringák.
Ami hiányzik a régi korból az a rendes csuklós busz, most ilyen alacsony izék vannak és a forgó sem úgy forog mint régen. Bátyámnak van kettő Ikarusza, jár is találkozókra.
Mindenképpen a tömegközlekedés lenne a jövő, de ehhez az kellene hogy olcsóbb legyen. Kocsi amúgy is drága, elvileg a busznak nem kellene annak lennie.
Parkolókat nem fogják megoldani, illetve lakótelepeken nem is lehet amikor pl egy 160 lakásos tömbre jut negyede fele parkoló. -
válasz
Krisztianby #119241 üzenetére
350ft nem kevés de én meg szoktam venni ha városon belül messzebb megyek vagy ne adj isten szomszédos faluba kirándulok (Gyrátót) és hazamegyek vele bár inkább ez nyáron jellemző.
Az tény hogy lehetne olcsóbb, mondjuk 200ft és valószínű többször is használnám vagy lehetne kedvezményes bérlet.
Előnye:
Nem kell parkolót keresni. (Veszprémben ez amúgy is kritikus, persze fizetős parkoló van, éjszaka meg amúgy sincs parkoló a lakótelepeken)
Lehet inni sört (nyáron hideg sör nekem fontos), nem vagyok egy nagy alkesz de ha jólesik...
Nem kell az idiótább sofőrökre számítani. (szintén nyáron több a problémás)
Nyáron nem kell a forró autóba dögleni (hiába van klíma ha 50 fokról indulok beszálláskor), télen ez nem szempont mert kb 1 perc mire meleg lesz de nyáron több idő lehűteni.
Hátránya:
Valamelyest a menetrendtől függés bár veszprémben nem kell sokat várni. -
Pikari
veterán
válasz
Krisztianby #119221 üzenetére
mennyibe kerül most egy buszjegy? amikor utoljára buszoztam, kb 15 éve, akkor pont 4x annyiba került, mint amennyit elfogadhatónak tartottam volna.
-
blp85
senior tag
válasz
Krisztianby #119221 üzenetére
Nekem tegnap reggel munkába menet fél 7 körül a Határ úton a metrónál ott vannak az ellenőrök, belépek a BudapestGo-ba, erre csak kezdő képernyő, de semmi más. Szenvedek vele kb. 4- max 5 percig, odamegyek az ellenőrhöz, felmutatom a kezdő képernyőt ennek a csodának, mondom neki, hogy van bérletem, de az alkalmazás sz@r, tudomásul vette és mentem a dolgomra. Ja, nekem is bőven van még net a havi adatkeretből. Mondjuk elnézve az ember mennyiséget sanda gyanúm, hogy hirtelen a BGo lett enyhén túlterhelt bizonyos időközökben. Az meg, hogy megveszem a bérletet, de az ő hibájukból nem megy a dolog, biztos nem veszek jegyet (inkább írok az ügyfélszolgálatnak egy szívhez szóló levelet...)
-
válasz
Krisztianby #118960 üzenetére
Én minden motort kitiltatnék, amíg az emberek nem tanulják meg használni. Na jó nem, de teljesen nonszensz az a zajszennyezés, amit a városokban okoznak. Lehetne velük teljesen kulturáltan közlekedni, de nem, a robogót, a sportmotort, a tökömtudjamit bömböltetni kell. Érti a tököm, hogy miért nincs valami szabvány a hangkibocsájtásra, amit mérnének műszakin, meg ha úgy van a rendőrbácsi is ellenőrzéskor.
-
Pikari
veterán
válasz
Krisztianby #118960 üzenetére
Nem megoldás. Úgy gondolom, hogy a fiatalok szórakozását, amennyiben nem közvetlenül a te közeledben teszik, nem szabad megakadályozni, bármennyire is frusztráló. Inkább éljék ki így a kalandvágyukat, minthogy pl házakba törjenek be. Egy idő után úgyis megunják majd, és átszoknak valami másra.
Amúgy megfigyeltem, hogy az utóbbi egy-másfél évtizedben folyamatosan esett a lakosság (és a fiatalok körében is) a motor és bicikli használók aránya is. Amikor én voltam diák, 30 bicaj volt kikötve a vasútállomáson, 10 éve, amikor néztem, 4-5 bicaj volt már csak kikötve, mostanában pedig konkrétan 1-2 van csak kint (és a tároló is ekkora, nagyobbra már nincs is igény). Szóval ez már egy kihaló félben lévő valami, majdhogynem védelmet igényel.
-
válasz
Krisztianby #118830 üzenetére
Nagymértékben függ amúgy az adott hely leterheltségétől. Ha a térképükön kék, akkor nagyobb rendszerhibák esetén is (pl. a nagy karácsonyi leállásuk tavaly) megjönnek a cuccok max ilyen 1 munkanap plusz csúszással, ha meg vörös, akkor lehet hogy amúgy is, minden egyéb körülmény nélkül bele futsz valami gikszerbe. Én is nyitottam már más csomagot sajna, nem is kezdem elmondani, mivel felbontás után, otthon vettem észre, hogy mi volt benne/hogyan oldottuk aztán meg a visszacserélést. Emberi hiba volt, a töltő faszi felcserélte a kettőt a betöltés aktusa során
-
BiP
nagyúr
válasz
Krisztianby #118811 üzenetére
A szöveget nem értem. 2 kártyát is adtál ajándékba?
-
válasz
Krisztianby #118813 üzenetére
Hát ez nem az
-
válasz
Krisztianby #118811 üzenetére
Hát ez k.vajó, megkaptad úgy, hogy csak liffegett rajta a hűtőventi?
-
PHM
addikt
válasz
Krisztianby #118800 üzenetére
Utánvétet csak akkor vállalj, ha előre megkapod a szállítási költséget,
a visszaút esetleges költségével együtt.
Ezzel már eleve kiszelektálod a komolytalan vevőket, ill. a kisgyerekeket,
valamint így nem tudnak megszivatni a dupla postaköltséggel.
Szerintem. -
válasz
Krisztianby #118800 üzenetére
Lehet érdemes megvárni most már ősz elejét, én is vevői oldalról azt látom, hogy nagyon leült minden, kerestem egy gyári OC-s GTX 970-et vagy 1060-at uncsitesómnak most, hát ne tudd meg mennyit szívtam vele míg egy még élő hirdetést, nem elborult áron megtaláltam. Ősszel már sztem jobb lesz itt a helyzet. Vaterán meg FBmarketen is talán.......
-
válasz
Krisztianby #118796 üzenetére
Ok
-
válasz
Krisztianby #118792 üzenetére
Nagyon meg kell nézni, kinek adsz el bármit. Ezért jó a Facebook. Látod a profilt, nem is válaszolsz, ha olyan.
"bben az 1 hónapban annyi szarakodás ért engem mint sem 11 évem alatt
"
Ebben az a fura, hogy téged eddig elkerült.Ezek a nem átvevősök olyanok, hogy előre kell utaltatni. Akkor átveszi.
-
válasz
Krisztianby #118792 üzenetére
Mit akarsz eladni? Lehet nekem pont kellene olyasmi.
-
válasz
Krisztianby #118788 üzenetére
Na most mivel nem bolt vagy, és feladtad a csomagot, semmilyen alapja nem volt visszakövetelni. Azaz de : lett egy ingyen cucca.
Nekem is volt már idióta, aki azon rinyált, hogy lassan ér oda, de hát mi befolyása van a küldőnek arra, hogy mit csinál a csomagszállító?
@morcosharcos : Ha egy ilyenre feljelent, akkor utána lehet perelni kártérítésért...
-
válasz
Krisztianby #118785 üzenetére
Attól meg nem kell besza.ni, ha mondjuk feljelentéssel fenyegetőzik vki, ha te becsületesen megcsináltad eladóként a dolgod, akkor 2 dolog történhet. 1: tényleg elkallódik a csomag, kikéred a csomagküldő összes dokumentációját, ott lesz valahol egy elismervény, ha eltűnt/megsemmisült, és ezt bemutatod bíróságon, 2: a hülyéje úgy nyom fel, hogy meg sem várja, hogy megérkezzen a termék (vagy egyenesen át akar verni, és "benyeli" a cuccod, azt kamuzva, hogy pl. üresen érkezett a csomag), nos, ez esetben még egyszerűbb a dolgod, ugyanis azonnal fordul a bizonyítási kötelezettség, ha! készítettél fotót vagy videót feladáskor a termékről. Általában sima fotó is jó, de nyilván a mozgókép a leghatásosabb, csinálsz egy 10mp-es kis semmiséget amikor a csomagautomatába, vagy a futárnak átadod, úgy, hogy egyértelműen kivehető legyen a termék, és onnastól ez leszend a világ legerősebb bizonyítéka, hogy te feladtad, vevő meg hazudozik. Kb. minden bíróság azzal a lendülettel szünteti meg az eljárást, hogy bemutatod, és mehet a viszontfeljelentés hamis vádra.
-
válasz
"Ha valaki megvesz tőlem valamit, és én azt feladtam viszont a szállító cég hibájából késik a csomag jogosan követelheti vissza tőlem a vevő a pénzt?"
Mire követeli vissza? Magánszemély vagy, nem? -
válasz
Szarakodik a foxpost folyamatosan, hivatkozd meg a hivatalos közleményüket sztem. Már ha a vevő reklamál.
-
BiP
nagyúr
válasz
Krisztianby #117546 üzenetére
Lázár kérdésére HO miért kellet megszüntetni válasza az volt „Ő nem szereti”
Miért adóztatják az elektronikus pénzforgalmat? Mert Szíjjártó meg Orbán a készpénzt szereti.
Miért öntjük a foxiba a milliárdokat Eü és oktatás helyett?
Mert Orbán a focit szereti.
Hát így mennek itthon a szakmai döntések.
Múltban ragadtkommunistákmaffiózók ezek, de még szivatják is mellé a népet.
Ha már szétlopnak mindent, miért nem lehet a kisembert békén hagyni? -
válasz
Krisztianby #117546 üzenetére
Szerintem a világon sehol nincs olyan, hogy HO-hoz érdemi oktatás, stb. Eőző helyen 2020 előtt még néha ellenőriztek, de évente ha egyet, és akkor sem komolyan. Mostanin meg azt mondta a munkavédelmis (mivel gyár, elég komoly hatalmuk van), hogy ők nem vegzálnak senkit, mindenki igazolja, hogy kapott oktatást, és ha valami baleset van, akkor illető így járt.
4+ év alatt (ugye itt létezett HO a járvány előtt is) soha senkinek nem volt otthoni balesete."- Mindenki HO szerinti berendezésedre épített vele együtt munkahely is. Nem volt felkészülve 5 napos helyi munkavégzésre."
"- Vannak helyek ahol 1 személy számára mostantól külön fent kell tartani irodát."
Ez a szép. Ahelyett, hogy örültek volna, hogy nem kell annyit fizetni irodára.
"Minden oldalról azt nyomatták hogy költséghatékonyan kell működni (good luck now)."
Ja, de unortodox módon -
KROK640
nagyúr
válasz
Krisztianby #117363 üzenetére
Egyáltalán nem ciki. Zöld, trendi, környezetkímélő vagy, az egészségednek is jót teszel. A közösségi közlekedés fentarhatóságához is hozzájárulsz. Igazából minden autós hálás lehet neked.
Igen, a heti 1-2 nap bejárás az ideális szerintem is. Korábban dolgoztam heti egy-két bejárással, nagyon szerettem.
Job Control 360 meg tuti maradni fog, az ellenőrzéseken sosem lazítanak, a modern technikát is a szorosabb kontrollra használják.#117362 qnadam : Tábor, (nagy)szülők stb. De mindegy ha nem akarja vagy tudja megoldani, akkor járjon be, ezt írtuk HCL-el. De NE(!) befolyásolja ez a többieket semmilyen szinten.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Krisztianby #117189 üzenetére
Úgy vettem észre, hogy bármennyire is spórol a cég a HO-n (kevesebb iroda, kevesebb felszerelés, kevesebb bejárási támogatás ), lassan visszatérnek oda, külön9ösen az államiak, hogy mégiscsak jobban tudják kontrollálni a doglozót ha személyesen ott van, meg megszívatják napi 5-180 perc ingázással. Vagy a ti esetetekben akár többel is.
Sőőőt : az sem lepne meg, ha esetleg páran nyafogtak volna, hogy kelljen már újra bejárni (itt is a legelképesztőbb okokat hallottam már)Engem is érdekel, hogy mi lesz, majd írd meg.
-
opr
nagyúr
válasz
Krisztianby #117242 üzenetére
Ennyi. Van stabil melód, jó fizud, legrosszabb eset is az, hogy ez így marad. Szépen, nyugodtan, komfortosan csinálod, aztán lesz ami lesz.
-
szebe
addikt
válasz
Krisztianby #117197 üzenetére
Te tudok olyanról aki eddig pl: Nemesvámos-rol járt fel Pestre heti 1 napot most lesz 5
Tudom hogy én leszek a gonosz, de nem teljesen értem ezeket az embereket se. Amíg nincs szerződésben rögzítve a ho (ami szintén bármikor változhat), vagy eleve távmunkaként kiadva, addig ilyeneket csinálni, hogy elköltözök 120km-re...Persze a mai világban rugalmasabbak az emberek, probléma nélkül váltanak, és ez jó. Ennek ellenére meg meg merik lépni a munkáltatók az ilyeneket, aztán meg pánik hogy nincs elég ember.
-
Cs1csó
titán
válasz
Mi lesz, ebben a rendszerben? Bármi. Amúgy +1 Morcosharcos
Nyilván a lusták, "alacsony" informatikai tudással bírók lenyelik a békát.
Aki meg csak pl. amúgy is csak ugródeszkának szánta vagy a több szabadidőt pl. képzésekre fordította az meg dobbant.Ez a két irány van, persze egy normális rendszerben pl. lenne egy KOMOLY szakszervezetük és az meg is tudná védeni.
A szakazervezeteknek 2 fő célja lenne:
1. jobb feltételek kikényszerítése
2. a már elért eredményeket megvédeni -
válasz
Krisztianby #117206 üzenetére
A produktivitásfigyelős cégekre gondoltam
Ki az a hülye, aki elmegy ilyen terméket fejleszteni?
"Mikor kerestem munkát nemigen volt igény rám."
Az mikor volt? Az elmúlt években mindenkit felvettek mindenhova, több munkahelyen is láttam, hogy kezdőket többért, mint az évek óta ott dolgozók fizetése.
Idénre torpant meg az IT piac, de ez nem azt jelenti, hogy ne keresnének embert sok helyre, csak még inkább a speciális tudás érdekes.
Én is lépni akarok, ilyen full általános desktop+local support+némi szerveroldali Linux tudással, és azért havi 1 interjú leesik (sokszor hetekig nem tudok jelentkezést nyomogatni sehova).Az előző melóhelyről lelépni 2 év volt, de akkor csak helyben kerestem, így sokkal kevesebb cégből lehetett választani.
"van olyan nap mikor kb nincs semmi dolgom. "
Mondjuk ez ritka"Tudom hogy egy rossz állapot de én környezetembe mindenki nettó 300 körül keres így féltem a jelenlegi pozícióm hogy csak rosszabb helyekre kerülnék."
Annál egy multinál kb. csak többet kaphatsz... Ld. még amit @envagyok írt.Tényleg, amit @opr mond, hogy rendszeresen ránézel állásportálokra, ha látsz olyat, ami tetszik, jelentkezel, ha behívnak, akkor elmész, és ha felvesznek, lelépsz. Rosszabb nem lesz tőle, max. időd megy bele. De ha el tudsz lépni valahova, ahol jobb, az sokat megér.
A legtöbb helyen az van, hogy idióta a HR, és vagy olyanokat vesznek fel, akiknek semmi köze az adott melóhoz, vagy szigorúan csak azt, akinek pont az van az önéletrajzában, amit keresnek(Most jártam így haverral, beajánlottam 2-3 melóra, pontsan tudja, amit kell, magasabb végzettsége van, mint kb. az egész szervezetben bárkinek, de nem, mert... aham, mert a managerük szerint "nem lenne jó"
A másik meg arra hivatkozott, hogy hát nem vehetnek fel senkit. Most jelent meg a csapatában több darab űj külföldi...
)
Sokszor úgy jelentkezek valahova, hogy hátha ez egy értelmes állás, és az interjún meg tudom kérdezni, hogy amúgy mi a francra keresnek embert, mertr a hirdetésből mondjuk nem derül ki@homerhamm :
-
envagyok
veterán
válasz
Krisztianby #117201 üzenetére
Aldi Lidl 8 általánossal fizet ennyit.
Egy mozdonyvezető meg 200k nettóval többet, és még a másfél év képzés alatt is kapsz fizut.
Ezek vidéki fizetések, és amikről ismeretségi körben tudok.
Budapesten ettől még jobb fizuk vannak. -
Reggie0
félisten
válasz
Tanulsag: kov munkahelynel a HO-t a munkaszerzodesbe kell iratni. Azt csak akkor tudjak modositani, ha modositjak a szerzodest, azt meg neked is ala kell irni.
-
opr
nagyúr
válasz
Krisztianby #117206 üzenetére
Nyugodtan interjúzgass. Nem kell arról senkinek se tudnia. Aztán ha kapsz olyan ajánlatot, ami jobb, mint a mostani, menj. Ne stresszeld túl.
-
válasz
Hogy az ilyen cégeknek ki dolgozik...?
Viccelsz? Elvégzel mérnöki melókat kevesebbért, keresett lennél. Szerintem nálunk többet tudsz egy csomó mérnöknél
(Itt tényleg vagy félhülyéket vesznek fel fémipari mérnöknek, vagy ilyen lehetetlen gurukat, mert csak ez a kétféle userünk van
)
Pedig ezeket fizetik nem kicsit. -
válasz
Annál röhögve ajánlanak jobbat versenyszférában, ha tudsz több felkapott nyelven programozni.
-
válasz
Meg is van akkor, hogy melyik
"Vicc az egészbe egy "munka produktivitást mérő" szoftver van a gépeken"
Azt mennyire szabad?Nem sok helyen van ilyen.
Tényleg húzz el onnan, jobb nem lesz.
@qnadam : Igen, a 3330-ra gondoltam természetesen
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Ellenpélda: van, ahol pont 2024.07.01-től automatikusan nyári munkarend kezdődik, ügyelettel és rövidebb munkaidővel... Igaz, a munkahely jellegétől függ, egy üzemben nyilván nem lehet ilyet csinálni... De azért van ilyen is.
-
bohoc71
aktív tag
válasz
Talán ez az oka?[link]
-
válasz
Krisztianby #117194 üzenetére
Mindenesetre sok sikert, bárhogy is alakuljon
-
válasz
Mondjatok fel, keressetek a versenyszférában állást, mérnökinfósként biztos vagyok benne, menni fog. Legalább nyugodtabb lelkiismerettel alusztok majd.
-
Akula
őstag
válasz
Ez valami nagyon friss hír lehet, vagy a menedzsment kamázott, mert ilyen miniszteri rendeletet nem látok sehol. Vagy erre az Orbán Viktoros határozatra gondoltak?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Krisztianby #115581 üzenetére
Anno ezzel a baromsággal Tibi haverom is jött, mikor megvette a DDR4-es gépét, pont 8GBval, hogy ez 16GB DDR3-at ér. Hát bebizonyítottam neki, hogy nem
-
Cs1csó
titán
válasz
Krisztianby #115596 üzenetére
Tipikus grafomán, túlfejlett (rossz irányba) marketinges öntudat, a hasadba lyukat beszélő hozzáállás.
-
Alg
veterán
válasz
8Gb @ 3200MHz (DDR4) = 16Gb @ 1600MHz (DDR3)
-
Cs1csó
titán
válasz
Ez teljesen értelmezhetetlen. Ilyen baromságot. -
válasz
DDRn+1=DDRn*2?
-
koby11h
őstag
válasz
Ez valami Apple hirdetés
-
válasz
Krisztianby #113824 üzenetére
Hogy a manóba jutott eszedbe ez 7 évvel később?
-
BiP
nagyúr
válasz
Krisztianby #113856 üzenetére
Na, itt jön a képbe, hogy én nem vagyok otthon unlocking témában.
A B jelzés az, hogy unlockolt? Mert nekem ez a háttérismeret hiányzik. Szóval létezett x4 555, 4magos cucc, meg B55, ami az x2 555 unlockolt verziója, és emiatt hívják B-nek? (sima B55-öt meg nem forgalmazott az AMD, hanem az unclokcolt x2 kapta ezt a nevet)?
Jól értelmezem?Szóval az, hogy B55 névvel hirdetted, magában jelenti, hogy ez unlockolt, csak ehhez ismerni kell a zsargont?
(na, ezt nem tudtam, azt hittem, létezett sima gyári B55) -
válasz
Krisztianby #113856 üzenetére
De ez itt nem off
-
BiP
nagyúr
válasz
Krisztianby #113823 üzenetére
Ki beszélt itt x4 555-ről?
Ergo egy x2 ami x4 lett.
igen. Csak azt nehezményezte a vevő, hogy Te ezt a részt már nem tűntetted fel, hogy ez eredetileg egy X2 volt, csak annyit írtál, hogy most ez egy B55.
(ami igaz is, csak hiányos infó volt, és ez nem tetszett neki.).#113825 szebe : Gondolom gyárilag x4-et akart, nem utólag unlockoltat, de nem figyelt, és belefutott ebbe.
Nem nem figyelt, hanem jelezve sem volt. Így persze, hogy belefutott.Úgyhogy ezért nem tudok most Krisztianby oldalára állni a kérdésben (a meglévő infók alapján).
-
szebe
addikt
válasz
Krisztianby #113816 üzenetére
Gondolom gyárilag x4-et akart, nem utólag unlockoltat, de nem figyelt, és belefutott ebbe.
Semleges értékelésként leírta, hogy más jobban figyeljen, kérjen képet (gondolom kupakról, amiről kiderül), stb.Vissza mondjuk én se biztos hogy vettem volna, sok minden történhet ki-be rakáskor, stb.
-
válasz
Már hét éve sem nagyon olvasták a hirdetést
-
BiP
nagyúr
válasz
Itt tényleg az a kérdés, hogy egy X4 B55-té unlockolt X2 555-öt adtál el neki (tehát igaza volt-e), vagy eredetileg, boltilag is X4 B55 volt már?
-
válasz
majd neked is megmondják a hardverapró maximálisan korrekt üzemeltetői, hogy őket nem érdekli, és így jártál.
-
Alusky
senior tag
válasz
Krisztianby #109549 üzenetére
Majd mint aki jól végzi a dolgát 2 perc múlva utol érjük a körforgalomba.
Én is szoktam előzni és utolérnek ugyanazok, nem a sietés miatt csináltam, ha valóban sietek nem látna többet...
Hanem mert jó érzés megküldeni neki a gépet és mutatni mim van. A lényeg azon van, hogy biztonságos volt-e az előzés, ha nem zavarok vele senkit akkor csak rám tartozik, hogy felesegesen használtam-e üzemanagot meg féket, gumit. Ha félrehúzódásra kényszerítem a mellettem vagy szembejövőt is, hogy utolérjenek a lámpánál az viszont már tróger és másra is tartozik.
Ugyanez az előzés után két kereszteződéssel lekanyarodás. Ha nem kényszerítem fékezésre mi köze hozzá én hogyan sietek. Másrészt attól, hogy lekanyarodtam nem jelenti azt, hogy onnan nem kell továbbra is sietnem.
Főleg itt vadnyugaton ahol a jómódú világban semmilyen ügyintézés vagy ügyfélfogadás nincs, mert 4-kor zárás csak épp a munkahelyek is 4-ig vannak, meg hétvégén semmi nincs nyitva multikon kívül, aztán oldja meg mindenki a problémáját így. -
Alusky
senior tag
válasz
Krisztianby #109549 üzenetére
Két ok ami miatt utálok vezetni az, hogy a vezetésnek csak a felét irányítom, a másik meg az idegbetegek.
Én lehetek akármilyen jó sofőr és nem okozok sose bajt meg nem sodródom le, lehetek akármilyen engedékeny és kedves, ettől még a másik nekem jöhet. Azt meg felejtse el az ember, hogy majd ő aztán a szürke hétköznapon villámgyorsan reflexből jól fog reagálni egy váratlanul belesodródó kocsiba, mert erre még az autóversenyzők is csak a pályán képesek ahol emelt pulzussal plafonon van az adrenalin, a szürke bolti délutánján őneki is ugyanúgy nekimennek, mert ki van kapcsolva az agya.Az idegbeteg fszok aki belédáll dudával, lámpával, jobb esetben rádhúzza a kormányt, büntetőféket, középen megy előtted lépésben stb., mert épp agyrákja van csak sajnos még nem vitte el a temetőbe, az meg mentálisan roncsol nem fizikailag mint egy beléd csapódó kocsi.
Ezért csináltam meg én is elég "későn" a jogsit (ismerőseim mind nekiálltak 17.5 évesen) és ezért nem vezetek feleslegesen. Viszont jogsi kell és vezetni kell valamennyit mindenképp, mert munkába járni kell, bevásárolni járni kell, nagyszülőket, család rászoruló tagjait vinni kell, ügyeket intézni kell és még akkor is ha az ember otthonülős néha akkor is ki akar mozdulni, meg alapvetően életminőség javító tényező, hogy közlekedni tudsz és nem vagy rákényszerülve a lokális dolgokra. Jogsid mindenképp lesz, azon ne aggódj, mert az élet direkt egyre inkább olyanabb, hogy belekényszerít az autóba. Felejtsük el a könyiszennyi hisztiket, a valóságban a kutyát se érdekli, 99% nagy autóban akar pöffeszkedni legfeljebb a szája mást mond, hazudik, a politika meg minél több a kocsi annál jobban örül, mert az mind adó.
-
BiP
nagyúr
válasz
Krisztianby #109540 üzenetére
Direkt arrébb lépek kettőt jobbra hogy bőven legyen hely kettőnk között és sétáltam volna tovább erre nem tudom hogy a faszomba de egyszerűen nekem jött
A gyerek is látta, hogy ott egy hegy, ki akarta kerülni és úgy elszaladni mellette, de az meg lépett kettőt jobbra, pont elé, az utolsó pillanatban és lepattant róla.
Problem solved. -
Alusky
senior tag
válasz
Én már rég nem görcsölök ilyenekkel, szó nélkül megyek tovább, ha meg a szülő odaszól bunkón akkor lerendezem egy mi van? szöveggel. Ha normálisan szól oda akkor normálisan reagálok. Már beleuntam a sok idióta emberbe mindenkivel kedves legyek, nem ér semmit, de a stresszt meg gyűjti benned. Akiket ismerek és kedvelek azokkal k jófej vagyok, a semlegesekkel enyhén köcsög, akiket utálok azok meg jobb ha kikerülnek, mert nyersen kizabálom a májukat a testükből.
Ma is kihajtottam egy a ködben lámpa nélkül jövő szakadék autó elé mivel alig láttam, bár felgyorsultam kellően, de az ő emésztését zavarta, hogy vissza kellet lassulnia 70-re, ezért a valagamban dudált meg villogtatott, aztán bent a faluban mivel kint 90-nél nem tudott megelőzni a szutykával, ott nyomott le idegbetegségében 90-nel a 40-es tábláknál ahol én 60-nal mentem. Aztán én meg utána mentem hergelni hátha agyvérzést kap vagy kisodródik annyira elkezd sietni és kiröhöghetem őt, utolértem és dudáltam meg világítottam refivel a tükrébe én is ahogy ő tette, egy darabig amíg meg nem untam.
Előtte fél órával egy fehér furgon jött mögöttem, de az egyenesben seggemben előzni is akart, de hiába húzódtam félre és engedtem el a gázt teljesen neki mégse előzött meg, vagy nem tudom mit csinált az ökörje 110-es tempónál, a kanyarokban nyuszi volt én kentem ott is 100-zal, ő meg elmaradt, mint a tisztességes fizetés, egyenesben megint utolért, ez ment végig. Aztán végül egy kanyarban előzött meg a külső íven, alig merte nyomni neki mert félt hátha kicsúszik, ott jött mellettem végig ekkora ökröt mondom nem hordott még a föld, rá is léptem a fékre elengedtem hadd menjen, kisegítem ha már neki nem jutott elég agysejt.
Elém ha kihajtanak fékezek, megvárom amíg felgyorsul, ha látom nem akarja összeszedni magát akkor megelőzöm, de ez a 3 másodperc után már a dudát veri a seggedben ez tipikus idegbeteg idióták szokása akiket kicsit sem sajnálnék, ha szörnyethalna két fával odébb, sőt még jobban is aludnék, hogy javult az átlag IQ a bolygón.
A furgon még szódával elmegy, mindenkinek van rossz napja nem probléma, de az ilyen dudálós köcsögöt simán végignézném ahogy elvérzik egy mellkasából kiálló rozsdás fémdarabbal, mert annyira idegbeteg lemenne az árokba. -
Pikari
veterán
válasz
Ennek az új műfaja, amivel az elmúlt hónapokban kezdtem el először találkozni (a városiak biztos láttak már ilyet jóval korábban is, faluba csak most ért le ez a jelenség).
Ez pedig az öngyilkos gyalogló. Az öngyilkos gyalogló olyan, hogy fülében a fülhallgató, kezében a telefon. Nem néz körül, csak megy. Például át az úton bármilyen irányba. Biciklivel megyek, látom, hogy jön az ember, satufék. 10 centire állok meg előtte. Észre se veszi, gyalogol tovább. Ha autó jött volna, mondjuk 10km/h helyett 30-al, halott lenne. Leszarja. Nem vonja le a következtetést. Semmi jajdehülyevagyok, köszi, majd legközelebb leveszem ezt a szart. Az öngyilkos gyalogló az utak királya, és ha átmegy rajta a román traktor, hát akkor jöjjön, aminek jönnie kell, majd vigyáznak a lelkére az angyalkák.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Krisztianby #107696 üzenetére
Netto vagy bruttó 320K? Mert nem mindegy...
Tapasztalat pedig szerezhető, legalábbis tanulni mindig lehet!
-
Alusky
senior tag
válasz
Krisztianby #107692 üzenetére
Ha tetszik a munkahely akkor emészd meg azt a heti 1 nap közlekedést, mert megéri.
-
szebe
addikt
válasz
Krisztianby #107692 üzenetére
Én kinézem azt is, hogy a főnökségi tag se tudta biztosra a dolgot, addig meg bíztatott azzal, hogy maradtok.
Barátnő előző munkahelye volt így, hogy megvette őket az egyik nagy hárombetűs cég, aztán rá 2 évre kb költözött az iroda az astoriáról az aquincumhoz.
Addigra már váltott, de ez fixen betette volna neki a kaput, mert bejárós pozija volt.Ha tényleg jó a hely (fizu, főnökök, csapat, munka), akkor kibírnám azt az 1 napot.
Lehet kicsit keménynek hangzik, de ez legyen a legnagyobb problémád egy munkahellyel. -
válasz
Krisztianby #102761 üzenetére
A csávón tuti nem Android fut, akkor nem lenne ilyen hülye. Bár ennyire még egy DOS-os robot se.
-
BiP
nagyúr
válasz
Krisztianby #102761 üzenetére
A "balneológusok" örülnének egy ilyen cetnek.
(Amúgy legalább annyi esze lett volna, hogy közelebbről fotózza, hogy a papír szélei ne látszódjanak.)
-
Top cat
addikt
válasz
Krisztianby #102116 üzenetére
Akkor rendben van.
-
Top cat
addikt
válasz
Krisztianby #102114 üzenetére
" és valami egyetemista entitású egyént magam mellé keresek "befogadom" "
Ebbe az "ismerős" is belement? Mert az egy dolog hogy neked kiadja, de nem biztos, hogy megengedné, hogy mást is odavegyél.
-
totron
addikt
válasz
Krisztianby #101964 üzenetére
Ezért is keresek magam mellé valakit.
Kérdés, hogy ezt hány éves korig akarja eljátszani az ember.(#101966) homerhamm, Zoltánnak a nyelv csak egy eszköz, a pluszban is ott a szentkereszt, mindenki láthassa Megszabadult minden grammatikaji bék-yoyótól is.
(#101975) KROK640, neked rengeteg az ismerősöd, de miért?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Krisztianby #101964 üzenetére
Szóval akkor elmondhatjuk, hogy se a TGV se a fiatalok nem mentek oda bulizni.
Imádom Veszprémet nekem nagyon szívem csücske, de az alapján amit leírsz nem veszítettem semmitBezzeg az ingataln bérlés felment
nem csoda, hogy az összes Veszprémi ismerősöm Anglia/Franciaország/USA tengelyen mozognak
-
KROK640
nagyúr
válasz
Krisztianby #101955 üzenetére
Elolvasva az előzményeket, én ilyen fizetássel, és ennyi félretett pénzzel tuti, hogy egyedül keresnék egy kis albérletet, amit megkapok 90-100K+ rezsiért, és akkor tényleg nem függök senkitől. Remek opció lehet a becsajozás is
-
cidalain
veterán
válasz
Krisztianby #101959 üzenetére
Ja csak az már több, mint 1 óra busszal. Akkor már Ajka közelebb van, de az is 45 perc busszal. Fűzfőgyártelepről a busz 20-25 perc alatt bent van Vp buszpályaudvaron. (Sok járat van, mert a távolságiak is megállnak amik BP, Siófok felől jönnek és Vp-be mennek)
Gyártelep ne tévesszen meg, külvárosi fás-zöld környezet téglalakásokkal (10-20 lakás/épület), illetve van egy toronyház (a "Garzon" 8 vagy 9 emeletes). Élhető, kisbolt van. Nagybolt épül, közepes Spar van (csak az nem a gyártelepi részen). Uszoda. Ha bringád van, akkor a part 5-10 perc. Buli szempontjából viszont nem ideális, de arra ott van Vp. -
cidalain
veterán
válasz
Én a környéken lakom. Tavaly májustól albérletbe kényszerültem egy időre (Vp melletti kisváros), amíg felújítás volt nálunk. 150+rezsiért béreltem egy 54 négyzetméteres 2 szobás lakást. Csak a konyhabútor volt beépített, mindent vinnem kellett (ami nekem jó volt, mert addig sem volt útba a felújításnál)
Azt gondolom jól lövöd be az árszintet. A 10km határt vidd kicsit feljebb. Hajmáskért kerülném nagyívben. Almádi megfizethetetlen, pláne nyáron, ilyenkor kiadnak minden lakást a városban, heti szinten megkapják érte a 150-et röhögve. Titkos tipp Balatonfűzfő, ennek is a gyártelepi része, ott sok a lakás, vannak köztük korrektek is (1-2-3 szobásak is vannak). Buszközlekedés onnan Veszprémbe kiváló.
Ahogy nézem egyébként az albérletár pont Vp-ben az egyik legmagasabb az országban: kevés a kiadó hely, sok az egyetemista, azok közül is sokan nyáron is fizetik a kéglit, hogy ne bukják el a helyet (persze a Balatonnál nyári melót is könnyebb leakasztani)
Ja, és a legjobb társbérlő egy társ, szóval csajozz be gyorsan
-
szebe
addikt
válasz
Exkollega amikor váltott munkaügyileg Fehérvárról Veszprémbe, akkor még próbaidő is után jócskán ingázott, mert nem talált rendes albit. Szóval nem veled van a baj.
Fb+jófogás szerintem jó, esetleg ha látsz még hozzád hasonlóan, csak szobát kereső embert, akkor írj rá, hátha társulva könnyebb.
-
válasz
Krisztianby #94670 üzenetére
Adapternek az emberek nagy része a 220-as adaptert tudja, azt nem, hogy az egy bármilyen átalakítót jelenthet
A töltőfej amúgy még nagyobb baromság kifejezés. Tápegység, USB kimenettel.
@megott :Úgy
-
törölt tag
válasz
"Szépen oda ballagtam a kettő hölgyhöz"
->Itt elkövettél egy ordas nagy hibát."és meg érdeklődtem"
->Itt meg a következőt.Hívtad volna meg őket egy italra, vagy egy kis hancúrozásra, na de műszaki dolgok terén bármit is kérdezni tőlük...
-
megott
aktív tag
válasz
Krisztianby #94672 üzenetére
Tény hogy gyűjtőfogalomként van jelen a nyelvünkben, ha bármit bármire akarunk átalakítani akkor "adapterezünk". Fali adapternek is nevezték a dugasztápokat, pedig pongyola megfogalmazás, mondjuk ha töltőfejet mondasz neki, akkor is furcsán nézne rád merthogy "ez nem benzinkút". Ha azt mondod neki hogy "3,5mm-es sztereó fülhallgatóaljzattal ellátott lightning kábelt beépített DAC-al" kérsz, akkor meg teljesen bamba lesz.
-
szebe
addikt
válasz
Azt az információmorzsát, hogy fülhallgatóhoz kéred, nem tudta (vagy inkább nem akarta) feldolgozni, ezért adta a hálózatit.
-
Chaser
legenda
válasz
Krisztianby #94428 üzenetére
hidd el, bőven vannak ott 20-60 éves "vásárlók" is, nem kevés esetben pénzzel, csak agy nélkül - meg ugye sok a naiv, aki nem tudja elképzelni hogy át akarják verni -
-
törölt tag
válasz
Krisztianby #94424 üzenetére
Érdekelne azoknak az embereknek is a gondolkodásmódja, akiket az ennyire nyilvánvaló átverésekkel is be tudnak palizni. Vajon mi járhat a fejükben? Milyen értelmi szinttel rendelkezhetnek? Milyen élettapasztalataik lehetnek?
-
koby11h
őstag
válasz
Krisztianby #94422 üzenetére
Á, biztos nem csalás szagú....
-
mpo
veterán
válasz
Krisztianby #94422 üzenetére
Az emag most bombázott IPhone előrendeléssel 450-810 e Ft-os mobillal
.
-
BiP
nagyúr
válasz
Krisztianby #91247 üzenetére
Mobilról pötyögte a hirdetést, majd később kijavítom címszóval (vagy észre sem vettem, hogy szarul vette be a gombokat), és a javítás meg csak elmaradt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Krisztianby #85984 üzenetére
Ugyanez nálam is. Rohadt gyorsan sétálok, utálom mikor feltartanak. Sokan nem is gondolják 1-2-3 perc késéből is lehet busz lekésés, ami akár 1 óra extra várakozással is járhat.
És igen "e hogy mindent megtesznek, hogy kikerülhetetlennek legyenek az hot ziher." ezt érzem én is. -
válasz
Krisztianby #85970 üzenetére
Ugyaazért, amiért valószínűleg a topic fő témáját (idióta vevők) is ők szolgáltatják
@KROK640 : Ja hogy 64MB! Gondoltam elírtad. Nekem van egy 128MB-os speciális célokra, de használva nem sokat van
(Olyan régi gépekhez, amik 1GB-ost már nem ismernek fel, meg OpwnWRT -hez )
A 8GB-osból alkotott 64GB-osok persze még használhatóak. Nekem a legtöbb kártya még 8-as, nem sok mindenre használok SD-t. Android telepítésre, meg a fényképezőgépekben van (van, amiben 8, de 16, 32GB is előfordul).A poharat azért fényképeztem le, mert éppen olyanom volt (ha van a kezedben egy kiskompakt gép, mindent témának nézel
- és ezek a felesek, de a sörök is kifejezetten jól tudnak kinézni egy félhomályos helyen, ha alulról megvilágítod, pl. telefonnal, bár jobb, ha tele van
).
"Elbhassza a saját szombat/vasárnap délutánját még OK, de hogy az enyémet, "
Ha szimplán nem tetszik neki, akkor is elb*ta. Minden melónak megvan a maga nemszeretem rétege, lehetne rosszabb is. -
KROK640
nagyúr
válasz
A dumálók még hagyján mert egy pillanat alatt megszabadulsz tőlük. Sokkal rosszabb az, amikor előtted az egész járdát elfoglalva gyök kettővel mennek, és 100 métereken át nem tudod őket megelőzni mert tele van velkük a járda, de rohadtul nem haladnak. És sokszor téged is hosszabb időre "lassítanak".
Amit szintén utálok még, ha egy vagy két ember van szűkebb járdán, és amikor kitalálom, hogy mondjuk jobbról megelőzöm, és amikor elkezdek jobbra húzódni, akkor szépen elkezd jobbra lehúzódni... mintha direkt akarna feltartani.
Akkor annak még a "pingvin" tipusú emberek, akik képesek úgy közlekedni, hogy jobbra/balra nagyobbat lengenek kiközlekedés közben mint amennyit haladnak előre. Az ilyeneket gyakorlatilag nem tudod a járdán megelőzni, imádnak gyök kettővel menni, és véletlenül sem vesznek tudomást arról h más is haladna. Jellemzően idősebb túlsúlyos emberek, néha még nekik áll feljebb ha azt mondod, hogy "elnézést elnegedne?"
Emellett a vakegerek is veszélyesek, jellemzően épületből jönnek ki, vagy társaságóbl válnak ki, hátat fordítva mindennek, belépnek az ember "sávjába" persze az utolsó pillanatban és teljesen meglepődnek, hogy te mit keresel ott, meg hogyhogy elmennél??? Holott 500 méter óta láthatóan jössz, csak épp ő volt háttal meg csőlátással.
Ami még idegesítő az itt a faluban a főutcán a járda és a házak kerítése között nagyjából egy autónyi hely van. Tehát befér úgy egy autó, hogy nem áll a járdára se de a kertbe se kell beálljon. Mit csinál a sok bunkó paraszt??? Nem megy el a kapuig, hanem megállítja az autót a járda közepén orral a kapu felé, farral az út felé, a kocsi meg fizikailag elálja az utat a járdán. Na de ha egyszer egy ilyennek neki mennék biciklivel, vagy felugranék a tetejére és végig sétálnék rajta, elvégre járda, akkor tuti meglenne sértődve a tulaj.
-
BiP
nagyúr
válasz
Krisztianby #85972 üzenetére
Nyilván, normális ember így csinálja. Főleg, ha egyedül van, de akkor könnyebb elvonulni, nem útban lenni.
De szerintem egy spontán kialakuló beszélgetésnél az ember belefeledkezik, és az első járókelőnél jut eszébe, hogy jaj, útban vagyunk. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom, a legtöbben így viselkednek. -
BiP
nagyúr
válasz
Ha maguktól nem veszik észre, én ilyenkor azt szoktam, hogy megállok a társaság előtt, és akkor látják rajtam, hogy át akarok menni, és jó eséllyel kapcsolnak. Ha nem, akkor kellően közel kell állni, és akkor úgyis zavarod őket, fognak kapcsolni.
De amúgy hol beszélgessenek az utcán, ha nem a járdán?
-
Trailblazer
veterán
válasz
Krisztianby #84857 üzenetére
Érdekes. Ráadásul ez koreainak látszik, ún. hangul írásjelek.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Krisztianby #84604 üzenetére
Ez nyilván nem szép dolog, de amennyire tudom, a west balkan (és a Covid óta meg világszerte) szabályozva van. hogy mekkora helységbe, hány kijárattal hány ember mehet be. Nekem pl a kedvenc helyemen ezért lett plusz két kijárat (így összesen öt), mert csak úgy lett akkora hely engedélyezve.
Ha ebből indulok ki, valahol jogos a lehúzás, de amúgy meg nem.
Persze nyilván bosszantó mikor nem találsz asztalt és leülni sem tudsz, vagy 10 percet állsz sorba a pultnál, esetleg 1 óra múlva ér ki a pizzád, de ennek ez a velejárója. -
szebe
addikt
válasz
Krisztianby #84477 üzenetére
Túlságosan "muszáj" érzésem van a karácsonnyal kapcsolatban, illetve ez is ilyen tipikus social media esemény lett, amiről mindenkinek muszáj postolnia.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Krisztianby #84423 üzenetére
Szuperül megfogtad a lényeget!
Na, most leírom, hogyan lett nekem az év ünnepéből, egy átlag hétköznap :
Olyan általános iskolás nyolcadikos koromig, a karácsony volt az év krémje! Ráadásul nálam úgy ment, hogy szülinapom, rá 10 nap múlva Mikulás, majd Karácsony, majd Szilveszter. így én nyitottam a családban az ünnepeket, és amit nem kaptam meg szülinapomra, azt megkaptam karácsonyra. (régen, kis koromban pl elektromos modell vasutat stb.)
Emlékszem még nyolcadikos koromban meg előtte +-1 év , a szülinapomtól kezdve gyakorlatilag nekem karácsony feeling volt, ami nem csak a Garfield magazin főképp karácsonyi képsorainak a felevítésével és pár karácsonyi Garfield kép rajzolásával (része volt az ünnepeknek h karácsonyi Garfield képeket rajzolok dekornak) meg az azonos nevű csoki zabálásával telt el, de a komoly várakozás és reménykedés mellett az aktív készüléssel is. Pl szanaszét dekorálni a lakást fenyőágakkal (hm, fenyő illat) és színes világítással, meg rajzokkal, fűszeres teák főzése és illatosítók stb. Meg gondolok arra is, hogy a fenyőfa kiválasztására képes voltam egy fél délutánt rászánni, és a hazahozása majdnem nagyobb ünnep volt mint a szent este. Mindig ott akartam lenni favásárláskor, tök mindegy milyen hideg volt, és a hazacipelést is bevállaltam, sőt mikor nagyobb lettem 24-én a tartóba való belefaragást is. Ahogy szaloncukor vásár sem telt el nélkülem (idővel a pénzem nélkül), és egy idő után eljutottam oda, hogy természetesen a család tagokat is ajándékozzuk meg.
Ez kb addigra jött mire kezdtem a standard ajikat kapni, egy jobb minőségű tea, vagy dezodor tusfürdő vagy zokni. Hamar rájöttem, hogy a sokszorosát költöm ajándékokra mint amit én kapok, és ha ügyes vagyok, akkor a hétköznapokból sokkal inkább faragok karácsonyt. Egy új winyó vagy VGA megvétele egy idő után számomra sokkal inkább karácsony volt mint dec 24, már ami az ajándékokat illeti,Ahogy nőttem a családom úgy lett egyre kibírhatatlanabb, és éreztem egyre inkább tehernek az egészet. 2006 karácsonya volt az utolsó "normál" karácsony nálunk, 2007ben másodnapot már az akkori barátnőmmel töltöttem, 2009től pedig szokásom lett már 25-én is lelépni bulizni, meg 26-án is ... Ezzel együtt kezdett (főleg 2008tól mikor sikerült a család összes karácsonyi ajándékát elhagynom) az egész teher lenni, amikor kiadhatok egy kisebb-nagyobb vagyont, cserébe kapok érdektelen dolgokat, és még a kötelező család jópofizás is. Anyámnak ekkortájt kattant be a kötelező éjféli misére járás is, ami újabb mélypontja volt a szent estének, és 2009re eljutottam oda, hogy a karácsony csak teher és rossz ...
Főleg hogy a haverok és a haver csajok szülei lazábbak voltak, sokszor már 25-én este is mehettek erre-arra 26-án meg pláne ...Miután 2011-ben meghalt apám, nem volt többé "nagy családi" karácsony, leginkább csak anyámmal és öcsémmel a szobámban egy fa állítás, nulla ajándék, kötelező csevely, évről évre szerényedő vacsorák, majd rohantam gépezni.
2013 után tovább hanyatlott a dolog, mikor műfenyő lett és az utolsó feelinget adó dolog az illat is oda lett, aztán közben anyám is meghalt. 2014-ben állított műfenyő egyébként 2018 januárjáig állt a szobámban, évközben világításként funkcionálva, és egyre degradálva az egész karácsonyt. (bár 2017 decemberében azalatt a fa alatt történt meg az első csók a mostani barátnőmmel). Amióta le lett bontva, csak 2018 karácsonyán kameozott egy rövid ideig, 2019ben már fel sem állítottam (azon akarácsonyon ráadásul iszonyat megvoltam fázva, pláne nem akartam semmi felhajtást), ahogy 2020-ban sem.
2020 nekem amúgyis érdekes volt, hazatértem Németországból pénztől duzzadó zsebekkel, a karácsonyhoz NULLA hangulattal, (pláne h lemaradtam a helyi étterem karácsonyi ajánlatáról) így végül egy magamban gépezéssel és tojásrántottával meg kenyérrel "ünnepeltem" a karácsonyt. Mivel lezárások voltak, a többi nap is bulimentesen telt, és hasonlóan szerény kajával pl májkrémes kenyérrel és zacskós levessel (ha az anyagi helyzetemet nem nézem, minden bizonnyal az egyik leghétköznapibb karácsonyom volt életemben) így kb semmilyen nap sem volt.
dec 21én megleptem magamat egy mikrofonos fejhallgatóval ami szülinap és karácsonyi ajándék is magamnak egyben, és ennyi.Ami a névnapot illeti, nézem a környezetemben hatalmas ünnepet csinálnak belőle, nekem valahogy sosem volt megtartva, nem is tartom igazán ünnepeknek. Nemzeti ünnepek? Mindig is a free szabadnapot láttam benne, de az utóbbi években inkább nem örülök nekik mint igen ...
-
koby11h
őstag
válasz
Saját születésnapot, névnapot nem ünneplem már vagy 35 éve. Ajándék rendszerint könyv és ruha volt, én mindkettőt élveztem. A csúcs a PeBe építő volt, egy kamion, ami már majdnem Lego volt. Illetve egyszer vettem magamnak még a nyolcvanas évek vége felé egy színes TV-t 25k-ért valami Videoton prototípus volt, akciósan a Centrumban (a többi akkoriban 45-50 fölött volt, nem, nem colban, ezerben). Későn kelés sosem volt, mert apám rendszerint ment dolgozni. Így nekem kellett kazánba begyújtani, havat eltúrni, állatokat etetni, elmenni a boltba, kukát kirakni, átmenni nagyszülőkhöz, hogy minden rendben van-e, ott is havat eltúrni, kukát kirakni...
Gyerekekkel egy darabig megint öröm/nyűg volt, fát venni, faragni, ajándékért kajtatni, de aztán az örömük miatt megérte. Most már műfenyő - gyerekek döntése - és Ők díszítik, de szerintem már az is csak 1-2 év... a hó, vásárlás, állatok az még mindig az én dolgom -
homerhamm
addikt
válasz
Naná! A bejgli illata, miközben áll a fa, megy a TV-ben a Reszkessetek Betörők!
És nem kell hajnalba kelni mint most, és dolgozni menni...
Ez minden ünnepre és hétvégére igaz.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Krisztianby #83927 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
Krisztianby #83812 üzenetére
Én sem szeretek postázni. Csomagoló anyagot keríteni, elvinni, sorban állni ...
És ha csak nem utánvétes, vagy előre utal akkor még a kockázat is az enyém. Jobb szeretem helyben eladni, ahol átadom/beszerelem az illetőnek a kezembe adja a pénzt és viszlát. Persze még ígyis lehet, melléfogni ... -
Smiley
addikt
válasz
Krisztianby #83812 üzenetére
Itt Pesten nem tudsz annyit fizetni hogy betegyem a lábam bármelyik postára is. Amúgy én rugalmasan szoktam hozzáállni és ha úgy van Pesten belül el szoktam vinni, úgyis járkálok kocsival össze-vissza. Ha meg vidékre ment a cucc, eddig mindig találtunk olyat aki abba az irányba ment pár napon belül.
-
patomi
őstag
válasz
Krisztianby #83820 üzenetére
Pár éve eladtam itt egy rampárt egy nagymúltu tagnak. 2k a pár, plusz a posta. Odaért, nem megy. Vegyem vissza, hát ok. De oda vissza postát is álljam. Visszaért ramok mennek. Akkor most mivan(?) 2k-t buktam postán, plusz a csomagolás és az időm. Aztán haver megvette, semmi gond velük. Tehát nulla forintért sikerült eladni végül. Azóta nem postázok. Max foxpost, mióta 2 sarokra van automata.
-
opr
nagyúr
válasz
Krisztianby #83820 üzenetére
Abszolút érthető, vevőként elég frusztráló lehet.
Sajnos ez van az élet minden területén, mindig a normális emberek szívják meg azt, amit a sok paraszt művel, ez se kivétel.Legutóbbi postázásom amúgy egy oculus volt, ups-el. Addig baszogatták, amíg el nem tört a fejpántja. Biztosítás volt kötve, mondom np, sima ügy. Erre közölték kedves ups-ék, hogy nem kapunk szart se, mert rossz volt a csomagolás, nem tettünk meg mindent, hogy megvédjük a terméket... A gyári csomagolásban küldtem azt a szart. Nagyon kellemetlen volt a dolog, pláne, hogy ez nem aprós adás - vétel volt, hanem havernak postáztam a saját cuccát, amit kölcsönadott, hogy kipróbáljam (aztán úgy volt, hogy mikor jön két héttel később vissza, akkor megdumáljuk milyen volt, és viszi világgá, de végül módosult a terv, szóval "posta" lett). Srác nyilván nem volt mérges, illetve nyilván fizettem neki egy új fejpántot, de akkor is. Én az a típus vagyok, aki mindenre nagyon vigyáz, ha meg másé a cucc, akkor aztán pláne. Mimdig mindent tökéletes állapotban adok vissza, tisztán, feltöltve/elemet cserélve, erre ilyen van. Tudom, hogy nem az én hibám, de akkor is égett a pofám.
Pedig direkt nem az olcsó szarral küldtem, hanem nagy neves céggel, biztosítva meg minden.
Nem szeretek postázni, nagyon nem. -
opr
nagyúr
válasz
Krisztianby #83818 üzenetére
Hiszek neked, elhiszem, hogy ez esetedben így van, és igaz, amit mondasz. A helyzet viszont az, hogy sokan mondják ugyanezt, aztán valahogy mégse úgy van. Az meg, hogy aki éppen mondja az úgy is gondolja, vagy csak be van mondva... 50 - 50. És még optimista voltam, de nagyon.
-
Cs1csó
titán
válasz
Krisztianby #83814 üzenetére
+1 opr
Nagyon jó amiket írt, pl. elküldöd és kiderül, hogy nem jó nekik vagy pl. CPU-nak letöri a kis lábait vagy micsodáit stb. tehát elrontja ha meg eljön és ott a szeme előtt beüzemeled fut majd szépen kiveszed megmutatod, hogy hibátlan beleteszed a dobozába átadod neki onnantól hiába magyaráz.
-
opr
nagyúr
válasz
Krisztianby #83814 üzenetére
Én sem voltam anno hajlandó szívni a postával, bocsi. Annyira sose volt sürgős a dolog, plusz vagy általában úgy hirdettem, hogy Budapest + Debrecen, így azért bőven volt rá esély, hogy valaki helyben elviszi. És akkor nem kell dobozolni, csomagolni, egy órát sorban állni, magyarázni a funkcionális analfabéta postásnéninek, akinek a fejében lévő sötétségnél csak a flegmasága volt durvább, stb.
Tiszta szívemből utáltam a helyi postát, szerintem minimum 20k-t kellett volna extrában ajánlani, hogy hajlandó legyek oda bemenni többször, mint feltétlen muszáj volt.Ui: illetve egyszer de, de akkor nagyon egzotikus cuccot árultam, nagyon kevés embernek kellett olyan (valami nagyon spéci pci tv kártya volt, de már nem emlékszem, mitől volt különleges). Emberünk leígérte a csillagokat az égről, normálisan kommunikált, előre utalt, nagyon biztos volt benne, hogy igen, neki pont az kell és pont olyan, de jó, hogy árulom, mióta akar ilyet... Aztán megkapta a cuccot és jött privátban az anyázás, hogy ez nem az, amire gondolt, vegyem vissza, mekkora paraszt vagyok, hogy nem mondtam neki, hogy neki amúgy nem arra van szüksége, stb. Ha helyi hülye és nem baszta szét, simán találkozunk, pénz vissza, dolog letudva, ember megjegyezve és blokkolva. De így... Istenem, vagy egy hónapig kellett beszélgetni ezzel a taposnivaló paraszttal, mire megoldottuk. Akkor fogadtam meg, hogy soha többet, szarok én rá kivel mivan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Bittorrent topik
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest