- Szonárral ad ultimátumot a Huawei az órapiacnak
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidus
addikt
Sziasztok.
CM 690 hátoldali ventihez(80x80x15) kellene nekem porszűrő, hol lehet beszerezni, valaki tud ötletet? -
Ha kiméregetted, akkor az én ötletem már ki is van húzva.. nevezetesen,hogy a felső részből nincs-é kicsúszva a csatija.
Én pl. a hang kábelét kivettem, úgysincs bekötve, ne növelje nekem a dzsumbujt.
Esetleg még azt megnézheted, hogy felül is ugyanaz-é a sorrend a bekötéseknél, mint másoknak..Nah de.. szóval pár napja, én is a CM 690-esek táborát gyarapítom.
Használtan vettem,egy kis szépséghibával, de nem vészes..az ára meg egész jó volt!Viszont már így az elején pár kérdés, olyan tulajokhoz, akiknek Origi volt.
Szóval!
1: nem volt véletlen a házhoz egy zacskó csavar? Csak azok amik a DVD rész oldalába vannak csavarozva? (a srác azt mondja, neki nem volt... lehet kilopták belőle?!)
2: A prohardver-es tesztben azt láttam olvastam, hogy a ventik mind 3tűs, mind molex csatival fel vannak szerelve... az enyémben csak a 3tűs van. Vagy mint valahol láttam CM ventin, ez egy külön átalakító lenne?Nah de visszatérve a házra: Megjött, kicsomagoltam átnézetem.
Egész jó állapotban van, nem új, akad rajta pár karc, de nem vészes
Aztán megláttam ezt.. azthittem benyomódott, aztán rájöttem, "dizájn", meg talán szellőzés.. személy szerint nekem jobban tetszene ha egyvonalba lenne..
Beljebb haladva, észrevettem, hogy 5 helyett, "csak"4 vinyó keret van, illetve egy el van törve...sebaj.. ez is belefér..
Aztán a tetejét lebarkácsolva, rájöttem, hogy ott is van némi törés.. a [rögzítő pöckökből,3 biza minuszolva van...na bumm.. nem látszik, a teteje meg stabil. nem új verda
A következő meglepi EZ volt! A prohardveres tesztben, nem ilyen műanyag van a venti elött, hanem egy fém keret.Kipróbáltam a ventit kapott 12voltot.. egész halk volt.. gondoltam, eléteszem a szűrőt, ahogy lesz is beépítve. Azt hittem, lényegesen hangosabb lesz, de nem. Viszont a légszállítás, illetve a húzat "távolsága" drasztikusan lecsökkent..
Ez sajnos késöbb vissza is köszönt..Elkezdődött a beköltözés.. ekkor fogadott az, hogy csak 6db alaplapi távtartó volt a házban.. gondoltam sebaj, kiegészítem.
Igen ám,de ami nekem volt itthon, illetve a régi asszem codegen házamban, az egy hajszállal kissebb menetű volt!! Kiesett az alaplapból.. szal sajnos most csak 6 darabbal kellett beérnie az alaplapnak.
Aztán a rögzítő csavarokkal is szívtam, mert a régi házamban a távtartóba a kissebb, finomabb menetes csavar, míg ezekbe a távtartókba a dúrvább ment.
Természetesen a legrosszabban hozzáférhető sarokban kezdtem..a rossz csavart külön móka volt kiszedni.. ki nem jött csavarhúzóval, viszont annyira már akadt, hogy símán csipesszel se lehetett kihúzni.
De megoldottam!Jöhetett a táp.. no problem.. csak a kábeltengertől lettem rosszúl, hogy ezt vajon hova fogom dugni..
Aztán szép sorban mindenki beköltözött..a kábeleket is sikerűlt eldugni..
Az új, és a régi házikó. Látszik a stílusom.. majdhogynem egyformák
Jött az első tesztelés. Sajna csak két ventivel. Egy elöl,egy meg hátúl.
Ami egyből szembe ötlött, az az, hogy a vinyók kezdenek sülni!!
Besárgúlt a sentinel ikon.. 40fok.. 42.. huh mondom.. mi a .... a régi házban 30 fölé allig allig mentek..
Aztán elfilóztam.. eszembejutott a szűrős tesztem, és gondoltam, hogy nem nyom elég nagy "cúúgot" a venti, no meg nem túl szellős a venti kerete.
Nem úgy mint mondjuk ebben a házban!!
A régi codegenben,egy kis moddolás hatására, alulról egy 9es venti tolta be a levegőt, pont a winyókat telibe ....
Mondjuk visszanézve a sentinel logot,rájöttem, ott is volt egy idő, amikor nem volt túl rózsás a helyzet.. Gondolta, kap egy porszűrőt.. házilag eszkebáltam rá egy szűrőpaplanból megfelelő mérető darabot. Nem jött be.. szintén 37-38 fokra felmentek.. nemes egyszerűséggel le is téptem pár nap múlva(annak a sarka látszik a képen)Pár nap móka után viszont megtaláltam a winyók ideális helyzetét, illetve egy kis tuningként a vinyókat rögzítő ház fém kerete és az előlap közé tettem be egy kis szivacs darabot, hogy a venti ne tudjon oldara kifújni, hanem kénytelen legyen a lukakon a winyók közé ...
Erről nincs képem, de talán ezen a képen látszik a legjobban a hely. a kép jobb széle.. a ház pereme, és a vinyó "rekesz" pereme közé...
Így most olyan 31-35-36 fokra mennek fel a winyók.Persze a többi cucc még melegszik, kellene egy befúvó venti, meg sztem még egy elszívó fentre..
Elképzelésem, hogy veszek egy relative nagyobb légszállítású ventit, ami mondjuk lehet nem is a leghalkabb, és azt leszabályzom.. úgy tudja kb ugyanazt, mint a gyári ventik, viszont ha game van,akkor mehet a kraft.. (olyankor a hang nem számít.. ) másik házamban is így volt..
Csak abban max 9es ventik voltak.. azok zajosak.
Arra is rájöttem, csak úgy próbaként, hogy a 8centis kis TT ventit pl az oldallapra téve sűvít mint ááálat...viszont van nekem egy 9centi=>8centi átalakítóm.. azt a venti és a ház lapja közé rakva, a sívítás megszűnt.. ugyanez tapasztalható lent is..
Nem tudom 12es, 14-es ventinél mennyire fog érvényesűlni ez a hang, de ötletnek már jó lesz, ha jelentkezik..Amit még szeretnék majd megcsinálni, hogy az egész házat megemelni vagy 2-3 centivel minumum .. a kocsim ültetem, ezt emelem
Minimum úgy, mint a Codegány házát..no, de azért valami szebb megoldással!Jobban levegőhöz jutna a táp, no meg majd a leendő alsó venti..
Nah.. hirtelen ennyi.. így is már egy órája írok, és sokat rizsázok.. valszeg elolvasni is sok lesz
SorryJah.. szerelésről,házról további képek.
Régi codegényról képek. -
Sdi
addikt
90 CFM, 19 DB, ez vicc, ne akarj ilyet szerezni
. Ez majdnem olyan, mint ami jelenleg a gépemben üzemel / ideiglenesen /, TT 21 DB, 2000 RPM, mint a porszívó
. Egymagában hangosabb mint az összes többi
.
Ezek a "Nagyok", jobban / pofátlanabbul / hazudnak mint a "noname" gyártók.
-
törölt tag
A 90 CFM-es ventilátort sem lehet kapni hazánkban, és az előbb linkelt házat sem. Én is úgy tudom, hogy csak Japánba kapható. De ott miért más, azt a CM se tudja én szerintem... Ennek még marketingből sincsen semmi haszna szvsz.
-
Neoka
aktív tag
Sziasztok!
Ilyet lehet valahol venni?
A felső 5.25-ös helyen levő front I/O panelra gondolok.
-
GabN73
addikt
ilyet honnan lehet lopni ?
na jó venni? ^^
-
japy
őstag
válasz
DUDI Empire #3487 üzenetére
Majd +nézem de 1 kicsit kiábrándít hogy egy 18k ház és nem stimmel rajta!
-
japy
őstag
válasz
DUDI Empire #3481 üzenetére
Köszi erre gondoltam de nem vagyok előrébb mert nálam is pont így van bekötve mégsem működik a dolog!
-
Tidus
addikt
válasz
DUDI Empire #3481 üzenetére
Ez így műkődik,
.
-
Gerisz
addikt
A kamerával használtam még mikor megvettem a házat. Nekem be van szövet szalagozva, de a használati utasításban benne van.
-
japy
őstag
Az "előlapi" a tetején lévő Fire-Wire csatlakozást bekötötte valaki? És működik is neki? Mert az enyém nem szuperál!
-
Daert
őstag
Ha valaki tervez ebbe a házikóba tápcserét és esetleg az FSP Everest 500W-ot szemelte ki,akkor megnyugtatom hogy megveheti.Igaz,csak éppen hogy de elég hosszúak a vezetékek.
Akinek ennél nagyobb háza van,ne vegyen a fent említett tápból mert megjárhatja. -
Gerisz
addikt
válasz
dangerzone #3468 üzenetére
Szerintem mire osztják az ösztöndíjjat már lesz. A Cosmos Black csomagot is lehetett kapni hetek múlva megjelenés után.
-
Sdi
addikt
válasz
dangerzone #3470 üzenetére
Előre, oldallapra és alulra a befelé szívó ventiket szokták tenni, hátulra és felülre pedig a kifelé fújókat.
-
dangerzone
addikt
válasz
PhoenixK #3469 üzenetére
Szóval akkor gondolom úgy a célszerű, hogy az alsó venti mindenképp befele fújja, a felső ventik meg ki. A ház elején meg ismét befele.
Na, de akkor még ott van a ház oldalán , meg a ház hátulján.
Azokkal mi legyen? Én magamtól úgy raknám, hogy a ház oldalán befelé fújja a levegőt, a hátulján meg ismét kifele, de ha tévedek, nyugodtan szóljatok, ebben ti vagytok a szakértők, én csak a procikhoz, meg a videókártyákhoz értek igazán. -
válasz
dangerzone #3468 üzenetére
Ha beleszólhatok... A felső venti szerintem mindenképpen kifelé fújja a levegőt, már csak azért is, mert a meleg levegő eleve felfelé szeretne haladni, így még a fizika is rátesz egy lapáttal!
-
dangerzone
addikt
válasz
vergilx #3466 üzenetére
A gyártó honlapján már szerepel : RC-690K
Szóval akkor a viszonyokat ismerve...talán fél év múlva nálunk is lesz ilyen...Akkor max majd bekenem zsírkrétával...
Köszi a válaszokat. Gerisz-nek is.
Ja, és még annyit, hogy vergilx a felső venti nálad befele vagy kifele fújja a levegőt?
-
Gerisz
addikt
válasz
dangerzone #3465 üzenetére
Hát még nem láttam itthon, de gondolom lesz mint a legtöbb "black" szériás
-
vergilx
őstag
válasz
dangerzone #3465 üzenetére
Szia!
Gyárilag csak alu színű béllel kaphtó,a feketéket "manuálisan" fújták át.Személy szerint nekem fölül még csak 1db 12cm es ventilátor van,de a ramokat nagyon rendesen hűti. -
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Én is ilyen házat szeretnék majd venni. Ha megjön az első ösztöndíjam idén..
Szóval lenne pár kérdésem.
- Elsőként az ,hogy Magyarországon elérhető fekete belsővel a ház? Mert láttam róla egy képet, hogy belül is fekete volt, és úgy nagyon böszmén nézett ki, sokkal jobb volt mint a sima alumíniumszínben.
- Másodszor pedig az lenne, hogy mennyivel javítja a ház hűtését, ha felülre is beszerelnék 2x12 cm-s ventit?Válaszotokat előre is köszönöm.
-
GabN73
addikt
Hali!
Kábelharisnyázásra adnám a fejem,de nincs az a "kiszedő szerszámom"
A másik: Hátul az egyik pci-e felfogató műanyagot sikerült letörnöm
Ilyet honnan lehetne szerezni?Nos: ha valakinek lenne mind a 2 és lenne szíves elküldeni nekem..azt meghívnám egy sörre valamikor
természetesen a postát állnám
-
Vazee.. egy szikével ki lehet vágni?!!
Akkor tényleg más mint a Codegen.. ahoz dúrvább eszközök kellettek... azthittem a CM erősebb
Rácsok: valszeg az lesz, hogy ha megjön a ház, beköltözök.. kipróbálom..
Ha bejön a kecó, akkor nagy valószínűség szerint sokáig meglesz. A codegen is van vagy 3 éves....
És ez esetben lehet nekiesek a rácsoknak.. bár ha így is csendes lesz, akkor lehet nem bántom...
Már csak egy frankó ventiszabályzó kellene hozzá.. a mostani házban van egy TT, de az kifejezetten a TT ventikhez van.. valami VR ventik.(meg is találtam) -
Peti78
őstag
válasz
kelzsoca #3455 üzenetére
Miután anyagot veszel ki belőle, nyilván veszít, csak az a kérdés, hogy ettől még képes-e a funkcióját betölteni vagy nem. szvsz teljes mértékben ugyanazt nyújtja, sőt, az említett dolgokban jobb is lesz
Azért megkérdezném azokat, akik ennyire nagy hangsúlyt fektetnek erre a kérdésre, hogy mégis működés közben miben tapasztalták a stabilitásvesztést, illetve milyen hátrányuk származik ebből?!
Mégegyszer leírom, hogy nem ktlem, hogy kevésbé stabil az eredi stabil állapotához képest, de erősen megkérdőjelezem, hogy a vágás után ne lenne ugyanolyan atomstabil mint a vágás előtt
Amúgy meg sztem a gyártók tisztában vannak azzal, hogy a zajra és egyéb dolgokra érzékeny felhasználók meg akarnak szabadulni a felesleges részektől, és mi értelme lenne egy éppenhogy stabil házat kiadni, ami ha vágsz itt ott, baja lesz tőle? Sztem semmi. Modolható házak ezek, és nem kicsit, nagyonLaci4 "A Codegen (legalábbis asszem az..) házam is kicsit gyengébb lett.. igaz nem sokkal." Azért ne hasonlítsunk össze ilyen szempontból (sem) egy Codegen házat és egy Cooler Master-t. Messze van egymástól a 2 mint egy Genius egér egy Razer-től. Mondom ezt úgy, hogy az előző házam Codegen volt, és az előző egerem Genius
-
válasz
kelzsoca #3452 üzenetére
Igen, pont ezért is filóztam rajta. A Codegen (legalábbis asszem az..) házam is kicsit gyengébb lett.. igaz nem sokkal..
És a másik, hogy ha esetelg el akarom adni, valszeg kicsi hátrány.
Magamból kiinfúlva, én is szevesebben vettem egy olyat, ami nincs megfaricskálva.. vagy ha szépen van kivágva, akkor is csak kevesebbért vettem volna, mint egy origitMindegy.. elsőre össze lesz rakva, ahogy megjön, aztán meglátjuk.. a tetején amúgy is van elvileg egy kis horpadás
Mondjuk nem tűnik vészesnek..
Házad: Hmm.. faja lett.. bár nekem személy szerint nem jön be annyira ez a nari szin... de jól néz ki!!
Néztem az oldalt, van rajt apár szép házikó.
A tied amúgy alapból fekte (asszem az a pure) belsős, vagy az is fújva lett? -
Peti78
őstag
válasz
kelzsoca #3452 üzenetére
Ne mondj már ilyeneket.
Semmi baja nem lesz a háznak attól, ha a ventirácsokat kivágja. Nekem felül és hátul is ki van, de hidd el, nem vettem rajta észre rogyást és semmi egyebet. Nyilván 120 kiló helyett az anyagveszteség miatt nem bírna el a tetejére rakva csak 100-at, de kit érdekel hiszen nem szoktunk pakolni rá semmit. szvsz a kivágás érdemben nem befolyásol semmit, kivéve a jobb légáramlatot, és a csendesebb működést. -
Peti78
őstag
A ház van érted, és nem fordítva. A lakásodat és a szobádat is átalakítod a saját ízlésed szerint. Én szívbaj nélkül megszabadultam azoktól a részektől, amik nem szolgálták az érdekeimet, és nem feleltek meg az elvárásaimnak. Ezt se sajnáld, később még modolt házként is eladhatod
-
-
Peti78
őstag
Szia
1. A gumigyűrűket először egy klímákkal és hűtéstechnikával foglalkozó üzletben, aztán egy tömítőket forgalmazó üzletben vettem. Először 30 Ft/db majd 10 Ft/db.
2. A rácsokat 2 okból kifolyólag vágtuk ki. A légszállítás megnövelése, és a zaj csökkentése miatt. Mivel ezeket a beköltözés előtt csináltuk, nem tudom összehasonlítani a 2 állapotot. Hogy bevált-e? A gépem halk, és a rendszer hűvös. -
Peti!
Ha jól emlékszem te írtál egy kissebb regényt a házad moddingjáról.
2 dolog.
1: a gumigyűrűket hol vetted?
2: a rácsokat azért vágtátok ki, mint amiért én a kis codegányomat(bár szeretem ezt a kis házat)? Hogy halkabb legyen a venti? (szélzaj) Bejött?Elvileg pár nap múlva nekem is lesz egy ilyen házikóm..
-
Peti78
őstag
Oldalra kívülről kell felteni, úgy normélis hanghatásokkal szembesül az ember
Nekem 900 on pörög egy 14 es sharkoon, nicns hangja
-
Gerisz
addikt
Tegyél be egy lasabbat, vagy szabályozd le az oldallapit és egy slot cooler-t a táp fölé szívni. Nekem mikor gyári venti volt a VGA-n és kellett neki az oldalsó venti akkor így volt és jelentős fokokat lehet nyerni vele, hogy nem reked meg a meleg a kari alatt még akkor is ha az oldalsó és az ilyen is 5V-on megy.
-
xGP
csendes tag
Szomorú
Ha jól tudom, akkor a gyári ventik 1300at pörögnek, ha ennél lassabb fordulatszámút teszek oda, akkor mintha ott se lenne, a gyorsabbak ugye még hangosabbak lennének.
Akkor marad az, hogy majd átkerül felülre. Kösz -
xGP
csendes tag
Nincs mindenhol, csak 5 van benne
Bár a szobámban sztem 32 fok simán van, sztem nem árt.
Szóval azt mondod inkább legyen felül ?
Perpill 2 van elől (1 ugye alapból a winyók előtt, a másik az alsó 4 meghajtó helyén, mindkettő szív), van egy felül, egy hátul és egy oldalt, ezek kifelé fújnak. -
xGP
csendes tag
Sziasztok !
Kb. 2 hónapja van ilyen házam, teljesen meg vagyok vele elégedve stb, csak egy olyan gondom van vele, hogy ha az oldalán lévő gyári ventilátor úgy van felszerelve, hogy befelé szívjon akkor süvítő hangot ad és meglehetősen hangos (nem a venti rossz, ha odarakom a kezem, hogy ne tudjon levegőt szívni, akkor elhallgat). Átmenetileg fogtam és megfordítottam, de most a nagy melegre való tekintettel jó lenne visszafordítani. Viszont ötletem sincs, hogy lehetne kiküszöbölni ezt a hangot. Próbáltam alátéteket pakolni az oldallap és a venti közé, de nem sokat változott.
Nem tudom, hogy ez a probléma csak nálam van, vagy esetleg nálatok is.
Esetleg van némi ötletetek eme hang kiiktatására ? (Nem akarom kivágni az oldalát)
-
kelzsoca
félisten
CM 690-es házam, némi átalakítás után:
-
válasz
betyarr #3432 üzenetére
A táp ventije lefelé néz nem? Alulról szívja be a levegőt, márpedig a magasító nem sok levegőt enged be. Nekem ezzel nem sok bajom lesz mert egy emelvényen lesz agép és a ház hosszúsága miatt jókora rész lelóg majd róla, kb a fél 14-es venti helye, lesz honnan szívni. Túl tárgyaljuk a dolgot.
Ezen áll a házam, erről hátul le fog lógni, ki van számolva minden. szűrőt én is teszek bele majd. [link]
-
válasz
betyarr #3409 üzenetére
Én akkor tudok nyilatkozni ha már megvan a ház, de van tippel a szellőzésre, sőt a táp szellőzés buta kialakításának javítása is megoldott elvi síkon.
PhoenixK! Na ez nekem így tökéletes lenne, gyönyörű! A kábelek egy része a ház mögött megy?
Legalább 33cm hely kell mert nem fér be a vga karim!
Nincs más át kell építeni a VGA-mat, nagyszerű! -
válasz
Kolondrum #3421 üzenetére
Nekem ennyire sikerült eltüntetni a kábeleket: [link]
A hátlapi kártyarögzítőktől a vinyókeretig 30,5 - 31 cm@betyarr: Én csak azt tudom mondani, ami nekem van, és működik:
1-1 db 12 Nexus NF-12P az oldallapon a vidkarinál (befelé szív), fent (kifelé fúj), hátul (kifelé fúj), valamint az eredeti az előlapon. -
betyarr
veterán
erre valaki?
-
-
Csifi 550W-os tápom van, elég hosszúak a kábelek hogy pl az alaplapi 8-as tápcsatlakozót és a nagy tápcsatit be tudja kötni? Nem tudom lemérni a kábeleket mert annyira el van minden rendezve.
-
Dead_slow
tag
válasz
Savanya #3411 üzenetére
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt!
Corsairt nem akartam, mert a tápos topikban mostanában túl gyakran emlegetik...nem éppen azért, hogy fényezzék milyen jó, állítólag a "alulvezérelt" a venti és emiatt nagyon melegednek, ami jelentősen csökkenti az élettartamukat
, enermaxot (pro82+ 425W) szerettem volna, de annak is csak 45cm
hosszú az említett kötege, így marad a corsair, ebből már belefér a keretbe a moduláris is, így az első kérdés már nem is olyan lényeges.
-
Dead_slow
tag
Üdv!
Ugyan nekem Centurion 590-em van, de az a topik teljesen halott és mivel a 2 ház felépítése és mérete eléggé hasonló, így itt teszem fel a kérdést. Tápot szeretnék venni és igazából 2 dolog érdekelne:
1.) Ha, nem moduláris tápot veszek, akkor el tudom vezetni az összes kábelt az alaplapi tálca mögött, arra gondolok hogy az a nyílás elég nagy e ahhoz hogy az összes kábelt bezsúfoljam oda.
2.) A Gigabyte lapoknak általában a tetejére rakják a kiegészítő 12V-s tápcsatit, itt milyen hosszúnak kell lennie minimum, hogy azt is hátul tudjam elvezetni? -
betyarr
veterán
ha én ennek a háznak a szellőzését javítani szeretnék,akkor hová és milyen irányba fújó ventit tegyek?ami eddig van benne,az 2 12-es pwm-es ac,egy elől,egy hátul.a procin egy pwms ac freezer 64 pro,meg a passzív vga-n van egy 12-es ac.
-
sagit
veterán
sziasztok
valaki nem válna meg a cm 690 es házától?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3441, 92% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest