- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem.
Erről van itt szó:
hardverapro.hu/apro/2_db_cooler_master_690_elado.htmlNem vagyok ilyen moddingos típus, a neonoktól egyenesen irtózok
ezért olvasgattam utána, pontosan mi is ez a legendás CM690-es.
Köszi a segítséget, jó ez a topic. -
Itthon hol tudok venni hozzá?
Ezt ajánlották: [link]
Na de hát ez 15 ojró. Plusz mire ideér még több lesz..Am ha jól értem (és néztem a linken), az oldalfalak felcserélhetők?
Mert akkor lehet nem is kell. Egyik oldalról leszedve teljesen a szgép asztalhoz tolva nem is látszik, h nincs oldalfal a másik oldalon.Még egy kérdés, ventilátorrácsot is lehet pótolni? (szintén oldalfalon levőt)
Illetve az oldalfalon levő kifelé fújja a levegőt? Bár gondolom ez csupán felszerelés kérdése. -
csatlakozok! Szerintem is harisnya, vagy szúnyogháló...
Én már mind a kettőt beszereztem, már csak időt kellene szakítanom rá, hogy megcsináljam.
Annyi különbséggel, hogy én az egész alsó részt akarom megszűrni, mivel megemeltem a házat.
Valahogy a lábakra akarom majd kifeszíteni (legjobb lett volna fém szűnyogháló, de egyelőre még nem talátlam...)
Lehet valamiből (hilti szallag, vékony fémlemez) csinálok egy egy keretszerüséget, arra menne majd a szúnyogháló öntapadós, "cipzáros" ragasztó csíkja... majd rá a szúnyogháló..
Még meg kell álmodnom hogy is legyenszerk: mondjuk én egy lightos szűrést akarok csak.. csak a nagyobb szöszöket..pl macskaször, hajszál.. hogy ne tekerjék be a ventik a tengelyükre...
Bár port is fog fogni szerintem, mert a ház elején ami van rács az első venti elött, azon is látni, hogy hol a venti mögötte.. szépen lerakódik rá a por..pedig az nem valami sűrű..
-
aclandiae
senior tag
Ez milyen hsz?
zuchy: a vezetéket nem akarom róla leszedni, hanem egyben ki szeretném venni.
Gyanítom, hogy ez nem lesz egyszerű, ha megoldható...Vajon a ház szürke belső tetője és a fekete burkolat közé be tudom óvatosan hajtani, hogy ne törjön meg?
(amíg nem járok utána, nem akarok kísérletezni) -
J.J. András
őstag
köszi, leesett már
de tényleg, egyet nem értek....
van egy csomó 14cm-es ventit fogadó ház, de alig van hozzá venti..., pedig kisebb zajt keltenek ha azonos léghozamot akarsz.....amúgy egyre többet nézegetem a házat...., szerelem ?
aztán be az asztal alá, és soha többé nem látom
-
palbence
tag
Szia úgy értettem, hogy úgy forgatom a ventilátort, hogy szívja be a friss levegőt a memóriákra, valamint ott az északi híd melegedő részeire. Azt értem én, hogy felfelé száll a meleg, de akkor hogyan jön be a friss levegő? Mert ugye csak az alsó és az elülső ventilátor szív be levegőt és ez úgy látszik, hogy kevés. Ha az oldallapra rakok ventilátort, szintén ezt a fura, zavaró, búgó hangot hallom, szerintem a légáramlat miatt. Attól hűsebbek lesznek a memóriák, hogy rakok felülre egy ventilátort, ami kifelé fújja a meleget? Hogy tudom átállítani a ventilátort 12 Voltról 5 Voltra? Nincs ilyen ventilátorszabályzó dolgom
-
Pepe78
őstag
Neten rendeltem, de személyesen vettem át.
Persze nem bontottam fel ott.Alap:
Nincs ledes venti elől, nincs felül 23 cm venti, nincsenek az elválasztó rekeszek, nem fekete belül, nincs 12 cm venti az állítható sinen stb.
Persze a számlán rajta van hogy átvettem, az van benne amit kértem, sértetlen stb stb.
De akkor is. Még ha nem is extrás de egy instabil zörgő csontú szar , ami egyébként szép!
Design az van, de ennyi.De beszoptam / pillanat.
-
alibabo
tag
Azt bírom benne, hogy olyan bazi nagy. Az biztos, hogy nyelné a festéket. De nagyon faxán elférnék benne.
Nálam is ez a kettő volna betervezve, de nagyon jól el vagyok a jelenlegi karimmal. Lehet számomra csak pénzkidobás volna a 4870. A 840-nek az ára meg nem valami vonzó, de ki tudja hogy alakul az év. -
alibabo
tag
Áháá, van benne valami. Na ezt kimazsolázom. Régebben volt itthon Loctite Gel, majd jobban megvizslatom.
Köszönöm.
Barney™: Én is nézegettem már. Még pár hónapja több helyen is láttam, persze akkor nem vettem, most meg szokás szerint nincs.
Még Engusznál sem láttam, pedig nála sokáig volt. -
Pepe78
őstag
Hát a festék olyan 6K ban állt meg összesen.
Egy HAF 932 -n gondolkodom.
De szerelmes vagyok ebbe a kuckóba.
Most nagyon összeállt a kép.
20K alatt biztosan nem adnám el ha úgy döntenék hogy jöhet egy másik helyette.Most éppen ventilátorok beszerzésén gondolkodom.
Mindenhová fehér lapátos kerülne a terveim szerint.
3 db 14 cm Fractal design 600 rpm
3db 12 NEXUS 1000 rpmMajd egy szabályzó, de most nagyon felment az áruk v.miért.
-
Pepe78
őstag
Na akkor pár mondatban kicsit részletesebben:
A házat atomjaira bontottuk. Az összes léc, gomb , csavar stb stb ki lett bontva.
Ez gyorsan megy.
A ház előlapján és a tetején kivagdostuk az összes műanyag szélzaj növelőt.Gittelni semmit sem kellett, csiszolni viszont nagyon sokat.
A ház műanyag elemei(teteje, előlap) festett műanyag, tehát műanyag alapozó nem kell rá.
Ezeket egy nagyon finom csiszoló szivaccsal meg kell mattítani.
A rácsok illetve a ház váza a nagy feladat.
Ezeket autófényezésben használt csiszoló kendővel csiszolgattam át. nagyon sz@r csinálni.
Szerte szét szed mindent a ház vázán található millió kis él, bevágás stb.
Lényeg hogy meg legyen kissé karcolva a felület.
A ház oldallapját full simára csiszoltuk, vagyis a gyári rücskös felületet nagyom finomra kell csiszolni.A ház vázának festése feketére:
Csiszolás után zsírtalanítóval bepermeteztük az egészet, majd szárazra töröltük..
Levegővel illetve mézes kendővel leporolás, majd kezdődhet a festés.
Alapozás gyanánt egy nagyon vékony sor a feketéből, ami nagyon jól biztosítja a tapadást.
Mi MIPA termékeket használtunk végig.(német autófényezési cuccok)
Kicsit ha szárad, mehet rá a következő sor.
Mivel nem fényesre festettük ezért nem kellett "üvegre" fújni vagyis biztonságosan több vékony rétegben lehet haladni.AZ KIZÁRT HOGY 3-4 RÉTEG UTÁN IS MINDENÜTT TÖKÉLETESEN FEKETE LEGYEN A HÁZIKÓ MINDEN KIS PICI SZEGLETE!!! NEM LÉTEZIK! MI VAGY SZÁMTALAN IRÁNYBÓL PRÓBÁLGATTUK DE HA ERŐLTETTÜK VOLNA AKKOR TUTI MEGFOLYÁS....
Mondjuk olyan helyeken van ahol senkinek nem látszik.
Szal szvsz ne kapjátok fel a vizet ha csináljátok mert megfolyik rajta a cucc.Oldallap és rácsok festése:
Szokásos zsírtalanítás, porolás majd ment rá a grafit szín. Nekem belül is grafit csak nincs meglakkozva. Szvsz kicsit érdekesebbé teszi a belsőt.
A rácsokon és az oldallapon is kb 3 sor grafit van. Felszórás után száradni hagytuk őket.
Lakkozás majd a narancs elemekkel együtt.Tető és előlap festése:
3 rétegű narancs gyöngyház metál kicsit megosztotta a nép véleményét de nekem ez kellett...
Több rétegben megy fel a narancs szín. Erre megy rá egy átlátszó kis gél amiben úszkálnak a kis gyöngyház metál szemcsék.A grafit és narancs elemek lakkozást kaptak mint ahogy egy autón is ez az utolsó bevonat.
Majd polírozva lesznek, csak egyből nem mertük nehogy gond legyen.Nekem a MIPA cuccok nagyon bejöttek. A matt fekete nagyon kemény. Meglepően karcálló bár biztos meg lehet sérteni ha nagyon kell.
Ha valakit érdekel valami amit nem írtam le, kérdezzen nyugodtan és ha tudok segítek.
-
alibabo
tag
Nos, hát közelről szar a fényképezőm, de azért csináltam: 1, 2, 3.
Még kell egy pár méter a maradék madzagoknak.
A kék saták repülnek, azok is feketék lesznek. A venti csatikat is lecserélem feketére. És persze valamit ki kell találnom a kábel-káoszra, hogy rendezettebb legyen.
Amúgy így néz ki most. Sikerült szert tenni egy csinos, alu házas kártyaolvasóra. Már passzol az mfc1 plushoz.
Elöl a gyári kék ledes helyett tettem egy S-Flexet és az író alá is. Hát mint mondjak a nagy WD-ém majd 10 fokkal hűvösebb lett, a lap, meg vga 5-el a proci meg 8-10-el.Egyébként kipróbáltam a carbon fóliát az egeremen, úgy szarrá van kopva rajt a festék: ilyen.
Talán majd a lap tálcán is jól mutat majd és a lap hátlapján is. -
alibabo
tag
Én sem értek hozzá, csak hetek óta guglizok és kezdek képben lenni és rengeteg fórumban ilyen graffitis festéket ajánlanak, mert nagyon tartós, gyorsan szárad és nem kopik, nem folyik meg. Kimondottan grafiitire vannak fejlesztve, nagy időjárás tűrőképességgel. Találtam olyat aki a robogóját fujta ilyennel.
Viszont közben rájöttem, hogy két Montana gyártó van, német és spanyol, két konkurens cég. (Hogy ki kitől lopta a nevet...). Szóval a spanyolnak van Satin Blackje, ami szerintem jól nézhet ki. Nem akarom hogy fényes legyen, de azt sem túl matt.
Csak ezt a spanyol Montanát nem nagyon találtam hungarisztánban, inkább a másik kapható. -
alibabo
tag
Fizukor bevásárolok, addig modding stop van, mert tegnap kitört a bal felső hármasom és 22k a protkó.
Így hó végén örülök nagyon.
Úgy képzeltem, hogy a váz mindenképp fekete lesz, de nem bóvli festékkel, hanem ilyennel.
És utána jön a karbon. A lap tálca egy kicsit macerás lesz a mélyedések és a csavarhelyek miatt, de kitalálom.
Egyébként mintha láttam volna ilyen fóliát szálcsíszolt alu színben is, mondjuk a szakadt kártyaolvasómra. Jól mutatna a zalmi mfc1 plusommal. -
Cadal
őstag
Nos, visszakötöttem az elülső és a hátsó ventit 12V-ra de így eléggé megnőtt a hangjuk. Viszont szerintem akkora hőfejlődés nincs a házamba (alig megy teljes terheléssel, a PH! meg nem izzasztja meg
) hogy szükség legyen akkora légmozgásra. Így ma kipróbáltam és 5V-on is elindulnak a ventik, úgyhogy egyenlőre így maradnak.
#2518 Symbio Igen, eléggé visszafogja a légszállítást a szivacs, de megnézem mennyi port szed össze 1 hónap alatt, és ha elenyésző,akkor leszedem elölről. Alul és a tápnál marad, az tuti!
#2519 alibabo Azokat a fekete izéket szedtem ki először. Ötletes, de ugyanakkor otromba is! (Meg amúgy sincs arra semmilyen kábel, amit bele tudnék aggatni! Ha meglesz a harisnyázásod, linkelhetnél majd képet róla, hogy hogy sikerült
)
.. és
-
-
betyarr
veterán
a házra gondoltam
tehát előre alapból oda lehet csavarozni?vagy erre gondoltál a gyári megoldásra?
mert akkor szólok iponéknak,hogy helyezzék át oda az oldalsót.a tápot könnyű kivenni,hogy alátegyem a szűrőt?vagy szét kell hozzá kapni az egész belsejét?mielőbb szeretném majd feltaszajtani,mert így olyan lesz mint egy porszívó
-
betyarr
veterán
reset hiánya?minek az,mikor van rajta póver gomb is?ugyan azt tudja
meglesem mindjárt!
iponéknak nincs,úgyhogy kilőve.ez pusztán csak azért lenne lényeges,mert kompletten veszek most egy konfigot náluk és bajlódjanak ők az összeszereléssel.na meg a tesztelés is jó dolog. .na mindegy,maradok a 690-nél.az a 7e már nem oszt,nem szoroz.
-
betyarr
veterán
és azt a szivacsot lehet tisztítani valahogy?a ventik nem zajosak?főleg hogy 3 is van benne. (tudom,bajom van,hogy kérdem van-e egyáltalán benne,most meg rinyálok,hogy 3 is van...dehát inkább vásárlás előtt gondolkodjak,mint utána
)
még szemezgetek a CM Elite 331-el is,mert tudnék a házon spórolni.az mennyire lenne jó választás?(kicsit később tennék bele AC PWM-es hűtőket).
igaz ezen nem alul lenne a táp,meg kevesebb hűtésre lenne lehetőség,dehát tuning úgysem lesz. -
Pepe78
őstag
Köszi a tippet!
Az biztos hogy belül full fekete lesz. De nem matt, nem is tükör fényes hanem valami selyemfényű.
A fényező haverom majd tudja mi kell oda....
Az eddigi tervek szerint a rácsok feketén maradnak, a króm léc melletti fekete műanyag sáv nagy szemcsézetü grafit és az oldallapok ezüstmetál színűek.
Ez így eddig a befutó.
Kb még 2 hét mire lesz rá idő, de asszem érdemes előre kigondolni mit hogyan csináljunk.A haveromat ismerve igényes alapos munka várható!
Nem bírom már kivárni!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bittorrent topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged