Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti78
őstag
válasz
kelzsoca #3455 üzenetére
Miután anyagot veszel ki belőle, nyilván veszít, csak az a kérdés, hogy ettől még képes-e a funkcióját betölteni vagy nem. szvsz teljes mértékben ugyanazt nyújtja, sőt, az említett dolgokban jobb is lesz
Azért megkérdezném azokat, akik ennyire nagy hangsúlyt fektetnek erre a kérdésre, hogy mégis működés közben miben tapasztalták a stabilitásvesztést, illetve milyen hátrányuk származik ebből?!
Mégegyszer leírom, hogy nem ktlem, hogy kevésbé stabil az eredi stabil állapotához képest, de erősen megkérdőjelezem, hogy a vágás után ne lenne ugyanolyan atomstabil mint a vágás előtt
Amúgy meg sztem a gyártók tisztában vannak azzal, hogy a zajra és egyéb dolgokra érzékeny felhasználók meg akarnak szabadulni a felesleges részektől, és mi értelme lenne egy éppenhogy stabil házat kiadni, ami ha vágsz itt ott, baja lesz tőle? Sztem semmi. Modolható házak ezek, és nem kicsit, nagyonLaci4 "A Codegen (legalábbis asszem az..) házam is kicsit gyengébb lett.. igaz nem sokkal." Azért ne hasonlítsunk össze ilyen szempontból (sem) egy Codegen házat és egy Cooler Master-t. Messze van egymástól a 2 mint egy Genius egér egy Razer-től. Mondom ezt úgy, hogy az előző házam Codegen volt, és az előző egerem Genius
-
Peti78
őstag
válasz
kelzsoca #3452 üzenetére
Ne mondj már ilyeneket.
Semmi baja nem lesz a háznak attól, ha a ventirácsokat kivágja. Nekem felül és hátul is ki van, de hidd el, nem vettem rajta észre rogyást és semmi egyebet. Nyilván 120 kiló helyett az anyagveszteség miatt nem bírna el a tetejére rakva csak 100-at, de kit érdekel hiszen nem szoktunk pakolni rá semmit. szvsz a kivágás érdemben nem befolyásol semmit, kivéve a jobb légáramlatot, és a csendesebb működést. -
Peti78
őstag
A ház van érted, és nem fordítva. A lakásodat és a szobádat is átalakítod a saját ízlésed szerint. Én szívbaj nélkül megszabadultam azoktól a részektől, amik nem szolgálták az érdekeimet, és nem feleltek meg az elvárásaimnak. Ezt se sajnáld, később még modolt házként is eladhatod
-
Peti78
őstag
Szia
1. A gumigyűrűket először egy klímákkal és hűtéstechnikával foglalkozó üzletben, aztán egy tömítőket forgalmazó üzletben vettem. Először 30 Ft/db majd 10 Ft/db.
2. A rácsokat 2 okból kifolyólag vágtuk ki. A légszállítás megnövelése, és a zaj csökkentése miatt. Mivel ezeket a beköltözés előtt csináltuk, nem tudom összehasonlítani a 2 állapotot. Hogy bevált-e? A gépem halk, és a rendszer hűvös. -
Peti78
őstag
Oldalra kívülről kell felteni, úgy normélis hanghatásokkal szembesül az ember
Nekem 900 on pörög egy 14 es sharkoon, nicns hangja
-
Peti78
őstag
Leegyszerűsítem. mire haszálnád? Házhűtés, VGA borda hűtés? Hány centis kell?
Én porszűrő nélkül használok Noctua P-12-t. Így hibátlan a légszállítása és a hangja is. Szóba jöhet még az Sflex hasonló fszámú ventije, de sztem nem éri meg a plusz 1K-t.
Nekem az optikai meghajtó alatt ilyen van. Kb 1100 ig annyi hangja van mint a Noctuának, viszont bőven van még benne tartalék.
14cm-es ventiből 2db Revoltec airguard van felül. Nem rosszak, csak az időtállóság a kérdés.
Ha esetleg nem válaszoltam meg a kérdést, akkor kérdezz nyugodtan, de pontosan írd le, hogy mi a célod, stb -
Peti78
őstag
Most azt csináltam, hogy a vinyók bal oldalára helyezett 14 Sharkoon-t kívülről helyeztem fel az oldallapra. A vinyók bal oldalára pedig kétoldalú ragasztóval és gumicsíkkal raktam fel a 14 es sharkoon-t.
Namármost... Ha egy kicsit visszaolvastál volna, akkor megtaláltad volna azt a postomat, ahol részletesen le van írva a ventik elhelyezése "is"Abból kiindulva pedig értelmezhetőbb lett volna a kesze-kusza (egyébként valóban hibás) mondatszerkesztésem.
"Majd egy évvel később regizett, mint amire válaszolt." Ennyi erővel a 34 es hsz-re is reagálhatott volna.
Na mindegy, remélem sikerült megoldani a problémádat -
Peti78
őstag
válasz
Picturemaker #3343 üzenetére
Elsősorban nem a ventik a hibásak a búgás miatt, hanem az elhelyezésük. Tény, hog ynem csúcsventik. A méhrácsot ki köll vágni
bocs, nem olvastam Symbiot-ot -
Peti78
őstag
válasz
Picturemaker #3341 üzenetére
Nekem bejött a felülcsati, ez a házam helyének figyelembe vételével az egyetlen logikus és kézreálló megoldás.
-
Peti78
őstag
válasz
Picturemaker #3332 üzenetére
Én csak azt dícsérem, amit módomban állt kipróbálni. A 690 nekem bevállt
-
Peti78
őstag
-
Peti78
őstag
válasz
Ricsi85 #3310 üzenetére
A 690 jó. A csatlakozásokkal kapcsolatban pedig amit hallottam az az, hogy a tápkábel némely tápoknál rövid. A cheiftec elég hosszú. 3 ventit adnak vele ha jól emlékszek. SZámomra hangosak voltak a teljesítényükhöz képest, ezért lecseréltem őket. Büntetés a fülnek, ha a ház oldallapjára is teszel venti. Úgy zúg, hogy besza... behu... Egyébként sztem masszív ház, jó a megjelenése, és szerelni is szeretem. A hhd tartók gumibakosak, elöl és alul van porszűrő.Még kérdés?
-
Peti78
őstag
A HAF 932 nem 53 ezer forint ellentétben a 840-nel. Ha meg verhetetlen a 932 akkor miért is lenne szükségem a 840-re, ha max annyit tud mint a 932...
csak 20 K-val drágábban nem?
A 932 biztos jó, viszont elég nehéz pótolni a 23cmes ventiket. Nekem a 690 bőven megfelel, a szabályzott ventikkel teljesen hangtalan, és a hőfokok is tökéletesek.
Nekem biztos nem érné meg rátolni 40K-t, inkább hardverbe fektetnék. De ahogy te is mondtad, kinek megéri, kinek nem. Az pedig, hogy 5 fokkal alacsonyabb legyen a hőmérséklet számomra egyenesen lényegtelen, mert bőven jó így is.
Aztán meg ez az 5-10 fokos verseny olyan, mint amikor két milliárdos vetélkedik, hogy év végén 20 vagy 30 millával kerestek többet a másiknál. há nem mindegy bakker???A modról pedig várom a képeket, de dobj be ide is egy linket pls
-
Peti78
őstag
Innen kezdődik az, hogy ezek a praktikumok megfelelnek-e az egyénnek. Sajna a lapomat mindenképpen ki kell vennem, elöl van 2db 12 es venti a 230as helyett, felül 2 db 14es. HDD modulra nincs szükségem, de ha lenne, pár ezresért meg lehet szerezni. Az alsó porszűrőként funkcionáló szúnyoghálót lesimítom és kész a tisztítás. Egyedül a radiátorhelyeket irigylem, tehát ebben egyetértek. Természetesen én is kipróbálnám, és ha jó lenne el is fogadnám a 690 helyett, de csak ha nem kellene sok különbözetet fizetnem
-
Peti78
őstag
válasz
Barney™ #3144 üzenetére
Az szép..
Viszont annyiért 3 db 690-et veszel, igaz az elfoglalt hely is 3x annyi. Kicsit gugliztam, és a képek egyáltalán nem győztek meg arról, hogy 15 ezer HUF-nál többet ér. A design-ban semmi extra, mondhatnám teljesen hétköznapi. Az alkatrészek elhelyezésében sem találok forradalmit.
-
Peti78
őstag
válasz
alibabo #3124 üzenetére
Én is komolyan mondom, berágtam ma. A barátnőm a gép környékén volt, büszkén mutattam neki, milyen szép poros az eleje. Odáig volt, megértette a lelkesedésemet, mondtam neki nyugi, csak tesztelek. Láttam rajta, hogy alig bírja visszatartani a lelkesedését. Jön-megy 10 perc múlva látom, hogy ösztönösen elhúzza az ujját a tesztelésen lévő felületen. Bizony mondom, szívem megállt.. "Te meg mégis mit csinálsz?? Stb. Semmibe nézed a 2 hetes 'munkámat'???? Eldurrant az agyam,
mintha nem előtte pár perccel mondtam volna neki mivel is múlatom az időmet. Szegény zavarában már azt kérdezgette, hogy mivel töröljön port a lakás többi részében. Aztán lenyugodtam, nem is értem minek ba*sztam fel magam ennyire. Inkább örülnék hogy ösztönösen jön nála a pormennyiség-ellenőrzés. Nem győztem elnézést kérni.
Persze bosszúból és sértődöttségből nem törölte le a port sehol. No lám, minden jóban
-
Peti78
őstag
Ugyanezt tervezem én is, már utána is néztem a kábelharisnyáknak, de kicsit drágának találom őket. Van, aki szigszalaggal csinálj, de én valszeg szúnyoghálóval fogom. Szerintem semmi extra nincs benne, rátekered a kábelre, rögzíted pár helyen és annyi
A rögzítést talán körömlakkal is meg lehet csinálni, de alibabo jobban meg tudja mondani hogy menynire tartós ez a megoldás -
Peti78
őstag
Szerintetek az gáz lenne, ha befesteném a procihűtő bordáját?
-
Peti78
őstag
Sziasztok
Csak elmondom, hogy kivagyok teljesen ha ránézek a házamra. Kb 2 hete nem töröltem le, mert kíváncsi vagyok arra, hogy egy hónap alatt mennyi por megy bele, és hogy fog kinézni. Jelzem, hogy az előlapon, ahol a két venti szívja be a levegőt, már számottevő por található. Szépen fodrozódik. A ház tetején nincs különösebb por, mivel ott kifelé fújja a 2db 14-es. A tápnál lévő szúnyogháló bomlasztó hatással van a szépérzékemre. (még jó, hogy nem látom sűrű. Nem is merek belegondolni, hogy fog kinézni 2 hét múlva... Van valaki aki esetleg már túl van egy ilyen kísérleten, és képet is csinált róla?Ahogy nézem remek kis modok születtek az eltelt időszakban.
Valaki nem tudja postolni azt az oldalt, ahol az a sok modolt 680 van? -
Peti78
őstag
válasz
palbence #2988 üzenetére
A legegyszerűbb és legjobb megoldás, hogy elfelejted az oldallapot, és befeded a lyokakat rajta. Jobb huzat lesz a gépedben. Én megnéztem, még alacsony frdulató 14 es ventivel is minimum 1-1.5 centire el kell tartani a rácstól a ventit h ne zúgjon mint A SZAR! Ha kevés az alaplapi csati, akkor vagy Y kábelt csinálsz, megvan kb 80 ftből, vagy ha olcsó szabályzó kell akkor revoltec, de ez némely ventivel gerjed állítólag. Ha ezekre még raksz elosztót akkor már 8 at szabályozhatsz. Már ha elbírja.
ha jobbat akarsz vegyél ilyet -
Peti78
őstag
Tudom hogy nagyon off, de azért na
-
Peti78
őstag
9ezer párszáz forintért. Ez meglehetősen drága volt, ugyanis be tudtam volna szerezni máshol 7100ért is, de csak az ezüstöt. Nem volt biztos h lesz még fekete, mivel azt olvastam, hoyg leálltak a gyártásával, és már csak a raktáron lévőket dobálják szét. így nem volt mire várnom.
-
Peti78
őstag
14cmes ventikből kevesebb a választék sajnos. nekem a revoltec-ek nem 5von kkattognak, hanem egy bizonyos fordulat felett, ami kb 7v nál jelentkezikAmit te linkeltél az 12es. A zalman kezeli a Noctuát, a Sharkoon-t, a Zalman-t a gyári ventiket, és a Revoltec-et. Gondolom, ha a potik le vannak tekerve, akkor 5v körüli feszt ad, elvileg ennyin a ventik nagy része megy. Bár olvastam olyat is, hogy 5V on csak manuális rásegítéssel volt hajlandó elindulni. De hogy mely ventik ilyenek, azt sajnos nem tudom.
-
Peti78
őstag
Szia
Fog válaszolni.
Hogy számodra melyik venti lesz jó igazán, azt majd neked kell kitapasztalnod. Én is nagyon sok ventit próbáltam ki, szereltem be, tette, ide oda stb.
A tapasztalatom a következő:
12cm es ventik: a noname, avagy kevésbé minőségi termékekről nem szólnék. Persze a minőség tekintetében az a kérdés, hogy mit tekintek én minőségnek. Nem érdekel hogy néz ki, a lényeg, hogy halk legyen és a légszállítása is megfelelő legyen. Tetszik nem tetszik, az igazán nagy légszállítás nem jár együtt a halk üzemeléssel. Ha nézelődök, akkor én először a zajszintet figyelem, aztán jön a légszállítás, majd az rpm. A tapasztalatom, hogy a minőségi ventik sem halkak magas rpm-en. Zalman, Coolermaster 1600kürül már bizony zajosak. Legalábbis számomra. A Zalman ventim kézrátételes vizsgálattal több levegőt szállít, de ehhez mérten jóval zajosabban üzemel, ehhez magasabb rpm is társul magasabb. Ezért ebből 2-t nem is használok csak 5von.Az egyik a dvd alatt van, a másik pedig a passzív gigabyte 9600gt-n van. A házhoz kapott 3 ventit már lecseréltem, mégpedig azért, mert nem nyújtottak számomra megfelelő teljesítményt. Noctua P-12-re cseréltem őket, amik halkabbak és több kakaó van bennük.Egy van elől, egy hátul, és egy a Cooler Master Hyper 212 gyári ventijét váltotta le. Teljesen meg vagyok elégedve a zajjal, ha lehet ezt annak nevezni, és a teljesítménnyel.14cm-es ventiből nem volt sok, szám szerint 2 fajtát ismerek. Az egyik a Sharkoon System házventik leghalkabb verziója, ami 900 RPM-en megy. Ez meglehetősen halk, egész jó levegőt mozgat a fszámához képest. Egy ideig felül volt elhelyezve, ezt váltotta volna le 2 db Fractal venti, de sajnos nem jutottam ezekhez hozzá, így vettem 2 db Revoltec-et. A Sharkoon most a vinyók bal oldalán van elhelyezve. A Revoltec-kel kapcsolatban vegyes érzelmeket táplálok. A légszállítása jó, de bizonyos fordulatszám felett mintha kattogna. Ugyanúgy mint a Sharkoon annak idején vízszintesen elhelyezve, viszont a Revoltec kézben tartva, minden szögben kattog.
A 2 Revoltec tehát felül van, ezek stabil 5V-on mennek, és számomra megfelelően szívják ki a levegőt. Amelyik hátrébb van, az érezhetően melegebb levegőt szív. A többi venti elhelyezését már leírtam.A szabályzással kapcsolatban: Pár napja szereztem be a Zalman-MFC1Plusszabályzóját. A két Revoltec venti kivételével minden rá van kötve. A ventiket nem állítja le, szerintem minimum álláson 5v-on mennek. Nagyon jól néz ki, illik a házhoz és nem utolsósorban a fordulatszám finomhangolható. Nem úgy mint azokkal a potikkal, amiket lehet kapni 6-700 HUF áron. Azok között nagy a szórás, van amelyik rendesen működik van amelyiket akár ki is lehet dobni, mert úgy működik, mint egy 2 állású kapcsoló. Szal xarok.
Ami a ház vásárlás utáni átalakítását illeti, azt itt megtekintheted. A méhrácsokat természetesen a keletkező szélzaj megszüntetése miatt távolítottam el.
Nagyjából ennyi. Remélem segítettem valamennyit!
Szia -
Peti78
őstag
Azokkal a fractal ventikkel az a baj, hogy egyelőre nyugdíjastól lehetne elvileg beszerezni, de mostanában nem várható nála. Én is sokáig vártam a 14cm változatra, de sajna nem jött. Magyarországon nincs forgalmazva egyelőre. Most kívánnak tovább terjeszkedni. Szlovákiában már lehet őket kapni. Ha esetleg tudsz hozzá forrást, ne felejts el engem is értesíteni
(#2932) Ybron
nincs harag a szívemben egy csepp sem -
Peti78
őstag
Nyugalom, nem állítottam, hogy leba*ztad. Azt én is tapasztaltam, hogy nem a legstabilabb fajta, de az általad említett folyamatot én még nem hajtottam végre. Ettől függetlenül a számtalan levétel után sem deformálódott el az oldala. Támadni pedig teljesen felesleges, nem bántott téged senki. Mindazonáltal, ha a hangnemedre válaszolni szeretnék, akkor megkérdezem, hogy a deformálódás eléréséhez szükséges általad ajánlott cselekvési terv megvalósítását te magad végrehajtottad-e, mert ha igen, akkor fény derül a rejtélyre, hogy miért van egy mínusz lapátja a ventidnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged