- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
R1200GS
aktív tag
Gartula! Ügyesen megcsináltátok. Kár hogy nem használtatok vakut szebbek lettek volna a képek.
Nem vagyok teljesen meggyőződve arról hogy a két felső ventinek nagy jeljelentősége lenne. Lehet lecserélem a két gyári Cm-et azokra, és felől nem lesz ventilátor. A professzortól elől távozik a levegő, ami egyúttal hűti a memóriákat is. A videokártyánál alól, és elől beáramló levegő oldalt távozik. De ki kellene próbálni többféle beállítást, de ahhoz most nincs türelmem.
-
R1200GS
aktív tag
Biztos hogy jobb minőségű mint a CM-de, nem tud nála többet. Felesleges kiadni érte annyit. A ventilátorokat ugyan úgy el tudod benne helyezni, hasonló áramlást tudsz kialakítani benne. Ami különbség lehet a kettő között, hogy minőségibb, csendesebb ventilátorokat adnak hozzá, ez nekem nem érne 37 ezret.
-
R1200GS
aktív tag
Jasonchan: Sajna nem ingyen volt, itt vettem őket.
Symbio: + egy 9 cm-es a videokártyánál.
A 4870 VRM-je az eléggé felmelegszik még így is
, de amúgy egy picit túlzásba vittem. Legalább így nyugodtan merek tuningolni.
Ezzel így olcsóbban jöttem ki mint egy vízhűtéssel, és ez legalább gondozás mentes, annyi meló van vele hogy időnként portalanítani kell.
-
R1200GS
aktív tag
Itt megnézhetitek, mit hoztam ki a Cm 690-ből.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
NeoExDeath #2223 üzenetére
Mindegyik Noctuán lecseréltem[link], de ha szűk a hely isszonyat nehéz áthúzni, nem tudod rendesen megfogni. A hátsó hűtőn látod azt a fehéret, olyat kapsz Pesten a 3T-ben 480-ért. Azt nagyon könnyű felhelyezni, mivel átér a ventin. Van 12 db is 480-ér náluk de azt nem érdemes megvenni olyan mint mait a Noctuához adnak, a Cm-eket nem tudod vele rögzíteni.
Gondoltam, hogy drága lesz a 14 cm-es, csak hirtelen ezt találtam. Nem mozgat meg több levegőt az Enermaxnál, csak csendesebb. A Cm is egész jónak tűnik, csak ne világítana.
Először alakítsd ki a házat, és aztán majd eldöntöd, hogy zavar e a hangjuk, és veszel e hozzá szabályzót. Ha lejjebb venném alapra minimálisan csökkenne a hangjuk, de nekem fontosabb hogy hűvös legyen bent. Most hogy csak netezek(nem szól semmi a szobában)egyáltalán nem zavar a gép hangja, filmnél, játéknál meg úgyse hallod
Az oldalsó ventit meg majd kitapasztalod. Szerintem érdemes több féle beállítást is kipróbálni, és majd rájössz mi a legjobb. -
R1200GS
aktív tag
válasz
NeoExDeath #2221 üzenetére
Mikor elkezdtem több ventit rakni a házba én is akartam vezérlőt venni hozzájuk. De miután a rögzítésüket kicseréltem szilikonos rezgéscsillapítóra, rengeteget javult a hangjuk.
Ha nem akarsz túl sokat költeni a fejlesztésre a gyárikat mindenkép hagyd meg, azok is teljesen jók. A 14 cm-es jó ötlet az biztos csendes és befér alulra. Nem igazán ismerem a 14 cm-est, de pl. ez (14db 102 m3/h) Ha a videókari fölé raksz, az kifele szívja a levegőt. Nekem először befele fújta de miután megfordítottam 10 fokot javult a helyzet. -
R1200GS
aktív tag
válasz
alibabo #2214 üzenetére
Lauda:Nem konkrétan a hűtésre értettem a fejlődést, csak rosszul fogalmaztam. Egyébként kicsit variáltam a ventik elhelyezésén, és egyből nyertem 10 fokot a kártya VRM-jén.
Belül még annyit változtatok, hogy kap a videó kártya VRM-je egy Hr09-et, talán még egy 9 cm ventilátort is. És Ha nagyon nem bírok magammal akkor a 2 Cm hűtőt is lecserélem. De most játékok alatt kopra húzva a gép, a hőmérséklet rendben van, húzás nélkül meg pláne
. Még lesz egy nagyobb falat, a monitor, de azt valószínű csak nyáron ejtem meg, hátha normalizálódnak az árak is addig.
Úgy is venni fogsz.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
alibabo #2210 üzenetére
Sajnos soha. Amint megvagyok azzal, amit elterveztem, frankón bealítgatom, jön egy újabb gondolat mivel lehetne jobbá tenni. A legrohadtabb dolog az egészben hogy olyan ütemben fejlődik a számítástechnika, hogy követhetetlen. De ha még néhány aprósággal megvagyok, akkor vagy 3 évig nem nyúlok a géphez, csak takarítani veszem le az oldalát. Esetleg a videó karit cserélem majd ha nagyon szükséges lesz, de az nem mostanában fog megtörténni.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Acheron #2177 üzenetére
Kb. 2-3 mm-re eltartja. Ez távtartóval nem oldható meg, mert az ugyanúgy elvezeti a rezgést. Szerintem ez a szilikon szar meg elnyeli valamilyen szinten. Alibabo kollega belinkelte az előző hsz-ében hol lehet ilyet kapni.
Noctuát csak ajánlani tudom, szerintem megéri az árát. Vagy esetleg még az Enermax, ha legközelebb ventit veszek az az lesz.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
alibabo #2174 üzenetére
Nagyon jó a Noctua, de lehet azért hallani. Kipróbáltam 800-ban is de 1300-ban csak nagyon minimálisan hangosabb, de halkabb mint a Cm. Szerintem, ha csak a hang miatt akarsz cserélni hűtőt, akkor nem biztos, hogy megéri, de a Noctua mindenkép több levegőt mozgat meg. Ja P 12-m van.
Most akarok gépet bővíteni (P II 940), és veszek még 2-3 Enermaxot, szerintem ez még a Noctuánál is jobb, és minimális az árkülönbség.
Esetleg ha kicseréled a csavarokat ilyen: [link] rögzítésre az sokat segíthet. Az oldalsó Cm-nek mukkja sincs mióta kicseréltem. De nem tudom ilyet hol lehetne venni.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Acheron #2171 üzenetére
Az oldalsó hűtőn kicseréltem a csavarokat a Noctuáhz kapott rezgéscsillapítóra. Így annak a ventinek semmi hangja
. De mivel van a házban összesen 6 db 12 cm-es ventilátor max fordulaton így észre lehet venni a zajt. Ha netezek, akkor le szoktam venni a fordulatot, ha játszok akkor úgysem hallom, a Wharfedale - Diamond 8.4 elnyomja a hangját
. Szerintem a legjobb megoldás venni a házba egy szabályzót, és mikor nem kell komoly hűtés le lehet venni a fordulatot.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
K1blaze #2160 üzenetére
Szerintem egy kalap fos, az alaplap ultra gagyi, a procival nem lenne akkora baj, a video kari is elég gyengusz, de azért kösz. Ami ér benne valamit az a ház, táp, procihűtő.
Hogy gondolod a táp alá a venti rakást, szerintem felesleges. Megemeltem 5 cm-el a házat hogy azért mégis jobban kapjon levegőt. Ha lesz rá keret majd lecserélem a gyári hűtőket, és kap még hátra is egyet, de ehhez a konfigurációhoz, ez a hűtés is felesleges volt. Végülis azért cseréltem le a házat, tápot, hűtőt, mert nyáron akarok venni, valami komolyabb cuccot, ha lemegy a phenom 2 940 ára, esetleg i7 920(de nem feltétlen akarok ddr3-at, és az alá a lap is drágább). De ha nem lesz rá keret, akkor csak a lapot cserélem le egy valamilyen 790 Fx Sb 750-es lapra, abban talán lehet egy kicsit nyúzni a procit is, és veszek még egy jobb videó karit. Ahhoz már kell a jobb hűtés, és az előző tápom a mostani géphez is gyenge volt (codegen 400 w)
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Szajbee #2116 üzenetére
Szerintem ezek elég jók Noctua Enermax , de ha 3-4 12 cm venti van a házban az lehet akár menyire minőségi úgy is zavaró lesz. Vagy vegyél egy szabályzót hozzájuk, amikor filmet nézel (gondolom akkor nem melegszik annyira a gép) lejjebb veheted a fordulatot , vagy egyszerűen húzd le a ventik csatlakozóját(bár ez elég macerás).
-
R1200GS
aktív tag
Szerintetek hogy volna érdemes berendezni a házat? A processzor hűtőt elfordítsam a videó kari irányába, és tegyek be még egy ventit hátra? Most kifele fúja a levegőt a procihűtő. Lent a táp mellé érdemes ventilátort rakni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest