- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #4125 üzenetére
Én is 10-ért vettem az enyémet, igaz 7db ventilátorral, +egy venti vezérlővel.
-
válasz
belaazallat #4124 üzenetére
Vennék, de nem találok jó áron. 4-ért vettem egyet azt már rég eladtam legutóbb 5-ért, de mindenki 10 fölött árulja mostanában.
-
belaazallat
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #4123 üzenetére
Hali! Csináld azt, mint én, vettem még egyet alkatrésznek.
-
Igazából nekem CM690 II van, de szerintem az alkatrészek kompatibilisek.
Honnan az atya úristenből lehetne hozzá 5.25-ös előlapi takaró lemezeket szerezni? Egy sima formára hajtogatott mesh háló. 2 megoldáson jár az agyam:
- Megszüntetem az 5.25 helyeket és 1 darab mostanival megegyező lyukméretű és lyukosztású hálóval befedem az egészet miután méretre vágtam és lefújtam feketére
- Megrendelem a webshopból a fehér előlapot, kiveszek 2 takarólemezt és színre fújom.
Ha egy hiányozna beraknék egy cd-t és kész de egyrészt 2 hiányzik, másrészt szeretnék berakni egy 14 centis ventilátort (szintén várok tippeket) és 3 helyre csak 12-est lehet.
Akár légcsatornát a procihoz. -
-Gabesz-
senior tag
válasz
belaazallat #4120 üzenetére
igen, nekem is van fent 2db 14cm venti.
Attól tartok a radi+ venti vastagsága bele fog ütközni az alaplap oldalába, mert ugye ott túl sok hely nincs. -
-Gabesz-
senior tag
Valaki használ 240-es, esetleg 280-as radit a házban?
Elvileg a 240-esnek be kell férni fentre, de a 280-as gondolom már elég necces.... -
R3laX
addikt
Heló!
Az lehetséges hogy kiégett a kék power led-em? Rá van dugva a helyére rendesen megnéztem.
-
R3laX
addikt
válasz
DriveR_Art #4112 üzenetére
Közben megoldottam köszönöm!
-
R3laX
addikt
Heló!
Vki él még itt? Le akarom kapni a CM690-es házam elejét, nem merem erőltetni, hogy pattinthatom le?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hali!
Befér ebbe egy ilyen? (170mm)
-
Lehet nekem is hasonló szokott lenni néha..
nekem amolyan ütemes mormogó hang.. épphogy hallani..
Valahol olvastam, hogy ha több winyód van, vagy akár egy is... okozhat ilyet..(bár elvileg rezgés csillapítottak...)
Nálam ilyenkor ha kicsit megmozgatom, vagy ráteszem a lábam óvatosan a tetejére..(földön van), elhallgat.. igaz, random idő múlva újra kezdi..
Napközben fel se tűnik.. este is csak nagy nagy ritkán.... -
R3laX
addikt
Hali!
Mélyen folyamatosan búgó hang jön ki a házból. Kihúztam már összes ventit egyenként, és egyik venti sem a hiba okozója. Sztetek melyik rész rezonálhat így be? Már nincs ötletem...
-
swoody
senior tag
válasz
PhoenixK #4097 üzenetére
Ahogy nézem egyik variáció se a legjobb.
Akartam kérdezni, hogy mennyire normális ha a táp(Corsair HX520) ventije szinte alig pörög de vissza olvastam corsair topicba és szinte mindenkinek ilyen bár azt nem írták milyen melegnek is kéne lenni a tápnak.
Most annyit variáltam a gépbe, hogy alulra raktam egy ventit és így előröl talán jobban fogja hátra tolni a hideget vagy ez lehet cask az én agyamban müködik.
-
A táp elhelyezése körül is van egy kisebb hitvita:
- lentről szívja be a levegőt: hideg levegőt kap, tehát kevésbé melegszik a táp. Ebben az esetben viszont kintről jobban megál bene a por, ha szűrő van, akkor meg kevesebb levegőt kap.
- fentről szívja be a kicsit melegebb levegőt: jobb a házban a légáramlás, az alsó részen levő passzív hűtésű részeknél is lesz egy kis légmozgás. Innen viszont a táp kap melegebb levegőt, tehát jobban melegszik.De ez mint mondtam: 90% hitvita! Ha így működik, akkor jó.
-
swoody
senior tag
válasz
Expendable #4093 üzenetére
Igen kezdek rájönni.
Köszi a képet, hiába kerestem ilyesféle ábrázolást nem találtam.kirusz1: Én nekem meg fogalmam sincs, hogy miért is így raktam be.
De nosza neki holnap ha rávesz a lélek akkor megfordítom
,bár szerintem ha 5 évig nem lett baja ezután se lesz bár......
......Lenne értelme megfordítani szerintetek?
-
Expendable
aktív tag
Szia,
Akkor bizony fordítva szerelted be
Legalábbis nem az az ajánlott irány:
-
Gyuri44
aktív tag
Pár cm690 alkatrész,ha érdekel valakit.
-
Góliát
őstag
Sziasztok. Teljesen amatőrként, segítséget szeretnék kérni egy CM 690 III-hoz. A front panelhez tartozó POWER SW-n és RESET SW-n nincs megjelölve, hogy melyik a + vagy -
Gigabyte ud3h alaplapon megadták, hogy pontosan kössem be. Hogyan tudom megállapítani, a kép szerint, hogy melyik a + és melyik a -.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. -
válasz
TommyGun #4084 üzenetére
Sajnos a CM oldalán sem láttam, de dobj nekik egy mail-t (http://www.cmstore.eu/contact-us/), hátha tudnak segíteni.
-
kirusz1
őstag
Hello.Eltört a bekapcsoló gombom füle ilyet tudok venni valahol?
-
TommyGun
őstag
Szasztok
Sima CM690-be szerintetek befér 30 centis VGA? Van valakinek esetleg ekkora batár valamije?
3 ventis gigabyte r9 270x ekkora illetve a saphire verziója se kisebb max 1 centivel... -
válasz
Tomko78 #4077 üzenetére
Én pl. alulról nyomatom az egész belvilágnak.
Egész pontosan elöl a vinyók elött egy 12-es venti befelé, egy 12-es alul középpen szintén befelé..
egy hátul kifelé..
Az összeset egy régi Zalman ZM-MFC1-el szabályzom.
Mondjuk nem egy erőgép, amit hűteni kell..
Oldal akárhogy rakod, hangos lesz.. hacsak valami távtartóval el nem emeled az oldallaptól..(ekkor kellene egy kis légcsatornát is csinálni...)Az is igaz, hogy én egy 4 centit emeltem a gép "hasmagasságán", így könnyebben kap levegőt...
-
Tomko78
őstag
válasz
Rypejakten #4076 üzenetére
Hát azért a vga szereti ha kap egy kis plusz friss levegőt
-
R3laX
addikt
válasz
Rypejakten #4074 üzenetére
Aha, bal oldalán az alsó ventit érdemes inkább beszívásra használni? Így elég hangosnak bizonyul.
-
R3laX
addikt
Hali!
Szerintetek érdemes a gépház jobb oldalán lévő venti helyre, vagyis a proci mögé ventit rakni? Van egy 8cm-es hűtőnek hely, de úgy látom csak slim fér el 15mm-es. Hol lehet ilyet kapni?
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
A 690 II tetejébe befér szerintetek a CM Seidon 240M vízhűtő?? Nem tudja valaki véletlenül?
Köszönöm
-
gti16v
őstag
nekem is már rég kitört...
-
TommyGun
őstag
Megvan vagy 5 éve, eddig KB ha 20x kelett reset gombot használnom de sikeresen kitörtem a reset gombot fogó kis műanyag pöcköt, nem kicsit vagyok mérges. Jöjjön rá a nehézség aki kitalálta ezt a gombsort hogy ilyen hülyén kell megnyomni...
-
gti16v
őstag
sziasztok,a tuning mentes 690 -es házamat vajon mennyiért lehet reáliasan eladni?(szeretnék egy 690 II-est esetleg az Nvidiásat....)kíváncsi vagyok mennyit kell rádobnom...
-
kromatika
veterán
szia.köszi a választ.igen most már én is észre vettem hogy az az ajtó levehető.igen az lenne a célom hogy több levegőáramlás kerüljön majd a házba előlről,alacsony 7-800rpm-en működő ventivel.de nem akarok nagyon ezért a kis változtatásért vagdosni.egyszerűen leveszem az ajtót és oda próbálom a 14 es ventit.ha 1 ,2 lyukat kell fúrni az még bele fér
köszi a választ.
-
válasz
kromatika #4064 üzenetére
Halli!
Elsőnek: azt a rácsot nem kell vágnod, ha jól emlékszem egy csavar fogja, és le lehet venni!
Nálam sincs fent. Eredetileg arra van rögzítve a venti, de én inkább kikötöztem gumival, egyrészt nem viszi át a rezgést, de főként nem fogja le a rács a venti légszállítását..
Másrészről: Ha jól értelmezem, te a ház elejének a síkjára akarod rárakni a 14-es ventit?!
Ez esetben szerintem nem fog felmenni az előlap.
Meg amúgy, ha nem vágod ki alatta a lemezt is a 14-es méretének -ami nem kis munka, már ha egyáltalán ki lehet vágni, nem emlékszem, nincs-e ott valami aminek ártana- , akkor mi értelme? Ugyanúgy a 12-esnek megfelelő átmérőn megy át a levegő. (vagy csak 14-es venti van kéznél?)Viszont ha kivágod a lemezt, mert megnézed és úgy látod nincs olyan ott ami kellene, akkor meg már be tudod süllyeszteni a 14-est is, mint a gyári 12-es volt,és ez esetben vissza fog menni az előlap is tutira....
Nem vagyok otthon, mindezt csak képekről, meg emlékezetből írtam, az a biztos, ha megnézed.. ha meg van 14-es ventid, akkor oda is tudod próbálni...
Nem tudom mi a cél a 14-essel, nagyobb hűtés a vinyóknak?
Az egész háznak akarsz nagyobb bemenő levegőt?
vagy?
Csak mert nem látom célszerűnek oda szenvedni egy 14-est. Bár ha szeretsz barkácsolni a kivágni-besüllyeszteni kombó még járható is lehet...Üdv. Laci
-
kromatika
veterán
sziasztok.van egy cm 690-es házam. elejére[link] a 12cm-es venti helyére szeretnék bele vágni egy 14cm-es ventit.úgy tervezem hogy a 12cm-es rács helyét kivágom,és mellé befúrom a 14-es nek való éyukat.van valakinek tapasztalata hogy igy fel lehet e rakni az előlapot?
-
chabeee
aktív tag
Sziasztok!
Egy top panelt szeretnék venni a cm shopjából azaz innen: [link]
ha vki vett már innen valamit az megtudná mondani nekem hogy kb mennyi a postaköltség és hány nap amíg kihozzák?
a válaszotokat előre is kösz üdv!
-
albert8
veterán
válasz
Failure #4057 üzenetére
Itt elég jó árban lehet kapni[link]
A tápcsati el fog érni a lap mögött mivel nagyon jó kábelmenedzsmentje van a háznak
a basic edition fehér belülről az advanced fekete
a basic-ban nem lehet kivenni a HDD tartókat az advancedben ki lehet
a basic-ban nincs VGA dokkoló az advancedhez vanasszem kb ennyi a különbség
-
Failure
csendes tag
Urak!
Tervezett új gépemhez új házikókat nézegetek.
Mindenképp Cooler Masterben gondolkodom, és ár-érték arányban eddig a CM 690 II vezet.Pár kérdésben kérném a tapasztalt fórumtársak segedelmét:
- aggódom az alsó tápelhelyezés miatt, mert a kiszemelt lapon a 4 tűs tápfeszcsati a lap legtetején van. A kollégáknak gond nélkül elér a ház aljától odáig a kiegészítő tápkábel? (Esetemben Cooler Master Silent Pro 500-asról beszélünk, ennek asszem talán 55 centis a kábele, sajnos a honlapjuk nem említi)
- esetleg van tipp, hogy hol lehet viszonylag olcsón újonnan hozzájutni CM 690 II-höz?
- hardverkerben nézem, de itt mintha valami kavarás lenne, mert van "basic" meg "advanced" verziójuk, viszont ebből a basic-et NVidia Editionnek titulálják, holott ahogy én látom a hivatalos oldalon egyik körte, másik alma: az Nvidia edition semmiképpen sem basic, nemde?
Amúgy van bármi lényegi különbség a basic és az advanced között túl azon, hogy az advanced-nek színre fújt a hátulja is?
Előre is köszi!
-
rup1u5
nagyúr
Ki fogom flexelni azt az egész értelmetlen szitát onnan a csába!
Vajon milyen rejtélyes célt szolgálhat az a kis pálca a két csavarral?
PhoenixK képén is látszik itt.
Ha valaki tudja az megoszthatná. Nekem minden esetre nem hiányzik mióta kidobtam. -
rup1u5
nagyúr
Baromira nem értem az alaplaptálca proci alatti részén azt a lyukacsos, 4 csavarfuratos részt!
Mi a bánat akar az lenni? Én lecsavaroztam azt a kis pálcát amit a két fölső csavar tartott és kidobtam a francba. Nagyon idegesítő, hogy minden egyes proci cserénél vagy hűtő levételnél szét kell atomjaira szednem az egész konfigot és ki kell szerelnem az alaplapot is. Van most nálam egy E8400 amit szeretnék kitesztelni de ezért nem állok neki. Szétszerelés, összeszereléssel együtt minimum fél nap.
Annyira elegem van ebből! Nem igaz, hogy erre nem gondoltak a tervezéskor.
Ha lesz egy üres fél napom akkor szétkapom az egész gépet és flexelek egy kb 10*15-ös lyukat az alaplaptálcára, hogy hátulról, az alaplap kiszerelése nélkül is le-fel tudjam szerelni a Scythe-ot. -
Cadal
őstag
No, megoldottam az SSD rögzítést a régi keretben. Kicsit csehszlovák megoldás, de mire összeraktam, rájöttem a tuti megoldásra. No, de most ilyen:
Viszont, ha lejjebb csúsztatom a meghajtót úgy hogy a furatok az összekötő alá kerüljenek (és ne fölé, mint ahogy most a képen látszik) akkor az alsó furatok az SSD-n pont a legalsó összekötő takarásába lesznek. Így ha azon csinálunk két furatot akkor tökéletesen lehet rögzíteni a kis ketyerét a keretben. comprende? -
Cadal
őstag
Köszönöm mindenkinek, valahogy majd csak megoldom
#4045 Motion_Blur: Ha erre a tartóra gondolsz, akkor nem. Ilyent nem adnak az első verzióhoz. Kicsit a kialakítása is más, mint a réginek így nem biztos hogy csere szavatos az előddel.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Thunderzolee #4044 üzenetére
És nem lehet venni hozzá olyan SSD adaptert, ami a 690 II-höz alapból jár?
-
-
Cadal
őstag
Nem tudja valaki, hogy a 690-es HDD tartóiba lehet-e 2,5" -os meghajtót (SSD) rögzíteni? Vagy mindenképp olyan SSD-t kell vennem , ami mellé van beépítő keret?
-
Nem.
Erről van itt szó:
hardverapro.hu/apro/2_db_cooler_master_690_elado.htmlNem vagyok ilyen moddingos típus, a neonoktól egyenesen irtózok
ezért olvasgattam utána, pontosan mi is ez a legendás CM690-es.
Köszi a segítséget, jó ez a topic. -
Gerisz
addikt
válasz
Thunderzolee #4040 üzenetére
Felcserélhető. Ki lett vágva? Az a baj, hogy nagyon vékony a szép munkához. Valahogy barkácsolni lehet, de nem lesz igazi.
Oldalfalon befelé. -
Itthon hol tudok venni hozzá?
Ezt ajánlották: [link]
Na de hát ez 15 ojró. Plusz mire ideér még több lesz..Am ha jól értem (és néztem a linken), az oldalfalak felcserélhetők?
Mert akkor lehet nem is kell. Egyik oldalról leszedve teljesen a szgép asztalhoz tolva nem is látszik, h nincs oldalfal a másik oldalon.Még egy kérdés, ventilátorrácsot is lehet pótolni? (szintén oldalfalon levőt)
Illetve az oldalfalon levő kifelé fújja a levegőt? Bár gondolom ez csupán felszerelés kérdése. -
Gerisz
addikt
válasz
Thunderzolee #4038 üzenetére
Úgy, hogy veszel egy ablakosat, a jobboldalit meg átteszed balra.
Tényleg megteszi szúnyogháló.
-
Üdv!
Ez a CM690/CM690II-es házak topicja?
Adott egy CM 690, aminek nincs meg a bal oldali oldallapja.
Hogyan lehet azt pótolni?És még egy kérdés.
A tápegység alatt ugyebár elvileg nincs porszűrő.
Tényleg megteszi a Tescós szúnyogháló? Esetleg több rétegben? -
gti16v
őstag
köszönöm...(durva,hogy kb 16 ért vettem 3 éve :-) )
-
gti16v
őstag
sziasztok szerintetek mekkora összeg kell ahhoz,hogy a sima 690 es házamból a II es verzió legyen...(mi a piaci használt eladási és az új közti különbség kb) tudom...google...
de hátha van reális tapasztalat,vagy hasonló... -
Lacc88
senior tag
NEkem a sima 690 van és annyira imádom (L)
-
Cadal
őstag
válasz
albert8 #4028 üzenetére
Hát ez érdekes, itt egy feltett kérdésre azt írják,hogy a 155mm magas cpu cooler-nél le kell venni az oldallapot...!?!?!?
Amúgy megnéztem a mostani 160.5 mm magas hűtőm még kb. 1 cm-re van az oldallap síkjától. Szóval érdekes mindenképp.
-
Cadal
őstag
Szerintetek egy 17 cm magas procihűtő beleférne a házba?
-
albert8
veterán
Ha van valakinek eladó 692 szóljon
-
Bulitt
addikt
Így kell megoldani:
-
Zohan
senior tag
sziasztok
tudom nem ide tartozik de SOSbe kellene nekem egy 690eshez Plexis oldallap minden megoldás érdekel...
köszi..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest