- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Foreo FAQ 202 – LED it be!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
potkem
aktív tag
válasz
aclandiae #3899 üzenetére
Hát a ventillátorokhoz mindenképpen csak gumigyűrűt javaslok, ami filléres kiadás.
Őszintén megmondom hogy a bicikligumis megoldást ,nem igazán ismerem. Én a helyett inkább bekenném a felületet vékonyan sziloplasztal vagy szilikon tartalmú tömítővel( kb 600 ft)
megvárnám amíg megszárad aztán helyezném bele a vinyót stb.
A CM ház a gumitalpak miatt nem egy rezonanciás ház.
Viszont a bal oldali oldalán van 2 12-cm-es venti ami eléggé meg tudja rázni azt a lapot.
Azt az oldalt csinálhatták volna merevebbre is. -
potkem
aktív tag
Célszerű még teljesen szétszedni a házat, és a teljes vázat gumi alapú festékkel lefújni (autó ipar) Aztán minden venti csavar alá gumigyűrűt tenni. Megfelelően minden kábelt és csatlakozót, kábelkötegelővel szorosan rögzíteni. Ha az oldallapon lévő ventinek van hangja, módszer a következő.
Kapható PVC cső és csőtoldat is minden méretben. Ezzel eléred hogy ne közvetlenül a rács mellett legyen a venti. Rögzíteni hosszabb csavarral tudod.
Ha ferdére vágod a PVC cső egyik végét, meg tudod változtatni a levegő irányát. -
Gerisz
addikt
-
aclandiae
senior tag
Ez milyen hsz?
zuchy: a vezetéket nem akarom róla leszedni, hanem egyben ki szeretném venni.
Gyanítom, hogy ez nem lesz egyszerű, ha megoldható...Vajon a ház szürke belső tetője és a fekete burkolat közé be tudom óvatosan hajtani, hogy ne törjön meg?
(amíg nem járok utána, nem akarok kísérletezni) -
aclandiae
senior tag
A sima CM690-esben a felül lévő usb, audio stb csatlakozók paneljét ki lehetne egyben emelni?
(nekem nincs rájuk szükségem, és 5 vezeték - a házban)
Mit tehetek a helyére? Hiszen ott egy lyuk lesz a tetőn.
(szúnyogháló+harisnya belülről felragasztva az első gondolatom) -
japy
őstag
válasz
hegeanabol #3886 üzenetére
Nézz körül az apróban! Most is van eladó!
-
hegeanabol
aktív tag
válasz
hegeanabol #3885 üzenetére
Ezek a típusok érdekelnének .
CM 690
CM 690 IIAjánlatokat pübe
légyszíves
lehetőleg képpel és árral ellátva
-
hegeanabol
aktív tag
Hali ..
Szeretnék egy ilyen típusú házat vásárolni aki tud olcsó és jó állapotban lévőt kérem jelezze .
Üdv hege
-
bozont
veterán
Sziasztok
Végre normális halk ventik kerültek a gépbe, viszont a két vinyónak köszönhetően (valószínűleg) mély hangon búg az egész ház. Mondjuk nem annyira zavaró, de ha van valami megoldás kiszűrni ezt, akkor megcsinálnám azt is.
Szóval milyen megoldások léteznek erre, a ház roncsolása nélkül (vagy csak nagyon minimálisan max pár furat)? -
csdm
senior tag
Hali!
Egy ilyen ház vásárlásán gondolkozm, viszont előtte feltétlen tudnom kéne, hogy elég hosszúak-e a tápom ( FSP ATX-400PNF) kábelei egy ilyen házba. Most egy felsőtápos házban van a konfig, és ott bőven elegendő, még sok is.
Ilyen lapom van (giga ga770ta-ud3) -
gyulus08
aktív tag
köszi
Megjött a kuckóm, tényleg nagy batár,minden szépen elfér benne -
válasz
gyulus08 #3877 üzenetére
Hogy öszinte legyek, gyakorlati értékekkel nem tudom megválaszolni...
Elméletileg kicsit talán jobban kap levegőt..én terveztem alá egy hálót is a lábak köré, ami egyben szűrő is lenne (mint ahogy pl az 5"25 ös helyeken van) de időhiányban egyelőre úgy van ahogy a képeken látszik..Ez mondjuk nem egy c vitamin, mert a hajszálakat is felkaphatja a venti. a ház venti nem is zavar annyira, mert max kiszedem és "szálka" csipesszel leműtöm a tengelyről..(igaz, nem biztos hogy mind sikerűl) a táp ami inkább zavaró lehet, mert garis, és nem szeretném addig szétszedni...
Szűrőt meg azért nem akarok közvetlen elérakni, mert az viszont teszteltve van, hogy jelentősen lefogja a légszállítást.. bár mióta le van csendesítve a gép, szinte nem is megy éjjel.. nappal meg úgyse zavaró a "zaja"
Szóval emelés.. passz.. akkor még volt időm, és úgy gondoltam így jobban kap levegőt..(pláne a táp) hát megemeltem
-
válasz
gyulus08 #3875 üzenetére
Nem vagyok benne 100%-os,de szerintem kicsit letakar a széleiből.. (max kicsit kevesebb lesz a légszállítás), mert én amikor kivágtam a házam alját, emlékeim szerint pont passzolt a tápom ventijének vonalához... de lehet rosszúl emlékszem.. ebben meg ha jól rémlik, "csak" 12-es van...
Ugyanakkor mivel úgyis kicsit meg van emelve a táp, lehet nem oszt szoroz. max egy picit sziv a házból is....
-
gyulus08
aktív tag
Sziasztok!
A hátul-alullevő "légbeömlő" hogyan tolerálja a 140-es ventilátoros tápokat?(tehát letakarja e vmilyét a rács) -
Psychlo
tag
Sziasztok!
Nekem egy 690-es házam van és az lenne a kérdésem, hogy az eSATA portot a fedélen, hogyan kell bekötni? Mármint az alaplapon egy direkt erre a célra van egy esata csati(ami nekem nincs) vagy egy sima sata-ra kell rádugni és megy? (ha hülyeséget kérdeztem elnézést kérek)
-
Krisinto
őstag
Nyárra még úgy is megy le az ára
szerintem arra fog majd esni a választás -
Krisinto
őstag
Melyiket éri meg jobban megvenni?
CM690
CM690IIadvanced?
Nagyából ugyan az az ár.
Nyáron szeretném megvenni,mert addigra a tápot is lecserélem -
drinker
tag
Nem sok reményem van, de EBBEN tudna nekem valaki segíteni?
-
GabN73
addikt
nagyon behalt a topik
-
Tidus
addikt
válasz
BullKoxa #3857 üzenetére
Egyébbként kivül-belül meg lehet nézni minden házat itt a neten is, de ha nem akarsz bemenni egy nagyobb városba és saját szemeddel megnézni meg is rendelheted. De valószínűleg, sőt biztos vagyok benne, hogy a posta futár költség húzosabb lessz mint az utazásod díja,
.
A Haf 922-vel is ez a helyzet. -
BullKoxa
őstag
Na jó lehet Haf 922 lesz!Az mindenhol ugyan olyan jól néz ki.
-
AtHoS
nagyúr
Valaki nem szerelt vízhűtés radit vagy esetleg tartályt a 690 felső részére, ahol van 2 ventinek is hely?
Ha igen milyet és mekkora méretű, ami biztonsággal elfér?
-
GabN73
addikt
szerintetek azt gariztatják ha véletlen letörtem a PCi-E slot befogók egyikét?
-
-
Gerisz
addikt
Ez meg milyen hozzáállás kérem?
Nekem mióta megvan (megjelenés óta) nem égett ki, a venti hangja meg már rohadt idegesítő így cserélem.
Havernak 1 led első héten kiégett, vettem egyet boltba nevetséges áron valami 50Huf és átforrasztottam. uh arra várni, hogy kiégjen...
inkább akkor vágja ki az a biztos. -
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
A kék ledes ventillátornak ki lehet kapcsolni a világítását?
-
jeni
félisten
Ez se rossz
Thermaltake VK9000 -
jeni
félisten
Inkább a Cooler Master 690 II Advanced házat vedd mert újabb és többet tud.
23e.Ft-ért már megvehető.A rosszabb esetén nem tudod a kábelt a ház mögött elvezetni ha netalán rövidebb,mivel ezek alsó táposok. Akkor olyat kell választanod ami felül van a táp elhelyezése..Elvileg akkor jó a táp kábeled hossza ha 45 centi felett van.
-
JoekR
csendes tag
Üdv.
Ilyen házat szeretnék venni csak olyan kérdésem van h a tápom(Lc Power 6550 550w)Kábelei elég hosszúak-e hozzá.Tapasztalat vagy tud vki olyan oldalt ahol esetleg utána tudnék nézni mi merre hány centi? -
Adiking
tag
Megtaláltam a 14 cm-es ventillátorok ászát, a Noctua NF-P14 FLX-et: [link]
Alapon 1200 RPM fordulat, 110,3 m3/h légszállítás csak 19,6 dB zaj mellett, 150e órás élettertam, 6 év garancia!
Ipon-nál 3600 Ft -
jeni
félisten
válasz
J.J. András #3811 üzenetére
Az asztal alá berakva a CM690-s kissé gázos mert a USB és a e-Sata csatik elérése kissé gázos.
Ha asztal alá és CM 690 akkor az újabb CM 690 Advanced II a nyerő mert annak már elől vannak
-
J.J. András
őstag
köszi, leesett már
de tényleg, egyet nem értek....
van egy csomó 14cm-es ventit fogadó ház, de alig van hozzá venti..., pedig kisebb zajt keltenek ha azonos léghozamot akarsz.....amúgy egyre többet nézegetem a házat...., szerelem ?
aztán be az asztal alá, és soha többé nem látom
-
Gerisz
addikt
válasz
J.J. András #3804 üzenetére
Csak 14-es jó előre, igen van ott gyárilag.
Neki az a gond, hogy a cserével mi lesz. Mondjuk már sok gyártó rááll a 14-es ventikre is. -
sz.j
nagyúr
Srácok!
A CM-690 Adv. II-es háznál mi ez? Valami tartókeret (pl. vga tartó?)? -
jeni
félisten
Szia
Vissza olvasva akkor ebbe a házba semmiképpen nem tehető be egy Ati HD 5970-s kari,ha jól vettem ki az adatokból?
Amúgy mennyi a VGA távolság cm megadva,vagyis a HDD tartó lemez faláig?Vissza keresve:
Ati HD 5970:31,75 cm
A ház belső mérete a VGA karinak:A házban Pontosan 314,9mm van?Vagyis 3mm a difi mínuszban?
-
Adiking
tag
válasz
J.J. András #3801 üzenetére
Nekem nem jön be, mert előre 14cm-es ventit lehet csak tenni, abból meg elég szegényes a kínálat, folyadékcsapágyas meg nincs is.
-
GabN73
addikt
válasz
J.J. András #3801 üzenetére
mipénz?miért vállnál meg tőle?
-
J.J. András
őstag
valakit nem érdekel egy ilyen ház ? :
Katt ide a CM-690 Adv. II. (692)
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kés topik
- Óra topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3493, 93% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest